فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و چهارم شماره 1 (بهار 1395)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و چهارم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 16
|
  • سیدعلی جلالی صفحه 1
    اینگوئینودینی یا سندرم درد مزمن پس از عمل جراحی فتق از سال ها پیش شناخته شده بود و گهگاه در بیماران پس از عمل جراحی فتق مغبنی یا اینگوینال دیده می شد و اغلب به دردهای لگنی و علل دیگری که از قبل وجود داشته نسبت داده می شد. چنانچه این دردها مداوم و آزاردهنده بود احتمال گیرافتادگی عصب و یا اینکه نوروما پس از قطع عصب مطرح می شد و نیز سعی می کردند از عمل جراحی مجدد اجتناب شود. در دو دهه اخیر تصور می شود که با استفاده همگانی از مش این عارضه افزایش چشمگیری یافته است. لذا توجه همگان به این سندروم معطوف شده است. تحقیقات وسیعی درباره سندرم درد پس از عمل جراحی فتق انجام شده که پیشگیری و علل و درمان آن را مورد توجه قرار می دهد. لذا هدف این مقاله بحث درباره دانش فعلی و مروری بر اینگوئینودینی و پاتوژنز آن و همچنین تشخیص و پیشگیری از آن و نیز درمان های رایج درباره کنترل این سندرم می-باشد.
    کلیدواژگان: سندرم درد پس از عمل جراحی فتق اینگوینال، اینگوئینودینی، درد مزمن پس از عمل جراحی
  • محمد جواد فاطمی*، زهرا عروجی، سعید شفیعیان، احسان تقی آبادی، میترا نیازی صفحه 9
    زمینه و هدف
    اپیدرمولایزیس بولوسا(EB) یک بیماری ژنتیکی همراه با شکنندگی پوست و بی ثباتی در محل اتصال درم به اپیدرم است. تغییر شکل شدید دست به علت ایجاد زخم و چسبندگی بین انگشتان و کف دست این بیماران منجر به از دست دادن عملکرد و کاهش کیفیت زندگی آنها می شود. پوشش زخم بعد از باز کردن چسبندگی از مشکلات بزرگ جراحی ترمیمی است. هدف ما در این مطالعه استفاده از آمنیون دارای فیبروبلاست آلوگرافت پس از جراحی آزاد کردن چسبندگی دست بیماران مبتلا به EB بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر نوعی مطالعه مداخله ای بوده که بر روی 6 بیمار مبتلا به اپیدرمولایزیس بولوسا با دفورمیتی و چسبندگی دست انجام شد. با استفاده از نمونه پوست از پشت گوش یکی از والدین بیمار، فیبروبلاست جدا و کشت داده شد و به پرده آمنیون منتقل گردید. بعد از آزاد کردن کامل چسبندگی های دست، تمام مناطق بدون پوست با آمنیون دارای فیبروبلاست آلوگرافت پوشانده شد. سپس سرعت و کیفیت ترمیم زخم، مدت زمان بهبودی و همچنین دامنه حرکتی مفاصل انگشتان و تحمل فشار پوست مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که ترمیم زخم به خوبی انجام شده و مدت ترمیم زخم بین 15 تا 29 روز متفاوت و میانگین مدت ترمیم 1/23 روز با انحراف معیار 77/3 بوده است. پوست ترمیم شده به خوبی فشار ناشی از فعالیت های توانبخشی دست و اسپلینت را تحمل نموده است.
    نتیجه گیری
    فیبروبلاست آلوگرافت به همراه اسکافولد مانند آمنیون می تواند نیاز به پیوند پوست در بیماران اپیدرمولایزیس بولوسا را کاهش دهد. نرمال بودن فیبروبلاست آلوگرافت و ترشح کلاژن نوع هفت که در این بیماران وجود ندارد می تواند عامل ترمیم بهتر زخم ها باشد و از فیبروبلاست های اتوگرافت نتایج بهتری داشته باشد. مطالعات تکمیلی کمک کننده است.
    کلیدواژگان: اپیدرمولایزیس بولوسا، آلوگرافت، آزاد کردن چسبندگی، فیبروبلاست
  • منوچهر آقاجانزاده *، محمد صادق اسماعیلی دلشاد، محدثه مجرد، سارا مساح نیا، بهاره حسامی فر، میلاد صرافی صفحه 19
    زمینه و هدف
    در جدار قفسه سینه انواعی از ناهنجاری های مادرزادی وجود دارد که عمدتا شامل ناهنجاری های پکتوس و نقص های استخوان جناغ سینه می باشد. این ناهنجاری ها بیشتر اثرات نامطلوب روانی و فیزیولوژیک دارند. ترمیم این ناهنجاری ها مورتالیتی و موربیدیتی ناچیزی دارند و با اصلاح آن مشکلات روانی و فیزیولوژیک مبتلایان حل می شود، مطالعه حاضر به منظور بررسی اندیکاسیون ها ونتایج جراحی در بیماران با بدشکلی های قفسه سینه در استان گیلان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر 52 بیمار (38 مرد و 14 زن) با بدشکلی های قفسه سینه که تحت عمل جراحی ترمیمی در دو بیمارستان رازی و آریا مورد مطالعه قرار گرفتند. تمام بیماران بجز استرنال کلفت تحت اقدام تشخیصی سی تی اسکن، عکس قفسه سینه قرار گرفتند. عمل جراحی راویچ برای بیماران پکتوس اکسکاواتوم و پکتوس کاریناتوم صورت گرفت و رزکشن دنده های برجسته در بدشکلی قفسه سینه انجام شد و در این شرایط، نقص ایجاد شده باعضله پکتورالیس ماژور و مش ترمیم شدند و کندروتومی برای بیماران استرنال کلفت انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده های توصیفی از آزمون های آماری میانگین انحراف استاندارد درصد و فراوانی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 5/8±81/14 سال بود که گستره 3 تا 30 سال را در برمی گرفت. شایع ترین شکایت اولیه در بیماران مراجعه کننده بد شکلی در 52 بیمار (100%) دیده شد. از 52 بیمار32 بیمار پکتوس اکسکاواتوم (53/61%) و 10 بیمار پکتوس کاریناتوم (23/19%)، 7 بیمار (4/13%) بدشکلی دنده و 3 بیمار (7/5%) استرنال کلفت داشتند. شدت پکتوس اکسکاواتوم از 3 تا 5 سانتیمتر متغیر بود. در بیماران با سن بالاتر از پانزده سال تعداد پین بکار رفته برای فیکس کردن استرنوم دو عدد بود. مش پرولن برای ثابت کردن استرنوم در چهار بیمار بکار برده شد بیشتر بیماران بدون عارضه مهم ترمیم شدند و عوارض عمل شامل 8 مورد پنوموتوراکس (38/15%)، 4 مورد پنومونی (69/7%)، 3 مورد آتلکتازی (76/5%) و 2 مورد عفونت ناشی از میله (84/3%) بود. عوارض عمل جراحی در بیماران با سن بالاتر از پانزده سال بیشتر بوده است. هیچ مورد عودی رویت نشد. شدت درد در بیماران 6 از10 بود (3/42%). نمره درد در بیماران با سن بالاتر از پانزده سال به طور چشم گیری بالاتر بود. طول مدت بستری از 3 تا 7 روز متغیر بود. طول مدت بستری بیماران با سن بالا تر از پانزده سال به طور چشم گیری بیشتر بود. بیماران تحت پیگیری 2 تا 6 ساله قرار گرفتند. 15مورد (84/28%) بیماران میزان رضایتمندی عالی دشتند و 35 مورد (30/67%) رضایتمندی خوب و 2 مورد (84/3%) رضایت نداشتند.
    نتیجه گیری
    پکتوس اکسکاواتوم و پکتوس کاریناتوم و استرنال کلفت بهتر است در سنین ابتدایی (12-8 سالگی) اصلاح شود به این دلیل که با بالا رفتن سن عمل جراحی سخت تر و عوارض آن بیشتر و میزان عود و عوارض روحی روانی ناشی از آن بیشتر خواهد شد. لذا به همکاران و پزشکان خانواده توصیه می کنیم که این بیماران را جهت جراحی و اصلاح به مراکز تخصصی مربوطه ارجاع داده تا از عوارض یاد شده جلوگیری و همچنین از روش های کمتر تهاجمی مثل ناس تعلیم داده شود.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های مادرزادی قفسه سینه، پکتوس کاریناتوم، پکتوس اکسکاواتوم، استرنال کلفت
  • فرنوش فرضی، علی میرمنصوری*، کتایون هریالچی، گلاره بی آزار، فرشته فکور، زهرا عطرکار روشن، الهام جنتی صفحه 27
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین و شایعترین عوارض ناشی از هیسترکتومی ابدومینال خونریزی های حین عمل می باشند. از روش های مختلفی جهت تخمین خونریزی استفاده می شود که از جمله آنها می توان به تخمین دیداری اشاره نمود. البته تخمین خونریزی براساس تغییرات سطح هموگلوبین و هماتوکریت دقت بیشتری دارد ولی گذشته نگر بوده و بالینی نمی باشد. بنابراین در این مطالعه به بررسی ارزش تشخیصی روش تخمین دیداری جهت ارزیابی خونریزی حین عمل در مقایسه با تغییرات هموگلوبین و هماتوکریت قبل و بعد از عمل جراحی هیسترکتومی ابدومینال پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 74 مورد هیسترکتومی ابدومینال در مرکز آموزشی و درمانی الزهرا (س) شهر رشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان خونریزی حین عمل جراحی به دو روش تعیین شد که یکی به صورت تخمین دیداری (براساس حجم خون موجود در دستگاه ساکشن، تعداد گازهای خون آلود جمع شده طی عمل و خون ازدست رفته در محل عمل و شان ها) و دیگری به صورت مقایسه هموگلوبین و هماتوکریت قبل و 12 ساعت بعد از عمل بود. نتایج به دست آمده در دو روش، جهت محاسبه ارزش تشخیصی مقیاس تخمین دیداری توسط آزمون های آماری (حساسیت، ویژگی، ارزش پیشگویی مثبت، ارزش پیشگویی منفی، ضریب توافق کاپا و...) و نرم افزار SPSS نسخه 21، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بررسی توافق میزان خونریزی به روش تخمین دیداری با میزان خونریزی بر اساس افت هموگلوبین، با استفاده از ضریب kappa نتایج مطالعه بیانگر یک توافق در حد Moderate (0001/0 (Kappa = 0.497، P و بر اساس افت هماتوکریت بیانگر یک توافق در حد ubstantial (kappa= 0/670و P <0.0001) بین این دو روش بوده است. دقت تشخیصی تخمین دیداری میزان خونریزی بر اساس افت هماتوکریت به ترتیب برابر با 81/2% ،85/7%، 81/3% و 85/7% بود.
    نتیجه گیری
    مقیاس «تخمین دیداری» میزان خونریزی حین عمل جراحی هیتسرکتومی ابدومینال روشی سریع و ساده در ارزیابی حجم خونریزی حین عمل جراحی است و با توجه به ضریب توافق Moderate تا Substantial با تغییرات هموگلبین و هماتوکریت قبل و بعد از عمل، ازدقت قابل قبولی نیز برخوردار است. بنابراین می تواند جهت تخمین خونریزی حین جراحی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مقیاس تخمین دیداری، خونریزی حین جراحی هیسترکتومی، تغیرات هموگلوبین و هماتوکریت
  • بیتا نصرالهی *، شیرین ترکمن، کیوان دارندگان صفحه 35
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان بوده و زنان ایرانی را یک دهه زودتر از همتایانشان در کشورهای پیشرفته تحت تاثیر قرار می دهد. این سرطان دارای عوارض سایکولوژیکال از جمله افسردگی می باشد. اگرچه سازگاری با سرطان بسیار مشکل است، اما همان طور که تحقیقات نشان داده تا حد زیاد به جنبه های بیماری و موقعیت روان شناختی و پزشکی بیمار بستگی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه افسردگی و بهزیستی روان شناختی با ادراک بیماری در زنان مبتلا به سرطان پستان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه یک طرح همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل زنان مبتلا به سرطان پستان که در انستیتو سرطان مجتمع بیمارستانی امام خمینی و مجتمع جهاد دانشگاهی طی سال های 1394-1393 تحت درمان قرار گرفتند، می باشد. نمونه آماری پژوهش 160 زن متاهل مبتلا به سرطان پستان و روش نمونه گیری به صورت نمونه در دسترس از میان جامعه آماری بود. اطلاعات این پژوهش با اجرای پرسشنامه افسردگی (بک، 1972) پرسشنامه بهزیستی روان شناختی (ریف 1989) و پرسشنامه ادراک بیماری (IPQ-R) جمع آوری شد. جهت بررسی داده های پژوهش از نرم افزار 18 SPSS و از شاخص ها و روش های آماری شامل میانگین، انحراف معیار استاندارد و ضرایب همبستگی استفاده شد.
    یافته ها
    فرضیه های پژوهش حاضر از طریق روش تحلیل رگرسیون همزمان چندمتغیری آزمون شده اند، از آنجائی که متغیر ملاک (ادراک بیماری) از سه سطح در ابعاد مثبت (ادراک واضح بیماری، کنترل شخصی و کنترل بیماری) تشکیل شده، لذا شش فرضیه در سه گام طرح و در هر گام یک سطح از متغیر ملاک (ادراک بیماری) پیش بینی شد، در هر سه سطح و هر 6 فرضیه پژوهش رابطه ابعاد متغیر بهزیستی روانشناختی به صورت معناداری ادراک بیماری را پیش بینی کرد (01/0 P
    نتیجه گیری
    افسردگی به صورت معکوس و معنادار و بهزیستی روانشناختی به صورت معنادار تاثیر مهمی در ادراک علائم سرطان پستان در زنان مبتلا دارند. این نتیجه ضمن تائید فرضیه مورد پژوهش تاثیر افسردگی و ابعاد بهزیستی روانشناختی را در ابعاد مثبت متغیر ادراک بیماری، اهمیت ارزیابی و تفسیر علائم را در جستجوی مداخلات رفتاری و بالینی افراد مبتلا به سرطان پستان نشان داده است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ادراک بیماری، افسردگی، بهزیستی روانشناختی
  • محسن صابری *، محمد جواد فاطمی، محمدرضا سروش، مهدی معصومی، میترا نیازی صفحه 47
    زمینه و هدف
    سوختگی شدید یک مسئله مهم در سلامت عمومی کشورهای در حال توسعه و یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشور ایران است. مطالعه حاضر به منظور ارائه یک مرور کلی بر روی اپیدمیولوژی سوختگی در این منطقه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مقالات مختلف منتشر شده در زمینه میزان بروز و شیوع سوختگی در ایران از بانک های اطلاعاتیPubmed، Google Scholar، Medline، Scopous و SID جستجو شدند. یافته ها در نرم افزار جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    هفتاد و هشت مطالعه در این زمینه و از شهرهای مختلف ایران مورد بررسی قرار گرفتند. گزارشات نشان دادند که تقریبا 50% از بیماران کمتر از 16 سال و 60٪ بیماران مرد بودند. شعله های آتش، آب جوش، سوختگی و تماس با اشیاء داغ شایعترین علت ها بود. سوختگی از میزان مرگ و میر بالایی برخوردار است (1 تا 67%). حدود یک سوم از قربانیان را کودکان 0 تا 5 سال تشکیل داده اند و سوختگی های عمدی بیشتر در میان زنان رخ داده که با میزان مرگ و میر بالایی نیز همراه بوده است.
    نتیجه گیری
    آسیب های ناشی از سوختگی به عنوان یک موضوع مهم بهداشت عمومی باقی می ماند و انجام تحقیقات بیشتری برای بررسی مشکل و ارزیابی اثربخشی مداخلات به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان زودهنگام بیماران سوخته مورد نیاز است. شیوع سوختگی، مرگ و میر و ناتوانی حاصل از آن در کشور ما بالا و مطالعات دقیق اپیدمیولوژی با طراحی یکسان برای سراسر کشور لازم است تا بتوان آمار درستی ارائه کرد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، بروز، شیوع، سوختگی
  • کریم آتشگر *، سید هادی مولانا، اکبر بیگلریان، آیه شیخ علیان صفحه 62
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین سرطان زنان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان بعد از سرطان ریه است. مدل بقا، رابطه ای رگرسیونی است که مشخص می کند چه عواملی در طول عمر یک بیمار مبتلا به یک نوع بیماری خاص، تاثیر می گذارند. مدل بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان را به عنوان یکی از معیارهای اصلی کنترل سرطان و اندازه گیری تاثیر درمان می توان پذیرفت، به طوری که میزان بقاء شاخص مهمی جهت ارزیابی اثربخشی تشخیص روش درمانی و میزان تاثیر روش های درمان سرطان پستان است. هدف این مطالعه، برآورد بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان بر اساس مراجعه کنندگان به بیمارستان بعثت تهران، با استفاده از مدل رگرسیونی کاکس است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه طولی 499 بیمار با تشخیص سرطان پستان، که طی سال های 1389 الی1394پس از عمل جراحی، تحت درمان های کمکی از قبیل هورمون درمانی، شیمی درمانی و رادیوتراپی قرار گرفته بودند، بررسی شد و مشخصات بالینی، درمانی و وضعیت بقای آنان بر اساس نمودار کاپلان مایر و مدل مخاطرات کاکس ثبت و بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) سنی بیماران3/50 (± 1/11) سال بود. شایع ترین نوع بدخیمی کارسینوم مجاری با 88 درصد موارد و 18 درصد بیماران در مرحله III بیماری مراجعه کرده بودند. بقای 1، 2 و 5 ساله کل بیماران به ترتیب برابر 87، 63 و 50 درصد بوده است. تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که سن، اندازه تومور، وجود متاستاز در زمان تشخیص و هورمون درمانی که به وضعیت رسپتوری وابسته است، رابطه معنی داری با مخاطره مرگ این بیماران دارد. لذا مدل بقاء رگرسیون کاکس در این مطالعه، بر اساس این متغیرها پیشنهاد و تحلیل بقای بیماران بر این اساس انجام شد.
    نتیجه گیری
    احتمال بقاء با افزایش سن کاهش می یابد. این کاهش برای گروه سنی بالاتر از 75 سال (کاهش 55%) قابل ملاحظه است. این پژوهش نشان می دهد که خطر مرگ در بیمارانی که تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند، بسیار کمتر از بیمارانی است که هورمون استروژن دریافت نکرده اند، زیرا بیمارانی که هورمون درمانی شدند، دارای گیرنده استروژن و پروژسترون مثبت بوده اند که پیش آگهی مناسبی برای این بیماری است. همچنین اگر بیماران در مراحل ابتدایی بیماری و بدون غدد لنفاوی درگیر، شناسایی شوند و درمان مناسب دریافت کنند، طول عمر بیشتری خواهند داشت. لذا آموزش به خانم ها در جهت شناسایی سرطان پستان در مراحل اولیه، باید با جدیت بیشتری توسط مراکز بهداشتی دنبال شود.
    کلیدواژگان: میزان بقاء، سرطان پستان، مدل رگرسیون کاکس
  • هادی شریف مقدم*، رحیم علیجانی، ثریا ضیایی، مریم سلامی صفحه 77
    زمینه و هدف
    مجلات علمی به عنوان یکی از ابزارهای اطلاع رسانی علمی و به عنوان یکی از مشخصه های اصلی ورود یک نظام اجتماعی به دوره توسعه یافتگی تلقی می شوند و در شکل دهی به شبکه پیچیده تبادل اطلاعات در سطح جهان از نقش ویژه ای برخوردارند. از آنجا که در سال های اخیر تولید علم در کشور به خصوص در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی رونق فراوانی یافته است آشنایی پژوهشگران حوزه جراحی با مجلات هسته رشته خود از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. این مقاله مجلات حوزه جراحی را از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با بهره گیری از روش کتاب سنجی و با استفاده از داده های پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی مجلات هسته حوزه جراحی را مورد بررسی قرار داده است. روش کار بدین طریق بود که ابتدا داده های مورد نظر در رابطه با مجلات حوزه جراحی، از JCR از زیرمجموعه های پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی استخراج سپس به صورت دستی مولفه هایی مانند تعداد شماره در سال، نام کشور متشرکننده مجله، نام پایگاه اطلاعاتی که مجله را نمایه می کند و زبان مجله بدست آمد، سپس داده ها وارد نرم افزار اکسل گردید و جداول مورد نظر ترسیم گردید. همچنین از آمار توصیفی مانند فراوانی و درصد نیز استفاده گردید.
    یافته ها
    در مجموع 197 عنوان مجله در زمینه جراحی در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی نمایه می شوند. این 197 عنوان مجله کلا مربوط به 25 کشور می باشند که در این میان ایالات متحده آمریکا 96 مجله در جایگاه اول، انگلستان با 25 مجله و آلمان با 17 مجله به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار می گیرند. تعداد 2 مجله در سال 24 شماره منتشر می نمایند، یعنی به صورت دو هفته نامه منتشر می شوند. همچنین 1 مجله در سال 16 شماره و 1 مجله نیز14 شماره در سال منتشر می نمایند. قابل توجه است که 73 عنوان مجله هر کدام در سال 12 شماره مجله منتشر می نمایند. کلیه مجلات در این زمینه به وسیله 24 پایگاه اطلاعاتی نمایه می شوند که در این میان پایگاه اطلاعاتی الزویر با نمایه کردن 44 مجله در زمینه جراحی در رتبه اول قرار دارد. همچنین زبان تعداد 178 مجله یعنی بیش از نود درصد از مجلات حوزه جراحی انگلیسی می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پژوهشگران قبل از ارسال مقاله خود به دفاتر مجله، نسبت به زبان مجله و تعداد شماره مجلات در سال دقت نمایند چرا که شانس چاپ مقاله آنها بیشتر است، همچنین دست اندرکاران مجلات در ایران خصوصا مجلاتی که در حوزه جراحی مقالاتی را منتشر می نمایند، سعی نمایند تا استانداردهای پذیرفته شده بین المللی (مانند داوری بین المللی، هیئت تحریریه بین المللی، چکیده و منابع لاتین و چاپ منظم) مجلات خصوصا آی.اس.آی را رعایت نمایند تا آن مجله نیز در آی.اس.آی نمایه گردد، چرا که علاوه بر سهولت در چاپ مقالات پژوهشگران کشورمان، باعث افزایش تولیدات علمی نیز می شود.
    کلیدواژگان: مجلات هسته، حوزه جراحی، آی، اس، آی
  • داوود رمزی *، بهادر اشیدری، اسماعیل حاجی نصرالله، علی خوشکار صفحه 87
    دیورتیکول آپاندیس یکی از علل غیرشایع درد شکم است که می تواند علامت دار بوده و یا در حین جراحی یا باریوم انما کشف شود. شیوع دیورتیکول آپاندیس بسیار پایین می باشد. با این وجود با توجه به ریسک بالاتر پرفوراسیون در این موارد، باید همواره مد نظر گرفته شده و مورد ارزیابی قرار گیرد. بیمار آقای 52 ساله ای بود که به علت درد شکم با ماهیت کولیکی در ناحیه دور ناف به اورژانس مراجعه کرده بود. درد بیمار از بعد از ظهر روز قبل از مراجعه شروع شده و به تدریج افزایش یافته و به ناحیه تحتانی راست شکم شیفت پیدا کرده بود. در بررسی های انجام شده بیمار تندرنس، گاردینگ، لکوسیتوز و تب داشته که تحت عمل جراحی قرار گرفت. در بررسی پاتولوژیک بیمار آپاندیسیت حاد چرکی به همراه دیورتیکولیت آپاندیس گزارش گردید. با وجود آنکه درمان این بیماری نیز همانند آپاندیسیت می باشد ولی به علت موربیدیتی و مورتالیتی بالاتر آن باید همواره به ویژه در بیماران مسن تر و افراد با اختلالات سیستم ایمنی جزو تشخیص های افتراقی مد نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: درد شکم، دیورتیکول آپاندیس، آپاندیسیت حاد
  • حلیم بردی طعنه *، قربان محمد کوچکی، طاهره بخشی، مریم چهره گشا صفحه 92
    ناهنجاری های رحمی در برگیرنده بسیاری از بیماری ها است. از جمله آنان، ناهنجاری های مربوط به ناحیه ژنیتال می باشد که بسیار پیچیده و نادر هستند. اغلب این نوع اختلالات به شکل نادرست تشخیص داده می شوند و درمان نامناسب را دریافت می نمایند. این گزارش مورد مربوط به نوزاد سه روزه با تشخیص توده شکمی بوده که، در معاینه اولیه تمامی علائم حیاتی طبیعی و ناحیه ژنیتال ظاهری طبیعی داشت. در لمس شکم توده بزرگ با قوام سفت و غیر متحرک در ناحیه هیپوگاستر تا ناف قابل لمس بود. آزمایشات تشخیصی سیستو یورتروگرام حین ادرار و سی تی اسکن برای بیمار انجام شد. بیمار با تشخیص واژن متسع با رحم دوگانه تحت درمان جراحی قرار گرفت. درناژ ترشحات انجام و یک هفته بعد بیمار با وضعیت مناسب مرخص گردید. تشخیص نهایی بیمار سندرم هرلین ورنر وندرلیش می باشد. اغلب مطالعات زمان بروز علایم را حدود 14-12 سالگی ذکر کرده اند، ولی در این مورد بخصوص تشخیص و درمان زودرس اتفاق افتاد. برای اینکه تشخیص زودرس اتفاق بیفتد، همکاری همه جانبه پزشکان متخصص اطفال، زنان، رادیولوژی و جراح اطفال ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری مادرزادی، رحم دوگانه، آژنزی کلیه، سندرم هرلین ورنر وندرلیش
  • سیاوش صحت*، کاظم عباسیون صفحه 97
    برزویه، نام پزشک برجسته عصر خسرو انوشیروان (حک 531 – 579 م) و مترجم کتاب پنجه تنتره (کلیله و دمنه) از زبان سنکریت به پهلوی ساسانی می باشد. یکی از مهمترین منابع برای بررسی زندگی برزویه، بخش آغازین کتاب کلیله و دمنه است، بر اساس مطلبی که ابن مقفع ترجمه آن را در مقدمه نسخه عربی کلیه و دمنه (باب برزویه طبیب) آورده است. پدر برزویه از سپاهیان و مادرش از خاندان علمای دین زرتشت بوده اند. پدر و مادر برزویه را بیش از دیگر فرزندان گرامی می داشتند، در پرورشش کوشیدند و از هفت سالگی او را به آموزش دانش پزشکی تشویق می کردند. برزویه با رغبت و تمایل شدید به یادگیری توانست پس از طی کردن آموزش های پایه و مراحل مختلف، در پزشکی به شهرت شایسته ای دست یابد.
  • مصطفی جابرانصاری صفحه 100
    جراحی حرفه ایست سرنوشت ساز که اخلاق در آن جایگاه مهمی دارد، چرا که بیمار جان خود را که ارزشمندترین گوهر هستی اوست، چون امانتی بدست جراح سپرده و بازگشت سلامتی را طلب می نماید. جراح انسانی است روشنفکر، علمی و متخصص، مسئولیت پذیر و هنرمند که نگاه عمیق به تاریخ تمدن و زندگی انسان ها دارد و در عین حال انسانی است نوع اندیش و معتقد به دستاوردهای علمی. او را جاذبه عشق به هستی، علم، هنر، و بالاتر از همه حیات و سلامتی انسان ها به این کار کشانده است.
  • حسین صالح صفحه 101
    دکتر هاروی کوشینگ (Harvey Cushing) در جامعه جراحان مغز و اعصاب دارای احترام خاصی است. چنانچه بعضی از شاگردانش که بعدها همکار او شده بودند او را پدر، معلم و پیشکسوت جراحی نوین مغز و اعصاب می دانستند. هاروی کوشینگ در سال 1869 در کلیولند در خانواده ای که حرفه پزشکی شغل دیرینه آنها بوده است به دنیا آمد. او کوچکترین فرزند خانواده یعنی دهمین فرزند بود. در سال 1895 از دانشگاه هاروارد در رشته پزشکی دیپلم دکترا دریافت کرد. یک سال دوره انترنی را در [Massachusetts General Hospital (M. G. H)] گذراند و بعد به جان هاپکینز (Johns Hopkins) می رود و در سمت رزیدنت جراحی در بخش ویلیام هالستد (William Halsted) کار می کند، در این جاست که او ظرافت در جراحی را از هالستد می آموزد.
  • سروش عالی پوربیرگانی *، علیرضا عبدالله شمشیرساز صفحه 105
    جراحی جنین در طی سه دهه گذشته از یک ایده بدیع و جاه طلبانه به یک حیطه پیشرو و قاعده مند در پزشکی تبدیل شده است. این مساله عمدتا مدیون تغییرات ایجاد شده در تکنیک های جراحی های باز، تکنولوژی جدید، پیشرفت در مداخلات زیرجلدی با گاید تصویربرداری با حداقل تهاجم (Minimally Invasive) و ایجاد پروسیجرهای قابل اجرای جراحی «فتوسکوپیک» است. به علاوه، پروتکل های کنترل انقباضات رحمی و زایمان پیش از موعد تغییر کرده اند و تلاش های هماهنگ منجر به استانداردشدن مراقبت از نوزادانی شده است که به صورت پیش از موعد بعد از جراحی به دنیا می آیند. در نهایت، ملاحظات بی حسی اختصاصی جنین و الگوریتم های مدیریت در حین جراحی به بهتر شدن نتایج بالینی جنین های تحت عمل جراحی کمک کرده اند.
  • سیدعباس میرمالک* صفحه 113
    چرا مدل های کامپیوتری در تحقیقات جراحی مورد استفاده قرار می گیرند؟ نخستین پیشرفت های جراحی به وسیله محققان بالینی موقع شناس در اتاق عمل یا کنار بالین بیماران فراچنگ آمده است. در این نخستین دوره تحقیق جراحی، هالستد (Halested)، بیمارستان را به عنوان آزمایشگاه جراح توصیف کرده است. اما محدودیت های عملی و اخلاقی در استفاده از «آزمایشگاه» بالین بیمار و استفاده از انسان به عنوان موضوع مورد آزمایش، به استفاده از مدل های حیوانی برای پیشرفت تکنیک های جراحی و تعریف پاسخ های فیزیولوژیک و آزمون مداخلات درمانی جدید، در نخستین سال های قرن بیستم منجر شد. همان گونه که محدودیت های تحقیق در کنار بالین بیماران، محققان جراحی را به جستجوی مدل های حیوانی به عنوان جایگزین هدایت کرد، محد ودیت های مربوط به استفاده از مدل های حیوانی، نیز جراحان را به جستجوی مسیری دیگر برای پیشرفت هنر و دانش شان هدایت کرده است. برخی معایب قابل توجه در استفاده از مدل های حیوانی، شامل تفاوت های آناتومیکی و فیزیولوژیکی حیوانات با انسان ها، هزینه بالای خرید و مراقبت از حیوانات و تعارض با فعالیت های مربوط به دفاع از حقوق حیوانات می باشد. مدل های کامپیوتری، نسل جدیدی از مزایا را به محققین جراحی ارزانی می دارد که تنها می توان از طریق مدل های حیوانی به آن دست یافت، مدل های کامپیوتری موقعیت هایی را که محققین جراحی تنها در رویای مدل های حیوانی می دیدند، عرضه می-کند. مدل های کامپیوتری امکان مطالعه عملکرد یک سیستم مجزای دقیق را با برداشتن سیستم های غیرضروری فراهم می آورد. افزون بر این مدل های کامپیوتری به سیستم مجزا امکان تطبیق با محیط جدید و ارزیابی چگونگی عملکرد آن سیستم تحت شرایط جدید را ایجاد می کند. سیستم مجزا یا سیستم ترکیبی می تواند بارها و بارها بدون ایجاد خستگی و تغییر، مورد آزمایش قرار گیرد و یا در صورت تمایل، تاثیر خستگی و تغییرات بر روی آن بررسی شود. تکامل سریع کامپیوتر و صنایع نرم افزاری، مدل های کامپیوتری را به یک ابزار علمی مهیج با قابلیت های نامحدود برای بررسی های جراحی تبدیل کرده است.
  • صفحه 128
    جدول زیر به بررسی و مقایسه انواع مقالات و حجم صفحات منتشر شده در نشریه جراحی ایران در دوره ده ساله 1385 الی 1395 پرداخته است. نکته لازم به ذکر این است که تا سال 1394، در هر سال 24 جلسه هیات تحریریه به مدت 48 ساعت کاری برگزار شده است. در حالی که در سال 1394 تنها 5 جلسه هیات تحریریه به مدت 10 ساعت کاری برگزار شده است.
|
  • Ali Jalali Page 1
    Chronic pain after inguinal herniorrhaphy has been known for many years; and it was thought to be due to musculoskeletal and pelvic problems. And if persistent and annoying the possibility of neuroma or nerve entrapment would be raised, but the surgeons were not enthusiastic to do anything for it other than conservative or palliative treatment. In the past two decades with wide spread use of mesh, this complication has increased to an extent that has drawn attention and research towards it. So the aim of this article is to discuss, its pathogenesis and prevention along with current treatment trends for this syndrome.
    Keywords: Inguinodynia, Postherniorrhaphy Pain Syndrome, Neuralgia after Inguinal Herniorrhaphy
  • Dr Mohammadjavad Fatemi*, Dr Zahra Oroji, Dr Saeed Shafieyan, Ehsan Taghiabadi, Mitra Niyazi Page 9
    Introduction &
    Objective
    Epidermplysis bullosa (EB) is a genetic disease with skin fragility and instability at the junction of dermis to epidermis. Severe deformity of hands because of scars and adhesions leads to lose the proper function of hand which affects the quality of patients’ life. Covering the wound after opening adhesion is the major problem in the way of reconstructive surgeons. Our purpose in this study is to use allogeneic fibroblasts amnion after surgery as a cover in patients to prevent further adhesion.
    Materials and Methods
    This study was an experimental study that was done on six Epidermplysis bullosa Patients with hand deformity and Adhesion. We took a skin sample from back of one of parents’ ear. Then fibroblast was separated, cultured and transferred to the amniotic membrane. After separating the full adhesion, all parts without skin were covered with the allogeneic fibroblast amnion. Furthermore, speed, quality, recovery time of wound were examined as well as range of motion in finger joints and the pressure on skin.
    Results
    The results of the study showed that wound healing well done and for wound healing varies between 15 to 29 days and the average length of treatment was 1.23 days with a standard deviation 77.3. Skin repair and rehabilitation activities as well as the pressure of splint has endured.
    Conclusions
    Allogeneic fibroblast with a scaffold like amnion can reduce the need for skin graft in patients with Epidermolysis Bullosa. Normal allogeneic fibroblast and disability of releasing collagen seven in these patients can be effective factors in wound healing and be better than autogenic fibroblasts.
    Keywords: Epidermolysis Bullosa, Fibroblast, Opening Adhesion, Allograft
  • Aghajanzadeh M. *, Esmaeeli Delshad , Mojarad M., Massahnia S., Hesamifar B., Sarafi M Page 19
    Introduction &
    Objective
    There is a large spectrum of congenital chest wall deformities mostly including pectus and sternal defects. Most of these deformities have mental and physiological effects. Reconstruction of these deformities has minimal morbidity and mortality rate and if they are repaired mental and physiological problems will be solved. Present study has been done in order to evaluate symptom and the surgery indication of various types of deformities and their treatment and results.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 52 patients (38 men, 14 women) with thoracic deformity underwent reconstructive surgery in Razi and Aria hospitals. All patients except those with sternal cleft underwent CXR, CT scan, for diagnosis. Ravitch's technique was used in pectus cases; resection of rib was done for patients with prominent rib using pectoralis major muscle and mesh; and chondrotomy was performed on sternal cleft.
    Results
    The mean age of the patient was 14.81±5.8 (range, 3 to30). The most common symptom was malformation, seen in 52 (%100) patients. From 52 patients, 32 (61.53%) of patients were pectusexcavatum, 10 (19.23%) were pectuscarinatum, 7 (13.4%) protrotion of ribs and 3 (5.7%) sternal cleft. In most of patients CXR was abnormal (73.68%). The severity of pectusexcavatum ranged from 3 to 5cm. For patients older than 15, two pins were used to fix sternum. Most patients had no surgery complications (8 pneumothorax, 4 pneumonia, 3 atelectasis and 2 bar infections). Surgery complications were mostly observed in patients older than 15. Two recurrences in PE and one in PC were happened. There was no mortality. Most of the patients had score of 6 out of 10 postoperative pains (42.3%). The score of pain was noticeably higher in older patients. Period of hospitalization ranged from 3 to 7 days. The period of hospitalization in patients older than 15 was noticeably more. Patients were followed up 2-6 years. 15(28.84%) of patients declared excellent level of satisfaction and the 35 (67.30%) stated good and 2(3.84%) didn’t have satisfaction.
    Conclusions
    Pectusexcavatum and pectuscarinatum and sternal cleft are better to be corrected in age of 8-12 years; because as patients get older the chance of complication, recurrence, and psychological problems increases. And NUSS operation must be teaching in the teaching hospital of university.
    Keywords: Congenital Abnormalities of Chest, Pectuscarinatum, Pectusexcavatum, Sterna Cleft
  • Farzi F., Mirmansouri A.*, Haryalchi K., Biazar G., Fakor F., Atrkar Roshan Z., Jannati E Page 27
    Introduction &
    Objective
    Intraoperative hemorrhage is one of the most common complications of abdominal hysterectomy. Various methods are used to estimate the amount of blood loss, visual scale estimation is one of them. Of course blood loss estimation based on changes in hematocrit or hemoglobin levels have greater accuracy but it is a retrospective method not a clinical method. The aim of the present study was to evaluate "the visual scale estimation" diagnostic accuracy in determination of the blood loss volume during abdominal hysterectomy compared with hemoglobin and hematocrit alterations before and after surgery.
    Materials and Methods
    In this study 74 cases of abdominal hysterectomy were evaluated in the training Al Zahra Hospital in Rasht. Intraoperative blood loss was assessed in two ways: visual estimation (based on the volume of blood in the suction device, the number of blood gauze pads accumulated during the procedure and blood loss at the operation sites and Surgical Drapes) and the other way was comparing hemoglobin and hematocrit before and 12 hours after surgery. The results of the two methods were analyzed by statistical tests (sensitivity, specify, positive likelihood ratio, negative likelihood ratio, positive predictive value, negative predictive value, Cohen's kappa cofficient &…) using SPSS version 21 for calculating the diagnostic value of visual Scale estimation.
    Results
    In examining the convergence of bleeding by using Cohen's kappa coefficient a moderate agreement was found between Visual estimation and hemoglobin changes (kappa = 0.497, P
    Conclusions
    The visual scale estimation is a fast and simple way to assess abdominal hysterectomy intraoperative hemorrhage and according to moderate to substantial Cohen's kappa coefficient, this scale has acceptable accuracy with hemoglobin and hematocrit alternations before and after surgery. Therefore, it can be used to assess the intraoperative hemorrhage.
    Keywords: Visual Scale Estimation, Hysterectomy Intraoperative Hemorrhage, Hemoglobin, Hematocrit Alterations
  • Nasrolahi B.*, Torkaman Sh, Darandegan K Page 35
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is the most common cancer among women, and Iranian women a decade earlier than their counterparts in developed countries are affected. This cancer has psychologically effects, including depression. Although coping with cancer is very difficult, but as research shows it is largely dependent on psychological and medical aspects of the disease and the patient's position. This study aimed to investigate the relationship between depression and psychological well-being perception in women with breast cancer.
    Materials and Methods
    This is a correlation study and the population included women with breast cancer at the Cancer Institute of Imam Khomeini Hospital and Jahad Daneshgahi institute who were treated over the years was 2015-2016. The sample consisted of 160 married women diagnosed with breast cancer and cases were in access sample. Data collected with Depression Inventory (Beck, 1972); Psychological Well-Being Scale (Reef 1989) and illness perception questionnaire (IPQ-R). 18 SPSS software and statistical methods such as mean, standard deviation and correlation coefficients were used to evaluate data and indicators.
    Results
    TThe study hypotheses were tested by multivariate regression analysis, since the criterion variables (perceived illness) were formed of three positive aspects (clear understanding of the disease, personal control and disease control) , then six hypotheses in three steps were planned and in each step a level of criterion variables (perceived illness) was predicted. All three levels and each of 6 hypothesis significantly predicted relationship between psychological well-being variables and perception of the disease (P
    Conclusions
    Depression significantly reverse and psychological well-being significantly had meaningful impact on the perception of breast cancer symptoms in disease women. This result confirms the hypothesis of depression and psychological well-being impact on the positive aspects of the disease perception, and also has shown the importance of evaluating and interpreting behavioral and clinical interventions in people with breast cancer.
    Keywords: Breast Cancer, Disease Perception, Depression, Psychological Well, Being
  • Saberi M. *, Fatemi M. J., Soroush M. R., Masoumi M., Niazi M Page 47
    Introduction &
    Objective
    Severe burn is an important issue affecting public health in developing countries and one of the leading causes of death in Iran. In order to provide an overview on burn epidemiology in this country, we conducted a systematic review.
    Materials and Methods
    Various published articles on risk factors and prevalence of burn in Iran have been searched through different databases such as SID, Pubmed, Google Scholar, Medline and Scopous. Results were collected and statistically analyzed by software.
    Results
    We investigated 76 studies from different parts of the country. Reports showed us almost 50% of patients were less than 16 years and 60% of them were men. Flames, boiling water, burn and contact with hot objects were among the most common causes. Death is exceedingly frequent in burn (1 to 67%). About one- third of patients were children up to 5 years. Intentional burns occurred mostly among women with high mortality rate.
    Conclusions
    Burn injuries still remain as an important public issue. Therefore, conducting more research to investigate the problem and evaluate the effectiveness of factors especially in prevention and early treatment methods is required. The prevalence of burn, mortality and the disability caused by it are high in our country. Therefore more detailed epidemiological studies with similar methods are needed in all over the country in order to reach to highly accurate statistics.
    Keywords: Epidemiology, Risk Factors, Prevalence, Burn
  • Atashgar K.*, Molana S. H., Biglarian A., Sheikhaliyan A Page 62
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is the most common cancer in women and the second leading cause of cancer related mortality after lung cancer. Survival models, a regression equation that determines what the life of a patient with a particular disease affects. The survival of patients with breast cancer as one of the main criteria to measure the impact of cancer control and treatment can be accepted. So that the survival rate is an important indicator to assess the effectiveness of diagnosis and the treatment effect of breast cancer treatment. The aim of this study was to determine the survival rate of patients with breast cancer who referred to hospital by air force mission of the Islamic Republic, using a Cox regression model.
    Materials and Methods
    In this longitudinal study of 499 patients with breast cancer during the years 1389 to 1394 after surgery, treatment aids such as hormone therapy, chemotherapy and radiotherapy had been investigated, and clinical characteristics, treatment and condition of their survival were recorded.
    Results
    The mean age (± SD) of patients was 3.50 (± 1.11) years. The most common type of malignancy were invasive duct carcinoma by 88% and 18% of patients with stage III disease had been admitted. One, two and five -year survival of the patient was 87%, 63% and 50%, respectively. Statistical analysis showed that age, tumor size, metastasis and hormone therapy was a significant relationship with the risk of death in these patients, so Cox regression survival model in this study, based on this proposal, and survival analysis based on it is done.
    Conclusions
    Survival following diagnosis of cancer has decreased with the increasing of age groups. The decreasing rate for age group of 75 is noticeable. This study shows that the risk of death in patients who undergo hormone therapy are much lower than patients who were not able to hormone therapy because patients who were treated with testosterone, estrogen and progesterone receptors were positive prognosis for this disease. As well as patients who have lymph nodes involved in the early stages of the disease were identified and receive appropriate treatment, life will be more. Therefore, education to early diagnosis of breast cancer in women must be considered and followed seriously.
    Keywords: Survival Rate, Breast Cancer, Cox Regression
  • Sharif Moghaddam H. *, Alijani R., Zeiae S., Salami M Page 77
    Introduction &
    Objective
    Scientific journals are seen as one of information science tools and also are seen as a main criteria for entering development in a societal system, they have specific rules in disseminating information at world level. As in recent years scientific productivity especially in ISI database has been increased, to know more about surgery journals is important for researchers of this field. This paper will review Surgery journals from different prospective.
    Materials and Methods
    This research has been done by Scientometric methods and with the use of data from JCR (ISI) database and core journals of Surgery in this database. The method which was used was to retrieve related data about Surgery journals in JCR database. Then the researchers manually, analyzed the needed data such as number of journal issues in a given year, the name of country which is publisher of journal, the name of database, indexing the journal and also the language of journal. These data, then were entered into EXCEL software for more analyzing.
    Results
    Totally, there are 197 surgery journals in ISI database. These journal titles are published by 25 countries. In this regard, USA with publishing 96 titles stands in the first place, England with 25 titles stands in the second place and Germany with 17 titles at the tired place. Findings show that 2 journals publish 24 issues per year which means publishing 2 weeks per issue, also 1 journal publishes 16 issues per year and 1 journal 14 issues per year. In this regard 73 titles of journals publish 12 issues per year. All these Surgery journals are indexed in 24 databases. Elsevier database covers 44 journals, and in this regard stands in the top. We also found out that more than 90 percent of titles are published in English language.
    Conclusions
    Results show that the researchers, before submitting their manuscripts to journals, should know more about the language of journal and the number of issues they publish, which gives them more chance for publishing their papers. In this regard domestic journals can follow the criteria to be entered to ISI database and enjoy more visibility.
    Keywords: Core Journals, Surgery, ISI database, JCR Database
  • Ramzi D. *, Oshidari B., Hajinasrollah E., Khoshkar A Page 87
    Diverticulitis of the appendix is an uncommon cause of right lower quadrant abdominal pain which can be symptomatic or incidentally found during surgery or barium enema. The incidence of appendiceal diverticulitis very low; however, due to their higher risk of perforation, this condition should always be assessed in patients with abdominal pain. A 52-year-old male with periumbilical colicky abdominal pain presented to the emergency department. The pain started from afternoon of the day before admission, aggravated and shifted to the right lower quadrant, gradually. The patient had tenderness, guarding, leukocytosis and fever and eventually underwent surgery. The pathologic evaluation of the appendix reported acute appendicitis with appendiceal diverticulitis. Although treatment of choice in patients with appendiceal diverticulitis is similar to that of appendicitis, which is surgical resection, but this condition should always be assessed particularly in older patients and immunocompromised subjects in whom the morbidity and mortality is higher.
    Keywords: Abdominal Pain, Appendiceal Diverticulitis, Acute Appendicitis
  • Taneh H. B. *, Koochaki M. G., Bakhshi T., Chehregosha M Page 92
    Uterine abnormalities including many disease and disorders of the genital area are very complex and rare. These diseases often incorrectly are diagnosed and receive inappropriate treatment. This case report related to three-days neonatal abdominal mass was detected in the initial examination, vital signs and natural appearance to the genital area was normal. Also in touch an abdominal mass was palpable in the hypogastria. VCUG and CTscan were performed and patient with vaginal hydrometrocolpus were taken to operating room and underwent treatment. The catheter was inserted in the vagina to drain but seen in other uterine so drainage was performed then a week later the patient discharged with a good condition. Many studies have noted the signs for about12-14 years, but in this case happened early diagnosis. For early detection cooperation pediatricians, obstetricians, radiologists and pediatric surgeon seem necessary.
    Keywords: Congenital Anomaly, Uterus Didelphys, Renal Agenesis, Obstructed Hemivagina, Ipsilateral Renal Anomaly