فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و پنجم شماره 1 (بهار 1396)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و پنجم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/04
  • تعداد عناوین: 17
|
  • محمد جواد فاطمی*، سیدابوالحسن امامی، حسین اکبری، عباس کاظمی آشتیانی، محمدرضا آخوندی نسب، سیامک فرخ فرقانی، یوسف شفایی صفحه 1
    فلج عصب صورت همه سنین، نژادها و جنس ها را تحت تاثیر قرار می دهد. پیامدهای روانی و عملکردی حاصل از این فلج به عنوان یک مشکل بزرگ در افراد مبتلا تلقی می گردد. فلج عصب صورت به دنبال تروما، جراحی و یا به دلایل ایدیوپاتیک (ناشناخته)، سلامت چشم را به خطر می اندازد. از شایعترین عوارض فلج عصب صورت از دست دادن عملکرد پلک است که ناتوانی در پلک زدن و حفاظت از قرنیه منجر به التهاب قرنیه، خراشیدگی قرنیه و حتی از دست دادن بینایی می شود. به این دلیل درمان عوارض چشمی به دنبال فلج عصب صورت از اهمیت عمده ای برخوردار می باشد. روش های مختلفی از قبیل درمان های پزشکی (سم بوتولینوم)، یا جراحی (وزنه های داخلی یا خارجی در پلک فوقانی یا تارسورافی) استفاده می شوند. بنابراین برنامه ریزی دقیق و طولانی مدت برای احیاء پلک و نیز صورت لازم است. در این مطالعه به مرور مشکلات چشم و راه های مختلف درمان آن می پردازیم.
    کلیدواژگان: فلج، عصب صورت، علائم چشمی
  • محمد مظفر*، توحید محرمی، سید مصطفی موسوی زاده صفحه 15
    زمینه و هدف
    آمپوتاسیون های اندام تحتانی از جمله انواع شایع عوارض مورد مشاهده در بیماران دیابتی محسوب می گردند. بیماری دیابت احتمال خطر آمپوتاسیون های اندام تحتانی را افزایش می دهد، اگرچه مطالعات اپیدمیولوژیک رابطه مثبت بین بالا بودن قند خون و احتمال آمپوتاسیون های اندام تحتانی را نشان داده اند، وسعت اثرات عدم کنترل مناسب قند خون بر این عارضه، که یکی از پرهزینه ترین عوارض دیابت است، را به خوبی بررسی نکرده اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مشاهده ای که به صورت یک بررسی توصیفی تحلیلی مقطعی انجام گردید. تعداد 100 نفر از بیماران مبتلا به پای دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش (مرکز ارجاعی بیماران پای دیابتی) در سال های 93 و 94 به صورت در دسترس انتخاب شدند و ارتباط بین میزان هموگلوبین A1C و نیاز به انجام آمپوتاسیون اندام تحتانی در آنها بررسی گردید.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده، میانگین مدت بیماری در افراد مورد بررسی 9/4±09/12 سال بود. در مطالعه پیش رو 26 درصد از بیماران منجر به آمپوتاسیون اندام تحتانی شده اند. میانگین هموگلوبین A1C در گروهی که آمپوتاسیون داشتند 3/1±5/8 و در گروه بدون آمپوتاسیون 1/1±9/7 بود که اختلاف آماری معناداری را نشان می داد (P=0.016). توزیع فراوانی محل آمپوتاسیون بر اساس هموگلوبین A1C در بیماران مورد بررسی تفاوت آماری معناداری نشان نمی داد (P > 0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه پیش رو که به صورت توصیفی انجام شده است، نشان داده شده که میزان هموگلوبین A1C بصورت معناداری در بیماران منجر به آمپوتاسیون اندام تحتانی بالاتر بوده است. اگرچه با توجه به نحوه طراحی مطالعه نمی توان رابطه کمی میان هموگلوبین A1C و پیشرفت به سمت آمپوتاسیون اندام تحتانی را گزارش کرد، ولیکن به خوبی نشان داده شده که ارتباط معناداری میان هموگلوبین A1C و آمپوتاسیون اندام تحتانی وجود دارد. پیشنهاد می شود که در مطالعات آتی میزان اثر پایین آوردن هموگلوبین A1C بر روی کاهش میزان آمپوتاسیون اندام تحتانی بررسی گردد، تا از این مارکر سرمی در دسترس در مراکز درمانی جهت پیش بینی آمپوتاسیون اندام تحتانی بهره برداری شده و در نهایت کاهش این عارضه را شاهد باشیم.
    کلیدواژگان: هموگلوبین A1C، آمپوتاسیون اندام تحتانی، پای دیابتی
  • فرهاد حافظی *، علی جاودانی، بیژن نقیب زاده، عباس کاظمی آشتیانی صفحه 21
    زمینه و هدف
    غیرقرینگی یافته ای شایع در حیوانات (Bilaterian) و خصوصا انسان می باشد. مشاهده و معاینه بسیاری از بیماران و فتوگرافی آنها در طی عمل جراحی راینوپلاستی که عملی متداول در منطقه جغرافیای ما به علت داشتن بزرگترین بینی ها و هامپ نسبت به هر مکان دیگری می باشد، ما را به این نتیجه رسانده است که در بسیاری از بیماران صورت و بینی در سمت چپ پهن تر می باشد. این مشاهدات این شک را برمی انگیزد که شاید این قانون در مورد تمام بدن صدق کند، بنابراین نویسندگان، این مقاله را برای رسیدن به نتیجه در 3 قسمت طراحی کردند.
    مواد و روش ها
    روش 1 شرح عمل 50 بیماری که تحت عمل راینوپلاستی قرار گرفته بودند، مطالعه شد تا سمت پهن تر یک سوم فوقانی، میانی و تحتانی بینی مشخص شود. روش 2 عرض صورت و قفسه سینه در 31 بیمار اندازه گیری شد تا ارتباط بین آسیمتری صورت و بدن مشخص شود. در همین گروه انتقال تصویر نیمه راست و چپ هر کدام از بیماران بر روی عکس هر کدام از بیماران انجام شد تا تفاوت سمت راست و چپ مورد بررسی قرار گیرد. روش 3 چهل و هشت سی تی اسکن قفسه سینه و لگن مربوط به 48 بیمار مورد مطالعه قرار گرفت و عرض هر نیمه قفسه سینه و لگن اندازه گیری شد.
    یافته ها
    1- عرض قاعده پره بینی (Alar Base) در 17 بیمار برابر بود و در 5 بیمار (10%) قاعده پره بینی (Alar Base) در سمت راست پهن تر بود که این آمار در خصوص سمت چپ 28 بیمار (56%) بود (P.value=0.001). استخوان جانبی بینی در 22% بیماران در سمت راست و چپ برابر و در 78% موارد در سمت چپ پهن تر بود (P.value=0.03). در 11 مورد در سمت راست و در 5 مورد در سمت چپ جهت تقویت LLC (Lower Lateral Cartilage) از الار استرات (Alar Strut) استفاده شد .(P.value=0.001) .ناحیه اسکرول (Scroll Area) در 21 مورد در سمت چپ که پهن تر بود، تحت اصلاح (Trimming) قرار گرفت که در مورد سمت راست در هیچ موردی نیاز به این اقدام نشد. 2- در گروه تنه و صورت 5/64% از موارد در سمت چپ پهن تر بودند که البته این نتیجه آماری معنی دار نبود،(P.value=0.2، >0.05) و انتقال تصویر چپ به چپ و راست به راست نیز نشان دهنده همسو بودن پهنای بیشتر صورت و بدن در 68% موارد بود. 3 - در گروه سی تی اسکن 35/85% بیماران غیرقرینگی در قفسه سینه و لگن به صورت هم جهت دیده می شد که 75/68% موارد مجددا سمت چپ عرض بیشتری نسبت به سمت راست داشت (P.value=0.0015).
    نتیجه گیری
    غیرقرینگی صورت و بدن در همه افراد جامعه یک قانون است، اما ارتباط این آسیمتری بین صورت، بدن و همچنین عریض تر بودن سمت چپ یافته جدیدی بود که از اندازه گیری های فوق نتیجه گیری شد. اهمیت این یافته می تواند، ایجاد نگرش جدید در جراح و همچنین بیمار جهت پیش بینی و برنامه ریزی بهتر جهت حصول پیامد بهتر اعمال جراحی می باشد.
    کلیدواژگان: عدم تقارن بدن، صورت، بینی، پهنای چپ
  • علی اصغر درزی، نوین نیک بخش، سکینه کمالی آهنگر، سحر موسی پور* صفحه 31
    زمینه و هدف
    سنگ کیسه صفرا و عوارض آن جزء شایعترین بیماری های گوارشی است که در اکثر موارد منجر به بستری در بیمارستان و کوله سیستکتومی می گردد. لذا هدف از این مطالعه بررسی شاخص توده بدنی در بیمارانی است که به علت سنگ کیسه صفرا و عوارض ناشی از آن تحت کوله سیستکتومی قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه از نوع مقطعی بود. تمام بیمارانی که به دلیل سنگ کیسه صفرا و عوارض ناشی از آن تحت کوله سیستکتومی قرار گرفتند، 351 بیمار انتخاب شدند. 201 بیمار (3/57%) که به دلایل غیرصفراوی به درمانگاه جراحی مراجعه کرده بودند به عنوان گروه شاهد و 150 بیمار (7/42%) در گروه مورد قرار گرفتند.
    یافته ها
    کوله سیستیت مزمن با 110 مورد (3/73%) بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد. در مورد متغیر شاخص توده بدنی در گروه مورد 9 نفر (6%) و در گروه شاهد 15 نفر (5/7%) بیماران شاخص توده بدنی بیشتر از 30 کیلوگرم بر متر مربع (چاقی مرضی) داشتند ولی این ارتباط از نظر آماری معنادار نبوده است (784/0=P). در بررسی LDL و HDL، کلسترول و تری گلیسرید بیماران گروه مورد با نوع بیماری هیچ اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شیوع سنگ کیسه صفرا در بیماران با شاخص توده بدنی نرمال بیشتر از افراد دارای اضافه وزن و چاق است. در این منطقه جغرافیایی شیوع سنگ کیسه صفرا به عوامل دیگری نظیر تعداد بارداری، بیماری های زمینه ای و خونی بستگی دارد.
    کلیدواژگان: سنگ کیسه صفرا، شاخص توده بدنی، کوله سیستکتومی
  • بابک جعفرنژاد، حمید کریمی*، فرهاد حافظی، محمد جواد فاطمی، علی زارع مهرجردی، محسن صابری صفحه 39
    زمینه و هدف
    مقاومت های میکروبی یکی از مشکلات عمده است که هزینه های بسیاری را به بیماران مبتلا به زخم های سوختگی تحمیل می نماید. بنابراین انتخاب روش های جدیدتر جهت برخورد با عوارض مانند عفونت یا تاخیر بهبود زخم مورد نیاز است. هدف ما در این مطالعه مقایسه میزان سرمی نقره و اثرات حاد سمی نانو نقره بر هیستو پاتولوژی ارگان های (ریه، کبد، کلیه، مغز) در دو نوع پانسمان آجی کت و آکتی کت در سوختگی درجه 2 عمقی در مدل حیوانی موش صحرائی بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بوده و در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه (س) در آبان ماه سال 1394 انجام شده است. جهت انجام این آزمایش 24 سر موش صحرائی نر از نژاد Sprague Dawley و با وزن 300 تا 350 گرم به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. پس از ایجاد سوختگی در موش های صحرائی هر سه روز یک بار پانسمان در گروه اول با آجی کت و گروه دوم با آکتی کت انجام گردید. بعد از طی 14 روز نمونه خون از قلب، ارگان های کبد، کلیه ها، ریه و مغز و همچنین نمونه ای از پوست پشت موش صحرائی جهت انجام آزمایشات هسیتوپاتولوژی به آزمایشگاه ارسال شدند. سپس داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش 20 و آزمون های تی تست تک گروهی، گروه های مستقل و آنالیز واریانس ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان سرم نقره در گروه آجی کت در هر میکروگرم بر لیتر 371/20±644/17 و در گروه اکتی کت 199/12±800/21 بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد میزان سرمی نقره در هر دو گروه بالاتر از میزان کنترل (22/1 میکروگرم بر لیتر) و این اختلاف معنادار بوده است (آجی کت: 017/0P =) (اکتی کت: 001/0P
    کلیدواژگان: میزان سمیت، نانو نقره، سوختگی درجه دو عمقی
  • مریم محسنی*، نیوشا مهدی نژادپور، فاطمه امیرلو صفحه 49
    زمینه و هدف
    هموروئید یکی از شایعترین بیماری های جراحی در ناحیه آنورکتال است که با درد و خونریزی و خروج توده از ناحیه آنوس خود را بروز می دهد و یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود بیماران از انجام جراحی خودداری نمایند، ترس از درد است. کنترل درد به ویژه در 24 ساعت اول بعد از عمل علاوه بر افزایش رضایت بیمار منجر به کاهش احتباس ادرار و یبوست نیز خواهد شد و کاهش درد باعث استقبال بیشتر بیماران از عمل جراحی خواهد شد. مطالعه ارائه شده بررسی تاثیر بلوک عصب پودندال بر کاهش درد بعد از هموروئیدکتومی در دو گروه بلوک شده در کنار بیهوشی عمومی و بیهوشی عمومی به تنهایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دنباله ای از بیماران کاندید جراحی پری آنال تعداد 42 بیمار با میانگین سنی 35/40 انحراف معیار 20/25 که به طور اتفاقی به بیمارستان های بوعلی، رسالت و میلاد در تهران مراجعه کردند، به صورت تصادفی به دو گروه بیهوشی عمومی به همراه بلوک عصبی (21 نفر) و بیهوشی عمومی (21 نفر) تقسیم شدند. در گروه اول بیهوشی عمومی و بلوک عصب انجام شد و در گروه دوم بیهوشی عمومی به تنهایی انجام شد سپس نمرات درد 6 و 24 ساعت بعد از عمل با روش Pain Scale Chart در هر گروه محاسبه شد. اعداد بدست آمده با تست آماری کای اسکوار مقایسه شدند و نتایج مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات درد در 6 و 24 ساعت بعد از عمل درگروه بیهوشی عمومی و بلوک شده به ترتیب برابر با 4/2 و 7/2 و در گروه بیهوشی عمومی به تنهایی به ترتیب برابر با 23/3 و 05/3 بود. ارزش P در دو گروه در ساعات فوق برابر با 004/0 و048/0 و برای مقایسه کلی دو گروه 05/0 بود.
    نتیجه گیری
    طی این مطالعه مشخص شد که بلوک عصب پودندال باعث کاهش درد آشکاری بعد از هموروئیدکتومی در ساعات اول پس از عمل می شود.
    کلیدواژگان: بلوک عصب، درد، هموروئید
  • علیرضا ملک زادگان*، حمید رضایی گزیک، علیرضا سرگزی، محمد مهدی سرگزی مقدم صفحه 55
    زمینه و هدف
    کوله سیستیت به التهاب کیسه صفرا گفته می شود که اغلب به دلیل انسداد مجرای سیستیک به وسیله سنگ ایجاد می شود. بیماری های کیسه صفرا به صورت سنگ های صفراوی یا کارسینوم کیسه صفرا تظاهر پیدا می کنند و 10 تا 15 درصد از جمعیت بزرگسالان را تحت تاثیر خود قرار می دهند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع کله سیستیت به صورت حاد، مزمن و کارسینوم کیسه صفرا در افراد مبتلا که تحت عمل جراحی قرار گرفتند، می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی بیمارانی که در طول سال 1394 در بیمارستان امیرالمومنین زابل با تشخیص کله سیستیت بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام گرفت. تقسیم بندی بیماران در سه گروه کله سیستیت حاد و مزمن و کارسینوم کیسه صفرا بر اساس یافته های جراحی و پاتولوژی بیمار براساس سن، جنس و محل زندگی افراد انجام گرفت و داده ها توسط آزمون مجذور کای و با استفاده از نرم افزار 21 SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 271 بیمار بررسی شده در این مطالعه 199 (44/73 درصد) مورد زن و 72 (56/26 درصد) مورد مرد، 131 (3/48 درصد) نفر روستایی و 140 (7/51 درصد) نفر شهرنشین بودند. 39 (3/51 درصد) مورد کله سیستیت مزمن، 124 (8/45 درصد) مورد کله سیستیت حاد و 8 (3 درصد) مورد مبتلا به کارسینوم کیسه صفرا بودند. بالاترین میزان شیوع کله سیستیت در سنین بین 40 تا50 سالگی (7/24%) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مورد مطالعه میزان کارسینوم کیسه صفرا در زنان بیشتر از مردان است و عمدتا در مراحل پیشرفته تشحیص داده می شود، بنابراین بررسی پاتولوژیک همه نمونه های کوله سیستکتومی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرطان کیسه صفرا، کله سیستیت، سن، جنسیت
  • نفیسه دم ریحانی، ساره بهزادی پور*، صدیقه طهماسبی صفحه 61
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و مولفه های آن با بهزیستی روانشناختی و سازگاری زناشویی در زنان مبتلا به سرطان پستان، شش ماه پس از ماستکتومی بوده است.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان، که تحت جراحی قرار گرفته و برای پیگیری به درمانگاه مرکز آموزشی درمانی و مرکز انکولوژی شهر شیراز در سال 1395 مراجعه نمودند، بود. نمونه مورد نظر 134 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارگردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه حمایت ادراک شده، پرسشنامه سازگاری زناشویی و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها توسط آزمون رگرسیون خطی نشان داد که حمایت اجتماعی پیش بینی کننده سازگاری زناشویی و بهزیستی روانشناختی بوده است به این صورت که از بین ابعاد حمایت اجتماعی تنها حمایت خانواده توانسته است واریانس سازگاری زناشویی را به میزان 17/0 در سطح معناداری 001/0 پیش بینی کند. همچنین از بین ابعاد حمایت اجتماعی حمایت خانواده توانسته است واریانس بهزیستی روان شناختی را در سطح معناداری 01/0 پیش بینی کند. یافته ها نشان می دهد که متغیر بهزیستی روان شناختی با ابعاد حمایت خانواده (ضریب همبستگی برابر با 52/0) و افراد مهم (ضریب همبستگی برابر با 42/0) رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین متغیر سازگاری با ابعاد حمایت خانواده، حمایت دوستان و افراد مهم به ترتیب با ضرایب همبستگی 80/0، 21/0 و 61/0 رابطه مثبت و معناداری دارد. نتایج نشان می دهد که بین دو متغیر بهزیستی روان شناختی و سازگاری زناشویی با ضریب همبستگی 80/0 در سطح 05/0 رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان دهنده نقش موثر حمایت اجتماعی در پیش بینی سازگاری زناشویی و بهزیستی روانشناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود که در مشاوره روانشناختی و درمان در این بیماران بایستی مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، سازگاری زناشویی، حمایت اجتماعی ادراک شده
  • زهرا شفیعی*، لیلا رفیعی وردنجانی صفحه 70
    زمینه و هدف
    درد در محل برش استرنوتومی بعد از جراحی پیوند عروق کرونر مشکل شایعی است که اثرات سویی بر کیفیت زندگی و در نتیجه پیگیری روند درمان بیماران دارد، لذا هدف از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ استروک سطحی بر رضایت و کیفیت کنترل درد تحت جراحی پیوند عروق کرونر می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن 72 بیمار بطور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه آزمون ماساژ استروک سطحی به مدت 20 دقیقه و به مدت 4 جلسه دریافت کردند و بیماران گروه شاهد تنها مراقبت های روتین را دریافت کردند. متغیرهای رضایت و درک بیماران از کیفیت کنترل درد قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه های کیفیت کنترل درد ایدوال (Idvall) ابزار عددی [Brief Pain Inventory (BPI)] ثبت گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 18 و روش های آماری توصیفی و استنباطی (تی مستقل، تی زوج، کای اسکوار) استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) نمرات رضایت و درک بیماران از کیفیت کنترل درد قبل از مداخله در گروه آزمون به ترتیب 601/1 ± 402/5 و 569/2 ± 324/49 و در گروه کنترل به ترتیب 123/2 ± 452/4 و 505/2 ± 425/48 بود که تفاوت آماری معنی داری را نشان نمی داد (05/0 P >). پس از مداخله، میانگین (انحراف معیار) نمرات رضایت و درک بیماران از کیفیت کنترل درد در گروه آزمون به ترتیب 200/1 ± 402/8 و 004/2 ± 612/64 و در گروه کنترل به ترتیب 500/1 ± 321/5 و 234/2 ± 513/51 بود که تفاوت آماری معنی داری را نشان می داد (001/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه می توان گفت، استفاده از ماساژ استروک سطحی می تواند باعث افزایش رضایت از کنترل درد بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر شود و با توجه به سادگی و کم هزینه بودن این روش، شاید بتوان به عنوان مکمل مناسبی برای دارو درمانی و مداخلات بعد از عمل در این بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: ماساژ، درد، جراحی پیوند عروق کرونر
  • مصطفی جابر انصاری*، غلامحسین حیات اله، نازنین جابر انصاری صفحه 80
    درمان اورژانس های شکمی از جمله کوله سیستیت حاد در زنان باردار همواره چالش برانگیز بوده است. اگرچه در سال های اخیر با پیشرفت های به دست آمده، لاپاروسکوپی در درمان این بیماران بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اما با توجه به تغییرات فیزیولوژیک و آناتومیک بدن زنان باردار، بسیاری از جراحان از انجام کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک [Laparoscopic Cholecystectomy (LC)] در سنین بالای بارداری نگرانند. ما در این مقاله به معرفی یک بیمار پرداختیم که در هفته 34 بارداری با پانکراتیت و کوله سیستیت حاد مراجعه نمود و پس از درمان دارویی برای پانکراتیت، تحت LC برای درمان کوله سیستست قرار گرفت و در حال حاضر پس از 3 سال، حال عمومی مادر و کودک کاملا ایده آل است.
    کلیدواژگان: بارداری، کوله سیستیت، کوله سیستکتومی، لاپاروسکوپی
  • کامبیز شیخی، عزیزالله عباسی دزفولی*، سید رضا ثاقبی، مریم حدادی صفحه 88
    الاستوفایبروما دورسی یک تومور خوش خیم در ناحیه خلفی جداره قفسه سینه می باشد. در بعضی از بیماران این ضایعه به صورت دو طرفه و قرینه بروز می کند. در این مقاله آقای 62 ساله کشاورزی که با شکایت توده در قسمت خلفی قفسه سینه و زیر کتف راست مراجعه کرده معرفی می گردد که پس از انجام بررسی های تصویر برداری و پاتولوژیک با تشخیص تومور جداره قفسه سینه مورد عمل جراحی رزکسیون توده قرار گرفت. تومور با ابعاد 6×6 سانتیمتر به طور کامل و با مارژین سالم برداشته شد که پاتولوژی الاستوفایبروما دورسی گزارش گردید. پس از گذشت یک سال مشابه همان تومور در سمت چپ رشد کرد و ام آر آی نیز تشخیص را تایید کرد. لذا با توجه به بدون علامت بودن بیمار، درمان جراحی در دستور کار قرار نگرفت. با توجه به نادر بودن ضایعه و برنامه های تشخیصی و درمانی متعددی که برای این بیماران پیشنهاد می شود به ارایه این مورد پرداختیم. همچنین در این بیمار دو روش مختلف درمانی، جراحی و درمان محافظه کارانه برای دو تومور در نظر گرفته شد که می تواند سیر طبیعی بیماری را نشان داده و نتایج دو روش درمانی را مقایسه کند.
    کلیدواژگان: الاستوفایبروما دورسی، تومور، تصویر برداری
  • امین رضا زاده *، علی صمدی صفحه 94
    همزمانی دو وضعیت ولولوس سیگموئید که یکی از علل انسداد روده ای به شمار می آید و اونتراسیون دیافراگم که هر یک به تنهایی پدیده هایی نه چندان شایعی اند، بسیار نادر است. ولولوس سیگموئید وضعیتی است که قوسی از کولون سیگموئید حول مزانتر خود دچار چرخش می گردد و نوع راجعه آن به دوره های عود کننده ولولوس کامل یا نسبی ناحیه سیگموئید اطلاق می شود که در بیشتر موارد در افراد مسن مشاهده می گردد. کشور ایران هم در کمربند ولولوس جهان قرار گرفته است. اونتراسیون نیز وضعیتی است که به علت نقصی ساختاری در دیافراگم باعث اختلال عملکرد و رانده شدن احشای داخل شکمی به داخل قفسه سینه می گردد. در این مقاله به معرفی مردی 65 ساله با ولولوس راجعه سیگموئید پرداخته می شود که بیماری اش با اونتریشن همی دیافراگم چپ همراهی داشت به طوری که منجر به گانگرن سیگموئید در داخل حفره توراکس شده بود.
    کلیدواژگان: سیگموئید، ولولوس، اونتراسیون
  • کریم آتشگر *، عطیه النچری صفحه 100
    زمینه و هدف
    توسعه استفاده از روش های کنترل فرآیند آماری، در حوزه های مختلف پزشکی، امروزه یکی از موضوعات جذاب برای محققین است. تجزیه و تحلیل های اطلاعات بیماران با رویکرد کنترل فرآیند آماری، می تواند در پایش اثربخش، و بهبود کیفیت فرآیندهای جراحی و دیگر خدمات درمانی نقش مهمی را ایفا نماید. در میان روش های کنترل فرآیند آماری، نمودارهای جمع تجمعی به سبب تفسیر آسان و حساسیت بالا در تشخیص تغییرات کوچک و متوسط، بیش از دیگر روش ها از سوی محققین مورد استفاده قرار گرفته است. این مطالعه جامع درصدد است که تاثیر مثبت و استثنایی استفاده از این نوع نمودارها را در فرآیند جراحی، فرآیند درمان بیماران و دیگر فرآیندهای بیمارستانی نشان دهد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، یک پژوهش جامع مروری است که با بهره برداری از منابع علمی معتبر منتشر شده، بدون محدودیت زمانی، به بررسی جامع تحقیقات و نتایج حاصل از استفاده از نمودارهای کنترل جمع تجمعی در بخش های مختلف بهداشت و درمان می پردازد.
    یافته ها
    این تحقیق نشان می دهد که از مدل های مختلف نمودارهای کنترل جمع تجمعی، می توان به صورت اثربخش در بهبود و کنترل فرآیندهای جراحی و درمانی، استفاده کرد. روش های تعدیل ریسک که با در نظر گرفتن مخاطرات پیش از عمل بیماران، به همگن سازی و تعدیل تاثیر شرایط جسمانی و فیزیولوژیکی بیماران می پردازد، از موثرترین نمودار های جمع تجمعی بکارگرفته شده می-باشد.
    نتیجه گیری
    نمودارهای جمع تجمعی، باید با توجه نقاط ضعف و قوت هر یک از نمودارها و توزیع چگالی احتمال داده ها، مورد استفاده قرار گیرد. این تحقیق نشان می دهد که بکارگیری روش های تعدیل ریسک در نمودارهای جمع تجمعی می تواند نتایج عملکرد بخش جراحی را با دقت بیشتری منعکس نماید. همچنین استفاده از روش جمع تجمعی در منحنی های یادگیری نیز می تواند بخوبی و به صورت کارآ سطح عملکرد کارآموزان پزشکی را پایش کند.
    کلیدواژگان: نمودار کنترل جمع تجمعی، کنترل فرآیند آماری، فرآیندهای جراحی و درمان
  • سیدعلی جلالی صفحه 127
    عارضه در جراحی و یا درمان بیماران همیشه مسئله ای آزاردهنده برای پزشکان و جراحان بوده و هست. جراحان سخت تلاش و کوشش کرده و در اعمال جراحی طولانی سلامت جسم خود را چه از طریق ایستادن متمادی در وضعیت های غیرعادی و ناموزون و یا از طریق تماس با اجسام برنده و ترشحات آلوده به خطر می اندازند و در تمام مدت درمان و یا پس از عمل جراحی و دوران نقاهت با همه دقتی که می کنند، شب ها با هر تلفنی دچار اضطراب و نگرانی از عارضه دار شدن بیمارشان می شوند. گاه دچار تردید می شوند که اگر روش درمان را تغییر دهیم شاید بهتر باشد و همچنان این دغدغه و اضطراب از عارضه و ناهموار بودن روند بهبودی بیمار در ذهن آنهاست و عمیقا با خون و رگ و پوست جراحان آشنا است. به همین جهت است که طبق آمار جراحان نسبت به افراد غیر از حرفه خود با توجه به یکسان بودن وضعیت جسمی ده سال کمتر زنده می مانند. این کاهش ده ساله در اثر فشار و اضطرابی است که شغلشان ایجاد کرده است.
  • ایرج فاضل*، کاظم عباسیون، سیاوش صحت، مصطفی جابرانصاری، غلامعلی عکاشه، عبدالحمید حسابی، محمد مهدی حفیظی صفحه 131
    زمینه و هدف
    اتاق عمل مکانی محفوظ، ایزوله و تخصصی است که برای انجام اعمال جراحی مختلف، در شرایط متفاوت، بویژه در فوریت ها و برای بیماران، بیماری ها و سنین مختلف مجهز شده است. ارباب رجوع و ولی نعمتان آن بیمارانی هستند که شفای آلام خود را نزد خداوند تبارک و تعالی، به واسطه اعمال جراحی در این مکان مقدس بدست می آورند. خادمین این معبد شفابخش پزشکان، پرستاران، تکنیسین ها و کادر دیگری هستند که با آرمان ها و اهداف خداپسندانه و انسان دوستانه جمع می شوند و با تعاون و همیاری، حیاتی ترین وظایف حرفه ای و حیات بخش ترین خدمات انسانی را انجام می دهند. جراحان شمع این محفل انس، متخصصین بیهوشی سکاندار این سفینه نجات، پرستاران فرشته های نجات هنگامه های بحران و طوفان، تکنیسین ها، یاوران پشتیبان و سایر همراهان، یاران دلسوز و غمخواری هستند که بادبان ها را برافراشته و عرشه را تا عرش خداوند می آرایند. تمام وظایف در اتاق عمل خطیر، همه اعضاء مفید و مورد نیاز، عموم مسئولیت ها ضروری، جمیع خدمات با ارزش، کل فرایندها حساس، مجموع آداب محترم و مجموعه ضوابط و مقررات لازم الاجراء هستند. مقررات حرفه ای، ضوابط تخصصی و شرایط و استانداردهای مورد نیاز در این فضای مهم بیمارستانی، آن را از سایر اماکن و فضاهای تشخیصی- درمانی متفاوت و ممتاز نموده است. رعایت موازین اخلاقی، احترام به مبانی و ارزش ها، پایبندی به اصول حرفه ای و اخلاقی که در همه شرایط و برای عموم صاحبان حرف سلامتی مهم و لازم است، در شرایط اتاق عمل ضرورتی مضاعف و حساسیتی ویژه و اهمیتی والاتر دارد. در این مطالعه تلاش شده است تا با ترسیم ساختار مناسب، مبانی علمی و ارزشی، جنبه-های اخلاقی، اصول حرفه ای، تعاملات ضروری، مسئولیت های اخلاقی و حرفه ای جراح ارشد، متخصصین بیهوشی، موضوعات اخلاقی - حرفه ای زیر تخصص های جراحی، الزامات ایمنی، قواعد لازم الاجرای آموزشی، جنبه های قانونی و حقوقی، پیشگیری، شناسائی و حل بحران ها و چالش ها، اخلاقیات تحقیقات جراحی و سایر موارد مرتبط، مستندی مفید و اجرائی و قابل احترام برای عموم جراحان بزرگوار و خدوم و سایر پرسنل شریف تیم همکار و همیار در اتاق عمل فراهم و تقدیم گردد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کیفی، توصیفی - پیمایشی و کتابخانه ای توسط کمیته اخلاق جامعه جراحان طراحی و هدایت شد. در بخش مطالعه کیفی دیدگاه های 18 نفر از جراحان و یک نفر از پرستاران که سابقه بیش از 30 سال عمل جراحی و یا خدمت و تدریس در دوره های آموزش دستیاری داشتند، در عناوین مرتبط با موضوع مطالعه، به روش بحث متمرکز گروهی شناسائی شد. در مرحله مطالعه کتابخانه ای، مقالات مرتبط با کد واژه های مرتبط، از منابع معتبر داخلی (کتب، مجلات فارسی و لاتین) و خارجی، در محدوده 20 ساله منتهی به سال 1396 شمسی (2017 میلادی) شناسائی و استخراج شد. عناوین مورد اتفاق گروه تحقیق، به روش دلفی در مراحل بعد طبقه بندی و نتایج استخراج، طبقه بندی، تنظیم، تحلیل و نتیجه گیری شد.
    یافته ها
    گروه مطالعه جمعا 65 عنوان، موضوع مهم، کد اخلاقی، یا موضوعات مرتبط حرفه ای با شرایط اتاق عمل شناسائی نمود. در مطالعه کتابخانه ای در کد واژه های منتخب، از منابع معتبر داخلی و خارجی نیز جمعا 172 عنوان مرتبط دیگر استخراج شد. با حذف عناوین تکراری و تلفیق عناوین مشابه، در نهایت 237 عنوان به روش دلفی بررسی شد. موضوعات فوق قبلا در 14 گروه کلی (محور کلان) طبقه بندی شده و اولویت بندی در هر گروه کلی بطور مستقل صورت پذیرفت. عناوین کلی اخلاقی و حرفه ای اتاق عمل در این مطالعه به شرح زیر شناسائی و مورد تحلیل قرار گرفت: ساختار مناسب، الزامات و مقررات داخلی - اصول و موازین و ارزش های عمومی اخلاقی، مصادیق در شرایط اتاق عمل - مبانی ضروری اخلاقی و حرفه ای رشته های جراحی و بیهوشی عمومی در اتاق عمل - اصول اخلاقی ناظر بر ارتباطات و تعاملات در اتاق عمل - اصول اخلاقی مشترک و ویژه حرف جراحی و بیهوشی عمومی در شرایط اتاق عمل - اصول اخلاقی پرستاری در اتاق عمل - اصول اخلاقی مرتبط با تکنیسین ها و کارشناسان شاغل در اتاق عمل - جنبه های خاص حقوقی و قانونی لازم الاجراء در اتاق عمل - اصول ایمنی و حفاظت در اتاق عمل - مشکلات، معضلات، بحران های اخلاقی در اتاق عمل، علل و عوامل، پیشگیری و راه حل آنها - مسائل اخلاقی آموزش دستیاری در اتاق عمل- مبانی اخلاقی و حرفه ای ویژه تخصص های مختلف جراحی و بیهوشی (جراحی زنان و زایمان، جراحی کودکان، جراحی استخوان و مفاصل، جراحی اعصاب، جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی، جراحی گوش و حلق و بینی و سر و گردن، جراحی ترمیمی و پلاستیک، جراحی قلب و عروق و قفسه صدری، شعب تخصصی و فلوشیپ های رشته بیهوشی عمومی)، اخلاق در تحقیقات جراحی. موضوعات مهم، کدهای اخلاقی و حرفه ای، چالش ها و راه حل ها در هر مورد به تفصیل مشخص و تحلیل شده است.
    نتیجه گیری
    شناسائی، تبیین، ترویج، نهادینه سازی و التزام به اصول و ارزش ها و مبانی اخلاقی و حرفه ای و مصادیق خاص آنها در اتاق های اعمال جراحی، ضرورتی مبرم و دائمی و در ردیف ارزش های متعالی حرفه مقدس طب است. تجلی ارزش های نورانی از اتاق عمل جراحی مرهون درایت، تدبیر، تلاش، کسب دانش اخلاق پزشکی و پایبندی و عمل به اصول حرفه ای گری و مراقبت همه جانبه و متعامل اعضای تیم و به ویژه پرستاران، پزشکان و تکنیسین های پیشکسوت و مجرب خواهد بود. پیشگیری از نقض ارزش-های متعالی، بروز مسائل ناگوار و نامطلوب، بحران های تهدیدکننده، اختلاف نظرهای بازدارنده و هر آن چه که دور از شئون و کرامات حرفه مقدس طب محسوب می شود، وظیفه خطیر و مستمر و فراگیر برای عموم اعضای تیم همکار و همیار در اتاق عمل می-باشد. سنگ صبور، پیر دیر، الگوی مقتدا، پرچمدار اخلاق، مظهر معنویت و سمبل رفتار شایسته و کردار نیکو در جمیع مناسبات حرفه-ای به ویژه فضای آراسته به ارزش های متعالی الهی و خدمات شایسته انسانی اتاق عمل، همانا جراح است.
    کلیدواژگان: اخلاق، اتاق عمل، اخلاق پزشکی، اخلاق حرفه ای، حرفه ای گری، بحران اخلاقی، پرستار اتاق عمل، جراح، متخصص بیهوشی، دستیار، دوره دستیاری، تکنیسین اتاق عمل، ایمنی اتاق عمل، پزشکی قانونی، فقه پزشکی، حقوق پزشکی
  • عبدالحمید میرزا حسابی صفحه 188
    من یک استاد بازنشسته قدیمی جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم. با سابقه جراحی طولانی در بخش های بیمارستان های دانشگاهی و خصوصی و سابقه تدریس چهل ساله دانشجویان، کارورزان و دستیاران. همینطور حضور مداوم در کنفرانس ها، سمینارها و کنگره های داخلی و خارجی و مشارکت فعال در کنفرانس های هفتگی بیمارستان سینا تا اسفند ماه 1395. در دیدارها، شنیده ها و گفتگوها با مسئولین و روسای بخش های جراحی متوجه شدم که از حضور متخصصین طب اورژانس در بخش های دانشگاهی رضایت چندانی ندارند و آن را خیلی کارساز نمی بینند.
  • سیدعباس میرمالک*، گروه مترجمین صفحه 189
    بعد از خاتمه ترجمه کتاب پژوهش در جراحی، هیچگاه فکر نمی کردم این فصل کتاب جهت بازخوانی مطرح شود. اخیرا با رسانه ای شدن کلاهبرداری های علمی در ایران و طراحی نرم افزارهایی در سطح جهانی که مقالات تقلبی را شناسایی می کند، بازخوانی این فصل کتاب بنظر خیلی ضروری می رسد.
|
  • Dr Mohamadjavad Fatemi *, Dr Hoseiin Akbari, Dr Abbas Kazemiashtiyani, Dr Mohamadreza Akhondinasab Page 1
    Facial nerve palsy affects individuals of all ages, races, and sexes. Psychological and functional implications of the paralysis present a devastating management problem to those afflicted. Facial paralysis following trauma, surgery or due to idiopathic (unknown), eye health at risk. The most devastating sequelae of facial nerve paralysis is the loss of eyelid function. The inability to blink and protect the globe can lead to exposure keratitis, corneal abrasion and even the loss of vision. For this reason, treatment of eye complications for facial paralysis is of major importance. Various methods such as medical treatments (botulinum toxin) or surgical (internal or external weights on the upper eyelid or tarsorraphy) are used. So careful planning and long-term it is necessary to revive the eyelids and face. In this study reviews the various eye problems and the way we treat it.
    Keywords: Facial, Nerve Palsy, Eye Symptoms
  • Dr Mohammad Mozafar *, Dr Tohid Mozafari Page 15
    Introduction &
    Objective
    The lower limb amputations are common musculoskeletal complications of diabetes mellitus and determination of the contributing factors is important for preventive programs.
    Materials and Methods
    In this observational descriptive-comparative cross-sectional study, 100 consecutive patients with diabetic foot attending to Shohada-e-Tajrish Hospital in 2014 and 2015 were enrolled and the association between HbA1C level and lower extremity amputation in them was determined.
    Results
    The results in this study demonstrated that mean hemoglobin A1C levels were 8.5 ± 1.3 and 7.9 ± 1.1 g/dl in those with and without amputation, respectively showing statistically significant difference (P = 0.016). The hemoglobin A1C level was not related to location of limb amputation (P > 0.05).
    Conclusions
    Totally, it may be concluded that there is significant association between HbA1C level and lower extremity amputation in patients with diabetic foot.
    Keywords: HbA1C, Lower Extremity Amputation, Diabetic Foot
  • Dr Farhad Hafezi * Page 21
    Introduction &
    Objective
    One of the most common findings in human beings and bilaterians is asymmetry including the asymmetry in internal organs and the exterior features. Observing the patients undergoing cosmetic surgeries specially Rhinoplasty which is so common in our outskirt and their pre-op images lead us to suspect that there may be a relation between the face and the torso asymetry and there might be a dominant wider side in both. This persuaded us to plan this study to closely record and analyse the asymetrical findings to achieve a clear conclusion.
    Materials and Methods
    This study was designed in 3 parts: In the 1st part 50 primary rhinoplasty operation notes were reviewed to determine the wider side of upper, middle and lower third of the nose. In the 2nd part 31 patients were the subjects for the measurement of width of the face and torso to reveal any correlation between face and body asymmetry. Image transposition of right and left sides of the face and body photographs of this group was also done to analyze the left and right differences and finally in the 3rd part thoraco-abdominal CT Scans of forty-eight patients were precisely studied to determine the width of the hemi-thorax and hemi-pelvis of each Patient CT Scan.
    Results
    1. In the rhinoplasty group the width of alar base was wider on the left side (P. value=0.001). Nasal bone width was equal on both sides in 11 cases (22%), while it was wider on left side in 39 cases (78%) (P. value=0.03). To augment lower lateral cartilage (LLC), we put alar strut graft on the right side in 11 cases and 5 on the left side (P. value = 0.001). Wider scroll area was found and trimmed in 21 cases on left side and none on the right side (Fig.1-5, Tab.1). 2. In the face and torso group although 64.5% had wider left side face and torso, the result was not significant statistically, (P. value = 0.2, > 0.05) (Fig.6, Tab.2). The photograph transposition result in the above group also showed 68% wider face and body on the same side and predominantly wider on the left side, (Fig.7, Tab.3). 3. In the CT scan group, in 40 cases (85.35%) showed same side, thorax and pelvis asymmetry but wider on left side in 33 cases (68.75%) (P. value = 0.0015) (Fig. 8 & 9, tab. 4).
    Conclusions
    Although asymetry of face and torso has already been discussed by many studies, this study could reveal the relation between different part asymertries and more interestingly the predominance of left side in width in both face and torso. This Achievement can help the patient have a more realistic view about the capabilities of his or her surgeon to produce symmetry in order to not being surprised by the outcome of the operation.
    Keywords: Body, Face Asymmetry, Left Side Dominance
  • Darzi A. A., Nikbakhsh N., Kamali Ahangar S., Mosapour S.* Page 31
    Introduction &
    Objective
    Gallstones and its complications are the most gastrointestinal diseases that in most cases, it resulted in hospitalization and cholecystectomy. The aim of present study was to assess body mass index in patients with Gallstones and its complications that underwent cholecystectomy.
    Materials and Methods
    351 patients who were undergone cholecystectomy due to Gallstones and its complications were included in the present cross-sectional study. 201 patients (57.3%) who referred for biliary causes to surgery clinic were included in the control group and 150 patients (42.7%) were allocated to the case group.
    Results
    Chronic cholecystitis with 110 cases (73.3%) accounted for the majority. About the variable body mass index, 9 patients of the case group (6%) and 15 patients of the control group (7.5%) had a body mass index greater than 30 kg per square meter (morbid obesity), but the association was not statistically significant (P=0.784). After examining LDL and HDL, there was no significant difference in LDL/HDL ratio with type of disease of case group.
    Conclusions
    The results of present study showed that the prevalence of gallstones in patients with normal BMI was more than individuals with overweight and fat. In this geographical area, the prevalence of gallstones are depending on other factors such as pregnancies, the underlying chronic disease and blood diseases.
    Keywords: Gallstone, Body Mass Index, Cholecystectomy
  • Jafarnejad B., Karimi H. *, Hafezi F., Fatemi M. J., Zare Mehrjardi A., Saberi M Page 39
    Introduction &
    Objective
    Antimicrobial resistance is a major problem that imposes high costs on burn patients. Therefore, selection of newer methods in order to deal with complications and side effects such as infection or delay in wound healing is needed. The aim of this study was to compare Silver serum levels and acute toxic effects of Nano-silver on histopathology of organs (lungs, liver, kidney, brain) in two types of AgiCoat and Acticoat dressings on second-degree deep burn in rat.
    Materials and Methods
    This is an experimental study conducted at animal laboratory of Hazrat Fatima Hospital in 1394. We divided 24 Sprague-Dawley male rats weighing 300 to 350 randomly into two groups. After burning dorsal skin of rats in the first and the second group, their dressings were changed every three days with AgiCoat and Acticoat respectively. After 14 days, we sent blood samples taken from heart, liver, kidneys, lungs and brain and a sample from dorsal skin of the rat to the lab in order to do histopathological examinations. Then the data were analyzed using by SPSS software, version 20 and one-sample, independent-sample test and ANOVA.
    Results
    The results of this study showed that the level of silver serum per Microgram per Liter in the Agicoat group was 17.644±20.371 and in the Acticoat group was 21.800±12.199 and was a significant difference (AgiCoat = 0.017) (Acticoat = P
    Conclusions
    These dressings can cause toxicity and liver pathology. Although it does not seem only dressings cause this problem. Other factors such as weight, host resistance, immune system and etc should be considered important. Since the increase in blood silver would lead to an excessive injury, we recommend further studies on these dressings and similar products.
    Keywords: Toxicity, Nano-Silver, Second-Degree Deep Burn
  • Mohseni M.*, Mehdi Nezhad Poor N., Amirlou F Page 49
    Introduction &
    Objective
    Hemorrhoid surgery is one of the most common diseases in the anorectal region that can show by pain and bleeding and a mass exit from the anus and one of the main reasons that make the patient avoid surgery is afraid of the pain. Control the postoperative pain especially in the first 24 hours in addition to increasing patient satisfaction will also lead to a decrease urinary retention and constipation and reduce pain from surgery will be more patient welcoming. Study presented to examine the effect of Pudendal nerve block on pain relief after surgery in both groups blocked with general anesthesia and general anesthesia alone.
    Materials and Methods
    In a successive clinical trial of patients undergoing perianal surgery 42 patients with a mean age 35/40 years who refer by happened to Bu Ali, Resalat and Milad Hospitals in Tehran were randomly divided into two groups nerve block with general anesthesia (n = 21) and general anesthesia alone (n = 21). in the first group was performed General anesthesia and nerve block and in the second group was performed under general anesthesia alone then the test scores of 6 and 24 hours after surgery was calculated with using a pain scale chart in each group. Values obtained were compared with Square- Chi test and the results were evaluated.
    Results
    The mean pain scores at 6 and 24 hours after surgery under blocked and general anesthesia group were respectively 2.4, 2.7 and in the general anesthesia group alone were respectively 3.23 and 3.05. P value equal to 0.004 and 0.048 in the two groups above hours and for comparison of the two groups was 0.05.
    Conclusions
    In this study, the pudendal nerve blocks cause significant pain relief after the first hours after the hemorrhoidectomy operation.
    Keywords: Block Nerve, Pain, Hemorrhoid
  • Malekzadegan A. R. *, Rezaie Ghazik H., Sargazi A. R., Sargazi M. M Page 55
    Introduction &
    Objective
    Cholecystitis is one the most common disease in gastrointestinal tract which can be presented as acute or chronic cholecystitis. Several environmental, pathological and physiological factors cause this disease .On the other hand gall bladder carcinoma 2-4 percent of gastrointestinal tract malignancies included, that prevalence in 1 to 2 percent of patients who have cholecystectomy. The outbreak and epidemiologic features of chilecystitis has changed clue to revolutionized style of living. The purpose of this study was to investigation of prevalence of acute, chronic of this disease and gall bladder carcinoma and relation with envirement and physiological parameter patient who have cholecystitis.
    Materials and Methods
    The patient who operated of cholecystectomy in 1394 in Amiralmomenin Hospital of Zabol with diagnosis of cholecystectomy were selected and assessed. The patient were divided into acute, chronic and gallbladder carcinoma groups based on their surgical and pathological finding and patient information records. The data analyzed by using SPSS.
    Results
    271 patients in the study were evaluated 199 (73.4%) patients were women and 72 (26.6%) patients were men and also 131 (48.3%) patients were living in the villages while 140 (51.7%) patient were living in the city. 142 (52.4%) patients were chronic cholecystitis and 129 (47.6%) patients were acute cholecystitis and 8 patients were gall bladder carcinoma. Gallbladder carcinoma was higher in women (60%). The highest incidence of the gall bladder carcinoma were between 40-50 years (24.7%). The Prevalence of cholecystitis were significant relationship with sex and age.
    Conclusions
    According to this study age, sex and living place is effective in present of cholecystitis (acute, chronic, gallbladder carcinoma).This could be related to hormonal differences personal activity due to the diversity of urban and rural life. In the most patient of gall bladder carcinoma, carcinoma occurs with manifestation of gall stone. So maybe prophylactic cholecystectomy be useful for chronic gall stone.
    Keywords: Gall Bladder Carcinoma, Cholecystitis, Age, Sex
  • Damreihani N., Behzadipour S. *, Tahmasebi S Page 61
    Introduction &
    Objective
    The purpose of this study was investigating the role of perceived social support and its component in explaining the psychological well-being and the marital adjustment in the women who undertake mastectomy.
    Materials and Methods
    The research was descriptive and correlational. The study population included 134 women who attending an outpatient clinic for mastectomy in Isfahan city. The participants completed Ryff's Psychological Well-being Scale (PWBS), The Multidimensional Scale of Perceived Social Support (MSPSS) and Dyadic Adjustment Scale (DAS). Data was analyzed by Pearson correlation regression analysis.
    Results
    The results showed that the perceived social support can predict the psychological well-being and marital adjustment in women undertake mastectomy. Also, there were a direct relationship between well-being and marital adjustment. And data analyzed showed a significant positive predictors of social support is also predict efficacy of psychological well-being in Two areas (positive relationship with others& personal growth) As well as the relationship between marital adjustment and positive psychological well-being was found.
    Conclusions
    This research showed the effective role of social support on prediction of psychological well being and marital adjustment in the women with breast cancer which should be considered in therapeutic counseling and therapeutic services.
    Keywords: Social Support, Psychological Well-Being, Marital Adjustment
  • Shafiei Z. *, Rafiee Vardanjani L Page 70
    Introduction &
    Objective
    Pain on mid-sternotomy incision site after Coronary Artery Bypass Graft Surgery (CABG) is a common problem has a negative effect on quality of life and follow-up treatment. Thus the present study aimed to determine the effect of light massage therapy by patient's Light Pressure Stroking Massage Therapy on Patient's Satisfaction and Quality of Pain Control in post-CABG patients.
    Materials and Methods
    In this semi - experimental study, 72 post-CABG patients were randomly divided into an intervention and a control group. The intervention group received Light Pressure Stroking massage by the nurse for 20 minutes in 4 sessions. The control group received routine care. Patient’s satisfaction and quality of pain control were assessed by brief pain inventory (BPI) and Idvall quality of life questionnaire before and after the intervention. Then, the data was analyzed by student t-test, paired t-test and chi-square by SPSS software version 18.
    Results
    Mean (SD) scores for Satisfaction and Quality of Pain Control before the intervention in the case group were 5.402±1.601 and 49.324±2.569 and in the control group were 4.452±2.123 and 48.425± 2.505 respectively, that did not show a significant difference (P > 0.05). After the intervention, Mean (SD) scores for Satisfaction and Quality of Pain Control in the case group, were 8.402±1.200 and 64.612± 2.004 and in the control group were 5.321±1.500 and 51.513±2.234 respectively, that showed a significant difference (P
    Conclusions
    Regarding the finding of study, use of Light Pressure Stroking massage therapy can increase Patient's Satisfaction and Quality of Pain Control of patients after coronary artery bypass surgery and due to low cost and simplicity of this method, it can perhaps be used as a complement to drug therapy and postoperative interventions used in these patients.
    Keywords: Massage, Pain, Coronary Artery Bypass Graft Surgery
  • Jaber Ansari M. *, Hayatollah G. H., Jaber Ansari N Page 80
    Treatment of acute abdomen including acute cholecystitis in pregnant women has been controversial. Although recent advances had resulted in increasing use of laparoscopic procedures in these patients, however, based on anatomical and physiological changes in pregnancy, many surgeons are concern with laparoscopic cholecystectomy (LC) in high gestational age. In current manuscript, we report a 25 years old pregnant female with acute cholecystitis and pancreatitis at 34 weeks of gestational age underwent medical treatment for pancreatitis followed by LC. The general status of the mother and infant are satisfying after 3 years follow up.
    Keywords: Pregnancy, Cholecystitis, Cholecystectomy, Laparoscopy
  • Sheikhy K., Abbasidezfuli A. *, Saghebi S. R., Haddadi M Page 88
    Elstofibroma dorsi is a benign and rare tumor that grows in dorsal aspect of thoracic cage muscles. In some patients this occurrence is bilateral. We present a 62 years old farmer man who referred due to a mass in dorsal part of right hemi thorax and inferior to scapula. After pathologic and radiologic evaluation an approximately 6×6 cm tumor was resected with free pathologic margins that final pathologic report was compatible with elastofibroma dorsi. Nearly after one year another tumor appeared in symmetrically in left side beneath scapula that the diagnosis of elastofibroma dorsi was assumed by CT and MRI. Patient was asymptomatic so follow up and observation selected for patient.
    Keywords: Elastofibroma Dorsi, Tumor, Imaging
  • Rezazadeh A. *, Samadi A Page 94
    Contemporaneity of sigmoid volvulus, considered as one of the bowel obstruction causes and diaphragmatic eventration that each of them are not so common entities, is extremely rare. Sigmoid volvulus is a condition in which a loop of sigmoid colon twists around its mesentery and recurrent type of that is a clinical entity characterized by recurrent episodes of partial or complete sigmoid volvulus. It can be demonstrated from being asymptomatic to abdominal discomforts, nausea, vomiting and constipation. Iran has also been located in the "volvulus belt" region. Diaphragmatic eventration is a structural disorder affecting its natural function and predisposes to push toward viscera into thorax. We are reporting a case of recurrent sigmoid volvulus in a 65 year old man who had contemporaneously left hemidiaphragm eventration so that during operation a loop of gangrenous sigmoid was found into his left hemi thorax.
    Keywords: Sigmoid, Vulvulus, Eventration
  • Atashgar K. *, Alanchari A Page 100
    Introduction &
    Objective
    Developing the use of statistical process control (SPC) methods for the healthcare area is evaluated as an attractive contribution. Analyzing patient data using SPC approach plays an important role to monitor effectively a health care process, improving the quality surgical processes, and other medical service processes. Among SPC methods, cumulative sum approach have been attracted more attention in the medical literature due to its simple formulation and interpretation, as well as more sensitivity to detect medium and small shifts compared to other methods. The aim of this study is to provide analytically positive effects of using CUSUM charts for hospitals, surgical, and therapeutic processes.
    Materials and Methods
    This study is a comprehensive literature review. This paper investigates comprehensively researches and results of the used CUSUM charts in different areas of healthcare focusing on reported reliable scientific sources without any limitation of time.
    Results
    This study reveals that different cumulative sum control chart types are proposed to use in therapeutic and surgical processes leading to improvement of the processes. The analysis indicates that risk adjustment methods considering patients’ risk before surgery is more superior compared to other CUSUM types. This approach focuses on homogenizing and adjusting the effect of physical and physiological conditions corresponding to patients.
    Conclusions
    Cumulative sum charts should be used considering strength and weakness points of each chart as well as data probability distribution. This paper reveals that the use of risk-adjusted cumulative sum charts can be more accurately reflect the performance results of a surgery compared to other chart types. Furthermore the use of CUSUM methods for learning curves is capable of monitoring effectively the performance of medical trainees.
    Keywords: Cumulative Sum (CUSUM) Chart, Statistical Process Control, Treatment, Surgical Processes
  • Fazel E. *, Abbassioun K., Sehhat S., Jaberansari M.Akashe Gh., Hesabi A., Hafizi M. M., Rahmat H., Shamimi K. Mohagheghi M. A., Mir A Page 131
    Introduction &
    Objective
    Operating room (OR), is an isolated, secured, specialized and Holy environment in which, surgical patients are accepted, operated, and managed with highest dignity, respect and compassion. Ethical and professional issues pertaining to anesthesia, surgery, and optimal care of patients at OR, are unique, critical and controversial. Defining, approving and application of surgical codes of ethics, professional principles and moral values is mandatory in situations specific to OR. Unethical and unprofessional behavior, in any form or by any means, is forbidden by all members of OR team. This article reviews these priciples with respect to all pertinent processes in OR during the preoperative, intraoperative, postoperative periods.
    Materials and Methods
    The study designed and conducted by an expert group of ethics committee of Iranian Surgical Association and were further enhanced by internal and external experts. Lists of relevant ethical issues were developed by literature review of recent 3 decades, and ordered in main categories by focus group discussion. Fundamental ethical and professional principles, accepted and preferential moral values, and unethical behaviors, were established and arranged in order of priority.
    Results
    We identified 14 main categories of fundamental ethical and professional principles, 237 preferential issues, and several important sub-topics. Main categories are as below:1. OR ethics organizational structure
    2. Fundamental ethical principles and moral values
    3. Fundamental ethical practice of anesthesiology in OR
    4. Fundamental surgical ethics in OR
    5. Interprofessional collaboration and communication in OR
    6. Surgeons and Anesthesiologists common ethical and professional responsibilities in OR
    7. Ethical and professional responsibilities of OR nursing
    8. Technician duties and and professional ethical responsibilities in OR
    9. Standards of practice, Legal and Professional aspects of OR duties
    10. OR safety and guideline of safe surgery: ethical and professional obligations
    11. OR conflicts: roots, prevention, mamagement strategies and instant value-based resolution
    12. Ethical principles special to residency education at OR
    13. Principles of ethical and professional cpnduct in different surgical disciplines
    14. Ethical aspects of surgical research at OR Each main category followed by a list of relevant, specialized codes, ethical principles, moral values, professional regulations, or other topics, and was concluded at discussion section of the article.
    Conclusions
    Recognition and regard the principles of surgical ethics and professionalism have become a central area of attention by Iranian Surgical Association. This study is a guide to widely accepted recommendations, applicable in anesthesiology, general surgery, nursing, technicians, and various other surgical and anesthesiology disciplines, as well as other OR team members.
    Keywords: Operating Room, Medical Ethics, Professionalism, Ethical Challenges, Nursing Staff, Surgeon, Anesthesiologist, Residency, Technologist