فهرست مطالب

علوم و مهندسی آبخیزداری ایران - پیاپی 11 (تابستان 1389)

مجله علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
پیاپی 11 (تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات علمی
  • آزاده کریمی حسینی، امید بزرگ حداد، عبدالحسین هورفر، کیومرث ابراهیمی صفحه 1
    مناسب بودن تراکم و توزیع باران سنجها در شبکه های باران سنجی هر منطقه، گامی مؤثر در موفقیت طرحهای آبی و برنامه ریزی های منطقه ای و استفاده مؤثر از اطلاعات می-باشد. در این پژوهش با استفاده از مفهوم آنتروپی انتقال اطلاعات، موقعیت ایستگاه های جدید باران سنجی در شبکه باران سنجی حوزه باتلاق گاوخونی با استفاده از داده های بارندگی سالانه ایستگاه ها (1385-1356) تعیین شد. برای مکان یابی باران سنجها با استفاده از دو الگوریتم ترتیبی و ژنتیک استفاده و برای هر الگوریتم دو هدف بیشینه کردن حداقل آنتروپی انتقال اطلاعات و بیشینه کردن متوسط آنتروپی انتقال اطلاعات، تعریف و سپس عملکرد مدلها با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج نشان دهنده عملکرد بهتر و برتری نسبی الگوریتم ژنتیک بر الگوریتم ترتیبی با هر دو هدف بیشینه کردن حداقل آنتروپی (حداکثر 31/1+، 34/1+ و 12/0+ درصد به ترتیب در نواحی یک، دو و سه) و بیشینه کردن متوسط آنتروپی (حداکثر 35/0+، 21/0+ و 02/0+ درصد به ترتیب در نواحی یک، دو و سه) بود.
    کلیدواژگان: باران سنج، مکان یابی، آنتروپی انتقال اطلاعات، الگوریتم ژنتیک و الگوریتم ترتیبی
  • ساناز بمبئی چی، سیدمحمود حسینی، بیژن قهرمان صفحه 13
    در رودخانه های مناطق خشک جریان آب سطحی به-طور دائمی برقرار نمی باشد و محدود به دوره های زمانی کوتاه مدت می شود که پس از آن مجددا رودخانه خشک می گردد. لذا هنگام وقوع سیلاب، حجم جریان در پایین-دست به علت نفوذ به بستر رودخانه کاهش می یابد، که این کاهش حجم، تلفات انتقال نامیده می شود. در این تحقیق سعی می شود تا با توسعه روابط رگرسیونی برای حوضه آبریز قره قوم در خراسان رضوی، تلفات انتقال در رودخانه های این حوضه را برآورد نمود. برای این منظور، اطلاعات موجود در ایستگاه های هیدرومتری و مشخصات فیزیکی رودخانه های کشف رود، کارده و زشک در این حوضه استخراج، تحلیل و مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور تولید روابط رگرسیونی، تلفات انتقال در کیلومتر اول از ابتدای هر بازه به عنوان متغیر وابسته رگرسیون در نظر گرفته شد و چگونگی وابستگی آن به متغیرهای مستقل حجم جریان بالادست، زمان تداوم جریان، شاخص رطوبت پیشین، هدایت هیدرولیکی، شیب و عرض رودخانه مورد آزمایش قرار گرفت. در نتیجه این تحقیق مشخص شد که مؤثرترین متغیر مستقل در برآورد تلفات انتقال، حجم جریان بالادست می باشد. سه رابطه رگرسیون (خطی و غیرخطی) برای پیش بینی تلفات انتقال بر حسب حجم جریان بالادست و عرض رودخانه، از میان روابط موجود توصیه می شوند. با استفاده از این روابط می توان تلفات انتقال را در انتهای هر کیلومتر از مسیر رودخانه، با داشتن حجم جریان در آغاز آن کیلومتر تخمین زد. چنین روابطی می توانند توسط بهره برداران منابع آب و طراحان سازه هیدرولیکی استفاده شوند.
    کلیدواژگان: تلفات انتقال، رودخانه های فصلی، معادله های همبستگی، حوزه آبخیز قره قوم و حجم جریان بالادست
  • امیر سعدالدین، محمد قاسم هلیلی، ابوالفضل مساعدی صفحه 25
    کمبود منابع آب و نیز تغییرات کمی و کیفی آنها، تجدید نظر در خصوص ارائه برنامه ها و تصمیم گیری های مربوط به تخصیص این منابع را ضروری نموده است. در این پژوهش نتایج مختلف تخصیص های متفاوت منابع آب سد بوستان استان گلستان با ارائه و تدوین گزینه ها و سناریوهای مختلف مدیریتی مورد بررسی قرار گرفته است. کنترل و تنظیم سطح آب در مخزن سد بطوریکه بتوان آب کافی برای تامین نیاز آبی خصوصا در ماه های کم آب را ذخیره نمود و در عین حال حجم خالی لازم به منظور کنترل سیلابها را فراهم آورد و همچنین نیازهای اکولوژیکی پایین دست را تامین کرد که خود فرآیندهای مدیریتی را با چالش مواجهه کرده، از اهداف این پژوهش بوده است.
    بدین منظور با بررسی داده های دبی جریان ثبت شده، مشاهده گردید که چهار ماه سیلابی در منطقه مورد مطالعه وجود دارد. این چهار ماه شامل اردیبهشت، خرداد، مرداد و شهریور می باشند. جهت کاهش معضلات تخصیص منابع آب بین کاربران با توجه به دیدگاه ها و اهداف مدیریتی مختلف در بین بهره برداران منابع آب، 16 سناریوی مدیریتی خاص تدوین گردید. در ادامه مقادیر دبی ماهانه ایستگاه هیدرومتری تمر در سال آبی 88-87 به کمک مدل سری زمانی SARIMA پیش یابی گردید. نحوه تخصیص و بهره برداری بهینه منابع آب سطحی با توجه به مقادیر پیش یابی شده به صورت ماهانه در سناریوهای تدوین شده مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس، پنج معیار جهت ارزیابی اثرات اجرای سناریوها تعیین گردید. این پنج معیار عبارتند از (1) میزان حجم خالی مخزن در ماه-های سیلابی، (2) میزان آب ذخیره شده در پایان یک سال آبی، (3) خطر احتمال طغیان در پایاب سد، (4) میزان دبی سیل خروجی از مخزن و (5) خطر شکست سد در هنگام وقوع سیل.
    به منظور موازنه نتایج حاصل از اجرای سناریوهای تدوین شده، و نیز تعیین سناریو یا سناریوهای برتر، فن تصمیم گیری چند معیاره بکار گرفته شد. بدین منظور، پس از محاسبه مقدار معیارها در کلیه سناریوها، معیارهای مذکور به کمک فرآیند AHP وزن دهی گردیدند. سپس، 16 سناریوی تدوین شده با استفاده از روش TOPSIS جهت تعیین برترین سناریوها اولویت بندی گردیدند. با توجه به نتایج حاصله مشاهده گردید که سناریوهای تدوین شده در 9 اولویت قرار گرفتند و سناریوی هفت اولویت اول را به خود اختصاص داده است. این سناریو شامل انجام اقدامات کنترل سیل فقط در ماه های اردیبهشت و مرداد می باشد و در سایر ماه ها هیچ گونه اقدام کنترل سیل صورت نمی گیرد. همچنین پژوهش حاضر می تواند در آینده در قالب یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری برای نیل به مدیریت بهره برداری بهینه از مخازن، توسعه پیدا کند.
    کلیدواژگان: تخصیص بهینه منابع آب، تصمیم گیری چند معیاره، AHP، مدل SARIMA و آبخیز سد بوستان
  • گزارش فنی
  • علی سلاجقه، سمانه رضوی زاده، امیرحسین یعقوبی، فیروز بهادری خسروشاهی صفحه 35
    رودخانه دره گپ واقع در شمال استان بوشهر در بازه مورد مطالعه، الگوی پیچانرودی را تجربه نموده است که قوس های خارجی آن با تمایل... شهر گناوه باعث می شود در هنگام افزایش تراز آب، سیلاب به شهر هدایت شود. در این بازه، متمایل به شهر گناوه بوده که موجب می شود افزایش تراز آب در سیلابهای رخ داده متوجه شهر باشد. لذا در این پژوهش در غالب مسیر طرح، با فرض احداث سه میانبر قوسهای موجود حذف شدند، این امر موجب افزایش شیب رودخانه و سرعت جریان و در نتیجه افزایش توان فرسایشی رودخانه خواهد شد. سپس متوسط میزان فرسایش و رسوب سالیانه و حداکثر عمق فرسایش و رسوبگذاری در شرایط سیل طرح در محدوده مطالعاتی برای دو مسیر پیچانرودی سابق و مسیرطرح رودخانه با استفاده از مدل MIKE11 مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان می دهد حداکثر میزان فرسایش رودخانه در جریانهای سالیانه، در محل دو پل کمربندی و اصلی شهر، برای هر دو مسیر به وقوع می پیوندد. میزان فرسایش در محل پل کمربندی بیشتر از پل اصلی بوده و همچنین در مسیر طرح نسبت به مسیر موجود میزان فرسایش بیشتر می باشد. همچنین حداکثر عمق فرسایش درسیلاب با دوره برگشت 100 ساله، در مسیر موجود برابر با 65/0 متر و در مسیر طرح به میزان 78/0 متر بوده که محل وقوع هردو در محل پل کمربندی می باشد.
    کلیدواژگان: میانبر، فرسایش، رسوبگذاری، رودخانه دره گپ و مدل MIKE11
  • سمیه فضلی، سید حمیدرضا صادقی*، عبدالواحد خالدی درویشان صفحه 41

    پژوهش حاضر به منظور تحلیل روابط جامع متغیرهای بارش، روان آب و رسوب معلق در مقیاس رگبار در حوزه ی آبخیز معرف خامسان با مساحت 4193 هکتار در استان کردستان انجام شد. بدین منظور تعداد 4 رگبار منجر به تولید روان آب و طبعا تولید رسوب از مجموع 9 واقعه ی اتفاق افتاده در فرصت مطالعه استفاده گردید. سپس مدل های مختلف رگرسیون دو متغیره برای تخمین مقدار رسوب رگبار تهیه شد. نتایج پژوهش حاضر بر توانایی برتر مدل رگرسیونی خطی حاصل از کاربرد حداکثر شدت بارش با ضریب تبیین و کارآیی به ترتیب بیش از 843/0 و 84/0 و خطای تخمین حدود 39 درصد در تخمین رسوب رگبار تاکید داشت.

    کلیدواژگان: حوزه ی آبخیز خامسان، رسوب معلق، رسوب نگار، رگرسیون دو متغیره، مدل بارش، روان آب
  • حمید پهلوانی، عبدالرضا بهره مند، امیر احمد دهقانی * صفحه 45

    تخمین مشخصات هیدروگراف سیل در رودخانه ها یکی از مسائل مورد علاقه پژوهشگران علوم آب و هیدرولوژی می باشد. در این پژوهش توانایی مدل های شبکه عصبی مصنوعی جهت شبیه سازی هیدروگراف سیل ورودی به سد مخزنی شیرین دره در استان خراسان مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور تمامی هیدروگراف های سیل ثبت شده در ایستگاه هیدرومتری موجود در بالادست مخزن سد گردآوری و مقادیر دبی سیل با استفاده از روابطه مربوطه استاندارد شد. در ادامه چهار الگوی ورودی بر مبنای استفاده از دبی سیل در ساعات گذشته (یعنی 2، 3، 4 و 5 ساعت قبل) طراحی شدند. به منظور بررسی اثر تعداد پارامترهای ورودی بر دقت تخمین، در هر الگو نیز چهار سیگنال بر اساس تاخیر دبی سیل طراحی و مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور ارزیابی تاثیر افزایش آموزش مدل در بهبود عملکرد آن، معیارهای آماری متعددی همچون خطای حجم سیل، خطای دبی اوج، خطای زمان تا اوج و معیار ناش- ساتکلیف در هر سیگنال ورودی محاسبه و مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که با افزایش زمان تاخیر دقت شبیه سازی کمتر می شود. همچنین به ازاء یک زمان تاخیر معین، با افزایش تعداد ورودی ها (دبی در ساعتهای قبل)، نیز دقت نتایج افزایش می یابد. به طوریکه با افزایش تعداد ورودی ها در الگوی اول، میزان ضریب ناش- ساتکلیف از مقدار 79/0 به 91/0 برای سیگنال چهارم افزایش یافت.

    کلیدواژگان: هیدروگراف سیل، شبکه عصبی مصنوعی، حوزه آبخیز سد شیرین دره، الگوریتم یادگیری و تابع انتقال
  • محمدحسین نساجیان زواره، مهدی وفاخواه، عبدالرسول تلوری صفحه 49
    در پژوهش حاضر کلیه ایستگاه های آب-سنجی موجود در بخشی از حوزه آبخیز مرکزی ایران مورد بررسی قرار گرفته و ویژگی های فیزیوگرافی اصلی حوزه های آبخیز بالادست آنها استخراج گردید، سپس با استفاده تحلیل عاملی متغیرهای مستقل و با استفاده از تحلیل خوشه ایحوزه های آبخیز همگن تشخیص داده شد و با تحلیل متمایزکننده مورد آزمون قرار گرفت. پس از آن تحلیل منطقه ای به روش سیل شاخص مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در سه منطقه همگن در حوزه آبخیز مرکزی وجود دارد و بهترین دبی شاخص، دبی با دوره بازگشت دو سال است؛ و استفاده از مشخصات دیگر فیزیوگرافی علاوه بر مساحت تاثیری در افزایش دقت این روش ندارند.
    کلیدواژگان: آزمون همگنی، آنالیز منطقه ای سیلاب، روش سیل شاخص، دبی حداکثر لحظه ای و حوزه آبخیز مرکزی
  • علی رضایی، سید جمال موسوی صفحه 53
    ایجاد پوشش گیاهی دائمی و دارای بازدهی اقتصادی از راه های کنترل فرسایش در دشت های دامنه ای به روش مشارکت مردمی است. به همین منظور ایجاد سامانه های سطوح آبگیر باران همراه با افزایش ضریب رواناب سطحی خصوصا دربارش های حداقل روزانه لازم می باشد. با توجه به نیاز کشور و استان زنجان به استفاده از روش های مناسب ایجاد سامانه جمع آوری آب باران با هدف تامین آب و توسعه باغات مثمر در اراضی شیب دار این طرح تحقیقاتی در ایستگاه قره چریان زنجان اجراء گردید. نظر به اینکه ایستگاه سینوپتیک زنجان بعنوان ایستگاه معرف شرایط اقلیمی نیمه خشک محسوب می گردد. لذا فراوانی بارش های روزانه در هر ماه و برای یک دوره آماری 45 ساله و برای مقادیر بیشتر از صفر، 1، 5 و 10 میلی متر تهیه گردید. سطوح آبگیر با تیمارهای سطح عایق، نیمه عایق و طبیعی در چهار تکرار بر روی سطح شیب دار ایجاد و میزان بارش روزانه و عمق رواناب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میزان فراوانی بارش های روزانه با عمق مساوی یا بیشتر از 1، 5 و 10 میلی متر در ماه های گرم شامل تیر، مرداد و شهریور بترتیب دارای متوسط فراوانی وقوع حدودا یک بار در یک، سه و ده سال هستند. تجزیه واریانس، مقایسه میانگین ها و تحلیل رگرسیونی بین عمق بارندگی روزانه و عمق رواناب ایجاد شده نشان می دهد که تیمارها دارای تفاوت آماری معنی دار در سطح یک درصد خطا می باشند. همچنین حد آستانه بارندگی برای شروع رواناب برای سطوح عایق، نیمه عایق و طبیعی در حدود 1، 4 و 7 میلیمتر و متوسط درصد ضریب رواناب 9/43، 15/12 و 04/3 می باشد.
    کلیدواژگان: اراضی شیبدار، بارندگی روزانه، تیمار سطوح آبگیر، ضریب رواناب و لایه غیر قابل نفوذ نایلونی
|
  • A. Karimi Hosseini, O. Bozorg Haddad, A. Hoorfar, K. Ebrahimi Page 1
    To Adequately design density and distribution of rain- gauges in rainfall networks of each region, is an effective step toward success of water projects, regional programming and proper use of information. In this research, the locations of new rain- gauges in rainfall network of Gav-khuni basin have been determined using transinformation entropy concept based on annual rainfall data of stations (1356-1385).Sequential and genetic algorithms have been used in order to seleet the proper rain- gauges sites. Two objectives of maximizing the minimum transinformation entropy and maximizing the mean of transinformation entropy have been defined for each algorithm. Then the performances of different models have been compared. The results imply on the better performance and relative supremacy of genetic algorithm, with maximizing the minimum entropy (maximum supremacy is +1.31, +1.34 and +0.12% in zone 1, 2 and3, respectively) and maximizing the mean entropy (maximum supremacy is +0.35, +0.21 and +0.02% in zone 1, 2 and 3 respectively) objectives to sequential algorithm.
  • S. Bambeichi, S. M. Hosseini, B. Ghahraman Page 13
    Flow in streams of arid and semi-arid regions is not perennial and usually floods occur after seasonal precipitations. Therefore, the bed material is dry and underneath soil is in unsaturated condition prior to occurrence of floods. As a result, volume of flood hydrographs decreases due to infiltration as they travel downstream. This reduction in hydrograph volume is usually termed as transmission losses. Because of the existence of ephemeral rivers in most parts of Iran, study on transmission losses in these areas is necessary. In this paper, regression equations are developed for estimating transmission losses in ephemeral rivers of Ghara-Ghoom catchment in Khorasan Razavi province. To achieve this, gauging station's data and physical characteristics of Kashafrud, Kardeh and Zoshk rivers were collected and analyzed. Transmission losses in the first kilometer was considered as dependent variable in regression analysis and its dependency was tested against upstream flow volume, flow duration, antecedent moisture content, hydraulic conductivity, slope and width of the river as independent variables. Upstream flow volume was found to be the most important variable in explaining transmission losses. Three regression equations (linear and nonlinear) were developed for relating transmission losses to the most significant involved variables for Ghara- Ghoom catchment. Estimates of transmission losses can be made for any unit length (km) by calculating the flow volume at the beginning of the unit length as flow volume minus the transmission loss in the previous unit length. Such equations can be used by water resources managers and hydraulic structure designers.
  • A. Sadoddin, M.Gh. Halili, A. Mosaedi Page 25
    Considering the current trend of ever decreasing water resources and their associated qualitative and quantitative variations, managers are now facing the challenge of offering adaptable planning and allocation decision methods for integrated watershed management. This study focuses on the understanding of the trade-offs among the various outcomes of allocation decisions for Boostan Dam reservoir on the Gorgan-Rud River in Golestan Province of Iran. Control of water level in the reservoir such that enough water is available during dry months to satisfy different needs of the downstreamas well as the capability of dam to mitigate floods considered as the objectives of the study. The recorded flow data suggested that there are four months with high likelihood of flooding events. Sixteen mutually exclusive scenarios were developed to accommodate different and competing water demands of water users in the area. The monthly riverflow discharge for one Iranian water-year started from October 2007 were forecasted by a Seasonal Auto Regressive Integrating Moving Average (SARIMA) model. The water allocation analysis was conducted on the basis of the forecasted monthly flow data. To quantify the effects of implementing the scenarios, five indices were selected and quantified. The indices included water storage capacity during flood-prone months, stored water volume at the end of the wateryear,the likelihood of overflowing, outflow discharge simulated by a flood routing technique and the risk of dam collapse because of floods. The multi-criteria decision making technique was used to trade-off the outcomes and therefore to identify the best allocation scenario. To weight the indices, the process of expert knowledge elicitation was completed using AHP (Analytical Hierarchy Process) technique. The TOPSIS (Technique Ordered Preference by Similarity to the Ideal Solution) model was used to identify the best scenario among the 16 allocation scenarios. The results show that the scenarios can be categorised in nine different groups among them scenario 7 has been identified as the best allocation scenario followed by scenario1. Scenario7 is characterised by emphasis on flood control objective for the floodpronemonths (May and August) as well as water supply to meet the water demands of the downstream. The integrating approach implemented in this study is capable of assisting the decision makers and dam operators to understand and investigate the possible allocation scenarios, and to recognise the likely outcomes and the trade-offs among them. Thus, the approach supports the decision makers to achieve their objectives capturing different criteria associated with the allocation problems.
  • A. Salajeghe, S. Razavizadeh, A. Yaghobi, F. Bahadori Khosroshahi Page 35
    Dare- Gap River in the north of Booshehr province of Iran, in the reach of study, has a meandering pattern. Most of the arcs are left wise in the reach of study that caused to increase water level during flood events through the city. To solve this problem, it was supposed, if the arcs are omitted by making three cutoffs in designed path, river slope, flow velocity and also river erosion potential will increase. Then the average of annual erosion, aggradation and also the maximum depth of erosion and aggradation for designed flood were studied for two paths; existing path and artificial path, by using MIKE 11 model. Results showed that the maximum erosion for annual flows occured in two reaches with bridges in them. The amount of erosion in Kamarbandi Bridge was more than Main Bridge. And also deeper erosion was observed in the designed path than existing path. In the Dare- Gap River in the kamarbadni Bridge, results of the maximum depth of erosion and aggradation in the case of designed flood (100- years Flood) showedthat the maximum erosion in the designed path and for former path, was 0.65 and 0.78 meters, respectively.
  • S. Fazli, S.H.R. Sadeghi, A.V. Khaledi Darvishan Page 41

    The present study aimed to analyze the comprehensive relationships between suspended sediment yield, and rainfall and runoff characteristics on storm basis in Khamsan Representative Watershed with an area of 4193 ha in Kurdistan Province, Iran. In due course, 9 storm events occurred during study period were analyzed 4 of which generated runoff and consequently yielded sediment. Different bivariate regression models were then applied for estimating sediment yield. The results of the analysis verified better performance of linear regression developed based on maximum rainfall intensity with respective determination and efficiency coefficients, and estimation error of 0.843, 0.84 and 39%.

  • H. Pahlavani, A. Bahremand, A.A. Dehghani Page 45

    The estimation of flood hydrograph characteristics in natural rivers is of hydrologists interests. In this paper, the ability of neural networks for estimation of flood hydrograph to Shirindareh reservoir dam in Khorasan province is evaluated. Therefore, all flood hydrograph events of hydrometery station in upstream were collected and normalized. It is notable that the flood hydrometery was estimated 2, 3, 4 and 5 hours earlier using the flood discharges at 2, 3, 4 and 5 previous hours as model inputs respectively. In each pattern, four signals were selected for considering the effect of number of inputs for estimation of flood hydrograph. The results show that by increasing the estimation lag time, the accuracy of results decrease and in given lag time, by increasing the number of input, the accuracy of results increase. The results show that the amount of efficiency coefficients, which is the representation of goodness of flood hydrograph modeling,is increased from 0.79 for signal one to 0.91 for signal four.

  • M. H. Nassajian Zavareh, M. Vafakhah, A.R. Telvari Page 49
    In this research, all of existing hydrometric stations are investigated in the part of large central watershed of Iran and the main physiographical characteristics of these stations are extracted. Then, independent parameters and homogeneous watersheds were recognized by using factor analysis and clustering analysis, respectively, and were tested by using discriminate analysis. Regional analysis is evaluated by using flood index. The results showed that there are three homogeneous areas in central watershed and thebest discharge index is one that have two- year return period. Furthere more, other parameters as well a area cant improve the accuracy of results.
  • A. Rezaei, S.J. Mosavie Page 53
    Establishing permanent plant cover with economical efficiency and rural participatory is a way to control water erosion of piedmonts. For this purpose, making rain water harvesting micro- catchments systems along with increasing surface runoff coefficient is necessary especially during low daily rainfalls. This research project established in Garacharyan station of Zanjan with regard to requirement of country and province of Zanjan. Because Zanjan synoptic station is considered to be the index of semiarid climatecouditions, so the daily rain frequency is prepared for every month, 45 years statistied duration and for values larger than 0, 1, 5 and 10 mm. The surface treatments of rain water harvesting plots were impediment, semi impediment and natural with 4 blocks that established on a slope and measured the depth of daily rainfall and caused runoff. The results show that daily rain frequency with depth equal to 1, 5 and 10mm or larger, have average frequency of occurence of one time in one, three and 10 years, respectively, in warm months of July August and September. The variance analysis, mean comparing and regression analysis between depth of daily rainfall and runoff showed that the treatments have significant differences at 1% level. So the threshold of daily rainfall for runoff occurrence due to treatments of impediment, semi impediment and natural are 1, 4 and 7 mm and average runoff coefficients are 43.9, 12.15 and 3.04 percent, respectively.