فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:67 Issue: 2, Autumn 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/27
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 93-100
    هوتنتوتا یکی از متنوع ترین جنس های خانواده بوتیده است که گونه های آن دارای گسترش جهانی بوده و از نقاط مختلف آفریقا و آسیا گزارش شده است. به تازگی کوواریک (2007) این عقرب را در نقاط مختلف دنیا مورد مطالعه مجدد قرار داده و 29 گروه گونه ای را در زیر مجموعه این جنس گزارش نموده است. عقرب هوتنتوتا یکی از شش عقرب مهم از نظر پزشکی در ایران می باشد که تقریبا در تمام نقاط کشور گسترش دارد. در این مقاله با ذکر ویژگی های ریخت شناسی و ریخت سنجی شش گونه عقرب هوتنتوتا در کشور به ذکر راه های تشخیصی این عقرب پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: عقرب، بوتیده، گونه های هوتنتوتا، ریخت شناسی، ریخت سنجی
  • صفحات 101-107
    طی سالهای 1390-1389، از روش PCR Real-time برای ردیابی RNA ویروس تب برفکی در 147 نمونه اپیتلیوم از دام های مشکوک به بیماری تب برفکی که از کانون های مختلف اخذ گردیده بود استفاده شد. قطعه 3D ژن ویروس تب برفکی به عنوان ناحیه ژنومی حفاظت شده در سروتیپهای ویروس توسط PCR Real-time مورد آزمایش قرار گرفت. رد یابی ویروس تب برفکی در روش PCR Real-time حساسیت بیشتری نسبت به روش RT-PCR معمولی و سایر روش های تشخیصی روتین دارد. برای ارزیابی حساسیت این روش از رقت های لگاریتمی RNA ویروس تب برفکی(Asia) استفاده شد که با رقت سازی 10-log RNA ویروس تب برفکی سویه Asia مقدار 101.2 TCID50/ml بدست آمد. برای ارزیابی اختصاصیت جفت پرایمر مربوط به قطعه 3D ژن ویروس تب برفکی و همچنین پروب مربوطه از دو ایزوله ویروس زبان آبی(blue-tongue) و ویروس وزیکولار خوک (Swine vesicular disease virus) استفاده شد. در نهایت نتایج نشان داد که به نظر می رسدPCR Real-time یک ابزار قوی و مناسب تشخیصی بوده که می توان در کنار دیگر روش های روتین تشخیصی ویروس تب برفکی بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: Real، time PCR، RT، PCR، بیماری تب برفکی
  • صفحات 109-115
    درک ساختار ژنتیکی و تنوع ژنتیکی فاسیولاهپاتیکای جدا شده از میزبان های مختلف، پیچیدگی های همه گیری شناسی و مهمی دارد که در کنترل فاسیولوزیس موثر هستند. از روش RAPD-PCR جهت مطالعه تنوع ژنتیکی فاسیولاهپاتیکا در گوسفند و گاو بکار گرفته شد. DNA از کرم های بالغ فاسیولا جمع آوری شده که از کبد حیوانات آلوده در کشتارگاه استان آذربایجانشرقی در شمالغرب ایران استخراج گردید. سپس با استفاده ازسه عدد پرایمر اولیگونوکلئوتید دکامری همراه با توالی های DNA خالص به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر شدند. الگوهای RAPD بصورت اختصاصی اما برای هر قطعه DNA در هر پرایمر متفاوت بودند. شباهت داخل گونه ای برای دو ایزوله فاسیولاهپاتیکا در محدوده 69 تا 100درصد قرار داشت. یافته ها نشان داد که فاصله ژنتیکی بین گونه ای بیشتر از فاصله ژنتیکی داخل گونه ای است (47-19 درصد در مقایسه با 19-0 درصد). درخت تبار زایشی پیشنهادی درباره این ایزوله ها نشان داد که تنوع ژنتیکی در تحت ساختارهای جمعیتی فاسیولاهپاتیکای انگل گوسفند و گاو در ایران، سوالات بحث برانگیزی درباره اختصاصات میزبان، اپیدمیولوژی (از قبیل، انتقال زئونوتیک) و اکولوژی را بدنبال دارد. علاوه براین روش RAPD-PCR در تشخیص انفرادی و بررسی های اپیدمیولوژیکی در مناطق آندمیک مفید است.
    کلیدواژگان: شناسایی افتراقی، فاسیولاهپاتیکا، گوسفند، گاو، RAPD، PCR
  • صفحات 117-124
    زهر عقربهای خانواده بوتیده بعنوان اینکه حاوی پروتئین آلفا تک رشته ای با خاصیت بازی که حاوی حدود 70-60 اسید آمینه است و بوسیله 4 پل دای سولفیدی محکم شده است، شناخته می شود. مجموع کل RNA از غده زهر عقرب مزوبوتوس اپئوس صید شده از استان خوزستان ایران خالص سازی گردید. با استفاده از این RNA بعنوان رونوشت، و پرایمر الیگو (dT) اصلاح شده cDNA ساخته شد. با استفاده از پرایمرهای همولوگ و بکارگیری تکنیک Semi-nested RT-PCR، یک قطعه cDNA با اندازه 273 نوکلئوتید تکثیر شد که متعاقبا تعیین توالی گردید. این قطعه cDNA حاوی ناحیه کد شونده ای بود که آن ناحیه پپتیدی با 85 اسید آمینه را کد می نمود که وزن ملکولی آن 337/9 کیلو دالتون و نقطه ایزو الکتریک آن 52/6 محاسبه گردید. نام این پپتید MeNaTx-4 قرار داده شد. این پپتید با مشابهتی که با دامین مربوط به «توکسین های عقرب با زنجیره بلند» نشان می داد، جز سوپر فامیلی توکسین-3 قرار گرفت. همترازی اسید آمینه ای MeNaTx-4 نشان داد که این پپتید 95% مشابهت با توکسین آلفا-3 مهار کننده کانالهای سدیمی مربوط به عقرب مزوبوتوس اپئوس آسیایی دارد.
    کلیدواژگان: آلفا توکسین، زهر عقرب، مزوبوتوس اپئوس
  • صفحات 125-131
    فلج اطفال به عنوان یک بیماری عفونی ویروسی حاد که به وسیله ویروس پولیو ایجاد می شود، همچنان در کشورهای در حال پیشرفت وجود دارد. علیرغم تلاش جهانی برای ریشه کنی این بیماری، ادامه ایمن سازی با یک واکسن کارا و مطمئن ضروری است. برای تعیین توانمندی واکسن توسعه یک روش معتبر به همراه یک کشت سلول حساس الزامی است. دراین مطالعه پس از طراحی آزمایش Potency واکسن به روش میکرو، سه نوع کشت سلول لاین؛ Hela، Hep2C و Vero با دو روش میکرو و ماکرو مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. در طراحی آزمایش 5 فاکتور تاثیر گذار شامل؛ ویروس، سلول، سرم، محیط نگهدارنده و میزان Co2 در 6 مرحله مورد مطالعه قرار گرفتند. سرانجام بهترین شرایط انجام آزمایش Potency در قالب دو روش پیشنهاد شد. برای معتبر سازی آزمایش شاخصهای معتبر سازی در حضور فراورده استاندارد کاری (WRP) اعتبار سنجی شدند. آنالیزهای آماری به وسیله آنالیز واریانس و مقایسه های چندگانه توسط LSD و Tokey HSD نشان داد که تفاوت Potency بین سری های مختلف واکسن و همچنین بین روش ماکرو و روش میکرو معنی دار نیست، افزایش شماره پاساژ سلولها باعث کاهش حساسیت سلولها و کاهش میزان Potency واکسن تحت آزمایش می شود و تفاوت بین حساسیت سلولهای تحت آزمایش نسبت به ویروس واکسینال فلج اطفال معنی دار است بطوری که سلول Hela دارای بیشترین حساسیت و سلول Vero دارای کمترین حساسیت است.
    کلیدواژگان: واکسن فلج اطفال، آزمایش توانمندی، حساسیت، کشت سلول
  • صفحات 133-137
    کلستریدیوم پرفرینجنس عامل مهم بیماریزایی روده ای درانسان و حیوانات می باشد. این باکتری توکسین های زیادی را ترشح می نماید که نقش کلیدی در پاتوژنز بیماری داشته و بر اساس اختلاف در ترشح توکسین های آلفا، بتا، اپسیلون و یوتا به پنج تیپ توکسینی تقسیم می شود. در این مطالعه روش واکنش زنجیره ای پلیمراز برای شناسایی ژن cpb2 به منظور تعیین جدایه های حاوی توکسین بتا -2 در بین تایپ های مختلف کلستریدیوم پرفرینجنس که از موارد بیماری های آنتریک حیوانات اهلی در ایران جدا شده اند بکارگرفته شد. نتایج نشان داد که ژن cpb2 در جدایه های کلستریدیوم پرفرینجنس تایپ های A،B، C وD به ترتیب با فراوانی 5/54%، 62%، 8/42% و 2/69% حضور دارد. در مجموع 34 از 59 جدایه (7/56%) کلستریدیوم پرفرینجنس از نظر ژن بتا -2 مثبت شناخته شدند. این مطالعه اولین گزارش از حضور ژن cpb2 در کلستریدیوم پرفرینجنس جدا شده از موارد آنتریک حیوانات اهلی در ایران می باشد. مطالعات تکمیلی در خصوص نقش دقیق توکسین بتا -2 در پاتوژنز باکتری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرنجنس، بتا، 2 توکسین، آنتریت
  • صفحات 139-143
    کزاز بیماری مهمی است که توسط سم تتانواسپاسمین کلستریدیوم تتانی ایجاد می گردد. در این مطالعه ما شش عامل مهم شامل OD، pH، MLD، KF، LF و پروتئین تام، سه سویه واکسینال، هاروارد 52، جی 5 و 49205 کلستریدیوم تتانی را مورد مقایسه قرار دادیم تا مشخص شود کدامیک برای استفاده در تولید واکسن مناسب هستند. سه سویه مذکور، در محیط تایوگلیکولات تجدید حیات شدند و سپس 2 میلی لیتر از این محیط به هرکدام از شانزده ارلن 500 میلی لیتری حاوی محیط مولر- میلر برای انجام فرمانتاسیون تلقیح گردید. تعداد 7، 6 و 3 ظرف به ترتیب برای هاروارد52، جی 5 و 49205 اختصاص داده شده بود. در مدت هفت روز آزمایش، چندین آزمون برای ارزیابی شش عامل مذکور بر روی نمونه های تهیه شده از محیطهای کشت، انجام گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که سو هاروارد 52 در چهار تا از مجموع شش فاکتور مورد بررسی اختلاف معنی داری با دو سو هاروارد جی 5 و 49205 دارد، به طوریکه مقادیر LF و OD آن ضعیف تر (به ترتیب در حد001/0 و 01/0) وMLD و pH آن بهتر (به ترتیب در حد05/0 و 02/0) از دو سو دیگر بود. نتیجه آنکه، با توجه به اطلاعات بدست آمده از سه سویه واکسینال، به نظر می رسد دو سویه جی 5 و 49205 توکسین زایی بیشتری از سویه هاروارد 52 دارند و لذا با انجام یک رشته کارهای تکمیلی احتمالا از دو سویه مذکور بتوان مشابه سو هاروارد 52 به طور روزمره برای تولید واکسن کزاز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم تتانی، هاروارد 52، هاروارد جی 5، هاروارد 49205، توکسین زایی
  • صفحات 145-153
    در سال های اخیر نانوپارتیکل های کایتوزان بطور وسیعی بعنوان سیستم انتقال داروهای پروتئینی مورد مطالعه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه انجام تحقیقات جامع به منظور تهیه نانوپارتیکل های زیست سازگار و زیست تخریب پذیر و بارگیری زهر عقرب گادیم (همی اسکورپیوس لپتوروس) و ارزیابی قابلیت سیستم مذکور برای آنتی ژن رسانی بوده است. در این تحقیق از روش ژلاسیون یونی کایتوزان و تری پلی فسفات برای تهیه نانوپارتیکل های کایتوزان بهره برده شده و عوامل موثر در این فرآیند مورد ارزیابی قرار گرفته و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و الگوی آزادسازی سم از نانوپارتیکل ها بررسی شده اند. مطالعات ظرفیت احتباس و بازده انکپسولاسیون بهینه را در غلظت 2mg/ml پلیمر و 500μg/ml زهر عقرب نشان دادند. اندازه نانوذرات در شرایط بهینه درحدود 160-130 نانومتر (polydispersity index values of 0.423) بوده و ذرات دارای زتا پتانسیل مثبت بوده اند. در بررسی میکروسکوپ الکترونی عبوری سطوح نانوذرات بهینه بدست آمده را کاملا صاف و شکل آنها کروی بوده است. بررسی کینتیک آزادسازی سم از نانوپارتیکل ها نشان داد که 50 درصد سم در 4 ساعت اول و باقیمانده بطور آهسته طی یک روند طولانی مدت آزاد می گردند. نتایج بیانگر این امر بوده است که نانوذرات تهیه شده در این مطالعه احتمالا«دارای قابلیت استفاده برای انتقال آنتی ژن می باشند.
    کلیدواژگان: کایتوزان، نانوپارتیکل، زهر، ژلاسیون یونی
  • صفحات 155-160
    هدف از این تحقیق تولید و شناسایی آنزیم آلفا آمیلاز از باکتری باسیل لیچنیفورمیس بود. این باکتری در محیط کشت مایع رشد داده شد. بهترین شرایط برای تولید آمیلاز به دست آمد که شامل دمای 37 درجه سانتی گراد، دوران انکوباسیون 120 ساعت و pH 7 بود. آلفا آمیلاز به دست آمده توسط ستون کروماتوگرافی تعویض یونی و ژل فیلتراسیون G100 با 1/19 برابر افزایش داد. فعالیت اختصاصی آنزیم در مقایسه با آنزیم موجود در محیط کشت معادل 47/929 واحد بر میلیگرم پروتئین به دست آمد. آلفا آمیلاز به دست آمده دارای حداکثر فعالیت در pH.7 و دمای 65 درجه سانتی گراد بود. وزن مولکولی آلفا آمیلاز به دست آمده بر اساس ژل الکتروفورز معادل 72 کیلو دالتون به دست آمد.
    کلیدواژگان: آلفا آمیلاز، باسیل لیچنیفورمیس، شرایط بهینه، خالص سازی
  • صفحات 161-166
    توکسوپلاسما گوندئی، تک یاخته ای است که انسان و تقریبا همه حیوانات خون گرم آلوده می کند. چرخه زندگی انگل شامل یک سیکل تولید مثل غیر جنسی در میزبان های واسط (پستانداران و پرندگان) و یک سیکل تولید مثل جنسی در میزبان های نهایی (گربه سانان) می باشد. گربه ها، هم میزبان نهایی و هم میزبان واسط این تک یاخته هستند. هدف از این مطالعه، بررسی حضور پادتن های ایجاد شده در گربه ها، متعاقب عفونت با سویه Rh توکسوپلاسما گوندئی با استفاده از روش ایمنوبلات و بررسی کارایی روش ایمنوبلات طراحی شده با استفاده از آنتی ژن خالص سطحی (SAG1) حاصل از تکی زوآیت این تک یاخته در تشخیص بیماری بود. به این منظور، اقدام به ایجاد عفونت تجربی در گربه های سرم منفی، با استفاده از تزریق داخل صفاقی تکی زوآیت های تکثیر شده در محیط کشت سلول های Vero گردید. پس از آن، اقدام به ردیابی حضور پادتن های IgG با دو روش ایمنوبلات و تست پادتن درخشان غیر مستقیم گردید. در ایمنوبلات انجام شده با آنتی ژن خالص سطحی، خطوط مثبت در منطقه مربوط به پروتئین های 30 کیلو دالتونی در فاصله زمانی هشت روز پس از عفونت دیده شدند. خطوط مثبت در گروه کنترل که از محیط کشت حاوی Vero Cell های بدون تک یاخته دریافت کرده بودند دیده نشد. نتایج مثبت و منفی، با نتایج تست استاندارد IFAT در توافق کامل بودند. نتایج این بررسی نشان داد که ایمنوبلات طراحی شده بر مبنای یا آنتی ژن خالص سطحی، تست تشخیصی مناسبی جهت تشخیص سرولوژیک پادتن های ضد T. gondii در گربه هایی که به تازگی با این تک یاخته آلوده شده اند می باشد.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندئی، ایمنوبلات، گربه
  • صفحات 167-172
    هدف از این مطالعه، بررسی امکان استفاده از سوربیتول، سوکروز و ژلاتین همراه با گلیسرول به منظور انجماد سلول های آلوده به شیزونت تیلریا آنولاتا بود. تاثیر روش انجماد با ارزیابی میزان درصد زنده ماندن سلول ها و رشد آنها در محیط کشت مناسب، مقایسه و اندازه گیری شد. نتیجه چنین بود که روش متداول مورد استفاده در تولید واکسن تیلریوز گاوی با استفاده از 5 درصد سرم تاثیر داده شده با PEG و 10 درصد گلیسرول نتایجی مانند روش استاندارد که با استفاده از 80 درصد سرم جنین گوساله و 10 درصد گلیسرول می باشد قابل مقایسه بود. نتیجه جالب در میان 13 ترکیب پیشنهادی عاری از سرم، مربوط به ترکیب سوربیتول (0.2M) و گلیسرول(10%) بود که میزان زنده ماندن سلول ها 54 درصد پس از یک سال با نتایج رشد مطلوب ارزیابی شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش مرسوم مورد استفاده در تولید واکسن، هنوز بهترین روش در نگهداری سلول های لاین واکسن تیلریا در تولید واکسن تیلریوز گاوی می باشد.
    کلیدواژگان: نگهداری در سرما، تیلریا آنولاتا، سوربیتول، سوکروز، ژلاتین، گلیسرول
  • صفحات 173-176
    «اپولیس» یکی از نئوپلاسم های خوش خیم حفره دهانی می باشد که از رباط پیرامون دندانی و یا بافت پیوندی منشاء گرفته و در سگ بسیار شایع و در گربه بندرت دیده می شود. ولی میزان بروز این تومور در اسب بسیار نادر است. اندازه این تومور می تواند بقدری بزرگ باشد که مانع از عمل جویدن مواد غذایی بشود. از نظر خصوصیات بافتی اپولیس در سگ به چندین فرم طبقه بندی می شود. اپولیس فیبروماتوس (در دید میکروسکوپیک) با دارا بودن بافت زمینه ای سفت و پر عروقی که در آن توده های سلول های فیبروبلاست ستاره ای شکل که توسط مقادیرمتغیری از الیاف فشرده کلاژن محاصره گریده اند، مشخص می شود. گزارش حاضر مربوط به یک راس نریان 16 ساله می باشد که چندین سال برای تولید سرم ضد مارگزیدگی بکار گرفته می شد. این حیوان بعلت بروز علائم دشواری در جویدن و بلع مواد غذایی معاینه گردید. بررسی دقیق دهان حیوان نشان داد که یک توده بزرگ (15×12 سانتی متری) بر روی لثه در سمت راست فک پائینی وجود دارد. هیچ شانسی برای بهبودی حیوان متصور نبود. بنابراین حیوان به روش انسانی کشته و سپس کالبد گشایی بر روی آن انجام گردید. بر اساس محل بروز تومور وهمچنین مشخصات ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک، توده مشاهده شده تحت عنوان اپولیس فیبروماتوس شناسایی و تقسیم بندی گردید.
    کلیدواژگان: اسب، اپولیس فیبروماتوس، هیستوپاتولوژی
|
  • Sh. Navidpour Pages 93-100
    Hottentotta is one of the most widely distributed genera of the family Buthidae, with species present throughout Africa, the Arabian Peninsula, and in Asia to Pakistan and India. Recently, Kovarik (2007) revised genus of Hottentotta in the world and reported 29 different species-group name in the genus of Hottentotta. Hottentotta is one of the six medical important scorpions of Iran that distributed in almost all parts of country. So, in this article morphological and morphometrical characters of six species of Hottentotta for better distinguishing have been described.
    Keywords: Scorpiones, Buthidae, Hottentotta spp., Morphology, Morphometry
  • Jeirani, A. Ahmadi, M. Azimi, H. Mahravani Pages 101-107
    During 2010-2011, Real-time PCR procedure was used to detecting FMDV RNA on 147 epithelium samples from the field. In this survey, for Real-time PCR from 3D gene segment as conserve region selected for tracking all of seven serotypes FMDV. The assay detected the viral RNA in all serotypes of FMDV. The rRT-PCR specifically detected FMD virus in sample with greater sensitivity than our conventional RT-PCR procedure and our routine diagnostic procedures. Sensitivity of this technique was estimated by 10-log serials dilution Asia virus RNA that defined 101.2 TCID50/ml. Also, to assess the specificity of primer pairs related to 3D segment and specific probe was used Swine vesicular disease virus (SVDV) and bluetongue virus (BTV) isolates RNA. The results showed that rRT-PCR is seen as a powerful and valuable tool concomitant with routine diagnostic methods for FMD virus diagnosis.
    Keywords: Real, time RT, PCR, conventional RT, PCR, Foot, and, mouth disease virus
  • Y. Garedaghi, M. Khakpour Pages 109-115
    Understanding genetic structure and status of genetic variation of Fasciola hepatica isolates from different hosts, has important implications on epidemiology and effective control of fasciolosis. Random amplified polymorphic DNA (RAPD-PCR) was used to study the genetic variation of F. hepatica in sheep and cattle. DNA was extracted from adult helminthes removed from livers of each infected animal in slaughterhouse at East-Azerbaijan province, North-West of Iran. DNA template amplified by the polymerase chain reaction, using three oligonucleotide decamers with arbitrary DNA sequences as primers. RAPD patterns showed the specific but different pattern DNA patterns for each primer. The intraspecific similarity coefficient within two isolates of F. hepatica was ranged between 69 to 100%. Present findings showed that the interspecific genetic distance was higher than intraspecific genetic distances (19-47% compares to 0-19%). Pair wise similarity matrices generated from each isolates-primer combination were totaled and the similarity coefficient between strains were calculated both manually (Nei and Li method) and software analysis (Free-Tree-Freeware program). The inferred phylogenetic tree on the fingerprinting of these isolates clearly demonstrated the existence of population genetic diversity sub structuring within F. hepatica of sheep and cattle of Iran, raising interesting questions on the host specificity, epidemiology (e.g., zoonotic transmission) and ecology of this fluke. RAPD-PCR is useful for both individual identification and epidemiological investigations in endemic regions.
    Keywords: Molecular differentiation, Fasciola hepatica, sheep, cattle, RAPD, PCR
  • Gh. Eskandari, A. Jolodar, Z. Ktsoyan, M.R. Seyfiabad Shapouri Pages 117-124
    The venoms of Buthidae scorpions are known to contain basic, single-chain protein -toxins consisting of 60-70 amino acid residues that are tightly cross-linked by four disulfide bridges. Total RNA was extracted from the venom glands of scorpion Mesobuthus eupeus collected from the Khuzestan province of Iran and then cDNA was synthesized with the modified oligo (dT) primer and extracted total RNA as template. By applying the Semi-nested RT-PCR using homologous primers, the fragments of 273 bp was amplified and sequenced. The coding region encodes a polypeptide of 85 amino acid residues with a calculated molecular weight of 9. 337 kDa and theoretical isoelectric point of 6. 52. It was designated as MeNaTx-4. This peptide with homology to the «Scorpion long chain toxin-like domain» is belongs to the Toxin-3 superfamily. Multiple alignment of the putative amino acid sequence of MeNaTx-4 exhibited 95% sequence identity with lesser Asian scorpion M. eupeus venom sodium channel -toxin-3 but interestingly displayed only 63% identity with other -toxins from this species. The sequence was also identical to the counterpart sequences from M. martensii (92%) and Buthus occitanus israelis (80%). This high sequence similarity together with completely conserved in the positions of all 8 Cys indicated that MeNaTx-4 is a new member of -toxin from the Iranian M. eupeus which may originate from a common ancestor.
    Keywords: toxin, Semi, nested RT, PCR, scorpion venom, Mesobuthus eupeus
  • S. Soleimani, B. Abedi Kiasari Pages 125-131
    Poliomyelitis, an acute viral infectious disease caused by poliovirus, still remains a public health problem in developing countries. Despite the global effort to eradicate polio, continuing the polio immunization with a potent and safe vaccine is essential. For accurate vaccine evaluation, three types of cell lines including Hela, Hep2C and Vero were evaluated and compared using two methods of polio vaccine potency tests (micro & macro). For cells comparison, five different batches from polio vaccines were tested and to develop the test, five variables including viruses, cells, serum, media and Co2 were studied. For validation, the titer of which has been well established as a working reference preparation (WRP) was applied to control the accuracy and reproducibility of the testing system. Multiple comparisons were performed by analysis of variance (ANOVA) followed by Tokey HDS and LSD. No significant differences were found between the potency of vaccine batches and between macro and micro methods. Reduction in cells sensitivity and potency of vaccines was found with increasing passage number. Significant differences were found between the sensitivity of the cell lines. The highest potency of polio vaccines was obtained using Hela cells (GMT in macro and micro test = 10 6.35); Hep2C cells were afterwards (GMT in macro= 10 6.01 and in micro test= 10 5.94); Vero cells were lowest (GMT in macro= 10 5.78 and in micro test= 10 5.72). So, the sensitivity and accuracy of the potency test for evaluation of the polio vaccine in immunization program in Iran will be assured using the Hela cell line with low passage number in macro and micro methods.
    Keywords: Polio vaccine, Potency test, Hela, Hep2C, Vero
  • A.R. Jabbari, F. Tekyei, M. Esmaeilzad, R. Pilehchian Langroudi Pages 133-137
    Clostridium perfringens is an important cause of enteric diseases in both human and animals. The bacteria produce several toxins which play key roles in the pathogenesis of diseases and are classified into five toxin types, on the basis of the differential production of Alpha, Beta, Epsilon and Iota toxins. In this study a single PCR assay was developed and used for detection of cpb2 gene to identify the Beta2 harboring isolates among different types of C. perfringens isolated from animal enteric diseases in Iran. It was found that cpb2 presents among C. perfringens isolates types A, B, C and D with 54.5% (6/11), 62% (13/21), 42.8% (6/14), 69.25% (9/13), respectively. Totally 34 of 59 (56.7%) isolates screened by PCR were cpb2-positive. This is the first report of cpb2 positive isolates of C. perfringens causing enteric diseases of animals in Iran. Further studies to demonstrate the exact role of Beta2 toxin in pathogenesis of the bacterium is suggested.
    Keywords: Clostridium perfringens, Beta2 toxin, Enteritis
  • M.H. Motedayen, E. Abbasi, F. Madani Pages 139-143
    Tetanus is an important disease which created by tetanospasmin toxin of Clostridium tetani. In this study we surveyed six important factors including LF, KF, MLD, pH, OD and total protein assay of Harvard 52 (H52), G5 (HG5) and 49205 (H49205) strains of the bacterium to determine which of them were more suitable for use in vaccine production. The mentioned strains were seperatedly reactivated in thioglycolate medium, 2ml of this suspension was used to inoculate the Muller-Miller medium of each of sixteen 500 ml Erlenmeyer flasks (7,6 and 3 flasks for H52, HG5 and H49205 respectively), where the fermentation runs were performed. Over a period of seven days of experiment, several tests for evaluation of the six mentioned factors on samples of medium cultures were carried out. Results revealed that H52 strain had significantly lower values in LF and OD compared to strains HG5 & H49205 (P<0.001 and P<0.01 respectively) while its MLD and pH were better than other strains (P< 0.05 and P< 0.02 respectively). In conclusion, it seems that HG5 & H49205 strains have been greater toxin producer than H52 strain and as a result, we hope that with some complementary works, these two strains such as H52 strain, be used for routine tetanus vaccine production.
    Keywords: Clostridium tetani, Harvard 52, Harvard G5, Harvard 49205, toxigenesis
  • N. Mohammadpour Dounighi, M. Damavandi, H. Zolfagharian, S. Moradi Pages 145-153
    In recent years, chitosan nanoparticles have been studied widely for protein delivery. In this study, Hemiscorpius lepturus (HL) venom was encapsulated in chitosan nanoparticles. The aim of the present work was to carry out a systematic study for preparing biocompatible and biodegradable nanoparticles for loading HL scorpion venom and to evaluate their potential as an antigen delivery system. In this study, HL venom loaded chitosan nanoparticles fabricated by ionic gelation of chitosan and tripolyphosphate and the factors which may be influenced in the preparation of nanoparticles were analyzed. Also, their physicochemical properties and in vitro release behavior were studied. The optimum encapsulation efficiency and capacity were observed when the chitosan concentration and HL venom were 2mg/ml and 500µg/ml, respectively. The HL venom loaded nanoparticles were in the size range of 130-160nm (polydispersity index values of 0.423) and exhibited the positive zeta potential. Transmission electron microscope imaging showed spherical and smooth surface of nanoparticles. The profiles of the release exhibited a burst releases about 50% in the first 4 hr and then slowed down at a constant rate. The obtained results suggested that the chitosan nanoparticles prepared in this work had the potential for antigen delivery.
    Keywords: Chitosan, Nanoparticle, Venom, Ionic gelation
  • A. Zare Mirakabadi, M. Ghorbanpour, A. Sadeghi, A. Sarzaeem Pages 155-160
    The aim of this study was production and partial purification of α-amylase enzyme by Bacillus licheniformis. B. Licheniformis was allowed to grow in broth culture for purpose of inducing α-amylase enzyme. Optimal conditions for amylase production by B. Licheniformis are incubation period of 120 h, temperature of 37 °C and pH 7.0. The α-amylase enzyme was purified by ion exchange chromatography on DEAE-sepharose CL-6B and sephadex G-100 gel filtration with a 19.1-fold increase in specific activity as compared to the concentrated supernatant and with a specific activity of 926.47 U/mg. The α-amylase had the highest activity at pH 7.0 and 65 °C. According to the data on native polyacrylamide gel electrophoresis, the molecular weight of the purified enzyme was 72 kDa.
    Keywords: α, Amylase, Bacillus licheniformis, optimal conditions, purification
  • M. Hosseininejad Pages 161-166
    Toxoplasma gondii is an apicomplexan parasite that infects human and almost all warm-blooded animals. The life cycle of the parasite includes an asexual reproduction in intermediate hosts (Mammals and birds) and a sexual reproduction in definitive hosts (Felidae). Cats are both the intermediate and the definitive host for T. gondii. The aim of this study was to investigate anti-T. gondii antibodies in cats by using an immunoblot method based on a major surface antigen; SAG1. Six sero-negative kittens were infected intra-peritoneally by Rh strain of T. gondii. Serum samples were collected and evaluated for the presence of IgG antibodies by using two techniques; immunoblotting and indirect fluorescent antibody test (IFAT).SAG1 based immunoblotting was able to detect anti-T. gondii antibodies at least eight days after infection. Comparative evaluation showed that this method is as sensitive as IFAT to diagnose T. gondii infection in cats.
    Keywords: Cats, Immunoblot, P30, SAG1, Toxoplasma gondii
  • G. Habibi, S. Bozorgi, A. Hatami, K. Esmaeil Nia, A. Afshari Pages 167-172
    The purpose of this study was to examine the potential application of Sorbitol, Sucrose and Gelatin in combination with glycerol in order to Theileria annulata infected cell line cryo-preservation. The efficiency of the freezing methods was compared by assessing the viability and plating efficiency of cells after resuscitation, dilution and equilibration in cell culture medium. As a result, the conventional cryo-preservative medium containing 5% PEG treated Bovine Serum and 10% glycerol successfully cryo-preserved cell as efficiently as the standard medium containing 80% FBS and 10% glycerol and was superior to all thirteen different experimental cryo-preservative media. A crucial result was obtained among the thirteen different serum-free media which showed that the 0.2M sorbitol+10% glycerol method yielded cells with viability of 54% and good plating efficiency results. It was concluded that the conventional method would be the best and ideal for the cryo-preservation and storage of Theileria annulata-infected cells for vaccine purposes to date.
    Keywords: Cryo, preservation, Theileria annulata, Sorbitol, Sucrose, Gelatin, Glycerol
  • M. H. Hablolvarid, A. Akbary, M. Eslampanah Pages 173-176
    Epulis is a benign neoplasms of the oral cavity, derived from the periodontal ligament or connective tissue, occur commonly in dogs and rare in cats. However, it is very rare in horse. The tumor can be very large to interfere with normal mastication. Several forms of epulides can histologically be distinguished in dogs. Fibromatous epulis microscopically characterized by a dense well vascularized stroma populated by expansile mass of stellate fibroblasts surrounded by variable amounts of densely packed fibrillar collagen. The present report is related to a sixteen- years-old mixed breed stallion, had been used for several years in production of snake antivenom. The animal showed abnormality in mastication and difficulties in swallowing food. Therefore, clinical examination was performed. Close examination of the oral cavity revealed that there was a large proliferating mass (measured 15 × 12 cm in diameter) on the gingival of the right mandible. There was no good prognosis, therefore, the animal was euthanized and, subsequently, necropsied. Based on location of the lesion as well as gross and microscopic features, the protruded mass was diagnosed and classified as fibromatous epulis.
    Keywords: Horse, Fibromatous epulis, Histopathology