فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و چهارم شماره 3 (پاییز 1395)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و چهارم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/18
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سید شهاب قاضی میرسعید، کوروش کریمی یارندی، عباس امیرجمشیدی*، سید محمد حسینی، مهدی کرمی، مهدی کرمی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    تغییرات دژنراتیو ستون فقرات در نتیجه عوامل ژنتیکی و نیز افزایش سن و همچنین عوامل محیطی متنوع در افراد ایجاد می شود. در بالین اغلب با بیمارانی مواجه می شویم که همزمان بیماری های دژنراتیو در نواحی مختلف ستون فقرات دارند و نیز مطالعات بالینی تغییرات دژنراتیو همزمان در ناحیه لومبار و سرویکال را گزارش کرده اند. در ارزیابی یافته های تصویربرداری تغییرات دژنراتیو ناحیه لومبار با تغییرات دژنراتیو در سایر نواحی ستون فقرات از جمله ناحیه گردن همراهی داشته که می تواند منجر به اثرات فشاری بر نخاع و ریشه های عصبی شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت یک مطالعه آینده نگر در بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان سینا انجام گردید. تعداد جمعیت مورد مطالعه 260 نفر شامل 100 نفر بیمار با اسپوندیلولیستزیس 100 نفر بیمار تنگی کانال کمری و 60 نفر بیمار دچار هرنیاسیون دیسک کمری طی بازه زمانی سال 1392 تا 1394 بوده که معیارهای ورود را داشته و وارد مطالعه گردیدند. برای همه بیماران قبل از عمل و روز سوم پس از عمل پرسشنامه های ODI & JOA تکمیل گردید. تمامی بیمارات تحت ام آر آی سرویکال قرار گرفته و نتایج آن توسط یک رادیولوژیست و یک جراح اعصاب تفسیر شده و بیماران بر اساس یافته های پیدا شده در ام آر آی و بر اساس مقیاس های استاندارد، در دو گروه سرویکال مثبت و سرویکال منفی قرار گرفتند و نتایج آنها در سه گروه و با نرم افزار SPSS شماره نوزده بررسی گردید.
    یافته ها
    از مجموع 100 بیماری که با پاتولوژی اسپوندیلولیستزیس در ناحیه لومبوساکرال وارد مطالعه شدند، 77 نفر از بیماران خانم و تعداد 23 نفر آقایان بودند. از این تعداد 21 نفر دارای پاتولوژی گردن (گروه سرویکال مثبت) بودند. همچنین در گروه تنگی کانال کمری از مجموع تعداد 100 بیمار وارد شده به مطالعه 72 نفر خانم و 28 نفر آقایان بوده و تعداد بیماران دارای پاتولوژی سرویکال مثبت 24 نفر بود. در گروه دیسک کمری نیز 60 بیمار در مطالعه وارد شده که 36 نفر را خانم ها و 24 نفر را آقایان تشکیل می-دادند. شیوع تغییرات پاتولوژیک سرویکال مثبت در بیماران هرنیاسیون دیسک لومبوساکرال 9 نفر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوامل فوق بهتر است قبل از اعمال جراحی ناحیه لومبوساکرال خصوصا در افراد با اسپوندیلولیستزیس و تنگی کانال کمری و نیز در افراد مسن جهت بررسی و پیشگیری از حوادث نورولوژیک پس از عمل و نیز رضایت بیشتر بیماران مسن از بهبودی علایم شکایت شده تصویربرداری ناحیه سرویکال نیز انجام گیرد.
    کلیدواژگان: شیوع و شدت یافته های پاتولوژیک گردن، فرجام زودرس علایم بالینی، اسپونیلولیستزیس تنگی کانال کمری و هرنیاسیون دیسک لومبوساکرال
  • سیامک فرخ فرقانی، محمد جواد فاطمی*، فراز اسد پور، شیرین عراقی، افشین نوری صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    اپیدرمولیز بولوزا گروهی از بیماری های تاولی ارثی می باشد که با تاول های بزرگ پوستی در پاسخ به تروما مشخص می شود. آمار ارائه شده از این بیماری در دنیا بسیار متغیر می باشد و آمار دقیقی از این بیماری موجود نیست. در بسیاری از کشورها سیستم ثبت این بیماران وجود ندارد و همه این بیماران شناسایی و ثبت نشده اند. با توجه به اینکه در ایران مراحل اولیه ثبت این بیماران آغاز شده است بر آن شدیم که اطلاعات آماری اولیه این بیماران در ایران جمع آوری و آنالیز و انتشار داده شود.
    مواد و روش ها
    پس از راه اندازی سیستم ثبت جامع اطلاعات بیماران توسط مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خانه سلامت بیماران EB شروع به فراخوان بیماران کردیم. اطلاعات بیماران شامل سن، جنس، محل سکونت و میزان تحصیلات و نسبت فامیلی والدین و نوع پاتولوژی بیماران ثبت شد. سپس توسط پزشک معاینه بیمار انجام گرفت و سلامتی ارگان های مختلف بدن شامل گوارش، آسیب های دندانی، آسیب های چشمی، روانپزشکی و کوتاهی اندام های فوقانی و تحتانی ثبت شد. این اطلاعات با برنامه نرم افزاری V19 SPSSو آزمون آماری ANOVA و سپس با استفاده از آزمون تعقیبی LSD آنالیز شدند.
    یافته ها
    در تمام ایران 342 بیمار تاکنون تحت شناسایی و ثبت قرار گرفته اند. 2/4 نفر در 1000000 نفر با نسبت تقریبا برابر بین مذکر و مونث و بیشتر بیماران در سنین مدرسه قرار داشتند. تشخیص غالب بیماران بر اساس بالین بود و کمتر از یک سوم آنان تایید پاتولوژی بیماری داشتند. از بین این تعداد80 نفر (78%) بیماران نوع دیستروفیک، 11 نفر (10%) جانکشنال و 8 نفر (8%) سیمپلکس بودند. بیشترین درگیری در معاینه بیماران سختی در بلع غذا و سپس آسیب های دندانی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه میزان فراوانی اپیدرمولیز بولوزا در ایران کمتر از سایر کشورها می باشد. با این همه نیاز به تکمیل اطلاعات تا اتمام بیماریابی خواهد بود. اغلب این بیماران در چهار استان تهران، اصفهان، خوزستان و فارس زندگی می کنند و به طور واضح نوع دیستروفیک در ایران شایعتر و تفاوت واضحی با سایر کشورها دارد. ادامه بیماریابی و نیز بررسی همه بیماران با نمونه پاتولوژی کمک می کند، شیوع دقیق انواع این بیماری تعیین گردد. حدس زده می شود به تدریج و با ثبت کامل افراد مبتلا، به تعداد بیماران سیمپلکس اضافه گردد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اپیدرمولایز بولوزا، ایران
  • جلال الدین خوشنویس*، اذن الله آذرگشب، فرزانه کرمی، تریفه دشتی، سید محمدرضا کلانترمعتمدی صفحات 18-25
    زمینه و هدف
    تکنیک های زیادی برای درمان فیستول مقعد ارائه شده اند که از جمله آنها می توان فیستولوتومی، فیستولکتومی، ستن، لیفت، ادوانس فلپ، چسب فیبرین و پلاگ را نام برد. در مقالات هر کدام از اینها عود و عوارض قابل توجهی داشته اند که برای کاهش آنها این مطالعه انجام شد. در این تکنیک تراکت فیستول درست مثل دونده پرش با مانع از روی اسفنگتر خارجی و داخلی عبور داده می شود و به همین علت تکنیک جامپ نام گذاری شده است.
    مواد و روش ها
    از 70 بیمار که با ترشح ناحیه مقعد مراجعه نموده بودند، 20 مورد با تشخیص سینوس پایلونیدال، بیماری التهابی روده، تروما، رادیاسیون و سابقه بی اختیاری گاز و مدفوع از مطالعه خارج شدند. 50 مورد با تکنیک جامپ مورد عمل جراحی قرار گرفتند. 30 مورد از آنها در گروه ساده و 20 مورد در گروه پیچیده قرار گرفته و با هم مقایسه شدند. در این تکنیک سوراخ خارجی و تراکت به وسیله کوتر از نسوج اطراف جدا گردید و تا سوراخ داخلی تعقیب می شود و بدون دستکاری در اسفنگتر داخلی و خارجی به زیر فلپ آنودرم منتقل گردید. بیماران سه سال از لحاظ ترشح و بی اختیاری پیگیری شدند و نتایج با نرم افزار 16 SPSS و Fisher Exact Test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    30 مورد (60%) از نوع فیستول ساده و 20 مورد (40%) از نوع فیستول پیچیده بودند. 47 مورد (94%) مرد و 3 مورد (6%) زن بودند، توزیع مردان در فیستول های ساده و پیچیده به ترتیب 28 (3/93%) و 19 (95%) و توزیع زنان به ترتیب 2 (7/6%) و 1 (5%) حالت یکسان داشت (1P = ) و 13 (5/29%) مورد عود داشتند. در 16 مورد (84%) از فیستول های پیچیده و 15 مورد (60%) از فیستول های ساده نتیجه مثبت بدست آمد. بعضی موارد ساده که تراکت سطحی تر دارند، با این تکنیک قابل عمل نبودند. در مواردی که از Seton قبلا استفاده شده به علت سفت و غیرمنعطف بودن تراکت این تکنیک کارائی نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه خوب این تکنیک، می توان به عنوان رویکرد اولیه با هر نوع فیستول از آن استفاده نمود و در صورت یافته دیگری حین عمل تکنیک عمل را می توان تغییر داد.
    کلیدواژگان: فیستول آنال، جراحی، تکنیک
  • کریم آتشگر، آیه شیخ علیان*، اکبر بیگلریان صفحات 26-40
    زمینه و هدف
    تحلیل بقاء با استفاده از روش های آماری به عنوان یکی از اصلی ترین روش های تحلیل در تعیین شاخص های پیش آگهی مورد توجه محققین حوزه پزشکی قرار گرفته است. این مطالعه با هدف شناسایی مدل های مختلف انجام تحلیل بقای سرطان پستان توسط پژوهشگران مختلف انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق انواع مدل های پارامتری، نیمه پارامتری و ناپارامتریک تحلیل بقای سرطان پستان که از سال-های 1363 تا 1395 منتشر شده، مورد توجه قرار گرفته است. همچنین میزان بقای بیماران در سال های مختلف از منابع معتبراستخراج شده تا بتوان افزایش میزان بقاء و پیشرفت آن را طی این سال ها مورد بررسی قرار داد. این مطالعه حاصل بررسی 39 مدل تحلیل بقاء برای بیماران سرطان پستان با استفاده از بیش از 70 مرجع علمی می باشد. این تحقیق شامل مدل های تحلیل پارامتریک، نیمه پارامتریک و ناپارامتریک بقاء بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
    یافته ها
    پس از بررسی جامع 39 مدل مختلف تحلیل بقای سرطان پستان، مهمترین عوامل تاثیرگذار در مدل های تحلیل بقاء عبارتند از سن، درگیری غدد لنفاوی و تعداد آن، مرحله بیماری، درجه بدخیمی، اندازه تومور و هورمون درمانی که به وضعیت گیرنده های استروژن و پروژسترون بستگی دارد. این تحقیق نشان می دهد که تاثیر مدل های تحلیل بقاء بر فرآیندهای درمانی توسط محققین گزارش نشده است.
    نتیجه گیری
    بررسی جامع این تحقیق نشان می دهد که از میان مدل های موجود در ادبیات، نمی توان مدلی را به عنوان جامع-ترین و بهترین معرفی کرد. ولی می توان اظهار کرد که مدل کاکس، بهترین و متداول ترین روش برای تحلیل بقای بیماران به سرطان پستان است.
    کلیدواژگان: تحلیل بقاء، مدل های پارامتریک، سرطان پستان
  • مریم غلامی*، محبوبه حاتم، زهرا تحیتی، مرضیه خجسته فر، غلامرضا فرهادی، فرهاد اسدی، سعید کریمی صفحات 42-52
    زمینه و هدف
    اولین قدم در اداره یک اتاق عمل مفید و پر بازده استفاده از لیست عمل های برنامه ریزی شده می باشد و از آنجایی که موارد لغو یکی از علل عمده نارضایتی بیماران و همراهان آنها و همچنین استفاده ناکارآمد و اتلاف منابع می باشد، در این مطالعه به بررسی میزان، علل لغو و ارائه راهکارهای مناسب به منظور افزایش کارایی اتاق عمل پرداخته خواهد شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی و به روش مقطعی انجام شده است. 1792 جراحی به روش تصادفی ساده از 7 بخش جراحی بیمارستان نمازی شیراز با استفاده از چک لیست طرح طی یک ماه جمع آوری شده و علل لغو با نرم افزار SPSS نسخه 18 و با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، درصد توزیع فراوانی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان لغو برابر 420 مورد (33%) بود. از بین علل اصلی لغو، بیشترین علت لغو، علل مربوط به اتاق عمل با 217 مورد (52%) و علل مربوط به جراح با 168 مورد (40%) بدست آمد. همچنین از بین علل فرعی لغو بیشترین علت لغو مربوط به کمبود ظرفیت اتاق عمل با 208 مورد (5/49%) و لغو توسط پزشک و جایگزین نمودن بیمار دیگر با 136 مورد (4/32%) گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، تنظیم برنامه اتاق عمل متناسب با نوع عمل و توان تیم جراحی، مدت زمان موجود و نظارت بر ساعات حضور پزشک جراحی و بیهوشی و همچنین مدیریت و نظارت دقیق بر فرآیند آماده سازی بیمار قبل از عمل جراحی جهت ارتقاء کیفیت و بهبود مدیریت اتاق عمل اثربخش و مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: لغو، اتاق عمل، بهبود کیفیت
  • علیرضا ملک زادگان*، پویان کامکار، علیرضا سرگزی صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    تراکئوستومی یکی از راه های عمده اداره مشکلات راه های هوایی فوقانی می باشد که طی آن برای برقراری راه هوایی، به طور موقت یک شکاف در دیواره قدامی تراشه ایجاد می شود. انتخاب بهترین زمان انجام تراکئوستومی و نتایج آن در بیماران با وضعیت بحرانی که نیاز به تهویه مکانیکی دارند، کماکان مورد بحث است. در گذشته بیشترین دلیل انجام تراکئوستومی انسداد راه هوایی فوقانی در نتیجه بیماری های عفونی بود که در حال حاضر دلایل آن تغییر کرده است. این مطالعه به منظور تعیین علل و عوارض زودرس تراکئوستومی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امیرالمومنین زابل به مدت 5 سال انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی به صورت گذشته نگر، بر روی 100 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل بین سال های 1389-1394 انجام شده است. بیماران از نظر علت و زمان انجام تراکئوستومی و نیز عوارض زودرس تراکئوستومی مورد بررسی قرار گرفتند. فاکتورهایی مانند سن، جنس، علل منجر به تراکئوستومی و عوارض ناشی از آن از جمله مرگ و میر با استفاده از چک لیست مطالعه جمع آوری گردید. یافته های به دست آمده به کمک نرم افزار 22 SPSS با استفاده از آزمون های آماری توصیف میانگین، انحراف معیار و فراوانی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 100 بیمار مورد بررسی، 80 درصد (80 نفر) به دلیل لوله گذاری طولانی مدت، 14 درصد (14 نفر) به علت عدم توانایی لوله گذاری و 6 درصد (6 نفر) به علل دیگر مورد تراکئوستومی قرار گرفته بودند. 18 درصد (18 نفر) دچار عوارض زودرس تراکئوستومی شدند که شامل عفونت در 5/55 موارد (10 نفر)، خونریزی محل تراکئوستومی در 2/22 (4 نفر)، آمفیزم زیر جلدی 1/11 درصد (2 نفر) و التهاب محل تراکئوستومی در 1/11 درصد (2 نفر) بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، انتوباسیون طولانی مدت به عنوان شایعترین علت انجام تراکئوستومی و عفونت محل تراکئوستومی به عنوان شایعترین عارضه آن نشان داده شد. بر این اساس، پیشنهاد می گردد مراقبت پیشگیرانه از عفونت محل انجام تراکئوستومی و انتخاب مناسب آنتی بیوتیک انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تراکئوستومی، عوارض زودرس، بخش مراقبت های ویژه
  • لیلا رزمی، ساره بهزادی پور*، صدیقه طهماسبی صفحات 60-68
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی امید درمانی گروهی بر تاب آوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به کلینیک پستان درمانگاه شهید مطهری شهر شیراز در نیمه دوم سال 1394 بود و نمونه آماری پژوهش را دو گروه 15 نفری در غالب گروه کنترل و آزمایش تشکیل می دادند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه تاب آوری کانر و دویدسون (2003)، پرسشنامه امید اسنایدر (1991) و بسته آموزشی امید درمانی اسنایدر بود. به منظور اجرای پژوهش ابتدا پرسشنامه تاب آوری و امید به زندگی بر روی بیمارن مبتلا به سرطان پستان در گروه کنترل و آزمایش اجرا و سپس به گروه آزمایش برنامه امید درمانی 8 جلسه ای، هر جلسه 90 دقیقه داده شد و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. پس از آموزش نیز دوباره پرسشنامه تاب آوری و امید به زندگی بر روی دو گروه اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که امید درمانی گروهی قادر به تاثیرگذاری معناداری بر تاب آوری و امید به زندگی بیماران است.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این موضوع بود که به منظور بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان، ارائه خدمات آموزشی و برنامه های ارتقاء دهنده امید می تواند اثرات مفیدی داشته باشد.
    کلیدواژگان: امید درمانی، تاب آوری، امید به زندگی
  • علی اصغر درزی، نوین نیک بخش، سکینه کمالی آهنگر، همت قلی نیاء، منیرالسادات حسینی راد* صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    سنگ کیسه صفرا شایعترین بیماری کیسه صفرا می باشد. کوله سیستکومی لاپاراسکوپیک استاندارد طلایی برای درمان بیماران با سنگ های صفراوی علامت دار می باشد . این روش دارای عوارضی است که یکی از آنها سنگ باقی مانده مجرای صفراوی مشترک بعد از جراحی می باشد که به نظر می رسد از شیوع بالایی برخوردار باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع سنگ باقی مانده علامت دارمجرای صفراوی مشترک بعد از عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی کلیه بیمارانی انجام شد که در زمینه سنگ کیسه صفرا در فاصله زمانی فروردین 92 تا فرودین 94 در بیمارستان های تابع دانشگاه علوم پزشکی بابل تحت جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفته اند. اطلاعات پایه بیماران، تشخیص پیش از جراحی، مدت زمان جراحی، مدت بستری پس از جراحی، تعداد سنگ کیسه صفرا، زمان تشخیص سنگ مجرای صفراوی مشترک بعد از عمل و همچنین روش تشخیص آن ثبت گردید. در پایان اطلاعات وارد نرم افزار 21SPSS و با آزمون های کای اسکوار و تی تست مورد آنالیز قرار گرفت و سطح معنی دار آماری در این مطالعه 05/0در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    از 536 بیمار، 472 نفر زن (1/88%) و 64 نفر مرد (9/11%) بودند. میانگین سن بیماران مورد مطالعه در کل 95/13 ± 61/42 بود. 20 بیمار (7/3%) طی پیگیری سه ماهه دچار سنگ مجرای صفراوی مشترک شدند که به انجامERCP و یا درمان حمایتی نیاز پیدا کردند. در این مطالعه سن بالاتر از 62/16 ± 70/52 با (001/0P = ) ارتباط معنادار و تعداد بالاتر از سه عدد سنگ صفراوی قبل از عمل با (056/0 P =) به صورت مرزی ارتباط معناداری با بروز سنگ مجرای صفراوی مشترک داشت. ارتباطی بین سایر متغیرها و بروز سنگ مجرای صفراوی مشترک یافت نشد.
    نتیجه گیری
    سنگ مجرای صفراوی مشترک به دنبال عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک عارضه نادری است، اما توصیه می شود در صورت وجود ریسک فاکتورهایی مثل تعداد سنگ صفراوی بیش از سه عدد و سن بالاتر بیماران تکنیک دقیق تری حین جراحی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: لاپاراسکوپی، سنگ، مجرای صفراوی مشترک
  • داوود رمزی*، سید هادی میرهاشمی، بهادر اشیدری، فریبرز رشنو، محسن سوری، حسن پیوندی، روح الله یگانه صفحات 77-82
    فاشئیت نکروزان یک تظاهر بسیار نادر هنگام مراجعه در دیورتیکولیت سیگمویید می باشد. بیمار مرد 80 ساله، با شکایت قرمزی و تورم در نواحی تحتانی شکم همراه با تب و لرز مراجعه کرده بود. در معاینه شکم آمفیزم زیرجلدی و کرپیتاسیون و اریتم در نواحی تحتانی شکم وجود داشت. در سی تی اسکن دیورتیکولوز کولون با ارجحیت سیگموئید به همراه رشته رشته شدن چربی و دانسیته هوای وسیع در نسج نرم زیر جلدی قدام شکم مشاهده گردید که بیمار با تشخیص فاشئیت نکروزان شکم ثانویه به دیورتیکولیت سیگمویید تحت درمان آنتی بیوتیکی و دبریدمان وسیع بافت های عفونی در اتاق عمل قرار گرفت. دو ماه پس از ترخیص زخم بیمار از طریق بی حسی موضعی با فلپ بسته شد و سه ماه بعد پس از درمان مشکلات ریوی تحت سیگوییدکتومی الکتیو قرار گرفت. با وجود نادر بودن این موارد باید همواره در بیمارانی که با فاشئیت نکروزان دیواره شکم مراجعه می نمایند، پاتولوژی های مربوط به دستگاه گوارش را مد نظر داشته و بیماران را از نظر اینگونه اختلالات ارزیابی نماییم.
    کلیدواژگان: فاشئیت نکروزان، دیورتیکولیت سیگموئید، فیستول کولوکوتانه
  • کامبیز شیخی، سید امیر موسویان، علی بی هراس منفرد صفحات 83-88
    سارکوم های عروقی تومورهای نادر و بسیار بدخیم برخواسته از سلول های اندوتلیال عروق خونی کوچک می باشند که بیشتر در نسج نرم عمقی، پوست، پستان و کبد دیده می شوند. آنژیوسارکوم پرده جنب بسیار نادر بوده که تاکنون کمتر از 50 مورد گزارش گردیده است. در این مطالعه ضمن بررسی سایر موارد گزارش شده به معرفی یک بیمار با مایع جنبی می پردازیم که در پایان آنژیوسارکوم پرده جنب تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: تومور پرده جنب، آنژیوسارکوم، مایع جنبی
  • حسین صالح صفحات 88-91
    هورسلی (Sir Victor Alexander Horsley) دومین شخصیتی است که پایه های جراحی مغز را بنا نهاده است. وی در سال 1877 به دنیا آمد و پدرش هنرمند معروفی بود و مادرش خواهر جراح معروف آقای فرانسیس سیمور هولدن (Sir Francis Seymour Holden) بود که در هنر سیاه قلم شهرتی به سزا داشت. نام اول هورسلی را ملکه ویکتوریا تعیین کرد. هورسلی در بیمارستان دانشگاهی لندن (University College Hospital) آموزش جراحی را دید و برای بررسی و تحقیق در فیزیولوژی مغز و نخاع مدت ها بر روی حیوانات کار کرد و در واقع او از همین راه جراحی مغز و نخاع را بطور عملی آموخت. زیرا قبل از او فقط ماسوان بود که گهگاه بر روی مغز عمل می کرد و چون کارهای او بر روی مغز انتشار نیافته بود، لذا هورسلی نمی دانست که ماسوان به چنین اعمال جراحی مبادرت می کند که بتواند به گلاسکو برود و از نزدیک کارهای او را روی مغز ببیند.
  • محمدرضا کلباسی صفحات 92-95
    شاید روزی نباشد که موردی از آپاندیسیت در بخش های اورژانس بیمارستان ها در سراسر دنیا دیده نشود. این بیماری در مردان شایع تر است، اما میزان جراحی آپاندکتومی در زنان بیشتر دیده می شود (یعنی اغلب با تشخیص های دیگر جراحی می شوند).1 عفونت با باکتری دلیل اصلی آپاندیسیت است. یک فکولیت دهانه آپاندیس را می بندد و عفونت به دنبال آن رخ می دهد. با این حال، پاتولوژی های دیگری از قبیل عفونت انگلی (هلمینت ها)، تومورها (کارسینوئید)، تجمع لنفوئید و در مواردی نادر، پنوموکولون ناشی از کولونوسکوپی می توانند سبب آن شوند. این بیماری پیشرفت می کند و پاسخ التهابی در تمام ضخامت بافت دیده می شود. این پدیده می تواند به زخم، نکروز و سوراخ شدگی ثانویه بینجامد که به نوبه خود سبب پریتونیت یا تشکیل آبسه لوکالیزه می شود.
  • سیدعباس میرمالک* صفحات 96-99
    نگارش مقاله نیازمند همکاری متخصص آمار است که با استفاده از نرم افزارهای تحلیل داده ها، نتایج را ارائه می کند. متخصصین آمار با گرایش های مختلف حتی آمارگرانی که در حیطه بالینی فعالیت می کنند به علت عدم تماس با بیمار و مشکلات اجرایی به شکلی ریاضی با شرایط برخورد می کنند. ارتباط و هم فکری پزشک نگارنده مقاله و آمارگر حیاتی از ابتدای طراحی تحقیق به کاهش مشکلات کمک می-کند. این مقاله به شکلی علمی به بهبود این ارتباط مشاوره ای کمک می کند.
|
  • Ghazi Mirsaeed S. Sh, Karimi Yarandi K., Amirjamshidi A., Hossaini S. M., Karami M., Salehi M Pages 1-10
    Introduction &
    Objective
    Degenerative changes of the spine as a result of genetic factors and aging, as well as environmental factors caused by a variety of people. Often encountered in clinical practice with patients at the same time in different areas of the spine with degenerative diseases as well as degenerative changes in the lumbar and cervical clinical studies have reported.
    Materials and Methods
    This study, based on a study of prospective cohort of patients admitted to Sina hospital were the total number of patients studied population of 260 people, including 100 people spondylolisthesis 100 patients with lumbar stenosis and 60 patients suffering lumbar disc herniation during the period 2014 to 2016 met the inclusion criteria and were enrolled for all patients preoperative and 3 days postoperative questionnaires ODI & JOA was completed. in all patients undergoing MRI of the cervical and the results it by a radiologist and a neurosurgeon interpreted and patients based on the findings found MRI of the cervical two groups on the basis of standard scales of positive and negative cervical said, and the results were evaluated in three groups.
    Results
    In patients with spondylolisthesis: The data indicated that variations of both standard JOA score and ODI before and after surgery in patients with negative cervical pathology than patients with positive cervical pathology, the more score improvement percent in cervical patients negative than positive cervical patients. In patients with lumbar stenosis: those with positive and negative pathology of the cervical region, the base of the JOA scores were significantly different from each other after surgery, patients with negative cervical pathology than patients with positive cervical pathology significantly with lower JOA scores were higher ODI data also showed that the improvement percent in patients with negative cervical higher than patients with positive cervical in patients with lumbosacral Disc herniation: In a survey conducted after the surgery, significant differences between the two groups in terms of JOA score and ODI not reported.
    Conclusions
    Due to the above factors to better pre-operative area of lumbosacral and particularly in patients with spondylolisthesis and lumbar stenosis, and also in older people to study and prevention of postoperative neurological events and more satisfied elderly patients complained of symptoms imaging may also be cervical area performed.
    Keywords: Prevalence, Severity of Pathological Findings on Cervical Region, Early Outcome, Narrow Cervical Canal, Spondylolisthesis, Lumbar Disc Herniation
  • Farokh Forghani S., Fatemi M. J., Asadpour F.*, Araghi Sh, Noori A Pages 11-17
    Introduction &
    Objective
    Epidermolysis Bullosa is a group of inherited bullous disorders characterized by massive blistering of the skin developing in response to minor trauma. The presented statistics of this disorder varies a lot in the world and there is not an exact fact about this disease. In a lot of countries¡ there is not an EB patient registry system and all of these patients are not diagnosed and recorded. Since the first steps of EB patients’ registry have been started in Iran¡ we decided to collect¡ analyze and publicize patients’ statistical data in Iran.
    Materials and Methods
    After launching a conclusive EB patient data registry system by Burn Research Center of Iran University of Medical Sciences¡ we started to call patients to EB patient health house. Patients’ information such as age¡ gender¡ address¡ educational status¡ parents’ family relation and pathology result were recorded. Then the physician examined the patients’ different parts of the body such as gastrointestinal system¡ teeth damages¡ age damages¡ psychological problems and contracture of upper and lower limbs were registered. This information was analyzed by statistical program.
    Results
    342 of EB patients have been diagnosed and registered in Iran (4.2 patient in 100.000 person) with an approximately equal ratio between males and females. Most of the patients were in the school age and students and about 11% of them and academic studies. In 82% of them there was a close or far family relation. The majority patients’ diagnosis was based on clinical tests and less than one third had pathological approval¡ among which 78% of the patients were of dystrophic type¡ 10% junctional and about 8% of simplex type. Most of the complications included first dysphasia and in the second place tooth damage.
    Conclusions
    Based on this study¡ the frequency of EB in Iran is less than other countries. Although¡ the data completion is to be done in order to screen all the patients. The majority of the patients live in Tehran¡ Isfehan¡ Khozestan and Fars and the dystrophic type in Iran is significantly more common with a great difference in comparison to other countries. Patients screening and assessment based on pathology leads to an exact disease type determination. It is considered that gradually¡ registering all the patients¡ the number of simplex type patients is increased.
    Keywords: Epidemiology, Epidermolysis Bullosa, Iran
  • Khoshnevis J.*, Azargashb E., Karami F., Dashti T., Kalantar Motamedi S. M. R Pages 18-25
    Introduction &
    Objective
    Our aim is to introduce a new technique named Jump to help further the surgeons in the management of anal fistulae and to reduce further the complications. Several methods underwent test of time in the literature. Fistulotomy, Fistulectomy, seton, LIFT, Advancement flap, fibrin glue and plug, are remarkable among them. There are considerable complications and failures especially in complex fistulas which indicates new research planning.
    Materials and Methods
    Fifty patients with anal fistula of cryptoglandular origin including 30 simple, 20 complexes were studied. 20 cases with pilonidal sinus, inflammatory bowel disease, trauma irradiation and history of incontinence were excluded. In this technique external opening and tract was dissected by cautery and followed to reach the rectal wall. At second step an incision was made at anal verge and subanodermal pocket was created and followed up to internal opening. This two tunnel interconnected to each other by puncturing the rectal wall. At third step the tract was delivered from existing site to subanodermal position and fixed there. Patients were followed up to three years. Anal discharge and incontinence were the main complications to be reported. The results were analyzed by SPSS software 16 and Fisher exact test.
    Results
    47 male and 3 females were studied which included, 30 simple fistulae, 20 complex, 13 recurrent cases and two previously seton inserted cases. Good results were obtained from all cases except for two previously seton inserted cases. Obtaining a 84% complete response in complex fistulas and 60% in simple fistulas brings a new hope in the treatment of this disease. Seton inserted cases were failed due to severe fibrosis around the tract which makes it not pliable enough to be divertable.
    Conclusions
    Jump technique was proved to be a good technique that can be used as a primary approach to all types of fistulae except for seton inserted fistulas which have severe fibrosis of the tract.
    Keywords: Anal Fistula, Jump Technique, Surgery
  • Atashgar K., Sheikhaliyan A.*, Biglarian A Pages 26-40
    Introduction &
    Objective
    Survival analysis using statistical methods is known as the main method that is used by medical researchers to determine prognosis indicators. The objective is to identify and analyze different models of breast cancer survival introduced in literature.
    Materials and Methods
    In this study¡ a variety of models introduced in literature from 1984 to 2016 is considered. Furthermore the survival rates of studied patients addressed by different sources are investigated in this research. This investigation considers 40 breast cancer models by analyzing more than 70 scientific references. This research includes analysis of parametric¡ semi-parametric and nonparametric survival model types introduced for breast cancer patients.
    Results
    This comprehensive review of 40 different models of breast cancer survival addresses that the most important factors of the survival are age¡ lymph node and its number¡ the disease stage¡ malignity grade¡ tumor size and hormone therapy (where it depends on the status of estrogen and progesterone receptors). This comprehensive study addresses that impacts of survival analysis methods on treatment protocols have not been reported by researchers.
    Conclusions
    This comprehensive research indicates that the literature is not capable of providing the opportunity for one to select a comprehensive model among the models introduced by researchers. This research addresses that Cox approach is referred to as the best model approached by researchers to analyze breast cancer survival.
    Keywords: Survival Analysis, Parametric Models, Breast Cancer
  • Gholami M.*, Hatam M., Tahiati Z., Khojastehfar M., Farhadi Gh, Asadi F., Karimi S Pages 42-52
    Introduction &
    Objective
    Scheduled surgery program is the first step in running an operating room helpfully and efficiently. Also¡ since cancellation of scheduled surgery is one of the main causes of patients and their relatives’ dissatisfaction as well as inefficient use of operating room time and a waste of resources¡ in this study we evaluated the causes of cancellation and suggest appropriate solutions in order to increase the efficiency of the operating room.
    Materials and Methods
    This descriptive and cross - sectional study was conducted in 2011 and data on 1792 surgeries in Namazee Hospital in Shiraz collected using design checklist and case cancellations analyzed using SPSS software (version 18) through descriptive analysis¡ frequency distribution¡ mean and standard deviation.
    Results
    The results showed that 420 cases (33% of 1272 scheduled surgery) were cancelled. “Operating room” and ‘surgical doctor” were the main reasons of cancellation with 217 cases (52%) and 168 cases (40%) respectively and the lack of operating room capacity with 208 cases (49.5%) and cancellation by the surgeon and replace other patient with 136 cases 32.4% were the most secondary causes cancellation.
    Conclusions
    The “lack of time” and “cancellation by the doctor” were the most important causes of cancellation. Setting up program for operating room in terms of the type of surgery¡ potency of surgical team¡ time available and monitoring surgical doctors and anesthesia attendance hours as well as management and precise monitor on the process of preparing the patient before surgery were suggested to be considered to improve the quality and management of the operating room.
    Keywords: Scheduled, Operating Room, Quality Improvement
  • Malekzadegan A. R.*, Kamkar P., Sargazi A. R Pages 53-60
    Introduction &
    Objective
    Tracheostomy is one of the major ways of handling problems of the upper airway system, which a temporary incision is made in the anterior wall of the trachea in order to exchange air. Choosing the best time for tracheostomy and its outcomes in critically ill patients are still controversial. In past, the most common indication of tracheostomy was obstruction due to airway infections. Nowadays, the indications are changed. This study aimed to determine the causes and early complications of tracheostomy in patients admitted to ICU in Amir-al-Momenin hospital of Zabol during the last 5 years.
    Materials and Methods
    This retrospective descriptive study aimed on 100 patients admitted to ICU in Amir-al-Momenin hospital of Zabol from 2010 to 2016. The patients had been surveyed for time, causes and early complications of tracheostomy. Some factors such as age, sex, cause of tracheostomy and its complications and mortality were analyzed with SPSS 22.
    Results
    In 100 patients, cause of tracheostomy in 80 percent (80 patients) was prolonged intubation, in 14 percent (14 patients) was inability for intubation and in 6 percent (6 patients) were because of other causes.18 percent had early complications of tracheostomy.10 percent affected by infections, 4 percent affected by bleeding, 2 percent had emphysema and 2 percent had inflammation on the site of procedure.
    Conclusions
    Due to this study, the most common indication of tracheostomy was prolonged intubation and it’s most common complication was infections on the site of the procedure, proposing to choose an appropriate antibiotic and prophylactic care on the site of it from infections.
    Keywords: Tracheostomy, Early Complications, ICU
  • Razmi L., Behzadi Pour S.*, Tahmasebi S Pages 60-68
    Introduction &
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of group hope therapy on increasing the resiliency and hope of life in with breast cancer.
    Materials and Methods
    This study was conducted by quasi-experimental method. The population included all women breast cancer inpatient in Shiraz Motahari hospital¡ and the sample consisted of 30 participants in a control group and experimental groups¡ who were selected by convenience sampling. For measuring variables Connor and Davidson resiliency questionnaire (2003)¡ Snyder hope scale (1991) and hope therapy training package was used. To analysis of data univariate and multivariate analysis of covariance was used. Data was analyzed by SPSS 21.
    Results
    The results showed that group hope therapy can increasing the resiliency and hope of life in women with breast cancer.
    Conclusions
    To improve cancer patients’ quality of life¡ presenting educational services and hope promoting program can be effective.
    Keywords: Hope Therapy, Resiliency, Hope of Life
  • Darzi A.*, Nikbakhsh N., Kamali Ahangar S., Gholinia H., Hosseini Rad Pages 69-76
    Introduction &
    Objective
    Gallstone is the most common disease of gallbladder. Laparoscopic cholecystectomy is a gold standard for the treatment of patients with symptomatic gallstones. However laparascopic surgery may have complications. Post cholecystectomy retained common bile duct (CBD) stone accounts as one of these complications seems to have a high incidence. Therefore¡ the aim of this study is investigating the prevalence of symptomatic retained CBD stone after laparoscopic cholecystectomy.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on all patients underwent laparoscopic cholecystectomy due to gallstone¡ in the hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences during March 2013 till 2015. Demographic data was collected¡ as well as diagnosis prior to surgery¡ duration of surgery¡ postoperative duration of hospitalization¡ number of gallstones¡ detection time of retained CBD stones after surgery and diagnostic methods .all data were entered in to the SPSS (version 21) and P
    Results
    Of total number of 609 individuals 536 patients were included. 472 (88.1%) of theme were women and 64 (11.9%) were men. the mean age of patients was 42.61±13.95. 20 patients (3.7%) had proved to have CBD stones during the period of three month follow up. ERCP or other supportive treatments were needed in these patients. We found that older age (P = 0.001) was significantly associated and higher number of gallstones before surgery (P = 0.056) was in borderline range of association with the incidence of common bile duct stones. There was no association between the other variables and the occurrence of common bile duct stones.
    Conclusions
    The retained CBD stone after laparoscopic cholecystectomy is a rare complication yet our finding recommend a more punctual method of surgery particularly in the patients with risk factors like older age and presence of more than 3 gallstones.
    Keywords: Laparascopiy, Stone, CBD
  • Ramzi D.*, Mirhashemi S. H., Oshidari B., Rashno F., Souri M., Peyvandi H., Yeganeh R., Hajinasrollah E Pages 77-82
    Necrotizing fasciitis is a very rare presentation of sigmoid colon diverticulitis. An 80 year-old male presented with an abdominal pain that started 4 days ago and was accompanied by fever¡ chills¡ distention and erythema in the lower quadrants of the abdomen. On examination erythema¡ subcutaneous emphysema and crepitation were present over his lower regions of the abdomen. CT scan revealed sigmoid colon diverticulitis with stranding fat tissue and extended density of free air in the subcutaneous soft tissue of anterior abdominal wall. The patient was started on antibiotics and underwent an aggressive debridement of devitalized tissues. The wound closed by advancement flap with local anesthesia 2 months after surgery and the patient underwent sigmoid colectomy 3 month later. Despite the rarity of such cases¡ gastrointestinal pathologies should always be considered in patients presenting with abdominal wall necrotizing fasciitis.
    Keywords: Necrotizing Fasciitis, Sigmoid Colon Diverticulitis, Colocutaneous Fistula
  • Sheikhy K.*, Mousavian S. A., Biharas Monfared A Pages 83-88
    Angiosarcoma is a rare¡ highly malignant tumor arising from endothelial cells of small blood vessels¡ which occurs usually in the skin¡ deep soft tissues¡ breast and liver. Pleural Angiosarcomas are extremely rare and have been reported fewer than 50 cases in medical literature. In this Case Report beside review of literature¡ we present the patient with pleural effusion that finally found to have Pleural Angiosarcoma.
    Keywords: Pleural Tumor, Angiosarcoma, Pleural Effusion