فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و سوم شماره 4 (زمستان 1394)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و سوم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عزیزالله عباسی دزفولی*، محمدبهگام شادمهر، کامبیز شیخی، ساویز پژهان، ابوالقاسم دانشور، سید رضا ثاقبی، فرحناز صادق بیگی صفحه 1
    کیست هیداتید ریه در انسان، یک مشکل بهداشتی در مناطق اندمیک می باشد. ریه بعد از کبد شایعترین محل بروز کیست هیداتید می باشد. انسان میزبان واسط انگل می باشد که از طریق خوردن سبزیجات و مواد غذایی آلوده با مدفوع میزبان اصلی (مثل سگ) که حاوی تخم انگل است، آلوده می شود. روش انتخابی درمان کیست هیداتید ریه جراحی می باشد، اما درمان های دارویی نیز در مواردی که به هر دلیل، جراحی ممکن نیست، استفاده می شود. در این مقاله بررسی اجمالی بر روی بیماری کیست هیداتید ریه و روش های درمانی آن ارائه می شود.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، ریه، جراحی
  • کورش کریمی یارندی*، عباس امیرجمشیدی، محمد علی عقابیان، روزبه شمس امیری، میثم علیمحمدی، محمدعلی سورکی آزاد صفحه 11
    زمینه و هدف
    اپی لپسی مقاوم به درمان می تواند برای بیمار مبتلا و اطرافیان فاجعه بار باشد. در مواردی که بیمار دچار ضایعه مغزی است احتمال رشد ضایعه، خود منشاء نگرانی جدید برای بیمار و پزشک است. هر ابزاری که بتواند در شناسایی بافت مولد تشنج و تخلیه کاملتر، کم خطرتر و مطمئن تر ضایعه کمک کننده باشد، در درمان این بیماران ارزشمند خواهد بود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر استفاده از اف ام آرآی، ترکتوگرافی و سیستم هدایت ناوبری عصبی در تخلیه کامل ضایعه و موفقیت عمل جراحی اپی لپسی ضایعه ای در نواحی مجاور کورتکس الوکوئنت مغز و میزان عوارض عمل جراحی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 33 بیمار دچار صرع ناشی از ضایعه بصورت تصادفی و بر اساس معیارهای ورود و حذف انتخاب و به دو دسته تقسیم شدند. در یک گروه تخلیه ضایعه به شکل سنتی و مرسوم و در گروه دیگر تخلیه ضایعه پس از انجام اف ام آرآی و ترکتوگرافی و بر اساس اطلاعات ارائه شده این تصاویر در مورد موقعیت ضایعه در قبال کورتکس الوکوئنت و با استفاده از هدایت سیستم ناوبری عصبی انجام پذیرفت. پس از انجام جراحی میزان تخلیه ضایعه، میزان موفقیت عمل جراحی در کاهش تشنج و میزان بروز عوارض عصبی در بیماران پیگیری، ثبت و مقایسه گردید.
    یافته ها
    فاکتورهای دموگرافیک و پروگنوستیک مهم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، جراحان موفق به تخلیه کامل و رادیکالی در دسته بیشتری از بیماران در گروه «درمان با هدایت اف ام آرآی، ترکتوگرافی و ناوبری عصبی» گشتند، اما تفاوت میان دو گروه معنی دار نبود (P-value=0.07). میزان عوارض عصبی و مرگ و میر نیز در دو گروه تفاوت معناداری نداشت. اما نتایج رضایتبخش از نظر کنترل تشنج در گروه «درمان با هدایت اف ام آرآی، ترکتوگرافی و ناوبری عصبی» با تفاوت معناداری بهتر از گروه «درمان سنتی» بود (23/88% در برابر 75/68%- 04/0 P-value=).
    نتیجه گیری
    استفاده همزمان از اف ام آرآی، ترکتوگرافی و ناوبری عصبی در حین اعمال جراحی اپی لپسی به جهت توده-های موجود در کورتکس الوکوئنت مغز ممکن است، بتواند بدون آنکه بر میزان عوارض عصبی تاثیر عمده ای گذارد، در بهبود نتایج عمل جراحی موثر باشد.
    کلیدواژگان: جراحی اپی لپسی، ام آر آی فانکشنال، سیستم هدایت تصویری
  • فرهاد حافظی، محسن حسن زاده*، محمد جواد فاطمی، امیر حسن زاده، لیلا میرزایی، مهسا ابوالفضلی صفحه 22
    زمینه و هدف
    جایگذاری پروتز پستان یکی از شایعترین روش های جراحی زیبایی می باشد. نوع برش محل پاکت، مشخصات پروتز (شکل، سطح، حجم، نوع پروتز) کلید تصمیم گیری در نوع جراحی است. مطالعات اندکی بر روی بررسی قدرت عضله پکتورالیس ماژور بعد از جایگذاری پروتز پستان انجام شده است. از آنجایی که کارایی عضله پکتورالیس ماژور در فعالیت های روزانه و ورزشی مهم می باشد، در این مطالعه قدرت عضله پکتورالیس ماژور قبل و بعد از جراحی و در دو روش ساب پکتورال و ساب گلاندولار ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 20 بیمار مونث که 10 مورد تحت روش ساب پکتورال و 10 مورد تحت روش ساب گلاندولار جراحی شده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. قدرت عضله پکتورالیس ماژور قبل از جراحی و 6 هفته بعد از جراحی اندازه گیری شد. سپس داده های مربوط به دو گروه با نرم افزار 16 SPSSآنالیز گردید.
    یافته ها
    آنالیز دو گروه نشان داد که در هر دو گروه قدرت عضلانی پکتورالیس ماژور بعد از عمل جراحی کاهش یافته است، ولی درگروه ساب پکتورال این کاهش بیشتر و معنی دار بوده است (03/0 P-value:).
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داده است که در جایگذاری پروتز به روش ساب پکتورال قدرت عضلانی پکتورالیس نسبت به روش ساب گلاندولار به مقدار بیشتری کاهش پیدا می کند که با توجه به اهمیت عضله پکتورالیس ماژور در ورزشکاران، در جایگذاری پروتز در این گروه باید قدرت عضلانی را در نظر گرفت. اگرچه تاثیر عضلات سینرژیست و زمان کم مطالعه، تورش (BIAS) مطالعه ما می باشد، اما مطالعه ما نشان داده است که تعبیه پروتز ساب پکتورال به طور معنی داری باعث کاهش قدرت عضلانی عضله پکتورالیس ماژور نسبت به روش ساب گلاندولار می شود.
    کلیدواژگان: عضله پکتورالیس ماژور، ساب پکتورال، ساب گلاندولار
  • عبدالرضا خیراللهی، ضیاء عبیداوی*، مهشید گرمسیری، بهروز بیرانوند، بهرام نصیری صفحه 30
    زمینه و هدف
    کریپتورکیدیسم توقف نزول بیضه در مسیر طبیعی خود می باشد. اهمیت کریپتورکیدیسم در عوارض آن است، عوارضی همچون فتق اینگوینال، ناباروری، سرطان، تورشن طناب اسپرماتیک و مسائل روانی که جبران ناپذیر بودن بعضی از آنها، لزوم توجه بیشتری را به درمان کریپتورکیدیسم نشان می دهد. هدف از این مطالعه بررسی میزان تاثیرات هورمون گنادوتروپین جفتی انسان (HCG) با دوز بالا بر درمان کریپتورکیدیسم و کاهش نیاز به مداخله جراحی در پسران یک تا سه ساله می باشد.
    مواد و روش ها
    جهت بررسی میزان تاثیرات هورمون HCG با دوز بالا بر درمان کریپتورکیدیسم، 70 پسر کریپتورکید مورد مطالعه قرار گرفته، به دو گروه 35 نفری آو ب تقسیم شدند. یکی از دو گروه تحت درمان با هورمون HCG قرار گرفت. به این صورت که 1500 واحد هورمون HCG به صورت داخل عضلانی سه بار در هفته برای سه هفته متوالی دریافت کردند. در گروه دیگر نیز به مدت سه هفته و هر هفته سه بار، تزریق داخل عضلانی دارونما صورت پذیرفت. یک ماه پس از آخرین تزریق، بیماران از طریق سونوگرافی و معاینه بالینی بررسی شدند و اثر HCG روی نزول و اندازه بیضه آنها مورد بررسی قرار گرفت. بیماران بهبود نیافته در انتها تحت عمل جراحی قرار گرفتند. در نهایت اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی، آزمون کای اسکوئر، آزمون T و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش مشخص گردید هورمون گنادوتروپین جفتی انسان در 80 درصد موارد در نزول و افزایش اندازه بیضه موثر است (P<0.001) و در 37 درصد موارد باعث درمان نهایی یعنی نزول بیضه به داخل اسکروتو م می شود (P<0.001). سن و مچوریتی بیماران تاثیری در نتیجه درمان نداشت، اما مکان بیضه در نتیجه درمان موثر بود. بیشترین میزان موفقیت در بیضه های ناحیه رینگ سطحی کانال اینگوینال و موارد دو طرفه بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، هورمون گنادوتروپین جفتی انسان در نزول و افزایش اندازه بیضه موثر بوده، تایید این مساله نیازمند انجام پژوهش های تکمیلی و با حجم نمونه بیشتر میباشد.
    کلیدواژگان: کریپتورکیدیسم، هورمون گنادوتروپین جفتی انسان، بیضه
  • محمد جواد فاطمی*، بابک نیکومرام، بهاره صالحی، شهرزاد تقوی، میترا نیازی، مجید سلطانی گرد فرامرزی، محسن صابری صفحه 37
    زمینه و هدف
    هیدروژل ها از جمله پانسمان هایی با ویژگی های مناسب و مورد استفاده در پوشش زخم ها به ویژه زخم های سوختگی می باشند. آلوئه ورا و کیتوسان، ترکیبات طبیعی و فراوانی در طبیعت می باشند که می توان از آنها در تهیه هیدروژل ها استفاده کرد. هدف از این مطالعه بررسی اثر هیدروژل ترکیبی کیتوسان و آلوئه ورا در بهبود سوختگی نیمه ضخامت در رت و مقایسه آن با اثرات موضعی هیدروژل کیتوسان و آلوئه ورا به تنهایی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه حیوانی 28 رت نر از نژاد اسپراگ داولی به طور تصادفی در 4 گروه 7 تایی تقسیم شده اند. بعد از ایجاد سوختگی نیمه ضخامت به ابعاد 2 در 5 سانتیمتر در پشت همه رت ها، در یک گروه از پانسمان ترکیبی هیدروژل-آلوئه ورا، گروه دوم هیدروژل کیتوسان و گروه سوم آلوئه ورا به تنهایی استفاده شد و گروه کنترل بدون پانسمان بود. در روزهای 7 و 14 از همه رت ها عکسبرداری دیجیتال و نیز به شکل راندوم در هر گروه کشت و بیوپسی تهیه شد. اندازه زخم ها با نرم افراز Image J. بررسی شده و ارزیابی نمونه ها از لحاظ هیستوپاتولوژی انجام گردید. سپس نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که متوسط سطح زخم در گروه پانسمان شونده با هیدروژل ترکیبی کیتوسان - آلوئه ورا در پایان روز چهاردهم، 07/1 ± 62/1 سانتیمتر مربع و در گروه پانسمان شونده با هیدروژل کیتوسان 57/0 ± 91/6 و در گروه سوم 58/1 ± 63/7 و در گروه کنترل 01/1 ± 98/7 سانتیمتر مربع بود. طبق نتایج حاصله، در میزان ترمیم زخم در گروه پانسمان شونده با هیدروژل کیتوسان - آلوئه ورا نسبت به سه گروه دیگر اختلاف معناداری مشاهده شد (P<0.001). اما در بین گروه ها، از نظر ویژگی های کیفی تفاوت قابل ملاحظهای مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پانسمان هیدروژل کیتوسان - آلوئه ورا با توجه به سرعت ترمیم مناسب، به عنوان یک پانسمان مناسب توصیه میشود.
    کلیدواژگان: هیدروژل آلوئه ورا، کیتوسان، ترمیم زخم
  • کیوان دارندگان*، احمد ابراهیمی، مهدی فتحی، آرام آذرهوشنگ صفحه 46
    زمینه و هدف
    هر جمعیت یا ملتی دارای معیارهای سفالومتری خاص خودش است. تحلیل سفالومتری در اعمال جراحی فک و صورت، رینوپلاستی، ارتوگناتیک و مهندسی زیستی استفاده می شود. هدف از این مطالعه تعیین معیارهای سفالومتری در نوجوانان قزوین با اکلوژن نرمال بر اساس موقعیت طبیعی سر است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 117 مرد و 117 زن با اکلوژن نرمال انجام شد. میانگین سنی آنها 1/1±6/16 و 1/1±2/16 بود و سابقه درمان ارتودنسی و یا ترومای صورت نداشتند. مقدار میانگین و انحراف استاندارد 24 پارامتر با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه شد. هنجارهای به دست آمده برای گروه های مرد و زن با استفاده از آزمون تی مقایسه شد، همچنین با مقادیر استاندارد نیز مقایسه صورت گرفت.
    یافته ها
    بسیاری از متغیرهای ارتفاع نیمه میانی و کلی صورت در مردان نسبت به زنان بیشتر بوده و همه متغیرهای افقی نیمه میانی و پایینی صورت به جز زاویه SNO در مردان به طور معنی داری بیشتر بود و بسیاری از متغیرها متفاوت از هنجارهای اشتاینر بود.
    نتیجه گیری
    نوجوانان قزوین دارای ویژگی های سفالومتری متمایزی هستند و در نظر گرفتن تفاوت های قومی و نژادی و تفاوت های جنسی مهم است و مردان از نظراسکلتی ارتفاع صورت و اندازه افقی بزرگتری دارند.
    کلیدواژگان: سفالومتری، هنجارهای اشتاینر
  • هرمز محمودوند، جلال واحدیان اردکانی، مهدی زرگرانی، صدیقه ندری*، ضیاء عبیداوی صفحه 53
    زمینه و هدف
    سرطان معده چهارمین سرطان شایع و دومین سرطان کشنده در جهان می باشد. تنها گزینه درمانی در مورد این سرطان، عمل جراحی است که ممکن است از طریق موکوزکتومی آندوسکوپیک یا برداشتن محدودتر در لاپاراسکوپی یا عمل جراحی باز باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیمارانی است که به دلیل ابتلا به سرطان معده تحت عمل جراحی گاسترکتومی قرار گرفته اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان پژوهش و درمان سرطان اروپا (The European Organization for Research and Treatment of Cancer) و نیز پرسشنامه خود ساخته ثبت یافته های پاتولوژی و بالینی بیماران بود. پرسشنامه کیفیت زندگی از طریق مصاحبه چهره به چهره پژوهشگر با بیماران (قبل از عمل جراحی و شش ماه پس از آن) و نیز گروه کنترل تکمیل شد، تکمیل پرسشنامه کلینیکو پاتولوژی نیز بر اساس اطلاعات حاصل از پرونده بیماران بود. در نهایت اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی، آزمون کای اسکوئر و در برخی موارد آزمون های غیرپارامتریک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع کیفیت زندگی 54 بیمار مبتلا به سرطان معده قبل از عمل جراحی و شش ماه پس از آن با گروه کنترلی که از همراهان و یا بستگان غیر از خانواده بیماران انتخاب شده بودند، مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. تحلیل ها نشان داد که وضعیت عملکرد فیزیکی (P=0.001)، روحیه (P<0.001)، عملکرد اجتماعی (P<0.001)، عملکرد شناختی (P<0.001) و نیز میزان تاثیر بیماری روی رفتار (P=0.013) بیماران، شش ماه پس از عمل جراحی به شکل معنادارای بهبود یافته بود. این در حالی بود که در گروه شاهد، افزایش یا تغییر معنی داری در ابعاد مختلف کیفیت زندگی پس از شش ماه مشاهده نشد. به علاوه علائم خستگی، تهوع، درد، کاهش اشتها، اختلال خواب، یبوست و نیز تنگی نفس بیماران نسبت به قبل از عمل جراحی بهتر بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سرطان معده و آسیبهای مختلف اجتماعی روانی ناشی از آن، انجام مطالعات مختلف در راستای دستیابی به روش های مناسب ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده و تمامی انواع سرطانها ضروری به نظر میرسد، مطالعاتی که میتوانند اثربخشی روش های مختلف درمانی را از لحاظ ارتقای کیفیت زندگی بیماران در کنار دستیابی به بهبودی کامل مورد ارزیابی و پایش قرار دهند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان معده، جراحی
  • عزت الله صادقی، محمدعلی حسامی، خسرو ستایشی، نجمه باقر حسینی*، کیوان حسینی، نیلوفر روناس صفحه 62
    زمینه و هدف
    پرفوراسیون دستگاه گوارش از علل مهم جراحی های اورژانس در بخش های جراحی می باشد. همچنین شیوع پرفوراسیون زخم پپتیک از زمان گزارش اولین مورد تاکنون دچار تغییرات زیادی، از جمله در الگوی سن و جنس بیماران شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی فاکتورهای مستعدکننده پرفوراسیون در زخم های پپتیک پرفوره جراحی شده در بخش جراحی مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه طی سال های 1385 تا 1390 است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد، که با مطالعه پرونده ها و تکمیل فرم ثبت بیماران پرفوراسیون زخم پپتیک جراحی شده مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) طی سال های 1385 تا 1390 بستری شده اند، انجام گرفت. فرم پژوهش شامل متغیرهایی نظیر سن، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، مشروبات الکلی، مصرف داروهای مهارکننده پمپ پروتون، سیگار و ابتلا به هلیکو باکتر پیلوری بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    در این مطالعه 110 بیمار وارد مطالعه شدند که از این تعداد 97 مرد (2/88%) و 3 زن (8/11%) با میانگین سنی و انحراف معیار به ترتیب 44/47 و 05/18 سال بود. 25 مورد از بیماران سابقه مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی داشتند. همچنین تمام افراد مبتلا به هلیکو باکتر پیلوری که 41 جمعیت (19%) مورد مطالعه را شامل می شدند، سابقه مصرف داروهای مهارکننده پمپ پروتون را اظهار کردند. 24 مورد از 110 مورد سابقه مصرف مشروبات الکلی را بیان کردند، 74 مورد (3/67%) استعمال سیگار و 57 مورد سابقه مصرف مواد مخدر. همچنین 30 مورد از بیماران (3/27%) قبل از ایجاد پرفوراسیون، سابقه زخم معده داشتند. میانگین مدت بستری هر بیمار در بیمارستان 7 روز بود.
    نتیجه گیری
    شایع ترین محل پرفوره در معده اطراف پیلور قرار داشت. عوامل مستعدکننده این عارضه سن، مصرف انواع مواد مخدر، سیگار، مشروبات الکلی، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، عفونت هلیکو باکتر پیلوری و وجود بیماری های همراه بوده است.
    کلیدواژگان: زخم پپتیک، پرفوراسیون، عوامل مستعدکننده
  • سراج مهاجری*، رامین گسیلی، امید مصفایی راد، نسترن خوشنویس صفحه 69
    قرار گرفتن کولون بین کبد و دیافراگم سندرم کیلادیتی گفته می شود که معمولا این وضعیت در بالغین بدون علامت بوده اما در کودکان می تواند علامت دار باشد، به صورت درد شکم، استفراغ، بی اشتهایی، یبوست و آئزوفاژی باشد. علائم بالینی در معاینه دیستانسیون شکم و عدم ماتیته کبد در دق می باشد. در این مقاله به معرفی خانم 39 ساله ای می پردازیم که به علت کوله سیستیت سنگی تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی کوله سیستکتومی قرار گرفته است و در حین عمل و اکسپلوراسیون شکم قسمتی از کولون عرضی در بالای لوب چپ کبد قرار داشت. هدف از این گزارش بیان اهمیت و ارزش لاپاراسکوپی در تشخیص این نشانگان می باشد.
    کلیدواژگان: کوله سیستیت، سندرم کیلادیتی، کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک
  • امین رضازاده*، ساسان برزین، پیام عاصم، محمدرضا داداش زاده صفحه 74
    تومورهای پاراتستیکولار اولیه نادرند و فقط 7 تا 10 درصد تومورهای داخل اسکروتوم را تشکیل می دهند. در بالغین 75 درصد منشاء این ضایعات از طناب اسپرماتیک است و 20 درصد آنها را لیومیوسارکوم تشکیل می دهد. در این مقاله به معرفی مورد نادری از لیومیوسارکوم پاراتستیکولار اولیه در یک مرد 68 ساله می پردازیم که با تورم غیردردناک اسکروتوم راست مراجعه کرده است. سونوگرافی اسکروتوم یک توده هتروژن بزرگ را گزارش نمود. مارکرهای تومور از جمله آلفا فیتوپروتئین، لاکتات دهیدروژناز و بتا گنادوتروپین جفتی انسانی در سطح نرمال بود و شواهد متاستاز دوردست وجود نداشت. رادیکال ارکیدکتومی راست پاتولوژی لیومیوسارکوم پاراتستیکولار اولیه را اثبات نمود.
    کلیدواژگان: اسکروتوم، لیومیوسارکوم، ارکیدکتومی
  • سهیلا کلانتری، محمد قربان کوچکی، مریم چهره گشا، فرشته عراقیان مجرد صفحه 81
    به کاربردن تکنولوژی های پیشرفته در پزشکی منجر به پیدایش فاکتورهای خطر جدید برای پرسنل حوزه سلامت می شود، که یکی از این مواد، دود جراحی حاصل از الکتروسرجری در اتاق عمل می باشد.1 سالانه بیش از نیم میلیون نفر از کارکنان اتاق عمل در معرض این دود جراحی قرار می گیرند.2 الکترو کوتر تک قطبی به علت به حداقل رساندن بروز صدمات به جراحان و هموستاز مطمئن در حین عمل جراحی برای بیماران به عنوان یک روش امن تر نسبت به چاقوی جراحی سنتی استفاده می شود3 و در فیلدهای مختلف جراحی از جمله جراحی احشایی، درماتولوژی، جراحی های سر وگردن و جراحی پلاستیک و... استفاده می شود. حالت انعقاد این دستگاه که در طول عمل جراحی برای برش و جداسازی بافت ها و برای بستن رگ ها استفاده می شود، نیز با تولید دود جراحی به عنوان یک محصول ناخواسته حائز اهمیت می باشد.3و4 دود حاصل از این فعالیت ها شامل 95% آب و بخار و ما بقی آن را باقیمانده های سلولی در شکل ذرات، متشکل از مواد شیمیایی، ذرات خون و بافت ها، ویروس ها و باکتری تشکیل می دهد.5 مطالعات مختلف در جهان با تجزیه این دود بعضی از مواد دیگر را شناسایی کردند که شامل: هیدروکربن های آروماتیک، هیدروکربن های اشباع نشده، آلدهیدها، الکل ها، کتون ها و دی اکسیدها، بنزن، هیدروژن سیانید، فرمالدهید، بیوآئروسل ها، استون، آکریل آمید، تولوئن، نفتالن و نیز گازهای اسیدی، کلر، مونو اکسید کربن، دی اکسید کربن می باشد2-4 که میزان این ریز ذرات مانند آلودگی در کلان شهرها در جهان گزارش شده است.6
  • ترجمه: دکتر سیدعباس میرمالک* صفحه 84
    آیا سیستم های امتیازبندی و مقیاس بندی، شعری علمی هستند یا ضرورتی بالینی؟ برخی از مثال های رایج جراحی ما را در پاسخگویی به این سوال یاری می دهند. در یک بیمار 60 ساله پس از انجام همی کولتکومی سمت راست، مرحله بندی Duke به عنوان ابزاری توصیفی در برنامه ریزی درمانی آینده، در سطح وسیعی پذیرفته شده است. شیمی درمانی همراه بعد از عمل، امروزه روش درمانی توصیه شده ای برای سرطان روده بزرگ در Dukes C که برداشته شده است، می باشد. این مثالی در یک سیستم مرحله بندی ساخته شده، براساس پاتولوژی سرطان روده بزرگ است و هم اکنون استلزام درمانی دارد.
|
  • Abbasidezfouli A.*, Shadmehr M.B., Sheikhy K., Pejhan S., Daneshvar Kakhki A., Saghebi S.R., Sadegh Beigee F Page 1
    Human Lung hydatid cyst is a health problem in endemic area. Lung is the second most common organ after liver to be involved by parasite. Human is accidental intermediate host whom is infected by orally take up the primary host egg-containig feces, vegetables and water. Surgery is the treatment of choice but medical therapy is indicated in the case of exclusion from surgery. In this article, lung’s hydatid disease and its treatment are reviewed.
    Keywords: Hydatid Cyst, Lung, Surgery
  • Karimi Yarandi K., Amirjamshidi A., Oghabian M. A., Shams Amiri R., Alimohammadi M., Souraki Azad M. A Page 11
    Introduction &
    Objective
    Intractable epilepsy can be catastrophic for the patient as well as his/her caregivers. If a lesion is responsible, potential growth of the mass will be an important source of new concerns. When evacuation is planned, every tool that can help the surgeon to recognize the so called “epileptogenic zone”, and can facilitate safe and total removal of the lesion would be precious. The aim of conducting this study is to evaluate the benefit of using functional MRI (fMRI), tractography, and neuronavigation on achieving total resection, seizure freedom, and decreased neurological complications for the lesions located adjacent or within the eloquent cortex of brain.
    Materials and Methods
    Thirty three patients were enrolled and randomized into two groups: traditional surgery (16 patients) and surgery with fMRI, tractography and neuronavigation (17 patients). Patients were followed. Extent of resection, success of intervention to provide seizure freedom or worthwhile improvement, and neurological complications were assessed, recorded and compared between the two groups.
    Results
    As for demographic and important prognostic factors, no significant difference was found between the two groups. Total and total-plus resections were achieved more in the fMRI group but the difference was not significant (P-value=0.07). No significant difference was observed with regard to permanent neurological complications. However, satisfactory results in reducing or eradicating seizures were significantly more noticed in fMRI group (88.23% versus 68.75% in the traditional surgery group, with P-value=0.04).
    Conclusions
    Concomitant use of presurgical fMRI, tractography, and neuronavigation during the surgical procedure for lesional epilepsy may be helpful for providing better seizure control.
    Keywords: Epilepsy Surgery, Functional MRI, Image guidance System
  • Hafezi F., Hasanzadeh M., Fatemi M. J., Hasanzadeh A., Mirzaee L., Abolfazli M Page 22
    Introduction &
    Objective
    Breast augmentation is the most common aesthetic surgical procedure in the world. Choices of incisions, pocket plane, and implant characteristics, including shape, texture, filler, and volume, constitute the key decisions in surgical planning. There are few data on their impact on the pectoralis major force. Since the function of this muscle is important in daily activities of patients, we design this study to compare the effects of these two approaches on the power of pectoralis major muscle.
    Materials and Methods
    Twenty female patients were included in this clinical trial. Half of them (10 patients) underwent sub glandular breast augmentation and half the other (10 patients) underwent sub-pectoral breast augmentation. The power of pectoralis major muscle were measured before and six weeks after the surgery. The findings were compared, using SPSS software version 16 and the Analysis of Covariance (ANCOVA) statistical test.
    Results
    The analysis revealed that both groups had experienced a reduction in their muscle forces .Investigations also showed that those patients who underwent sub pectoral breast augmentation, suffered from greater decrease in their pectoralis major muscle power (P = 0.03).
    Conclusions
    Although the effect of synergistic muscles and short period of this study are a bias, but our study reveals that sub-pectoral prosthesis insertion decreases the pectoralis major power, relation to the other cases.
    Keywords: Subpectoral, Subglandular, Pectoralis Major Muscle
  • Kheirollahi A. R., Obeidavi Z., Garmsiri M., Beiranvand B., Nasiri B Page 30
    Introduction &
    Objective
    In Cryptorchidism, testis is arrested in its normal path of descent. The importance of cryptorchidism is in its complications, such as: inguinal hernia, infertility, cancer, torsion of the spermatic cord and psychological disorders. The irreparable nature of some of these complications, show the necessity of more attention to the treatment of cryptorchidism. The aim of this study is to evaluate the effects of high dose of HCG (Human Chorionic Gonadotropin) on Cryptorchidism treatment and the reduction of the necessity of surgical intervention in boys between 1-3 years of age.
    Materials and Methods
    Our study included 70 cryptorchidic boys, between 1-3 years of age. Patients were divided into two groups (A and B). One group received 1500 IU of high dose of HCG three times weekly for 3 weeks. The second group also received placebo, three times weekly for 3 weeks. One month after the last injection, patients were evaluated with physical examination and ultra-sonography. The effect of HCG on testicular descent and size was examined. Finally, patients who were not treated underwent surgery. Finally, the data were analyzed by SPSS software, using descriptive statistical tests, chi-square ýtest, t test, and logistic regression.
    Results
    A positive correlation was found between the rate of success and the testicular position. There was no relation between the HCG response and gestational age and the age at which treatment was initiated. Response to HCG treatment of cryptorchidism (Testicular descent and testicular size) was 80% (P
    Conclusions
    Based on the findings of present study, HCG is effective in descension and enlargement of testis, so confirmation of this matter require complementary studies with larger sample size.
    Keywords: Cryptorchidism, Human Chorionic Gonadotropin hormone, Testis
  • Fatemi M. J., Nikoumaram B., Salehi B., Taghavi Sh, Niazi M., Soltani Gerd Faramarzi M., Saberi M Page 37
    Introduction &
    Objective
    Hydrogel dressings, including those with features, are suitable for use in wound coatings, especially burn wounds. Aloe vera and chitosan, are natural abundant compositions in nature, which can be used in the preparation of hydrogels. The aim of this study was to evaluate the effect of hydrogel, composed of chitosan and aloe vera, in healing burns of half thickness of the chitosan hydrogel in rats and it’s comparison with the local effects of aloe vera alone and chitosan alone.
    Materials and Methods
    In this animal study 28 male rats were randomly divided into 4 groups. After producing half-thickness burns of the size 8 × 5 cm on the back of all the rats, the first group of used the combination of aloe vera and chitosan the second group used aloe vera alone and third group used chitosan alone and the control group was without dressing. On days 7th and 14th all rats had digital photography, as well as random a number of rats in each group were cultured and biopsied. The wounds were examined and evaluated by the Image J. software partitioning samples were taken for histopathology.
    Results
    The findings of this study showed that the average level of hydrogel wound dressing in combination with chitosan and aloe vera at the end of the fourteenth day was 1.62 ± 1.07 cmP 2 P and chitosan hydrogel dressing was 6.91 ± 0.57 cmP 2 P, and in the third group was 7.63 ± 1.58 cmP 2 P, and it was 7.98 ± 1.01 cmP 2 P in the control group. According to our results, there is a significant difference about the rate of wound healing in group of hybrid hydrogel of chitosan and aloe vera compared to the other groups (P
    Conclusions
    Hybrid hydrogel of Chitosan and aloe vera to quickly restore the proper, recommended as a suitable dressing.
    Keywords: Hydrogel, Aloe Vera, Chitosan, Wound Healing
  • Darandegan K., Ebrahimi A., Fathi M., Azarhooshang A Page 46
    Introduction &
    Objective
    Each population or nation has its own cephalometric criteria. Cephalometric analysis is applied in maxillofacial, rhinoplastic, orthognatic operations and bioengineering. The aim of this study is to define the cephalometric criteria used for in Qazvin’s adolescents with normal occlusion, on the basis of Natural Head position (NHP).
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted on 117 males and 117 females with normal occlusion. Their mean age was 16.6±1.1 years and 16.2±1.1 years respectively, which had no history of orthodontic treatment or facial trauma. The mean value and standard deviation of cephalometric parameters were calculated, using SPSS software. The resulting norms for male and female groups were compared, with standard norms using a student T-test.
    Results
    Most of midface and total face height variables were greater in males than females and all of midface and lower face horizontal variables were significantly greater in males, except for the case of SNO, and most of parameters were different from Stiener Norms.
    Conclusions
    Qazvin adolescents have distinct cephalometric features and it is important to consider ethnic and racial variations and sex differences. Skeletally, males have greater vertical and horizontal lengths.
    Keywords: Cephalometry, Stiener Norms
  • Mahmudvand H., Vahedian Ardakani J., Zargarani M., Nadri S.*, Obeidavi Z Page 53
    Introduction &
    Objective
    Gastric cancer is the fourth most common and the second most deadly cancer worldwide. Surgical removal is the only therapeutic option for gastric cancer, which may be through endoscopic mucosectomy or through the more limited laparoscopic methods or open surgery. This study aimed to evaluate the different dimensions of quality of life in patients with gastric cancer who underwent gastrectomy surgery.
    Materials and Methods
    In this study, the data collection tool was the European Organization for Research and Treatment of Cancer Quality of Life Questionnaire and a self-generated questionnaire for recording the pathological and clinical findings of the patients. The quality of life questionnaire was completed using face to face interviews of the researcher with the patients (before the surgery and 6 months after it) and with the control group. Clinico-pathological questionnaire too, was completed through the information gathered from the patient's records. Finally, the data were analyzed by SPSS software, using descriptive statistical tests, chi-square test and non-parametrical tests in some items.
    Results
    Totally the quality of life in 54 patients with gastric cancer (before the gastrectomy and 6 months after it) was compared with the control group. The control group was consisted of patient's kin or entourage. The analysis showed that physical function (P=0.001), emotional function (P
    Conclusions
    Given the high prevalence of gastric cancer and its different social and psychological damages, it seems necessary to conduct various studies in order to achieve the proper ways for improving the quality of life in patients with gastric cancer and all other cancers; studies that can evaluate and monitor the effectiveness of different therapeutic methods in terms of improving the quality of life and achieving a complete remission in patients
    Keywords: Quality of Life, Gastric Cancer, Surgery
  • Sadeghi E., Hesami M. A., Setayeshi Kh, Bagherhosseini N.*, Hosseini K., Ronas N Page 62
    Introduction &
    Objective
    Gastrointestinal perforation is one of the most important causes of emergent surgeries in surgery wards. Demography of peptic ulcer perforation has changed considerably since the first reported case, especially in relation to the age and gender of patients. In the present study, we tried to study predisposing factors in perforation of peptic ulcer, in Hospital of Imam Reza (AS), during 2006 to 2011.
    Materials and Methods
    This study was a cross - sectional study, which involves the case studies and complete the registration forms of the patients with peptic ulcer perforation, who underwent surgery at the Medical Center of Imam Reza (AS), during the years 2006 to 2011 were admitted, was done. This form includes variables such as age, use of NSAIDS, alcohol, cigarettes, consumption of PPI and H.Pylori infection. Data were analyzed with the SPSS software.
    Results
    In this study, 97 (88.2%) were male and 13 (11.8%) were female. The mean age was 47.44 years old with 18.05 SD. The history of smoking was positive in 74 patients (67.3%) and 57 patients (44%) were drugs addicts. Comorbidities were present in 31cases. 25 of the patients had a history of NSAID use and 30 cases (27.3%) had a history of previous perforation of gastric ulcer. Also, all patients with H. pylori history, which were 19% of the study population all had a history of PPI and 24 patients had a history of occasional alcohol consumption. The average length of stay per patient was 7 days.
    Conclusions
    The most common place of perforation was around the pyloric stomach. The risk factors of the condition were: age, the use of drugs, cigarettes, alcohol, nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), helicobacter pylori infection and associated diseases.
    Keywords: Peptic Ulcer, Perforation, Predisposing Factors
  • Mohajeri S.*, Goseily R., Mosaffayee Rad O., Khoshnevis N Page 69
    Interposition of the colon between the Liver and diaphragm has been called chilaiditi syndrome. Usually the condition is asymptomatic in adults, but symptoms are evident in children and include vomiting, abdominal pain, anorexia, constipation, aerophagia. In examination, clinical sings were, abdominal distention and absence of liver dullness. In this article a 39-year old woman with cholelithiasis has been introduced that has undergone cholecystectomy Laparascopic surgery. During the surgery, the interposition of portion of the transvers colone between diaphragm and Liver was observed. The main goal of this report is the importance and value of laparascopic method in the diagnosis of chilaiditi syndrome.
    Keywords: Cholecystitis, Chilaiditi's Syndrome, Laparascopic Cholecystectomy
  • Rezazadeh A.*, Barzin S., Asem P., Dadashzadeh M. R Page 74
    Primary paratesticular tumours are rare, and only account for 7% to 10% of all intrascrotal tumours. In adults, more than 75% of these lesions arise from the spermatic cord, and 20% being leiomyosarcoma. In this study we present a rare case of primary paratesticular leiomyosarcoma in a 68 years-old man presenting with a right painless scrotal mass. Scrotal ultrasound showed a solid heterogenic lesion. Tumor markers such as alpha-fetoprotein, lactate dehydrogenase and beta-human chorionic gonadotropin were normal. A right radical orchidectomy confirmed Primary paratrsticular leiomyosarcoma.
    Keywords: Scrotum, Leiomyosarcoma, Orchidectomy