فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال بیست و پنجم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/17
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمد جواد فاطمی، سیدابوالحسن امامی، حسین اکبری، عباس کاظمی آشتیانی، محمدرضا آخوندی نسب، سیامک فرخ فرقانی، یوسف شفایی صفحات 1-15
    فلج عصب صورتی بسیار شایع است و باعث فلج عضلات بیان احساسExpression صورت می شود. عدم توانایی در پلک زدن، از دست رفتن تقارن صورت و اختلال در عملکرد دهان که به دنبال این فلج ایجاد می شود، علاوه بر مشکلات جسمی باعث کاهش کیفیت زندگی، اشکال در روابط اجتماعی و نیز اختلالات روانی می شود. فلج عضلات اطراف دهان باعث اختلال در خوردن، نوشیدن، صحبت کردن و لبخند می شود. انواع روش های درمان برای این بیماران به منظور بازگشت حرکت در اطراف چشم و نیز دهان معرفی شده است. در قسمت اول این مطالعه به مرور مشکلات چشم و راه های مختلف درمان آن پرداخته شد. در این قسمت نیز به مرور راه های مختلف درمان مشکلات دهانی ناشی از فلج عصب صورت می پردازیم. ترمیم اولیه، استفاده از گرافت عصب، انتقال عصب، انتقال عضله-های منطقه ای، انتقال عضله آزاد به همراه انتقال عصب و روش های استاتیک از مواردی است که مورد بحث قرار خواهد گرفت. همپنین به انتقال عصب ماستر به عنوان یک روش مناسب در مرحله حاد و نیز مراحل تاخیری خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: فلج عصب صورتی، علائم اطراف دهان، انتقال عصب، انتقال عضله
  • فیض الله نیازی*_صدر الله معتمد_خلیل رستمی_محمدرضا ترحمی_کامیار ا ژدری_حمیدرضا علیزاده اطاقور_الهه روحی رحیم بگلو صفحات 16-23
    زمینه و هدف
    انسداد بینی یکی از شایعترین و قدیمی ترین شکایت های انسان است که می تواند ناشی از نقص سپتوم، پولیپ، رنیت آلرژیک و ناهنجاری های توربینت تحتانی باشد. بهترین تکنیک برای کاهش حجم توربینت تحتانی و حفظ عملکرد فیزیولوژیک، حفظ سطح مخاطی با کاهش بافت زیر مخاط می باشد. از اینرو مطالعه ای با هدف استفاده از دیاترمری کنترل شونده در درمان هایپرتروفی توربینیت ها انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بوده که بر روی 96 بیمار مبتلا به انسداد راه هوایی ناشی از هایپرتروفی توربینیت ها با استفاده از روش دیاترمی کنترل شونده در بیمارستان شهید مدرس، در سال 93 - 1391 انجام شد. روش نمونه گیری از طریق روش آماری غیر تصادفی در دسترس (Convenience) انجام گرفت. داده ها از طریق انجام معاینات بالینی، نتایج سی تی اسکن و انجام آزمایشات پاراکلنیکی، تکمیل چک لیست قبل از انجام عمل جراحی و ثبت نتایج معاینات اولیه بینی و سپتوم جمع آوری شد. عوارض و میزان بهبودی وضعیت راه های هوایی تمامی بیماران به فاصله یک ماه پس از جراحی، با مراجعه بیماران به بیمارستان مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (کروسکال و مک نمار) در نرم افزار آماری 22 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها تفاوت معناداری را در بهبودی بیماران، پس از انجام عمل جراحی دیاترمی کنترل شونده از نظر کاهش علائمی همچون احساس بوی ناخوشایند، آبریزش از بینی و تشکیل کرست نشان داد، همچنین در وضعیت تنفسی و بویایی بهبودی معناداری حاصل شد (05/0 > P)، اما تفاوت معنی داری از نظر کاهش گرفتگی صدا و کاهش خروپف مشاهده نگردید (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    برای درمان هایپرتروفی توربینت تحتانی از تکنیک های مختلف جراحی استفاده می شود که شامل توربینکتومی کامل یا نسبی، توربینوپلاستی، استفاده از لیزر، استفاده از کوتر و سرما درمانی، کاهش حجم با فرکانس رادیویی و غیره است. این مطالعه روش دیاترمی کنترل شونده را در درمان هایپرتروفی توربینیت های بینی به عنوان یک روش موثر در کنترل علائم آزاردهنده بعد از عمل جراحی بینی مطرح می کند.
    کلیدواژگان: هایپرتروفی توربینیت ها، دیاترمی کنترل شده، انسداد بینی
  • امیر درخشان فر، جلال الدین امیری *، امین نیایش صفحات 24-32
    زمینه و هدف
    ایلئوس یکی از عوارض شایع در بیماران بستری در بیمارستان می باشد و شایعترین علت تاخیر در ترخیص بیمار به دنبال جراحی های شکمی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی نتایج حاصل از جویدن آدامس بر روی حرکات دودی دستگاه گوارش بعد از آپاندکتومی طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، با استفاده از فرمول حجم نمونه مربوط به مقایسه دو میانگین 40 نفر از بیمارانی که در سال های 1394-1393 در مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان تحت عمل جراحی آپاندکتومی قرار گرفته بودند، به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 20 نفر) مداخله مطالعه قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه سن بالای 15 سال و عمل جراحی آپاندکتومی و معیارهای خروج از مطالعه داشتن دیابت، هیپوتیروئیدی، هیپوپاراتیروئیدی، اختلال الکترولیت و بیماری-های عضلانی و عصبی واضح و اعتیاد به مواد مخدر بود. روش بیهوشی هر دو گروه بیماران یکسان بود. برای گروه مورد در سه نوبت آدامس ساخت کارخانه و طعم یکسان در بازه های زمانی در چهار، ده و هجده ساعت بعد از به هوش آمدن بیمار (هر نوبت 20 دقیقه)، داده شد. در گروه شاهد اقدامی انجام نگردید. یک ساعت بعد از به هوش آمدن بیمار و ثابت شدن علایم حیاتی، در زمان بستری در بیمارستان در گروه های مورد و شاهد هر دو ساعت صداهای روده، با گوشی پزشکی توسط محقق بررسی شد. پژوهشگر هر دو ساعت دفع گاز و مدفوع را از طریق پرسش از بیمار ارزیابی کرد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS ویرایش 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و از آمار توصیفی و در موارد مورد نیاز برای بررسی معنی داری ارتباطات از آزمون آماری تی تست استفاده گردید. سطح معنی داری آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین زمان شنیده شدن اول صدای روده ای در گروه مداخله؛ 17/1±30/3 ساعت و در گروه کنترل 23/1±60/2 ساعت بود، آزمون آماری تفاوت معنی داری را بین دو گروه مداخله و کنترل نشان نداد (073/0 P =). میانگین زمان دفع گاز در گروه مداخله؛ 52/3±90/10 ساعت و در گروه کنترل 90/9±50/17 ساعت بود، که تفاوت معنی داری را بین دو گروه مداخله و کنترل مشاهده گردید (008/0 P =). میانگین زمان دفع مدفوع در گروه مداخله؛ 03/5±40/25 ساعت و در گروه کنترل 98/13±70/37 ساعت بود، که تفاوت معنی داری بین دو گروه مداخله و کنترل مشاهده گردید (001/0 P =). میانگین زمان عدم دریافت تغذیه خوراکی کردن در گروه مداخله؛ 88/4±75/17 ساعت و در گروه کنترل 18/5±50/18 ساعت بود (641/0 P =). میانگین زمان خروج از تخت در گروه مداخله؛ 60/5±85/8 ساعت و در گروه کنترل 29/4±55/10 ساعت بود (28/0 P =).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، میانگین زمان دفع گاز و میانگین زمان دفع مدفوع در گروه دریافت کنندگان آدامس به طور قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بوده است. انجام مطالعات تکمیلی و جستجوی راه هایی که بدون پرسش از بیمار از اولین زمان دفع گاز و مدفوع بتوان به اثرات جویدن آدامس در کاهش زمان ایلئوس پی برد، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: ایلئوس، جویدن آدامس، آپاندکتومی لاپاراتومی
  • آیه شیخ علیان*، مینا تجویدی، کریم آتشگر، پریا عبدی صفحات 33-44
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایعترین سرطان عضوی زنان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. مهمترین عوامل پیش آگهی این نوع سرطان، شامل درگیری غدد لنفاوی، میزان فعالیت گیرنده های استروژن و پروژسترون، اندازه تومور، درجه تومور، نوع هیستولوژیک، فاکتور رشد اپیدرمی هستند. تحقیقات نشان می دهد که این عوامل پیش آگهی و روابط بین آنها شاخص های مهم و تعیین کننده ای جهت ارزیابی اثربخشی تشخیص روش درمانی و میزان تاثیر روش های درمان سرطان پستان است. اما تحقیقات فوق بررسی تاثیر وضعیت رسپتوری را بر میزان درگیری غدد لنفاوی و همچنین تاثیر ارتباط این پیش آگهی ها بر بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان را نشان نمی دهد. این تحقیق درصدد است تا ضمن بررسی تاثیر وضعیت رسپتوری بر درگیری غدد لنفاوی، بقای بیماران میتلا به سرطان پستان را بر اساس پیش آگهی های هم زمان وضعیت رسپتوری و میزان در گیری غدد لنفاوی، تحلیل نماید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 1822 بیمار با تشخیص سرطان پستان، که طی سال های 1394-1386 پس از عمل جراحی، تحت درمان های کمکی از قبیل هورمون درمانی، شیمی درمانی و رادیوتراپی قرار گرفته بودند، بررسی شدند. گروه های رسپتوری به 8 دسته با ترکیبات مختلف، همینطور تعداد غدد لنفاوی درگیر و میزان آن به 4 دسته (عدم درگیری غدد لنفاوی، بین 3-1 غدد لنفاوی درگیر، بین 9-4 غدد لنفاوی درگیر و بیش از 9 غدد لنفاوی درگیر) تقسیم شدند. وضعیت رسپتوری این بیماران با استفاده از رگرسیون لجستیک بررسی و تحلیل گردید. در این تحقیق از نرم افزار آماری R برای بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) سنی بیماران (47/11) ± 45/50 سال بود. بیش از نیمی از بیماران (933 نفر برابر 20/51%) با درگیری غده لنفاوی مواجه بوده اند. میزان فراوانی هر یک از 8 گروه وضعیت رسپتوری به ترتیب برابر (263 نفر) 43/14%، (222 نفر) 18/12%، (762 نفر) 82/41%، (138 نفر) %57/7، (40 نفر) 19/2%، (70 نفر) 84/3%، (11 نفر) 54/0% و (22 نفر) 20/1% است. گروه 3 از وضعیت رسپتورها (یعنی پیش آگهی های هم زمان استروژن مثبت و پروژسترون مثبت، HER2 منفی) دارای بیشترین فراوانی (762 نفر) 82/41% و گروه 7 (پیش آگهی هم زمان استروژن منفی، پروژسترون مثبت و HER2 مثبت) کمترین درصد فراوانی (11 نفر) 54/0% را در بین سایر گروه ها دارا می باشند. در بررسی اثر رسپتورها بر روی غدد لنفاوی، مقدار P- value برای رسپتورهای استروژن و HER2 به ترتیب 01/0 و 05/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد: 1) میان رسپتورهای استروژن و HER2 با درگیری غدد لنفاوی ارتباط وجود دارد و این رسپتورها بر درگیری غدد لنفاوی تاثیر گذارند. 2) وضعیت رسپتوری، زمانی که پیش آگهی های استروژن مثبت و پروژسترون مثبت و HER2 منفی به صورت هم زمان پدیدار گردند، بهترین وضعیت بقاء را در مقایسه با سایر گروه ها برای بیمار مبتلا به سرطان پستان پدید می آورند.
    کلیدواژگان: وضعیت رسپتوری، درگیری غدد لنفاوی، تحلیل بقاء
  • حسام شبیری *، حسین اکبری، محمد جواد فاطمی، محسن صابری صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    نکروز فلپ ناشی از جریان خون ناکافی یک عارضه مشترک در عمل های جراحی ترمیمی است. از آنجا که پتانسیل رگ زایی سلول های بنیادی ثابت شده است، هدف از این مطالعه بررسی اثر سلول های بنیادی اتوگرافت مشتق از چربی درمیزان آنژیوژنز فلپ پوستی راندوم در مدل حیوانی موش صحرائی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1394 در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه(س) انجام گرفته است. در این مطالعه 24 موش صحرائی مذکر نژاد اسپراگ داولی (Sprague-Dawley) با وزن حدود 300-350 گرم پس از بیهوشی به دو گروه 12 تایی تقسیم شدند. در گروه مطالعه سلول های بنیادی اتوگرافت از بافت چربی ناحیه اینگوینال تهیه و کشت داده شد و سپس در پایه فلاپ راندوم بصورت زیرجلدی تزریق گردید و در گروه کنترل نرمال سالین تزریق شد. در روزهای 7 و 14 فتوگرافی برای تعیین میزان نکروز فلپ تهیه گردید و سپس در روز چهارده پایه فلپ برای بررسی هیستوپاتولوژی و شمارش تعداد مویرگ ها نمونه برداری شد. در پایان اطلاعات با استفاده از نرم افزار 19 SPSS و آزمون های تی مقایسه میانگین نمونه های زوجی و تی مقایسه میانگین های دو گروه مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مقایسه بین دو گروه نشان داد میانگین سطح زنده فلپ در روز هفتم در گروه سلول بنیادی 095/1±592/10 و در گروه کنترل 23/2±793/5 و در روز چهاردهم به ترتیب 934/0±760/10 و 107/2±519/5 بود که اختلاف آنها معنادار بوده است (001/0 P
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مشتق از چربی، آنژیوژنز، فلپ راندوم
  • زهرا ملک پور گلسفیدی *، بیتا نصراللهی، کیوان دارندگان صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی در دنیاست. استرس، اضطراب، نگرانی از آینده و افسردگی از مشکلات روان شناختی است که زندگی مبتلایان را تحت الشعاع قرار می دهد. یکی از عواملی که بر سلامت روانی بیماران و چگونگی مواجهه با بیماریشان موثر است، درک فرد از بیماری و پیامدهای آن است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین اضطراب و افسردگی در بیماران پس از جراحی قلب باز می باشد.
    مواد و روش ها
    194 نفر از بیماران قلبی و عروقی 35 تا 60 ساله که در بازه زمانی اسفند 1394 لغایت تیر 1395 به درمانگاه های قلب بیمارستان های فوق تخصصی شهر تهران مراجعه کرده بودند و سابقه جراحی قلب باز در طی یک سال گذشته را داشتند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اطلاعات فردی و جمعیت شناختی، پرسشنامه ادراک بیماری و پرسشنامه استرس، اضطراب و افسردگی (DASS-21) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 23 SPSS و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین ادراک بیماری و افسردگی بیماران قلبی 27/0 r = و ضریب همبستگی بین ادراک بیماری و اضطراب بیماران قلبی 42/0 r = می باشد. نتیجه گرفته می شود که بین ادراک بیماری و اضطراب و افسردگی بیماران قلبی و عروقی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0P < ).
    نتیجه گیری
    اگر ادراک بیماران قلبی و عروقی از بیماریشان با پیش داوری همراه باشد، باعث می شود که اضطراب و افسردگی بیشتری از خود نشان دهند، اما اگر ادراک آن ها از بیماریشان بر اساس اطلاعات موثق از جانب پزشک معالج باشد و بیماری و عوارض آن را درست درک کنند، میزان اضطراب و افسردگی آن ها کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: جراحی قلب باز، اضطراب، افسردگی
  • ابوالحسن علیجان پور *، نازیلا فرنوش، کیانا علیجان پور، مینا گالشی، همت الله قلی نیا صفحات 62-68
    زمینه و هدف
    فیشر مزمن آنال بیماری شایعی است که با درد و خونریزی در هنگام اجابت مزاج بروز می کند. این بیماری در صورت عدم پاسخ به درمان حمایتی، تحت عمل جراحی اسفنکتروتومی باز و یا دیلاتاسیون آنال قرار می گیرد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج و عوارض دو روش دیلاتاسیون آنال و اسفنگتروتومی باز در درمان فیشر مزمن آنال می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 40 بیمار مبتلا به فیشر آنال مزمن به روش اسفنکتروتومی باز و 41 بیمار به روش دیلاتاسیون آنال قرار گرفتند. مدت زمان عمل جراحی، مدت بستری، شروع به کار و درد بعد از عمل و عوارض جراحی و عود بیماری در دو گروه مقایسه شدند و تا یک سال بیماران تحت بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، متغیرهای کمی با آزمون تی تست و متغیرهای کیفی با آزمون کای اسکوار مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین مدت زمان عمل جراحی روش دیلاتاسیون آنال 55/0 2/38 دقیقه بوده و میانگین مدت روش جراحی اسفنکتروتومی لترال 38/0  1/1 دقیقه بوده که از نظر طول مدت عمل جراحی تفاوت آماری معنی دار در بین دو گروه وجود داشت (001/0=P). میانگین طول مدت بستری در دیلاتا سیون آنال 45/0 7/2 و در مورد اسفننکتروتومی باز 35/0 1/1 که از نظر آماری تفاوتی در بین گروه ها تفاوت آماری معناداری مشاهده شد (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، درمان دیلاتاسیون آنال در مقایسه با اسفنکتروتومی باز مدت زمان کمتر عمل، شروع به کار زودتر و عود کمتر داشته است. لذا می توان از این روش به عنوان یک روش درمانی جایگزین مناسب و کارامد استفاده نمود.
    کلیدواژگان: دیلاسیون آنال، اسفنکتروتومی باز، فیشر مزمن
  • علی محمدزاده جوریابی*، عباس صدیقی نژاد، ولی ایمانطلب، علی میرمنصوری، نصیر نصیری شیخانی، گلاره بی آزار، سودابه مخلوقی آزاد صفحات 69-75
    زمینه و هدف
    جراحی پیوند عروق کرونر موثرترین روش درمانی در بیماران انتخاب شده با درگیری عروق قلب می باشد و باعث بهبود پیامدهای بالینی می شود. افزایش نیاز و تمایل به انجام این عمل، اهمیت توجه ویژه به اینگونه بیماران و تعیین پیامدهای بالینی آنها را ضروری می سازد. هدف از این تحقیق، بررسی و تعیین عوامل مرتبط با مرگ و میر بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر می-باشد، تا با شناسایی موارد پرخطر و تلاش در جهت رفع عوامل خطر، در جهت کاهش میزان مرگ و میر در این بیماران اقدام نماییم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی، طی سال 1391 لغایت 1393 در بیمارستان دکتر حشمت رشت انجام شد. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و با بکارگیری آزمون های کای اسکوار، من ویتنی، تست فیشر، رگرسیون لوجستیک و گزارش برآورد شانس تجزیه و تحلیل داده انجام شد و عوامل خطرزای موثر بر مرگ و میر پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    طی مدت بررسی 2295 پرونده پزشکی به صورت گذشته نگر مورد بازبینی قرار گرفت. میزان مورتالیته در مرکز آموزشی درمانی حشمت طی سه سال در مورد عمل جراحی پیوند عروق کرونر 5/1 درصد بود. متغیرهای سن مقدار کراتینین خون و وجود بیماری های دریچه ای و همچنین طول مدت بستری و مدت زمان استفاده از پمپ قلبی - ریوی به عنوان عوامل پیش بینی کننده مورتالیتی در اعمال جراحی قلب باز مشخص شدند.
    نتیجه گیری
    براساس پژوهش انجام شده میزان مورتالیته در این مرکز در مقایسه با آمار جهانی (5-1%) در محدوده قابل قبول قرار دارد. انجام تحقیقات تحلیلی در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جراحی پیوند عروق کرونر، فاکتورهای خطر، مرگ و میر
  • ملیحه نیک کار*، رحیم علیجانی، حمید قاضی زاده خلیفه محله صفحات 76-82
    زمینه و هدف
    مطالعات آلتمتریکس را می توان بر اساس داده های موجود در پایگاه های رایگان مانند لینکداین، ریسرچ گیت، مندلی زوترر، آکادمیا، سایت یولایک و ایمپکت ستوری انجام داد. ازآنجا که انتشار مدارک نمایه شده در پایگاه های استنادی و دریافت استناد همه نیازمند گذشت زمان بوده و در بعضی از حوزه ها، سال ها طول می کشد تا مدرکی استناد دریافت کند. از این رو مطالعات علم سنجی وابستگی زیادی به زمان دارند، این وابستگی به زمان در مطالعات آلتمتریکس کمتر بوده و می توان عملکرد و اثرگذاری مقالات و پژوهشگران در رسانه های اجتماعی را در زمان بسیار کوتاه تری مورد بررسی قرار داد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی با رویکرد علم سنجی و با استفاده از روش آلتمتریکس انجام شد. روش کار بدین طریق بود که ابتدا داده های مورد نظر در رابطه با پژوهشگران حوزه جراحی از پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی استخراج سپس به وسیله موتور تحلیل پایگاه مورد بررسی قرار گرفت و تعداد نویسندگان و تعداد مدارک بدست آمد. پس از آن نام نویسندگان به همراه مشخصات سازمانی هر فرد در شبکه علمی ریسرچ گیت مورد بررسی قرار گرفت و مولفه هایی مانند تعداد مدارک، خوانده شده-ها (READ)، مقالات تمام متن، Follower، Following و تعداد استنادها استخراج و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0، معناداری یا عدم معناداری آنها مشخص گردید.
    یافته ها
    نشان داد که از نمونه مورد مطالعه یعنی 327 نفر از 2062 نفر که در ISI نامشان وجود دارد، تعداد 282 نفر برابر با 24/86 درصد ریسرچ گیت نیز حضور داشتند. سایر نتایج این پژوهش نیز نشان داد که بین تعداد انتشارات در ریسرچ گیت و میزان استنادها با ضریب همبستگی 787/0 رابطه معناداری وجود دارد. همچنین سایر یافته ها نشان داد که پژوهشگرانی که متن کامل تولیدات علمی خود را بر روی ریسرچ گیت گذاشته بودند، استنادات بیشتری دریافت کرده بودند. سایر نتایج نیز نشان داد که بین حضور در شبکه اجتماعی علمی ریسرچ گیت و تعداد استنادها در آی.اس.آی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین تعداد استنادهای پژوهشگران و تعدادFollow و Following به ترتیب با ضریب همبستگی 635/0 و 130/0 رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهداف آلتمریکس و نتایج این پژوهش، پژوهشگران حوزه های مختلف دانشگاهی و از جمله حوزه جراحی داخل کشور باید بیش از پیش سعی کنند تا تولیدات علمی خود را از طریق این سایت ها در اختیار عموم علاقمندان در جامعه جهانی به صورت رایگان قرار داده تا زمینه استناد بیشتر به آثارشان در سطح جهان فراهم شود. این فرایند هم می تواند به بهبود جایگاه ایران در عرصه استناد و علم جهانی کمک کند و هم به خود فرد پژوهشگر انتشار دهنده آثار خود کمک می کند تا تاثیر بیشتری بر جامعه علمی خود در سراسر جهان داشته باشد.
    کلیدواژگان: التمتریکس، ریسرچ گیت، حوزه جراحی، تولیدات علمی
  • سید رضا ثاقبی *، سید امیر موسویان صفحات 83-88
    شیلوتوراکس یک علت نادر تجمع مایع جنبی در کودکان می باشد که می تواند سبب ناراحتی تنفسی شدید و همچنین منجر به سوء تغذیه، اختلال متابولیک و ایمنی گردد. بنابراین تشخیص به موقع و درمان آن یک ضرورت می باشد. در این مطالعه ضمن بررسی سایر موارد گزارش شده به معرفی یک مورد شیلوتوراکس می پردازیم که در بررسی لنفانژیوماتوزیس منتشر توراسیک تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: شیلوتوراکس، لنفانژیوماتوزیس، مایع جنبی
  • نازیلا فرنوش*، ابوالحسن علیجانپور، مجید کلباسی، سکینه کمالی آهنگر صفحات 89-93
    انسداد روده یکی از عوامل شکم حاد جراحی می باشد که چسبندگی بعد از عمل، فتق، تومور و آنومالی مادرزادی دستگاه گوارش از علل شایع آن است. دیورتیکول مکل یکی از علل انسداد در سن زیر 18 سال می باشد و این مساله در سنین بالاتر از شیوع کمتری برخوردار است. بیمار مطرح شده آقای 58 ساله ای است که با علایم انسداد کامل روده بستری و تحت لاپاراتومی قرار گرفت که مشخص گردید دیورتیکول مکل به طول 10 سانتی متر عامل آن بود که هم قطر روده مجاور و با یک باند فیبروتیک به جدار شکم متصل بوده و بخشی از ایلئوم حول آن ولووله شده بود. برای بیمار اقدام به رزکسیون دیورتیکول ترمیم روده باریک شد.
    کلیدواژگان: درد شکم، انسداد روده باریک، دیورتیکول مکل
  • سیدعلی جلالی* صفحات 94-98
    با توجه به آگاهی بانوان و بهتر شدن وسایل تشخیص زودهنگام در سرطان پستان و این که اعمال جراحی وسیع به تدریج در چند دهه گذشته جای خود را به اعمال جراحی محدودتری داده اند. از تعداد ماستکتومی ها نیز کاسته شده است. ولی هنوز هم به جهت ناآگاهی بخشی از جمعیت و یا تاثیر بخشی از اعتقادات و تفکرات بی پایه تعدادی از بانوان دیرهنگام و با بیماری نسبتا پیشرفته مراجعه می کنند که احتیاج به ماستکتومی خواهند داشت و چون در ماستکتومی برای تخلیه بافت تومورال و غدد لنفاوی همراه با حاشیه سالم احتیاج به ایجاد فلپ های وسیع پوستی است و به علل مختلف که در زیر خواهد آمد اتصال فلپ به بافت زیرین براحتی صورت نگرفته و فضای بین فلپ و بافت زیرین Dead -Space به خوبی مسدود نمی شود و لذا عوارض مختلفی از قبیل سروما و یا عفونت زخم و فیبروز به دنبال خواهد داشت. روش پیشنهادی ایجاد بخیه های عمودی از پوست به بافت زیرین در چندین نقطه بخصوص در ناحیه حفره زیر بغلی است تا بدین وسیله فضای مجازی و مولد فشار منفی شکسته و کوچک شده و به این ترتیب از عوارض پنجگانه بعد از ماستکتومی جلوگیری شود. چون این مقاله مبتنی بر تجربه شخصی است همکاران جوان را به استفاده از این روش یادآور می شود. امید است که از این پس این عوارض بسیار کاهش یافته و یا دیده نشود.
    کلیدواژگان: ماستکتومی، سرطان پستان، فلپ های پوستی، سروما
  • سیدعباس میرمالک* صفحات 99-109
    فصل ذیل راهنمای استفاده از کتاب مرجع آمار حیاتی و نحوه استفاده از آن است.
|
  • Fatemi M. J. *, Emami S. A., Akbari H., Kazemi Ashtiani A., Akhoondinasab M. R., Farokh Forghani S., Shafaei Y Pages 1-15
    Facial nerve palsy is very common and all expression muscles of the face are paralyzed as a sequence. Inability to blink, facial asymmetry and oral incontinence following the paralysis leading to physical, psychological and social problems and reduce the quality of life. Paralysis of the oral cavity muscles can interfere with eating, drinking, talking and smiling. Many different types of procedures introduced for reconstruction of movement around orbital or oral cavities in these patients. In the first part of this study we discuss about the etiology and pathophysiology of the entity, signs and symptoms, and also peri-orbital treatments. In this section we review the oral problems and the options for their treatments. Primary repair, using nerve grafts, nerve transfer, regional muscle transfer, free functional muscle transfer accompanied with nerve transfer and static slings are the techniques that will be discussed. Also the maseter nerve as a newly re-introduced nerve transfer for acute and delayed reconstructions will be described.
    Keywords: Facial Nerve Palsy, Peri-Oral Symptoms, Nerve Transfer, Muscle Transfer
  • Niazi F. *, Motamed S., Rostami Kh, Tarahomi M. R., Azhdari K., Alizadeh Otaghvar H. R., Rouhi Rahim Begloo E Pages 16-23
    Introduction &
    Objective
    Nasal obstruction is one of the oldest and most common complaints of people that can be caused by septal defect, polyp and rhinitis allergic and inferior turbinate abnormalities. The best technique to reduce the size of the inferior turbinate and maintain physiological function, preserving mucosal surface by reducing the sub mucosal tissue. Therefore, this study was conducted to treat turbinate hypertrophy with using diathermy technique controlled.
    Materials and Methods
    His study was conducted on 96 patients with airway obstruction due to turbinates hypertrophy with using diathermy technique controlled in Shahid Modares Hospital. Sampling was conducted convenience. Data were collected through clinical examinations, the results of CT scans and paraclinical tests, complete the checklist and record the results of the preliminary examinations nasal and septum before surgery. Diathermy technique controlled was conducted on patients with moderate and severe hypertrophy with using monopolar cautery grade 40 and through the cannula 5 mm. Airway complications and recovery of all patients at interval of one month after surgery were follow and evaluated by referring patients to hospital. Finally the data were analyzed with the McNemar and Kruskal test in SPSS (V.22).
    Results
    Results showed a significant difference in reducing symptoms such as feeling an unpleasant smell, runny nose and a creation of crest in recovery of patient after surgery controlled diathermy, as well as significant improvement created in respiratory status and condition of smell (P 0.05).
    Conclusions
    Many surgical techniques for treatment of inferior turbinate hypertrophy such as complete or partial turbinectomy, turbinoplasty, laser, cauter and crayotherapy, reducing volume with radio frequency have been used. This study suggests, controlled diathermy as a effective method for reducing bothering symptoms after rhinoplasty.
    Keywords: Turbinate Hypertrophy, Diathermy Controlled, Nasal Obstructio
  • Derakhshanfar A., Amiri J. *, Niayesh A Pages 24-32
    Introduction &
    Objective
    Ileus is one of the common complications in hospitalized patients as well as it is the most common reason of delay in discharge from the hospital due to abdominal surgeries. Present study with aim of investigating the results of chewing gum on bowel movements of digestive system after appendectomy was designed.
    Materials and Methods
    In this clinical trial using the related sample size formula 40 patients’ means that underwent appendectomy surgery in Besat- Hamedan Medical Center were randomly classified into the intervention and control groups (20 people per group). Inclusion criteria for the study included the age of over 15 and having appendectomy surgery and the exclusion criteria included hypothyroidism, hypo-parathyroid glands, electrolyte disorders, neuro muscular diseases and drug addiction. Method of anesthesia was similar in both groups. For the case group the chewing gum manufactured by the same factory and in the same flavor was prescribed within the four, ten and eighteen hours after the patient's recovery. No treatment was applied to the control group. One hour after the patient’s recovery and stabilization of the vital signs, the bowel sounds were examined by stethoscope by researcher in the case and control groups every two hours. The researcher evaluated flatulence and defecation by asking the patients. The collected data were analyzed by SPSS version 17 and the descriptive statistics were used in the required cases and the t-test was used for the evaluation of significance of the data. The significance level of data is considered lower than 0.05.
    Results
    The average time to hear the first bowel sound in experimental group was 3.30 ± 1.17 hours and in control group it was 2.60 ± 1.23 hours. Therefore there was no significant difference (P = 0.073) between the experimental and control groups. The average time to gas-passing in experimental group was10.90 ± 3.52 hours and in control group it was 17.50 ± 9.90 hours that showed a significant difference (P = 0.008) between the experimental and control groups. Average time to defecation in the experimental group was 25.40 ± 5.03 hours and in control group it was 37.70 ± 13.98 hours. Therefore there was a significant difference (P = 0.001) between the experimental and control groups. The average time to receive oral feeding in the experimental group was 17.75 ± 4.88 hours and in control group it was 18.50 ± 5.18 hours (P = 0.641). The average time to leaving the sickbed in the experimental group was 8.85 ± 5.60 hours and in control group it was 10.55 ± 4.29 hours (P = 0.28).
    Conclusions
    According to the results of this study, the average time to gas-passing and defecation in gum recipients group was significantly less than the control group. Complementary studies and finding ways to find out the chewing gum effects on reduction of Ileus time without questioning the patient about the first gas-passing and defecation after surgery was recommended.
    Keywords: Ileus, Gum-Chewing, Laparatomic Appendectomy
  • Sheikhaliyan A. *, Tajvidi M., Atashgar K., Abdi P Pages 33-44
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is known as the most common site-specific cancer as well as it is referred to as the second cause of mortality for women. Literature indicates that the most important prognostic factors are addressed by lymph node involvement, the activity of estrogen and progesterone receptors, tumor size, tumor grade, histologic type, and epidermal growth factor. Published researches address that these prognostic factors and the relationship between them are known as important indicators to assess the effectiveness of diagnosis of a treatment method and a treatment method influence of the breast cancer. However the published researches do not address analyzing the impact of the receptor status on lymph node involvement and the impact of the relationship between the prognostic factors on survival of patients with breast cancer. This study attempts to not only investigating the impact of the receptors on lymph node involvement, but also the survival of breast cancer patients considering simultaneously the receptor status and lymph node involvement prognostics, is analyzed.
    Materials and Methods
    In this study, 1822 patients diagnosed with breast cancer have been considered. These patients after treating in the period of 2007 till mid 2016 were cared under adjuvant therapy such as hormone therapy, chemotherapy and radiotherapy. In this study, receptor groups are defined in 8 categories based on different combinations, as well as the number of lymph nodes involvement are categorized in 4 branches (i.e. no lymph node involvement, between 1-3 lymph nodes involvement, between 4-9 lymph nodes involvement, and more than 9 lymph nodes involvement). Receptor statuses of these patients were analyzed using the logistic regression approach. In this research, the statistical software R has been used for data analysis.
    Results
    The age mean (± Standard deviation) of the patients were addressed by 50.45 (±11.47) years. Lymph node involvement was recognized for more than half of the patients (933 people i.e. 51.20%). The frequency of each 8 receptor groups were obtained as (263 individuals) 14.43%, (222 individuals) 12.18%, (762 individuals) 41.82%, (138 individuals) 7.57%, (40 individuals) 2.19%, (70 individuals) 3.84%, (11 individuals) 0.54%, (22 individuals) 1.20%, respectively. Group 3 of the receptor status (i.e. simultaneous prognostics of positive estrogen, positive progesterone, and negative HER2), addressed the highest percentage of (762 individuals) 41.82%, and Group 7 (i.e. simultaneous prognostics of negative estrogen, positive progesterone, and HER2-positive) addressed the lowest percentage of (11 individuals) 0.54% among the other groups. P-value is addressed by 0.01 and 0.05 for estrogen and HER2, respectively, when the impact of receptors on lymph nodes has been analyzed.
    Conclusions
    This study indicated that: 1) there exist relationship between estrogen receptors and Her2 with lymph node involvement, so that these receptors impact on involving the lymph nodes. 2) In the case that the prognostics of positive estrogen, positive progesterone, and negative Her2 occur simultaneously, the receptor status addresses the best condition of the survival for a patient with breast cancer compared to other groups.
    Keywords: Receptor Status, Lymph Node Involvement, Survival Analysis
  • Shobeyri H. *, Akbari H., Fatemi M. J., Saberi M Pages 45-53
    Introduction &
    Objective
    Flap necrosis caused by inadequate blood flow to a common complication of surgery is reconstructive. Since the angiogenic potential of stem cells has been shown, the purpose of this study was to evaluate the effect of adipose-derived stem cells autograft rate of random skin flap angiogenesis animal model rat.
    Materials and Methods
    This experimental study in 1394 in laboratory animals Hazrat Fatima (SA) was conducted. In this study, 24 male Sprague-Dawley, rats weighing 300-350 g were divided into two groups after anesthesia. In the study group of stem cells from fat tissue autograft were inguinal area and cultured and then injected subcutaneously at the base of random flap in the control group received saline. On days 7 and 14 photographs were taken to determine the extent of necrosis flap and then the flap base for histopathological examination on day fourteen and counting the number of capillaries were sampled. At the end, the data were analyzed by using 19 SPSS software and paired samples t-test.
    Results
    The comparison between the two groups showed areas of flap survival on the seventh day of the stem cell group 10.592 ± 1.095 and in the control group 5.793 ± 2.023 and on the fourteenth day respectively 10.769 ± 0.934 and 5.519 ± 2.107, the difference was significant (P
    Conclusions
    These findings suggest that adipose-derived stem cells have the potential to improve the survival of random flap. This mechanism can also differentiate these cells into endothelial cells or indirectly by increasing angiogenesis is.
    Keywords: Adipose-Derived Stem Cells, Angiogenesis, Random Flap
  • Malekpour Golsefidi Z.*, Nasrollahi B., Darandegan K Pages 54-61
    Introduction &
    Objective
    Cardiovascular diseases are the main cause of death and disability in the world and Major psychological problems that typically affect people's Sufferers lives Include stress, anxiety, concern of the future and depression. One of the factors that affect mental health disease and how to cope with the disease. One of the factors that affect on patients mental health and how to cope with the disease, is the Perceptions of the disease and its consequences.
    Materials and Methods
    A number of 194 cardiovascular patients attending Subspecialty heart clinics in Tehran hospitals during the period from July 2016 to March 2017 and had a history of open heart surgery were selected by convenience sampling. To Gathering the Data was used from the personal information and demographic questionnaires and illness Perception Questionnaire and stress, anxiety and depression Questionnaire (DASS-21). Data were analyzed using software SPSS 23 and Speraman correlation.
    Results
    The correlation coefficient between illness perception and depression among the heart patients is r = 0.27 and the correlation coefficient between the illness perception and anxiety in heart patients is r = 0.42. So whit the %99 confidence the null hypothesis is rejected and it is concluded that the perception of cardiovascular disease and depression and anxiety there is a significant positive relationship (P
    Conclusions
    If the perception of patients with cardiovascular disease accompanied with Bias, it causes that they show more anxiety and depression but if their conception of illness Based on the reliable information by the doctor and truly understand the disease and its complications, their depression and anxiety is reduced.
    Keywords: Open Heart Surgery, Anxiety, Depression
  • Alijanpour A. *, Farnoush N., Alijanpour K., Galeshi M., Gholinia H Pages 62-68
    Introduction &
    Objective
    Chronic and fissure is a benign lightly prevalent condition which present with pain f hemorrhage during defecation at first, we try to use conservative treatment for all the patient, If they dont cure, they can be done by open sphinctrotomy of and dilatation technique. In this study we compare the complication and outcome open sphincterotomy and dilatation.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, 41 patients under went and dilatation and dilatation and 40 patients under went open spincterotomy. The hospital admission, duration of surgery, post-operative pain, and hemorrhage, late complication, recurrence and the return to habitual work were compared between them and dilation and open sphincterotomy.
    Results
    The average time of surgery of and dilatation and open sphincterotomy were 38.2  0.55 and 1.1  0.38 minutes respectively. The difference was statically significant (P
    Conclusions
    The outcome both group almost was the same but the operation time and the beginning time and dilation was better than the sphincter. So and dilation seems a suitable alternative open sphincterotomy.
    Keywords: Open Lateral Sphincterotomy, Anal Dilation, Chronic Anal Fissure
  • Mohammadzadeh Jouryabi A.*, Sedighinejad A., Imantalab V., Mirmansouri A., Nassiri Sheikhani N., Biazar G., Makhlooghi Azad S., Samadpour N Pages 69-75
    Introduction &
    Objective
    Coronary artery bypass graft surgery is the most effective strategy in selected patients with coronary artery disease that improves clinical outcomes. Due to increasing trend toward this intervention, determining the risk factors and rate of operative mortality among these patients seem vital.
    Materials and Methods
    This descriptive study was conducted at Dr Heshmat Hospital from 2011 to 2014.By using the SPSS statistical software and Chi square, mann whitney , Fisher and logistic regression tests data were analyzed and risk factors for post coronary artery bypass grafting surgery mortality were evaluated.
    Results
    Data from 2295 patients were collected. The operative mortality rate was 1.5%. Patient age, serum creatinine, valvular disease, prolonged intensive care unit duration, cardiopulmonary bypass time, had the strongest association with mortality (P=0.0001).
    Conclusions
    Our mortality rate was comparable to that reported in other countries. Identification of these factors in the perioperative setting may enhance resource utilization and improve mortality following cardiac surgery.
    Keywords: Coronary Artery Bypass Graft Surgery, Risk factors, Mortality
  • Nikkar M. *, Alijani R., Ghazizadeh Khalifeh Mahaleh H Pages 76-82
    Introduction &
    Objective
    Altmetrics studies could be done through the databases contents of LinkedIn, ResearchGate, Mendeley, Academia, uLike, and Impact Story. Since indexed documents’ printing in citation centers and then receiving them is time taking and in some spheres it takes years for a document to receive a citation, Scientometrics studies are time-dependent. Actually, time-dependency is less in Altmetrics and the performance and effectiveness of both researchers and their papers could be investigated based on this factor.
    Materials and Methods
    This is a Survey method that has been done through Altmetrics and with the help of Scientometrics. Firstly, data gathering has been done with the use of ISI database about researchers of surgery sphere. Subsequently, it has been investigated through analytical engine and then, the number of authors and documents have been gathered. After that, the name of researchers along with their official IDs in ResearchGate have been investigated and some factors like the number of documents, the Reads, full-text papers, the Followers, the Followings, and gathered data have been mined and with the help of SPSS software version 20, they have been analyzed.
    Results
    Findings show that among the studied cases which are 327 out of 2062 in ISI, more than 86% could be fined in ResearchGate. Other findings show that there is a significant relationship between the publications in ResearchGate and the number of citations. Also other findings show that researchers whom papers are put in ResearchGate could receive more citations. Some findings show there is a significant relationship between being in ResearchGate scientific network and the number of citations in ISI. Besides, there is a significant relationship between the number researchers’ citations and the number of the Followers and the Followings. All in all, it offers that due to the findings of this study researchers from all spheres be in ResearchGate scientific network so that in addition to scientific cooperation, could heighten the number of scientific citations of our country.
    Conclusions
    Conclusions show that a low percent of researchers (nearly 14%) are not a member ResearchGate. These researchers should be aware that these kinds of networks have been formulated to accelerate the scientific relationships between people, creation process, and dissemination of knowledge. Reasons like asking for help from other researchers, hidden and obvious sharing of knowledge, the increase of research interests, job opportunities awareness, and groups’ possibility of discussions could be the notions to researchers’ preferences to the use of social medias.
    Keywords: Altmetrics, ResearchGate, Surgery, Scientific Productions
  • Saghebi S. R. *, Mousavian S. A Pages 83-88
    Chylothorax, is a relatively rare cause of pleural effusion in children. It can cause significant respiratory morbidity, as well as lead to malnutrition, metabolic disorder and immunodeficiency. Thus, a chylothorax requires timely diagnosis and treatment. In this case report beside review of literature we present the case of a person with chylothorax that incidentally found to have diffused thoracic lymphangiomatosis.
    Keywords: Chylothorax, Lymphangiomatosis, Pleural Effusion
  • Farnoosh N. *, Alijanpour A., Kalbasi M., Kamali Ahangar S Pages 89-93
    Meckel`s Diverticulum is a congenital anomaly of gastrointestinal tract that it can become symptomatic. Bowel obstruction due to Meckel`s Diverticulum is one of the complications that is common under 18 years but it is rare in adult age. In this case the patient is 58 year old man who presented with obstructive symptom and in exploratory laparatomy had been revealed a large sized Meckel diverticulum that adhesive to abdominal wall due to fibrotic band and adjacent ileum loops had been twisted. For the patient diverticulectomy and enteroraphy has been performed.
    Keywords: Abdominal Pain, Small Bowel Obstruction, Meckel Diverticulum
  • Jalali S. A.* Pages 94-98
    In the past decades due to improvement of imaging and scanning modalities and awareness of women about carcinoma of the breast; the incidence of mastectomies has decreased¸ but there are many who for some reason do not refer to their physician in time¸ and they need mastectomy for optimal treatment since their disease is advanced. In modified radical mastectomy and axillary dissection due to extensive surgery¸ and large skin flaps there would be a lot of dead - space under the flaps and the movement and contracture of underlying muscles postpones the healing process¸ and helps seroma formation which this could lead to wound infection. Because of the very high rate of complication after mastectomies compared to clean surgical cases. The recommended vertical vinculum sutures can alleviate the wide dead - space or break it into small compartments and decrease surgical complications for smooth recovery and optimal scar formation.
    Keywords: Mastectomy, Breast Carcinoma, Skin Flaps, Seroma Formation