فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیستم شماره 3 (پاییز 1391)

نشریه جراحی ایران
سال بیستم شماره 3 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود جبل عاملی، حسینعلی هادی، ندا طوفانی نژاد، مهران رادی صفحات 1-5
    زمینه و هدف
    پس از شکستگی های سوپراکوندیلار، شکستگی کوندیل خارجی استخوان بازو شایعترین نوع شکستگی آرنج در کودکان بوده و در صورت جابجایی درمان استاندارد آن جااندازی باز و ثابت کردن داخلی است. این مطالعه با هدف بررسی نتایج درمان جراحی شکستگی کوندیل خارجی استخوان بازو در کودکان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 26 کودک 14-2 ساله مبتلا به شکستگی کوندیل خارجی استخوان بازو که طی سال های 86-1383 تحت عمل جراحی قرار گرفتند، طبق معیارهای ورود به مطالعه وارد شدند. اطلاعات جمعیتی و اطلاعات مربوط به نوع شکستگی، تکنیک جراحی، زمان بین ضربه و جراحی و وجود هرگونه عارضه جمع آوری شد. در آخرین پیگیری بیماران از نظر دامنه حرکت آرنج، راستای اندام و وجود بد شکلی بررسی شدند. بررسی رادیوگرافی از نظر کیفیت جوش خوردن و وجود بد شکلی انجام شد. از آزمون کای اسکوار و فیشر برای تحلیل اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    همه موارد مورد بررسی از نوع Milch II بودند. در 46% موارد جراحی در طی24 ساعت و در 54% موارد پس از 24 ساعت از بروز حادثه صورت پذیرفته بود. ارتباط معناداری بین فاصله زمانی جراحی از زمان بروز حادثه وجود نداشت P=0.085)). در 4/15% موارد محدودیت حرکتی و در 7/7% بد شکلی آرنج دیده شد. هیچ موردی از جوش نخوردن یا بدجوش خوردگی وجود نداشت. در رادیوگرافی آخرین پیگیری در 3 بیمار (5/11%)، تشکیل خار در سمت خارج آرنج دیده شد.
    نتیجه گیری
    جااندازی باز و ثابت کردن داخلی روش ایمن و مناسب در درمان شکستگی کوندیل خارجی استخوان بازو با جابجایی بوده و جااندازی آناتومیک صحیح و حفظ ثبات مهمترین عامل در تعیین نتایج درمانی است. فاصله زمانی بین ضربه و جراحی تاثیری در نتایج درمان و ایجاد عوارض نداشت.
    کلیدواژگان: شکستگی کوندیل، جراحی، کودکان
  • امیر درخشان فر، حمیدرضا خورشیدی، مژگان ممانی، امین نیایش، محمد فلاح صفحات 6-12
    زمینه و هدف
    فتق ناحیه کشاله ران (اینگوینال) یک بیماری شایع در حوزه جراحی عمومی می باشد. روش های مختلف در ترمیم این فتق ها توصیف شده اند. در روش های نوین از مش صناعی جهت پوشاندن نقص موجود در دیواره استفاده می شود که شناخته شده ترین آنها روش جراحی لیختن اشتاین می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کارآیی پروفیلاکسی با آنتی بیوتیک برای هرنیوپلاستی بدون کشش باستفاده از مش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی شاهد دار دو سوکور، 200 بیمار با فتق اینگوینال یک طرفه به طور تصادفی در دو گروه 100 نفره دریافت کننده آنتی بیوتیک پروفیلاکسی و دارونما مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامه ای شامل سن، جنس، نوع بیهوشی، طول مدت عمل و وضعیت زخم در هر بار ویزیت نیز برای هر فرد پر شد. اطلاعات پرسشنامه ها و فرم ها پس از استخراج توسط نرم افزار SPSS آنالیز و با استفاده از آمار توصیفی و در موارد مورد نیاز برای بررسی معنی داری ارتباطات از آزمون های آماری تی تست،کای اسکور و در صورت لزوم از آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین سنی افراد مورد مطالعه 49/55 سال با انحراف معیار 14/12 بود (حداقل سن شرکت کنندگان 17 سال و حداکثر آن 87 سال بود). از این افراد 184 نفر (معادل 92%) مرد و مابقی زن بودند. 3 بیمار (3%) در گروه دریافت کننده آنتی بیوتیک و 6 بیمار (6%) در گروه شاهد مبتلا به عفونت زخم بودند (249/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، تفاوت بین دو گروه از نظر عفونت زخم از نظر آماری معنی دار نبود، لذا استفاده روتین از آنتی بیوتیک برای پروفیلاکسی عمل های جراحی هرنیوپلاستی بدون کشش با استفاده از مش ممکن است ضرورتی نداشته باشد. برای اظهار نظر قطعی شاید لازم باشد، مطالعه ای با حجم نمونه بیشتر انجام شود.
    کلیدواژگان: هرنیوپلاستی، آنتی بیوتیک، دارونما
  • رضا حسین پور، اسماعیل حاجی نصر اله، فراز رنج پور، محسن سوری، حسن پیوندی، سیدهادی میرهاشمی، علی خوشکار صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    سرطان پستان بیماری کشنده ای است که سبب مورتالیتی و موربیدیتی در زنان در سراسر دنیا می شود. ابزارهای ارزیابی سرطان پستان به طور متداول جهت مشاوره و تعیین خطر آن در جمعیت ها مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که در جمعیت زنان ایرانی ارزش استفاده از این ابزارها مشخص نیست. در این مطالعه سعی شده است تا با استفاده از مدل گیل (Gail) خطر سرطان پستان مهاجم در جمعیت مراجعه کننده به مراکز بهداشت یاسوج بررسی شود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی تعداد 513 زن که جهت دریافت خدمات روتین بهداشت زنان به مراکز بهداشتی درمانی یاسوج در طی سال های 1389 و 1390 مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. اطلاعات مورد نیاز شامل سن، سن ازدواج، سابقه بارداری و منوپوز تعیین شد و امتیاز به دست آمده در مدل گیل در این افراد تعیین شد. در این مطالعه برای مقایسه میانگین ها از آزمون تی و Anova و برای آنالیز داده ها از 15 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن زنان تحت مطالعه 1/6+8/41 سال بود. خطر بروز سرطان در طی 5 سال آینده 55/0 درصد و در کل زندگی 2/8 درصد تعیین شد. براساس مدل گیل در 14 نفر (7/2%) خطر سرطان پستان بالا بود که تحت ماموگرافی و سونوگرافی قرار گرفتند و همگی نرمال گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    با استفاده از مدل گیل مشخص شد که 7/2 درصد از زنان تحت مطالعه ما در خطر سرطان پستان هستند. انجام مطالعات بیشتر در جمعیت های دیگر جهت رسیدن به نتایج قطعی تر ضروری است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، خطر
  • محمدرضا جوادی، امیر درخشان فر، نازیلا فرنوش، امین نیایش، سعادت ترابیان صفحات 21-27
    زمینه و هدف
    بدخیمی های درگیر کننده پلور سومین عامل ایجاد کننده پلورال افیوژن هستند. حدود 50% بیماران مبتلا به سرطان های متاستاتیک به پلورال افیوژن بدخیم دچار می شوند. وجود پلورال افیوژن بدخیم در این بیماران بر غیر قابل درمان بودن این تومورها با جراحی و کاهش بقای بیماران دلالت دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان عود پلورال افیوژن بدخیم در تزریق پودر تالک از طریق لوله سینه ای در بیماران مبتلا به افیوژن بدخیم در بیمارستان بعثت همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر نوعی مطالعه مشاهده ای و آینده نگر بود که بر روی 90 بیمار مبتلا به افیوژن پلور بدخیم بستری شده در بخش های جراحی و هماتولوژی انکولوژی بیمارستان بعثت همدان طی سال های 1389و 1390 انجام گرفت. افراد وارد شده در این مطالعه بیماران مبتلا به انواع معیارهای تشخیصی بالینی، رادیوگرافیک و یافته های بدست آمده از آنالیز شیمیایی و سیتولوژیک مایع جنبی با تشخیص افیوژن بدخیم جنب مطابقت داشتند. برای همه این بیماران پلورودز با استفاده از لوله سینه ای شماره F 24 انجام گرفت. 5 میلی گرم پودر تالک فاقد آزبست (Asbest-Free talc Powder) تزریق شد. پس از انجام فرآیند پلورودز در جهت پیگیری پاسخ به درمان و کنترل عوارض و عود بیماری، بیمار در فواصل یک ماهه معاینه می گردید. ضمن آنکه بیماران پس از انجام فرایند پلورودز و نیز به فواصل یک ماهه به مدت سه ماه از طریق رادیوگرافی و مقایسه رادیوگرافی های سریال بدست آمده با گرافی اولیه پیگیری گردیدند. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS ویرایش 17 با استفاده از فرم ها و پرسشنامه های مربوطه، تحلیل گردید و از آمار توصیفی برای بیان نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر در مجموع 90 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی این بیماران 86/58 با انحراف معیار 00/12 سال بود. 58 بیمار (معادل 4/64%) مرد بودند. سرفه با 2/92% شایعترین علامت بیماران بود و درد سینه با 87/81%، تنگی نفس 8/57% و کاهش وزن با 8/17% در رتبه های بعدی قرار داشتند. میانگین زمان لازم برای نگه داشتن چست تیوب، 72/3 روز با انحراف معیار 70/0 بود. میانگین طول مدت بستری، 71/0±74/5 روز بود. سرطان ریه با 24 مورد (7/26%) شایعترین بدخیمی زمینه ای بود. در 79 بیمار (8/87%) عمل موفقیت آمیز بود و در 11 بیمار (2/12%) عود بیماری گزارش شد. در پایان دوره پیگیری سه ماهه، سرفه در 1/11% بیماران، درد سینه در 7/6% و تنگی نفس در 3/3% بیماران گزارش شد. در 52 بیمار (8/57%)، عارضه قابل توجهی وجود نداشت و شایعترین عارضه در بیماران تب بعد از عمل (20%) و درد قفسه سینه (8/17%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، استفاده از تالک به عنوان ماده اسکلروزان با استفاده از چست تیوب شیوه ای مناسب برای درمان افیوژن بدخیم است و میزان عود در دوران پیگیری سه ماهه، پایین می باشد. بهتر است مطالعه حاضر در آینده با استفاده از توراکوسکوپی هم انجام شود، تا امکان مقایسه این دو روش فراهم گردد. همچنین استفاده از مواد اسکلروزان دیگر هم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار جهت مقایسه نتایج مواد مختلف با تالک پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: افیوژن پلور بدخیم، لوله سینه ای، پودر تالک
  • رویا فرجی، مریم اصغرنیا، سهراب آقازاده، سیده فاطمه دلیل حیرتی، علی موثقی صفحات 28-33
    زمینه و هدف
    جفت سرراهی یکی از دلایل اصلی خونریزی واژینال در مراحل انتهایی حاملگی می باشد. در مطالعات زیادی، گزارش گردیده که جفت سرراهی می تواند سبب وزن پایین هنگام تولد و زایمان زودرس گردد و سبب افزایش مرگ و میر در دوره نوزادی شود. هدف این مطالعه بررسی فراوانی بروز جفت سرراهی و همراهی آن با وزن کم تولد و زایمان زودرس در مراجعه کنندگان به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) در طی 5 سال بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی، بر روی همه پرونده های زایمان های انجام شده در بیمارستان از 1/1/80 تا 1/1/85 با تشخیص جفت سر راهی صورت گرفت و داده ها شامل وزن نوزاد، سن مادران، سن حاملگی، تعداد زایمان، سابقه سزارین قبلی و سابقه سقط قبلی، محدودیت رشد جنین و زایمان زودرس از پرونده ها استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از کل 32866 زایمان، 79 مورد (24/0%) با جفت سرراهی همراه بود که 1/29%، وزن پایین هنگام تولد داشتند. از نظر سنی 1/79 % مادران در فاصله سنی، 20 تا 34 سال قرار داشتند. 45% این زنان بدون زایمان قبلی بودند، 7/12% سابقه سزارین قبلی و 8/22% سابقه سقط قبلی داشتند. فراوانی نسبی زایمان زودرس، 5/40% و محدودیت رشد جنین 9/8 % بود. در گروه سنی 30 تا 34 سال، بیشترین فراوانی جفت سرراهی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فراوانی نسبی وزن پایین هنگام تولد و زایمان زودرس در جفت سرراهی نسبت به سایر مطالعات رقم بالاتری داشت.
    کلیدواژگان: جفت سرراهی، وزن پایین هنگام تولد، محدودیت رشد جنین، زایمان زودرس
  • لادن ناصح، فروغ رفیعی، رحیم علی شیخی صفحات 34-44
    زمینه و هدف
    بیماران استومی با مشکلات جسمی، روحی و اجتماعی زیادی درگیر هستند. این مشکلات باعث اختلال در روند طبیعی زندگی و کیفیت آن می گردد. با اینحال تاکنون در کشور ما به مفهوم کیفیت زندگی در بیماران دارای استومی روده ای پرداخته نشده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران دارای استومی روده ای و عوامل مرتبط با آن انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی است که در آن 84 بیمار دارای استومی مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن استومی ایران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها بوسیله پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران استومی جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 15) و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه اکثریت شرکت کنندگان برای کیفیت کلی زندگی و هر یک از ابعاد آن نمره 7 و بالاتر (از 10 نمره) گرفتند که بیشترین و کمترین نمره کسب شده به ترتیب ابعاد جسمی (15/1±7) و اجتماعی (2±6) کیفیت زندگی اختصاص یافت. همچنین کیفیت زندگی با سن (01/0P)
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، استومی روده ای
  • مهرداد خوانساری، مهدیه ریاضی، علی دانشور صفحات 45-50
    فیستول های روده باریک از معضلات جراحی است. اقدامات مختلفی در برخورد با فیستول های روده باریک مطرح شده است. این گزارش مربوط به موردی است که شامل تزریق دو نوبتی 10 سی سی مگلومین 300، حاوی ذرات ژلفوم در مجرای فیستول دئودنوم بود که در نتیجه آن بهبودی حاصل شد. شاید استفاده از ژلفوم در درمان فیستول های با ترشح بالای مجرای گوارش موثر باشد.
    کلیدواژگان: فیستول، دئودنوم
  • سیدعباس میرمالک، گروه مترجمین صفحات 52-55
    پیش از این که آماده تدوین پیشنهاد یک طرح تحقیقاتی شوید، اندیشه های بسیار از ذهنتان می گذرد. در گسترده ترین سطح، یک ذهن بارور باید پذیرای اندیشه های نو، آماده پرورش نظریات نوظهور و حمایت از این افکار بوده و پس از یک دوره خلاقیت خردمندانه باید بتواند اندیشه ها را به صورت یک طرح تحقیقاتی مکتوب تدوین کند. فرایند کلی در دو سطح عمل می کنند، یک سطح گسترده، عقلانی و فلسفی و دیگری متمرکز، ساختاری و تفصیلی.
|
  • Pages 1-5
    Introduction &
    Objective
    Fractures of the lateral humeral condyle are the most frequent elbow fracture in children after supracondylar features and in cases of displacements، open reduction and internal fixation is the standard treatment in displaced fractures. The purpose of this study was to evaluate the results of the surgical treatment of lateral humeral condyle fracture in children in our institute.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study، 26 patients، between 2-14 years old، who had lateral humeral condyle fracture and were operatively treated during April 2004 to May 2007، were enrolled. Demographic data، fracture type، surgical technique، time interval between trauma and surgery and presence of any complication were collected. At the final follow up، patients were evaluated for elbow range of motion، limb alignment and deformity. Radiographs were evaluated for the quality of union and any deformity. Chi2 and fisher tests were used for statistical analysis.
    Results
    All of the reviewed cases suffered from Milch type II fracture. Surgical treatment in 46% was performed within 24 hours and in 54 % after 24 hours. There was no significant relationship between the time of surgery and outcomes and complications (P=0. 085). Limited range of motion and deformity was present in 15. 4% and 7. 7% of cases respectively. There was no mal-union or nonunion. Lateral spur formation was found in 11. 5% of patients in the last radiograph.
    Conclusions
    Open reduction and internal fixation is a safe and effective treatment method for lateral humeral condyle fracture with displacement and true anatomic reduction and fixation is the most important factor in the treatment outcome. Time interval between trauma and surgery had no correlation with clinical results and complications.
    Keywords: Condyle Fracture, Surgery, Children
  • Pages 6-12
    Introduction &
    Objective
    The inguinal hernia is a common disorder in general surgery. Various methods have been described in hernia repair. In modern methods، synthetic mesh is used to cover the defect and the most known method is Lichtenstein surgical repair، the present study was done to assess the effectiveness of antibiotic prophylaxis for tension-free mesh hernioplasty.
    Materials and Methods
    In a double blind controlled clinical trial، 200 patients with unilateral inguinal hernia were randomly assigned to either intravenous placebo or antibiotic prophylaxis. A questionnaire containing age، sex، type of anesthesia، duration of surgery and the condition of the wound was filled up for each patient in the study. Data in questionnaire and forms were analyzed with SPSS software version 17 and descriptive statistics and if needed for the evaluation of significance، statistical T-test and chi- square test and even accurate test of Fisher were used.
    Results
    In present study، the mean age of studied persons was 55. 49 years with a standard deviation of 12. 14 years (the minimum age of participants was 17 year and the maximum was 87 years). Of these patient''s، 184 persons (equal to 92%) were male and others were female. The number of wound infections was 3 (3%) in the antibiotic prophylaxis group and 6 (6%) in the placebo group (P = 0. 249).
    Conclusions
    These results showed that the differences between the two groups are not statistically significant. Therefore، the routine use of antibiotic prophylaxis for tension-free mesh hernioplasty، may not be necessary. For a definitive statement، study with a larger sample size would be necessary.
    Keywords: Hernioplasty, Antibiotic, Placebo
  • Pages 13-20
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is a fatal disease that causes morbidity and mortality in women worldwide. Assessment tools for the risk of breast cancer are widely used for counseling and determining eligibility for breast cancer. The usefulness of these tools in the case of Iranian women is uncertain. So we decided to use Gail model for predicting absolute risk of invasive breast cancer in women who refer to health centers of Yasuj، Iran.
    Materials and Methods
    In a cross sectional study، we used data from 513 women who were referred for routine woman health programs in Yasuj health centers، during 2010-2011. Age، marriage status، age of marriage، pregnancy and menopausal history and Gail Model results for these people was determined. T-test and Anova were used in the evaluation of the averages and SPSS 15 software was used for the analysis.
    Results
    The mean of age of this group was 41. 8+6. 1 years. The risk of breast cancer in the next five years (5R) was 0. 55% and the risk of breast cancer during the whole life (LTR) was found to be 8. 2%. 14 women (2. 7%; CI 95%: 1. 1-8. 5) had high risk of breast cancer، based on Gail Method. Mamography and sonography were normal in these women.
    Conclusions
    Based on Gail model، the risk of breast cancer in these women was determined to be 2. 7%. More studies for the rest of the population are necessary for a final judgment.
    Keywords: Breast Cancer, Risk
  • Pages 21-27
    Introduction &
    Objective
    Pleural malignancies are the third etiology of malignant pleural effusion. About 50% of the patients with metastatic cancers develop this condition. The presence of malignant pleural effusion in such patients often implies a low survival rate and poor therapeutic outcome. This study was aimed to evaluate the frequency of recurrence after Talc powder instill through chest tube into the pleural cavity، among patients with malignant pleural effusion who referred to Besat Hospital in Hamadan، Iran.
    Materials and Methods
    In this prospective observational study، 90 patients with malignant pleural effusion who were admitted to the surgery and hematology-oncology departments of Besat Hospital in Hamadan، during 2010 and 2011 were evaluated. All enrolled patients had confirmed documents of malignant pleural effusion، using radiologic، clinical، and laboratory techniques، including cytological and chemical analysis of pleural fluid. Pleurodesis was performed for all patients by instilling 5 mg of asbestos-free talc powder through a 24F chest tube. After the application of pleurodesis procedure، patients were followed up monthly regarding the treatment response، complications، and recurrence for three months، and the serial radiologic images were compared to the previous ones. The data in the questionnaire and forms were analyzed with SPSS software، version 17، and descriptive statistics
    Results
    In this study a total of 90 patients were involved the mean age of patients was 58. 86±12. 00 years and 64. 4% (n=58) were male. The most common symptom was cough (92. 2%)، followed by chest pain (81. 87%)، dyspnea (57. 8%)، and weight loss (17. 8%). The average duration of keeping chest tube was 3. 72 days and the average hospital stay was 5. 74 days. Lung cancer (n=24، 26. 7%) was the most common underlying malignancy. Seventy-nine (87. 8%) patients showed successful treatment، while 11 (12. 2%) had recurrence. After 3 months of follow-up، cough، chest pain، and dyspnea were reported in 11. 1%، 6. 7%، and 3. 3% of the patients respectively. Fifty-two (57. 8%) patients had no significant complications. The most common reported complication was post surgical fever (20%)، followed by chest pain (17. 8%).
    Conclusions
    The results of this study suggested that Talc powder administration through chest tube is a suitable treatment for the malignant pleural effusion، with low rates of recurrence after 3 months of follow up. However، it is recommended to perform similar investigations، using thoracoscopy to provide comparative information. Also conducting a controlled clinical trial، using other sclerosant materials، is suggested.
    Keywords: Malignant Pleural Effusion, Chest Tube, Talc Powder
  • Pages 28-33
    Introduction &
    Objective
    Placenta previa is one of the main causes of vaginal bleeding at the late phase of pregnancy. Many studies report that Placenta previa causes low weight at the birth (LBW) and intra-uterine growth restriction (IUGR). Therefore، it increases neonatal mortality rate. This study was performed to estimate the relative frequency of placenta previa and its association with LBW and preterm delivery at Rasht al-Zahra hospital during 5 years.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study and was conducted at this hospital by using of patients files of those who had delivery in hospital from 2001-2006. Placenta previa was diagnosed before delivery. The collected data included neonatal weight، maternal age، gestational age، parity، history of previous cesarean and abortion، IUGR and preterm delivery.
    Results
    Of the total 32866 delivery، 79 cases of Placenta previa were observed، of which 29. 1% had LBW. 79. 1% of mothers were between 20 - 34 years old. 45% had parity one، 12. 7% had a previous cesarean and 22. 8% had abortion. The relative frequency of preterm delivery was 40. 5 % and 8. 9% had IUGR. The most frequent case of Placenta previa was found in 30-34 years old group.
    Conclusions
    In this study، the relative frequency of LBW and preterm delivery in placenta previa were more than other studies.
    Keywords: Placenta Previa, Low Birth Weight, IUGR, Preterm Delivery
  • Pages 34-44
    Introduction &
    Objective
    Patients with stoma are confronted with many physical، psychological and social problems. These problems cause disruption in natural processes of life and its quality. However، in our country، attention has not been paid to the concept of quality of life in patients with stoma. So the aim of this study was assessment the quality of life of patients with intestinal stoma and the related factors.
    Materials and Methods
    This research is a cross-sectional study. Eighty four patients with ostomy، who referred to selected educational centers of Tehran University of Medical Sciences and Iranian Ostomy Association (IOA)، were selected through a convenient sampling method. The data were collected using City of Hope Quality of Life-Ostomy Questionnaire and were analyzed by SPSS 15، using descriptive statistics، independent t-test، ANOVA and regression analysis.
    Results
    In this study، most patients scored 7 and above for overall quality of life and each of its dimensions. The highest and lowest scores of the quality of life، were associated with physical dimensions (7±1. 5) and social dimensions (6±2)، respectively. Moreover، the quality of life had a significant relationship with age (P)
    Keywords: Quality of Life, Intestinal Stomas
  • Pages 45-50
    Intestinal cutaneous fistulas are a challenging matter in abdominal surgery. Different treatment modalities have been suggested. This is a report of two times injection of 10cc meglumine 300، containing Gelfoam particles، in duodeno-cutaneous fistula، which led to good results. Gelfoam may be useful for the management of high output GI fistula.
    Keywords: Fistula, Duodenal