فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:63 Issue: 1, Winter 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 1-5
    به منظور تشخیص عمده ترین تیپ ویروس برونشت عفونی در گردش در کشور بین سالهای 1377 تا 1382، روی نمونه های اخذ شده از 150 گله گوشتی با علائم مشکوک به بیماری برونشیت عفونی آزمایشاتRT-PCR و Nested PCR جهت ردیابی وجود سروتیپ های ویروسهای برونشیت شامل ماساچوست، 793/B و D274 انجام شد. از کل گله ها حدودا 72% در آزمایشRT-PCR آلوده به ویروس برونشیت عفونی بودند. آزمایشات Nested –PCR نشان داد که 7/52% آلوده به سروتیپ 793/B به تنهایی بودند در حالیکه در مورد سروتیپ ماساچوست این رغم تنها 6/16% بود. آلودگی هم زمان در 5/30% گله ها اتفاق افتاده بود. مجموعا 83% گله ها مبتلا به 793/B بودند. نتایج ما نشان داد که که در سالهای مورد مطالعه عمده ترین ویروس برونشیت عفونی در گردش سروتیپ 793/B بود. سروتیپD274 در هیچ گله ای ردیابی نشد. آلودگی هم زمان سروتیپ های ماساچوست و 793/B نشان می دهد که احتمالا این دو سروتیپ محافظتی علیه یکدیگر ایجاد نمی کنند.
    کلیدواژگان: برونشیت عفونی، ویروس های پرندگان، عفونی، تیپ793، B، ایران
  • صفحات 7-13
    در این مطالعه بیماریزایی ویروس A/Ch/It/5043/99 H7N1 که در شیوع آنفلوآنزا در ایتالیا جدا شده بود بصورت تجربی در جوجه ها مورد بررسی قرار گرفت. ده جوجه چهار هفته ای عاری از جرم با این ویروس و 5 جوجه با مایع آلانتوئیک غیر آلوده تخم مرغ تلقیح گردیدند. جهت شناسایی دفع ویروس سوآب های دهانی، حلقی و کلواک روزانه (5 1 روز) در طول تحقیق از گروهی که به آنها ویروس تلقیح شده و گروه کنترل گرفته شد و جهت شناسایی ویروس از روش RT – PCR استفاده گردید. از روز دوم تا پنجم ارگانهای مثل شش، مغز، کبد و کلیه از پرندگان مرده جهت بررسی تیتر ویروس و مطالعات بافت شناسی جمع آوری گردید. در این تحقیق، تیتربالای از سوآب حلقی دهانی در 48 ساعت بعد از تزریق بدست آمد. اولین علائم کلنیکی مشاهده شده کاهش اشتها و غذا در جوجه ها بود. نتایج بدست آمده از روش جداسازی ویروس با روش RT – PCR نیز تایید شد. تمام پرندگانی که با ویروس A/ch/It/5043/99 تلقیح شده بودند در روزهای دوم تا پنجم پس از تلقیح مردند. در روزهای اول تا سوم پس از تلقیح تیترنسبتا بالائی 9/105 – 3/102 (EID50) از سوآب حلقی دهانی بدست آمد در حالیکه تیتر دفع ویروس از سوآب های کلوآک، 2/103 – 5/101 (EID50) بوده است. مطالعه حاضر پاتوژنیستی ویروس فوق را در جوجه ها مشخص می نماید. طبق اطلاعات نشان داده شده، بیماری ایجاد شده توسط ویروس فوق در جوجه ها، منجر به تکثیر ویروس در دستگاه تنفسی و ایجاد ضایعات شدید در شش ها خواهدشد. بیشترین ارگانهای که تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتند، شش، کلیه و مغز بود.
    کلیدواژگان: آنفولانزا، N7H1، پاتوژنیسیته، جوجه
  • صفحات 15-21
    زبان آبی یک بیماری عفونی است که عمدتا در گوسفند بیماری زایی دارد. اما بدلیل اثرات وسیع اقتصادی- اجتماعی آن بر تجارت بین المللی در فهرست بیماری های مورد توجه OIE (گروه A) قرار گرفته است. طی سالهای 8-2007، تعداد 130 نمونه خون از دام های مشکوک به بیماری اخذ شد. نمونه ها از مناطق سرم مثبت در استانهای ایلام، کردستان، فارس، خوزستان و قم جمع آوری گردیدند. در تعدادی از دام های توسط RT-PCR و Nested PCR ویروس زبان آبی با ردیابی ژن S7 تشخیص داده شد. در 11 عدد از نمونه ها این قطعه بعنوان ژن حراست شده در گروه سرومی زبان آبی تعیین توالی گردید. ارزیابی های فیلوژنیک قطعه مذبور مبین حضور دو دسته کاملا مجزا در نمونه ها بود. یکی از دسته ها با توپوتایپ شرقی ویروس زبان آبی از کانون هایی از قبیل چین و هند قرابت نشان دادند. همچنین این ویروس ها با سویه های BTV16 وBTV9 از ترکیه همسانی بسیار بالای نوکلوتیدی داشتند. دسته دوم به توپوتایپ غربی ویروس زبان آبی از مناطقی مانند آمریکا، آفریقا و اروپا تشابه داشتند. این دسته با ویروس BTV4 ترکیه قرابت بالای ژنومی داشتند.
    کلیدواژگان: هیالوما، کنه، پروتئاز
  • صفحات 23-28
    آنزیمها دارای نقش کلیدی در هضم پروتئینها در کنه ها و سایر حشرات خونخوار هستند با آگاهی از نحوه هضم خون در دستگاه گوارش کنه درک قوانین اساسی مربوط به کنترل کنه ها نیز آسانتر خواهد بود. سلولهای میانی روده کنه با پدیده آندوسیتوز اجزای خون را به درون خود وارد می کنند. برداشت پروتئین های خون توسط سلولهای روده میانی کنه ها بیانگر این واقعیت است که پروتئازها در سلولهای روده میانی کنه ها وجود دارند. در این مطالعه روده میانی کنه های پرورش یافته کاملا از خون خورده شده پاک شد. بافت روده میانی عاری از خون در PBS استریل دارای آنتی بیوتیک غوطه ور شد. سپس این بافت با استفاده از کولاژناز تبدیل به سلولهای جدا از هم شد و با استفاده از سانتریفوژ جمع آوری و در محیط کشت اختصاصی کشت داده شدند. بعد از دو روز عصاره سلولی از سلولهای روده میانی کشت داده شده بدست آمد. سپس سلولها در یک محلول هیپوتونیک غوطه ور و سانتریفوژ شده و مایع رویی از توده غشاء سلولی جدا شد. پروتئین های غشاء سلولی به کمک محلول 2% تریتون 100 X استخراج شد. آزمایش پروتئازها با سوبستراهای اختصاصی برای پروتئینهای سیتوپلاسمی و پروتئینهای متصل به غشاء انجام و مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعات چنین نشان داد که آنزیم شبه تریپسین یک پروتئین متصل به غشاء است ولی، کربوکسی پپتیداز B، کاتیپسین C، کاتیپسین B و کاتیپسین D در سیتوپلاسم سلولهای روده میانی روده کنه وجود دارند. هیچ نوع آنزیم شبه کیموتریپسین در سلولهای روده میانی کنه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هیالوما، کنه، پروتئاز
  • صفحات 29-37
    در این مطالعه عقربهای کمپسوبوتوس ماتهیزنی و کمپسوبوتوس جاکسی از استان خوزستان (جنوب غرب) و عقربهای کمپسوبوتوس پرسیکوس و کمپسوبوتوس ماتهیزنی و کمپسوبوتوس جاکسی از استان های بوشهر و فارس (جنوب) بصورت مقایسه ای مورد بررسی قرار می گیرند. تمام نمونه ها با استفاده از چراغ ماوراء بنفش و توسط تیم صید عقرب آزمایشگاه رفرانس عقرب موسسه رازی اهواز به روش صید شبانه جمع آوری گردیدند. خصوصیات مرفولژیک و مرفومتریک هر گونه بصورت جداگانه در مقاله آورده شده است.
    کلیدواژگان: عقرب، بوتیده، کمپسوبوتوس، مرفولوژی، مرفومتری، توصیفی
  • صفحات 39-45
    در این تحقیق تشخیص و شناسائی ساده دو گونه تیلریا آنولاتا و تیلریا لستوکاردی (هیرسی) با آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام گرفت. گونه های جنس تیلریا تک یاخته های انگلی منتقله بوسیله کنه هستند که موجب بیماری هائی مرگ آور و ناتوان کننده در گاو و گوسفند در ایران می شوند. به منظور انجام یک روش تشخیص و شناسائی گونه های تیلریا پرایمرهائی اختصاصی برای تکثیر ژن پروتئین سطحی تیلریا بطوری طراحی شد که باعث تکثیر توالی ژن فوق در هر دو گونه آنولاتا و لستوکاردی بطور همزمان شد. ژن پروتئین سطحی تیلریا دارای نواحی ثابت و متغیری می باشد که این فرصت را می دهد تا بتوان پرایمرهائی مشترک برای هردو گونه طراحی نمود که محصول واکنش زنجیره ای پلیمراز با سایز قطعات مختلفی ایجاد نماید. نتایج این بررسی جدید نشان داد که این روش ساده و کاملا اختصاصی برای تشخیص و شناسائی گونه های تیلریا آنولاتا و لستوکاردی قابل استفاده می باشد.
    کلیدواژگان: تیلریا آنولاتا، تیلریا لستوکاردی (هیرسی)، واکنش زنجیره ای پلیمراز، پروتئین سطحی
  • صفحات 47-52
    زهر عقرب شامل گروهی از پپتیدهای سمی می باشد که بر روی پستانداران، حشرات و سخت پوستان اثر می گذارند. پپتیدهای توکسیک فاکتورهای اصلی در سم عقرب هستند که باعث سمیت می شوند (توکسین ها در حدود یک الی سه درصد سم عقرب را تشکیل می دهند). اکثر توکسین های سمی از زهر عقرب های خانواده بوتیده جداسازی شده است. عقرب بوتتوس شاخ متعلق به خانواده عقربهای بوتیده می باشد که بیشتر در مناطق غربی ایران یافت می شود، که تا به حال بر روی زهر آن هیچ مطالعه ای انجام نگرفته است. بنابراین در این تحقیق، ما توکسین های موثر بر پستانداران را از زهر عقرب ایرانی بوتتوس شاخ جداسازی می کنیم. در ابتدا سم خام به مدت 48 ساعت در برابر آب دو بار تقطیر دیالیز و سپس سانتریفوژ می شود تا موکوپروتئین های نا محلول از قسمت محلول جداسازی شود؛ آنگاه قسمت محلول بر روی ستون ژل فیلتراسیون حاوی سفادکس G-50 برده شد. سمیت هر فراکسیون به وسیله تزریق داخل وریدی دم موش معین گردید. آنگاه برای خالص سازی بیشتر فراکسیون های توکسیک از دو مرحله کروماتوگرافی تعویض یونی (آنیونی) و HPLC فاز معکوس استفاده شد. خلوص فراکسیونهای توکسیک انتهایی حاوی پروتئین به وسیله HPLC فاز معکوس و SDS-PAGE بررسی شد که دو نوروتوکسین BS311 وBS313 خالص سازی شد. نتایج در این تحقیق نشان می دهد که LD50 سم خام بر روی موش mice/μg 84 می باشد و حاوی حداقل 20 پپتید از وزن مولکولی بالا تا پایین می باشد که فقط دو تا از آنها که بر روی موشها اثر توکسیک داشتند جداسازی شد. LD50 این توکسین ها به ترتیب 3 و 17/2 میکروگرم برای هر موش می باشد. وزن مولکولی توکسین های BS311و BS313 که به وسیله SDS-PAGE مشخص گردید به ترتیب 7860 و7600 دالتون می باشد. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که فاکتورهای اصلی توکسیک در زهر عقرب بوتتوس شاخ دارای وزن مولکولی پایین می باشند.
    کلیدواژگان: عقرب، زهر، خالص سازی، جداسازی، توکسین، بوتتوس شاخ
  • صفحات 53-57
    یک سر میمون سبز آفریقایی که در محل قرنطینه موسسه رازی نگهداری می شد بدنبال چند روز بیماری تلف گردید. مهمترین ضایعات ماکروسکوپیک مشاهده شده در کالبد گشایی میمون تلف شده عبارت بود از آبسه های متعدد در سطح و داخل بافت کبد و بزرگی طحال به همراه لکه های سفید متعدد. اعضای مختلف میمون تلف شده تحت آزمایش قرار گرفت و در نتیجه از آن باکتری یرسینیا آنتروکولیتیکا جدا گردید. در آزمایش آسیب شناسی مقاطع کبد، طحال و روده علائم هیاتیت حاد و اسپلینیت و آنتریت مشاهده گردید. این مطالعه اولین گزارش آلودگی میمون های سبز آفریقای به باکتری یرسینیا آنتروکولیتیکا از ایران می باشد.
    کلیدواژگان: میمون سبز آفریقایی و یرسینیا آنتروکولیتیکا
|
  • A.H. Shoushtari, R. Toroghi R., R. Momayez, S.A. Pourbakhsh Pages 1-5
    In order to identify predominant circulating types of infectious bronchitis(IB) virus in the period of 1999-2004 in Iran, samples(trachea, lung, kidney) from 150 various flocks showing respiratory signs suspected to be related to IB infection were inoculated to SPF eggs. Then allantoic fluids studied by RT-PCR and Nested PCR using group and type specific primers to probing Massachusset, 793/B and D274 types viruses respectively. Out of 150 tested flocks approximately 72% were IBV positive in RT PCR tests. Specific nested PCRs on RT- PCR products of tested samples revealed that 57 flocks (52.7%) had been infected by 793/B type IBV alone. Massachusetts type IBV also could be detected in 18 flocks (16.6%) alone. Thirty three (30.5%) flocks had been infected by 793/B and Massachusetts type IBV in combination. Collectively, there were 90(approximately 83%) flocks that were infected by 793/B type IBV. Our results showed that the predominant circulating serotype of IBVs during the study period was 793/B type. The 274D type did not detected in any flocks during this study. The co-existence of Masachusset and 793/B type’s viruses in the same times in 33 flocks revealed that Masachuset type virus vaccines have not conferred a proper immunity against 793/B type viruses.
    Keywords: infectious bronchitis, 793, B type, avian viruses, Iran
  • M.J. Mehrabanpour, R. Nisi, A. Toffan Pages 7-13
    In this study, the pathogenicity of A/Ch/It/5093/1999 H7N1 which had been isolated from chicken during the outbreak in Italy was assessed in chicken by experimental infection virus. Ten SPF chickens of four week-old were inoculated with this virus, and five chickens were inoculated with uninfected allantoic fluid. For determination of virus shedding, oropharyngeal and cloacal swabs were taken from experiment and control groups, on days 1-5 post infection (p.i.) and used in a reverse transcription-polymerase chain reaction (RT- PCR) assay for detection of avian influenza virus (AIV). On day (2-5 d.p.i.) certain organs such as lung, brain, liver and kidneys collected from dead birds for virus titration, and histopathological investigations. In this study we obtained high titers in oropharyngeal swabs in 48 hours p.i. (h.p.i.). The first clinical signs observed were anorexia and depression in chickens. The results obtained with the virus isolation were confirmed by RT-PCR. All of the chickens inoculated with A/Ch/It/5093/99 died between 2d.p.i and 5 d.p.i. (2-5 d.p.i). On day 1 to 3 d.p.i. relatively high titer of infectious virus could also be isolated from oropharyngeal swab 102.3 to105.9 50% egg infectious doses (EID50/ml), whereas virus shedding from the cloaca (101.5 to 103.2 EID50/ml) was considerably less. The present study was conducted to determine the pathogenicity of A/Ch/It/5093 H7N1 in chickens. In our data show that infection of chicken with H7N1 virus leads to viral replication on the respiratory tract resulting in severe lung damage. The most consistent and severely affected organ by this virus were lung, kidney and brain, severity of the lesions in each organ was probably related to tissue tropism.
    Keywords: Avian Influenza, H7N1, Pathogenicity, Chicken
  • S.M. Azimi, H. Keyvanfar, S.A. Pourbakhsh, N. Razmaraii Pages 15-21
    Bluetongue is an infectious disease that primarily affects sheep. But due to serious socioeconomic consequence of it outbreaks on the international trade it has been included in the OIE notifiable diseases (list A). During 2007-8, total number of 130 blood samples gathered from suspected sheep to bluetongue disease in seropositive region including Khuzestan, Kurdistan, Fars, Ilam and Qum provinces. Blue tongue viruses were diagnosed in some animals by RT-PCR and nested PCR, by targeting S7 segment. This genome segment was sequenced and analyzed in 11 samples as a conserved gene in BTV serogroup. The phylogenetic evaluation showed that there were two distinct clusters. One cluster was significantly near to East BTV strains from China and India and also was classified with BTV9/16 from Turkey. The second group was very similar to West BTV strains from US, Africa and Europe. This cluster was categorized with BTV4 from Turkey.
    Keywords: Characterization, Bluetongue, S7 gene, PCR
  • B. Gholam Hossein Goudarzi, I. Abdigoudarzi, M. Piriaii, R. Bagherian, H. Goudarzi, Gg. Karimi Pages 23-28
    Proteases play a key role in protein digestion in ticks and other haematophagous insects. Our understanding of blood meal digestion in digestive system of ticks can be very useful for better understanding of basic rules for control of ticks. Cells of the midgut endocytose blood components. Blood proteins uptake by midgut cells, suggesting the presence of proteases in the midgut cells. In this study, proteases which may be present in midgut cells of engorged female ticks (Hyalomma anatolicum anatolicum) have been studied. The midgut tissue from tick was dissociated to cells. The cells placed in a culture plate with special medium. Then cell extract was obtained from the in vitro cultured midgut cells. Then cells were rinsed in hypotonic solution. The cellular suspension was centrifuged and supernatant removed from cell membrane plette. Cell membrane proteins were isolated by Solution 2% of Triton X-100. Proteases assay performed by specific substrates for cytoplasmic proteins and Cell membrane bound proteins. Then, enzyme like trypsin, enzyme like chymotrypsin, carboxypeptidase B, cathepsin C, cathepsin B and cathepsin D were detected. Our results show that enzyme like trypsin is a membrane bound protein, but carboxypeptidase B, cathepsin C, cathepsin B and cathepsin D are included in the cytoplasm of mid-gut cells. There is no enzyme like chymotrypsin in mid-gut cells of tick.
    Keywords: Hyalomma, tick, protease, detection, assay
  • Sh. Navidpour Pages 29-37
    In the present study three species of Compsobuthus are described from Khoozestan province in Southwestern Iran: Compsobuthus matthiesseni &Compsobuthus jakesi From Bushehr and Fars provinces in Southern Iran: Compsobuthus matthiesseni, Compsobuthus persicus & Compsobuthus jakesi. The samples collected by UV light during filed studies of RRLS collecting team in these parts of Iran.Morphologic and morphometrical characters are discussed.
  • M. Ghane, A. Zare Mirakabadi, H. Rabei, N. Mohamadpour, A. Ebrahim Habibi Pages 39-45
    Scorpion venoms contain of variety of peptides toxic to mammals، insects and crustaceans. Toxic peptides are the main factors in scorpion venom causing toxicity, (their amount being 1-3%of total venom.). Most of the scorpion toxins have been isolated from the venoms of scorpions in the family Buthidae. The scorpion Buthotus Schach belonging to the Buthidae family is widely found in the western region of Iran, but no published articles has been found to date on its venoms. Therefore in this study, we aimed to isolate and purify mammalian toxins from the venom of the scorpion Buthotus Schach present in Iran. For this study the crude venom was dialyzed against deionized water for 48 hrs., and centrifuged in order to separate soluble proteins from the insoluble mucoproteins and the soluble proteins was applied on a sephadex G-50 gel filtration. The toxicity of each fraction was determined by I. V injection to mice and toxic fractions were further purified by two steps ion-exchange (anion) and RP-HPLC chromatography. The purity of the final toxic protein fractions was checked and confirmed by RP-HPLC column & SDS-PAGE. Finally two neurotoxin s, termed BS311 and BS313 were purified. Results in this study showed that the LD50 of crude venom on mice is 84µg/mice and contain at least 20 peptides from high molecular weight to low molecular weight out of which two of the peptides which showed toxicity to mice were isolated and purified. LD50 of these toxins were determined to be 3 and 2. 17µg/mice respectively. The molecular weight of the purified toxins BS311 and BS313 were 7860and 7600 Da, respectively, as determined by SDS-PAGE. In conclusion this study showed that the main factor in the toxicity of scorpion (Buthotus Schach) venom is low molecular weight peptides.
    Keywords: Scorpion, Venom, Purifi cation, Isolation, Toxin, Buthotus Schach
  • G. Habibi, S. Bozorgi, K. Esmaeil, Nia, E. Najjar, A.R. Mohammadipour Pages 47-52
  • M.H. Hablolvarid, Z. Sarbanan, R. Arefpajoohi, G.R. Motamedi Pages 53-57
    A vervet monkey (Cercopithecus aethiops) housed at quarantine of Razi vaccine and serum research institute died following a few days of sickness. Multiple abscesses on the surface and inside the liver and enlargement of spleen with pinpoint white spot were the most prominent macroscopic features. We examined the organs of the dead monkey and Yersinia enterocolitica was isolated. In histopathologic examination of the liver, spleen and intestine sections, acute hepatitis, splenitis and enteritis were evident. This is the first report of fatal case of Y. enterocolitica infection in vervet monkey from Iran.
    Keywords: Vervet monkey, Yersinia enterocolitica