فهرست مطالب

نشریه حقوق اداری
پیاپی 17 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نادر میرزاده کوهشاهی، حسن رضایی صفحه 9
    در دولت های قانونمدار که ویژگی دولت های مدرن است، دولت محدود و مقید به قواعد حقوقی است و عمل دولت و اداره باید مبتنی بر قاعده حقوقی از پیش وضع شده باشد. سازمان های اداری هرگز اختیار انجام و اجرای اعمال خودسرانه و مستبدانه را نداشته و صلاحیت مقدمات اداری نیز مطلق نبوده و ناشی از قوانین موضوعه است. در مقابل، دولت های ژاندارم و یا پلیسی یا نگهبان قرار دارد که در آن قوای مملکتی تابع قوانین از پیش تعیین شده و اصل قانونی بودن صلاحیت ها و اختیارات نمی باشند. چنین دولت هایی محدود و مقید به قواعد حقوقی نبوده و شهروندان هیچ حقی یا ضمانتی در مقابل دولت و اداره ندارند. به عبارت دیگر، حق مطالبه در این دولت ها وجود ندارد و هر تصمیمی که دولت یا اداره اتخاذ نماید، شهروندان مجبور به اجرای آن هستند و حق استماع و مشارکت ذی نفع ها قبل از تصمیم گیری به رسمیت شناخته نشده است. در نظام حقوق اداری جمهوری اسلامی ایران، بند هشتم اصل سوم دولت مکلف به مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خود شده است. اصول ششم و هفتم، امور کشور را متکی به مشورت و شورا دانسته است و در بند 10 اصل سوم قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی را مکلف به ایجاد نظام اداری صحیح نموده است. در اصل پنجاه و ششم پس از این که حاکمیت مطلق را از آن خداوند دانسته، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم دانسته است و این حق، غیرقابل سلب و واگذاری به دیگران دانسته شده است. با توجه به اصول بنیادین مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می توان نتیجه گرفت: مشارکت شهروندان و ذی نفع ها و فرایند تصمیم گیری ها اجباری و یک اصل قانونی است و سازمان های اداری حق نقض این اصل را ندارند. در خصوص مشارکت کارمندان در تصمیمات اداری نیز قانونگذار با تاسی از «اصل شورا و مشورت» در قانون اساسی مبادرت به تصویب و تدوین ماده 30 قانون مدیریت خدمات کشوری نموده است.
    کلیدواژگان: مشارکت شهروندان، مشارکت کارمندان، تصمیمات اداری، نظام اداری مطلوب، حق استماع
  • عبدالرضا برزگر، تهمینه رحمانی صفحه 31
    در اکثر کشورها سازمان های دولتی، خریدار بخش عظیمی از کالاها و خدمات هستند. در قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383، مناقصه به عنوان روش انحصاری دولت برای خرید کالا و خدمات، تعیین گردیده است. در ایران، برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، از قوانین، مقررات، آیین نامه ها و دستورالعمل هایی تحت عنوان تدارکات دولتی، خبری نیست و عنوان مناقصه به جای تدارکات به کار گرفته شده است و نیز، شرکت‏های خصوصی تحت هیچ شرایطی، مشمول مقررات مناقصه نشده اند. در حالی که، به نظر می رسد با توجه به تحولات ناشی از خصوصی سازی، ضروری است دایره شمول قوانین و مقررات مناقصه را به برخی از انواع شرکت های خصوصی و اشخاص حقوقی خارج از شمول این قانون در ایران نیز، تسری دهیم، به بیان دیگر، شرکت خصوصی که برنده مناقصه پروژه ملی می شود، در راستای اجرای پروژه ملی و تقسیم کارهای پروژه میان تامین کنندگان جزء کالا و خدمات، ملزم به پیروی از قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383 است. بررسی مساله توسعه قانون مناقصات به برخی اشخاص حقوقی، با مراجعه به آرا و نظرات شورای نگهبان و نیز مقایسه تطبیقی با نظام خریدهای دولتی اتحادیه اروپا، می تواند نشان دهنده ضرورت بازنگری مجدد در توسعه دامنه شمول قانون برگزاری مناقصه پس از اجرای سیاست های کلی اصل 44 به برخی اشخاص خارج از شمول این قانون، در ایران باشد و تغییرات احتمالی در نظام خصوصی سازی فعلی را جهت دار کند. این مقاله در بردارنده پیشنهادهایی اصلاحی، برای بهبود شرایط رقابت در بازار خریدهای دولتی برای رونق کلیه کسب و کارهای کوچک و بزرگ در راستای رسیدن به یک استاندارد برای گفتگوی تجاری سالم و رقابت منصفانه و نیز شایسته گزینی از میان شرکت کنندگان در یک مناقصه است. هرچند، با تصویب قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و نیز قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، موضوع و محور اصلی بحث مقاله، با چالش هایی مواجه گردیده است که در این پژوهش، مورد مداقه قرار گرفته است.  
    کلیدواژگان: بازار خریدهای دولتی، تعهد عمومی، قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور
  • مهدی رضایی، محسن شریعتی صفحه 53
    نظام مالیاتی هرقدر در توسعه و عمران کشور و توزیع عادلانه ثروت در جامعه مهم باشد؛ به همان میزان، جایگاه مراجع مالیاتی و کارمندان اداره مالیات و ممیزان مالیاتی اهمیت بیشتری پیدا می کند. بی تردید، ضرورت نظارت بر ماموران مالیاتی و چگونگی این نظارت از اهداف اساسی این مقاله می باشد؛ چرا که در صورت عدم نظارت بر ماموران مالیاتی ایجاد فرصت فساد برای ماموران خاطی که بنا به دلایل ناهنجاری های اجتماعی و اقتصادی اقدام به این عمل می نمایند، بیشتر می شود و این فساد در درجه اول باعث کاهش درآمدهای واقعی مالیاتی دولت و در درجه دوم، باعث از بین رفتن اعتماد مالیات دهندگان نسبت به حاکمیت و تغییر نگرش و در نهایت توزیع نامناسب ثروت و ایجاد فقر می گردد. از همین رو، بحث نظارت بر رفتار ماموران مالیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است. مقاله حاضر، سعی بر بررسی این امر دارد و آنچه که تاکنون پس از اصلاح قانون مالیات های مستقیم سال 1394 از این فرایند به دست آمده بر دو وجه نظارتی تکیه دارد که بدلیل نو بودن آن در حال حاضر از منظر اصول دادرسی مالیاتی دارای نواقصی در فرایند دادرسی و اصل تخصصی بودن دارد.
    کلیدواژگان: مالیات، مامور مالیاتی، نظارت انتظامی، تخلفات، دادرسی مالیاتی
  • حیدر محمد نژاد صفحه 75
    خصوصی سازی خدمات عمومی حذف یا به حداقل رساندن هرگونه کنترل و دخالت دولت در برقراری مکانیزم عرضه و تقاضا و انتقال مالکیت یا کنترل بنگاه های اقتصادی از دولت به بخش خصوصی است. تحقیق حاضر، به دنبال پاسخ به این سوالات است که مبانی و روش های خصوصی سازی خدمات عمومی در کشورهای مورد بحث کدامند؟ خصوصی سازی خدمات عمومی چه آثاری به دنبال دارد؟ روش تحقیق حاضر، مبتنی بر تحلیل محتوای متون، مطالعه و مشاهده منابع مختلف نوشتاری است و در جمع آوری معلومات از فیش برداری استفاده شده است. بنابراین، اهم یافته های تحقیق به این قرار است: نظر به تجربیات و نتایج حاصله از تحقیقات علمی خصوصی سازی خدمات عمومی در مقابله با دخالت گسترده دولت در امور اقتصادی و بوروکراسی فراگیر اداری و اجرایی و عدم کارایی خدمات رسانی دولت بدهی های سنگین خارجی به نظام های سیاسی تورم مستمر و کسری بودجه شدید دولت ها است. عرضه سهام در بازار بورس، واگذاری مدیریت بنگاه های مالی اقتصادی از دولت به بخش خصوصی و حضور دولت به عنوان شریک خاموش و بدون حق رای، انحلال شرکت های دولتی و فروش اموال منقول و غیرمنقول آنها به بخش خصوصی از جمله روش های خصوصی سازی خدمات عمومی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی خدمات عمومی، سیستم دولتی، سازمان خصوصی سازی
  • غلامحسین مسعود، محمدکاظم عمادزاده، احمدرضا شکرچی زاده، الهه صبحی صفحه 103
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین حقوق اداری (بوروکراسی) و میزان پاسخگویی سازمان های دولتی صورت گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر ماهیت و روش، توصیفی (پیمایشی) و از نظر روابط بین متغیرها جزو مطالعات همبستگی است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های استاندارد می باشد که از پرسش نامه دوبرین برای سنجش بوروکرات مداری و از پرسش نامه بونز برای سنجش میزان پاسخگویی استفاده شده است. پایایی پرسش نامه ها از طریق ضریب آلفای کرانباخ مورد ارزیابی و تایید مجدد قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان رسمی ادارات کل استان تهران است که حجم نمونه آماری براساس فرمول کوکران 294 نفر محاسبه و با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. با توجه نتایج آزمون های کلوموگروف- اسمیرونف و شایپرو- ولیک، توزیع داده ها بدست آمده از پرسش نامه ها، غیرنرمال می باشد. به همین دلیل برای سنجش میزان همبستگی بین متغیرهای تحقیق از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. نتایج آزمون اسپپرمن نشان می دهد همبستگی مستقیم، قوی و مثبت بین مولفه های بوروکراسی (سلسله مراتب سازمانی، نظام قوانین و مقررات، تخصص گرایی و شایسته سالاری) با میزان پاسخگویی کارکنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: بوروکراسی، سلسله مراتب سازمانی، قوانین و مقررات، تخصص گرایی و پاسخگویی
  • جواد تقی زاده، مرتضی نجابتخواه، وحید باکویی کتریمی صفحه 131
    دادگاه عالی قانون اساسی مصر در سال 1971 به عنوان ناظر قانون اساسی و دادگاهی خارج از ساختار سلسله مراتبی دادگاه های عادی تاسیس شد. این دادگاه در مقام صیانت از قانون اساسی سال 2014، صلاحیت های متعددی را بر عهده دارد. از مهم ترین این صلاحیت ها می توان به نظارت بر اساسی بودن قوانین و مقررات، تفسیر متون قانونی، رسیدگی به اختلاف در صلاحیت ایجابی و سلبی میان مراجع و نهادهای قضایی و رسیدگی به دعاوی مربوط به اجرای احکام قطعی متعارض اشاره کرد. نظارت اساسی دادگاه عالی قانون اساسی بر اعمال یکجانبه اداری شامل تمام آن ها نمی شود و آیین نامه های ناظر بر بخش خصوصی و اعمال یکجانبه اداری فردی از قلمروی نظارت اساسی دادگاه خارج اند. این در حالی است که آیین نامه های اجرایی، آیین نامه های سازمان دهنده خدمات عمومی، آیین نامه های انتظامی و آیین نامه های حالت فوق العاده در دایره نظارت اساسی این دادگاه قرار دارند.
    کلیدواژگان: قانون اساسی، دادگاه عالی قانون اساسی، نظارت اساسی، اعمال یکجانبه اداری، مصر
  • سید احمد حبیب نژاد، زهرا دانش ناری صفحه 155
    حقوق زبانی شامل حق هر شخص به استفاده از زبان مادری می شود. البته این اصلی ترین مفهوم حقوق زبانی است. گستره این حق هم شامل استفاده از زبان مادری در ادارات و هم حق بر مکاتبات و ارتباطات دیگر به زبان مادری می شود. در هر صورت، زبان مادری نباید موجب تبعیضات ناروا بخصوص در ارائه خدمات عمومی و بهره مندی های اجتماعی گردد. مراجع بین المللی نظیر دادگاه اروپایی حقوق بشر و اتحادیه اروپایی، معیارهای مناسبی را در جهت حمایت از این حقوق ارائه داده اند. از جمله این معیارها می توان به استفاده از زبان مادری به عنوان زبان آزاد در مکاتبات مانند درخواست های اداری، استفاده از نام مخصوص به خود با توجه به زبان مادری، استفاده از زبان مادری برای آموزش و پرورش و… اشاره کرد.
    کلیدواژگان: حقوق زبانی، مکاتبات اداری به زبان مادری، آموزش به زبان مادری، دادگاه اروپایی حقوق بشر
  • سعید خانی والی زاده صفحه 181
    اصل حقوق دفاعی یکی از اصول بسیار مهمی است که به ویژه از قرن گذشته به شکلی روزافزون مورد توجه قرار گرفته و نقش ویژه ای را در حمایت از حقوق و منافع شهروندانی بر عهده دارد که متاثر از تصمیمات مقامات اداری هستند. باید توجه داشت که امروزه این اصل و ضرورت رعایت آن در نظام های حقوقی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه پذیرفته شده است؛ همچنین به منظور حمایت حداکثری از حقوق و منافع افراد در برابر تصمیمات مقامات اداری، حق برخورداری از وکیل در جریان رسیدگی های اداری نیز از عوامل مهمی به شمار می آید که در ارتباط مستقیم با حقوق دفاعی افراد در این مقاله تلاش می شود که ضمن بیان جایگاه حق برخورداری از وکیل در رسیدگی های اداری و ضرورت توجه به آن در حقوق اداری جمهوری اسلامی ایران و فرانسه، مشکلات اعمال این اصل در حقوق اداری ایران و درخصوص حمایت از حقوق اداره شوندگان مشخص گردد.
    کلیدواژگان: حق داشتن وکیل، رسیدگی اداری، حقوق دفاعی، حقوق اداری، دیوان عدالت اداری
  • بابک درویشی، فرشته کاظم زاده نظری صفحه 207
    نظارت بر مصوبات قوه مجریه از حیث تبعیت آنها از قوانین عادی، از جمله ضرورت های هر نظام حقوقی است و انتخاب مرجعی صالح و سازوکاری مناسب برای اعمال این نظارت، می تواند تضمینی برای تامین اصل حاکمیت قانون و اصل سلسله مراتب قوانین باشد. مطالعه پیش رو تلاشی بود در گام اول برای ماهیت شناسی سازوکار فعلی انطباق سنجی مصوبات قوه مجریه با قوانین در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران؛ در گام دوم، بررسی اینکه این سازوکار تا چه اندازه توانسته زمینه تحقق دو اصل یاد شده را فراهم آورد؛ و در گام سوم، اینکه انتقادات مطرح شده از سوی برخی صاحب نظران در مورد سازوکار مذکور را تا چه حد می توان وارد دانست. نتایج بررسی هایی که در این راستا انجام شد بیانگر این بود که نظارت رئیس مجلس شورای اسلامی بر مصوبات قوه مجریه، به کیفیتی که در حال حاضر در کشور ما صورت می گیرد، هر چند به لطف تاسیس «هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» تا حدودی اصل سلسله مراتب قوانین را برآورده ساخته، اما برخی تدابیر تقنینی که به منظور اجرایی کردن این نظارت انجام شده است؛ آسیب هایی را همچون «توسعه صلاحیت های نظارتی» ، «گسترش محدوده نظارت» و «نقض اصل تفکیک قوا» در نظام حقوقی ایران موجب شده است؛ همچنین صلاحیت ناظر برای اعمال این نظارت از جهاتی محل تردید به نظر می رسد. در پایان، راهکارهایی که برای کاستن از میزان آسیب ها و رفع ابهامات موجود قابل تصور بود، در فالب پیشنهادهایی در دو سطح کوتاه مدت و بلندمدت مطرح شد.
    کلیدواژگان: نظارت، مصوبات قوه مجریه، رئیس مجلس شورای اسلامی، ملغی الاثر، مصوبات دولتی
  • محمد زرشگی صفحه 239
    کلانشهر تهران امروزه علاوه بر تمرکز سیاسی-اداری، با گونه های مختلف دیگری از تمرکز نیز مواجه است. در این زمینه می توان از تمرکز اقتصادی- مالی، اجتماعی- فرهنگی، بهداشتی- درمانی، علمی-آموزشی، جمعیتی، صنعتی و… نام برد. این مهم را نباید از نظر دور داشت که ذات دولت محور قانون اساسی، ساختار حقوقی-سیاسی بسیط و رسوخ فرهنگ سیاسی تمرکزگرا، در شکل گیری گونه های مختلف تمرکز در تهران تاثیر بسزایی داشته اند. ناگفته پیداست که عدم رعایت برابری در مقابل قانون از جانب دولت ها از جمله (بند 9 اصل سوم، بند 14 اصل سوم، اصل 19، اصل 48 و…) در توسعه بیش از پیش گونه های مختلف تمرکز در تهران و عدم توسعه متوازن در میان استان های مختلف کشور تاثیری غیرقابل انکار داشته است. این مهم را نباید از نظر پنهان داشت که اگرچه مرکزیت سیاسی و اقتصادی تهران نقش بسیار مهمی در رشد بی رویه آن داشته است؛ اما در بسیاری از موارد، علت شکل گیری یک پدیده با تداوم و حیات آن متفاوت است. بر این اساس، اگرچه می توان علت رشد بی رویه تهران را ناشی از مرکزیت آن دانست؛ اما پیش بینی می شود تداوم این وضعیت با از میان رفتن مرکزیت از بین نخواهد رفت. در این پژوهش برآنیم تا انتقال یا تفکیک پایتخت را از منظر هزینه- فایده مورد واکاوی قرار داده و با مطالعه تطبیقی انتقال یا تفکیک پایتخت در برخی کشورها به تحلیل این مهم بپردازیم. هدف اصلی این تحقیق، تحلیل ساختار حقوقی- سیاسی کشور و امکان سنجی تراکم زدایی از تهران در پرتوی انتقال یا تفکیک پایتخت با توجه به درهم تنیدگی گونه های مختلف تمرکز در پایتخت می باشد.
    کلیدواژگان: تراکم زدایی از تهران، انتقال پایتخت، تفکیک پایتخت، اندازه دولت، تمرکز سیاسی-اداری
|
  • Nader Mirzadeh Koohshahi, Hasan Rezaee Page 9
    The participation of stakeholders in administrative decision is one of principle of procedural Justice. This fundamental principle or hearing principle ratified in administrative procedures all of developed countries. In constitution of republic Islamic of Iran in part of 8 principle of 3’’ government have duty that peoples to interfere in determination of fate political and social and economical any other fate. Consequently legal system of administrative of Iran in accordance of part of 8 principle of 3 constitution and In article of 20 civil services management act accepted the participation of staff or employees in administrative decisions. But our viewed of right to hearing in administrative Law is to hear stakeholders statements before administrative decisions. This principle is one of characteristics of legal administration. The right of hearing in review judicial and common law have ancient root. This right rest in center of rule of law theory. Decisions to be increased their mentality to work in department. The participation of staff in administrative decisions is one of elements of legal administration.
    Keywords: Citizen Participation, Employee Participation, AdministrativeDecisions, Desirable Administrative System, Right to Audit
  • Abdolreza Barzegar, Tahmineh Rahmani Page 31
    In most countries a large part of the goods and services are purchased governmental organizations. Iran tender holding in 1383, the tender is designated as the sole means to purchase goods and services. In Iran, unlike many other countries, there are not laws, rules, regulations and guidelines as public procurement and titel of tender is considered as public procurement. Private firms are not under any circumstances, subject to the provisions of Iran tender holding in 1383. However, it seems that, given the developments from privatization, it is necessary, Iran tender laws and regulations should be extended circle of some types of private companies in Iran. In other words, private companies that are considered as a winning national project, they are required to comply with Iran holding tender in 1383 for Implementing national projects and project tasks are divided among the component suppliers of goods and services. Evaluation of tenders for Development Necessity of Administrative Domains for IranTender Holding in 1383, after The Implementation in association with Article 44 of Iran Constitution law, to some legal firms, including public legal firm or private legal firm, referring to the views of Iran Guardian Council and compare with Europe Union public procurement, They can show the necessity of re-tendering the extension of the law after the implementation of Article 44 for some entities outside the confines of Iran tender holding law and they can change privatization current system. This article contains recommendations for improvement, In order to improve the conditions of competition in government procurement market, for the prosperity of all small businesses and Standard for dialogue with the aim of achieving a healthy business and create fair competition, also a decent selection of participants in a tender. However, with approval The Law on Elimination of barriers to competitiveness and also The Permanent Rules of the National Development Plans, the main topic of the paper's discussion is contradiction and the challenges have been analyzed in this research.
    Keywords: Market of public procurement, The Law on Elimination ofbarriers to competitiveness, also The Permanent Rules of the NationalDevelopment Plans, public obligation
  • Mehdi Rezaei, Mohsen Shariati Page 53
    As the tax system is important in the development of the country and the fair distribution of wealth in the community, the status of tax authorities and employees of the tax office and tax auditors will be as important as it is. Undoubtedly, the need to oversee tax officials and how these oversight are the main objectives of this article is because in the absence of oversight of tax officials, the possibility of corruption for defenders who are doing so for the reasons of social and economic anomalies increases and this corruption First, it reduces the real tax revenues of the government and, secondly, leads to a loss of taxpayer's trust in governance and a change in attitudes and ultimately in poor distribution of wealth and poverty. As a result, the issue of monitoring the behavior of tax officials is of great importance. The present paper tries to investigate this issue and what has already been relied on two aspects of regulatory control since the reform of the direct tax law of 1394, due to the fact that it now has a defect in the process of prosecution in the context of the tax laws. Principle of specialty.
    Keywords: Tax, Tax Officer, Law Enforcement, Violations, Tax Hearing
  • Heidar Mohammad Nejad Page 75
    Privatization of public services or minimizing any control and interference of the state in establishing the mechanism of supply and demand, and the transfer of ownership or control of enterprises from the state to the sector. The present research seeks to answer these questions, which are the basics and methods of privatization of public services in the countries under discussion? What does privatization of public services look like? The method of this research is based on the analysis of texts, the study and viewing of various written sources, and the use of fingerprinting was used to collect information. Therefore, the findings of the research are as follows: According to the experience and results of the research.According to the experience and results of scientific research on the privatization of public services in counteracting the wide-ranging involvement of the state in economic affairs and the inclusive administrative and executive bureaucracy, and the ineffectiveness of the state's servicing of heavy external debts to political systems, there has been continuous inflation and severe budget deficits by governments.Stock Exchanges in the Stock Market The transfer of the management of financial institutions from the state to the private sector and the presence of the state as a silent partner without the right to dissolve state-owned companies and the sale of their movable and immovable property to the private sector are among the methods of privatization of public services.
    Keywords: privatization, public services, government system, privatizationorganization
  • Gholam Hossein Masoud, Mohammad Kazem Emadzadeh, Ahmadreza Shekarchi Zadeh, Elahe Sobhi Page 103
    This study has been conducted to investigate the relationship between the bureaucracy and the accountability of government agencies. The research method in this study, In terms of the purpose is applied, In terms of the nature and methods, descriptive (survey) and In terms of the relationships between variables is a correlation study. Data has been gathered standard questionnaire. To measure the tendency to bureaucracy and the amount of accountability has been used respectively from Dubrin’s questionnaire and Bovens’s questionnaire. Furthermore, the reliability of the data collected has been re-evaluated through Cronbach's alpha coefficient. The statistical population of the research includes the official staff of the general offices in Tehran province that the sample size was calculated on the basis of Cochran's formula of 294 people and selected by stratified sampling method. According to test results of Kolmogorov – Smirnov and Shapiro – Wilk, data obtained from questionnaires have non-normal Distribution, In order to; measure the correlation between variables has been used Spearman’s correlation coefficient. According to Spearman’s test results; there are direct, strong and positive correlation between elements of the bureaucracy (Organizational Hierarchy, rules and regulations, professionalism and meritocracy) and the amount of accountability of staff.
    Keywords: Bureaucracy, Organizational Hierarchy, Rules, Regulations, Professionalism, Accountability
  • Javad Taghizadeh, Morteza Nejabatkhah, Vahid Bakoei Ketrimi Page 131
    The Supreme Constitutional Court of Egypt was established as constitutional supervisor and a court out of hierarchical structure of ordinary courts in 1971. This court is responsible for multiple tasks to protect the constitution 2014. Some of the most important of these powers are: controlling the constitutionality of statutes and regulations, interpretation of legal texts, resolve positive and negative dispute in competence between courts and judicial organizations, and resolve claims about execution of contradictory final verdicts. Controlling the constitutionality of unilateral administrative acts by the Supreme Constitutional Court doesn't include all of them. Regulations governing the private sector and personal unilateral administrative acts are out of control by the court; while executive regulations, public service arrangement regulations, discipline regulations and emergency regulations are under the control of constitutionality by this court.
    Keywords: The Constitution, The Supreme Constitutional Court, ControllingThe Constitutionality, Unilateral Administrative Acts, Egypt
  • eyed Ahmad Habibnezhad, Zahra Danesh Nari Page 155
    Language rights include the right of every person to use native language. Of course this is the main concept of linguistic rights. The scope of this right includes the right to correspondence in native language, the right of the interpreter in the proceedings, the right to have a unique name, the right to communicate with the family members in the native language, and However, mother tongue should not lead to undue discrimination, especially in the provision of public services.... International bodies such as the European Court of Human Rights and the European Union Human Rights have provided appropriate standards for the protection of these rights. One of these criteria is the use of mother tongue as a free language in correspondence, the use of their own name in terms of native language, the use of mother tongue for education, and so on
    Keywords: Language rights, Native language correspondence, Education in nativelanguage, European Court of Human Right
  • Saeed Khanivalizadeh Page 181
    The principle of rights of defense is one of the most important principles that particularly has increasingly been respected since the twentieth century, and has a special role in protecting the rights and interests of citizens affected by the decisions of the administrative authorities. It should be noted that the principle of rights of defense has been accepted in the legal systems of the Islamic Republic of Iran and France. Also, the right to an attorney during administrative proceedings and In order to maximize the protection of rights and interests of the individual is one of the important factors that is in direct connection with the defense rights of individuals against decisions of administrative authorities. In this paper, it is attempted to identify the problems of applying this principle in Iranian administrative law for protecting the rights of citizens, while expressing the status of the right to an attorney in administrative proceedings and the necessity of its observance in Iranian and French administrative laws.
    Keywords: The right to an attorney, administrative proceeding, rights of defense, administrative law, Administrative Court of Justice
  • Babak Darvishi, Fereshteh Kazemzadeh Nazari Page 207
    Supervision of Executive enactment in view that whether those follow general rules is within necessities of all legal systems and selecting trustful reference and proper process to do this supervision, could act as a guarantee to support maxim of Governing of Law and Rules Hierarchy. Present research was attempting to first know about nature current process in measuring compliance of Executive enactment with constitution governing of Islamic Republic of Iran and in second step investigation on to what extend this process could provide ground to realize two said maxims and in 3rd step, to what extent, it could be confirmed the posed criticism from some of scholars about mentioned process. The results of investigation that carried out in this respect, suggested that supervision of director of Islamic Council parliament on Executive enactment that is currently on going in our country, though satisfy maxim of Rules hierarchy to some extent through establishment “Investigation and adaptation Council on Government Enactments against Law”, but some of legislation preparation that provided in order to make this supervision practical, imposed problems such as “Supervision Competence Development”, “Extension of supervision domain”, “breaching Act of forces separation in Legal system of Iran”. Meanwhile, competence of supervisor to conduct this supervision is doubtful in some aspects. At the end, some solutions that thought to be effective to decrease these damages and remove existing ambiguity, raised in form of proposal in two levels of short and long terms.
    Keywords: Supervision, Executive Approvals, Islamic Parliament Speaker, Effectless, Confirmation
  • Mohammad Zereshgi Page 239
    Nowadays megacity of Tehran in addition to political and administrative concentration faces different types of concentration. On this area one can name economic‐financial,social‐cultural,hygienic‐remedial,scientificeducational, population, industrial and so on. This important fact should not be neglected that essence of government pivoted constitution, extensive juridicalpolitical construction and cultural policy of centralization in forming different types of concentrations in Tehran have had important effect. Needless to say that lack of equality consideration regarding the law by governments, among those (paragraph 9 third article, paragraph 14 third article, article 19, article 48 etc.) have undeniable effect on extensive expansion the types of concentration in Tehran and lack of well‐balanced expansion among different states of the country. This important fact should not be neglected too, that although political and economic centralization of Tehran has played an important role in unstructured expansion, but in many ways the factor of forming a henomenon is different from its continuation and lifespan. On this basis although one could acknowledge the unconstructed expansion of Tehran to be caused by its concentration, but it is foreseen that continuation of this situation will not end by demolishing the concentration. In this study we will try to analyze the transference or separation of the capital from the cost‐profit aspect and analyze this important issue by the comparative study of transference or separation of the capital in some countries. The main goal of this comparative study is analyzing the country political‐juridical construction and possibility measurement of cleaning density of Tehran in the light of transference or separation the capital regarding intertwined different concentrations in the capital.
    Keywords: De Localisation from Tehran, Transference The Capital, Separation TheCapital, Government Size, Political?Administrative Centralization