فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال بیست و دوم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمیدرضا علیزاده اطاقور، مصطفی حسینی، عباس میرمالک، ادنان تیز مغز، حسین احمری، فائزه عرب، نیلوفر محتشم امیری صفحات 1-11
    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی زنان بوده و از جمله علل عمده مرگ ناشی از سرطان در میان زنان سرتاسر جهان می باشد. بروز این بیماری خصوصا در میان زنان 64-50 ساله در حال افزایش است. این سرطان شایعترین بدخیمی زنان ایرانی طی چند دهه اخیر می باشد و به سرعت در حال گسترش است. سارکوم پستان بیماری نادری است و به دو صورت اولیه و ثانویه به وجود می آید. سارکوم اولیه پستان بسیار نادر و مهاجم است. 7/5 درصد سارکوم های اولیه پستان، آنژیوسارکوم هستند. سارکوم ثانویه پستان ناشی از رادیوتراپی متعاقب درمان سرطان پستان می باشد و پیش آگهی بدی دارد. 8/56 درصد از سارکوم های ایجاد شده در زمینه رادیوتراپی، آنژیوسارکوم اند. اساس تشخیص سارکوم پستان بر آسپیراسیون سوزنی است. تصویر برداری هم می تواند کمک کننده باشد. البته ماموگرافی در سارکوم پستان غیراختصاصی است، ولی سونوگرافی به عنوان یک روش بهتر از ماموگرافی درتشخیص سارکوم پستان، پیشنهاد شده است. رایجترین اقدام برای درمان سارکوم پستان توتال ماستکتومی است که درآن تمام پستان برداشته می شود، اما لنف نودها برداشته نمی شوند. حاشیه برداشتن کافی، تنها عامل تعیین کننده مهم در بقای طولانی مدت در سارکوم پستان است. همانند سارکوم بافت نرم در سایر نقاط دیگر بدن، پیش آگهی سارکوم پستان شدیدا وابسته به درجه بافت و اندازه تومور است.
    کلیدواژگان: سارکوم پستان، اپیدمیولوژی، تشخیص
  • محمد مظفر، مجید البرزی، حمیدرضا حقیقت خواه، مرتضی صانعی طاهری، خشایار اتقیایی، ساران لطف الله زاده، محمدرضا صبحیه صفحات 12-18
    زمینه و هدف
    ترومای شکمی یکی از علل اصلی مرگ و میر در جوامع انسانی می باشد. هدف از انجام دادن این مطالعه آینده-نگر بررسی ارزش پیشگویی سونوگرافی در مقایسه با سی تی اسکن در تشخیص آسیب های کلیوی در بیماران با ترومای پر انرژی بلانت شکمی و هماچوری میکروسکوپی مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان شهدای تجریش است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه در مجموع 400 بیمار (279 مرد و 121 زن) با سن 65-15 سال به واسطه ترومای بلانت شکمی پرانرژی که به بخش اورژانس بیمارستان شهدای تجریش از سال 1391-1389 مراجعه کردند، وارد مطالعه شدند. بیماران با هماچوری واضح، وضعیت همودینامیک ناپایدار، سابقه بیماری کلیوی، حساسیت به ماده حاجب، نارسایی کلیه، بارداری و دیگر موارد منع انجام سی تی اسکن داشتند از مطالعه حذف شدند. مشخصات فردی بیماران نظیر سن، جنس، علت و مکانیسم آسیب، شدت آسیب و معاینات بالینی ثبت شدند. سپس تمام بیماران به طور جداگانه تحت ارزیابی سی تی اسکن اسپیرال شکم و لگن با تزریق ماده حاجب وریدی و سونوگرافی شکمی توسط یک رادیولوژیست مجرب قرار گرفتند. نتایج مثبت و منفی سونوگرافی تحت مقایسه با یافته های سی تی اسکن شکم و لگن به عنوان یک مداخله استاندارد طلایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 400 بیماری (با میانگین سنی 1/14±9/25 سال) که به علت ترومای پر انرژی در بخش اورژانس بستری شدند، آسیب کلیوی در 68 بیمار رویت شد (17%). که در 8 بیمار (8/11%) آسیب دوطرفه و در 60 بیمار (2/88%) آسیب یکطرفه کلیوی شناسایی شد. برطبق طبقه بندی پیشنهادی انجمن جراحی ترومای آمریکا، شدت آسیب (در 76 کلیه) در سی تی اسکن به صورت گرید یک، دو، سه به ترتیب در 49 مورد (5/64%)، 20 مورد (3/26%) و 7 مورد (2/9%) شناسایی شد. براساس گزارش سونوگرافی در 61 بیمار آسیب کلیوی یافته شد. علائم هماتوم زیر کپسول، لاسراسیون، هماتوم اطراف کلیه و هماتوم پارانشیم کلیه در سونوگرافی به ترتیب در 37 مورد (2/55%)، 25 مورد (4/37%)،3 مورد (4/4%) و 2 مورد (3%) شناسایی شد. به طور کلی میزان حساسیت و ویژگی سونوگرافی در مقایسه سی تی اسکن برای تشخیص آسیب کلیه به ترتیب 76/52 (4/68%)، 324/309 (37/95%)، و ارزش اخباری مثبت سونوگرافی 67/52 (6/77%) و ارزش اخباری منفی سونوگرافی 333/309 (7/92%) محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    در مجموع بر اساس یافته های این مطالعه از نقش سونوگرافی به عنوان یک تکنیک تشخیصی اولیه برای شناخت آسیب کلیوی در بیماران تحت تاثیر تروما با انرژی بالا و هماچوری میکروسکوپی با علائم حیاتی پایدار حمایت شده است.
    کلیدواژگان: هماچوری، سی تی اسکن، سونوگرافی، تروما
  • فرهاد حافظی، ابوالفضل عباس زاده، محمد جواد فاطمی، سید ابوذر حسینی، سید جابر موسوی، صدرا ایزدی، توران باقری صفحات 19-27
    زمینه و هدف
    استفاده از گرافت غضروفی خرد شده در سال های اخیر در جراحی رینوپلاستی مورد توجه جراحان پلاستیک قرار گرفته است. بسیاری از نویسندگان برای جلوگیری از پخش شدن غضروف خرد شده و شکل گیری بهتر گرافت توصیه به استفاده از پوشش های مختلف مثل فاشیای تمپورال، آلودرم یا سرجی سل برای پوشش گرافت غضروف خرد شده کرده اند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان جذب و قابلیت حیات غضروف اتوگرافت در دو گروه گرافت غضروفی خردشده بدون پوشش وگروه غضروف خرد شده پیچیده در فاشیا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 15خرگوش نر سفید نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2000 تا 2500 گرم و سن 12 تا 16 هفته استفاده شد. ما از غضروف خرد شده گوش خرگوش به صورت اتوگرافت استفاده کردیم. یکی از نمونه ها را با فاشیا لاتای خرگوش پوشاندیم و دو پاکه زیر جلدی در پشت خرگوش در دو طرف ستون فقرات کمری ایجاد کردیم. پس از توزین دقیق نمونه ها در پاکه سمت راست گرافت پیچیده در فاشیا و در پاکه چپ گرافت بدون پوشش را کاشتیم. پس از 12 هفته نمونه ها خارج گردیده و با دقت توزین شدند و عکس برداری انجام شد. نمونه ها رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین شدند و تحت بررسی هیستولوژیک قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان جذب غضروف در گروه گرافت غضروفی خرد شده پیچیده در فاشیا بیشتر از گروه گرافت غضروفی خرد شده بدون پوشش بود (P-value)
    کلیدواژگان: اتو گرافت، غضروف، فاشیا
  • روزبه شمس امیری، احسان پارسا، عباس امیرجمشیدی صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    لامینکتومی گردن یک درمان استاندارد و شناخته شده برای میلوپاتی ناشی از تنگی کانال گردنی می باشد، که در رابطه با میزان بروز کیفوز بعد از لامینکتومی نتایج متفاوتی در مطالعات مختلف گزارش شده است و عوامل موثر بر آن کاملا شناخته شده نیست.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت گذشته نگر بر روی بیمارانی که طی سال های 1377-1387 به دلیل تنگی کانال دژنراتیو مورد لامینکتومی گردنی قرار گرفتند، انجام شد و بدین ترتیب اطلاعات دموگرافیک و وضعیت گردن در شرایط نرمال و دینامیک، همچنین وضعیت نورولوژیک ایشان قبل و بعد از عمل جراحی با یگدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 9/11% بروز کیفوز گردنی بدست آمد که نسبت به میزان گزارش شده در سایر مقالات (14-47%) کمتر بوده است. میزان کاهش زاویه گردنی با وضعیت زاویه گردن قبل از عمل جراحی رابطه معنی داری نداشته است. ولی میزان بهبود نورولوژیک با وضعیت گردن قبل و بعد از عمل جراحی رابطه معنی داری داشت. میزان درد گردن بعد از لامینکتومی با افزایش سن و استئوپروز و محدوده زاویه گردن رابطه معنی داری داشت. بروز کیفوز با افزایش سال های پیگیری افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    بروز کیفوزبعد از لامینکتومی در بیماران تنگی کانال دژنراتیو در مقایسه با سایر علل لامینکتومی کمتر است (9/11%). بروز کیفوز با افزایش سال های پیگیری افزایش می یابد که با میزان بهبود نورولوژیک کمتر همراه است و لزوم پیگیری بلند مدت در این دسته از بیماران را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: کیفوزیس، لامینکتومی، نورولوژیک
  • صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    آسیب های عصبی که توسط تروماهای ماژور یا مینور ایجاد می شود، اغلب باعث ناتوانایی هایی برای بیماران می شوند. نوروتمزیس که با قطع آناتومیکی کامل عصب بیمار مشخص می شود، شدیدترین فرم این آسیب می باشد که بدون جراحی ترمیمی هیچ بهبودی ندارد و امروزه این آسیب های عصبی با تکنیک جراحی های میکروسرجیکال در حال ترمیم هستند. در برخی مطالعات مشاهده شده که با کمک لیزر کم توان و تاثیر روی رشد سلول های عصبی نتایج ترمیم اعصاب محیطی تقویت می شود. لیزر کم توان می تواند یک ابزار کمکی مفید برای ترمیم های آسیب عصبی به دنبال جراحی باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات لیزر درمانی پس از جراحی ترمیمی قطع عصب مدیان در نیمه دیستال ساعد و مقایسه آن با روش استاندارد می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی مورد و شاهد روی 36 بیمار که با پارگی سطح ولار نیمه انتهایی ساعد در بخش اورژانس جراحی پلاستیک بیمارستان بستری شده بودند و کمتر از 72 ساعت از آسیب آنها گذشته بود و در معاینه آسیب عصب مدیان به صورت پارستزی در انگشتان یک، دو و سه داشتند، انجام شد. بیماران به گروه روش ترمیم استاندارد و روش ترمیم همراه با لیزرکم توان تقسیم شدند و توسط یک جراح تحت جراحی قرار گرفتند. در گروه لیزر تا 20 روز 10 جلسه به صورت یک روز در میان جهت انجام لیزر درمانی مراجعه می کردند. معاینات بالینی و نوار عصب و عضله هفته سوم، ماه سوم و ماه ششم مورد بررسی قرار گرفت و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    در مورد تست تمایز دو نقطه بهبودی در انگشت دوم گروه لیزر نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار آماری داشت، همچنین در مورد نوار عصب و عضله در مورد موتور اختلاف معنادار آماری حاصل برتری گروه لیزر بود و با معاینات فیزیکی ما نیز مطابق بود که در معاینات عضلانی در بررسی اپوزیشن انگشت اول و ابداکسیون آن بهبودی در گروه لیزر اختلاف معنادار آماری نسبت به گروه کنترل داشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد که لیزر درمانی طبق پروتکل ما تاثیر بر روی برخی پارامترهای رشد عصب دارد که این تاثیر در مورد فیبرهای موتور به نظر بیشتر از فیبرهای سنسوری است.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، عصب مدیان، ترمیم
  • مژگان رحیمی، مریم ناصر زارع، بابک سیاوشی، سعیدرضا امیری صفحات 44-49
    زمینه و هدف
    کنترل درد بعد از عمل جراحی هنوز هم یکی از موضوعات مهم برای متخصصان بیهوشی و جراحان می باشد. درد پس از عمل جراحی با مدت زمان بستری در بیمارستان که خود منجر به عوارض جانبی و هزینه های بیمارستانی بیشتر خواهد شد، ارتباط مستقیم دارد. این مطالعه به بررسی اثر دوزهای مختلف گاباپنتین در کنترل درد پس از عمل جراحی لامینکتومی می-پردازد.
    مواد و روش ها
    90 بیمار که کاندید عمل جراحی لامینکتومی الکتیو بودند، به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند، 2 ساعت قبل از عمل جراحی برای گروه یک 800 میلی گرم گاباپنتین، گروه دو 400 میلی گرم گاباپنتین و گروه سه پلاسبو تجویز شد. حد اکثر شدت درد در 48 ساعت پس از عمل با استفاده از شاخص VAS، همچنین متوسط مصرف مخدر و متوسط دوره بی دردی بعد از عمل جراحی اندازه گیری و بین سه گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    بین میانگین سن، وزن، جنس و مدت زمان عمل جراحی در سه گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. بین میانگین حداکثر شدت درد با شاخص VAS با پایین ترین مقدار در گروه 1 (27/6) و بالاترین مقدار در گروه دارونما (20/8) بین سه گروه های اختلاف معنی داری وجود داشت (001/0 P)
    کلیدواژگان: گاباپنتین، درد، لامینکتومی
  • ابراهیم عامری، حسن قندهاری، نوید نبی زاده، حمید حصاری کیا صفحات 50-55
    زمینه و هدف
    جهت رادیو گرافی لاترال اسپاین، پوزیشن های متعددی تعریف شده است، گرچه پوزیشن کلاویکال در حال حاضر به عنوان متد استاندارد در رادیوگرافی لاترال اسپاین در اکثر مراکز رادیولوژی استفاده می شود، ولی هنوز بعضی مراکز بطور سنتی از پوزیشن °90 استفاده می کنند. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر دو پوزیشن فوق الذکر در تعیین میزان لوردوز یا کیفوز، میزان اختلال بالانس ساژیتال و نیز وضوح مهره ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ارزیابی تشخیصی (Diagnostic Evaluation)، تعداد50 بیمار با اختلالات متفاوت ستون فقرات جهت گرفتن رادیوگرافی لاترال اسپاین در دو وضعیت مورد مطالعه قرار گرفتند: پوزیشن کلاویکول و پوزیشن °90. معیارهای اندازه گیری شده در هر دو متد عبارت بودند از: کیفوزتوراسیک، لوردوزلومبار، بالانس ساژیتال گلوبال، وضوح مهره های T2، T12 و دیسک S1 - L5. رادیوگرافی ها توسط دو فلوی جراحی اسپاین تفسیر شدند. جهت آنالیز آماری از t-test و تست wilcoxon استفاده شد.
    یافته ها
    وضوح ابعاد مهره T2 در پوزیشن °90 به طور واضح بهتر از پوزیشن کلاویکول بود (امتیاز 23 در مقابل 16). وضوح تصویر مهره T12 در پوزیشن کلاویکول بهتر بود (5/8 در مقابل11). وضوح دیسک L5- S1 در دو پوزیشن با هم تفاوت قابل توجهی ندارد (امتیاز 1/10 در مقابل 8/10). متوسط کیفوز توراسیک (°35 در مقابل °38) و لوردوزلومبار (هر دو °24) در هر دو متد اختلاف محسوسی ندارند. یافته ارزشمند اختلال در بالانس ساژیتال به سمت انتریور و مثبت در پوزیشن °90 می باشد.
    نتیجه گیری
    جهت تعیین بالانس ساژیتال اسپاین در نمای لاترال، پوزیشن کلاویکول از دقت بیشتری نسبت به پوزیشن °90 برخوردار است، بطوری که پوزیشن کلاویکول به وضوح ابعاد مهره ها را نشان می دهد و توانایی آن در اندازه گیری انحنای کیفوز یا لوردوز تفاوت محسوسی با پوزیشن °90 ندارد.
    کلیدواژگان: ستون فقرات، رادیوگرافی، ساژیتال
  • مهدیه امیربیکی تفتی، مهرداد حسین پور، حسن احترام، محمدحسن پورفخاران صفحات 56-63
    زمینه و هدف
    کاتترهای ادراری متفاوت هستند و هر یک برای هدف خاصی ساخته می شوند. در برخی بیماران کاتترهای ادراری باید به مدت طولانی در داخل مثانه باشد، پس عوارض آن باید بررسی شود. در این مطالعه تاثیر دو نوع کاتتر ادراری روی پاتولوژی مثانه خرگوش مورد مقایسه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 20 خرگوش نیوزلندی به صورت تصادفی به 2 گروه 10 تایی تقسیم شدند، تحت بیهوشی عمومی با برش روی خط میانی تحتانی شکم مثانه مشخص شد. در گروه 1 سیستوستومی با کاتتر نلاتون در 10 خرگوش انجام شد و 10 خرگوش دیگر در گروه 2 تحت سیستوستومی با کاتتر فولی قرار گرفتند. 7 روز بعد از جراحی، لاپاراتومی مجدد با جداسازی بافت مثانه خرگوش برای ارزیابی پاتولوژیک انجام شد. کلیه اطلاعات وارد نرم افزار 0/17 SPSS شد. از آزمون آماری نظیر کای اسکوار، آزمون دقیق فیشر و من ویتنی جهت آنالیز داده ها استفاده گردید. اختلاف معناداری در این مطالعه 05/0P- value ≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه با کاتتر فولی و نلاتون بیشترین فراوانی در شدت التهاب 3 بود. گرچه گروه با کاتتر نلاتون مختصر التهاب بیشتری نسبت به گروه با کاتتر فولی داشتند، اما این اختلاف معنی دار نبود (P > 0.05). نمونه سلول های التهابی از 5 تا 80 درصد متغیر بود. در گروه با کاتتر نلاتون و فولی بیشترین فراوانی در نمونه های با درصد پلی مورفونوکلئر پنج تا ده درصد دیده شد. تفاوت در شدت خونریزی در دو گروه معنی دار نبود ((P > 0.05. در گروه با کاتتر فولی نسبت به گروه با کاتتر نلاتون شانس عفونت کمتر بود. هر چند اختلاف مشاهده شده در دو گروه در تست کای دو معنی دار نبود (P > 0.05).
    نتیجه گیری
    مقایسه متغیرهای پاتولوژیک شدت التهاب، میزان سلول های التهابی، خونریزی در بافت مثانه و نیز عفونت ادراری تفاوت معنی داری میان دو نوع کاتتر نلاتون و فولی نشان نداد. این مسئله نشان دهنده آن است که هیچ کدام از دو نوع کاتتر ذکر شده ارجحیت خاصی نسبت به دیگری ندارند.
    کلیدواژگان: مثانه، کاتتر، پاتولوژی
  • زهرا شفیعی، سیما بابایی، عبدالله نظری صفحات 64-72
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش شیوع جراحی پیوند عروق کرونر و نقش برجسته خودکارآمدی بر کیفیت زندگی و همچنین پیش آگهی و عود این بیماری، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی و کیفیت زندگی در بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان در سال های 90-1389 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی از نوع همبستگی، 110 بیمار تحت جراحی پیوند عروق کرونر مراجعه کننده به کلینیک بازتوانی قلب بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه های کیفیت زندگی SF-36 و خودکارآمدی عمومی (GSF) جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره کلی خودکارآمدی در واحدهای مورد پژوهش (3/10) 23/21 و نمره کلی کیفیت زندگی در آنها (1/16) 06/60 بود. نتایج مطالعه نشان داد که بین نمره خودکارآمدی با کیفیت زندگی رابطه مستقیم وجود داشت که این بدان معنی است که با افزایش خودکارآمدی، کیفیت زندگی افزایش می یابد و برعکس.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود ارتباط معنادار بین نمره خودکارآمدی و کیفیت زندگی واحدهای مورد پژوهش در این مطالعه، شایسته است پرستاران با طراحی و اجرای مداخلات مناسب، زمینه را برای بهبود خودکارآمدی این بیماران فراهم کرده و از این طریق به ارتقای کیفیت زندگی این افراد کمک نمایند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، کیفیت زندگی، جراحی پیوند عروق کرونر
  • صفحات 73-79
    در این مقاله آقای 35 ساله ای بدون هیچ بیماری زمینه ای معرفی می شود که به فاصله 8 روز پس از ترومای بلانت قفسه سینه با شکایت اصلی تنگی نفس و هموپتیزی به بیمارستان مراجعه کرده است. پس از بررسی های لازم تشخیص انفارکت ریه به دنبال آمبولی ریوی به علت ترومای بلانت قفسه سینه برای بیمار گذاشته شد. از آنجا که بیش از 95 درصد تمام آمبولی های ریوی از ترومبوز های درون سیاهرگ های عمقی قسمت های تحتانی پا منشاء می گیرند و 80-60 درصد از آمبولی های ریوی بدون علامت هستند و در اکثر موارد آمبولی ریوی در بیمار بدون سابقه بیماری قلبی تنها منجر به خونریزی ریوی می شود و منجر به انفارکت پایدار ریه نمی شود، لذا مورد عنوان شده شیوع کمی دارد می توان آن را مورد توجه قرار داد.
    کلمات کلیدی به فارسی:ترومبوآمبولی، انفارکت ریه، درد قفسه سینهنویسندگان این مقاله:دکتر مصطفی حسینی نویسنده اصلی دکتر حمیدرضا علیزاده اطاقور نویسنده فرعی [email protected] دکتر سید عباس میرمالک نویسنده فرعی دکتر عدنان تیزمغز
  • کامبیز شیخی، ابوالقاسم دانشور، فرحناز صادق بیگی، محمد بهگام شادمهر، سید رضا ثاقبی، عزیزاله عباسی صفحات 80-84
    پیوند مجدد ریه عملی مشکل بوده ولی در مواردی برای بیمارانی که یک بار پیوند ریه شده اند، ضرورت پیدا می کند. بیمار مرد 25 ساله مبتلا به آمفیزم ریوی در زمینه فقدان آنزیم 1α آنتی تریپسین بوده است. شش سال پیش تحت عمل پیوند ریه سمت راست قرار گرفت. پس از سه سال به تدریج اندکس های ریوی بیمار کاهش پیدا کرده و با تشخیص سندرم برونشیولیت اوبلیتران تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و نیز آنتی بیوتیک ها قرار گرفت. از سال گذشته با کاهش بیشتر اندکس های ریوی دچار فیبروز شدید ریه و پس زدن ریه پیوندی شد. از سوی دیگر ریه غیر پیوندی شیفت به سمت مقابل پیدا کرد. به صورتی که بیمار شدیدا وابسته به اکسیژن شده و به ناچار کاندید عمل دوباره پیوند ریه شد و ریه سمت چپ تحت عمل پیوند قرار گرفت.
    کلیدواژگان: پیوند، ریه، آمفیزم
  • مصطفی حسینی، حمیدرضا علیزاده اطاقور، سید عباس میرمالک، عدنان تیزمغز صفحات 85-90
    در این مقاله آقای 35 ساله ای بدون هیچ بیماری زمینه ای معرفی می شود که به فاصله 8 روز پس از ترومای بلانت قفسه سینه با شکایت اصلی تنگی نفس و هموپتیزی به بیمارستان مراجعه کرده است. پس از بررسی های لازم تشخیص انفارکت ریه به دنبال آمبولی ریوی به علت ترومای بلانت قفسه سینه برای بیمار گذاشته شد. از آنجا که بیش از 95 درصد تمام آمبولی های ریوی از ترومبوز های درون سیاهرگ های عمقی قسمت های تحتانی پا منشاء می گیرند و 80-60 درصد از آمبولی های ریوی بدون علامت هستند و در اکثر موارد آمبولی ریوی در بیمار بدون سابقه بیماری قلبی تنها منجر به خونریزی ریوی می شود و منجر به انفارکت پایدار ریه نمی شود، لذا مورد عنوان شده شیوع کمی دارد می توان آن را مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: ترومبوآمبولی، انفارکت ریه، درد قفسه سینه
|
  • Pages 1-11
    Breast cancer is the most common malignancy in women and it is also the leading cause of cancer death in women worldwide. The incidence of this disease is increasing particularly among women aged 50-64. It is the most common malignancy among Iranian women over the past decades and it is spreading rapidly. Sarcoma of the breast is rare. It can occur primary or secondary way. Primary sarcoma’s occurrence in breast is extremely rare and is a highly aggressive tumor. 5. 7% of the primary breast sarcomas are Angiosarcoma. Secondary sarcoma is developed after breast irradiation for a previous breast carcinoma، associated with poor prognosis. Angiosarcoma is 56. 8% of all breast sarcomas. The main diagnosis of breast Sarcoma is fine needle aspiration (FNA). Imaging can also be helpful. Course mammography in breast sarcoma is nonspecific but as a better method of ultrasonic mammography in detecting breast sarcoma it is proposed to treat breast sarcoma total mastectomy is the most common procedure in which the entire breast is removed، but the lymph nodesare notremoved. An adequate resection margin is the single most important determinant of long-term survival with breast sarcomas. As with soft tissue sarcomas arising elsewhere in the body، the prognosis for breast sarcomas is highly dependent upon histologic grade and tumor size.
    Keywords: Breast Sarcoma, Epidemiology, Diagnosis
  • Pages 12-18
    Introduction &
    Objective
    Abdominal trauma is one of the major causes of mortality in human populations. The aim of this prospective study was to evaluate the predictive value of sonography versus CT scan in the detection of renal injuries in patients، with high energy blunt abdominal trauma and microscopic hematuria، who referred to emergency department of Shohadaye Tajrish hospital.
    Materials and Methods
    This study included all 400 patients (279 males and 121 females)، with 15-65 old ages، who referred to the emergency department of Shohadaye Tajrish Hospital for high energy blunt abdominal trauma، between 2010 and 2012. Patients with gross hematuria، hemodynamic instability، past medical history of renal failure، contrast agent allergy، renal failure، pregnancy and other contraindication of contrast injection were excluded. Personal characteristics of the patients such as age، sex، cause and mechanism of trauma، severity of trauma and physical examinations were recorded. Then all patients were evaluated underwent، separately abdominal and pelvic spiral CT scanning with intravenous contrast and abdominal sonography by an experienced radiologist. The positive and negative results of sonography were compared to the findings of abdominal and pelvic CT scan، as a gold standard procedure.
    Results
    Of the 400 patients (with the mean age 25. 9±14. 1 years) who were admitted to the emergency department due to high energy trauma، renal damage was detected in 68 cases by CT scan (17%). In 8 patients (11. 8%)، bilateral renal injury and in 60 patients (88. 2%) unilateral renal injury was identified. According to the grading classification proposed by the American Association for the Surgery of Trauma (AAST)، the severity of injury (in 76 kidney) were diagnosed، by CT scan as grade І، ІІ، ІІІ، in 49 (64. 5%)، 20 (26. 3%) and 7 (9. 2%) respectively. According to ultrasonography results، renal damage was found in 61 cases (15. 2%). Signs of sub-capsular hematoma، laceration، perinephric hematoma and parenchymal hematoma were detected by ultrasound in 37)55. 2% (، 25) 37. 4% (، 3(4. 4%) and 2 (3%) respectively. Overall sensitivity and specificity of sonography versus CT scan in the detection of renal injury were calculated to be 52. 76 (68. 4%) and 309. 324 (95. 37%)، respectively، with a 52. 67 (77. 6%) positive predictive value and a 309. 333 (92. 7%) negative predictive value.
    Conclusions
    Generally، according to the results of this study، the role of sonography as one of the primary diagnostic technique for the detection of renal injury، in the patients who are affected by high energy trauma and microscopic hematuria and with stable vital signs، is confirmed.
    Keywords: Hematuria, CT scan, Sonography, Trauma
  • Pages 19-27
    Introduction &
    Objective
    In recent years the use of diced cartilage grafts in rhinoplasty have been considered by most plastic surgeons. For preventing dispersion of diced cartilages، many authors recommend the use of various wrapping such as temporalis fascia، surgicel or alloderm to cover diced cartilage grafts. The aim of this study is to compare the absorption rate and viability of cartilage autograft between two groups of unwrapped and fascia wrapped diced cartilage graft.
    Materials and Methods
    In this study، 15 rabbits، of age between 12 to 16 weeks of age were used. One ear of each rabbit was excised and denuded of skin and perichondrium، then it was divided into two equal pieces and were diced. One group of the grafts were covered by rabbit fascia Lata and the other group left was without coverage. Two subcutaneous pockets were created on each side of lumbar vertebrae. After precise weighing of specimens، wrapped and unwrapped diced cartilages were implanted into separate pockets on the each side rabbit vertebra coloumn. After 12 weeks، the grafts were removed and weighed precisely and samples were stained with H&E and were examined histologically by pathologit.
    Results
    The absorption rate of fascia wrapped diced cartilage grafts was significantly more than the case of unwrapped diced cartilage grafts (P-value < 0. 001). Unwrapped diced cartilage graft had some growth، but it wasn’t statistically significant (P-value = 0. 09). New cartilage formation in the unwrapped group was significantly more than the case of fascia wrapped group (P-value = 0. 001). But in terms of cartilage integrity، cartilage viability، fibrosis and ossification no significant difference was found between two groups.
    Conclusions
    Our study objectively proves that wrapping around implanted diced cartilage graft may act as a barrier and impedes nutrients to reach to the chondrocytes. Since there was no resorption in the unwrapped diced cartilage group، we recommend it as a good method for restoring profile in rhinoplasty surgery.
    Keywords: Auto Graft, Cartilage, Fascia
  • Pages 28-36
    Introduction &
    Objective
    Cervical laminectomy is a well-known and standard procedure for the treatment of cervical myelopathy due to degenerative narrow cervical canal. There are many different reports about the incidence of post laminectomy kyphosis in the literature and the causes are not well understood.
    Materials and Methods
    This study was done in a retrospective/prospective manner، reviewing the files of the patients operated by cervical laminectomy between1377-1387 and following them prospectively. The demographic data is presented. The cervical alignment in neutral and dynamic situations and pre/post operative neurological conditions will be compared.
    Results
    In this study، the incidence of post laminectomy kyphosis was 11. 9%، which was less than what was reported in other series. The decrease of cervical alignment was not significantly related with the degrees of preoperative cervical alignment، but the neurological improvement rate was correlated significantly with post laminectomy alignment. Cervical pain was correlated significantly with the increase of age، osteoporosis and cervical alignment. The incidence of kyphosis increased with more long term follow up.
    Conclusions
    The incidence of post laminectomy kyphosis in the patients operated for degenerative narrow cervical canal is less than what happens in the patients undergoing laminectomy for other reasons (11. 9%). The incidence of kyphosis increases with longer periods of follow up and is accompanied with lower rate of neurological improvement. Accordingly، these patients need longer periods of follow up.
    Keywords: Kyphosis, Laminectomy, Neurologic
  • Pages 37-43
    Introduction &
    Objective
    Nerve injuries resulting from major or minor trauma، often cause some disabilities for the patients. Neurotmesis which is characterized with a complete anatomical rupture of the nerve is the most severe form of the injury that would not recover without reconstructive surgery. Nowadays such neural damages are improved by microsurgical procedures. Some studies have used low power lasers in nerve cell’s growth in order to improve the peripheral nerves’ rehabilitation results. In fact، low power laser can be a beneficial complement in the reformation of post surgical nerve injuries. This study’s goal is to find the effects of lasertherapy after the constructive surgery of median nerve rupture in the distal half of the forearm، and to compare the results with the standard method.
    Materials and Methods
    This study is a case-control clinical trial of 36 patients with volar surface rupture of the distal half of forearm who had been admitted to the emergency ward of Hospital within 72 hours of trauma and in examination they had paresthesia in first، second and third fingers as a result of median nerve injury. Patients were divided into two groups. The first group included patients who had been treated with standard methods and second group includes the ones who had taken low power laser along with standard method. The two groups had gone through the surgery by the same surgeon. The second group took 10 sessions of lasertherapy every other day. Clinical Examination، myelography and nerve conduction velosity was done at the third week، third month and the sixth month and the results were compared with each other.
    Results
    The two-point discrimination test of the index finger had a prominent result in laser group compared to the control group and NCV and EMG findings of the motor section had a significant statistical difference. This showed preference of the laser group over the control one and this was compatible with our physical exams. First finger opposition and abduction too had improved in the laser group as compared with the control group.
    Conclusions
    Accordingly، Laser therapy in our protocol، Laser therapy seems to have an effect on some of the nerve growth parameters and this is mostly on motor fibers، rather than the sensory ones.
    Keywords: Low Power Laser, Median Nerve, Repair
  • Pages 44-49
    Introduction &
    Objective
    Postopertative pain management is still one of the topics of interest to the anesthetists and surgeons. Postoperative pain has a direct role on the excess hospital stay، and that leads to more morbid complications and extra hospital costs. This study evaluates the efficacy of gabapentin on the control of acute postoperative pain.
    Materials and Methods
    90 patients who were scheduled for elective laminectomy were randomly allocated into three groups. Group 1 received 800 mg gabapentin and group 2 400mg gabapentin and group 3 took placebo 2 hours before surgery. Post operative pain was measured in 48 hours after surgery، using Visual Analog Scale (VAS)، and also the mean consumption of opiod and the mean painless period after surgery were measure and compared.
    Results
    The mean of age، weight، and sex and operation time was not significantly different for the three groups. The VAS score was significantly different between the groups (P=0. 000)، with lowest score in group 1 (6. 27) and highest score in placebo group (8. 20). The mean of consumption of opioid in group the 1 (800 mg) was 5. 6 mg، and that was lower than other groups. On the other hand، the onset of pain was significantly different between group 2 and 3 (P=0. 309).
    Conclusions
    The dose of 800mg gabapentin، 2 hours before laminectomy operation is، more effective in reducing postoperative pain، the need for opioid and the increase in the duration of painless period after surgery than the dose of 400 mg. Therefore، it is necessary to evaluate more prospective controlling studies to compare different doses of the gabapentin، other medications on the controlling of pain and the evaluation of their side effects.
    Keywords: Gabapentin, Pain, Laminectomy
  • Pages 56-63
    Introduction &
    Objective
    Urinary catheters are different and each one is made for a specific purpose. Some patients have urinary catheters for long stays in their bladder، so its complications must be evaluated. In this study، the effects of two types of urinary catheters on the rabbit bladder pathology were compared.
    Materials and Methods
    It this study a total of 20 New Zealand rabbits were randomly divided into 2 groups of 10 rabbits. Under general anesthesia، and following a lower midline incision، bladder was exposed and in groups 1 cystostomy with Nelaton catheter in 10 rabbit was performed and 10 other rabbits in groups 2 were placed under Systostomy with Foley catheter. 7 days after the surgery، a re-laparotomy with isolation of rabbit bladder tissue was performed for pathological assessment. All data extraction was done by 17. 0 SPSS software. Statistical tests such as Chi-square، Fisher''s exact test، and Mann-Whitney tests were used for data analysis. P-value ≤ 0. 05 was considered significant.
    Results
    In both the Foley and Nelaton catheter groups، the highest frequency intensity in inflammation was of grade 3. Although the group with a Nelaton catheter had more inflammation than Foley catheter group but this difference was not significant (P > 0. 05). The samples of inflammatory cells were different from 5 to 80 percent. In Nelaton and Foley catheter groups، the highest frequency of five to ten percent of PMN was seen. The difference between the two groups in the mean severity of bleeding was not significant (P > 0. 05). Foley catheter had less chance of infection than Nelaton catheter. Although the differences observed in the two groups was not significant in the chi-square test (P > 0. 05).
    Conclusions
    A comparison of the severity of inflammation، inflammatory cells، bleeding in the tissues of the bladder in pathological assessment and urinary tract infection demonstrated no significant difference between Nelaton and folly catheters. This indicates that none of the above two types of catheters had any particular preference.
    Keywords: Bladder, Catheter, Pathology
  • Pages 64-72
    Introduction &
    Objective
    Due to the growth in the prevalence of Coronary Artery Bypass Graft (CABG) surgery and the significant role of self efficacy on the quality of life and prognosis and relapse of cardiac disease، the present study was designed to determine the relationship between self efficacy and quality of life of patients undergoing CABG hospitalized in Isfahan Chamran hospital between 2010-2011.
    Materials and Methods
    This was a cross-sectional correlational study. Our sample consisted of 110 patients who had referred to Shahid Chamran Rehablitaion Center and had undergone CABG surgery. Data was collected by General Self Efficacy (GSF) and Quality of Life (SF-36) Questionnaires and they were analyzed by using independent t-test، analysis of variance and regression analysis by SPSS 18.
    Results
    The overall score of the self efficacy in the subjects was 21. 23 (10. 3) and that of quality of life was 60. 06 (16. 1). Our results showed that there was a direct relationship between the self efficacy and quality of life، which this means that by self efficacy enhancement، quality of life increases and vice versa.
    Conclusions
    Considering the significant correlation between self efficacy and quality of life in this study، it is suggested that nurses design and execute appropriate interventions to promote these patients’ self efficacy، and in this way help to improve these patients’ quality of life.
    Keywords: Self Efficacy, Quality of Life, Coronary Artery Bypass Graft Surgery
  • Pages 73-79
    Here is a 35 year old with no underlying disease، who referred to hospital within 8 days after blunt trauma in the chest، with a chief complaint about his shortness of breath and hemoptysis. After the paraclinical work up the diagnosis of pulmonary infarct، due to a pulmonary embolus، triggered by blunt trauma in the patient''s chest was made. Since over 95 % of all pulmonary embolism originate from thrombi in the deep veins of the lower leg and 80-60 % of pulmonary emboli are asymptomatic pulmonary embolism in the majority of patients who don’t have history of heart disease، it can only lead to hemorrhage، without persistent pulmonary infarction. As the incidence of this presentation is low، it thus can be considered.
    Keywords: Thromboembolism, Pulmonary Infarction, Chest Pain
  • Pages 80-84
    Lung re-transplantation is a technically difficult procedure، but it becomes necessary in some patients with previous lung transplantation. Our patient was a 25 years old man with emphysema and alpha-1 antitrypsin deficiency، and had right side single lung transplantation 6 years ago. After 3 years of first operation pulmonary indexes gradually declined and with the diagnosis of Obliterans Bronchiolitis، he was treated by immunosuppressive medication and antibiotics. But with more decline in pulmonary function، frequent rejections and fibrosis، patient became dependent on supplemental oxygen، and re-transplantation was considered to be the only efficient treatment. Finally patient underwent left side lung transplantation، 6 years after his first lung transplantation.
    Keywords: Transplantation, Lung, Emphysema