فهرست مطالب

علوم و مهندسی آبخیزداری ایران - پیاپی 17 (زمستان 1390)

مجله علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
پیاپی 17 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین فرزانه، علی گزنچیان صفحه 1
    درشبکه های پخش سیلاب و سامانه های تغذیه مصنوعی، رسوبگذاری مهمترین مانع نفوذ آب در خاک و رسیدن آن به سفره آب زیرزمینی است. کاهش نفوذپذیری خاک به عواملی چون میزان مواد معلق، سرعت نفوذ اولیه، ویژگی های فیزیکی خاک و کیفیت سیلاب بستگی دارد. به نظر می رسد در طول زمان بر اثر ورود رسوبات ریزدانه به شبکه های پخش سیلاب، راندمان این طرح ها کاهش یافته و بعد از مدت زمانی به طور عملی کارایی خود را از دست بدهند. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر رسوب نهشته شده بر روند میزان تغییرات نفوذپذیری تحت تاثیر عملیات پخش سیلاب می باشد. در این پژوهش با استفاده از استوا نه های مضاعف با روش مثلثی نفوذپذیری سطحی خاک در عرصه رسوب گذاری شده و شاهد اندازه گیری شد.و داده های مربوطه به محیط Exelوارد گردید.سپس به منظور تجزیه و تحلیل نتایج و مقایسه اثرات پخش سیلاب برنفوذپذیری عرصه پخش سیلاب نسبت به شاهد از روش آماری فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده گردید. همچنین جهت مقایسه میانگین اثرات اصلی پخش سیلاب و اختلاف بین نوارهای مختلف پخش ازروش مقایسه میانگین دانکن در سطح 5% استفاده شد.لازم به ذکر است مقادیر شاهد (عدم پخش) در سال اول برای مقایسه با تمام نمونه ها در سالهای مختلف پخش در نظر گرفته شده است. بطورکلی نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان دادکه اختلاف نفوذپذیری بین عمق خاک در سطح 1/0 درصد وسیلاب در سطح 5 درصد معنی دار بود. ولی اثرات متقابل عمق و سیلاب بر نفوذپذیری خاک در هیچ سطحی معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: پخش سیلاب، نفوذ، رسوبگذاری، سبزوار
  • مرتضی نبی زاده، ابوالفضل مساعدی، موسی حسام، امیر احمد دهقانی صفحه 7
    در سال های اخیر استفاده ازنظریه مجموعه های فازی جهت مدل سازی پدیده های آب شناختی که دارای پیچیدگی و عدم قطعیت بالایی هستند، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. از این-رو، در این پژوهش از مدل های مبتنی بر منطق فازی شامل سامانه استنتاج فازی (FIS) و سامانه استنتاج فازی- عصبی تطبیقی (ANFIS) به منظور پیش بینی جریان رودخانه استفاده شده است. در این پژوهش از داده های دبی روزانه حوزه آبخیز لیقوان چای به مدت 6 سال (از سال آبی 76-1375 تا سال آبی 81-1380) برای پیش بینی جریان رودخانه لیقوان، استفاده شد. در پیش-پردازش اولیه داده ها، تصادفی بودن آن ها با استفاده از آزمون نقاط عطف مورد بررسی قرار گرفت. سپس جهت تعیین مدل های بهینه ورودی به سامانه ها، کرولوگرام داده ها مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت پیش بینی در 5 مدل که با دبی های روز قبل طراحی شدند، انجام شد. ارزیابی نتایج پیش بینی ها با استفاده از معیارهای آماری نشان داد که مدل ANFIS با دقت بالاتر و پراکندگی کمتری (0234/0RMSE= برای دوره آزمون) نسبت به مدل FIS (1982/0RMSE= برای دوره آزمون) دبی این رودخانه را پیش بینی کرده است. همچنین این مدل در شبیه سازی دبی-های پیک نسبت به مدل FIS دقیق تر عمل می نماید.
    کلیدواژگان: پیش بینی جریان، آبدهی، مجموعه های فازی، سامانه استنتاج فازی (FIS)، سامانه استنتاج فازی، عصبی تطبیقی (ANFIS)، حوضه لیقوان چای
  • محمد زارع، حسن احمدی، شعبانعلی غلامی صفحه 15
    زمین لغزش ها رخدادهای طبیعی بوده که تحت تاثیر عوامل مختلف باعث ایجاد خسارت به طبیعت، انسان و تاسیسات می شوند. یکی از مناطق مستعد در بروز این فرایند طبیعی حوزه آبخیز واز در شمال کشور می باشد. به همین منظور از مدل های عامل اطمینان، ارزش اطلاعاتی و تحلیل سلسله مراتبی برای پهنه بندی لغزش های این حوزه و تعیین کارایی آن در محیط اطلاعات جغرافیایی استفاده شد. به منظور انجام پهنه بندی، در ابتدا نقشه پراکنش لغزش ها با بررسی های میدانی تهیه و سپس نقشه های عوامل موثر در وقوع زمین لغزش تهیه گردید. از روش تحلیل سلسله مراتبی به منظور اولویت بندی عوامل استفاده گردید. بررسی های به عمل آمده ویژگی های سنگ شناسی، فاصله از جاده، شیب، فاصله از آبراهه، کاربری اراضی را مهمترین عوامل موثر در وقوع لغزش ها نشان داد. در مرحله بعد از مدل های عامل اطمینان، ارزش اطلاعاتی و فرایند تحلیل سلسله مراتبی نقشه خطر زمین لغزش با 4 رده خطر کم، متوسط، زیاد وخیلی زیاد تهیه گردید. ارزیابی مدل ها نشان داد که مدل عامل اطمینان، ارزش اطلاعات و AHP به ترتیب بیشترین دقت را در تهیه نقشه خطر زمین لغزش منطقه دارند. در بررسی نقشه های خطر53.34% حوزه در کلاس خطر زیاد و 20.28% در کلاس خطر خیلی زیاد قرار داشته که نشان دهنده ی خطر پذیری بالای حوزه در برابر زمین لغزش می باشد.
    کلیدواژگان: پهنه بندی خطر زمین لغزش، ارزش اطلاعاتی، عامل اطمینان، تحلیل سلسله مراتبی، واز
  • راضیه غلامی گوهره، سید حمیدرضا صادقی، سید خلاق میرنیا، زهرا سلیمانخانی صفحه 23
    آتش سوزی یکی از خطراتی است که مراتع را تهدید می کند و بر ویژگی های مختلف آن ها اثرگذار است. از طرفی اثر آتش سوزی بر نفوذ و تولید رواناب و رسوب در کاربری مرتع و در دوره های زمانی ماهانه و فصلی کم تر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو پژوهش حاضر به منظور بررسی آتش سوزی خفیف مرتع منطقه کدیر در استان مازندران بر مقدار نفوذ، رواناب و رسوب صورت گرفت. در این پژوهش، یک محدوده مرتعی در منطقه ییلاقی کدیر انتخاب و از سه پلات با ابعاد 5/0*5/0 متر به عنوان پلات های شاهد (بدون آتش-سوزی) و سه پلات دیگر با همان ابعاد به عنوان پلات های تیمار با آتش سوزی استفاده شد. سپس با استفاده از باران ساز مصنوعی اقدام به ایجاد بارندگی با شدت حدود یک میلی متر در دقیقه و قطر قطرات حدود یک میلی متر در سطح پلات های شاهد و تیمار گردید و نمونه برداری در سطح پلات ها، به مدت یک سال به صورت ماهانه در هر دو تیمار انجام گرفت. میزان نفوذ از بررسی بیلان آبی ورودی و خروجی رواناب از پلات ها اندازه گیری گردید. میزان روان آب و رسوب جمع آوری شده از سطح پلات ها نیز در آزمایشگاه تعیین و سپس بررسی تاثیر تیمار آتش سوزی بر نفوذ، رواناب و رسوب و اثر متقابل تیمار و زمان با استفاده از آنالیز واریانس صورت گرفت. نتایج بررسی ها نشان داد که اجرای تیمار آتش سوزی در کاربری مرتع سبب افزایش به ترتیب 18/1، 52/1 در تولید روان آب و رسوب و کاهش 014/1 برابری در میزان نفوذ گردید.
    کلیدواژگان: آتش سوزی تجویزی، پلات آزمایشی، شبیه ساز باران، تولید رسوب، تولید رواناب، مرتع ییلاقی
  • پرویز عبدی نژاد، سادات فیض نیا، حمیدرضا پیروان، فرج الله فیاضی، امیر علی طباخ شعبانی صفحه 33

    واحدهای مارنی در حدود 4438 کیلومترمربع از سطح استان زنجان معادل 20 درصد را تشکیل می دهند. در این مقاله به ارزیابی میزان تولید رواناب در واحدهای مارنی موجود در سطح استان زنجان با استفاده از دستگاه بارانساز مصنوعی پرداخته شده است. برای این منظور با گروه بندی و تلفیق نقشه های شیب، اقلیم و واحدهای مارنی سازندهای زمین شناسی در محیط نرم افزار ArcGIS9.3 اقدام به تعریف واحدهای کاری به تعداد 18 واحد شده و در عملیات صحرایی برای هر واحدکاری سه تکرار سنجش میزان رواناب تولید شده با استفاده از دستگاه شبیه ساز باران به ابعاد کرت 1×1 متر و جمعا 54 آزمایش انجام گردید. داده های به دست آمده از عملیات صحرایی با استفاده از برنامه آماری SAS و روش آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی، روش تجزیه و تحلیل مدلهای خطی (GLM Model)، آزمون F و روش مقایسه مقادیر میانگین دانکن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    بررسی روابط بین زمان شروع، حجم و ضریب رواناب در واحدهای مارنی نشان می دهد که معادله همبستگی بین آن ها از نوع درجه دوم بوده و تا حدودی می تواند روند تغییرات را تفسیر نماید. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که اثر واحدهای مارنی و شیب بر تغییرات زمان شروع رواناب معنی دار است. در حالی که اثر اقلیم معنی دار نیست. اثر واحدهای مارنی بر حجم و ضریب رواناب واحدهای کاری معنی دار بوده ولی اثر عامل شیب و اقلیم بر این دو ویژگی معنی دارنیست. بر اساس مقایسه میانگین مقادیر به روش دانکن واحدهای مارنی از نظر حجم و ضریب رواناب به چهار گروه قابل تفکیک می باشند که از نظر حجم و ضریب رواناب با همدیگر اختلاف معنی داری دارند. به طوری که هرچقدر میزان سیلت موجود در آن بالا باشد، به دلیل عدم یا کم بودن قابلیت جذب آب در این واحدها، در این حالت زمان شروع رواناب سریع و حجم رواناب تولیدی بالا خواهد بود. اما از نظر زمان شروع رواناب واحدهای مارنی به سه گروه تقسیم می گردند. به همین ترتیب اثر شیب و اقلیم بر حجم و ضریب رواناب واحدهای مارنی نیز معنی دار است.

    کلیدواژگان: مارن، حجم رواناب، ضریب رواناب، باران ساز، استان زنجان
  • احمد فتاحی، علی فتح زاده صفحه 47
    یکی از اهداف اجرای عملیات آبخیزداری حفظ و احیاء ارزش های رفاهی ساکنان حوزه آبخیز می باشد. تالاب ها نیز به عنوان بخشی از حوزه های آبخیز همواره از اهمیت خاصی از نظر بوم شناسی، زیست محیطی و ارزشهای تفرجگاهی برخوردار می باشند. ارزش حفاظتی تالاب یکی از مهمترین ارزشهایی است که شامل منافع حاصل از حفاظت کارکردهای غیرمصرفی این زیست بوم می باشد. بدین ترتیب با شناخت میزان علاقمندی و تمایل افراد به پرداخت برای حفظ حوزه می توان نقش مشارکت مردمی در حفظ و بهره وری از تفرجگاه های حوزه های آبخیز را شناسایی نمود. این بررسی به تعیین ارزش حفاظتی تالاب گمیشان در استان گلستان با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط و پرسشنامه گزینش دوگانه دوبعدی می پردازد. بدین منظور پس از بررسی اجمالی منطقه اقدام به تهیه و توزیع پرسشنامه در بین بازدیدکنندگان در سال 1388 از این تالاب گردید. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که متوسط تمایل به پرداخت افراد برای حفاظت از تالاب 72850 ریال و ارزش حفاظتی برای هر خانوار (4/5 نفری) 393390 ریال در هر سال می باشد. همچنین ارزش حفاظتی این تالاب در استان گلستان حدود 28 میلیارد ریال برآورد گردید. با توجه به نتایج پژوهش و ارزش قابل توجه حفاظتی این تالاب پیشنهاد می شود سیاست گزاران با تدوین بودجه لازم به افزایش کیفی قابلیت های این زیست بوم کمک نمایند.
    کلیدواژگان: ارزش حفاظتی، ارزش گذاری مشروط، گزینش دوگانه دو بعدی، تالاب گمیشان
  • محمد روغنی، سید رضا امام جمعه، کورش کمالی صفحه 53
    یکی از مسائل مهم و اساسی در مبحث استحصال آب، آگاهی از بیلان آب و تغییرات رطوبت خاک می باشد. در حال حاضر، روش های مختلفی به منظور تعیین رطوبت خاک ابداع شده است. نظر به این که روش های متداول اندازه گیری رطوبت خاک بسیار وقت گیر می باشند، لذا، استفاده از دستگاه بازتاب زمانی امواج TDR4، به طور گسترده ای در سطح دنیا رایج شده است. در حال حاضر با توجه به گران بودن حسگرهای تدفینی و نیاز به استفاده تعداد زیادی از آنها در طرح های پژوهشی، ساخت حسگرهایی که ضمن دارا بودن دقت بالا در مقایسه با نمونه خارجی، از قیمتی مناسب و نیز قابل خرید به وسیله سایر موسسات علمی کشور برخوردار باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین منظور، انواع مختلفی از میله های استیل برای دسترسی به مناسب ترین نوع آن از نظر آلیاژ مشابه با نمونه خارجی تهیه شد. نمونه های ساخته شده در این مرحله، از طریق اندازه گیری رطوبت خاک و مقایسه نتایج داده ها با نمونه خارجی مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه آماری داده ها با استفاده از برنامه SPSS بیانگر تشابه مقادیر داده های نمونه ساخته شده با نمونه خارجی در سطح 99 درصد معنی داری می باشد. در مرحله بعد، نتایج حسگرهای دست ساز و همچنین نوع خارجی با رطوبت وزنی اندازه گیری شده، مقایسه شد. نتایج تحلیل ها بیانگر عملکرد بسیار مناسب حسگرهای ساخته شده است. مقایسه آماری داده ها با رطوبت وزنی نیز در سطح 99 درصد معنی دار می باشد. بر این اساس، با توجه با نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، این امکان وجود دارد تا با تولید حسگرهای یاد شده، شرایط مطلوبی برای پژوهشگران کشور، در اجرای طرح های پژوهشی فراهم شود.
    کلیدواژگان: بافت خاک، حسگر تدفینی، دستگاه TDR، رطوبت خاک، متالورژی میله های حسگر
  • گزارش فنی
  • حمزه نور، سید خلاق میرنیا، مجید خزایی صفحه 63
    فرسایش خاک باعث شسته شدن مواد غذایی، کاهش حاصلخیزی و آلودگی منابع آب می گردد. بنابراین آگاهی از میزان تغییرات و نحوه انتقال مواد غذایی توسط آب های جاری از اهمیت بالایی برخوردار است.پژوهش حاضر به منظور تحلیل هدررفت فسفر در 5 واقعه بارش و ارتباط آلودگی نگار فسفر و آب نگارهای این وقایع بارش در حوزه آبخیز کجور صورت گرفته است. نتایج نشان دهنده حداقل و حداکثر هدررفت فسفر به ترتیب 26/321 و 6707 گرم و متوسط 2620 گرم می باشد. همچنین بررسی آلودگی نگارها بیانگر وقوع زود هنگام اغلب آن ها در مقایسه با آب نگارها و طبعا ایجاد حلقه های سنجه ساعت گرد بوده است. نتایج به دست آمده هم چنین بر ضرورت مطالعات تفصیلی در مقیاس رگبار و پایه های زمانی متفاوت با توجه به هدف بررسی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: رسوب نگار، هدررفت عناصر غذایی، آلودگی نگار فسفر، آلودگی نگار زودرس، حوزه آبخیز کجور
|
  • F.H. Farzaneh, A. Gazanchian Page 1
    In the network of floodwater spreading and artificial recharge system, deposition is the main obstacle of infiltration water in the soil and reaching of water to the groundwater. Soil infiltration reduction depends on suspended material, the infiltration rate, soil physical characteristics and quality of the floodwater spreading. Fine-grained sediment enters into the network during the flood; reduce the efficiency of these projects and in long time of operation to actually lose its effectiveness. The main objective of this study is the effect of sediment deposited on the variation of infiltration rate by the floodwater spreading. In this study, double rings with triangular surface soil infiltration rate were used and the relevant data were entered into the Excel software. The analysis and comparison of the effects of the floodwater spreading on soil infiltration rate in comparison to control was evaluated using the statistical method of factorial completely randomized design. The effects of floodwater spreading on soil infiltration rate were evaluated using the statistics factorial method in completely design. Duncan mean comparison test was applied to compare rate of infiltration on spreading area with ditches between them. It is necessary to mention that the control values in the first year were compared with the results of reminder years. In general, the analysis of variances show the difference between rates of infiltration in depth of soil is significant at level %5 but the level signiticant for floodwater is %1. There is no significant difference for interaction of these two factors.
    Keywords: Floodwater spreading, Soil infiltration rate, Deposition, Sabzevar
  • M. Nabizadeh, A. Mosaedi, M. Hesam, A. A. Dehghani, M.Zakerinia, M.Meftah Page 7
    In recent years, using fuzzy sets theory in modeling of complex and uncertain hydrological phenomena has attracted research workers. For this reason, in this research for river flow forecasting, we have used models of FIS and ANFIS which are based on fuzzy logic. Data of daily flow discharges were provided from Lighvanchay watershed for 6 years. For considering the randomness of data, return points test was used. Then correlogram of data was employed to determine the input optimum models and finally 5 models of discharge forecasting designed based on previous days’ discharge. The results showed that ANFIS was more precise and less disperse (RMSE=0.0234) with compare to FIS (RMSE=0.1982). The ANFIS was also more precise in peak discharges simulation than FIS.
    Keywords: River flow forecasting, River discharge, Fuzzy sets theory, Fuzzy inference system (FIS), Adaptive neuro, fuzzy inference system (ANFIS), Lighvan chay
  • M.Zare, H. Ahmadi, S. Gholami Page 15
    Landslides are the natural events that affect the various factors causing damage to nature, human and facilities. One of the susceptible areas of this natural process is Vaz watershed in North of Iran. For landslide hazard zonation Certain Factor, Information Value and Analytical Hierarchy Process (AHP) Models were used by applying GIS software. First the landslide distribution map was prepared by field observation with the map of different factors in landslides. AHP method was used for determining factors priority. Lithology, distance from the road, slope, distance from waterways and land use were the most important factors in landslide occurrence. In the next step, certainty factor, information value and AHP models used to preparing landslide hazard map in low, medium, high and very high classes. The validation of methods showed that certain factor, information value and AHP respectively have the highest precision in preparing the landslide hazard map. 53.34% and 20.28% of the area located in high hazard and low hazard respectively, which indicate the high susceptibility of the area to landslide hazard.
    Keywords: Landslide hazard zonation, Information value, Certainty factor, Analytical Hierarchy Process, Vaz
  • R. Gholami Gohareh, S.H.R. Sadeghi*, S.Kh. Mirnia, Z. Soleimankhani Page 23
    Fire is one of the threats to forest and rangelands which affects different properties of ecosystems. However, effects of fire on infiltration and runoff production and sediment yield have been rarely considered in rangeland. This study was thus conducted to evaluate the influence of surface fire on amount of infiltration, runoff and sediment in rangelands of Kodir area, Iran. Towards this attempt, a rangeland area was selected in Kodir summer area where three 0.5×0.5 m-plot sizes were installed in control (no fire) condition. Threeother plots with the same dimensions were also treated with fire in the same area. The study plots were then subjected to a simulated rain with intensity of about on millimeter per minute and droplet diameter of about one millimeter. The experiments were conducted one monthly basis for one year study period. The infiltration amount and it's variations in study plots were assessed using volume balance technique. The amounts of surface runoff and sediment were also determined in laboratory. The effects of the fire treatment on study variables and their interactions with time were then analyzed using ANOVA test. The results showed that the fire increased runoff and sediment in treated plots located in rangeland area with respective rates of 1.18 and 1.52 whilst a reduction rate of 1.014 was reported for infiltration in comparison to what recorded for untreated plots.
    Keywords: Experimental plot, Prescribed fire, Rainfall simulator, Runoff generation, Sediment yield, Summer rangeland
  • P. Abdinejad, S. Faiznia, H. Pirvan, F. Faiazi, A. Tabbakh Shaabani Page 33

    Marly units cover about 4438 square kilometers, i. e. 20 per cent of Zanjan province territory. In this paper, the volume of runoff within marly units in Zanjan province was studied using a rain simulator. In this regard, by overlying slope, climate, and marly units of geological formation maps, a number of 18 homogeneous units were distinguished using ArcGis 9.3 software and during field operations, runoff within 1*1 meter plots were recorded within each homogeneous unit, by incorporating a rain simulatorand an overall of 220 plots were tested. Data collected from field operations, were analyzed on the basis of Randomized Complete Block Design with Factorial Treatment Structure, General Linear Method (GLM Model) procedure, F Test and Duncan Multiple Range Test. Investigation into the links between lag time, volume, and the coefficient of runoff within marly unitssuggested that the association will be described by a second power equation, by which trends of differences ill be interpreted. The results of analyses showed that the effect of homogeneous units on the variations oflag time of runoff is significant; while the effect of climate is not significant. The effects of homogeneous units and slopes on volume and coefficient of runoff of marly units were significant; but, slope and climate factors had no effect on these two characteristics. A closer scrutinizing of averages showed, according to volume and coefficient of runoff, homogeneous units can be classified into four groups; on the bases of volume and coefficient of runoff of these groups, they were significantly different. The more silt content of soil, as a result of low or scant water holding capacity, the shorter lag time and larger volume of runoff is expected. The lag time of runoff, homogeneous units were classified into three groups. As well the effects of slope and climate on volume and coefficient of runoff of homogeneous units were also significant.

    Keywords: Marl, Volume of runoff, Coefficient of runoff, Rain simulator, Zandjan
  • A. Fatahi A. Fathzadeh Page 47
    One of the goals of watershed management operations is preservation and restoration of welfare values of residents. Wetlands as a part of watershed are always important in viewpoint of ecosystem, environment and promenade. Protecting value of wetland includes the benefits obtained from conservation of non-use functions of the ecosystem. This study determined the protecting value of Gomishan Wetland in Golestan province using conditional valuation with double-bounded dichotomous choice questionnaire. For this purpose, the questionnaires were distributed among the visitors in 2010 after regional interview. The results indicate that the average people willingness to pay for wetland conservation was 6.58$ and 35.41$ per year for each person and household (5.4 person), respectively. The protective value of the wetland was estimated about 2520000$. Based on the result of the study, it is recommended that policy makers should improve the quality of ecosystem capabilities by allocating sufficient funding.
    Keywords: Preserve value, Contingent valuation method, Double, bounded dichotomous choice
  • H. Noor, S.Kh. Mirnia, M. Khazayi Page 63
    Soil erosion will cause nutrients washes out, soil depletion and water pollution. Therefore, information on nutrient loss variations and its transport in surface water is very important. The present study was conducted to analyze phosphorus losses in 5 rainfall events and the relationship between the hydrographs and the phosphorus pollutographs in Kojour watershed. Results showed that maximum and minimum phosphorus loss were 32126 and 6707 g, respectively with an average value of 2620 g. The results of pollutographs were also showed that most of the pollutographs are in advanced and eveloped stages and rating loops also recognized as clockwise type. The results ultimately approved the necessity of further detailed studies in storm scale and different time bases.
    Keywords: Sedimentgraph, Nutrient loss, Phosphorus pollutograph, In advance pollutographs, Kojour watershed