فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و پنجم شماره 3 (پاییز 1396)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و پنجم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کوروش کریمی یارندی، عباس امیرجمشیدی* صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف از نگارش این گفتار انتقال جدیدترین اطلاعات و بحث بر اساس آخرین دستورالعمل های تایید شده موجود در زمینه استراتژی های درمان اطفال دچار ترومای مغزی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی 45 مطالعه مناسب و مرتبط مورد بررسی قرار گرفتند. آنچه به عنوان «رهنمودها» معرفی می گردد، منعکس کننده دستورالعمل های مبتنی بر شواهد متوسط بالینی (Class II Evidence) و آنچه به عنوان انتخاب های درمانی (گزینه ها) ارائه می شود، معرف استراتژی های فاقد منفعت بالینی قوی و شناخته شده (Class III Evidence) می باشند.
    یافته ها
    CPP باید در کودکان دچار آسیب های مغزی در حد بالاتر از mmHg40 حفظ گردد. تزریق بولوس مانیتول با دوز g/kg 25-1/0 یا انفوزیون مداوم سالین هیپرتونیک 3% با دوز ml/kg1-1/0 برای کنترل افزایش فشار داخل جمجمه در آسیب های شدید مغزی مفید است. بهتر است از حداقل دوز برای رساندن ICP به حد mmHg 20 استفاده شود. استفاده از استروئیدها تولید کورتیزول اندوژن را کاهش می دهد و با افزایش ریسک عوارضی نظیر عفونت ها همراهی دارد. باید از هیپرونتیلاسیون پروفیلاکتیک و دراز مدت (ولو خفیف) در کودکان دچار آسیب های مغزی اجتناب نمود.
    نتیجه گیری
    بی شک هیچ درمانی به اندازه پیشگیری از این آسیب ها نمی توانند، سودمند باشند. مهمترین وظیفه پزشک معالج به هنگام مواجهه با چنین آسیب هایی، کاستن از آسیب های ثانویه در اثر هیپوکسی و هیپوتانسیون، افزایش ICP و کاهش CPP، ایسکمی مغزی و امثالهم است.
    کلیدواژگان: صدمه ناشی از ضربه مغزی، کودکان، فشار گردش خون مغز
  • روح الله سبحانی، فرهاد حافظی *، محمد جواد فاطمی، عباس کاظمی آشتیانی صفحه 36
    زمینه و هدف
    استفاده از پرکننده ها (فیلرهای غیر سنتتیک) در سالیان اخیر برای درمان نقصان بافت نرم قسمت های مختلف بدن در جراحی های پلاستیک و زیبایی رواج پیدا کرده است که شامل استفاده از گرفت چربی به تنهایی یا همراه با پوست (درموفت) می باشد. نتایج مطالعات مختلف در مورد ماندگاری این نوع گرفت ها با هم همخوانی ندارند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای نتایج کاربرد سه نوع گرفت، چربی آزاد، درموفت و درموفت معکوس (لایه چربی در بالا و لایه درمال در پایین) در مدل حیوانی موش صحرائی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1395 در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه(س) انجام شد، 12 موش صحرائی مذکر نژاد Sprague-Dawley با وزن حدود 300-350 گرم تحت جراحی پیوند چربی، درموفت و درموفت معکوس قرار گرفتند. موش های صحرائی پس از 2 ماه معدوم شده و گرفت ها پس از رنگ از لحاظ میزان پرولیفراسیون فیبروبلاست، نئوواسکولاریزاسیون، میزان باندل های کلاژن، نکروز، انفیلتراسیون ائوزینوفیل و سلول های چند هسته ای ژانت مورد بررسی قرارگرفتند. همچنین وزن و میزان بازجذب گرفت با استفاده از ترازوی دیجیتالی اندازه گیری شد (با توجه به وجود توزیع نرمال در مورد نکروز و امتیاز نهایی پاتولوژی بر اساس آزمون K.S برای مقایسه از آزمون ANOVA و در سایر موارد از آزمون نان پارامتریک Kruskal Wallis استفاده شد).
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر تفاوت معناداری در میزان تغییرات وزن گرفت، چربی آزاد، درموفت و درموفت معکوس نشان نداد. همچنین آنالیز آماری نتایج میکروسکوپی تفاوت معناداری در میزان آنژیوژنز (نئوواسکولاریزاسیون)، فیبروپلازی (تزاید فیبروبلاست ها)، نکروز، سلول های ژانت و ائوزینوفیل در سه گروه نشان نداد. 1- بر اساس آزمون ANOVA اختلافی بین نمره نکروز و امتیاز نهایی پاتولوژی وجود ندارد (به ترتیب P = 0.438 و P = 0.867). 2- بر اساس آزمون Kruskal Wallis اختلافی بین نمرات کلاژن، فیبروپلازی، آنژیوژنز (نئوواسکولاریزاسیون)، ژانت سل و ائوزینوفیل وجود ندارد (به ترتیب P = 0.875،P= 0.411 ، P = 0.438، P = 0.879 و P = 0.917).
    نتیجه گیری
    طبق یافته های به دست آمده چنین استباط می شود که می توان از چربی به تنهایی به عنوان یک پرکننده مناسب بهره برد بدون اینکه بافت درمال در گرفت لحاظ گردد. از طرف دیگر با توجه به عدم وجود اختلاف معنی دار بین درموفت و درموفت معکوس، در صورت انتخاب گرفت درموفت به عنوان پرکننده، موقعیت درم در بالا یا پایین گرفت تفاوتی از لحاظ ماندگاری ندارد.
    کلیدواژگان: گرفت چربی، گرفت درموفت، گرفت درموفت معکوس
  • فولاد اقبالی، سید میلاد سیدپور، عبدالرضا پازوکی، فاطمه سادات حسینی بهارانچی* صفحه 45
    زمینه و هدف
    حرفه ایی گری به رفتارها، اهداف و یا کیفیتی گفته می شود که حرفه یک فرد متخصص را مشخص می نماید. آموزش حرفه ای گری بخش ضروری برنامه آموزشی دستیاران بالینی است. این مطالعه قصد دارد به ارزیابی سطح حرفه ایی گری و عوامل موثر بر آن در دستیاران مشغول به تحصیل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران بپردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی شامل 117 دستیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1395 بود. امتیاز حرفه ای گری و خرده-مقیاس های آن پیامدهای مورد مطالعه بود که با استفاده از نسخه فارسی و اعتبار یافته مقیاس طراحی شده توسط برد طب داخلی آمریکا (ABIM) اندازه گیری شد. از آزمون تی، آنالیز واریانس و رگرسیون خطی چندگانه در تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین ± انحراف استاندارد سن 103 دستیار 17/30 ± 22/2 بود. میانگین ± انحراف استاندارد امتیاز حرفه ای گری و نیز خرده مقیاس های شرافت و درستکاری، احترام و نوع دوستی و تعالی به ترتیب برابر با 63/0 ± 1/6، 35/6 ± 0/1،03/6 ± 9/0 و 58/5 ± 38/1 بود. نتایج نشان داد رشته تحصیلی (زنان و اعصاب) عامل موثر بر حرفه ای گری بود (05/0 P
    کلیدواژگان: حرفه ای گری، دانشجویان دستیاری، پرسشنامه برد طب داخلی آمریکا
  • حسن جلایی خو *، محسن رجایی نژاد، منوچهر کیهانی، یاور شیراوند، مجتبی شاهکرمی، فرشته شگرف صفحه 54
    زمینه و هدف
    پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون (ITP) نوعی بیماری اتوایمیون اکتسابی همراه با ترومبوسیتوپنی و تخریب پلاکت است. خط اول درمان در این بیماران استفاده از کورتیکواستروئید می باشد، با این حال تمام بیماران به آن پاسخ نمی دهند. هدف از این مطالعه بررسی ارزش طحال برداری و پیامدهای ناشی از آن در بیماران مبتلا به پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون در بیمارستان تخصصی امام رضا (ع) در طی سال های 1384 تا 1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پرونده 88 بیمار مبتلا به پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون که تحت عمل طحال برداری قرار گرفته بودند، بررسی شد. اطلاعات مربوط به سن، جنس، علائم بالینی، سابقه تزریق خون و درمان های قبل از طحال برداری و وضعیت بیماران بعد از طحال برداری استخراج شد و پس از کدگذاری به وسیله نرم افزار 21 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن این بیماران، 41 سال با انحراف معیار 18 (18 ±41) سال و میانگین سن طحال برداری 39 سال با انحراف معیار 17 (17 ± 39) سال بود. نسبت مرد به زن در این بیماران مساوی گزارش شد. نتایج آزمون های آماری نشان داد که بین پاسخ به درمان طحال برداری و سن در بیماران پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون ارتباط معناداری وجود دارد (P = 0.002)، همچنین ارتباط معناداری بین افزایش شمارش پلاکت بعد از عمل طحال برداری و مصرف ایمونوگلوبولین وریدی قبل از عمل طحال برداری وجود دارد (P = 0.004).
    نتیجه گیری
    طحال برداری به خصوص در صورت استفاده از ایمونوگلوبولین وریدی قبل از انجام عمل می تواند به عنوان یک روش درمانی خوب در درمان بیماری پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: طحال برداری، پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمیون، ایمونوگلوبولین وریدی
  • نوین نیک بخش*، علی نقشینه، عسکری نورباران صفحه 61
    زمینه و هدف
    یکی از روش های کارآمد و در دسترس جهت درمان بیماری هایپرهیدروزیس، سمپاتکتومی توراسیک می باشد. هدف ما از این مطالعه، بررسی میزان موفقیت این روش درمانی در بیماران مبتلا به هایپرهیدروزیس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و تمام بیمارانی که به علت هایپرهیدروزیس اولیه در بیمارستان شهید بهشتی بابل طی سال های 1394-1382 بستری شده اند و تحت درمان جراحی قرار گرفته اند، وارد مطالعه شدند. در نهایت 51 بیمار وارد مطالعه شدند. داده ها با نرم افزار 20SPSS و با استفاده از تست آماری تی تست و کای اسکوار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 51 بیمار مورد مطالعه 47 بیمار (1/92%) هیچ عارضه ای بعد از جراحی نداشتند و 44 بیمار (2/86%) بعد از جراحی بهبودی کامل داشتند. ارتباط معناداری میان سن و میزان موفقیت سمپاتکتومی توراکوسکوپیک وجود ندارد (223/0P =). همچنین بین سن شروع بیماری و میزان موفقیت سمپاتکتومی توراکوسکوپیک ارتباط معناداری وجود نداشت (541/0 P =). ارتباط معناداری میان شغل بیماران و میزان موفقیت سمپاتکتومی توراکوسکوپیک نیز وجود ندارد (343/0 P =). یافته های این مطالعه نشان می دهد که محل سمپاتکتومی به صورت معناداری بر نتیجه نهایی جراحی در بیماران هیپر هیدروزیس تاثیر می گذارد (011/0 P =).
    نتیجه گیری
    سمپاتکتومی توراکوسکوپیک روشی ایمن و موثر جهت درمان بیماران مبتلا به هیپر هیدروزیس می باشد.
    کلیدواژگان: هایپرهیدروزیس، سمپاتکتومی توراسیک، جراحی
  • سید اسماعیل حسن پور، حمیدرضا علیزاده اطاقور *، عبدالرضا رویین تن، کامیار اژدری، محمد بقایی، الهه روحی رحیم بگلو صفحه 69
    زمینه و هدف
    بازسازی گوش یکی از چالش های مهم در جراحی پلاستیک و ترمیمی است. از دست دادن تمام یا قسمتی از گوش باعث ایجاد اختلالات خلقی، افسردگی، از دست دادن اعتماد به نفس، اضطراب و ضعف در تعاملات اجتماعی بیمار می شود. از این رو مطالعه ای با هدف بررسی آماری ترمیم گوش بر حسب میزان ضایعه در مرکز آموزشی درمانی جراحی پلاستیک 15 خرداد تهران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد. نمونه ها شامل 170 نفر بیمار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی جراحی پلاستیک 15 خرداد (از تیر ماه 1389 تا دی ماه 1392) بودند. در هر یک از بیماران با توجه به نوع آسیب و ضایعه بافت گوش از تکنیک جراحی خاصی استفاده شد و بیماران بعد از عمل جراحی به منظور بررسی میزان اثربخشی تکنیک جراحی مورد پیگیری قرار گرفتند. در نهایت داده ها با نرم افزار 22 SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه بیشترین عامل ایجاد ترومای گوش را تصادفات با وسایل نقلیه به میزان 5/39% در مردان، 8/42% در زنان و 75% در کودکان به خود اختصاص داد. همچنین به طور معنی داری میزان پذیرش و رضایمندی بیماران در روش کاشت مجدد گوش بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش کاشت مجدد گوش دارای مزایای بیشتری در مقایسه با سایر روش های ترمیمی دیگر می باشد، همچنین رضایتمندی و میزان پذیرش بیماران در روش کاشت مجدد گوش بسیار بیشتر از سایر تکنیک های اخیر است.
    کلیدواژگان: تروما، کاشت مجدد گوش، رضایتمندی
  • ساره بهزادی پور*، صدیقه طهماسبی، نفیسه دم ریحانی صفحه 78
    زمینه و هدف
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر احساس در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان ماستکتومی شده است.
    مواد و روش ها
    جامعه پژوهش حاضر کلیه زنان ماستکتومی شده مراجعه کننده به مراکز مراقبت سرطان شهر شیراز می باشد. برای نمونه گیری بصورت در دسترس تعداد 30 نفر انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. شرکت-کنندگان قبل و بعد از مداخله و همچنین یک ماه پس از اتمام مداخله دو مقیاس پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی برای سنجش رضایت زناشویی و کیفیت زندگی را تکمیل کردند. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. جهت تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها از نرم افزار 22 SPSS استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تفاوت معنا داری بین نمرات پیش آزمون دو گروه نشان نداد. در حالیکه نتایج حاصل از آزمون کواریانس چند متغیره نشان داد که بین رضایت زناشویی گروه آزمایش (87/115 ± 56/11) با رضایت زناشویی گروه کنترل (87/90 ± 08/9) تفاوت معناداری وجود دارد (001/0≥P ). همچنین بین کیفیت زندگی گروه آزمایش (75/79 ± 84/9) با کیفیت زندگی گروه کنترل (87/67 ± 43/8) تفاوت معنادار است (001/0≥P ).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت که گروه درمانی مبتنی بر احساس در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان ماستکتومی شده تاثیر مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی مبتنی بر احساس، رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، زنان ماستکتومی شده
  • فریبا آصفی، بهاره متقی، لیلا رفیعی وردنجانی*، معصومه دل آرام صفحه 89
    زمینه و هدف
    تسکین درد در طول زایمان یکی از نگرانی های زنان باردار می باشد. وجود درد شدید در حین زایمان باعث ترس از زایمان بعدی و تاثیر در رابطه مادری می شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر گاز انتونوکس با تنفس کنترل شده در مدیریت درد زایمان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی یک سوکور بود،که بر روی زنان باردار کاندید زایمان طبیعی مراجعه کننده به بیمارستان ولیعصر بروجن انجام شد. زنان شرکت کننده در مطالعه قبل از وارد شدن به فاز فعال زایمان بیماران به طور تصادفی به دو گروه گاز انتونکس (35 نفر) و تنفس کنترل شده (35 نفر) تقسیم شدند. مادران بلافاصله پس از شروع درد تا زمان زایمان در هر گروه متناسب با نوع مداخله استنشاق گاز انتونکس یا تنفس کنترل شده را داشتند. درد مادران به کمک مقیاس بصری درد (VAS) در طول زایمان تکمیل می شد. آزمون آماری کای دو و تی مستقل برای آنالیز داده ها استفاده شدند سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 66/4 ± 25/25 سال بود. میانگین شدت درد در طول زایمان بین گروه های انتونکس و تنفس کنترل شده تفاوت معنی داری نداشت (05/0P > ). این در حالی است که در مقایسه درون گروهی در هر دو گروه تفاوت آماری معنی داری دیده شد (001/0P < ).
    نتیجه گیری
    استفاده از گاز انتونکس یا تنفس کنترل شده در طول زایمان می تواند، موثر در کاهش شدت درد زایمان باشد. این روش ها جدا از صرفه اقتصادی بدون ایجاد عوارض مادری و نوزادی باعث کاهش شدت درد زایمان می شوند.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، گاز انتونوکس، تنفس کنترل شده
  • حلیم بردی طعنه، زهرا رویانی، مریم چهره گشا، سهیلا کلانتری*، علی اکبر آقایی نژاد صفحه 98
    بیماری هیداتیک آندمیک منطقه خاورمیانه از جمله ایران و یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد. برخلاف بالغین، شایعترین محل درگیری این بیماری در کودکان ریه ها است. در حال حاضر برداشتن کیست از طریق جراحی، یک انتخاب پذیرفته شده برای درمان هیداتیوزیس ریوی است. انتخاب تکنیک جراحی به محل و اندازه کیست هیداتیک بستگی دارد. هدف این مطالعه گزارش یک مورد جراحی همزمان کیست هیداتیک ریه و کبد در یک کودک 5/2 ساله می باشد که پیامد موفقیت آمیزی را در پی داشته است.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک کبد، کیست هیداتیک ریه، جراحی یک مرحله ای
  • فرنوش فرضی، گلاره بی آزار *، سیامک ریماز، سمانه غضنفر طهران، یاسمین چایی بخش، مونا نعمت اللهی ثانی صفحه 103
    در این گزارش موردی به معرفی یک خانم 28 ساله مبتلا به پمفیگوس ولگاریس پرداخته می شود که به دلیل دیسترس جنینی کاندید سزارین اورژانس می باشد. در اینجا به مشکلاتی که ممکن است متخصص بیهوشی در اداره این بیماران با آن مواجه شود، اشاره می کنیم. مراقبت های لازم جهت محافظت از پوست و غشاهای مخاطی در مقابل تروما حین انجام انواع اقدامات ضروری است. همچنین، سرکوب آدرنوکورتیکال به دنبال درمان طولانی مدت با استروئید باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پمفیگوس ولگاریس، بیهوشی عمومی، سزارین
  • پانته آقربانیان، محدثه جعفریان، محمد کمالی نژاد، فرناد ایمانی، محمد نیاکان لاهیجی، علی اکبر جعفریان * صفحه 109
    زنجبیل گیاهی است که با توجه به خواص متعدد درمانی به طور گسترده ای در طب مکمل استفاده می شود. در متون معتبر طب جدید و طب مکمل خواصی از قبیل ضد تهوع و استفراغ، ضد التهابی، تسکین درد، ضد میگرن، تقویت حافظه و... را برای مصرف این گیاه به صورت خوراکی ذکر کرده اند. در صورتی که بیمار به دلیل عادات غذایی و یا به صورت فرآورده های دارویی گیاهی قبل از اعمال جراحی و بیهوشی به میزان مشخصی از این گیاه به صورت خوراکی مصرف کرده باشد، می تواند عوارض و آثار بالقوه مهمی مانند تشدید خونریزی و ضد دردی در زمان بیهوشی یا جراحی داشته باشد. در این مطالعه نحوه عملکرد و اثرات جانبی و نیز نکات هشدار دهنده ای که پزشکان جراح و بیهوشی در رابطه با این گیاه و این دو اقدام مهم پزشکی باید بدانند، با توجه به متون معتبر طب سنتی ایران، گیاهان دارویی طب جدید و مقالات چاپ شده در مجلات معتبر مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زنجبیل، طب سنتی، خونریزی
  • سیدعباس میرمالک*، گروه مترجمین صفحه 118
    تهیه بودجه برای تحقیق در نقاط مختلف جهان، ویژگی های خود را دارد. تهیه بودجه در آمریکای شمالی عموما به پزشکان شهروند تعلق می گیرد، ولی در مواقعی که ارتباط با مراکز اروپایی نیز وجود دارد، امکان پذیر است. مواردی وجود دارد که همکاران پس از ارتباط با یک مرکز اروپایی مشترک یا آمریکای شمالی توانسته اند، بودجه تحقیقاتی تهیه کنند. این موارد در مورد تهیه بودجه از شرکت ها، بیشتر مطرح و امکان دریافت از منابع دولتی کمتر است. مطالب ذیل برای همکارانی که جهت تقویت رزومه خود به دنبال شرکت در طرح های تحقیقاتی در آمریکای شمالی هستند، نگارش شده است.
|
  • Dr Korosh Karimi, Dr Abbas Amirjamshidi * Page 1
    Introduction &
    Objective
    The main purpose of this review is to discuss the latest recommendations and strategies for treatment of pediatric patients with traumatic brain injury (TBI).
    Materials and Methods
    Through this review, 45 eligible and relevant studies were chosen and the level of evidence was evaluated. The statements which are discussed as “recommendations” refer to class II level of evidence, while the ones which are brought as “options” refer to class III.
    Results
    In pediatric patients with TBI, CPP should be kept above 40mmHg. Bolus infusion of mannitol (0.25- 1g/kg) or continuous infusion of hypertonic (3%) saline (0.1-1 ml/kg) are useful methods to reduce ICP. It is recommended to use minimum doses to decrease ICP to 20mmHg. Administration of steroids suppress endogen cortisol secretion and increase complications like infection. Long-term prophylactic hyperventilation, even mild, should be avoided.
    Conclusions
    Undoubtedly, nothing is more effective than proper prophylaxis. The main duty of a physician in confronting TBI is to reduce secondary injuries caused by hypoxia, hypotension, elevated ICP, reduced CPP, cerebral ischemia, etc.
    Keywords: Traumatic Brain Injury (TBI), Pediatric, Cerebral Perfusion Pressure (CPP)
  • Dr Roholah Sobhani, Dr Farhad Hafezi *, Dr Mohamadjavad Fatemi, Dr Abbas Kazemi Page 36
    Introduction &
    Objective
    There is rising variety of fillers used in aesthetic surgery for skin augmentation and enhancement. The natural fillers include free fat graft, derom-fat graft and reverse dermo-fat graft (dermis down and fat up). There is not a unified opinion on comparative longevity for these grafts among authors. The purpose of this article is to find out the out the come of these grafts in the animal model.
    Materials and Methods
    The study was performed at St. Fatima hospital animal laboratory on 12 Spraugue Dawly male rats who weighed 300 to 350 grams. Three forms of auto fat graft including free fat, dermo-fat and reverse dermo-fat was applied and after two months animals were sacrificed. The specimens were weighed before and after grafting with precise digital scale. All specimens stained with H&E dye and studied for the amount of fibroblast proliferation, collagen bundles, necrosis, neovascularization and eosinophil and giant cell infiltration.
    Results
    We found statistically no significant difference of the pre and post graft weight changes between these three groups. We also couldn’t find and significant differences between the amount of fibroblast proliferation, collagen bundles, necrosis, neovascularization and eosinophil and giant cell infiltration.
    Conclusions
    These findings show that free fat can be used as filler with no need to be combined with dermis. On the other hand we found out that derom-fat take and outcome is not dependent on the position of dermis whether to be over or under the fat graft.
    Keywords: Fat Graft, Dermo-Fat Graft, Reverse Dermo-Fat Graft
  • Eghbali F., Seyedpuor S.M., Pazouki A., Hosseini-Baharanchi F.S. * Page 45
    Introduction &
    Objective
    Professionalism is defined as behaviors, goals, or qualities that characterize a profession or a professional person. Teaching professionalism is an essential part of medical residency training. This study aimed to evaluate the level of professionalism and its associated factors in residents in Iran University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study included 117 residents from Iran University of Medical Sciences in 2016. The main outcome was professionalism score measured by the Persian validated version of the American Board of Internal Medicine (ABIM) questionnaire. Sex, study field, education grade, and to be familiar with professionalism concept were registered. T-test, ANOVA, and multiple linear regression were used for data analysis.
    Results
    Mean±SD age of the 103 residents was 30.17 ± 2.22 years. The mean ± SD of professionalism and its subscales were 6.1 ± 0.63, 6.35 ± 1.05 for honor/integrity, 6.03 ± 0.9 for altruism/respect, and 5.58 ± 1.38 for excellence, respectively. The results showed that study field (gynecology and neurology) was associated with professionalism (P 0.05). Residents’ age was correlated to none of the scale/subscales (P > 0.05).
    Conclusions
    Based on the findings, it could be concluded that to assign professionalism course seems necessary in residency program to enhance the professionalism level in studied population. This study can be an introduction to future researches to distinguish the associated factors with professionalism among different fields.
    Keywords: Professionalism, Resident Student, American Board of Internal Medicine (ABIM) Questionnaire
  • Jalaeikhoo H.*, Rajaeinejad M., Kayhani M., Shiravand Y., Shahkarami M., Shegarf F Page 54
    Introduction &
    Objective
    Autoimmune cytopenic purpura (ITP) is a kind of disease accompanied with thrombocytopenia and platelet damage. The first line treatment is corticosteroid therapy, but always it's not effective. The aim of this study is find out the therapeutic value of splenctomy in these patients’s who that refers to speciality Immam Reza hospital between 2005-2015.
    Materials and Methods
    In this study 88 patients with ITP who had undergone surgery for splenectomy were evaluated. We used a retrospective and clinical review method. The related data of gender, clinical signs, history of blood transfusion and treatment before splenectomy and patient condition after splenectomy are extracted and analyzed after codifying in SPSS 21 software and descriptive statistic.
    Results
    The average age of the patients and those who had done splenectomzed were 39 years. The ratio of man to woman was equal. The results show that there is meaningful relationship between response to splenectomy and low age (P = 0.002) and also there is a meaningful relationship between using IVIG before splenectomy and rise platelet number after splenectomy (P = 0.004).
    Conclusions
    Splenectomy, specialty using IVIG before that is good treatment for ITP.
    Keywords: Splenectomy, Autoimmune Thrombocytopenic Purpura, IVIG
  • Nikbakhsh N. *, Naghshineh A., Noorbaran A Page 61
    Introduction &
    Objective
    One of the efficient and available ways to treat the hyperhidrosis is thoracic sympathectomy. Our goal of this study was to evaluate the success rate of this method of therapy in patients with hyperhidrosis.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study enrolled all patients with initial hyperhidrosis in Babol Medical Sciences hospitals, between the years 2003-2015 whom have been hospitalized and treated by surgery. Eventually the patient entered the study were 51. The data analyzed by SPSS V. 20 and using statistical test of Chi-Square, T-Test analysis.
    Results
    Of the 51 patients, 47 patients (92.1%) had no complications after surgery, 44 patients (86.2%) had complete response after surgery. There was no significant relation between age and success rate (P = 0.22). Between age of onset and thoracoscopic sympathectomy success rate there was no significant correlations (P = 0.54). There was no significant relation between job of patients and the success rate (P = 0.34). The findings indicate that the final result of sympathectomy surgery is in close relation with the level of sympathectomy (P = 0.01).
    Conclusions
    Sympathectomy is a safe and effective treatment for patients with hyperhidrosis.
    Keywords: Thoracic Sympathectomy, Hyperhidrosis, Surgery
  • Hassanpour S. E., Alizadeh Otaghvar H. R.*, Rooyeen Tan A., Azhdari K., Baghaee M., Rouhi Rahim Begloo E Page 69
    Introduction &
    Objective
    Reconstruction of the ear is one of the major challenges in plastic and reconstructive surgery. Loss of all or part of the ear causes mood disorders, depression, and loss of self-confidence, anxiety and disturbance in patient's social interactions. Therefore, a study was conducted to determine the Statistical assessment of ear repair in terms of lesion size in patients referring to Center for Plastic Surgery 15 Khordad from July 2010 to December 2013.
    Materials and Methods
    This study is a descriptive cross-sectional study. The samples consisted of 126 patients referring to Center for Plastic Surgery 15 Khordad (from July 2010 to January 2013). A special surgical technique was used in each patient regarding the type of injury and ear lesion. Patients after the surgery were followed up to evaluate the effectiveness of the surgical technique. Finally, the data were analyzed using SPSS V .22.
    Results
    In this study, the greatest cause of ear trauma was accidents with vehicles (39.5% in men, 42.8% in women and 75% in children). Also, the acceptance and satisfaction of patients in ears reimplantation method was significantly higher.
    Conclusions
    The use of ear replantation method has more advantages compared to other reconstructive methods. Also, the satisfaction and acceptance of patients in the replantation method is much more than other recent techniques.
    Keywords: Trauma, Replantation, Satisfaction
  • Damreihani N., Behzadipour S. *, Tahmasebi S Page 78
    Introduction &
    Objective
    The main purpose of this study was investigating the effectiveness of emotionally focused group therapy on marital satisfaction and quality of life in the women undertake mastectomy.
    Materials and Methods
    The study population included 30 women who undertake mastectomy and attending the Cancer Care Center in Shiraz city. They were selected with accessible sampling method and randomly divided to experimental and control groups. The participants completed Marital Satisfaction Scale and Quality of Life Scale before and after intervention and also one month after the end of intervention. Control group do not receive any intervention.
    Results
    The results showed no significant differences between the pre-test scores of both groups. However, in Post-test, the score of the experimental group in marital satisfaction (11.115 ± 56.87) and quality of life (9.79 ±84.75) is significantly different from score of control group in marital satisfaction (9.90 ± 08.87) and quality of life (9.79 ± 84.75). The data were analyzed by using ANOVA test and SPSS 22 software.
    Conclusions
    The results determine that variables of the study are significantly (P
    Keywords: Emotionally Focused Group Therapy, Marital Satisfaction, Quality of Life, Mastectomy
  • Asefi F., Mottaghi B., Rafiee Vardanjani L.*, Delaram M Page 89
    Introduction &
    Objective
    Pain relief during labor is one of the major concerns in obstetrics; severe labor pain causes fear of the next pregnancy and interferes with the mother's family relationship. The aim of this study was to evaluate the comparison between Entonox and controlled breathing technique during labor for pain management in labor.
    Materials and Methods
    This double-blind semi-experimental was conducted on pregnant women who were candidates for vaginal delivery in Educational Hospitals of Valiasr Broujen, Iran. Before entering into the inactive phase of labor, participants were randomly allocated to receive inhaled Entonox gas (n = 35) or controlled breathing technique (n = 35) as a control group. Mothers inhaled the gas or breathing at the commencement of pain, and ceased as soon as the pain diminished, up to the end of the second stage of labor which was the neonate's birth. Main outcomes were pain score based on VAS (visual analog scale), duration of delivery. Chi-square and Independent T-test were used for data analysis and P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Seventy pregnant women with a mean age of 25.25 ± 4.66 years were studied. Mean of pain severity score during labor in the Entonox and controlled breathing technique groups was not significantly changed (P
    Conclusions
    Using Entonox or controlled breathing technique are effect for reducing labor pain and there are cost benefits without the significant increase in maternal and neonatal complications for controlling pain severity during of labor.
    Keywords: Vaginal Delivery, Entonox, Controlled Breathing
  • Taneh H. B., Royani Z., Chehrehgosha M., Kalantari S. *, Aghaeenejad A. A Page 98
    Hydatid disease is endemic in the Middle East, including Iran and is one of the common diseases between humans and animals. Unlike adults, the most common site of involvement is the lung disease in children. Currently remove the cyst through surgery, a choice approved for the treatment of pulmonary hydatidose. Choice of surgical technique depends on the location and size of the hydatid cyst. The aim of this study is to report a case of Single-stage surgical lung and liver hydatid cyst in a 2/5 years-old child, which been followed to the successful outcome.
    Keywords: Liver Hydatid Cyst, Pulmonary Hydatid Cyst, Single-Stage Surgery
  • Farzi F., Biazar G. *, Rimaz S., Ghazanfar Tehran S., Chaibakhsh Y., Nematolahi Sani M Page 103
    This report presents a case of 28 years old woman suffering from pemphigus vulgaris, who is candidate for emergence cesarean section due to fetal distress. The complications, which an anesthesiologist might face them during management of these cases, are highlighted here. Additional care to protect skin and mucus membranes against trauma and also adrenocortical suppression because of prolonged steroid therapy must be considered.
    Keywords: Pemphigus Vulgaris, General Anesthesia, Cesarean
  • Ghorbanian P., Jafarian M., Kamalinejad M., Imani F., Niakan Lahiji M., Jafarian A. A. * Page 109
    Ginger is a plant widely used in complementary medicine because of its various therapeutic properties. In recent medical and compelimentary medicine textbooks, it has been stated that the oral form of ginger is antiemetic, prevents vomiting and motion sickness, is used as an analgesic and anti-inflammatory, and enhances the memory. If the patients had used specific amounts of ginger or its products routinely before surgery and anesthesia, it could have consequences such as increased bleeding and analgesic effects during surgery and anesthesia. In this Study, we assessed the side effects and warnings surgeons and anesthesiologists had stated as interactions of this plant considering reputed Iranian’s traditional and new medicine and papers that texts published in the different Database.
    Keywords: Ginger, Traditional Medicine, Bleeding