فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:67 Issue: 1, Spring 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 1-5

    بیماری لوک آمریکایی زنبور عسل یا AFB(American foulbrood) به وسیله باکتری گرم مثبت اسپوردار به نام پنی باسیلوس لاروا تحت گونه لاروا ایجاد می شود. روش سنتی تشخیص آزمایشگاهی بر اساس تکنیک های کشت، زمان و کار آزمایشگاهی زیادی را مصرف می نماید. در این مطالعه با استفاده از باکتری سویه استاندارد و پرایمرهای اختصاصی، واکنش زنجیره ای پلیمراز راه اندازی شد و محصول آن روی ژل آگارز 8/0 درصد الکتروفورز گردید. پرایمرها از ژن 16S rRNA انتخاب شده بودند و یک قطعه bp 700 را تکثیر می دادند. حساسیت واکنش زنجیره ای پلیمراز برای باکتری، اسپور، عسل و لارو آلوده شده به صورت تجربی، تعیین گردید. کمترین مقدار باکتری و اسپور که قادر به شناسایی بودیم به ترتیب 28، 31، 330 و 234 cfu/ml تعیین شد. این روش برای شناسایی پنی باسیلوس لاروا لاروا در نمونه های عسل، لاروهای مشکوک به بیماری و یا روی کلنی های رشد کرده روی محیط کشت بدون نیاز به آزمایشات بیوشیمیایی می تواند به کار رود.

    کلیدواژگان: زنبور عسل، لوک آمریکایی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، پنی باسیلوس لاروا لاروا، اسپور
  • صفحات 7-12
    در این مطالعه، به منظور تعیین میزان رشد هفت ایزوله از هموفیلوس آنفلوانزا تایپ (BHIB)، از چهار محیط کشت مختلف استفاده شد تا بهترین محیط از نظر بالاترین بازده رشد باکتریایی انتخاب گردد. برای این کار چهار محیط براث بکار برده شدند که شامل انفوزیون مغز-قلب (BHIB)، تریپتیکاز سوی (TSB)، مولز هینتون (MHB) و گونوکوکسی (GCB) که به همه آتها دو فاکتور رشد هموگلوبین و ایزوویتالکس، هر کدام بمیزان 1٪ اضافه شده بود. میزان رشد هر ایزوله در هر یک از محیطها توسط اندازه گیری CFU/ml انجام پذیرفت. چهار ایزوله از هفت ایزوله مورد مطالعه بالاترین رشد را در BHIB و دیگر سوشها این میزان را در TSB از خود نشان دادند که به مقدار بیش از CFU/ml 1010 طی 18 ساعت رسید. در مرحله بعد، با هدف انتخاب بهترین ایزوله با بالاترین میزان آنتی ژن پلی ساکارید کپسولی (CPS-b)، مقدار این آنتی ژن در هر ایزوله، که از ترکیبی بنام پلی ریبوفسفات (PRP) ساخته شده، به دو روش مختلف اندازه گیری شد: الایزای ساندویچ غیر مستقیم و بیال. لازم به ذکر است که آنتی بادی های استفاده شده در این نوع الایزا توسط تزریق واکسن Hib به خرگوش و رت تهیه شد. بالاترین میزان PRP کپسولی متعلق به یکی ازسوش ها با نام گذاری (Hib5s) بود که به میزان mg/lit 321 از این آنتی ژن مهم را تولید کرده بود که متعاقبا می توان از این سوش در واکسن سازی بهره جست.
    کلیدواژگان: هموفیلوس آنفولانزا تیپ B، رشد باکتریایی، پلی ریبو فسفات، مایه رویی، متد بیال، الایزای غیر مستقیم
  • صفحات 13-19
    به منظور ارزیابی بیماریزایی 3 تیپ ویروس جدا شده از بیماری کم خونی طیور این مطالعه در پنج گروه تجربی انجام گرفت. پس از تیتر کردن سه جدایه ویروسی به30 جوجه یکروزه SPF بطور تجربی داخل عضلانی تلقیح (10 جوجه برای هر گروه) گردید و دو گروه دیگر جوجه ها بعنوان کنترل (واکسن زنده و آب نمک تلقیح گردید) در نظر گرفته شد. در خلال مطالعه جوجه ها علائم ژولیدگی پرها افسردگی و کاهش وزن را نشان دادند. پس از 18روزخونگیری و وزن آنها اندازه گیری شده و سپس کشتار گردید و با استفاده از روش سرمی در تست الیزا وجود آنتی بادی علیه کم خونی ویروسی طیور در 3 گروه مشاهده گردید در حالیکه در گروه کنترل فاقد آن بود. میزان هماتوکریت در گروه ها پائینتر از حالت طبیعی بود. در خلال آزمایش تعداد 3 جوجه در هر گروه تلف شدند. در کالبد گشائی بافتهای تیموس و بورس شدیدا آتروفی بودند. مغز استخوان زرد و پریده رنگ دیده شد. بررسی آسیب شناسی در مغز استخوان آپلازی و خالی شدن نسج از گلبولهای قرمز و سلولهای مییلوئید و جایگزین شدن توسط بافت چربی مشهود بود. آتروفی و خالی شدن سلولها در بافتهای تیموس بورس و مغز استخوان از نظر آماری حاکی از اختلاف معنی داری در مقابل کنترل بود P<0.05)). همچنین با انجام روش واکنش زنجیره ای پلیمراز وجود ویروس در بافتهای کبد و تیموس تائید گردید. در نتیجه نگارندگان عفونت زدائی سه جدایه کم خونی ویروسی طیور را بطور تجربی در جوجه یک روزه که در مفیاس زیاد باعث خسارات در ارگانها می گردد را تفسیر نمودند.
    کلیدواژگان: کم خونی ویروسی طیور، واکنش زنجیره ای پلیمراز، تست الیزای رقابتی، میزان هماتوکریت، آسیب شناسی تافیلوکوکوس اورئوس، ژن aroA، توکسین، 1 سندروم شوک توکسیک، واکنش زنجیره ای پلیمراز، تورم پستان
  • صفحات 21-25
    بیماری نیوکاسل (ND) یکی از مشکلات مهم در صنعت طیور می باشد. سالانه شیوع این بیماری باعث ضررهای اقتصادی فراوان در سرتا سر جهان می گردد. لذا بررسی و ساخت واکسن های موثرتر بر این بیماری مهم به نظر می رسد. در مطالعه حاضر ویروس بیماری نیوکاسل (NDV) به دو روش فرمالیناسیون در غلظت 1/0 درصد و استفاده از بیناری اتیلن آمین (BEI) در غلظت های 1 تا 4 میلی مولار و درجه حرارت های مختلف (25 الی 30 درجه) غیر فعال گردید. بهترین نتیجه غیر فعال سازی (30 درجه سانتیگراد، 4 میلی مولار، دوره زمانی 20 ساعته) به عنوان واکسن تجربی مورد آزمایش قرار گرفت. بدین منظور 2/0 میلی لیتر از واکسن های تهیه شده(NDVF و NDVEI) و واکسن تجاری (NDVR) در جوجه های SPF از طریق زیر جلدی تزریق گردید. بر اساس نتایج به دست آمده میانگین تیتر HI در گروه NDVEI (12/0 ± 42/8) به صورت معنی داری بیشتر از گروه های NDVF (16/0 ± 64/7) و NDVR (11/0 ± 86/7) دیگر می باشد (p<0.05). با توجه به نتایج، BEI در عین حفاظت از ساختار کلی و آنتی ژنیک ویروس باعث افزایش تیتر دریافتی نسبت به دیگر واکسن های مورد آزمایش می گردد. بنابر این BEI میتواند به عنوان یک عامل غیر فعال کننده در NDV مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیوکاسل، واکسن، فرمالین، بیناری اتیلن ایمین
  • صفحات 27-34
    مطالعات پایداری برای تعیین تاریخ انقضای واکسن و تایید اثرگذاری واکسن استفاده شده و نقش مهمی در اطمینان از کیفیت فرآورده دارند. در مطالعه حاضر، آزمایشهای پایداری تسریع شده و پایداری طولانی مدت برای 3 سری از واکسنهای فلج اطفال سه گانه و 3 سری از واکسنهای تگ واحدی (تیپ 1) موسسه رازی انجام شد. پس از نمونه برداری، نمونه ها در پایداری طولانی مدت به صورت دوره ای (هر 3 ماه) و در پایداری تسریع شده پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه تحت آزمایش قرار گرفتند. در هر دوره، کلیه آزمایشهای کنترل کیفی کمی و کیفی شامل عیارسنجی، استریلیتی، مایکوپلاسما و تستهای فیزیکوشیمی بر روی نمونه ها انجام شد. نتایج تستهای عیارسنجی واکسن نشان داد که هر سه سری از واکسن های سه گانه تا 26 ماه و دو سری تا 27 ماه پس از تولید پایدار بوده و الزامات لازم سازمان بهداشت جهانی را گذراندند. در مورد واکسنهای تک واحدی، هر سه سری تا 18 ماه دارای الزامات لازم بودند. در مورد هر دو گروه واکسن، کلیه نمونه ها تا پایان دوره مطالعه از نظر سایر آزمایشهای کنترل کیفی و همچنین مطالعات پایداری تسریع شده مورد قبول بودند. نتایج به دست آمده نشان داد که واکسن های فلج اطفال موسسه رازی حداقل به مدت 2 سال در 20- درجه پایدار است.
    کلیدواژگان: OPV، مطالعه پایداری، تاریخ انقضا، تست کارایی، تست کنترل کیفیت
  • صفحات 35-41
    یک مطالعه 1:1 مورد- شاهدی جور شده در گوساله های شیری نوزاد زیر یک ماه با بازدید هفتگی در هفت گله شیری صنعتی در اطراف مشهد از ماه می سال میلادی 2008 تا اکتبر 2008 اجرا شد. نمونه های مدفوع از تعداد 112 راس گوساله با علائم بالینی اسهال و از 112 راس گوساله جور شده بدون نشانه های بالینی اسهال جمع آوری شدند و از یک سیستم نمره گذاری جهت تفکیک موارد اسهال از غیر اسهال استفاده شد.نمونه ها از نظر حضور روتاویروس و کرونا ویروس با استفاده از الیزای تسخیر آنتی ژن تجاری مورد بررسی قرار گرفتند.. آنتی ژن روتاویروس درمدفوع گوساله های مبتلا به اسهال و غیر مبتلا به اسهال به ترتیب در 5∙29% و 17% شناسایی گردید و آنتی ژن کرونا ویروس در مدفوع گوساله های مبتلا به اسهال وغیر مبتلا به اسهال به ترتیب در 7∙2% و 8∙1% تشخیص داده شد.روتا ویروس در میان گوساله مبتلا به اسهال در سومین هفته زندگی بیشترین شیوع را داشت و کرونا ویروس تنها در تعدادی از موارد اسهال در هفته دوم زندگی تشخیص داده شد.دفع روتاویروس در مدفوع گوساله های اسهال به میزان قابل توجهی بالاتر از گوساله های غیر مبتلا به اسهال بود. [P value =0.03، odds ratio=1.9(1.05-3.76)] اما هیچ ارتباط معنی داری بین حضور کرونا ویروس در مدفوع و ابتلا به اسهال وجود نداشت [P value =0.66، odds ratio= 1.4(0.24-9.05)]. این نتایج نشان می دهد عفونت با روتا ویروس را می توان به عنوان یک علت مهم اسهال گوساله های نوزاد در این گله های شیری صنعتی مشهد در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: روتاویروس، کرونا ویروس، مطالعه مورد شاهدی جور شده، گوساله نوزاد شیری، اسهال، ایران
  • صفحات 43-49
    رشد را در همه سیستم های زیست شناختی می توان به عنوان افزایش ترکیبات شیمیایی تعریف نمود. باکتری ها اگر در یک محیط مناسب که به طور کامل با آن سازش یافته باشند قرار گیرند، می توانند به رشد متعادل شده برسند.کلستریدیوم شووای (Clostridium chauvoei, Clostridium feseri) یک باسیل متحرک بی هوازی پلی مورف به ابعاد 8-3×1-5/0 میکرون است، هاگزا بوده و معمولا بصورت انفرادی گاهی دیپلو وبندرت استرپتو باسیل مشاهده میگردد. شاربن علامتی بیماری کشنده گوساله های جوان است که یک عفونت موضعی حاد ایجاد کرده و در پی مسمومیت خونی حیوان را می کشد. اغلب کلستریدیوم شووآی و به ندرت کلستریدیوم سپتیکوم مسئول ایجاد بیماری هستند. واکسیناسیون تنها راه موثر کنترل بیماری است و انواع مختلف واکسن در بازار یافت می شود. هم اکنون در حدود چهار دهه است که واکسن شاربن علامتی در موسسه رازی تولید می شود لیکن به دلیل افزایش نیاز کشور تصمیم گرفته شد که تولید واکسن با استفاده از فرمانتور های ویژه تولید انبوه و با استفاده از محیط غنی شده بهینه گردد. هدف این مطالعه سازش دادن کلستریدیوم شووآی به رشد در فرمانتور و تولید واکسن قوی بود لذا پژوهش هایی صورت گرفت تا محیط کشت جدیدی که بیشترین میزان رشد باکتری را حمایت کند فرموله شود. کلیه تجربیات در دو گروه انجام شد. در گروه A رشد باکتری در ظروف شیشه ای و با استفاده از محیط کشت روتین و در گروه B رشد باکتری در فرمانتور و با استفاده از محیط کشت روتین مشابه گروه A و همچنین محیط کشت غنی شده صورت پذیرفت. نتایج، رشد بالای کلستریدیوم شووای را پس از 10 ساعت، در سوسپانسیون حاصل از فرمانتور حاوی محیط کشت غنی شده نشان دادند (بیش از 1480000000سلول/میلی لیتر سوسپانسیون)، لیکن هیچگونه تغییرات معنی داری در سوسپانسیون حاصل از کشت باکتری درظروف شیشه ای در مقایسه با شرایط مشابه در فرمانتور مشاهده نگردید. بی ضرری و توان ایمن سازی واکسن تولید شده براساس بریتیش فارماکوپه (بخش دامپزشکی) در گوسفند و خوکچه هندی تعیین گردید که نتایج رضایت بخشی را نشان داد. با توجه به نتایج موفقیت آمیز این پژوهش، در حال حاضر واکسن تک ظرفیتی شاربن علامتی با استفاده از محیط کشت غنی شده و فرمانتور، در بخش تحقیق و تولید واکسن های بی هوازی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی تولید و در سطح کشور به مصرف می رسد.
    کلیدواژگان: واکسن شاربن علامتی، کلستریدیوم شووای، فرمانتور، محیط کشت غنی شده، محیط کشت روتین
  • صفحات 51-55
    نمونه های سرمی از 20 راس اسبچه خزری بالغ و سالم در دمای 37 سانتیگراد گرفته شد. در ادامه 4 نمونه کرایوگلوبولین از 20 نمونه جدا شد و تست های الکتروفورز استات سلولز و رادیو ایمونودیفوزیون(SRID) (Single radio immunediffusion method) بروی نمونه های جدا شده و نمونه های فاقد کرایوگلوبولین انجام گرفت. کرایوگلوبولین ها خود را بصورت یک باند تیز مونوکلنال در الکتروفورز نشان دادند. در تعدادی از حیوانات تحت مطالعه غلظت سرمی کرایوگلوبولین ها بصورت قابل توجهی بیش از حد نرمال سرمی ایمونوگلوبولین ها بود. بنظر می رسد که غلظت کرایوگلوبولین ها در اسبچه بیش از سایر تک سمی ها می باشد که احتمال دارد مرتبط با استعداد این گونه را به برخی تومورها مانند لوسمی و لمفوم باشد.
    کلیدواژگان: اسبچه خزر، کرایوگلوبولین، سرم، الکتروفورز
  • صفحات 57-61
    نئوسپوراکنینوم تک یاخته ای از شاخه اپیکمپلکسا است، که باعث سقط و نئوسپوریوزیس مادرزادی در گاو در سطح جهانی می شود. در این مطالعه، حدت جدایه ای از نئوسپوراکنینوم برای موش اینبرد C57BL/6 را مورد ارزیابی قرارگرفت. جهت انجام آزمایش، 6 گروه 5 تائی موش C57BL/6 انتخاب شده و هرگروه با تاکیزویت زنده نئوسپوراکنینوم با دوزهای 40، 30، 20، 15 و 10 میلیون به روش داخل صفاقی آلوده شدند. در گروه کنترل نیز محیط کشت DMEM تلقیح شد. علائم کلینیکی بیماری و میزان مرگ و میر به طور روزانه در طی دوره انکوباسیون مشاهده و ثبت گردید و عفونت نئوسپوراکنینوم با بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیک و روش مولکولی تایید گردید. در این مطالعه میزانLD50 در موش اینبردC57BL/6 25 میلیون تعیین شد.
    کلیدواژگان: نئوسپوراکنینوم، موش مدل C57BL، 6، LD50
  • صفحات 63-67
    انواع باکتری های پروبیوتیک برای کنترل باکتری های بیماری زا در حیوانات آزمایش شد. مکانیسم مهار این باکتری های بیماری زا برای تعدادی از پروبیوتیک بوسیله تولید باکتریوسین است. کولیسین احتمالا گروهی از باکتریوسین ها هستند که مشخصه آنها کاملا بررسی شده است. کولیسین پروتئین ضد میکروبی تولید شده توسط یک سویه اشریشیاکلی است که رشد گونه های دیگر ایکولی را سرکوب می کند. در مجموع از سیصد نمونه سواب رکتوم و شکمبه جدا شده از گوساله، 115 سویه به عنوان ایکولی با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی تایید شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز برای تعیین ژن های کولیسین مورد استفاده قرار گرفت. تقریبا100% جدایه ها حداقل یک ژن ازکولیسین را دارا بودند. فراوانی کلاس های متعددی از کولیسین تعیین شد. نتایج بیشترین ژن در باکتری های مذکور را IaIb و کمترین آنها راANS4 تشخیص داد.
    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، کولیسین، واکنش زنجیره ای پلیمراز، گوساله
  • صفحات 69-74
    ویروس پریتونیت عفونی گربه ها (FIPV) در گربه های اهلی شایع است، بویژه در گربه های جوان و جاهایی که تعدادی گربه با هم نگهداری می شوند. در مطالعه اخیر، در مجموع 248 گربه خانگی و با سنین مختلف، برای تعیین آنتی بادی ضد ویروس FIP در نمونه های سرمی و به روش سنجش ایمونوکروماتوگرافی مورد مطالعه قرار گرفتند. گربه های مورد مطالعه از میان موارد ارجاعی به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شده و در فاصله زمانی سال های 88-1385 مورد بررسی قرار گرفتند. تقسیم بندی بر اساس سن، جنس، نژاد، منطقه و فصل انجام شد. گربه های مورد مطالعه بر اساس سن به 3 گروه (کمتر از 6 ماه، 6 ماه تا 3 سال و بالای 3 سال) و بر اساس منطقه به 5 ناحیه (شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز) تقسیم بندی شدند. نتایج بدست آمده با استفاده از آزمون مربع کای و آزمون دقیق فیشر مورد آنالیز قرار گرفتند. هفده عدد از 248 نمونه سرمی (85/6 درصد) دارای آنتی بادی ضد ویروس FIP بودند. شیوع عفونت در بچه گربه های جوان کمتر از 6 ماه (72/9%؛ 7 عدد از 72 مورد) و با میانگین سنی 6 ماه تا 3 سال (28/9%؛ 9 عدد از 97 مورد) در مقایسه با گربه های بالای 3 سال (27/1%؛ یکی از 79 مورد) به طور معنی داری بیشتر بود(P<0.05). شایع ترین علائم بالینی در گربه های مبتلا، کاهش وزن و کم اشتهایی بود. شیوع عفونت در گربه های نر (70/8 درصد؛ 10 عدد از 115 مورد) نسبت به گربه های ماده (26/5 درصد؛ 7 عدد از 133 مورد)، در فصل بهار (32/11%: 6 عدد از 53 مورد) و منطقه شمال (53/10%: 4 عدد از 38 مورد) بالاتر بود، اما تفاوت بین شیوع عفونت از نظر جنس، فصل و منطقه معنی دار نبود (P<0.05). ضروری است که جمعیت گربه ها در این منطقه کنترل شود تا خطر انتقال عفونت بین آنها بویژه در گربه های جوان کاهش یابد.
    کلیدواژگان: پریتونیت عفونی گربه ها، گربه، شیوع، سنجش ایمونوکروماتوگرافی، اهواز
  • صفحات 75-78
    کوکسیدیوزیس و زخم سنگدان از بیماری های بسیار نادر در پرندگان زینتی می باشند و این مورد اولین گزارش رخداد همزمان هر دو بیماری در ایران می باشد. یک فنچ گورخری نر با تاریخچه اسهال آبکی، بی اشتهایی، ژولیدگی پرها، از دست دادن وزن و افسردگی به درمانگاه ارجاع داده شد. ضایعات بصورت نواحی کوچک از خونریزی و زخم در دیواره سنگدان بود. روده ادماتوز، طحال رنگ پریده و کوچک و بیضه ها نامتقارن بودند. در ریزبینی، نکروز دیواره مخاطی به همراه ارتشاح سلولهای التهابی در روده کور بود. اجرام کوکسیدیایی در درون یاخته های روده ای مشاهده شدند. در سنگدان، خونریزی و زخم لایه مخاطی به همراه نفوذ سلول های چند هسته ای در مخاط مشاهده گردید. در کبد، نکروز کانونی خفیف و ارتشاح سلولهای تک هسته ای مشاهده شد. عوامل بیماری کوکسیدیوز و زخم سنگدان تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: فنچ، زخم سنگدان، آیمریا
|
  • H. Modirrousta, M. Moharrami, M. Torkaman Pages 1-5

    American foulbrood (AFB) disease is caused by the sporeforming bacterium Paenibacillus larvae larvae. Traditional diagnosis is based on culture technique is time and laboratory work consuming. In this study with standard strain, PCR was developed by specific primers and PCR products were electrophoresed on 0.8 % agarose gel. The PCR primers were selected on the basis of the 16S rRNA gene and amplify a 700-bp amplicon. Detection limits were determined for suspensions of bacteria and spores and also honey and larvae experimentally contaminated. The lowest number of bacteria and spores that were able to detect were respectively 28, 33, 330 and 243 cfu /ml. This PCR technique can be used to identification of the presence of Paenibacillus larvae larvae spores in honey samples, brood samples or on the colonies that grow on medium.

    Keywords: Honey bee, AFB, PCR, Paenibacillus Larvae Larvae, Spore
  • M. Afshar, F. Esmaily, M. Aminian, E. Asli, A. Haadi, M. Torabi, A. Hatami Pages 7-12
    In the present study, seven isolates of Haemophilus influenzae type b were cultured in four different media to compare growth rate and capsule production. Four liquid media namely brain heart infusion broth (BHI), trypticase soy broth (TSB), Mueller Hinton Broth (MHB) and Gonococci broth (GC) with added supplements (1% hemoglobin, 1% Isovitalex) were used. The growth was measured by colony counting (CFU/ml) using serial dilution. Four of the isolates showed the highest growth rate with the average of 1013 CFU/ml on BHI broth while TSB had the second highest growth of more than 1010 CFU/ml in an 18-hour culture at 37 ºC culture. In the next step, the amount of capsular polysaccharide (CPS-b) antigen which is made of Polyribosyl ribitol phosphate (PRP) was assessed all isolates by two
    Methods
    modified Indirect Sandwich Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) and Bial method to select the isolate producing the highest amount of PRP. The antisera used in sandwich ELISA were prepared by immunization of Rabbit and Rat. The maximal amount of PRP was produced by isolate Hib (5s) with the amount of 321 mg/lit.
    Keywords: Haemophilus influenzae type b, bacterial yield, polyribophosphate(PRP), supernatant, Bial method, Indirect sandwich ELISA
  • A. Ezzi, A. Shoushtari, H. Marjanmehr, R. Toroghi, A. Tavasoly, M.A. Bahmaninejad Pages 13-19
    To evaluate pathogenicity of 3 Chicken Anemia Virus isolates-CV1, CV2 and CV3 respectively - the current experiment carried out. After tittering of the viruses, 30 one day old SPF chicks were grouped and intramuscularly inoculated with each isolate in a separate group. Two other groups as positive and control groups were inoculate with a live vaccine virus and normal saline respectively. During the study the birds in first three groups clinically showed raffling feathers, depression and body weight reduction. After 18 days they were weighed, bled and euthanized. Three birds were found dead during the experiment (one in each tested group). Antibodies against CAV in the serum of all 3 groups were detected while no antibody found in negative control group. Hematocrit Values of the three tested groups were under the normal. Grossly the thymus and bursa tissues were severely atrophied. Bone marrow became yellowish and pale. In histopathological study we found aplasia and devoid of erythroid and myeloid cells replacing by fat cells in bone marrow. Severe atrophy and depletion in thymus, bursa of Fabricius and bone marrow tissues statistically were analyzed and showed that the significance difference in comparing with control groups (p<0.05). By using a type specific Polymerase Chain Reaction (PCR) assay the occurrence of virus was confirmed in thymus and liver tissues. In conclusion the authors interpreted that the 3 strains of CAV were able to infect and induce a wide range of damages in one day old SPF chickens.
    Keywords: Chicken Anaemia Virus, PCR, Competitive Elisa Test, Hematocrit Value, Pathology
  • N. Razmaraii, R. Toroghi, H. Babaei, I. Khalili, S. Sadigh, Eteghad, L. Froghy Pages 21-25
    Newcastle disease (ND) is one of the most important diseases that affect birds; the epizootic nature of the disease has caused severe economic losses in the poultry industry worldwide. In this experiment ND virus (NDV) was inactivated by two different chemicals binary ethylenimine (BEI) and formaldehyde. Formaldehyde was used at 0.1%, while BEI was used at concentrations of 1 to 4 mM. NDV inactivation with BEI was done in various incubation temperatures and periods and the best result (30 °C, 4 mM BEI and 21 hrs treatment) used as an experimental vaccine. Prepared inactivated NDV vaccines and a commercial vaccine were tested for their efficiency in generating humoral immune response in different groups of specific pathogen free (SPF) chicks. Test groups received 0.2 ml formaldehyde inactivated NDV (NDVF), BEI inactivated NDV (NDVEI) and Razi institute produced NDV vaccine (NDVR) subcutaneously respectively. HI Log 2 total mean titer of NDVEI group (8.42 ± 0.12) were significantly higher than NDVF (7.64 ± 0.16) and NDVR (7.86 ± 0.11) groups (p<0.05). BEI-inactivated vaccine gave higher antibody titers than formaldehyde-inactivated vaccine and preserves both structural integrity and antigenicity of the virus. Thus, it might be possible to use these compounds as an inactivator agent for commercial NDV inactivated vaccines in future.
    Keywords: Newcastle disease virus, vaccine, binary ethylenimine, formaldehyde
  • S. Soleimani, N. Bordbar Pages 27-34
    Stability studies play a critical role in assuring product quality at all points in the vaccine life cycle. These studies used to determine vaccine expiry date and vaccine efficacy. Accelerated stability and long term stability study performed for three batches of trivalent oral poliomyelitis vaccine (OPV) and three batches of monovalent OPV (type1) manufactured by Razi institute. After sampling, the samples tested intervals in months for long term stability and after 48h incubation in 37 0C for accelerated stability. All of quantitative and qualitative control tests including Potency, Sterility, Mycoplasma detection and Physicochemical testes performed in each period. Potency test for trivalent OPV (tOPV) in three batches of vaccines until 26 months and in two batches, until 27 months after production, met the specification. Potency test for monovalent OPV (mOPV) in all batches of vaccines until 18 month after production met the specification. Sterility, mycoplasma and physicochemical testes on these samples for mOPV and tOPV until expiry date and after that, passed. All batches of vaccines in accelerated stability met the specification after incubation and the reduction titer of vaccines was less than 0.5(-LogCCID50/dose). Results of this research indicated razi polio vaccines are stable for 24 months if the cold chain considered properly.
    Keywords: OPV, Stability study, Expiry date, Potency test, Quality control test
  • E.A. Afshari Safavi, G.R. Mohammadi, M. Rad, A. Naghibi Pages 35-41
    A 1:1 matched case-control study of calves under 1 month of age was carried out by weekly visits to 7 dairy farms in Mashhad from May 2008 to October 2008. Fecal samples were collected from a total of 112 calves with clinical signs of diarrhea and from 112 matched animals without clinical signs of diarrhea as assessed by a scoring system. The samples were investigated for the presence of Rotavirus and Coronavirus by a commercial antigen capture ELISA test. Rotavirus antigen was detected in 29.5% and 17% of diarrheic and non-diarrheic calves, respectively and Coronavirus antigen was detected in 2.7% and 1.8% of diarrheic and non-diarrheic calves, respectively. Among diarrheic calves Rotavirus was the most common in the third week of life and Coronavirus was detected only in some cases of second week of life. The excretion of Rotavirus in the feces of scouring calves was significantly higher than in non-diarrheic calves (P value =0.03, odds ratio = 1.9 (1.05 – 3.76)), but there was not any significant association between shedding of Coronavirus in the feces and diarrhea (P value =0.66, odds ratio = 1.4 (0.24 –9.05)). These results indicate that in these industrial dairy farms in Mashhad, infections by Rotavirus can be considered as an important cause for newborn calf diarrhea.
    Keywords: Rotavirus, Coronavirus, matched case, control study, newborn dairy calves, diarrhea, Iran
  • R. Pilehchian Langroudi, A.R. Jabbari, M. Moosawi Shoshtari Pages 43-49
    In all biological systems growth is defined as increase of chemical compounds. Bacteria can achieve to balanced growth if they are growing in a medium, which are completely adapted to it. Clostridium chauvoei, (Clostridium feseri) is an anaerobic, spore forming, motile, and polymorph bacteria, which its size varies from 0.5-1 to 3-8 micron and could be observed as individual bacterium, diplo, and rarely streptococcus. Blackleg is a fatal disease of young cattle. It produces an acute local infection, and the resulting blood poisoning leads to rapid death. Clostridium chauvoei and, less frequently, Clostridium septicum are the most commonly responsible organisms. Vaccination is the only effective means for controlling of blackleg disease. Several kinds of vaccine are available commercially. It is 4 decades that blackleg vaccine is produced in Razi institute and because of enhanced demand of country, decision was made to improve the production procedure of this vaccine using large-scale fermenter, so the aim of this study was adaptation of Clostridium chauvoei to growth and proliferation in fermenter for preparation of a potent vaccine. Accordingly attempts were made to prepare and formulate the ingredients in order to obtain high yield of Clostridium chauvoei in culture medium by fermenter. All experiments were done in two sets: A-growth in glass bottles using conventional culture medium and B-growth in fermenter using conventional culture medium similar to A and also enriched culture medium. Results showed high yield of Clostridium chauvoei suspension in fermenter after 10 hours, using enriched culture medium (more than 1,480,000,000 organisms/ml), but no significant changes was obtained in glass bottles conditions comparing to the fermenter conditions. The safety and potency of the prepared vaccine was determined in sheep and guinea pigs according to British pharmacopoeia (veterinary) with satisfactory results. Since this research has been successfully done in Razi research institute, so the mono valent inactivated blackleg vaccine, using the enriched culture medium is currently producing by fermenter and is used for immunization of cattles in Iran.
    Keywords: Blackleg vaccine, Clostridium chauvoei, fermenter, enriched medium, conventional medium
  • N. Atyabi, M. Zamani, Ahmadmahmudi, M. Khosravi, J. Javanbakht, I. Dilmaghanian Pages 51-55
    Blood samples were collected from 20 healthy miniature Caspian horses at 37 °C. Isolation of cryoglobulin was performed based on a standard method in present study. Harvested sera were kept at 4 °C for two hours and then examined for cryoglubolin. Four serum samples containing precipitate Suspicious of containing cryoglobulin were selected. Subsequently serum protein electrophoresis was performed on normal serum samples and also on four serum samples containing precipitates using an automated electrophoresis system on cellulose acetate strips. In addition Ig isotypes detection (IgG, IgM and IgA) was performed on both precipitates and serum containing precipitates using single radio immunediffusion method (SRID). A narrow-based peak on gamma region of precipitate acetate cellulose strips was observed. Precipitate concentrations were strikingly higher than normal concentration of serum immuneglobulins. It can be suggested that cryoglobulin concentration in a proportion of Caspian miniature horse is higher than other equides may be in relation with animal susceptibility to neoplasias such as lymphoma and leukemia.
    Keywords: Caspian miniature horse, cryoglobulin, serum, electrophoresis
  • M. Kargar, M. Sayari, M.M. Namavari, M. Lotfi, M. Kamalzadeh Pages 57-61
    Neospora caninum (N. caninum) is an apicomplexan parasite and causes abortion and congenital neosporosis in cattle worldwide. In this study, we evaluate the virulence of a N. caninum isolate on mouse strain C57BL/6. Six groups of five mice C57BL/6 were intraperitoneally inoculated with 1 × l07, 1.5 × l07, 2 × l07, 3 × l07 and 4 × l07 tachyzoites and a control inoculum of DMEM, respectively. Clinical signs and mortality rate were recorded and confirmed by histopathological findings and molecular method. The results of this study indicated that LD50 was 2.5 × l07 tachyzoites of N. caninum per C57BL/6 mouse. This can be used as a lethal challenge model in vaccine development studies.
    Keywords: Neospora caninum, C57BL, 6 mouse model, LD50
  • Y. Tahamtan, Z. Shirazi, A. Pourbakhsh, M. Kargar, M. Hyati, M.M. Namvari, M. Vesal Shirazi Pages 63-67
    A variety of probiotic bacteria have been tested to control animal and foodborne pathogenic bacteria in livestock. The mechanism of inhibition of pathogenic bacteria for several of those probiotic microorganisms is mediated by the production of bacteriocins. Colicins are probably the group of bacteriocins that have been most thoroughly characterized. Colicins are antimicrobial proteins produced by one strains of Escherichia coli to suppress the growth of other strains of E.coli. The present study indicated the preparation of colicin from colicinogenic bacteria. A total of three hundred rectal and rumen swabs isolated from health and diarrheic calves located in Fars province feces. One hundred and fifteen strains were confirmed as E.coli by biochemical test. Polymerase chain reaction was used to determine the following genes encoding colicins. Nearly 100% of isolates were contained at least one gene of colicin. The frequency of several classes of colicin was determined. As a result the most detected gene was Ia Ib and the least detected gene was A.N.S4. Colicin should be tested to control animal and foodborne pathogenic bacteria in livestock.
    Keywords: E. coli, Colicin, PCR, Cattle
  • B. Mosallanejad, R. Avizeh, M.R. Seyfiabad Shapouri Pages 69-74
    Feline infectious peritonitis virus (FIPV) is ubiquitous in domestic cats, especially in young cats and multi-cat environments. In the present study, a total of 248 companion cats of different ages were examined for serum antibody detection of FIPV by immunochromatography assay. The cats were selected from those referring to Veterinary Hospital of Ahvaz University, southwestern Iran from December 2006 to June 2009. Classification was made by age, sex, breed, region and season. The studied cats were divided based on age into three groups (<6 months, 6 months – 3 years and > 3 years) and based on area into five regions (north, east, west, south and central). The results were analyzed by using Chi-square analysis and Fischer's exact test. Seventeen of 248 serum samples (6.85%) had antibody against feline infectious peritonitis virus. Prevalence was significantly higher in young kittens less than 6 months (9.72%; 7 out of 72) and mean-age cats 6 months – 3 years (9.28%; 9 out of 97) compared with above 3 years (1.27%; 1 out of 79) (P<0.05). The most common clinical signs were loss weight and depressed appetite in the affected cats. Prevalence was higher in male cats (8.70%; 10 out of 115) than females (5.26%; 7 out of 133), the spring season (11.32%; 6 out of 53) and north region (10.53; 4 out of 38), but the difference was not significant between the prevalence of infection relative to host gender, season and region (P>0.05). It is necessary to control cat population in these area particular young cats to reduce risk of infection transmission between them.
    Keywords: Feline infectious peritonitis virus, Cat, Prevalence, Immunochromatography assay, Ahvaz
  • M. Nouri, H. Azarabad, M. Moini Pages 75-78
    Coccidiosis and gizzard erosion are rare conditions in cage bird. A male zebra finch was presented with a history of watery diarrhea, anorexia, ruffled feathers, weight loss, and lethargy and died finally. Gross necropsy revealed small areas of erosions and hemorrhages on the gizzard wall. The intestine was oedematous. The spleen appeared pale and small. The testes were asymmetric.Histologically, necrosis of mucosal layer with infiltration of inflammatory cells observed in cecum. Eimeria stages were detected in the enterocytes. In Gizzard, hemorrhage and ulceration of mucosal layer with infiltration of polymorphonuclear cells in to the underlying mucosa were seen. In hepatic tissue, mild focal necrosis with mononuclear cells infiltration was seen. The disease was diagnosed as coccidiosis and gizzard erosion.
    Keywords: Emeria, Zebra finch, Gizzard erosion, Taeniopygia guttata