فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال بیست و یکم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم حاجی لو، حمیدرضا علیزاده اطاقور، سیدعباس میرمالک، فرزانه یوسفی، سمانه خضرایی، نگار طاهری، محبوبه جعفری صفحات 1-16
    سرطان پستان یکی از علل اصلی مرگ زنان در دوره سنی 35-65 سال می باشد. کارسینوم داکتال درجا یک تکثیر کلونال از سلول های به ظاهر بدخیم است که در لومن های مجرای پستانی تجمع می یابند و هیچ شواهدی از تهاجم به زیر غشای پایه اپی تلیوم در بافت استرومای مجاور آن وجود ندارد. در این مطالعه مروری، کارآزمایی های بالینی شاهد موردی و همچنین مطالعات باز که دارای اعتبار کافی بودند، بررسی شدند. از کلید واژه هایی نظیر: کارسینوم داکتال درجا، اکسیزیون موضعی وسیع، گیرنده 2 فاکتور رشد اپی درمال انسانی، تاموکسیفن در سایت های معتبر جهت جستجو استفاده شد (مانند ISI، PUBMED، EMBASE). مهمترین فاکتورهای پیش بینی کننده رفتار کارسینوم داکتال درجا، درجه، سایز و وضعیت حاشیه تومور است. در حدود 50% سلول های توموری به صورت تکه ای مارکرهای نورواندوکرین را بیان می کند مانند: کروموگرانین A، سیناپتوفیزین CD56،، سوماتواستاتین. MRI یک روش بسیار مفید برای تشخیص کارسینوم داکتال درجا است. جراحی حفظ کننده پستان به همراه سونوگرافی یا ماموگرافی یک روش مطمئن برای درمان بیماران مبتلا به داکتال کارسینوم درجا بدون در نظر گرفتن نوع بافت شناسی است.
    کلیدواژگان: کارسینوم داکتال درجا، برداشتن وسیع موضعی، تاموکسیفن
  • مجتبی هاشم زاده، لیلا زاهدی شولمی، محمود کرمی راد صفحات 17-22
    زمینه و هدف
    به دنبال شکست و عدم کارایی روش های غیر جراحی در درمان بیماران مبتلا به چاقی مفرط، روش های نوین جراحی جهت کمک به بیماران معرفی گردید. گذاشتن حلقه معده با استفاده از روش لاپاروسکوپی یکی از روش های مورد علاقه بیماران و پزشکان در سال های اخیر بوده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی نتایج و یافته های این روش و نیز عوارض ناشی از آن در 165 بیمار مراجعه کننده به یکی از مراکز خصوصی در ایران طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بوده که در فاصله سال های 1390 - 1384 بر روی بیماران مبتلا به چاقی با شاخص توده بدنی 50 -32 کیلوگرم / متر مربع که تحت درمان با روش گذاشتن حلقه معده با استفاده از لاپاروسکوپی قرار گرفته بودند، صورت گرفته است. عوارض احتمالی در طول دوره پیگیری بیماران ثبت می گردید. در آنالیز نتایج از شاخص های آماری فراوانی و نیز تست های آماری کای اسکوار و T-Test استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین زمان انجام جراحی، از زمان ورود اولین پورت تا زمان آخرین گره بخیه، 3/21/20 دقیقه، میانگین زمان بستری در بیمارستان 8/08/17 ساعت و میانگین زمان بازگشت به کار 4/01/6 روز بوده است. میانگین کاهش وزن بیماران در زمان پیگیری 9/04/21 کیلوگرم بوده است. از میان 165 بیمار مبتلا به چاقی، 39 بیمار (6/23%) دچار عوارض شدند. 21 مورد (7/12%) جابجایی حلقه، 11 مورد (6/6%) عفونت پورت و 6 مورد (6/3%) ایجاد زخم در معده و یک مورد (6/0%) تحریک عصب فرنیک در طول مدت 9/09/16 ماه پیگیری این بیماران رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های نوین جراحی چاقی می تواند به عنو ان یکی از راهکارهای مناسب جهت کاهش وزن، مورد توجه قرار گیرد. انتخاب صحیح بیماران و ارائه توضیحات کافی در مورد عوارض عمل می تواند به بهبود روند درمانی بیماران و انتظار واقع بینانه از نتایج درمان کمک نماید.
    کلیدواژگان: عوارض، حلقه معده قابل تنظیم، چاقی
  • زهرا شفیعی، سیما بابایی، عبدالله نظری صفحات 23-33
    زمینه و هدف
    بسیاری از بیماران پس از جراحی قلب به علت استرس پس از جراحی، با اضطراب و افسردگی مواجه می شوند که این موضوع بر کیفیت زندگی بیماران و در نتیجه پیگیری روند درمانی تاثیر سوئی دارد، از این رو هدف از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ درمانی بر افسردگی، استرس و اضطراب بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است. شرکت کنندگان این مطالعه شامل 72 بیمار واجد معیارهای ورود بودند که از میان 165 بیمار تحت عمل جراحی بای پاس عروق کرونر مراجعه کننده به بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان، در محدوده زمانی 1/10/1389 تا 31/2/1390 انتخاب شدند و سپس بطور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه آزمون (36 نفر) ماساژ استروک سطحی به مدت 20 دقیقه و به مدت 12 جلسه هفته ای 3 جلسه بعد از عمل جراحی دریافت کردند و بیماران گروه شاهد تنها مراقبت های روتین را دریافت کردند. افسردگی، اضطراب و استرس بیماران بر اساس پرسشنامه استاندارد [Depression Anxiety Stress Scale 42 (DASS 42)] قبل از انجام مداخله و در روز آخر مداخله مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار 18 SPSS و روش های آماری توصیفی و استنباطی (تی مستقل، تی زوج، کای اسکوئر) استفاده گردید.
    یافته ها
    قبل از مداخله میانگین (انحراف معیار) نمرات افسردگی، اضطراب و استرس در گروه آزمون و شاهد در مورد افسردگی به ترتیب (6/6)6/21 و (2/6) 1/24، در مورد اضطراب به ترتیب (6/6)4/14 و (4/8) 5/18 و در مورد استرس به ترتیب (5/6)25 و (4/8) 8/27 بود که تفاوت آماری معنی داری را نشان نمی دهد (05/0 P). پس از مداخله میانگین (انحراف معیار) نمرات افسردگی، اضطراب و استرس در گروه آزمون و شاهد در مورد افسردگی به ترتیب (1/7)6/12 و (5/6)9/23، در مورد اضطراب به ترتیب (9/4)2/8 و (7/8)9/17 و در مورد استرس به ترتیب (8)2/14 و (3/8) 3/27بود که موید تفاوت معنادار بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از ماساژ درمانی می تواند باعث کاهش افسردگی، اضطراب و استرس بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر شود و با توجه به سادگی و کم هزینه بودن این روش، شاید بتوان بعنوان مکمل مناسبی برای دارو درمانی و مداخلات بعد از عمل در این بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: ماساژ، افسردگی، اضطراب، استرس
  • فرزاد پناهی، مهندس الیاس شهرام، هادی خوش محبت، غلامرضا کاکا، سید همایون صدرایی، محمد حسینعلی پور صفحات 34-42
    زمینه و هدف
    چسبندگی یکی از مشکلات شایع پس از اعمال جراحی شکمی و عامل درصد بالایی از بیماری هایی مانند: انسداد روده کوچک، نازایی و درد مزمن ناحیه شکمی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر محلول نرمال سالین در جلوگیری از ایجاد چسبندگی پس از اعمال جراحی شکمی در نمونه موش های صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از تعداد 30 سرموش صحرایی ماده بالغ نژاد Albino Wistar به وزن 250-200 گرم استفاده گردید. موش ها به صورت تصادفی به 3 گروه 10 تایی شامل: گروه نرمال سالین(NS)، گروه شاهد و گروه بدون مداخله (تنها جهت مقایسه تغییرات وزنی)، تقسیم شدند. جهت انجام مطالعه پس از بیهوشی عمومی حیوان، برشی به طول 3 سانتیمتر روی خط میانی شکم داده شد. سکوم و سطح قدامی غشای سروزی آن با استفاده از گاز استریل اندکی خراش داده شد. در گروه شاهد سکوم (پس از ایجاد خراش) به مدت 1 دقیقه در هوای آزاد قرارگرفت و در گروه NS میزان 1 میلی لیتر محلول نرمال سالین داخل حفره پریتوئن ریخته شد و شکم بسته شد. سپس تمام حیوانات در شرایط کاملا یکسان از لحاظ خوراک، دما و رطوبت نگهداری و پس از 2 هفته معدوم شدند. میزان چسبندگی در ناحیه شکمی این حیوانات از دو طریق مشاهده ماکروسکوپی و بررسی پاتولوژیک بوسیله رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین ارزیابی شد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون غیر پارامتریک Kruskal-Wallis همراه با آنالیزآماری Mann-Whitney U و از نرم افزار SPSS 13.5 استفاده گردید و اختلاف معناداری در این مطالعه P- value≤ 0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مشاهدات ماکروسکوپی در قالب دو شیوه ارزیابی شدت چسبندگی و درصد چسبندگی ارائه گردید و نشان از کاهش معنادار (P)
    کلیدواژگان: چسبندگی، نرمال سالین، موش صحرایی
  • محمود جبل عاملی، محمد رهبر، مهران رادی، حسینعلی هادی، امین مرادی صفحات 43-49
    زمینه و هدف
    استئوتومی عمل کلاسیک برای درمان بیماران مبتلا به استئوارتریت دژنراتیو اولیه و اصلاح دفورمیتی آن است. با توجه به اینکه درمان های مختلفی برای اصلاح ژنوواروم وجود دارد، ارزیابی های دقیق قبل از عمل و مقایسه آن با اندازه های پس از عمل نقش مهمی در تعیین موفقیت عمل و پیگیری بیماران دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات رادیولوژیک در این دسته از بیماران است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه Case Series در بازه زمانی 1383 تا 1389 در بیمارستان مبتلایان به استئوآرتریت علامت دار کمپارتمان داخلی زانو با زمینه بدشکلی واروس زانو که تحت عمل استئوتومی تیبیا با گوه باز قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند و با استفاده ازرادیوگرافی رخ ایستاده از کل اندام و رادیوگرافی لترال شاخص های امتداد اندام قبل و بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 29 بیمار، 36 زانو وارد مطالعه شدند، از این تعداد 14 نفر از آنها زن و 15 نفر مرد بودند. سن تمام بیماران کمتر از 50 سال بود (64/27±88/10). در آنالیز چند متغبره انجام شده متغیر شیب خلفی تیبیا و میزان آرتروز بعد از عمل جراحی افزایش یافته بود. ایندکس Insall-Salvatiو ایندکس Blackburn-Peel در تمام بیماران تغییری پیدا نکرده بود. دو مورد از بیماران به علت دفورمیتی همزمان در دیستال فمور اصلاح کامل پیدا نکردند. 3 مورد از بیماران به علت اشکال در تکنیک عمل جراحی باعث شکستگی در پلاتو لترال حین عمل جراحی شدند که علت عدم جابجایی زیاد با درمان غیر جراحی در طول پیگیری ها بهبودی کامل پیدا نمودند.
    نتیجه گیری
    استئوتومی به روش باز می تواند نتایج رضایت بخشی در یافته های رادیولوژیک بیماران مبتلا به استئوارتریت دژنراتیو اولیه و اصلاح دفورمیتی آنها داشته باشد. جهت دستیابی به نتایج خوب انتخاب صحیح بیماران و ارزیابی دقیق قبل از عمل جراحی نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: استئوتومی، تیبیا، شاخص های رادیولوژیک
  • مریم اصغرنیا، رویا فرجی، زیبا ظهیری، فاطمه سلامت، سیده مریم موسوی چهارده، سحر صفتی صفحات 50-58
    زمینه و هدف
    غربالگری سرطان و تشخیص به موقع آن یکی از راه های موثر در کاهش مرگ و میر و کاهش هزینه ها می باشد. آگاهی در مورد علایم سرطان پستان دلیل مهمی برای کشف زودرس بیماری است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر بر روی400 نفر از زنان مراجعه کننده به بیمارستان الزهراء (س) انجام و نمونه ها به روش در دسترس و آسان جمع آوری گردید. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای حاوی سه قسمت، مشخصات دموگرافیک زنان (13 سوال)، آگاهی (16 سوال) و عملکرد (4 سوال) بوده است. پایایی و روایی پرسشنامه تایید گردید. داده ها توسط نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شد و برای مقایسه از آزمون های t-test ANOVA، و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد مطالعه 44/6±07/48 سال و میانگین نمره آگاهی آنها 98/2±16/5 بود. 2/57 درصد از افراد آگاهی کمی داشتند و تنها 5/4 درصد آگاهی بالا داشتند. انجام خودآزمایی و ماموگرافی به عنوان عملکرد افراد به ترتیب 8/43 و 25/23 درصد بود. بین سن با میانگین نمره آگاهی همبستگی مستقیم وجود داشته، (017/0P =). کسانی که خودآزمایی پستان و ماموگرافی را انجام می دادند نسبت به سایر افراد، نمره آگاهی بالاتری داشتند (05/0P)
    کلیدواژگان: سرطان پستان، غربالگری
  • علیرضا جمشیدی فرد، محسن دالوندی صفحات 58-64
    جراحی اصلاحی کیفواسکولیوز ممکن است به صدمات نخاعی و ضایعات عصبی منجر شود. با روش مانیتورینگ چند جانبه نوروفیزیولوژیک حین جراحی (MIOM) می توان ضایعات احتمالی ریشه های عصبی و نخاع را هنگام عمل مشخص و از پیدایش آن جلوگیری کرد. سه مورد جراحی اصلاح کیفواسکولیوز، برای اولین بار در کشور انجام شد. در این بیماران پتانسیل های برانگیخته حسی پیکری (SSEPs)، تحریک الکتریکی قشرحرکتی از روی جمجمه (tceMEPs)، پتانسیل های برانگیخته قشری نخاعی (csEPs)، امواج حرکتیD از نخاع D motor waves))، الکترومیوگرافی (EMG) دائمی یا پس از تحریک، در مراحل مختلف جراحی و حسب لزوم انجام می شد. پس از عمل، هیچ یک از سه بیمار تغییر معنی داری در پاسخ های SSEP یا رادیکولوپاتی هایی جدا از آنچه قبل از عمل مشخص شده بود، نداشتند. در این سه جراحی، در 3/78 % از تحریکات tceMEPs پاسخ عضلانی پایدار ثبت شد. از نظر بیهوشی، پروپوفول یا ترکیب پروپوفول، کتامین و نارکوتیک برای داشتن پاسخ های حرکتی پایدار از عضلات مناسب هستند. پیشنهاد می شود از روش MIOM برای جراحی های اصلاحی ستون فقرات در بیماران اسکولیوز استفاده شود. این روش ها عملا احتمال پیدایش آسیب های نورولوژیک را کم می کند.
    کلیدواژگان: کیفواسکولیوز ایدیوپاتیک، جراحی اصلاحی ستون فقرات
  • سیدعباس میرمالک، گروه مترجمین صفحات 65-78
    آزمایش بر روی حیوانات آزمایش و تحقیق بر روی حیوانات در دو سطح با تحقیقات جراحی تلفیق شده است. ابتدا این که مشکلات گیج کننده ای که در طبابت با آنها مواجه هستیم، برای ساده کردن و یافتن راه حلشان به آزمایشگاه هایی که در آن جا بر روی حیوانات تحقیق می شود، برده می شوند و دیگر این که معمولا در گسترش و آزمودن روش ها و رویکردهای جدید نسبت به امر مراقبت و تسکین بیماری ها و ناتوانی ها، حیوانات اولین موارد تحت آزمایش محسوب می شوند. آزمایش بر روی حیوانات به عنوان تحقیقی مفید هم برای انسان هم برای حیوانات درک و پذیرفته شده است. تحقیقات علمی و زیست پزشکی بر روی حیوانات، دارای تاریخچه ای طولانی، پربار و مهیج می باشد. گذر از این تاریخچه در خلال یک پاراگراف بی عدالتی نسبت به بسیاری از محققان و کارهای بی شمار آنان در این زمینه خواهد بود. فهرستی طولانی از اسامی جراحان، از آناتومیست ها و طبیعت شناسان توسط جان هانتر (John Hunter 1728-1793) و فهرست اسامی فیزیولوژیست ها توسط کلودبرنارد (Claud Bernard 1813-1878) ارائه شده است. هانتر لیگاتور شریانی را به عنوان درمانی برای آنوریسم پس از مطالعه بر روی گردش خون جانبی در گوزن ارئه داد. وی همچنین انجام آزمایشات مربوط به پیوند اعضاء را به امید یافتن راهی برای پیوند دندان در انسان بر روی پرندگان هدایت کرد. در پایان عصر روشنگری او ارزش تحقیق بر روی حیوانات را برای فعالیت های پزشکی مربوط به انسان پیش بینی نمود. برنارد نحوه کارکرد کبد و پانکراس را توضیح داد و از مفهوم Milieu Interieur (محیط داخلی که در آن زمان مفهومی جدید بشمار می رفت) طرفداری نمود. در آستانه شکل گیری علوم طبیعی و پزشکی مدرن او با پافشاری در استفاده از روش های تجربی دقیق و مشخص در مطالعه مشکلات زیست شناسی، در پیشرفت علوم پزشکی نقش به سزایی داشته است. این تاریخچه دلیل قانع کننده ای بر این مدعا است که پیشرفت در پزشکی بالینی به طور عمده وابسته به پیشرفت در علوم پایه بوده و آزمایش بر روی حیوانات روش کلیدی بسیار ضروری بوده و هنوز هم هست. حجم زیادی از حقایق و دانش قابل توجه و تاثیرات متقابل در فیزیولوژی، فیزیوپاتولوژی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، مورفولوژی طبیعی و پاتولوژیک ریشه در تحقیقات بر روی حیوانات دارد که در مورد ارزش آن نمی توان اغراق نمود. این رشته های علمی پایه های علمی برای پزشکی و جراحی معاصر محسوب می شوند.
|
  • Hajilou M., Alizadeh Otaghvar H. R., Mirmalek S. A., Yoosefi F., Khazrayi S., Tahery N., Jafari M Pages 1-16
    Breast cancer is one of the principal causes of mortality in women of 35-65 years old. Ductal Carcinoma Insuitu is a colonal prolifration of suspicious malignant cells which accumulate in breast ducts، with no evidece of invasion to epithelial basement membarane in the neighborhood of stromal tissue. In this review study، we used clinical trials، case- control and open access studies with sufficient validity. Key words like: DCIS، HER-2 new، Tamoxifen، sentinel Lymph node biopsy، for searching in reliable sites (eg: ISI، puBMED، EMBASE) is used. The most important predicting factor for DCIS bahaviour are grade، size and tumor margin. About 50% of tumor cells Presents neuroendocrine marks like: chromogranin A، synaptophysin، CD56، somatostatin. MRI is a very helpful method for DCIS diagnosis. Breast conservative surgery followed by sonography or Mamography is a confident method for patients with DCIS without considering the histological type.
    Keywords: Ductal Carcinoma in Situ, Wide Local Excision, Tamoxifen
  • Hashemzadeh. M., Zahedi, Shoolami L., Karamirad M Pages 17-22
    Introduction &
    Objective
    Following the failure of non-surgical techniques، surgical approaches have been introduced in order to help morbid obese patients to achieve their optimal weight. Laparoscopic adjustable gastric banding (LAGB) has been considered as one of the most favorable methods among both patients and surgeons. The recent article is a report of 165 patients who underwent LAGB when referred to a private medical center.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectional، performed between January 2005 and February 2012 on 165 obese patients with body mass index (BMI) between 32 and 50 kg/m2، and who had undergone LAGB. The subsequent complications were recorded during the patient’s follow-up periods. Analytic analysis was performed using frequency indices and Chi square and T-tests.
    Results
    The mean operation time from the insertion of the first port to the final suture was 20. 12. 3 minutes. The mean hospital stay was 17. 80. 8 hours and the mean time to return to work was 6. 10. 4 days. The mean weight reduction was 21. 40. 9 kg. Thirty-nine patients (23. 6%) experienced complications، including 21 (12. 7%) slippages، 11 (6. 6%) port infections،6 (3. 6%) erosions and one (0. 6%) phrenic nerve irritation during the 16. 90. 9 months follow-up period.
    Conclusions
    Using new modalities in surgical treatments can be one of the most appropriate treatments to reduce weight. Appropriate case selections and describing the complications to patients، may be helpful in reducing the side effects and obtaining more realistic findings.
    Keywords: Complications, Adjustable Gastric Banding, Obesity
  • Shafiei Z., Babaee S., Nazari A Pages 23-33
    Introduction &
    Objective
    Many of the patients after cardiac surgery have anxiety and depression due to surgical stress and this has a negative effect on their quality of life and follow-up their treatment protocol. Thus، the aim of this study was to determine the effectiveness of massage therapy on Depression، Anxiety and stress of patients after coronary artery bypass surgery.
    Materials and Methods
    This was a clinical trial study. In this study 72 patients (from 165 patients)، who were underwent coronary artery bypass surgery were selected. This study was performed in the period of December 2010 up to May 2011 in Isfahan''s Chamran hospital. Then، the patients were randomly assigned to the two case and control groups. The patients of the case group (n= 36) received Light Pressure Stroking massage for 20 minutes in 12 sessions in 4 consecutive weeks after the surgery. The patients in control group received only the routine care. The patient''s depression، anxiety and stress were measured before and after the intervention with DASS 42 Questionnaire. SPSS software، version 18، and descriptive and inferential statistical methods were used for data analysis.
    Results
    Mean (SD) scores for depression، anxiety and stress before the intervention in the case group were 21. 6 (6. 6)، 14. 4 (6. 6) and 25 (6. 5) and in the control group were 24. 1 (6. 2)، 18. 5 (8. 4) and 27. 8 (8. 4) respectively; that did not show a significant difference (P > 0. 05). After the intervention، scores for depression، anxiety and stress in the case group، were 12. 6 (7. 1)، 8. 2 (4. 9) and 14. 2 (8) and in the control group were 23. 9 (6. 8)، 17. 9 (8. 7) and 27. 3 (8. 3) respectively; that showed a significant difference (P)
    Keywords: Massage, Depression, Anxiety, Stress
  • Panahi F., Shahram E., Khoshmohabat H., Kaka Gh, Sadraee S. H., Hossainalipour M Pages 34-42
    Introduction &
    Objective
    Adhesion formation after abdominal surgery is a major cause of postoperative bowel obstruction، infertility، and chronic abdominal pain. In this study، we evaluated the effect of normal saline on postoperative adhesion formation in a rat model.
    Materials and Methods
    A total of 30 Wistar female rats were randomly divided in 3 groups involving Normal saline (NS) group، Control group and a group of normal animals (not include in our study). Under general anesthesia، and following a 3cm midline incision، the anterior surface of serous membrane in the rat was scraped slightly. One ml of Normal saline was administrated intraperitoneally in the NS group. The duration from opening to the beginning of the closure was 1 min. In the control group، no medication was administered، and only cecum was exposed to air for 1 min. Fourteen days after the surgery، a re-laparotomy was performed for macroscopic and pathological assessment and then all of them were destroyed. A comparison of the groups was carried out using the non-parametric Kruskal-Wallis test، followed by Mann-Whitney U statistics، to detect the statistically significant differences among the groups. Analysis was performed using SPSS 13. P-value ≤ 0. 05 was considered significant.
    Results
    The adhesion grade and extent of the normal saline group was lower than those of control group in macroscopic assessment (P)
    Keywords: Adhesion, Normal Saline, Rat
  • Jabalameli M., Rahbar M., Radi M., Hadi H., Moradi A Pages 43-49
    Introduction &
    Objective
    Osteotomy is the classic operation for the treatment of patients with primary degenerative osteoarthritis and for the correction of their deformity. Considering the existence of different methods for their treatment، preoperational assessment and its comparison with post operation measures has a significant role in determining the prosperity of surgery and patient''s follow up. The aim of this study is to investigate the radiologic changes in these patients.
    Materials and Methods
    In a case series study from 2004 to 2010 in Shafa Yahyaeeian hospital (a referral hospital in Tehran، Iran) patients with osteoarthritis who had signs and symptoms of medial compartment of knee and varus deformity underwent open wedge tibial osteotomy. Using anteroposterior and lateral radiography in standing position، the limbs alignment before and after the operation were investigated.
    Results
    Totally 29 patients (36 knees) were investigated. Fourteen patients were females. All of them were younger than 50 years with mean ± SD (27. 64± 10. 88). The follow up time was (4. 33 ±1. 7). Tibial slope and grade DJD increased after operation. Insall-salvati and Blackburn-peel indices had no change. Two cases were not corrected completely، due to simultaneous deformity in the distal of femur. Three cases had fracture of lateral plateau due to some technical problems during operation. They had little dislocation and were treated completely in next follow up by using nonsurgical treatment.
    Conclusions
    Open wedge osteotomy can have good results in the radiologic finding and deformity correction of patients with primary degenerative osteoarthritis.
    Keywords: Osteotomy, Tibia, Radiologic Index
  • Asgharnia M., Faraji. R., Zahiri Z., Salamat F., Mosavi Chahardah. S. M., Sefati S Pages 50-58
    Introduction &
    Objective
    Early diagnosis of breast cancer plays a key role in decreasing the number of deaths. Knowledge about the symptoms of breast cancer is a good way for its early diagnosis.
    Materials and Methods
    This descriptive study was conducted on 400 females who attended Alzahra Hospital. A questionnaire consisting of three parts was used; 13 questions related to demographic information، 16 questions for assessing their knowledge، and 4 questions for their practice. The validity and reliability of questionnaire were confirmed. Data were analyzed with SPSS 16 and for comparison the t-test، ANOVA and Pearson correlation coefficient، were used.
    Results
    The mean age was 48. 07±6. 44 and the mean score of the knowledge was 5. 2±3. 0. 57. 2% of individuals had low knowledge and only 4. 5 percent had high knowledge. Doing self-examination and mammography as practice، was 43. 8 and 23. 25 respectively. There was a direct correlation between age and knowledge score (P = 0. 017). Knowledge score of women who did self breast examinations and those took mammography was significantly higher than other groups (P = 0. 05). The married patients had higher knowledge score (P = 0. 04). There was no relation between their level of literacy، job، financial condition، number of pregnancies، number of children، and history miscarriages or breast and ovary cancers in her or her family، with score of knowledge.
    Conclusions
    Knowledge and practice of women about breast cancer was very low. Therefore، it is suggested to increase the knowledge of people in order to prevent late diagnosis.
    Keywords: Breast Cancer, Screening
  • Jamshidi Fard. A. R., Dalvandi M Pages 58-64
    Surgical correction of kyphoscoliosis may result in spinal cord injury and neurologic deficits. Multimodal intraoperative monitoring (MIOM) may allow for early detection and reversal of spinal cord and nerve roots potential injuries. In three consecutive kyphoscoliosis corrections، MIOM were performed. In all cases Somatosensory evoked potentials (SSEPs)، transcranial electrical motor evoked potentials، corticospinal evoked potentials، spinal descending D motor waves، free run and/or stimulated electromyography were performed when required. None of the 3 patients had significant SSEPs changes or postoperative radiculopathies distinct from their preoperative presentations. In our cases، tceMEPs were obtained in 78. 3% of the applied transcranial stimulations. Propofol or Propofol/Ketamine mixture plus narcotic is suitable to obtain stable reproducible tceMEPs. MIOM is recommended to be used in patients with scoliosis who undergo surgery for spinal deformity. Monitoring can practically reduce possibilities of neurologic deficit.
    Keywords: Idiopathic Kyphoscoliosis, Corrective Spine Surgery