فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و سوم شماره 1 (بهار 1394)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و سوم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سیدمحسن تولیت کاشانی، شعبان مهرورز، مریم ساعی نعیمی، مهدی فراهانی، حمیدرضا رسولی صفحه 1
    زمینه و هدف
    سندرم انسدادی دفع [Obstructed Deification Syndrome (ODS)] به مجموعه علائم بالینی گفته می شود که به دلیل ایجاد اختلالات آناتومیک و عملکردی عناصر لگنی منجر به عدم توانائی در دفع مدفوع از رکتوم می شود. رکتوسل و انواژیناسیون داخلی شایعترین علائم این سندرم است. این بیماران اغلب نیاز به استفاده مداوم از ملین ها و مسهل ها داشته و حتی به منظور کمک به تخلیه مدفوع از تنقیه و یا فشار خارجی انگشتان به پرینه و یا واژن استفاده می کنند. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج درمانی این بیماری به روش جراحی جدید بود که به وسیله دو استاپلر حلقوی بنام STARR (Stapled Trans Anal Rectal Resection) انجام می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال های 1389-1390 در بیمارستان بقیه الله الاعظم(عج) تهران انجام شده و از نوع کارآزمایی فاقد گروه شاهد می باشد. در مطالعه کلیه بیماران مبتلا به سندرم انسدادی مدفوع که کاندید عمل جراحی بروش STARR بودند، وارد مطالعه شدند. متغیرهای مورد بررسی عبارت بودند از: احساس تخلیه ناکامل مدفوع، زور زدن زیاد، دستکاری حین دفع، مصرف ملین، استفاده از تنقیه، درد حین اجابت مزاج، خونریزی همراه دفع، زمان دفع، تعداد دفعات دفع در هفته. برای تعیین شدت بیماری در دوران قبل و بعد از عمل از پرسشنامه 40 امتیازی Longo استفاده شد. عمل جراحی در وضعیت لیتوتومی و با استفاده از دو استاپلرPPH انجام شد و بیماران به مدت یکسال پس از جراحی پیگیری شدند. در ابتدا داده ها با میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد و جداول توصیف شدند. برای مقایسه متغیرها در قبل و بعد از عمل از آزمون تی مزدوج و در صورت نبودن شرایط استفاده از معادل ناپارامتری آن ویلکاکسون استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد. تحلیل ها با استفاده از نرم افزار SPSS 20 (SPSS، Chicago IL، USA) انجام شد. سطح معنی داری تمام آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 33 بیمار (30 زن و 3 مرد) با میانگین سنی 54 سال وارد شده اند. میانگین نمره ODS در بیماران قبل از عمل از 67/2±54/14 به 10/2±24/4 بعد از عمل کاهش یافت. در دوران قبل و بعد از عمل در میانگین نمره ODS تفاوت معنی-داری مشاهده شد (P
    کلیدواژگان: سندرم انسدادی دفع، رکتوم، رزکسیون
  • سارا حسینی زواره، محمد جواد فاطمی، میترا نیازی، فاطمه خدایی صفحه 10
    زمینه و هدف
    تغییرات هماتولوژیکی بسیاری در بیماران سوختگی شدید رخ می دهد. یکی از این تغییرات، ترومبوسیتوپنی است که در طی درمان سوختگی وسیع به دلایل مختلف از جمله عفونت امکان دارد به وقوع پیوندد. شمارش روزانه پلاکت در تشخیص زود هنگام عفونت و عوارض ثانویه بعد از سوختگی برای شروع درمان موثر بسیار اهمیت دارد. در این مطالعه ما رابطه اسکارکتومی بر افزایش تعداد پلاکت بیماران پس از عمل جراحی و همچنین کاهش میزان مرگ و میر بیماران را مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 52 بیمار با میزان 40 تا 50 درصد سوختگی که به مرکز درمانی شهدای یافت آباد مراجعه کرده بودند، انجام شد. داده های آزمایشگاهی که به طور روزانه اندازه گیری می شد، به ویژه تعداد پلاکت بیماران در روز اسکارکتومی ثبت گردید. از تست آماری تی زوجی و یا معادل غیرپارامتریک آن برای مقایسه تعداد پلاکت در هر گروه قبل و بعد از جراحی و از تست آماری تی مستقل و یا معادل غیرپارامتریک آن برای مقایسه اختلاف بین پلاکت قبل و بعد از عمل جراحی بین گروه ها استفاده شد و تمامی نتایج به وسیله نرم افزار آماری SPSS 16.0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 70/16 ± 69/29 بود. 74 % موارد (38 نفر) بهبودی پیدا کرده و ترخیص شده اند و 26% (14 نفر) از کل جمعیت مورد مطالعه فوت کرده اند. با توجه به نرمال بودن توزیع، از آزمون تی مستقل برای مقایسه اختلاف ها استفاده شد که اختلاف معنادار نبود (P=0.091).
    نتیجه گیری
    از مقایسه یافته ها می توان نتیجه گرفت که عمل جراحی اسکارکتومی در همه بیماران سوختگی، چه آنهایی که فوت می کنند و چه آنهایی که زنده می مانند باعث افزایش پلاکت می شود. اما این افزایش پلاکت در هر دو گروه معنی دار نبوده و نمی تواند به عنوان یک تعیین کننده پیش آگهی و مرگ و میر، مطرح باشد.
    کلیدواژگان: اسکارکتومی، ترومبوسیتوپنی، پلاکت، سوختگی
  • مهدی اسکندرلو، مینا عظیمی، صغری ربیعی، منوچهر قربان پور صفحه 16
    زمینه و هدف
    شیوه های مختلفی برای پانسمان محل برداشت پیوند پوست در بیماران سوختگی به کار می رود که تشابه آنها در وجود درد، محدودیت حرکت اندام و احتمال عوارض موضعی مانند اسکار و عفونت می باشد. از غشاء آمنیون برای بهبودی و ترمیم زخم های مختلف استفاده شده است. بر این اساس کارآیی غشا آمنیون به عنوان پانسمان بیولوژیکی در محل برداشت پیوند پوست از نظر کیفیت درد، تحرک اندام، میزان عفونت و زمان جدا شدن پانسمان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت یک کار آزمایی بالینی بر روی 32 بیمار بستری در بخش سوختگی بیمارستان انجام شد. هر یک بیمار به عنوان نمونه مورد مطالعه و کنترل در نظر گرفته شد. غشاء آمنیون در سزارین های الکتیو پس از رد شدن عفونت های قابل انتقال از طریق جفت تهیه و در محل برداشت پیوند پوست استفاده می شد، این ناحیه با طرف دیگر که به روش معمولی پانسمان می شد، مقایسه و طبق پروتکل طرح از نظر شدت درد، میزان تحرک اندام، عفونت و زمان جدا شدن پانسمان ها بررسی شد.
    یافته ها
    14 بیمار زن و 18 مورد مرد بودند. میانگین شدت درد در ناحیه مطالعه تا روز پنجم پس از جراحی کمتر از ناحیه کنترل بود، وضعیت تحرک اندام در ناحیه مورد مطالعه بهتر از ناحیه کنترل بود، شدت درد و تحرک در دو ناحیه مورد مطالعه و کنترل به ترتیب از روز ششم تا روز چهاردهم تفاوت نداشت، میزان عفونت و زمان جدا شدن پانسمان در نواحی مورد مطالعه و کنترل تفاوت نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از غشاء آمنیون در محل برداشت پیوند پوست احتمالا به دلیل تسریع در اپی تلیالیزاسیون و ترمیم سریعتر زخم باعث کاهش شدت درد و تسهیل تحرک اندام در محل برداشت پیوند در روزهای اول پس از جراحی می گردد. بنابراین کاهش احتمال نیاز به تجویز مسکن و احتمال عوارض کم تحرکی بیماران سوختگی پس از پیوند پوست و ترخیص سریع تر بیماران مورد انتظار است.
    کلیدواژگان: غشاء آمنیون، پیوند پوست، بهبودی
  • سید حسن افتخار واقفی، سید پرویز رایگان، علی شمس آرا، علیرضا بابایی صفحه 25
    زمینه و هدف
    عضله دیافراگم که مسئول عمل دم می باشد، از اعصاب فرنیک راست و چپ، عصب می گیرد. عصب فرنیک یک عصب مختلط است که قسمت های متعددی از مدیاستن را تغذیه می کند. عصب فرنیک سمت راست از سمت چپ کوتاهتر است. این دو عصب مسیر متفاوتی را تا رسیدن به دیافراگم طی می کنند. در این بررسی، منشا، مسیر و مجاورات اعصاب فرنیک راست و چپ مورد مطالعه قرار گرفته، با گزارش های ارائه شده در کتاب های مرجع مقایسه گردید و واریاسیون های مشاهده شده را گزارش نموده ایم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 22 جسد مرد و 2 جسد زن انجام شد. وسایل مورد استفاده ابزار ساده تشریح بود. از متر نواری برای اندازه گیری طول قد و طول تنه و برای مشاهده شاخه های ریز اعصاب، از استریوسکوپ استفاده گردید. طول هر عصب، مجاورات در نواحی مختلف، شاخه های جدا شده و رشته انتهایی هر سمت از مبدا تا انتها مورد ارزیابی قرار گرفت. به وجود یا عدم وجود عصب فرنیک فرعی نیز توجه شد. جهت ارزیابی آماری، پارامترهای مربوطه در جداولی ثبت گردید. با استفاده از برنامه نرم افزاری 16SPSS، میانگین یافته ها اندازه گیری شد. سپس میانگین هر کدام از اندازه ها با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش، واریاسیون های متعددی در اعصاب فرنیک راست و چپ نسبت به آنچه در موارد قبلی ذکر گردیده بود، مشاهده گردید. در مواردی مانند مسیر عصب از گردن به قفسه سینه و مجاورت با عضله نردبانی قدامی، عبور از سوراخ های دیافراگم، تعدد شاخه های عصب فرنیک راست و چپ، طول عصب و وجود یا عدم وجود عصب فرنیک فرعی، تفاوت های قابل ملاحظه ای مشاهده گردید. نتایج ما نشان داد که افزایش طول تنه، با افزایش طول اعصاب فرنیک راست و چپ رابطه ای مستقیم و صعودی دارد. با در نظر گرفتن تعداد جسدهای مورد مطالعه، بررسی ما نشان داد که درصد وجود عصب فرنیک فرعی در جمعیت ایرانی حدود 30 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    در این بررسی ضمن بدست آمدن نتایج یکسان از تحقیقات قبلی، در عین حال یافته های متفاوتی نیز پیرامون مقایسه مسیر، شاخه ها، طول و وجود عصب فرنیک فرعی ارائه گردید. مجاورات این عصب از این جهت حائز اهمیت است که در برخی موارد مثلا در بی حسی ها و بلاک کردن اعصاب در ناحیه سوپراکلاویکولار و ما بین عضلات اسکالن این عصب نیز دچار بی-حسی می شود. همچنین مجاورت نزدیک این عصب با ورید تحت ترقوه ای در عمل های جراحی مربوط به این ورید مانند کانال-گذاری بسیار حائز اهمیت می باشد. با توجه به این موضوع که عصب فرنیک تنها عصب حرکتی دیافراگم می باشد، آگاهی لازم در مورد نحوه پخش شدن شاخه های انتهایی این عصب در عضله دیافراگم حائز اهمیت می باشد، بخصوص توجه به این نکته که اکثر جراحی های توراکس و مدیاستن به ارتباطات و مجاورات احشاء با این عصب ارتباط می یابد.
    کلیدواژگان: عصب فرنیک، واریاسیون، جسد
  • فرهاد حافظی، بیژن نقیب زاده، عباس کاظمی آشتیانی، امیرحسین نوحی، هوتن علوی صفحه 31
    زمینه و هدف
    طبق نظر شین و کونستانتین، دفورمیتی Bulbous Pinch بینی، با تحدب قدامی نوک غضروف پایینی خارجی (LLC) به همراه Pinch بودن ناحیه خلفی تعریف می شود. این واریاسیون آناتومیک شامل چرخش رو به بالا و داخل یا سفالیک کروس لترال در بیماران با بینی Bulbous می باشد. آنها نشان دادند در بیشتر موارد Bulbous Pinch، غضروف بجای امتداد در راستای کانتوس خارجی، به سمت کانتوس داخلی قرار گرفته است و به همین دلیل آن را مال پوزیشن سفالیک نامیدند. براساس این فرضیه، جهت اصلاح این دفورمیتی، جابجایی کودال غضروف را پیشنهاد نمودند، که با توجه به شیوع این نوع قرار LLC، انجام آن در بسیاری از موارد رینوپلاستی الزامی می گشت. هدف این مقاله اندازه گیری زاویه دقیق کروس لترال نسبت به نقاط ثابت مرجع صورت است.
    مواد و روش ها
    در 40 مورد رینوپلاستی متوالی، حدود LLC و خطوط افقی و عمودی، روی صورت بیماران رسم شده و براساس وجود یا عدم وجود دفورمیتی Bulbous Pinch به دو گروه تقسیم شدند. زوایای LLC سمت راست و چپ نسبت به خطوط فوق اندازه گیری شد و جهت بررسی وجود اختلاف معنی دار در دو گروه با هم مقایسه شدند (16(SPSS.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در مقایسه چرخش LLC نسبت به خط افقی یا عمودی بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های ما، Pinch شدن دیواره لترال بینی نمی تواند ثانوی به مال پوزیشن سفالیک باشد، بلکه عامل تحدب شدید خارجی و خلفی کروس لترال است. اهمیت این یافته در تعیین رویکرد اصلاحی این دفورمیتی است.
    کلیدواژگان: دفورمیتی، غضروف، بینی
  • علیرضا یاوری کیا صفحه 38
    زمینه و هدف
    شکستگی برجستگی تیبیا ممکن است در تمامی سنین دیده شود، اما شایعترین سن بروز این نوع شکستگی ها در بچه ها و افراد 8 تا 14 سال می باشد. مشخص شده است که شیوع شکستگی از 16 درصد در بچه های با وزن طبیعی تا 33 درصد در بچه-های چاق متفاوت است. همچنین مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که شیوع چاقی در طی سه دهه اخیر 2 برابر شده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین شاخص توده بدنی با شکستگی برجستگی تیبیا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد شاهدی، 68 کودک کمتر از 14 سال مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان مورد مطالعه قرار گرفتند، که 34 نفر از آنها مبتلا به شکستگی برجستگی تیبیا بودند (گروه مورد) و 34 نفر دیگر از میان بیمارانی که به علل دیگر مراجعه کرده بودند، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. شاخص توده بدنی و نوع اضافه وزن بر حسب سن و جنس برای هر دو گروه محاسبه گردیدند. در نهایت اطلاعات حاصله وارد نرم افزار SPSS نسخه 18 گردید و با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون های تی تست و کای اسکور مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شاخص توده بدنی در گروه مورد 88/3±98/20 و در گروه شاهد 93/2±47/20 بود (544/0P=). در گروه مورد 18 بیمار (9/52%) از نظر وزنی نرمال، 9 بیمار (5/26%) دارای اضافه وزن و 7 بیمار (6/20%) چاق بودند. در گروه شاهد 19 بیمار (9/55%) از نظر وزنی نرمال، 10 بیمار (4/29%) دارای اضافه وزن و 5 بیمار (7/14%) چاق بودند (813/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اضافه وزن و شاخص توده بدنی کودکان تاثیر معنی داری در فراوانی شکستگی برجستگی تیبیا در آنها ندارد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، تیبیا، شکستگی
  • فریبا میربلوک، مریم اصغرنیا، احسان کاظم نژاد لیلی، فریماه میربلوک، مریم تاج ور، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحه 45
    زمینه و هدف
    آگاهی و نگرش از مهمترین عوامل پیش بینی کننده رفتارهای بهداشتی هستند. همچنین، آنها عاملی موثر در انجام روش های غربالگری می باشند. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان پزشکی در مورد روش غربالگری سرطان دهانه رحم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی، 368 نفر از دانشجویان پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ای شامل ویژگی های دموگرافیک، آگاهی سنجی، نگرش سنجی و عملکرد سنجی بود. سپس بر اساس نمره کسب شده افراد به سه گروه با آگاهی ضعیف (نمره کمتر از 20) با آگاهی متوسط (نمره بین 20 تا 30) و با آگاهی خوب (نمره بالای 30) تقسیم می شدند. سئوالات نگرش سنجی به صورت مقیاس لیکرت 5 درجه ای طراحی شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    6/16% دانشجویان دارای آگاهی خوب، 28% دارای آگاهی ضعیف و 4/55% دارای آگاهی متوسط بودند. بیشترین نگرش منفی مربوط به عبارت «آیا تست پاپ اسمیر فقط برای کسانی که تماس جنسی دارند، لازم است» (3/64%) و بیشترین درصد موافق مربوط به عبارت «تشویق خانواده به انجام تست پاپ اسمیر» (2/82%) بود. 100% دانشجویان متاهل در کمتر از 2 سال پیش به پزشک زنان مراجعه نموده بودند و هیچ کدام تاکنون تست پاپ اسمیر برای خودشان انجام نداده بودند. همبستگی معنی دار بین نمره آگاهی و سن دانشجویان وجود داشت (368/0=r، 0001/0 >P). در گروه دانشجویان دختر 5/24 آگاهی خوب داشتند، ولی در گروه پسران هیچ یک از دانشجویان آگاهی خوب نداشتند (0001/0=P). در 12 عبارت از 14 عبارت نگرش سنجی تفاوت بین دو گروه جنسی از لحاظ آماری معنی دار بود (01/0 > P). 6/39 درصد دانشجویان کارورز آگاهی خوب داشتند و در سایر مقاطع هیچ یک از دانشجویان آگاهی خوب نداشتند که توزیع فراوانی سطح آگاهی بین سه گروه مقطع تحصیلی از نظر آماری معنی دار بود (0001/0=P). همچنین تفاوت توزیع نگرش دانشجویان براساس مقطع تحصیلی در همه عبارات نگرش سنجی از لحاظ آماری معنی-دار بود (05/0˂P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آگاهی دانشجویان نسبت به تست غربالگری سرطان سرویکس نسبتا ضعیف است، اما اکثریت افراد نگرش مناسبی دارند. همچنین عملکرد آنان نیز نسبتا ضعیف می باشد، بنابراین برگزاری برنامه های آموزشی بیشتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، سرطان دهانه رحم، تست پاپ اسمیر
  • کیوان دارندگان، حسین پارسا، هادی احمدی آملی، بیتا نصرالهی صفحه 55
    زمینه و هدف
    سرطان یک بیماری قدیمی و در حال حاضر یک مشکل بزرگ جهانی است. سرطان های دستگاه گوارش از شایعترین سرطان ها است و امروزه زندگی افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد. بر این اساس هدف از مطالعه حاضر بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار است.
    مواد و روش ها
    برای مقایسه گروه بیمار و غیر بیمار، 100 بیمار مبتلا به سرطان دستگاه گوارش به طور در دسترس از بیمارستان ولایت شهر قزوین نمونه گیری شدند. گروه غیر بیمار شامل 100 آزمودنی است که از جمعیت عمومی به طور تصادفی انتخاب شدند و از نظر ویژگی های دموگرافیک با گروه بیمار همتاسازی شدند. هر دو گروه آزمون ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان را تکمیل کردند. نتایج با تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل واریانس چند متغیری 200 آزمودنی نشان داد که بین دو گروه بیمار و غیر بیمار از نظر نوروتیسم، توافق گرایی و وجدانی بودن و دوسوگرایی در ابراز هیجان در سطح 05/0 = α تفاوت معنی داری وجود دارد، اما بین این دو گروه از نظر برون-گرایی و گشودگی به تجربه تفاوت معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به سرطان دستگاه گوارش از نظر ویژگی های شخصیتی نوروتیسم، توافق گرایی و وجدان گرایی و دوسوگرایی در ابراز هیجان نمرات بالاتری از افراد غیر بیمار دارند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، دوسوگرایی در ابراز هیجان، سرطان دستگاه گوارش
  • محمد علی سورکی، حامد حنیف، عباس امیر جمشیدی صفحه 63
    زمینه و هدف
    آسیب های نافذ مغزی در دو گروه کلی سرعت پایین و سرعت بالا قابل دسته بندی هستند. گروه اول به طور معمول شامل آسیب های نافذ ایجاد شده توسط سلاح های سرد هستند. در این میان ابزارهایی وجود دارند که در محیط کار غیر ایمن می توانند آسیب های بالقوه ایجاد کنند. هدف از این گزارش معرفی یک مورد نادر از آسیب های نافذ جمجمه با سرعت پایین، بررسی نحوه درمان آن و مقایسه با سایر موارد مشابه می باشد.
    معرفی مورد: بیمار مرد 19 ساله ای است که به دنبال شلیک میخ از میخکوب بادی حین کار ساختمانی دچار ترومای نافذ جمجمه و مغز شده بود. پس از انجام بررسی های تصویربرداری و سربروواسکولر، بیمار تحت جراحی قرار گرفت و میخ خارج گردید. سیر بستری بیمار پس از جراحی بدون مشکل سپری شد. پیگیری بیمار 14 روز بعد از سانحه توسط آنژیوگرافی عروق مغزی صورت گرفت که از نظر آنوریسم تروماتیک منفی بود.
    نتیجه گیری
    شناخت آسیب های بالقوه ناشی از ابزارهای خاص در ارتقای تدابیر ایمنی علی الخصوص در شاخه طب، کار و فهم راهبردهای درمانی پس از چنین سوانحی، کمک کننده است.
    کلیدواژگان: آسیب نافذ مغز، تروما، آنوریسم تروماتیک
  • ژاله فاضل، زهره داورزنی، رضا مظفری صفحه 71
    در حالیکه آندومتریوز در سنین باروری بیماری نسبتا شایعی است لیکن آندومتریوز آپاندیس خیلی نادر است. ما بیماری را معرفی کرده ایم که با علائم آپاندیسیت حاد ناشی از آندومتریوز آپاندیس تحت عمل جراحی قرار گرفت ولی تشخیص آندومتریوز فقط بعد از گزارش پاتولوژی داده شد.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، آپاندیس، آندومتریوز
  • سیدعباس میرمالک صفحه 76
    به نظر می رسد که بررسی و بازنگری مقالاتی که در گذشته منتشر شده در مقایسه با انجام تجارب بالینی و آزمایشگاهی به منظور گسترش اطلاعات جدید در جراحی کاری وقت گیر و خسته کننده باشد. به همین دلیل اغلب وظیفه بازنگری و مرور مقالات گذشته به دستیار تحقیق و یا یک عضو تازه کار تیم محول می شود.
|
  • Page 1
    Introduction &
    Objective
    Obstructed Deification Syndrome (ODS) is a condition that affects pelvic floor muscle and causes some structural and functional problems in defecation. Rectocele and intussusceptions are known as the two most important causes of this condition. In this prospective study we assessed the outcome of Stapled Transanal Rectal Resection (STARR) in the patients with ODS, and we tried to compare this results with similar studies.
    Materials and Methods
    This prospective study was performed from April 2010 to March 2012 in the Baqiyatallah hospital in Tehran. All patient underwent STARR for the treatment of ODS enrolled in this study. Preoperative factors like incomplete defecation, straining, using of enema, laxatives, digitations… were assessed. We used Longo’s ODS score for assessment of the severity of pelvic floor’s malfunctions and also, visual analog scale (VAS) for assessing the patient satisfaction. Trans Anal Rectal Resection (STARR) procedure was performed using two circular staplers. All patients had at least one year follow- up after discharge.
    Results
    33 patients (30 females and 3 male) with an average age of 54, underwent STARR for the treatment of ODS. They had enrolled in this prospective study, and their ODS score was 15.33.1 before surgery and 4.92.3 after surgery (P
    Keywords: Obstructed Defecation Syndrome, Rectum, Resection
  • Page 10
    Introduction &
    Objective
    Multiple hematological changes occur in patients with severe burns. One of these changes is thrombocytopenia that may occur during the treatment of extensive burns for various reasons, including infection. Daily monitoring of platelet count is important in the early detection of infection and secondary complications after extensive burns. In this study, we have evaluated the effects of escharectomy on the platelet counts and the reduction of the mortality rate of extensive burn patients.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 52 patients with 40-50% burn who were referred to the Shohadaye Yaft Abad hospital. Laboratory data were measured daily, especially platelet count per day were recorded. The platelet count was measured before and after escharectomy in all patients. Paired t test used to compare parametric or equivalent platelet count in both groups before and after surgery and to compare parametric independent t-test or equal to the difference between the platelets before and after surgery were analyzed between groups and all results were analyzed by SPSS 16.0 statistical software.
    Results
    The patients’ mean age was 29.69 ± 16.70 standard deviation. Of these 74% (38 patients) were treated and discharged, but 26% (14 people) of the population died. Given the normal distribution, independent t-test was used to compare the differences which were found to be of no significance (P = 0.091).
    Conclusions
    From the results, it can be concluded that escharectomy surgery in burn patients, both cases of those who died and those who survived, increases the platelet count. But this increase was not significant in either group and can not serve as a determinant of prognosis and mortality.
    Keywords: Escharectomy, Thrombocytopenia, Platelet, Burn
  • Page 16
    Introduction &
    Objective
    Different methods for dressing of donor site in burnt patients who have similarl pain, limitation of mobility of donor site and local complications such as infection and scar. Amniotic membrane has been used for the improvement of healing in some wounds. Accordingly in this study amnion was used as biologic dressing for the donor site to evaluate it’s efficacy in the improvement of pain, movement score and the risk of local infection.
    Materials and Methods
    This study was done as a clinical trial over 32 admitted patients in the burn department of the hospital. Amnion was prepared in the elective caesarean section after ruling out any placental site with routine dressing. Then the two sites were compared about the severity of the pain, movement score, infection and time of dressing sloughing.
    Results
    Fourteen patients were women and 18 men. The mean score of pain and movement up to the sixth post operative day respectively was less than the control site. No difference was seen in the infection and dressing slough in the two sites.
    Conclusions
    It seems that the use of amnion for the dressing of donor site probably causes more rapid epithelialization and wound healing and can improve pain and movement score in early post operative days. Accordingly it is expected to need less analgesia and low rate of immobilization associated with the complication of burnt patients after graft and their early discharge.
    Keywords: Amnion, Skin Graft, Improvement
  • Page 25
    Introduction &
    Objective
    Diaphragmatic muscle that is responsible for the inhalation, innervations by right and left phrenic nerves. This nerve is a complex and feeds several part of mediastinum. The right phrenic is shorter than the left phrenic and arrived to diaphragm by traveling a different path than the left phrenic. In this study, we evaluated the origin, direction and right and left phrenic nerves and compared them with those offered in reference books and variations have been reported.
    Materials and Methods
    This study was performed on 22 male and 2 female cadavers. We used simple dissect tools and observed tiny branches by the stereoscope. We evaluated the length of each nerve, relations in various areas, division of branches and terminal fibers. The presence or absence of accessory phrenic nerve was also assessed. For Statistical evaluation, the relevant parameters were recorded in tables. Mean (average) was measured by SPSS 16, and then the average of the sizes were compared.
    Results
    In this study, we observed several variations on the left and right phrenic nerves from what was reported in the previous cases. Considerable differences were observed, in cases such as the pathway nerve of the neck to the chest and the presence of the anterior scalene muscle, passes through the diaphragmatic foramina, a multiple of right and left phrenic nerve branches, the presence or absence of accessory nerve and the phrenic nerve length. Our results showed that the increase in the length of the trunk, and ascending correlation to the left and right phrenic nerve elongation. With respected to the number of cadaver in this study, we showed that there is an accessory nerve in about 30% of the Iranian population.
    Conclusions
    In this evaluation, we provided the different results about the pathway, branches, length and presence of accessory phrenic nerve. However, we found the same results of previous research. The neighborhood of this the nerve is important as in some cases, such as anesthesia and nerve block in the supraclavicular region or between scalenus muscles, the phrenic nerve also suffers from anesthesia. Also, the close proximity of this nerve and infraclavicular vein is very important in surgical operation related to this vein like canal catheter insertion. Since, the phrenic nerve is the only motor nerve of diaphragm, is important to be aware about how to spread the terminal branches of the nerve in the diaphragmatic muscle. Especially considering the fact that most of surgeries in the thoracic and mediastineum is associated with Communications and the organs adjacent to this nerve.
    Keywords: Phrenic Nerve, Variation, Cadaver
  • Page 31
    Introduction &
    Objective
    Sheen and Constantian defined Bulbous pinch deformity as anterior convexity of LLC dome with posterior depression. This variation includes upward-inward rotation of lateral crura in bulbous tip patients. According to them most of “bulbous pinch” LLCs are positioned toward medial canthus, and so they called it cephalic displacement. They recommended the caudal displacement cartilages for the majority of rhinoplasty cases whom they report as having this variation. Our goal of this study was to measure the angle of lateral crura with fixed points on the face.
    Materials and Methods
    We marked LLC contours and vertical and horizontal lines on 40 patients’ face and divided them into two groups of bulbous pinch and none bulbous pinch groups. The right and left side angles of LLCs with the midline and horizontal line were measured and were compared to find out if there is any difference between the two groups.
    Results
    There was no statistically significant difference between the two groups.
    Conclusions
    We believe that the real reason behind nasal lateral wall pinching is the convexity of posterior and lateral crura. These findings give us a road plan to correct this kind of nasal tip deformities.
    Keywords: Deformity, Cartilage, Nose
  • Page 38
    Introduction &
    Objective
    Tibial eminent fractures may be seen in all ages but the most common ages for the incidence of these fractures is in children of the 8 to 14 years. Recent studies have shown that the incidence of fractures in the children of normal weight is 16 percent, reaching 33 percent for obese children. Furthermore, epidemiological studies have shown that the prevalence of obesity has doubled over the past three decades. This study was performed to investigate the relationship between body mass index with tibial eminent fractures.
    Materials and Methods
    In this case-control study, 68 children of the age less than 14 years, who referred to the Beasat Hospital of Hamadan were studied. Of these, 34 were suffering from tibial eminent fractures (case group) and 34 patients who had referred for other reasons were selected as the control group. BMI and type of weight by age and sex for both groups were calculated and compared. The results were analyzed, using SPSS18, variance analysis, T-test, and Chi-squared analysis.
    Results
    The mean BMI in case group was 20.98 ± 3.88 and for the control group was 20.47 ± 2.93 (P=0.544). In the case group 18 patients (52.9%) of had normal weight, 9 patients (926.5%) were overweight, and 7 patients (20.6%) were obese. In the control group 19 patients (55.9%) had normal weight, 10 patients (29.4%) had overweight, and 5 patients (1407%) were obese (P=0.813).
    Conclusions
    The results of this study showed that, children’s weight and body mass index have no significant effect on the tibial eminent fractures.
    Keywords: Body Mass Index, Tibia, Fracture
  • Page 45
    Introduction &
    Objective
    Knowledge and attitude are important factors in predicting health behaviors. Also, they are effective factors in performing screening procedures. We aimed to investigate medical students’ knowledge, attitude and practice about cervical cancer screening method.
    Materials and Methods
    In this analytic cross sectional study, 368 undergraduate medical students were assessed. Data were collected through a questionnaire consisted demographic characteristics, knowledge assessment (20 questions), attitude assessment (14 questions) and performance assessment (6 questions). Patients were divided in 3 groups based on the acquired score in knowledge assessment: poor knowledge (< 20), moderate knowledge (20-30) and good knowledge (> 30). The attitude questions were designed as 5 degree likert index. Data were analyzed by chi-square test and Pearson correlation coefficient in SPSS software (version 21).
    Results
    16.6%, 28% and 55.4% of the students had respectively good, poor and moderate knowledge. The most negative attitude was about the necessity of pap smear in those women who had sexual contacts (64.3%) and the most positive attitude was about encouraging family to do the test (82.2%). 100% of married students had referred to a gynecologist in the past 2 years and none of them had Pap smear. There was significant Correlation between knowledge score and age (r = 0.368, P = 0.0001). In the female students, 24.5% had good knowledge, but none of male students had good knowledge (P = 0.0001). There were significant differences between the two gender groups in 12 sentences out of 14 of attitude sentences. 39.6% of intern students had good knowledge, but in other educational levels none of the students had good knowledge (P = 0.0001). Also, there was significant difference between all attitude questions in the three educational levels (P < 0.05).
    Conclusions
    Our study showed that student's knowledge regarding cervical cancer screening test was relatively low, but most people had a good attitude toward it. Also, their performance was relatively poor. So, it is suggested to have more educational programs.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Cervical Cancer, Pap Smear Test
  • Page 55
    Introduction &
    Objective
    Cancer is an old disease and now a global problem. Gastrointestinal cancers are one of the most widespread cancers and influence a lot of people’s life. The purpose of this study is the investigation of personality characteristics and ambivalence over emotional expressiveness in patients with gastrointestinal cancer in comparison with a non-patient group.
    Materials and Methods
    For comparison of a Patient group with a non-patient group, 100 patients with gastrointestinal cancer were selected from those who referred to Velayat Hospital of Qazvin. The non-patient group was 100 persons mentally and physically healthy and they were sampled from the general population. They were matched demographically with the patient group. Both groups completed the personality characteristics scale (NEO-FFI) and the ambivalence over emotional expressiveness questionnaire (AEQ) test. The collected data were analyzed with MANOVA.
    Results
    MANOVA analysis of these 200 cases showed that there was difference between the patient and non-patient group with α =0.05 in neuroticism, agreeableness, conscientiousness and ambivalence over emotional expressiveness, but in extraversion and openness to experience, there was no significant difference between these two groups.
    Conclusions
    Patients with Gastrointestinal cancer have more scores than non-patient group in neuroticism, agreeableness, conscientiousness and ambivalence over emotional expressiveness.
    Keywords: Personality Characteristics, Ambivalence over Emotional Expressiveness, Gastrointestinal Cancer
  • Page 63
    Introduction &
    Objective
    Penetrating head wound are classified according to the velocity of the in-driven missile into; low velocity and high velocity missiles. The low velocity missiles are usually non-bullets, so called ‘cold weapons’. These are the instruments formally used in the work stations not critically controlled for safety. Case report: A 19 year old man suffering from penetrating brain injury (PBI) with a nail in-driven by a pneumatic nailer was referred to the emergency room. His neurological examination was normal. Regular radiological exams and angiograms were done before the operation. The postoperative course was uneventful and the control of cerebral angiogram was also normal.
    Conclusions
    Awareness of the potential harms of the instruments used in the working areas is necessary to prevent possible mortal damages. Even though different studies have tried to elucidate different aspects of PBIs, but there are still poorly defined questions regarding the duration of antibiotherapy, anti-epileptic therapy and the probable duration needed for development of traumatic aneurysms.
    Keywords: Penetrating Brain Injury, Trauma, Traumatic Aneurysm
  • Page 71
    While endometriosis is fairly common in reproductive age, the endometriosis of the appendix is very rare.We are reporting about the case of a patient with appendicular endometriosis who was operated for acute appendicitis, but for whom the accurate diagnosis of endometriosis was done after pathologic examination.
    Keywords: Acute Appendicitis, Appendix, Endometriosis