فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:65 Issue: 2, Autumn 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 59
    ویروس آنفلوآنزا تحت تیپ H9N2بصورتی است که بصورت اندمیک در کشورهای آسیایی اروپایی وجود داشته و موردی از آلودگی آن در انسان از سال 1998 گزارش شده است. این ویروس باعث مرگ و میر بالا در فارم های پرورش جوجه های گوشتی در ایران شده است، اما هیچ گزارشی مبنی بر وقوع و درگیری این ویروس در دیگر گونه ها ثبت نشد. به منظور ارزیابی و تعیین بیماریزایی ویروس H9N2در بلدرچین تعداد 145 قطعه جوجه بلدرچین بصورت تصادفی در 5 گروه مجزا پرورش داده شد (تعداد 116 قطعه جوجه بلدرچین در گروه آزمایش و 29 قطعه جوجه بلدرچین در گروه کنترل) و به روش های قطره چشمی، خوراکی، تزریقی و اسپری در سن 32 روزگی تلقیح شدند. میزان ویروسی که در هر یک از روش های تلقیح مورد استفاده قرار گرفت به اندازه ای بود که دارای 5/106 EID50=باشد. به منظور عاری بودن جوجه ها از آنتی بادی تیپ Aآنفلونزا خصوصا تحت تیپ H9قبل از تلقیح جهت انجام آزمایش خون گیری بعمل آمد. علایم کلینیکی و تیترهای آنتی بادی بعد از تلقیح بدقت بازبینی می شد. تعداد 5 قطعه جوجه از هر گروه در 10 و 20 روز پس از ایجاد عفونت و تعداد 20 قطعه جوجه از هر گروه در 30 روز بعد از تلقیح ویروس جهت آزمایش خونگیری شد. به منظور بررسی واکنش ایمنی جوجه ها از تست HIبا بکارگیری آنتی ژن H9N2استفاده شد. مصرف آب و غذا هر روز قبل و بعد از تلقیح ثبت می شد. وزن کشی هر گروه بصورت هفتگی قبل و بعد از تلقیح ثبت می شد. در طول آزمایش علایم بالینی مثل عطسه، تنفس با دهان باز و افسردگی در تمامی گروه های آزمایش بهمراه کاهش میزان تخم گذاری به میزان 17-1 درصد گزارش شد. افزایش تیتر HIتحت تیپ H9در 10 روز بعد از تلقیح ویروس بصورت بارزی مشاهده گردید اما در هیچ یک از گروه ها کاهش مصرف آب و غذا مشاهده نشد و تمامی گروه ها رشد خوبی داشتند و هیچ حالت غیر عادی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: آنفولانزای طیور، بیماریزای، H9N2، وزن بدن، واکنش ایمنی، علائم بالینی و میزان تولید تخم
  • صفحه 67
    از آنجایی که خوکچه هندی به عنوان بهترین حیوان آزمایشگاهی حساس به ویروس بیماری تب برفکی مطرح شده است، مقدار یک میلی لیتر از ویروس تب برفکی تیپ O با غلظت TCID50 106-5/106به ناحیه کف پای 10 سر خوکچه هندی (سمت راست) به روش داخل پوستی تزریق شد. ویروس عادت داده شده به خوکچه هندی پس از مرحله عمومی شدن آماده شده وسپس 1 میلی لیتر از ویروس بصورت داخل پوستی به 30 سر خوکچه هندی در 5 گروه (پنج گروه شش تائی) تلقیح شد. نمونه ها از اندام های مختلف از جمله: قلب، ریه، کبد، طحال، لوزه المعده، اپی تلیوم های زبان و کف پا، عقده های لنفی پشت حلقی و مغابنی در زمان های 2، 4، 14، 30، 60 روز پس از تزریق ویروس گردآوری شد و در محیط انتقالی نگه داری و به آزمایشگاه مرجع تب برفکی ارسال شد. با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه، اپی تلیوم کف پا و زبان همانند ریه اصلی ترین مکان های بقا ویروس تشخیص داده شده اند. بعلاوه بیشترین میزان حضور ویروس را در چهار روز و دو هفته پس ازتزریق می توان مشاهده نمود. ضمنا نشانه ای از وجود ویروس در ارگان ها در زمان های 30 و60 روز پس از تزریق وجود نداشت.
    کلیدواژگان: بیماری تب برفکی، تیپ O، الایزا، واکنش زنجیره ای پلیمراز، خوکچه
  • صفحه 75
    مایکوپلاسما سینوویه(MS) یک عامل بیماریزای مهم پرندگان است که قادر به ایجاد بیماری تنفسی، تورم مفصل و سینوویت بوده و خسارت اقتصادی به صنعت ماکیان کشور و بویژه مزارع مرغ مادر وارد مینماید. هدف از این مطالعه ردیابی و جداسازی مایکوپلاسما سینوویه از مزارع مرغ مادر استان تهران، با استفاده از روش های واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت اختصاصی MS بود. تعداد 475 نمونه سوآپ شامل شکاف کامی- حلقی، نای، تخمدان و یا حفره مفصلی از 23 گله مرغ مادر گوشتی استان تهران اخذ گردید. نمونه ها در محیط های اختصاصی PPLO که مکملهای مخصوص جدا سازی MS به آن افزوده شده بود، کشت شدند. DNA باکتری ها با کمک روش فنل و کلرفروم استخراج شدند و آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی نمونه های استخراج شده و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی MS جهت تکثیر یک قطعه 207 جفت بازی در ناحیه 16S rRNA انجام شد. ازتعداد 475 نمونه کشت شده، 146 نمونه پرگنه های مخصوص مایکوپلاسما را نشان دادند که 85 نمونه از آنها بر اساس آزمونهای سرولوژی با استفاده از آنتی سرم و واکنش زنجیره ای پلیمراز اختصاصی، گونه MS تشخیص داده شدند. علاوه بر 85 نمونه MS که در هر دو آزمون کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز شناسایی شدند، 37 نمونه دیگر MS که در محیط PPLO رشد نکرده بودند، در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز ردیابی شدند. در مجموع محصول PCR در 122 نمونه بصورت باند 207 جفت بازی اختصاصی MS در ژل الکترو فورز مشاهده گردید و همچنین تعداد 292 نمونه در هر دو آزمون کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز منفی بودند. از 475 نمونه بررسی شده، 122 نمونه مثبت MS (7/25%) متعلق به 7 مزرعه مرغ مادر (4/30%) بودند. نتایج این مطالعه عفونت MS در گله های مرغ مادر استان تهران را با اطمینان تایید نمود. نتایج نشان داد که واکنش زنجیره ای پلیمراز یک روش موثر و مطمئن جهت جایگزینی کشت بوده که در ردیابی و شناسایی گله های مرغ مادر آلوده با کمترین زمان ممکن میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما سینوویه، مرغ مادر گوشتی، کشت، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • صفحه 83
    عقرب همی اسکارپیوس لپتوروس از عقرب های مهم پزشکی در مناطق جنوب و جنوب غرب ایران است که باعث مرگ میر در مصدومین عقرب گزیده می گردد. مطالعات اندکی در خصوص مکانیسم زهر این عقرب انجام شده است. در مطالعه حاضر دزهای متفاوتی از زهر عقرب (50، 500، 1500) میکروگرم بر کیلو گرم از وزن بدن، از زهر عقرب همی اسکارپیوس به صورت زیر جلدی به سه گروه مستقل از خرگوشها(گروه 1، 2و 3 به ترتیب) تزریق گردید. الکتروکاردیوگرام تمام خرگوش ها قبل و بعد از تزریق ثبت شد. همچنین خون گیری از آنها قبل و بعد از تزریق زهر انجام گرفت. سرم خون خرگوشها جهت آزمایشات بیوشیمیایی شامل اندازه گیری CK-MB، BUN، Urea، Creatinine، CPK ALT، AST، LDH جدا شد. در گروه اول خرگوشها تفاوت قابل ملاحظه ایی در هیچ کدام از پارامترها مشاهده نگردید. در گروه دوم افزایش در میزان LDH، BUN، Urea & Creatinine در ساعت سوم از تزریق قابل ملاحظه بود. در گروه سوم از خرگوش ها تزریق زهر عقرب باعث افزایش قابل ملاحظه در تمام پارامترها مخصوصا در ساعت سوم از تزریق گردید. بررسی الکتروکاردیوگرام خرگوش ها و مقایسه قبل و بعد از تزریق زهر نشان داد که فقط در گروه سوم از خرگوشها برادیکاردی خفیف همراه با افزایش موج ST مشاهده می گردد. نتایج این تحقیقات نشان می دهد که بر خلاف عقربهای متعلق به خانواده بوتیده عقرب همی اسکارپیوس به صورت مستقیم باعث حداکثر ناهنجاری در کلیه ها و کبد می شود. همچنین این تحقیقات حاکی از این است که تاثیرگذاری زهر این عقرب بر روی کلیه ها و کبد نسبت به عقرب های دیگر به زمان بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: همیس کورپیوس لپتوروس، سم عقرب، الکتروکاردیوگرام، بی نظمی های بیوشیمیایی، آنزیم سرمی
  • صفحه 91
    ماکروکیست های سارکوسیستیس بز از لحاظ ساختمانی بسیار قابل اشتباه می باشند. در مطالعه حاضر کیست های چاق و باریک ماکروکیست سارکوسیستیس در بز از لحاظ فراریز بینی و مولکولی مورد مطالعه قرار گرفته اند. بدین منظور ماکروکیست تازه چاق و باریک سارکوسیستیس از عضلات مری، دیافراگم، عضلات مخطط و قلب بزهای کشتار شده در کشتارگاه های تهران و قزوین جمع آوری گردید. نمونه های آلوده با روش های مولکولی ومیکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار گرفتند. طبق نتایج حاصله علیرغم اختلاف شمای ظاهری کیست ها، ساختمان فراریزبینی دیواره هر دو کیست کاملا مشابه هم بوده است. نتیجه تکثیر قطعه ژن 18S rRNA هر دو فرم کیست و ترادف نوکلئوتیدی محصول واکنش زنجیره ای پلیمراز آنها نیز یکسان و مشابه Sarcocystis moulei بوده است. طبق نتایج حاصله این دو فرم کیست هر دو از یک گونه مشابه می باشند.
    کلیدواژگان: سارکوسیستیس موله ای، بز، سارکوسیست چاق و باریک، ساختمان فراریز بینی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ایران
  • صفحه 99
    در این بررسی تعداد272 نمونه شیر خام و پاستوریزه شرکت لبنیات پاستوریزه سنندج در طی چهار فصل جمع آوری و با استفاده از روش الایزا از نظر آلودگی به M1آفلاتوکسین آزمایش شدند. براساس نتایج تعداد 257(49/94%) نمونه از کل نمونه ها و اجد آلودگی با آفلاتوکسین بودند که از این تعداد 12(4/4%) نمونه آلودگی بیش از حدمجاز ایران و اتحادیه اروپا بود. مقایسه میانگین فصول مختلف نشان داد که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین بهار و تابستان وجود نداشت اما بقیه فصول اختلاف معنی دار داشتند. بطوریکه زمستان با میانگین 35/22 بیشترین و تابستان با 15/5 کمترین میزان آلودگی را داشت. اختلاف (p<.05) با توجه اینکه نتایج این مطالعه تنها می تواند نشانگر آلودگی در مقطع((p<0.05 باشد غلظت آفلاتوکسین در نمونه های خام و پاستوریزه از نظر آماری معنی دار نبود. بدلیل اهمیت موضوع و خطرات آلودگی احتمالی، بررسی آلودگی در مقاطع زمانی مختلف بصورت تصادفی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: شیر، افلاتوکسین، اندازه گیری، الایزا
  • صفحه 105
    در یک گله گاو شیری با 190 راس دام، رخداد غیرمعمول اکتینوباسیلوز در 4 راس تلیسه 8 تا 15 ماهه و 2 راس گاو تشخیص داده شد. در یک تلیسه 15 ماهه بی اشتهایی، اشکال بلع، ریزش بزاق به رنگ معمول یا رنگ غذا و حضور ضایعات زگیل مانند در سطح پشتی ساقه زبان بدون بیرون زدگی یا قوام چوبی و نیز بدون درگیری فوسا و قاعده زبان جلب توجه نمود. در این دام علاوه بر زبان، بافت های نرم حفره دهانی و ناحیه حلقی شامل عقده های لنفاوی، غده های بزاقی و لوزه ها، درگیر تعداد زیادی ندول های سفید رنگ بودند. در بررسی هیستوپاتولوژی، گرانولوماهای اکتینوباسیلوزی حاوی مجموعه های ائوزینوفیلیک شعاع مانند احاطه شده توسط تعداد زیادی نوتروفیل مشاهده شد. از این ضایعات اکتینوباسیلوس لینیرسی به صورت خالص جدا گردید. به علاوه در 3 تلیسه 8 تا 11 ماهه و 2 راس گاو این گله، آبسه های گرانولومایی با اندازه های متفاوت در بافت های نرم از جمله پوست در اطراف فک پایین جلب نظر کرد. به علت 4 سال خشک سالی، تغذیه تلیسه ها، گاو های خشک و آن هایی که کم تولید بودند با کاه جو و کاه گندم ارزان قیمت که مخلوط با سمبله گیاهی را می توان به عنوان سبب این واقعه معرفی کرد.
    کلیدواژگان: اکتینوباسیلوز، ضایعات پیوگرانولوماتوز، اکتینوباسیلوس لینیرسی، رخداد غیرمعمول، گاو
  • صفحه 111
    این مطالعه به منظور تعیین شیوع عفونت گونه های آیمریا و تنوع گونه ای آنها در شترهای شهرستان تبریز انجام شد. ارزیابی شیوع عفونت گونه های آیمریا و شدت آلودگی آن در 164 نفر شتر با استفاده از روش شناورسازی بود. مدفوع 34 نفر شتر (73/20درصد) با چهار گونه آیمریا شامل گونه های آیمریا باکتریانی (42/52درصد)، آیمریا کملی (31/19درصد)، آیمریاپلردی (68/15درصد) و آیمریا درومداری (59/12درصد) آلوده بودند. آلودگی مخلوط با چهار گونه آیمریا در 54/10درصد از شترهای مشاهده گردید. شیوع آلودگی در گروه های سنی مختلف از شترهای تحت مطالعه اختلاف معنی داری نشان داد (P<0.05). شیوع آلودگی بیشتر در شترهای ماده (54درصد) با گروه سنی کمتر از یک سال مشاهده گردید. اختلاف بین شیوع آلودگی با شترهای نر و ماده در گروه های سنی مختلف معنی داری بود (P<0.05). نتایج این مطالعه بیانگر آن بود که عفونت آیمریایی یکی از مشکلات پرورش شتر در منطقه تبریز است و مطالعات تکمیلی اطلاعات بیشتری از خسارات اقتصادی ناشی از این انگل که از نظر اجرای برنامه های کنترلی مفید است، بدست خواهد داد.
    کلیدواژگان: شیوع، آیمریا، شتر، تبریز
|
  • M. Keshtkar, H. Nili, H. Dadras, K. Asasi Page 59
    H9N2 avian influenza A viruses are endemic in poultry of many Eurasian countries and have caused repeated human infections in Asia since 1998. It has been also reported that H9N2 can cause high mortality in commercial broiler farms in Iran previously. However there was no report of H9N2 outbreak in any other species. In order to evaluate the pathogenicity of H9N2 virus in Japanese quail, 145 Japanese quail were randomly divided into 5 separate groups (116 quails in the treatment and 29 quails in the control groups). The experimental groups infected via oral rout, eye drop, intramuscular injection and spray method at the age of 32 days with 106.5 EID50/bird. The virus A/chicken/Iran/ZMT-101/98(H9N2) was kindly provided obtained from Razi vaccine& serum institute with EID50=108. The blood samples were experimented the day before use to show freedom from antibodies to influenza A and more specifically, the H9 subtype. The clinical signs and antibody titer of the infected chicks were also monitored. Five birds of each group were bled at 10 and 20 days post infection (DPI), and 20 birds of each group at 30 DPI were bled. The immune response to infection was measured by Haemmaglutination Inhibition (HI) test using the H9N2 virus as antigen. Feed & water consumption were recorded on daily bases before and after inoculation. Body weight of each group was also recorded on weekly bases before and after inoculation. During the current study clinical signs such as sneezing, gasping, depression observed in challenged groups followed by decreasing in laying (1-17%). High HI antibody titers of AIV subtype H9 was seen in 10 DPI. The quails exhibited no decrease in food and water consumption and all quails were growing well and did not show any abnormality.
    Keywords: Avian influenza, pathogenicity, H9N2, Body weight, Immune responses, Clinical signs, Egg production
  • M. Eslampanah, H. Mahravani, M.H. Hablolvarid, H. Isadi, M. Sotudeh, F. Jirani, F. Talebloo Page 67
    Since, the most susceptible laboratory animal to Foot–and–Mouth disease virus (FMDV) is guinea pig, and then one milliliter of FMDV type (O) concentrations of 106-106.5 TCID50was inoculated intradermally (ID) to 10 plantar surface of guinea pig (right side). Guinea pig adapted virus has been prepared after generalization phase, and then one milliliter of virus was inoculated intradermally to 30 guinea pigs in 5 groups (each consist of six). Samples from different organs including, heart, lung, liver, spleen, pancreas, tongue and plantar epithelium, retropharyngeal and inguinal lymph nodes were collected on days 2, 4, 14, 30, 60 post inoculation (PI) and kept in transport media and sent to FMD department of Ref lab. According to the results of this study, plantar epithelium and tongue as well as lung have been detected to be the original sites for virus survival. In addition, the highest rate of the presence of virus can be seen on 4 days and 14 days PI. By the way there was no sign of presence of the virus in any organs on days 30 and 60 PI.
    Keywords: ot –, – Mouth disease virus, type O, ELISA, PCR, Guinea pig
  • S.A. Pourbakhsh, G.R. Shokri, M. Banani, F. Elhamnia, A. Ashtari Page 75
    Mycoplasma synoviae (MS) is an important avian pathogen that can cause both respiratory disease and joint inflammation synovitis in poultry, inducing economic losses to the Iranian chicken industry especially breeder farms. The aim of this study was to use the MS specific PCR and culture methods in order to detect of M. synoviae from breeder farms where located in Tehran province. A total of 475 samples including choanal cleft, trachea, ovary and /or joint cavities from 23 broiler breeder farms of Tehran area were collected. Samples were cultured in PPLO broth media supplemented for MS isolation. The bacteria DNAs were extracted by phenol/chloroform method. Specific published primers amplify a 207 bp region of the 16S rRNA gene of MS were used for PCR method. Out of 475 samples, 146 cultures were shown positive and typical Mycoplasma colonies, 85 samples were also identified MS based on agglutination test with specific MS antiserum and the PCR method. A total of 122 samples, a band with 207 bp was shown as MS specific PCR product in electrophoresis. In addition to these 85 samples that were positives in both culture and PCR, 37 samples that had not grown in Mycoplasma media were positive in MS specific PCR. A total of 292 samples were negatives in both culture and PCR methods. 122 positive samples out of 475 samples (25.7%) were belonged to 7 breeder farms (30.4%). On conclusions, the MS infection of broiler breeder farms of Tehran area was confirmed truly. From the results, as the PCR method reduces the time consuming, an effectiveness and efficient for detection of M. synoviae infection of chicken breeder. It is then suggested that the PCR method could be an alternative method for culturing.
    Keywords: Mycoplasma synoviae, broiler breeder, PCR, culture, Tehran
  • A. Zare Mirakabadi, S. Mahmoodi Khatoonabadi, Sh. Teimourzadeh, Gh.H. Sabiri Page 83
    Hemiscorpius lepturus is medically important scorpion species present in the south and southwest part of Iran, causing morbidity and mortality in children and adults. Unlike other scorpions studied so far, the venom of H. lepturus is highly cytotoxic, that can be a reason for its complexity in clinical manifestations in patients stung by this scorpion. Scarce studies showed the mechanism involved in envenomation by H. lepturus. In the present study, H. lepturus venom in three doses of 50, 500 and 1500 μg/kg were subcutaneously injected into three separate groups of rabbits. Electrocardiograms of all the rabbits were recorded during the experiment. Blood collection was carried out before, one and three hours after venom injection. Serum was used for determination of alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), lactate dehydrogenase (LDH), urea, creatinine, BUN (Blood Urea Nitrogen), creatine phosphokinase (CPK) and creatine kinase isoenzyme MB (CK-MB). In group 1 rabbits although some change were observed in serum biochemical parameters following venom injection but statistically the changes were not significant. In group 2 rabbits significant (P<0.05) increase in LDH, BUN, urea and creatinine was observed 3 hrs after venom (500 μg/kg) injection. In group 3, the venom injection caused highly significant (P<0.01) elevated level of BUN, creatinine, CPK and CK-MB and significant (P<0.05) elevated level of rest of the biochemical parameters. On the other hand, in this group, electrocardiogram abnormalities such as ST elevation and sinus bradycardia in limb lead II, were indicator of a mild cardiac injury. In conclusion, it seems that the venom of H. lepturus has the cytotoxic components that severely affecting the organs kidney and liver directly and its mechanism of action is quite different from scorpions in buthidea family.
    Keywords: H. lepturus, Scorpion venom, Electrocardiogram, Biochemical disorders, Serum enzymes
  • Gh.R. Motamedi, A. Dalimi, K. Aghaeipour, A. Nouri Page 91
    There is considerable confusion concerning the structure and synonymity of macroscopic sarcocysts in goats. In the present work, ultrastructural and molecular study on fat and thin macrocysts of Sarcocystis isolated from naturally infected goats were investigated. Two forms of macrocystic sarcocysts were collected from fresh oesophagus, diaphragm, skeletal muscles and heart of slaughtered goats in abattoirs of Tehran and Ghazvin provinces of Iran. Then ultrastructural and molecular studies were carried out contemporaneous using PCR technique and transmission electron microscope respectively. Based on morphological examinations both cysts differ in shape with naked eye but they had the same wall structure with electron microscopy study. The 18S rRNA amplification by PCR showed a 637-bp band for both forms. The results of sequencing of PCR product of the cysts indicated these two kinds of cysts were identical to each other and also to Sarcocystis moulei. The present result, suggests that fat and thin cysts are the same and identical species.
    Keywords: Sarcocystis moulei, goat, fat, thin sarcocyst, ultrastructure, PCR, Iran
  • B. Mohammadian, M. Khezri, N. Ghasemipour, Sh. Mafakheri, P. Poorghafour Langroudi Page 99
    This study was conducted to evaluate and compare the levels of aflatoxin M1 in raw and pasteurized milk samples during different seasons by Enzyme- Linked Immuno Sorbent Assay in Sanandaj, Iran. In 257 (94.49%) out of 272 milk samples the presence of aflatoxin M1 was detected in concentrations ranging between 0.007 and 115.930 ng/l. AFM1 level in 12 (4.4%) of positive samples were higher than the maximum tolerance limit (50 ng/l) accepted by Iran and European Union countries. Statistical evaluations showed that the differences between raw and pasteurized samples were not significant (p<0.05). There was no significant difference between spring and summer but the differences between other seasons were statistically significant. Winter samples with 22.35 ng/l and summer samples with 5.14 ng/l had the highest and lowest concentration, respectively (p<0.05). Since contamination of milk with aflatoxin is a potential risk for human health, milk and milk products should be controlled periodically for Aflatoxin contamination.
    Keywords: Milk, Aflatoxin, measurement, ELISA
  • T. Taghipour Bazargani, A. Khodakaram Tafti, N. Atyabi, Gh. Faghanizadeh Page 105
    An unusual occurrence of actinobacillosis was diagnosed in 4 heifers aged 8-15 months and 2 cattle in a dairy herd with 190 Iranian Holstein breed. Anorexia, dysphagia, drooling of normal or foodtinged saliva and presence of warts-like lesions on the dorsal surface of tongue shaft were observed in a 15-month-old heifer without showing protrusion of tongue or presenting woody tongue and no involvement of either sulcus lingualis or tongue base. In addition to tongue, soft tissues of oral cavity and pharyngeal region including lymph nodes, salivary glands and tonsils were contained multiple whitish nodules. Histopathologically, typical pyogranulomas of actinobacillosis contained radiating eosinophilic clubs surrounded by many neutrophils were diagnosed. Actinobacillus lignieresii was isolated from the lesions in pure culture. Clinical examination of other animals revealed the presence of different degrees of granulomatous abscesses in soft tissues including skin around mandibles in at least 3 heifers aged 8-11 months and 2 cattle. Due to 4 recent droughty years feeding the heifers, dry cows and low milk producing cattle by cheap oat and wheat straw mixed with plant awns could be the cause of this event.
    Keywords: Actinobacillosis, Pyogranulomatous lesions, Actinobacillus lignieresii, unusual occurrence, Cattle
  • M. Yakhchali, Sh. Athari Page 111
    This investigation was carried out to determine the prevalence of Eimeria infections and the diversity of Eimeria species in camels of Tabriz region. The prevalence of Eimeria spp. infection and the intensity of faecal oocysts were determined in 164 camels using floatation and sporulation techniques. Faeces of 34 camels (20.73%) were infected with four Eimeria species including E. bactriani (52.42%), E. cameli (19.31%), E. pellerdyi (15.68%) and E. dromedarii (12.59%). Of infected animals, mixed infection was at most with four Eimeria species in 10.54% of camels. There was a significant difference between the prevalence of Eimeria infection in camels among different age groups (P<0.05). Infection rate was higher in female camels (54%) with less than one year-olds. There was significant differences in the prevalence between male and female camels in all age groups (P<0.05). It is concluded that Eimeria infection is a problem in camel husbandry in Tabriz region and further studies will reveal more information about economic effects of this parasite which it will be useful for establishing control programs.
    Keywords: Prevalence, Eimeria spp., Camel, Tabriz