فهرست مطالب

علوم و مهندسی آبخیزداری ایران - پیاپی 13 (زمستان 1389)

مجله علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
پیاپی 13 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات علمی
  • حسین فتحیان، حسین صدقی، فردین بوستانی، حبیب موسوی جهرمی، محمد منشوری صفحه 1
    عدم قطعیت در بارش پیش بینی شده، یک منبع اصلی عدم قطعیت در پیش بینی بهنگام سیل می باشد. عدم قطعیت بارش از عدم قطعیت در مقدار بارش، توزیع زمانی و توزیع مکانی بارش تشکیل می شود. در این تحقیق به منظور پخش عدم قطعیت بارش در مدل پیش بینی سیل HEC-1، روش گسسته سازی زمانی در چهارچوب اصل بسط تئوری فازی و در ترکیب با الگوریتم ژنتیک نرمال بکار برده می شود. عدم قطعیت به علت توزیع زمانی ناشناخته بارش با توزیع تصادفی بارش در زیردوره های پیش بینی بدست می آید. عدم قطعیت دبی و حجم هیدروگراف سیل تحت تاثیر بارش با گسسته سازی زمانی و بارش بدون گسسته سازی زمانی برآورد و با یکدیگر مقایسه می گردد. نتایج نشان می دهد که در تمام پیش بینی ها، عدم قطعیت در دبی و حجم هیدروگراف سیل تحت تاثیر بارش با گسسته سازی زمانی به طور قابل توجه ای بیشتر از عدم قطعیت بارش بدون گسسته سازی زمانی می باشد. به طوری که به ازای تعداد زیر دوره های پیش بینی برابر با 6 و درجه عضویت مقادیر بارش برابر با صفر، عدم قطعیت در دبی اوج تحت تاثیر بارش با و بدون گسسته سازی زمانی به ترتیب برابر با 7/33 و 16در صد و عدم قطعیت در حجم سیل تحت تاثیر بارش با و بدون گسسته سازی زمانی به ترتیب برابر با 5/23% و 8/14% می باشد. همچنین عدم قطعیت در دبی اوج هیدروگراف سیل به علت عدم قطعیت در توزیع زمانی و مکانی بارش به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از عدم قطعیت به علت مقدار بارش می باشد. به طوری که به ازای تعداد زیر دوره های پیش بینی برابر با 6 و درجه عضویت مقادیر بارش برابر با صفر، عدم قطعیت در دبی اوج به علت توزیع زمانی و مکانی بارش و مقدار بارش به ترتیب برابر با 7/17 و 16 در صدمی باشد. بنابراین استفاده از بارش متوسط زمانی و مکانی در حوضه ممکن است منجر به پیش بینی های نادرست گردد.
    کلیدواژگان: عدم قطعیت، بارش، پیش بینی سیل، گسسته سازی زمانی، تئوری فازی، الگوریتم ژنتیک
  • مریم خسروی، محسن محسنی ساروی، مهدی وفاخواه، گلاویژ فتحی صفحه 15
    در این تحقیق برای همگن بندی هیدرولوژیک برای آنالیز منطقه ای سیلاب در حوزه های آبخیز واقع در سه استان غربی کشور (همدان، لرستان و کرمانشاه) از سه روش مبتنی بر ویژگی های طبیعی (مرزهای سیاسی سه استان)، مبتنی بر خصوصیات و عکس العمل هیدرولوژیکی جریان (آزمون همگنی لانگبین) و تجزیه و تحلیل خوشه ای(روش وارد) استفاده شده است. برای این منظور ابتدا داده و اطلاعات لازم جمع آوری و بعد از تعیین طول دوره آماری مشترک (26 سال) اقدام به بازسازی نواقص سری زمانی داده های دبی اوج در 30 ایستگاه هیدرومتری انتخابی گردید. با انتخاب بهترین توزیع آماری منطقه ای (لوگ پیرسون نوع3) دبی های اوج با دوره های بازگشت مختلف برآورد گردید. مناطق همگن هیدرولوژیک در روش تجزیه و تحلیل خوشه ایبه دو منطقه همگن، آزمون همگنی لانگبین، یک منطقه همگن و محدوده های جغرافیایی، 3 منطقه همگن تقسیم شد. سپس معادلات مربوط به دبی با دوره بازگشت دوسال در مناطق همگن و کل منطقه محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که روابط به دست آمده در مناطق همگن به روش تجزیه و تحلیل خوشه ایدارای کمترین اشتباه استاندارد و بیشترین ضریب همبستگی می باشد. بنابراین روش تجزیه و تحلیل خوشه ایبه عنوان بهترین روش همگن بندی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: همگن بندی هیدرولوژیک، آنالیز منطقه ای، لانگبین، تجزیه و تحلیل خوشه ای، حوزه های آبخیز غرب کشور
  • سمانه پورمحمدی، محمدتقی دستورانی، محمدحسین مختاری، محمدحسن رحیمیان صفحه 21
    تبخیر و تعرق یکی از مهمترین راه های مصرف یا هدر رفت آب در یک حوزه آبخیز است که پایش و بررسی تغییرات آن در دوره های زمانی معین خواهد توانست ضمن نشان دادن میزان آب مصرفی در هر کاربری اراضی، به مدیریت آب در مقیاس حوزه و تعیین میزان آب مورد نیاز جهت تخصیص به هر کاربری اراضی مورد استفاده واقع شود. نظر به وسعت عرصه های منابع طبیعی و حوزه های آبخیز و عدم امکان بررسی ایستگاهی تبخیر و تعرق در یک حوزه، تکنیک سنجش از دور می تواند در تعیین تبخیر و تعرق واقعی صورت گرفته از کاربری های مختلف یک حوزه آبخیز تکنیک مناسبی باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر نیز معرفی آلگوریتم توازن انرژی سطحی زمین (سبال) و نحوه محاسبه تبخیر و تعرق واقعی توسط آن در حوزه آبخیزمنشاد در استان یزد است که به کمک یک سری زمانی ازتصاویر ماهواره ای مودیس (15 تصویر) در سال آبی86-1385 صورت گرفته است. بر این اساس نقشه تبخیر و تعرق واقعی پوششهای مختلف سطح حوزه برای یک سال آبی ترسیم و مورد تحلیل واقع شده است. نتایج حاصل از این تحقیق، ضمن نشان دادن تغییرات مکانی تبخیر و تعرق صورت گرفته از کاربری های مختلف اراضی (بین 27 تا 1174 میلیمتر)، منعکس کننده تغییرات قابل توجه این پارامتر در کاربری های مختلف حوزه بوده و لذا در مدیریت منابع آب و تخصیص حجم مشخص از آب حوزه به هر کاربری میتواند نقش قابل توجهی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تبخیر و تعرق واقعی، پهنه بندی، مدیریت منابع آب، سبال، حوزه آبخیز منشاد
  • مسلم چابک بلداجی، محمدحسن زاده نفوتی، زهره ابراهیمی خوسفی صفحه 31
    پخش سیلاب بر روی مخروط افکنه های واقع در دهانه خروجی آبراهه ها در حوزه های آبخیز مناطق خشک و نیمه خشک با هدف ذخیره سیلاب ها روشی مناسب جهت بهره برداری از آب خشکه رودها، رودخانه های فصلی و جریان مازاد رودخانه های دائمی می باشد. تعیین مکان مناسب برای پخش سیلاب و نفوذ دادن آن به داخل سفره های زیرزمینی آب خود یکی از مهمترین مراحل انجام این گونه پروژه ها است. هدف از انجام این تحقیق مکانیابی عرصه پخش سیلاب در حوزه آبخیز عشق آباد طبس با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی می باشد. در این تحقیق لایه های اطلاعاتی شیب، نفوذپذیری، ژئومرفولوژی، جنس سازند و تراکم پوشش گیاهی در قالب مدل های مختلف با یکدیگر تلفیق و نقشه اولویت مکانی پخش سیلاب تهیه گردید. سپس این نقشه با نقشه سیستم پخش سیلاب اجرا شده در این منطقه مقایسه گردید. کاهش سیلاب های مخرب و سنگین، افزایش درصد پوشش گیاهی، افزایش تنوع زیستی و افزایش آبدهی قنوات از دلایل موفقیت آمیز بودن طرح کنترل سیلاب در منطقه مطالعاتی می باشد. لذا مقایسه نتایج حاصل از این تحقیق با نقشه سیستم پخش سیلاب اجرا شده در منطقه مطالعاتی نشان دادکه عوامل به کار گرفته شده در مدل برای دستیابی به مکانیابی پخش سیلاب مناسب بوده و طرح اجرا شده در محدوده مناطق بسیار مناسب و خوب که توسط مدل تعیین شده بود قرارگرفته است. لذا مدل AHP روش مناسبی جهت مکانیابی عرصه های پخش سیلاب در حوزه های آبخیز مناطق خشک کشور می باشد.
    کلیدواژگان: مکان یابی، پخش سیلاب، لایه اطلاعاتی، مدل AHP و حوزه آبخیز عشق آباد
  • عبدالله اردشیر، حجت کرمی، مجتبی صانعی، سید امین سلامتیان صفحه 39
    تخمین حداکثر عمق آبشستگی اطراف آبشکن ها از مسائل مهم در طراحی آنها می باشد. در مقاله حاضر توسعه زمانی آبشستگی موضعی اطراف اولین آبشکن در سری آبشکن های نفوذناپذیر مستقیم به ازای نسبت های مختلف سرعت جریان به سرعت آستانه حرکت ذرات (U/Ucr) و چهار نوع دانه بندی مصالح بستر (D50) مورد آزمایش قرار گرفته است. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که در شرایط یکسان در نسبت های پائین U/Ucr عمق آبشستگی در مدت زمان کمتری به عمق نهایی آبشستگی می رسد، هم چنین به طور کلی بین 70 تا 90 درصد عمق آبشستگی تعادلی در 20 درصد اولیه زمان آبشستگی اتفاق می افتد. در آزمایش های انجام شده با اندازه گیری حداکثر عمق آبشستگی در زمان های مختلف تعداد 787 داده آزمایشگاهی برداشت گردید. مدل تحلیلی (رگرسیونی) و بهترین مدل شبکه عصبی مصنوعی بدست آمده از این مطالعه با روابط ارائه شده توسط محققین دیگر مقایسه و ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی توسعه زمانی آبشستگی را بهتر از مدل های رگرسیونی بیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: آبشکن، آبشستگی، مطالعه آزمایشگاهی، مدل فیزیکی، تحلیل آماری، شبکه های عصبی مصنوعی
  • محمد روغنی، سیدمحمود رضا طباطبایی، صمد شادفر صفحه 51
    افزایش رو به رشد تلفات منابع آب و خاک حوزه های آبخیز در چند دهه اخیر در اثر بهره برداری غیر اصولی از منابع شدت فزاینده ای یافته است. این موضوع ضمن تشدید وقوع سیلاب ها و افزایش نرخ تولید رسوب و کاهش عمر مفید مخازن سدها، موجبات کاهش تولید و تلفات سرمایه های ملی کشور را فراهم نموده است. این تحقیق در حوزه آبخیز بارده واقع در استان چهارمحال و بختیاری، با وسعتی در حدود 5 کیلومتر مربع و با هدف ارزیابی تاثیر عملیات مکانیکی بر رفتار هیدرولوژی حوزه بر اساس شاخص سیلاب و سیلخیزی انجام شده است..روش کار براساس عملیات صحرایی و ثبت مشخصات مکانی و فیزیکی سازه های احداث شده انجام گرفته است. در مرحله بعد با استفاده از مدل SCS و شبیه سازی سیلاب حوزه، اقدام به بررسی تاثیر سازه ها در کنترل سیلاب و رواناب حوزه مورد مطالعه گردیده است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مخزن سازه های احداث شده با حجمی حدود 471 متر مکعب، ضمن ذخیره رواناب و تاثیر بر نفوذ عمقی جریان رواناب، قادر به کنترل سیلابی با دوره بازگشت حدودا 25 سال می باشد. تحلیل نتایج داده های سیلاب حاصل از مدل SCS در شرایط طبیعی و مقایسه آماری آن با داده های سیلاب شبیه سازی شده با عملیات آبخیزداری بیانگر تفاوت معنی دار داده ها در سطح 99 درصد بوده است. با استفاده از نتایج بدست آمده، مدلی جهت برآورد نسبی تعدادسازه های مورد نیاز متناسب با اهداف طرح پیشنهاد گردیده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملیات آبخیزداری، ذخیره رواناب، سازه های کوتاه، کنترل سیلاب، حوزه بارده
  • گزارش فنی
  • اکبر بابایی، حمید پهلوانی، علی سلاجقه صفحه 61
    تخمین رسوب در رودخانه ها به منظور کاهش خسارات سیل، یکی از مسائل مهم پیش روی محققان می باشد. بدین منظور توسعه دهند. در این تحقیق مدل شبکه عصبی مصنوعی بر اساس مدل سه لایه پیش خور با الگوریتم پس انتشار خطا و تابع انتقال غیرخطی تانژانت اکسون برای پیش بینی رسوب معلق در سه ایستگاه هیدرومتری رامیان در حوزه قره چای، تقی آباد در حوزه جعفرآباد و ایستگاه سرمو در حوزه محمدآباد استفاده شد.80 درصد از داده ها برای آموزش مدل و 20 درصد بقیه نیز جهت آزمون آن استفاده شدند. شاخص های RMSE، MAE و R2 (ضریب تبیین) برای ارزیابی میزان دقت مدل شبکه عصبی استفاده شدند. نتایج به دست آمده از محاسبه شاخص های آماری نشان دهنده کارآیی مناسب مدل های شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی رسوب معلق با ضریب تبیین بیش از 0.99، مجذور مربعات خطای کم تر از 0.0166 و خطای مطلق متوسط کم تر از 16.54 بود. ضریب ناش- ساتکلیف محاسبه شده بالای 0.95 برای ایستگاه های فوق نیز نشان دهنده دقت بالای مدل شبکه عصبی در برآورد بار معلق بود.
    کلیدواژگان: رسوب معلق، شاخص های آماری، ضریب ناش، ساتکلیف، مدل های شبکه عصبی مصنوعی
  • جواد چزگی، حمیدرضا مرادی*، میرمسعود خیرخواه صفحه 65

    احداث سدهای زیرزمینی در مسیل های مناطق کوهستانی از راهکارهای مناسب تامین و توسعه منابع آبی می باشد. مطالعه حاضر جهت انتخاب مکان های مناسب برای احداث سد زیرزمینی در غرب استان تهران انجام گرفت. برای این منظور، از تلفیق سامانه های تصمیم گیری چند معیاره و سامانه اطلاعات جغرافیایی، در قالب یک سامانه پشتیبان تصمیم گیری مکانی، استفاده گردید. بدین ترتیب که ابتدا معیارهای لازم و تاثیرگذار در انتخاب مکان برای احداث سد زیرزمینی شناسایی شد. سپس این معیارها بر اساس فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، به اجزا و سطوح کوچکتر تقسیم شدند. با استفاده از روش مقایسه-های زوجی، معیارهای موجود در هر جزء (سطح)، اولویت بندی شدند. لایه های اطلاعاتی مورد نیاز در محیط GIS تهیه و وزن هر عامل محاسبه گردید. سپس با استفاده از مدول SMCE در نرم افزار Ilwis 3.6 درخت تصمیم گیری اعمال و سرانجام محورها بر اساس شاخص تناسب اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که معیار آب در مقایسه با دیگر معیارها در ارجحیت قرار دارد زیرا بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.

    کلیدواژگان: مکان یابی، سد زیرزمینی، منابع آب، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، سامانه تصمیم گیری چند معیاره و GIS
|
  • H. Fathian, H. Sedghi, F. Boostani, H. Mosavi Jahromi, M. Manshori Page 1
    The uncertainty in forecasted precipitation remains a major source of uncertainty in real time flood forecasting. Precipitation uncertainty consists of uncertainty in the magnitude, temporal distribution, and spatial distribution of the precipitation. Due to uncertainty propagation of precipitation in flood forecasting model of HEC-1, temporal disaggregation method is applied by using the framework of fuzzy Extension Principle supported by a normal genetic algorithm. The uncertainty due to the unknown temporal distribution of the precipitation is achieved by randomly disaggregation of the precipitation into subperiods. Uncertainty in discharge and volume of flood hydrograph due to precipitation with temporal disaggregation and precipitation without temporal disaggregation is estimated and is compared with each others. The results show that in all forecasts the uncertainty in discharge and volume of flood hydrograph due to precipitation with temporal disaggregation is significantly more than uncertainty due to precipitation without temporal disaggregation. So that for forecast subperiod equal to six and membership function of precipitation magnitude equal to zero, the uncertainty in peak discharge due to precipitation with temporal disaggregation and without temporal disaggregation are 33. 7% and 16%, respectively. Also the uncertainty in volume of flood hydrograph due to precipitation with temporal disaggregation and without temporal disaggregation are 23. 5% and 14. 8%, respectively. Also the uncertainty in peak discharge due to the uncertainty in the temporal and spatial distribution can be significantly dominant over the uncertainty due to the uncertainty in the magnitude of the precipitation. So that for forecast subperiod equal to six and membership function of precipitation magnitude equal to zero، the uncertainty in peak discharge due to the temporal and spatial distribution and the magnitude of precipitation are 17. 7% and 16%, respectively. Therefore using space- and time-averaged precipitation over the basin may lead to erroneous forecasts.
  • M. Khosravi, M. Mohseni Saravi, M. Vafakhah, G. Fathi Page 15
    In this research، the hydrological homogeneity was used from three methods based on natural characteristics (Political boundaries of three provinces), characteristics and flow hydrological reaction (homogeneity Langbin test) and cluster analysis (Wards method) for regional flood analysis in basins located in three western provinces in Iran (Hamedan, Lorestan and Kermanshah). For this reason, firstly, necessary information and data were collected and secondly, periodical series of peak discharge were estimated during common statistical period (26 year) in 30 hydrometric selected stations. Using regional suitable distribution (log Pearson III type), peak discharges were estimated in different return periods. The research regions were divided into two homogenous areas in cluster analysis method, one homogenous area in Langbin test and three homogenous areas in political limits method. Then, discharge equations related to two- year return period was estimated in homogenous areas and all areas. The results demonstrate that obtained relations in homogenous regions using cluster analysis method have the least standard error and the greatest determination coefficient (R2). Therefore, cluster analysis was proposed as the best homogeneity method.
  • S. Poormohammadi, M. T. Dastorani, M. H. Mokhtari, M. H. Rahimian Page 21
    A large portion of volumetric catchments, water wastes through evapotranspiration (ET). Therefore، investigation and monitoring of spatio-temporal changes of ET would illustrate the amount of applied water in each land use unit, and also would help to proper management and allocation of water in a catchment scale. In such scales, generation of an ET map over the catchment would more applicable compared with point wise calculation of ET at some meteorological stations. Main objective of this study is introducing of Surface Energy Balance Algorithm for Land (SEBAL) as a new procedure for estimation of actual ET in from of a pixel by pixel basis map. In this study a time series of MODIS satellite images from Manshad catchment in Yazd province were acquired during 2006-2007 cropping season and used for generation of actual ET map. Results of this study show the adequacy of SEBAL in estimation of actual ET under the studied condition. Spatial distribution of ET also indictae that water demand of each land use unit is different comopared with other unit (varies from 27 to 1174 mm، spatially). The generated ET map would help for site specific application of water in the region and therefore, proper management of water resources in a catchment scale
  • M. Chabok Boldaje, M. Hassanzadeh Nafooti, Z. Ebrahimi Khousfi Page 31
    Floodwater spreading over the alluvial located in the basins outlets with the aim of storing of floodwaters is a suitable method for exploitation of dried river, seasonal rivers and extra flows of permanent rivers. Determination of appropriate site for water spreading is one of the most important stages of these projects. The purpose of this study is site selection of floodwater spreading project using of analytical hierarchical processing)AHP(in the Eshghabad basin. Data layers: Slope, permeability, geomorphology, lithology formation and density of vegetation were combined in different models and site selection map was prepared. Then, this map was compared with floodwater spreading map that had been executed in the research area. Reduce of devastating floods; increasing percentage of vegetation; increasing biodiversity and discharge of the springs are all of the reasons for successful flood control project in the study area. Therefore, comparing the results of this research with Floodwater spreading map of the study area showed that the factors used in models are suitable for site selection of floodwater spreading and implemented project has been located in the good and suitable area that had been determined by present model. Therefore, AHP model is appropriate method for site selection of floodwater spreading projects in arid and semi- arid regions.
  • A. Ardeshir, H. Karami, M. Saneie, A. Salamatian Page 39
    Maximum scour depth around spur dikes is an important issue in design process. In the present research، time variation of scour around the first spur dike in a series of impermeable spur dikes was experimentally tested for different ratios of flow velocity to the threshold velocity of particle motion (U/Ucr) and four types of bed material gradation (D50). Experimental results showed that maximum scour depth reaches to an equilibrium condition in shorter time for lower ratios of U/Ucr. Furthermore the amount of 70 to 90% of equilibrium scour depth occurs during the first 20% of the equilibrium time. In the experiments, 787 laboratory data were totally collected with respect to maximum scour depth measured at different times of scouring. Analytical model (regression) and the best artificial neural networks model obtained from this study were compared by relationships provided with other researchers. The results showed that the ANN models of various training schemes outperform rather than the conventional regression models for both training and validation set of data.
  • M. Roughani, M. Tabatabaei, S. Shadfar Page 51
    During the last decades، because of incorrect using of natural resources, the degradation rate of watersheds, soil and water resources have been increasingly grown. Furthermore, while this issue intensifies floods occurring, increases sediment production rate and decreases useful life time of dam reservoirs, it has provided the causes of decreasing the country national investments and products. This research which has been done in Bardeh watershed with 32 square kilometers area in Charmahal province, deals with evaluating of mechanical impact measures on the watershed behavior in decreasing flood and flooding potential. The work method is on the basis of field investigations, results and also recording the physical and spatial characteristics of buildings. In the next stage, using SCS model and simulating the watershed flood, the effect of buildings on the watershed flood and runoff control has been studied. The results show that the buildings with volume about 471 m3 in addition to store runoff and to impact on percolation of runoff flow is also capable of controlling the flood with time period of 25 years. The analysis of output data resulted from SCS model in normal conditions and statistical comparison with simulated flood data along with watershed operations indicates that in 95 percent level there is a meaningful difference among data. Also, using the research results, an equation has been proposed to estimate the required numbers of small dams.
  • A. Babaee, H. Pahlevani, A. Salajegheh Page 61
    The sediment estimation in rivers in order to mitigate flood damages is one of the important problems for the experts.Thus they have tried to develop hydrological and hydraulic models in order to predict the sediment load. In this study, artificial neural network model based on the multi-layer model with back propagation algorithm and non-linear TangAxon function was used for stimulating the suspended sediment in three gauging stations; Ramian in Ghare-Chai, Taghi Abad in Jaffar Abad and Sarmo in the Mohammad Abad River basins. 80 percent of the existing data records used to train the model and also 20 percent of rest for testing its. RMSE (Root Mean square Error), MAE and R2 indices were used to estimate the accuracy of the neural network model. The results obtained from calculating statistical indices indicated high accuracy of the artificial neural network models to predict suspended sediment with R2 greater than 0.99, RMSE lower than 0.0166 and MAE lower than 16.45. Also Nash-Sutcliff coefficient calculated for the stations showed high accuracy of the model to the prediction of suspended sediment.
  • J. Chezghi, H. R. Moradi, M. M. Kheirkhah Zarkesh Page 65

    Construction of underground dams in mountainous stream is an appropriate solution for water resources development and provision. The aim of this study is to select suitable sites for underground dams in the West Tehran Province. The integrated system of a multi- criteria decision making (MCDM) by use of geographic information system (GIS) in the form of measured spatial decision support system (SDSS) was used for this study. Based on these criteria, with the help of the analtical hierarchical process(AHP) method, the land surface divided into smaller components. The criteria in each component (level) were prioritized using paired comparison method. Layers of information needed to prepare the weight of each factors were calculated in the GIS environment.Then, by use of SMCE Module in ILWIS 3.6 software, the decision tree employed and finally based on mentioned criteria, prioritization has been performed. Results show that water criterion in comparison to other criteria is the most important one.