فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال بیستم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه الهام کنی، سیدعباس میرمالک صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    وضعیت غدد لنفاوی زیر بغل یکی از مهمترین عوامل تعیین پیش آگهی (Prognostic Factor) و همچنین بخشی از چالش های جراحی در درمان سرطان پستان است. تغییرات اخیر در برخورد با غدد لنفاوی زیربغل و مقایسه نتایج تشریح غدد لنفاوی پیش قراول و Axillary Lymph Node Dissection((ALND در سرطان پستان به شکل مرور مقالات بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Medescape، Medline و PubMed، پس از بررسی 3422 مقاله، 372 مقاله ارسال شده از سال 1980 تا 2011 انتخاب شد که در متن مقاله به 100 مورد از آنها استناد شده است.
    یافته ها
    در سال های اخیر بحث انگیز بودن مقایسه دو روش ((ALND Axillary Lymph Node Dissection و Sentinel Lymph Node Dissection (SLND) و تمایل کلی به کاهش دستکاری زیر بغل در جمع بندی مقالات مشاهده می شود.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر یافتن غدد لنفاوی پیش قراول و بررسی آسیب شناسی آن در حین عمل، برخورد پذیرفته شده ای در درمان اکثر موارد سرطان پستان است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، غده لنفاوی پیش قراول
  • کمال سید فروتن، محمد ابراهیمی، زهرا عروجی صفحات 14-21
    زمینه و هدف
    اپیدرمولیزیس بولزا یک بیماری ژنتیکی است که دارای سه نوع می باشد؛ سیمپلکس، دیستروفیک و جانکشنال. این بیماری با جداشدگی آسان اپیدرم از درم مشخص می گردد. در این بیماری پوست، دهان، دندان، مری، دستگاه تناسلی، نواحی پرینه و سایر ارگان ها درگیر می باشند. درگیری دست باعث دفورمیتی شدید (Mitten Hand یا دست بسته شده) می گردد. درمان انجام شده برای این بیماران، شامل استفاده از گرافت خود بیمار، اپلی گرافت، کراتینوسیت ها، پرده آمنیون و غیره می باشد، با توجه به اثرات قابل توجه و خوب فیبروبلاست و پرده آمنیون در ترمیم زخم، در این مطالعه جهت درمان این بیماران از هر دوی آنها برای پوشش دست ها پس ازجراحی استفاده کردیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی است روی 10 بیمار اپیدرمولیزیس بولوز در محدوده سنی 5 تا 22 سال در بیمارستان حضرت فاطمه (س) و به مدت 2 سال انجام شد. بیماران به 2 گروه تقسیم شدند که در یک گروه از پرده آمنیون تنها و گروه دوم از پرده آمنیون همراه با فیبروبلاست استفاده شد، با استفاده از نمونه پوست از پشت گوش بیمار، فیبروبلاست جدا گردیده، کشت داده شد و به پرده آمنیون منتقل گردید. پس از جراحی دست و باز کردن انگشتان و کف دست و گذاشتن سیم کرشنر، جهت پوشش دست آنها در گروه اول از پرده آمنیون و در گروه دوم از پرده آمنیون همراه با فیبروبلاست استفاده شد. سپس 2 گروه از نظر وضعیت ترمیم زخم، گرفتن گرافت، مدت زمان ترمیم زخم، تعداد پرده آمنیون استفاده شده، مدت بستری در بیمارستان، تعداد عمل جراحی و همچنین حرکات کلی مفاصل انگشتان در فواصل 1 و 3 ماهه و 6 ماهه پیگیری شدند.
    یافته ها
    با مقایسه 2 گروه کاملا مشخص شد، کیفیت ترمیم زخم، میزان گرفتن گرافت در گروه استفاده از فیبروبلاست بسیار بهتر و قابل توجه تر از گروه بدون استفاده از آن و مدت زمان ترمیم زخم و مدت زمان بستری در بیمارستان و تعداد عمل جراحی انجام شده در گروه استفاده از فیبروبلاست بسیار کمتر از پرده آمنیون تنها بود.
    نتیجه گیری
    جهت درمان، اپیدرمولیزیس بولوزا، روش های مختلف درمانی به جز درمان حمایتی وجود دارد که از جمله استفاده از گرافت پوستی از خود بیمار، آپلی گرافت، کراتینوسیت، بیوبران، پرده آمنیون می باشد که با توجه به خواص بسیار مفید و قابل توجه پرده آمنیون و فیبروبلاست ها در ترمیم زخم، از ترکیب هر دو درمان استفاده شد که آثار و فواید قابل توجهی در ترمیم زخم داشت.
    کلیدواژگان: اپیدرمولیزیس بولوزا، پرده آمنیون، فیبروبلاست
  • اسماعیل عبدالرحیم کاشانی، سید سعید شیرنگی، حسین غنی، آزاده عبداللهی نویسنده فرعی صفحات 22-28
    زمینه و هدف
    ترمیم هرنی اینگوینال یکی از شایع ترین اعمال جراحی عمومی است و هرنیوپلاستی با مش به روش لیختن اشتاین محبوب ترین روش ترمیم است. ترمیم هرنی اینگوینال یک عمل تمیز محسوب می شود، ولی به علت استفاده از مش (وسیله صناعی) تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی جهت کاهش بروز عفونت زخم به صورت روتین به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در جلوگیری از بروز عفونت زخم در بیماران تحت عمل الکتیو هرنیوپلاستی اینگوینال با مش می باشد.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه مداخله ای می باشد که در آن 270 بیمار (15-50 سال) که تحت عمل الکتیو هرنیوپلاستی اینگوینال با مش به روش لیختن اشتاین در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1390 قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. 135(%50) بیمار 1 گرم سفازولین وریدی نیم ساعت قبل از عمل دریافت کردند و 135(%50) بیمار هیچ آنتی بیوتیک پروفیلاکسی دریافت نکردند. بیماران در روزهای 7 و30 بعد از عمل جهت بررسی میزان بروز عفونت زخم پیگیری شدند. برای متغیرهای کمی از میانگین، انحراف معیار، آزمون t-test و برای متغیرهای کیفی از آزمون مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    در بین دو گروه هیچ کدام از بیماران در روزهای 7 و 30 بعد از عمل دچار عفونت زخم (سطحی یا عمقی) نشدند.
    نتیجه گیری
    تجویز روتین آنتی بیوتیک پروفیلاکسی برای عمل الکتیو هرنیوپلاستی اینگوینال با مش به ویژه در افراد با ریسک پایین، توصیه نمی شود. با توجه به عدم توافق عمومی در مطالعات مختلف، انجام بررسی های بیشتر و با حجم نمونه بیشتر در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، هرنیوپلاستی، عفونت زخم جراحی
  • عبدالرضا نجفی انارکی، حمیدرضا علیزاده اطاقور، سید عباس میرمالک، میترا پژمان، مریم حاجیلو، کامیار اژدری صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    احتباس ادراری با شیوع حدود 70% از عوارض شایع پس از اعمال جراحی می باشد که با نوع عمل جراحی، نوع ماده بی حس کننده و نوع مواد آنالژزیک ارتباط بسیار نزدیکی دارد. رابطه نزدیکی بین پاسخ اتونوم و احتباس ادراری وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی اثرات داخل نخاعی لیدوکائین و پتیدین در شیوع احتباس ادراری در بیماران کاندید جراحی انتخابی آنورکتال می باشد.
    مواد و روش ها
    شصت بیمار کاندید جراحی انتخابی آنورکتال به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه کنترل، پنجاه میلی گرم لیدوکائین پنج درصد داخل نخاعی و در گروه تحت مطالعه، پنجاه میلی گرم پتیدین داخل نخاع تزریق شد. اطلاعات شامل تغییرات فشار خون، ضربان قلب، اشباع اکسیژن خون شریانی، زمان اولین خروج ادرار و عدد درد، جمع آوری گردید. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و با کمک تست های توصیفی NPAR و Mann-whitney U در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر تغییرات فشار خون، ضربان قلب، اشباع اکسیژن خون شریانی، اولین خروج ادرار، لرز پس از عمل و میزان رضایت بیماران تغییرات معنی داری مشاهده نشد. حرکات روده و اولین خروج گاز در گروه پتیدین زودتر مشاهده شد (029/0 P-value =).
    نتیجه گیری
    لیدوکائین و پتیدین در ایجاد عوارض بعد از عمل از جمله احتباس ادراری در جراحی های آنورکتال تفاوت چندانی با هم ندارند.
    کلیدواژگان: احتباس ادراری، لیدوکائین، پتیدین، جراحی آنورکتال
  • محمد مظفر، محمد حسنی، مهتاب فلاح زواره، امیر ناصرالدین جدبابایی، محمد علی شهاب الدین، سمیه سادات ناصری نیا، محمدرضا صبحیه صفحات 36-42
    زمینه و هدف
    پوست بیمار یک منبع اصلی عوامل عفونی برای عفونت محل عمل جراحی است. روش های متفاوتی برای آماده سازی پوست قبل از عمل وجود دارد. دراین مطالعه، روش رنگ کردن پوست با بتادین سبز 10% به تنهایی، با روش شستشو و رنگ کردن پوست با بتادین قهوه ای 5/7% و سبز در کاهش عفونت بعد از عمل مقایسه می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 200 بیمار واجد شرایط برای جراحی زخم تمیز، به طور تصادفی در دو گروه مورد (آماده سازی پوست فقط با بتادین سبز) و شاهد (تکنیک استاندارد: بتادین قهوه ای + سبز) قرار داده شد که در نهایت 111 بیمار در گروه مورد و 82 بیمار در گروه شاهد دوره ی 30 روزه پیگیری را به اتمام رساندند. شواهد بروز عفونت زخم در هر دو گروه و نیز متغیرهای مداخله گر نظیر سن، وجود نقص ایمنی، دیابت ملیتوس، چاقی، شاخص توده بدنی، طول مدت جراحی و مصرف آنتی بیوتیک مقایسه شده و آزمون مربع کای برای مقایسه میزان عفونت دو گروه به کار گرفته شد.
    یافته ها
    متغیرهای مداخله گر معرفی شده در بخش مواد و روش ها، بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت آماری معناداری را نشان ندادند.(P>0.05) میزان بروز عفونت در گروه مورد 2 نفر (8/1%) و در گروه شاهد 3 نفر (6/3%) بوده است. (P=0.65)
    نتیجه گیری
    آماده سازی پوست در جراحی های تمیز با بتادین قهوه ای و سپس با بتادین سبز می تواند با روش سریع تر و تک مرحله ای آماده سازی با بتادین سبز جایگزین شود.
    کلیدواژگان: بتادین قهوه ای، بتادین سبز، عفونت
  • مریم مزیدی، لیلا قربانی قهفرخی، زهرا مستانه، سمیرا شهبازی، لطف الله موصلی صفحات 43-50
    زمینه و هدف
    حرکات اصلاحی شاخه ای از علوم کاربردی و مشتمل بر اهداف عمده شناسائی، آموزش، پیشگیری، بهبود و اصلاح ناهنجاری های بدن و عادات غلط حرکتی افراد می باشد که در این مطالعه به بررسی میزان تاثیر حرکات اصلاحی بر روی کمردرد دانشجویان دختر 19-22 ساله مبتلا به لوردوز کمری دانشگاه اصفهان پرداخته می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 300 نفر از دانشجویان دختر 19 تا 22 ساله دانشگاه اصفهان به عنوان نمونه اولیه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. کلیه این افراد جهت شناسایی و تفکیک مبتلایان به لوردوز کمری با استفاده از روش آزمون سازمانی نیویورک غربال اولیه شدند. از میان این افراد تعداد 120 نفر که دارای هایپرلوردوزیس بودند، توسط خط کش قابل انعطاف جهت اندازه گیری دقیق قوس کمری مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند که در پایان تعداد 44 نفر از آنها که دارای زاویه انحنایی بیش از 30 درجه بودند، به عنوان افراد مبتلا گزینش و به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. برای گروه مورد 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه تمرینات اصلاحی اعمال شد. در ابتدا و انتهای دوره تست های پیش و پس آزمون گرفته شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه درد کیوبک (اندازه گیری میزان کمردرد) جمع آوری و توسط روش آماری T مستقل و وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمودنی ها به ترتیب دارای میانگین سنی، قد و وزن 6/1±5/21 و 8/5 ± 6/160 و 8/7 ± 4/55 بودند. بین لوردوز کمری و کمردرد ناشی از آن در گروه مورد، قبل و بعد از 8 هفته دوره انجام حرکات اصلاحی، تفاوت معنی داری در سطح 05/0 P ≤حاصل گردید. بین میانگین تغییرات کلیه متغیرهای جسمانی گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد پس از 8 هفته دوره حرکات اصلاحی، تفاوت معنی داری در سطح 05/0 P ≤مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ورزش های منظم و صحیح از آنجا که سبب افزایش توان عضلانی و کاهش شدت لوردوز می شود، احتمال عود درد را کاهش داده و می تواند برای بیماران مبتلا به کمردرد، نقش درمانی بسیار مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: لوردوز کمری، کمر درد، ناهنجاری های وضعیتی
  • محسن حجت، مهدی کریم یار جهرمی، نرجس کشایی، ابوالقاسم صالحی فرد صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    عفونت پس از جراحی ارتوپدی یکی از عوارض شایع بعد از عمل می باشد که باعث افزایش ضریب اشغال تخت، مدت اقامت و هزینه بیمار می گردد. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه شیوع عفونت محل عمل ارتوپدی انجام شده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع عفونت محل عمل در بیماران بستری شده در بخش ارتوپدی بیمارستان طراحی و انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. نمونه گیری به روش سرشماری در 420 بیمار که در سال های 88 و 89 تحت عمل جراحی ارتوپدی قرار گرفتند، انجام شد. با استفاده از روش بارش افکار، نمودار استخوان ماهی، مطالعه مروری و بحث گروهی پرسشنامه ای در سه حیطه، بیمار، حادثه و بیمارستان تهیه و روایی صوری و پایایی آن (86/0r=) محاسبه شد. اطلاعات به روش مصاحبه و مشاهده جمع آوری گردید. برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 12 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 58/23±47/36 سال، میانگین مدت بیهوشی 57/0±17/0 ساعت و میانگین تعداد روزهای بستری 20/4±02/7 بود. به کمک آزمون آماری کای دو ارتباط معناداری بین عفونی شدن زخم جراحی با نوع شکستگی، مصرف دخانیات، مدت زمان عمل، نوع عمل های انجام شده، مجاورت با بیماران عفونی و تعداد روز بستری یافت شد. شیوع عفونت ارتوپدی 8/8 درصد گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    تهیه یک استاندارد عملکرد بیمارستانی جهت مواجهه با شکستگی ها با هدف کاهش بروز عفونت ارتوپدی از طریق توجه بیشتر به شکستگی هایی که در استخوان های ساق پا و بصورت باز رخ داده، بخصوص در افراد سیگاری می بایست مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شیوع عفونت، عمل جراحی، شکستگی
  • جلال الدین خوشنویس، محمدرضا صبحیه، محمدرضا رادپی، هاتف زیرک زاده، پونه نبوی زاده صفحات 59-64
    آنوریسم شریان ایلیاک یک بیماری ناشایع در جراحی عروق است و اغلب همراه با آنوریسم شریان آئورت شکمی بوده و اغلب در مردان با سن بالای 70 سال که سایر عوامل خطر بیماری های قلب و عروق را دارند، مشاهده می شود. آنوریسم منفرد شریان ایلیاک در افراد جوان بسیار نادر است. این مقاله گزارش یک مورد آنوریسم منفرد شریان ایلیاک مشترک در یک آقای 29 ساله ای است که با شکایت درد پهلو و هیدرونفروز چپ و با تشخیص انسداد حالب چپ به دلیل اثر فشاری به مرکز ما ارجاع شده بود ودر بررسی ها آنوریسم منفرد شریان ایلیاک مشترک برای وی مطرح شد. بیمار با رزکسیون آنوریسم درمان شد و از مرکز ما بدون عارضه ای مرخص گردید.
    کلیدواژگان: آنوریسم، هیدرونفروز، سی تی اسکن
|
  • Pages 1-13
    Introduction &
    Objective
    Axillary lymph node status is one of the most important prognostic factors and also part of the surgical challenge in Breast Cancer. Recent changes in the treatment of axillary lymph node dissection، and compare the results of the sentinel lymph node (SLND) and Axillary Lymph Node Dissection (ALND) in breast cancer has been investigated in the literature.
    Materials and Methods
    Using the PubMed، Medescape، Medline، going through 3422 articles، and selecting 372 ones، since 1980 to 2011، we referred to 100 articles in this paper.
    Results
    Recent concept on reviewing the ALND and SLND methods leads to reduce axillary dissection.
    Conclusions
    Finding axillary Sentinel Lymph nodes and its pathology during the operation is the standard method in the treatment of most breast cancer.
    Keywords: Breast Cancer, Sentinel Lymph Node
  • Pages 14-21
    Introduction &
    Objective
    Epidermolysis bullosa is a genetic disease، belonging to mechanobullosa family، It has 3 types: simplex، junctional، and dystrophic، It is characterised by easy detachment of epidermis from dermis، and mouth، teeth، esophagus، perineal area and other organs are involved، hand involvement is very severe، and it leads to mitten hand. The treatments performed in these patients consist of using skin graft of the patient himself، apligraft، keratinocyte، amnotic membrane، etc. Considering the brilliant effects of omniotic membrane and fibroblast in wound healing، both of them are used for hand coverage after the surgery.
    Materials and Methods
    This study is a clinical trial on 10 patients with Epidermolysis bullosa with age within range of 5 to 30 years these patients were divided in 2 groups: one group using amniotic membranes only. The second group used amniotic membranes in combination with fibroblast. Skin samples from patient’s of posterior auricule، and fibroblasts were isolated، and were cultured and transferred to amniothic membrane. Then after operation and releasing the palm and finger and placing the krischner wire، to cover their hands، of amniotic membrane was used in the first group and amniotic membranes with fibroblasts were used in the second group. Then the two groups were followed and compared regarding the status of wound healing، graft take success، wound healing time، the number amniotic membranes، duration of hospitalization، number of surgeries and of total range of movement in at intervals of 1، 3 and 6 months.
    Results
    Comparing the two groups، it become evident that the quality of wound healing، graft take rate، wound healing time were much better in fibroblastic group، and the duration of hospitalization and number of surgeries performed in the group using fibroblast and amniotic membranes was much smaller than group one which used amniotic membrane alone.
    Conclusions
    There is various methods of treatment for EB including taking Graft from the patient، and using apligraft grafts، keratinocyte Biobrane، and amniotic membranes. Because of useful and interesting properties of amniotic membranes and fibroblasts in wound healing، the combination of both was used for the treatment of EB and significant benefits and effects were found in wound healing.
    Keywords: Epidermolysis Bullosa, Amniotic Membrane, Fibroblast
  • Pages 22-28
    Introduction &
    Objective
    Inguinal hernia repair is one of the most common surgeries in general surgery field. Lichtenstein Hernioplasty is the most popular method for this repair. Inguinal hernia repair is a clean operation but because of using mesh (a prosthetic device)، prophylactic antibiotic is routinely used to reduce the incidence of wound infection. The aim of this study is the evaluation of the role of prophylactic antibiotic in the prevention of wound infection in patients undergoing elective mesh repair of inguinal hernia.
    Materials and Methods
    This is an interventional study in which 270 patients (15-50yr) who underwent elective inguinal hernia repair with LichtenStein method at Shahid Beheshti Hospital in Kashan were selected. 135 of patient (50%) s received 1g intravenous Cefazolin، 30 minutes before the operation while 135 patients (50%) did not receive any antibiotic prophylaxis. In the 7th and 30th days after the operation، patients were followed up to investigate the wound infection rate. For analyzing of quantitative variables we used mean، standard deviation، t-test and for qualitative variables chi square test was applied.
    Results
    In both groups، no wound infection was observed (neither superficial nor deep) in the patients، after one week and one month of the operation.
    Conclusions
    The application of the prophylactic antibiotic in a routine manner and particularly in low risk patients operated on for elective hernioplasty with mesh is not recommended. Different studies showed no general agreement on this subject. Hence، further studies with larger sample size، in this field is recommended.
    Keywords: Antibiotic Prophylaxis, Hernioplasty, Surgical Wound Infection
  • Pages 29-35
    Introduction &
    Objective
    Urinary retention، with incidence rate of nearly %70، is one of the most complications after anorectal surgery and is dependent on the type of surgery، local anesthetic properties and type of analgesic drug. There is a constant relation between autonomic response and urinary retention. The aim of this study was to determine effect of intratechal lidocaine and pethidine on urinary retention in elective anorectal surgery.
    Materials and Methods
    Sixty patients، being scheduled for nonemergency anorectal surgery، were divided into 2 groups. The standard group received 50 mg of lidocaine 5% and the case group received 50 mg of pethedine intrathecally. Data collection included blood pressure، heart rate، oxygen saturation، time of first urine passing and pain score were collected. All data underwent analysis with SPSS 16، and also qualitative tests، NPAR، Mann-Whitney U at the meaningful level of 0. 05.
    Results
    There were no significant differences between the two groups in the blood pressure change، pulse rate، oxygen saturation، first urine passing، shivering and patient satisfaction. Bowel movement and first gas passing was more rapid in the pethedine group (P-value=0. 029).
    Conclusions
    There is no significant difference between lidocaine 5% and pethedine on urinary retention in anorectal surgery.
    Keywords: Urinary Retention, Lidocaine, Pethidine, Anorectal Surgery
  • Pages 36-42
    Introduction &
    Objective
    A patient''s skin is a major source of pathogens that cause surgical site infection. There are various techniques for preoperative skin preparation in this regard. The present study tries to compare the results of pre-operation skin cleaning using povidone-iodine 10% with skin cleaning using povidone-idone 7. 5% and green povidone-iodone.
    Materials and Methods
    A total of 200 patients with clean surgery were randomly assigned to two groups: case (modified technique of skin preparation with aqueous povidone - iodine 10%) and control (standard technique with povidone -iodine soap 7. 5% and green povidone -iodine). Finally 111 patients in first group and Eighty-two patients in the second group completed the study period of 30- days. We compared surgical site infection and confounder variable between two groups such as age، immunity compromise، diabetes mellitus، obesity Body Mass Index، time of surgery and antibiotic consumption and analyzed the results by Chi-square test.
    Results
    There were no statistical difference between confounder variables in the two groups (P > 0. 05) and infections incidence in the first group was 2 patients (1. 8%) and in second group was 3 patients (3. 6%). The P-value was 0. 65.
    Conclusions
    Preparation of the skin with both povidone iodine soap and then aqueous povidone iodine prior to clean surgeries can be replaced with aqueous povidone iodine alone.
    Keywords: Brown Povidone, Iodine, Green Povidone, Iodine, Infection
  • Pages 43-50
    Introduction &
    Objective
    Corrective actions are a branch of applied science and include the identification، education، prevention، correction of wrong habits of body and motor abnormalities. In this study، the effectiveness of corrective actions on low back pain in female students 19-22 years with lumbar lordosis in isfahan university is evaluated.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study، 300 female students aged 19 to 22 years in Isfahan University were selected by stratified random sampling. All these individuals were initially screened to identify and select patients with lumbar lordosis using the New York organization test. Among of them، 120 people، who had hyperlordosis، were evaluated again by flexible ruler for precise measurement of lumbar lordosis. At the end، 44 people were selected who had >30 degree curving in lumbar and they were randomly assigned to case and control groups. For the case group corrective actions took place in 8 weeks، with 3 sessions in a week and each session having 60 minutes of exercise. Before and after the actions، the pre and post test were taken. Information was collected by Quebec Pain Questionnaire (to measure low back pain) and was analyzed by using independent and dependent t-tests were taken.
    Results
    People had mean age، height and weight of 21. 5 ± 1. 6، 160. 6 ± 5. 8، and 55. 4 ± 7. 8 respectively. Between lumbar lordosis and low back pain in the case group there was a statistically significant difference before and after the 8 weeks of corrective actions (P ≤ 0. 05). Between all physical variables of the case groups compared with the control group، there was a significant difference at the level of P ≤0. 05.
    Conclusions
    Regular and correct exercises may lead to increase muscular power and decrease lordosis. This can decrease the recurrence of back pain and has a vital role in treating the patients with lordosis.
    Keywords: Lumbar Lordosis, Back Pain, Postural Abnormalities
  • Pages 51-58
    Introduction &
    Objective
    Infection of the post orthopedic surgery is one of the most prevalent complications after surgery that causes the increase of bed occupancy، hospitalization time and costs for patient. Up to now، little study has been done on the prevalence of orthopedic surgical site infection. This study was done with purpose of “Assessment of the prevalence of post-operation orthopedic wound infection in the orthopedic surgical ward of Motahari hospital”.
    Materials and Methods
    This is a descriptive- analytic study. Sampling was done with census method in 420 patients of orthopedic surgery in 2009-2010. We prepared a checklist with the use of brain storm، fishbone diagram، review article and group discussion methods in three parts which involved patient، accident and hospital and the computed its superficial reliability and durability (r = 0. 086). Data collected through interview and observation. SPSS 12 was used for data analysis.
    Results
    Patients mean age was 36. 47±23. 58 years، anesthesia time was 0. 17±0. 57 hr and days of hospitalize was 7. 02±4. 2. Chi-square test showed significant correlation between surgical site infection and fracture kind، smoking، operation time، operation kind، and days of hospitalization. Prevalence of orthopedic infection was 8. 8%.
    Conclusions
    Preparation of a standard hospital performance protocol should be done with the purpose of decrease orthopedic infection prevalence via increasing the attention to leg and open fractures specially in smoking people.
    Keywords: Infection Prevalence, Surgical Operation, Fracture
  • Pages 59-64
    Iliac artery aneurysm is a rare disease in vascular surgery and is often associated with abdominal aortic aneurysm and is abundant in men over 70 years of age who also have other risk factors for cardiovascular diseases. The solitary iliac artery aneurysm in young patients is very rare. This article reports the case of a 29 years male patient who referred to our clinic with a complaint about left flank pain and hydronephrosis، but the final diagnosis was isolated common iliac artery aneurysm which was compressed and obstructed the left ureter. The patient was treated with the resection of the aneurysm and he was discharged from our clinic without any complication.
    Keywords: Aneurysm, Hydronephrosis, CT Scan