فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 57، تابستان 1395)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 57، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حجت الله مرادی پردنجانی، نگین تقی پور صفحه 11
    امروزه هر سازمانی که تعالی سرمایه انسانی و مدیریتی خود را با تقویت انگیزه و ایمان طراحی و اجرا کند می تواند در کار خود موفق باشد بدین منظور در این پژوهش با هدف ارزیابی میزان گرایش به تعالی سازمانی به بررسی میزان گرایش کارکنان نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری به تعالی سازمانی پرداخته ایم..طرح این پژوهش توصیفی است و به روش پیمایشی و با هدفی کاربردی صورت گزفته است. جامعه آماری تحقیق را کارکنان نیروی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری تشکیل می دهد که از میان آن ها تعداد 120 نفر از کارکنان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند . و داده های مورد نیاز نیز از طریق پرسش نامه تعالی سازمانی که درستی و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ محاسبه شده و مورد تائید متخصصان قرار گرفته، گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، در سطح توصیفی از جداول فراوانی و در سطح استنباطی از آزمون t و نرم افزار SPSS استفاده گردید. بر اساس یافته های این پژوهش میزان گرایش و برخورداری کارکنان نیروی انتظامی از مولفه های تعالی سازمانی بوده است که بر اساس نتایج این پژوهش بیشتر از میانگین متوسط به دست آمد، همچنین مولفه های تعصب به عمل، توجه به نیازهای مشتریان و ذینفعان، استقلال و کارآفرینی سازمانی، افزایش بهره وری با استفاده از کارکنان و ارزش های مشترک در گرایش کارکنان به تعالی سازمانی نیروی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری بیشتر از میانگین متوسط گزارش شده است ولی مولفه های مزیت رقابتی، ساختارهای ساده و انعطاف پذیری از میانگین متوسط کمتر است.
    کلیدواژگان: گرایش، تعالی سازمانی، نیروی انتظامی، چهارمحال و بختیاری
  • عبدالرحمن حائری، سید مرتضی هاتفی صفحه 23
    تامین امنیت فضای مجازی، حفاظت از هویت دینی و ملی و پایش فضای تولید و تبادل اطلاعات از اهم ماموریتهای اساسی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا) است. به مانند هر سازمان دیگر، پلیس فتا نیز در صورتی در پیشبرد ماموریتهای خود موفق است که فرآیندهای کاری آن از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار باشند. در این صورت که با صرف منابع به صورت بهینه اهداف پلیس فتا در حوزه پیشگیری و مبارزه با جرایم سایبری تحقق می یابد. هریک از فرآیندهای کاری در هر سازمانی برای موفقیت و اجرای درست نیازمند مجموعه علل و عواملی است که در این تحقیق با پرسش از خبرگان این عوامل در قالب جنبه ها و ملاحظات کلیدی مربوط به گروه فرآیندهای کاری پیشنهادی (در قالب سه رسته فرآیند کلی «عملیاتی»، «پشتیبانی تخصصی» و «مدیریتی») برای پلیس فتا شناسایی و طبقه بندی شده است. سپس با پرسش از جامعه هدف، اهمیت و اولویت این جنبه ها مشخص گردید ، بر اساس نتایج پرسشنامه ، تحلیلهای مربوطه در دو حالت عمومی و تحلیلهای مربوط به تفکیک گروه فرآیندها، عرضه شد. سرانجام مشخص شد که مواردی از قبیل توجه به نیازهای کاربران، شناسایی مصادیق و زمینه های مربوط به جرایم سایبری، سنجش اثربخشی راهبردهای مبارزه با جرایم سایبری و توسعه توانمندی های نیروی انسانی پلیس فتا، مهمترین جنبه های موثر بر فرایندهای کاری پلیس فتا است.
    کلیدواژگان: جرایم سایبری، امنیت فضای مجازی، پلیس فتا، فرآیند های کاری، فرآیند های مدیریتی، فرآیند های پشتیبانی تخصصی، فرآیند های عملیاتی
  • سیدمهدی احمدی بالادهی، محمدرضا ابراهیم نژاد صفحه 61
    امروزه یکی از موضوعات مهم برای سازمان ها، برنامه ریزی برای افزایش بهره وری (ارتقای کارایی و اثربخشی) است، چرا که بهره وری همواره یکی از راهبردهای بنیادی برای تضمین بقا و رشد سازمان ها به شمار می رود. در این مقاله به بررسی تاثیر سبک های رهبری مدیران بر ارتقای بهره وری منابع انسانی می پردازیم. این تحقیق از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. این تحقیق به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، تحقیق همبستگی نیز خوانده می شود. جامعه آماری شامل109 نفر از مدیران ستادی فرماندهی انتظامی استان مازندران است که بر اساس فرمول کوکران، 85 نفر بصورت نمونه گیری تصادفی ساده به مصابه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات بر اساس پرسشنامه استاندارد سبک رهبری کلارک (1998) و پرسشنامه استاندارد بهره وری تنظیم شده است. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 83/0 و 97/0 مورد سنجش و تایید شد، برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ضریب همبستگی ، رگرسیون و فریدمن با نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که سبک رهبری و مولفه های آن بر بهره وری منابع انسانی موثر است. نتایج تحقیق نشان داد که بعد غیر دستوری و بعد مشارکتی به ترتیب دارای بیشترین و کمترین ضریب همبستگی بوده است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، مدیران، بهره وری، منابع انسانی، مازندران
  • بختیار استادی، سعید کیوانی فر، رضا برادران کاظم زاده صفحه 87
    امروزه محیط های اجتماعی متحول که تغییرات سریع سازمان ها را موجب می شود ساختار و فرایندهای سازمانی منعطفی را می طلبد که جانشین الگوهای سنتی گذشته شود. سازمان ها، نه برای رقابت، بلکه برای بقا نیز باید فعالیت هایی وسیع در جهت بهبود انجام دهند. می توان گفت ریشه های اصلی راهبردها و برنامه های سازمان نشئت گرفته از مفروضات راهبردی، باورها و ارزش های حاکم بر سازمان است که همگی آن ها نیز متاثر از الگوهای ذهنی، تاثیرات محیطی، انتظارات ذی نفعان و پاسخگویی به مشتریان می باشد. بدون تغییر اساسی در مفروضات پذیرفته شده در سازمان، باورها و ارزش های نهادینه شده در آن و انتظار تغییرات جهشی و ارزش آفرین دور از انتظار است. در این میان، مفروضات بنیادی سازمان ها نقشی اساسی-تر در شکل گیری راهبردها و بینش های سازمانی دارد. لازم است سازمان ها، طی فرایندی اکتشافی و همه جانبه، این مفروضات را شناسایی کنند و در صورت نیاز برنامه هایی را به منظور تغییر تدریجی یا سریع آن ها اجرایی کنند. در این تحقیق به شناسایی پروژه های بهبود از طریق مرور ادبیات، نیازمندی های نکات راهنما در الگوی تعالی، بررسی اظهارنامه های متعدد حوزه تعالی سازمان ها و شرکت های مختلف داخلی و خارجی، گزارش های موسسه ای.اف.کیو.ام. (EFQM) و نیز نظر خبرگان در حوزه بهبود سازمانی مبتنی بر الگوی مکنا پرداخته شده و در ادامه نیز معیارهای مرتبط با هر پروژه بهبود مشخص شده است. در نهایت، با استفاده از پرسش نامه های تهیه شده، پروژه های بهبود که بیشترین تاثیر را بر معیارهای دارای بیشترین ارتباط با پروژه های بهبود دارد معرفی شده است.
    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، امتیاز تعالی، پروژه های بهبود، مدل مکنا
  • ابراهیم قربانی، رسول صمد پور صفحه 107

    رهبری با اهمیت ترین و باارزشترین عاملی است که نقشی بسزا در بهبود عملکرد سازمانی و کارکنان ایفا می کند؛ چرا که اجرای موفقیت آمیز هر برنامه ای مستلزم وجود مدیرانی توانمند و کاراست. اگر مدیران در ایفای نقش و رسالت خود کوتاهی کنند و به اهداف مورد نظر دست نیابند، نتایج زیان بار آن مستقیما عاید گروه یا سازمانی است که با آن سروکار دارند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین سبک رهبری فیدلر با دو بعد رهبری رابطه گرا و رهبری وظیفه گرا و عملکرد کارکنان فرماندهی انتظامی استان آ. غربی است. این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان فرماندهی انتظامی استان آ. غربی هستند. 138 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به مثابه حجم نمونه انتخاب شدند و پرسش نامه های استاندارد سبک رهبری فیدلر (LPC) با ضریب پایایی 71/0 و پرسش نامه استاندارد ارزیابی عملکرد با ضریب پایایی 88/0 را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات پرسش نامه از نرم افزار اس.پی.اس.اس. ویرایش بیستم و آزمون همبستگی استفاده شده است. یافته ها حاکی از ارتباط بین سبک رهبری رابطه گرا و عملکرد کارکنان فرماندهی انتظامی استان آ. غربی است و هیچ گونه ارتباطی بین سبک رهبری وظیفه گرا و عملکرد کارکنان مشاهده نگردید. نتایج نشان می دهد، هرچه استفاده از سبک رهبری رابطه گرا در فرماندهی انتظامی استان آ. غربی بیشتر شود، عملکرد کارکنان توسعه و بهبود می یابد و سبک رهبری رابطه گرا می تواند به افزایش عملکرد و به تبع آن افزایش رضایت شغلی، اثربخشی و کارایی سازمان منجر گردد. با توجه به بهره وری و اثربخشی سبک رهبری رابطه گرا پیشنهاد گردید مدیران به اعمال شیوه ای اهتمام ورزند که پیشتاز و بانی اشاعه و ترویج روابط انسانی در سازمان نیروی انتظامی باشند.

    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، سبک رهبری رابطه گرا، سبک رهبری وظیفه گرا، نظریه اقتضائی فیدلر، عملکرد کارکنان
  • جان وارگیز ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 131
    خدمات پلیسی یکی از مهم ترین کارکردهایی است که هر دولت و حاکمیتی بر عهده می گیرد. برای سازوکارهای دولت، پلیس نهادی بایسته است که برقراری نظم و امنیت را تضمین می کند. همچنین نخستین حلقه اتصال به نظام عدالت کیفری است. از طرف دیگر، برای افراد عادی، نیروی پلیس نماد نیروی بی رحم، اقتدار و همچنین سد و مانعی در برابر بزه است. افراد پلیس هویت سازمان را با پوشش لباس یک شکل به دست می آورند. مردم عادی، با توجه به پوشش یک شکل، آن ها را می شناسد، تشخیص می دهند و از آن ها می ترسند. نظام های پلیس در سراسر جهان بر اساس پس زمینه فرهنگی-اجتماعی به وجود آمده است. به همین دلیل، به تنهایی، اختلاف هایی بزرگ بین این نظام ها وجود دارد. نظام متمرکز هماهنگ شده فردی عربستان که زیر نظر وزارت کشور سازمان دهی شده است و همچنین 42000 نیروی پلیس عجیب و غریب که در امریکا وجود دارد به طور کلی بر دو اصل عام پایه گذاری شده است که یکی رضایت و خشنودی و دیگری قانون است. در این مقاله تلاش داریم نظام های گوناگون پلیس در جهان را بررسی کنیم و کشورهای عربستان، چین، فرانسه، اسپانیا، انگلستان، ایالات متحده امریکا و هند الگوهای گوناگون پلیسی هستند که برای بررسی در نظر گرفته شده است. در این مقاله از این نظام ها سرنخ ها، ضعف ها و قوت ها را برگزیده و تلاش کرده ایم مشخص کنیم چگونه نظام پلیسی هند را در پرتو این الگوهای پلیسی می توان شناخت.
    کلیدواژگان: ساختاز پلیس، پلیس، نظام های پلیس، متمرکز، غیر متمرکز
|
  • Hojat O. Allah Pardenjani, Negin Taghipur Page 11
    Today every organization that has designed and implemented its human resource excellence and management through enhancement of motivation and faith can be successful in its endeavors .Therefore in this research with the aim of appraising the extent of inclination to organization excellence, the extent of charmaha bakhtiyari province police personnel inclination to organization excellence are studied.
    It is a descriptive research in which metric method is used and its aim is applicatory. The statistics population is consisted of charmaha bakhtiyari province police personnel among whom 120 persons by stratified sampling selected and required data through organization excellence questionnaires extracted and its reliability and validity confirmed using alpha chronbach and confirmed by experts. For analysis at descriptive level, frequency table and at elicitation level, T test by SPSS software were used.
    Based on findings of research the extent of personnel inclination to organization excellence and possession of those factors, both of them are higher than medium average. Also the factors of bias to action, attention to needs of customers and clients, independent and organization entrepreneurship, performance increase using personnel and common values in inclination of personnel to organization excellence are reported higher than medium average but factors of competitive advantage, flexible and simple structure are low medium average.
    Keywords: inclination, organization excellence, charmaha bakhtiyari province police forces
  • Abd O. Alrahman Hayeri, Seyed Morteza Hatefi Page 23
    Ensuring virtual domain safety¡ protection of national and religious identity and surveillance of production and distribution of information are among the most important and essential mission of Iran cyber police. Similar to any other organizations¡ Iran cyber police is successful in advancement of its missions provided that its work processes are proportionately efficient and effective .If so by spending the resources efficiently¡ the targets of cyber police in fields of prevention and fighting against cyber crime will materialize. Each of work process in any organization for success and appropriate implementation is in need of a set of causes and factors¡ therefore in this research by asking experts about these factors in form of key aspect and consideration related to proposed work process in format of three general process units of operational¡ specialized support and managerial for cyber police were recognized and classified. Then by asking target community¡ the importance and the priority of these aspects recognized and based on questionnaire results¡ the related analyses in two condition of public and processes group were introduced. Finally it was specified that cases such as attention to user needs¡ antitype recognition and field related to cyber crimes¡ measuring effectiveness of fighting strategies against cyber crimes and development of cyber police human resource capabilities are among most important effective aspects of cyber police working processes.
    Keywords: cyber crimes, virtual doman sofetly, cyber police, work processess, managerial processess, manegerial supporting processess, speciali zed suport processess
  • Seyed Mahdi Ahmadi Baladehi, Mohammad Reza Ibrahim Nejad Page 61
    Today one of important subjects for organizations is planning for productivity increase (promotion of efficacy and efficiency) in organizations because productivity has always been one of the basic strategies for ensuring survival and growth for organizations. Present article is addressing the effect of manager's leadership styles on promotion of human resource productivity. This research is applicatory from aim point of view and descriptive and metric from data collection method. This research is also called coefficient research because the relation between two variables is studied. The statistics population consisted of 109 staff managers of mazandaran province disciplinary commandership based on Cochran formula, among whom 85 persons by simple random sampling were selected. Data collection tools are based on Clark leadership style standard questionnaire (1998) and productivity standard questionnaire. Its reliability by alpha chronbach were .83 and .97 respectively and the results were confirmed. For description and analysis of data, descriptive statistics method and for analysis of information, correlative coefficient test, regression and freedman by SPSS software were used. The research results indicated that leadership style and its constituents are effective on human resource productivity. The research results showed that the dimension of non prescription and partnership respectively have the most and the least correlative coefficient.
    Keywords: leadership style, managers, productivity, human resource, mazandaran
  • Bakhtiyar Ostadi, Saeed Kaevani Far, Reza Baradaran Kazem Zadeh Page 87
    Today transforming social environments which have triggered fast changes in organizations are in need of flexible organization processes and structures that have replaced past traditional models. Organizations not only for competition but also for survival should undertake vast activities for improvement. It can be said that the major roots of organization plans and strategies are originated from strategic assumptions, beliefs and values dominant in organization ,all of which have been influenced by conceptual models, environment influences, shareholders expectation and responsive to customers and clients. Without fundamental changes in accepted assumptions in organization, beliefs and established values therein, expecting drastic and value crating changes are farfetched. Meanwhile organizations fundamental assumptions will have more principal role in formulating strategies and organization perception. It is necessary that organization through comprehensive and explorative processes to recognize these assumptions and in that case it is necessary to implement these plans gradually or quickly. Therefore in this research through library research, guiding points in excellence models, review of different statements in organizations excellence and different internal and external companies, reports of EFQM institutions and experts in field of organization improvement based on Iran police excellence models, the improvement projects were recognized and factors related to each improvement project was specified. Finally using provided questionnaires, the improvement projects which have the most effects on criteria and the criteria which have the most relevance were introduced.
    Keywords: organization excellence, excellence privilege, imprrovement projects, iran police excellence models
  • Ibrahim Ghorbani, Rasool Samadpor Page 107

    Leadership is the most significant and the most valued factor which has played paramount role in improvement of organization and personnel performance because the successful implementation of any plan has necessitated the existence of efficient and capable managers. If managers have defulted and have not attained the expected targets, the harmful results will directly incur on group and organizations that have been involved. The purpose of this research is to study the relationship between fiddler leadership style with two dimensions of relational leadership and functional leadership and personnel performance of western Azerbaijan province police forces. This is an analytic-descriptive and applicatory research. Statistics population of this research consisted of western Azerbaijan province police forces among whom 138 persons by simple random sampling were selected and standard questionnaires of fiddler leadership style by the reliability coefficient of .71 and standard questionnaire of performance by reliability coefficient of .88 were completed. For analysis of the questionnaire data the software of SPSS version 20 and correlation test were used. The results indicated that there is relationship between relational leadership style and personnel performance in western Azerbaijan province police forces. But there is no relationship between functional leadership and personnel performance in western Azerbaijan province police forces. The results have showed that the more the western Azerbaijan province police forces are relational in personnel performance the more they will improve and develop. The relational leadership can improve performance and also increase job satisfaction, efficacy and organization efficiency. Regarding productivity and effectiveness of relational leadership it is suggested that managers by implementing this method will be pioneer and beginner of promotion and distribution of human relationship in Iran police organization.

    Keywords: Iran police, relational leadership, functional leadership, fiddler contingent theory, performance
  • John Varghese, Translated By: Gholam Japlaghian Page 131
    Policing is one of the most important of the functions undertaken by the every sovereign government. For the state machinery, police is an inevitable organ which would ensure maintenance of law and order, and also the first link in the criminal justice system. On the other hand, for common man, police force is a symbol of brute force of authority and at the same time, the protector from crime. Police men get a corporate identity from the uniform they wear; the common man identifies, distinguishes and awes him on account of the same uniform. The police systems across the world have developed on a socio cultural background, and for this reason alone huge differences exist between these police systems. From the singular coordinated centralized system of police in Saudi Arabia organized under the Ministry of Interior to the 42000 odd police forces that exist in USA, policing mainly rests on either of the two broad principles: (1) Policing by consent and (2) Policing by law.
    This paper tries to examine the various police systems that exist in the world, taking Saudi Arabia, China, France, Spain, United Kingdom, the United States of America and India, as examples of various types of policing models. The paper takes cue from these systems, their positives and negatives, and tries to find out how the Indian System, can be understood in the light of these policing models.
    Keywords: police structure, police, police systems, centralised, decentralised