فهرست مطالب

Archives of Razi Institute - Volume:63 Issue: 2, Summer 2008

Archives of Razi Institute
Volume:63 Issue: 2, Summer 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 1-9
    این مطالعه برای تعیین ایمنی متقاطع بین سویه M41 از سروتیپ ماساچوست و سویه ایرانی IR/773/2001 از سروتیپ 793/B ویروس برونشیت عفونی انجام گرفت. دو گروه 20 قطعه ای جوجه SPF در سن سه هفتگی با دو واکسن کشته روغنی تجربی برونشیت عفونی تهیه شده با سویه های M41 و IR/773/2001 در موسسه رازی از راه تزریق زیر جلدی مایه کوبی شدند. گروه 20 قطعه ای دیگر به عنوان شاهد بدون دریافت واکسن نگهداری شدند. چهار هفته پس از مایه کوبی نصف جوجه های هر کدام از گروه های مایه کوبی شده با 103EID50 از ویروس M41 و نصف جوجه های گروه های مذکور با 103EID50 از ویروس ایرانی IR/773/2001 سویه 773/B به روش داخل چشمی مورد چالش قرار گرفتند. جوجه های گروه شاهد نیز مشابه گروه های مایه کوبی شده پس از تقسیم در دو مکان مجزا با ویروس های M41 و IR/773/2001 چالش شدند. در آزمایش چالش تمام جوجه های مایه کوبی شده در برابر ویروس های هومولوگ مقاومت قوی نشان دادند و تنها 10% از مژک های نای در آزمایش Ciliostasis متوقف گردیدند. در صورتیکه در برابر ویروس های هترولوگ جوجه های مایه کوبی شده با واکسن IR/773/2001در مقابل ویروس M41 تنها 50% ایمنی و جوجه های مایه کوبی شده با واکسن M41 در مقابل ویروس IR/773/2001 فقط 30% ایمنی نشان دادند زیرا بر اساس آزمایش Ciliostasis به ترتیب به میزان 50% و 70% توقف مژک ها در نای آنها روی داد. تمام جوجه های گروه شاهد توقف کامل مژک های نای را بدون هیچگونه مقاومت در برابر ویروس های چالش را نشان دادند.
    کلیدواژگان: ویروس برونشیت عفونی، ایمنی متقاطع، سویه ماساچوست M41، سویه 793، B، واکسن کشته روغنی
  • صفحات 11-17
    توکسو پلاسما گوندی دارای آنتی ژنهای ایمنوژنیک متعددی است. مهمترین آنتی ژنهای توکسو پلاسما آنتی ژنهای سوماتیک و دفعی- ترشحی می باشند. پروتیئن های راپتری به عنوان آنتی ژن دفعی- ترشحی شناخته می شوند. این آنتی ژنها برای ساخت واکسن بر علیه توکسو پلاسموزیس کاندیدا هستند. هدف اصلی این مطالعه کلون کردن ژنROP1 توکسو پلاسما گوندی (RH) در وکتور کلونینگ مناسب به منظور آنالیز ژن و استفاده از آن برای مطالعات بعدی تولید پروتئین بود. تاکی زوئیت های سویه RH توکسو پلاسما گوندی از مایع صفاقی موشهای آلوده به انگل جمع آوری شد. DNA ژنومی به روش فنل-کلروفرم استخراج گردید. قطعه 1 ROPبا پرایمرهای اختصاصی تکییر شد. محصول PCR خالص شده بین سایتهای EcoR1 وBamH1 وکتور pTZ57R/T قرار گرفت و در سویه TG1 اشریشیا کلی ترانسفرم گردید و توسطIPTG و X-Gal غربالگری شد. پلاسمید طراحی شده استخراج گردید و بعد از الکتروفورز با اشعه UV مشاهده گردید.قطعه تکثیر شده با موفقیت در وکتور pTZ57R/T کلون شد. صحیح قرار گرفتن قطعه ROP1 در پلاسمید طراحی شده توسط آنزیم های برش دهنده و sequencing بررسی گردید. بعد از برش، قطعه ای حدودbp 760 ازپلاسمید جدا شد که بعد از الکتروفورز بر روی ژل آگاروز مشاهده گردید. توالی ژن تکثیر یافته نشان دهنده هومولوژی بیش از 96% با ژن مورد نظر در GenBank بود.
    کلیدواژگان: توکسو پلاسما گوندی، کلونینگ، ژن راپتری پروتیئن 1
  • صفحات 19-28
    در طی دو دهه گذشته پلی ساکاریدهایی مانند سدیم آلژینات به تنهایی و یا همراه با سایر پلیمرهای زیستی بطور وسیعی در سامانه های رهایش دارو و واکسن مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق بررسی توانایی کاربرد میکروپارتیکلهای سدیم آلژینات بعنوان حاملی جدید برای رهایش درون بینی واکسن می باشد. برای این منظور، از توکسوئید دیفتری بعنوان یک مدل آنتی ژنی استفاده گردید. در این مطالعه، توکسوئید دیفتری درون میکروپارتیکلهای آلژینات با وزن مولکولی متفاوت بارگذاری گردید. میکروسفرهای آلژینات با استفاده از محلول آبی کلرید کلسیم M1 یا محلول کلرید کلسیم w/w 75/3% در اکتانل نرمال کراس لینک گردیدند. میکروسفرهای تهیه شده از نظر مقدار بارگذاری توکسوئید، اندازه و روند رهایش برون تن توکسوئید مورد ارزیابی قرار گرفتند. مطالعه نشان داد که اندازه میکروسفرهای آلژینات بسته به وزن مولکولی پلیمر و روش فرمولاسیون متغیر است. مطالعات برون تن نیز بیانگر رهایش دو مرحله ای توکسوئید بود بطوریکه میزان رهایش اولیه در مورد میکروسفرهای کراس لینک شده با محلول M1 کلرید کلسیم کمتر از نمونه های تهیه شده با کراس لینکر اکتانل نرمال بود.
    کلیدواژگان: میکروسفرهای آلژینات، وزن مولکولی آلژینات، کراس لینکر کلرید کلسیم، توکسوئید دیفتری
  • صفحات 29-34
    علی رغم اقدامات زیادی که برای کنترل بیماری کیست هیداتیک صورت پذیرفته است، این بیماری هنوزهم یکی از بیماری های مهم انگلی در پزشکی و دامپزشکی می باشد. یکی از راه های جدید کنترل بیماری، واکسیناسیون دامها با واکسن موثر می باشد. در این مطالعه، واکسن نوترکیب از کشور نیوزیلند تهیه گردید. تعداد 30 راس گوسفندان سالم از یک نژاد وهم سن و هم جنس، بدون سابقه بیماری و واکسیناسیون از گوسفندان تحت کنترل موسسه رازی تهیه گردید و بطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: ده راس گوسفندان گروه اول دو نوبت واکسن و هر بار به میزان پنجاه میکروگرم با فاصله دو هفته، بصورت زیر جلدی، دریافت نمودند.گروه دوم گوسفندان، شامل ده راس که بجای واکسن، سرم فیزیولوژی دریافت کردند. به گروه اول و دوم، پنج هفته پس از دومین تزریق، 3500 تخم اکینوکوکوس گرانولوزوس خورانده شد. گروه سوم و چهارم هر کدام شامل پنج راس که گروه سوم واکسن و گروه چهارم سرم فیزیولوژی دریافت نمودند. گروه سوم و چهارم، بدون دریافت آلودگی جهت کنترل عوارض واکسن و آلودگی محیطی در نظر گرفته شدند. تیتر آنتی بادی ضد واکسن با روش الیزا قبل از واکسیناسیون و دو هفته پس از هر مرحله واکسیناسیون، سنجیده شد. میزان طیف جذبی مربوط به سرمهای همه گروه ها، قبل از واکسیناسیون، کمتر از یک دهم بود. پس از اولین مرحله واکسیناسیون، میزان طیف جذبی سرمهای گروه واکسن خورده افزایش یافت و پس از دومین مرحله واکسیناسیون به بیش از چهل برابر گروه فاقد واکسیناسیون رسید. گوسفندان در همه مراحل آزمایش تحت کنترل بودند. نتایج کالبدگشائی و شمارش کیستها در گروه ها نشان داد واکسن به میزان 98 درصد، محافظت ایجاد نموده است. از این واکسن میتوان درمطالعات میدانی استفاده نمود تا در صورت موفقیت، به عنوان بخشی از برنامه کنترل کیست هیداتیک بهره برد.
    کلیدواژگان: واکسن نوترکیب، تخم اکینوکوکوس گراندلوزوس، کیست هیداتیک، گوسفند
  • صفحات 35-40
    ترماتودهای خانواده شیستوزوماتیده در عروق خونی انسان وحیوانات زندگی می کنند. انگل ارنیتوبیلارزیا ترکستانیکم یکی از کرمهای خانواده شیستوزوماتیده است که برخی ازحیوانات پستاندار را آلوده می کند. با توجه به اینکه اولا محل زندگی میزبانهای واسط گونه های مختلف شیستوزوما در آب های شیرین است و ثانیا از لحاظ شکل ظاهری، سرکر آنها شبیه یکدیگر می باشند، روش های تشخیصی مطمئن برای شناسایی و تفریق آنها از یکدیگر مورد نیاز می باشد. در این مطالعه یک روش PCR برای تشخیص انگل در حیوانات آلوده تهیه گردیده است. پرایمرهای اختصاصی بر مبنای سکانس منتشر شده این کرم طراحی شده است. ابتدا DNA انگل استخراج و سپس آزمایش PCR بهینه سازی گردید و قطعه ای به طول 724 جفت باز از کرم بالغ تکثیر شد. محصول PCR ابتدا در وکتور pTZ57R/T کلون و سپس تعیین توالی گردید و بدین ترتیب اختصاصی بودن آزمایش مورد تائید قرار گرفت. از تمام بافت های حلزون برای استخراج DNA انگل نیز استفاده شد. برای این منظور از روش Nested –PCR بکمک یک جفت پرایمر استفاده گردید. در این آزمایش قطعه ای بطول 449 جفت باز تکثیر شد و وجود یک حلزون آلوده در مجموعه ای از حلزون های غیرآلوده تشخیص داده شد. توالی به دست آمده به کمک برنامه بلاست نشان داد که این توالی دارای 682 جفت باز در محصول PCR میباشد. این اطلاعات با شماره AY862391 در بانک ژن قابل دسترسی است. نتایج این مطالعه نشان داد که در کنار سایر روش های آزمایشگاهی می توان از PCR و Nested -PCR به عنوان روش های تشخیصی مناسب جهت شناسایی سرکر ارنیتوبیلارزیا ترکستانیکم در نمونه های کلینیکی بهره جست.
    کلیدواژگان: PCR، Nested، PCR، تشخیص، ترماتود، اورنیتوبیلارزیا ترکستانیکم
  • صفحات 41-46
    این مطالعه جهت تعیین میزان شیوع پاروویروس، در سگ های ارجاعی به بیمارستان دامپزشکی اهواز، در استان خوزستان انجام شده بود. نمونه های مدفوع از 78 قلاده سگ اسهالی در طول سال های 86 – 1384 بدست آمده بود. سگ های تحت مطالعه به 2 گروه سنی (کمتر و بیشتر از 6 ماه)، 4 نژاد مختلف (تریر، ژرمن شفرد، دوبرمن پینچر و مخلوط) و بر اساس علائم بالینی به 2 گروه (اسهال هموراژیک و غیر هموراژیک)، با استفاده از آزمون دقیق فیشر تقسیم بندی شدند. میزان شیوع عفونت بر علیه آنتی ژن پاروویروس (تیپ های 2a یا 2b) در این سگ ها 7/16% (13 تا از 78 مورد)، با استفاده از روش ایمونوکروماتوگرافی بدست آمد و این نشان می دهد که ویروس در اکوسیستم موجود است. شیوع عفونت در سگ های کمتر از 6 ماه 95/21% (9 تا از 41 مورد) و در نژادهای تریر 31/26% (5 تا از 19 مورد) و ژرمن شفرد 21% (4 تا از 19 مورد) بیشتر بود اما تفاوت معنی داری مابین جنس های مختلف، گروه های سنی و مابین نژادها دیده نشد (05/. < P). با این وجود، عفونت به طور قابل توجهی در سگ های دارای اسهال هموراژیک بیشتر بود و میزان آن 38/41% (12 تا از 29 مورد) بود (05/. > P). تابلوی خونی در بیشتر سگ های مبتلا به پاروویروس به صورت لکوپنی، لنفوپنی و نوتروپنی بود.
    کلیدواژگان: پاروویروس، ایمونوکروماتوگرافی، اسهال، سگ، اهواز
  • صفحات 47-52
    کنه های هیالومای بالغ ماده که از مناطق مختلف ایران جداشده و بصورت محدودی تغذیه شده اند جهت تهیه آنتی ژنهای مختلف از روده میانی مورد استفاده قرار گرفتند. این آنتی ژنها عبارتند از سوپ روده میانی (GS)، غشاء روده میانی (GM)، غشاء استخراج شده بوسیله تریتون (TX-GM) و بکارگیری سدیم دودسیل سولفات بر روی غشاء استخراج شده بوسیله تریتون (SDS-TX-GM). چند خرگوش جهت تزریق این آنتی ژن ها انتخاب شده وبا یک برنامه ایمونیزاسیون در روزهای 0 و14 و 28 بطور جداگانه ایمن شده و در روز 38 از هریک خونگیری شده وسرم خون هریک جدا گردید. تیتر آنتی بادی سرم ها با الایزا سنجیده شده که به رقت 32000/1 نیز رسید، ضمنا درصد نمف های خون خورده جهت جداشدن، عبارتست از: 32-41% و 29 -56% و 29-49% و 29- 47% در رابطه با آنتی ژنهایGS، GM TX-GM، SDS-TX-GM. سپس با انجام وسترن بلات برای هریک از آنتی ژنها، تظاهر باند مربوطه با نمایش وزن مولکولی های جداگانه مشخص گردید که در مجموع آنتی ژن مشترک ایمونودومیننت با وزن مولکولی 66 کیلو دالتون در همه دیده شد. سپس هریک از خرگوشها با تعداد 700 لارو مورد چالش قرار گرفتند که با ریزش آنها ایمن شدن آنها بوسیله آنتی ژنها مورد تائید قرارگرفت.
    کلیدواژگان: روده میانی، کنه هیالوما آناتولیکوم، وسترن بلات، الایزا
  • صفحات 53-56
    تاثیر و کارایی ایمیدوکارب دی پروپیونات سنتز شده در ایران (ایمیدورازی) بر علیه عفونت بابزیا اوویس در گوسفندان آلوده بطور تجربی و طبیعی مورد ارزیابی قرار گفته است. نتایج این بررسی حاکی از آن است که داروی مزبور موثر بوده و می توان از آن برای درمان بابزیوز گوسفند و بز استفاده نمود. کارایی ایمیدورازی مشابه داروی وارداتی «ایمیزول» می باشد.
    کلیدواژگان: بابزیوز، درمان دارویی، ایمیزول، ایمیدورازی، آزمایش میدانی
|
  • Momayez, Bozorgmehrifard, Toroghi, Vasfi, Marandi, Shoshtari Pages 1-9
    A study has been carried out for determining of cross-immunity between Massachusetts (Mass) M41 and Iranian IR/773/2001 (793/B) strains of infectious bronchitis virus. Two groups of 20 three weeks old SPF chickens vaccinated subcutaneously with two oil-emulsions inactivated Infectious Bronchitis Vaccines (Mass M41 and Iranian IR/773/2001 strains) that had been manufactured in Razi institute in the laboratory scale. A further group of 20 SPF chickens were kept as non-vaccinated control. Four weeks post vaccination half part of the birds of the each vaccinated groups were challenged by eye drop with 103EID50 of M-41 strain of Mass serotype and another part of the birds of the each vaccinated groups were challenged with 103EID50 of Iranian IR/773/2001 793/B strain. The birds of the control group were also divided in two parts and challenged with the viruses (M-41 and IR/773/2001) like the birds of the vaccinated groups. Each of the birds of the vaccinated groups manifested a very strong resistance to homologous virus strains and only 10% of them showed ciliostasis in tracheal section examination. Whereas after challenge with heterologous virus strains, the vaccinated birds with IR/773/2001 killed vaccine revealed 50% resistance against M41 and the birds vaccinated with M41 killed vaccine only showed 30% immunity against IR/773/2001 based on the degree of 50% and 70% ciliostasis in tracheal section examination respectively. All of the control birds showed complete ciliostasis without any protection against the challenge of the both viruses. Upon the results, it is suggested that the distribution of 793/B serotype should be carefully studied in different parts of Iran for appropriate vaccination programmes against infectious bronchitis.
    Keywords: Infectious bronchitis virus, Cross, immunity, Massachusetts M41, IR, 773, 2001 (793, B), Inactivated oil emulsion vaccine
  • Z. Eslamirad, A. Dalimi, F. Ghaffarifar, Z. Sharifi Pages 11-17
    Toxoplasma gondii contain various immunogenic antigens. The most important Toxoplasma antigens are somatic and excreted/secreted antigens. Rhoptry proteins are known as excreted/secreted antigens. These antigens have been proposed as a vaccine candidate against toxoplasmosis. The main objective of the present work was cloning rhoptry protein1 (ROP1) Gene of Toxoplasma gondii (RH) in a cloning vector for gene analysis and further production of rhoptry proteins. Tachyzoites of the RH strain of T. gondii were harvested from the peritoneal fluid of mice that has been experimentally infected with the parasites. Genomic DNA was extracted by phenol- chloroform method. The ROP1 fragment amplified with specific primers. The purified PCR products were ligated between the EcoR1 and BamH1 sites of the pTZ57R/T cloning vector and transformed into Escherichia coli TG1 strain and screened by IPTG and X-Gal. The plasmid was purified and visualized under UV transilluminator. The amplified fragment was cloned in pTZ57R vector successfully. The correct orientation of the ROP1 fragment was identified by restriction enzyme analysis and sequencing of constructed plasmid. A fragment about 760bp was separated from PTZ57R following digestion and demonstrated on agarose gel electrophoresis.The sequence of this amplified gene showed homology up to 96% with target gene in GenBank database (Accession no. M71274). Recombinant plasmid of ROP1 gene was constructed. It is ready for future study.
    Keywords: Toxoplasma gondii, Cloning, Rhoptry Protein1 (ROP1) Gene
  • A. Rezaei Mokarram, S.A., Mortazavi, N. Mohammadpour Dounighi, H. Zolfagharian, M.J. Alonso Pages 19-28
    During last two decades, polysaccharides such as alginate (Alg) alone and in combination with other biopolymers are widely used in vaccine and drug delivery systems. The aim of the present work was to investigate the potential utility of microparticles made of alginate (Alg) as new vehicles for improving nasal vaccine delivery. For this purpose, diphtheria toxoid (DT) was chosen as a model antigen. DT w as entrapped within microparticles made of Alg of different molecular weight cross-linked using 1M CaCl2 or 3.75 %w/w CaCl2 in n-octanol. DT-loaded microparticles were characterized for their size, loading efficiency and in vitro release of toxoid. The resulting microparticles had a size, which varied depending on formulation conditions and Alg Mw. The results of the in vitro release studies displayed a biphasic release of toxoid, the intensity of the first phase being less pronounced for microparticles cross linked with aqueous CaCl2 than octanolic CaCl2.
    Keywords: microspheres, Alginate molecular weight, CaCl2 cross linking agent, Diphtheria Toxoid
  • H. Paykari, D.D. Heath, A.H. Dalimi, Gh.R. Karimi, Gh.R. Motamedi Pages 29-34
    Vaccination of livestock with effective vaccine could be one of the control methods for hydatid cyst. In this study a new recombinant vaccine (Eg95) from New Zealand was prepared and used. Thirty health sheep from the same race and identical age and sex were selected. There was no history of any past vaccination or disease in selected animals. Animals were randomly categorized to four groups. One group including ten sheep received two times vaccination and each time 50 microgram with two weeks interval. Another group (10 sheep) received physiological saline without vaccine. Five weeks after second vaccination both groups were challenged with 3500 freshly Echinococcus granulosus (Iran isolate, dog/sheep cycle) eggs intraruminally. Animals, in third and fourth groups, received vaccine and physiological saline respectively. Third and fourth groups did not challenge and kept for vaccine adverse effects or natural infection control. Anti-Eg95 antibody titer was evaluated with ELISA before and two weeks after each vaccination. Optical density (OD) rates for all groups were less than 0.1 before vaccination. A 40 fold increase in OD rates of vaccinated groups was seen 2 weeks after second vaccination. Animals under the study were fully surveyed. Results indicated 98% protection in vaccinated group when they were necropsied 12 months after challenge. The EG95 vaccine can be produced on an industrial scale and can be further use for clinical trial in Iran.
    Keywords: Recombinant vaccine, Echinococcus granulosus eggs, Hydatid cyst, Sheep
  • Gh.R. Motamedi, S.A. Ghorashi, H. Paykari, A.H. Dalimi, R. Salehi Tabar, N. Motamedi, Gh.R. Karimi Pages 35-40
    Trematodes are important in economic and public health. Ornithobilharzia turkestanicum (O. turkestanicum) is one of the important economic trematodes in domestic animals. Ornithobilharzia infection in intermediate host (Lymnaea gedrosiana) can be detected by either exposing snails to light to induce cercarial shedding or by squeezing them between glass slides to detect parasites. The current available diagnostic methods are inefficient for identification of prepatent infections and/or after dead of snails. For the above difficulties we adapted a nested polymerase chain reaction (Nested-PCR) assay for sensitive detection of O. turkestanicum in clinical samples and its cercaria in snails. The life cycle of parasite was maintained in sheep and snails in laboratory in Razi Institute. Adult worms were isolated from sheep and DNA was extracted from worms by a procedure using DNA extraction solution developed in NIGEB. PCR and nested-PCR primers were designed based on 28s ribosomal RNA gene of O. turkestanicum and the DNA was amplified by PCR assay. PCR product was purified and cloned in pTZ57R/T and sequenced. The comparison of the obtained sequences with the GenBank using blast program was sh owed in NCBI Sequence viewer just 682 bp. PCR amplicon was submitted in GenBank and can be assessed using AY862391 accession number. DNA was extracted from the infected and non-infected snails 2-5 days post-infection. The infected snails could be rapidly detected with Nested-PCR. Results indicate that this assay is specific for detecting O. turkestanicum. The high sensitivity of the test enabled identification of single infected snail even when its DNA was pooled with uninfected snails. Thus demonstrating the possibility of mass diagnosis in pools of snails, therefore, the assay has the potential for large-scale demonstration of prepatent infection prevalence in snails and offers a new diagnostic tool for evaluation of bilharziosis trasnsmission and for control of infection as discussed.
    Keywords: PCR, Nested, PCR, Diagnosis, Trematoda, Ornithobilharzia turkestanicum
  • B. Mosallanejad, B. M. Ghorbanpoor Najafabad, R. Avizeh, R. A. Ronagh Pages 41-46
    This study was performed to determine the prevalence of Canine parvovirus (CPV) in dogs referred to Veterinary Hospital of Ahvaz, Khouzestan province, Iran. Fecal samples were collected from 78 diarrheic dogs between 2005 and 2007. The dogs were divided into two age groups (< 6 months and > 6 months), four different breeds (Terriers, Germanshepherds, Doberman pinschers and Mixed) and another two groups on the basis of clinical signs (hemorrhagic and non-hemorrhagic diarrhea) using Fischer''s exact test. Prevalence to CPV (2a or 2b) antigens in these dogs was 16.7% (13 of 78) by means of immunochromatography assay (IC) indicating that this virus is present in ecosystem. The infection had more prevalence in dogs less than 6 months (21.95%; 9 of 41) and in breeds of Terriers (26.31%; 5 of 19) and German Shepherds (21%; 4 of 19), but there were no significant differences between different sexes, age groups and breeds (P>0.05). Nevertheless, infection was significantly higher in hemorrhagic diarrheic dogs (41.38%; 12 of 29) (p<0.05). CBC showed that most infected dogs had leucopenia, lymphopenia and neutropenia.
    Keywords: Canine parvovirus, Immunochromatography, Dog, Diarrhea, Ahvaz
  • R. Madani, F. Golchinfar, A. Dadmehr, M. Abdigoudarzi Pages 47-52
    Partially fed (4 -5 days) H. a. anatolicum (Iranian isolate) female adult ticks were used for preparation of antigens of midgut which are, the gut supernate antigen (GS), gut membrane antigen (GM), triton extracted gut membrane antigen (TX-GM) and sodium dodecyl sulphate treated Triton extracted gut membrane antigen (SDS-TX-GM). The New Zealand white rabbits were immunized with GS, GM, TX- GM and SDS-TX-GM antigens. The first inoculation on day 0 was administered after emulsification with Freund`s complete adjuvant and second inoculation was given on day 14 with incomplete Freund`s adjuvant and third inoculation was given on day 28 with incomplete Freund`s adjuvant. Blood drawn was from the marginal ear vein on day 38. The humoral immune response was studied by Enzyme Linked Immunosorbent Assay (ELISA) and antibody titers in the sera of immunized rabbits on 10 days after the last booster dose of antigen was 1/32000. After electrophoresis of purified midgut antigens (GS, GM, TX-GM, SDS-TX-GM) 4µg of each were applied on a 10% acryl amide gel and blotted to nitrocellulose paper for reaction with its concern immune sera. By analysis of this Western blot, we got bands of 110, 95, 85, 66, 59, 49, 42 Kda for GSAg, 95, 85, 66, 49, 42 Kda for GM Ag, 66, 49 Kda for TX-GMAg and 66Kda for SDS-TX-GMAg responsible for induction of resistance in the host. The prepared antigens showed engorged nymphs ranged from 32-41%, 29-56%, 29-49% and 29-47% in response to GS, GM, TX-GM and SDS-TX-GM antigens respectively. Immunodominant antigenic proteins of 66 Kda were detected in the sera of rabbits immunized by all above antigens which can be candidate for single immunogen if in future studies show acceptable results. The immunized rabbits were challenged, 10 days after the last booster dose of antigens, with 700 larvae of H. a. anatolicum ticks by releasing them on one ear of rabbits and maximum protection in rabbits against H. a. anatolicum was induced with the one immunized with GSAg.
    Keywords: Hyalomma anatolicum anatolicum, midgut, Western blot, ELISA
  • R. Hashemi, Fesharki, K. Esmaeilnia Pages 53-56
    The activity and efficacy of Iranian synthesized imidocarb dipropionate (imidorazi) has been tested against Babesia ovis infection in experimentally and naturally affected sheep. The results indicated that the drug is effective and could be used for treatment of sheep and goats babesiosis. The effectiveness of imidorazi is also similar to the imizol (imidocarb dipropionate) imported from abroad.
    Keywords: Babesiosis, Chemotherapy, Imizole, Imidorazi, Feld trial