فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:70 Issue: 1, Spring 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پژواک خاکی، فرشیده اعلایی، سهیلا مرادی بیدهندی *، رایناک قادری صفحات 1-6
    جنس سالمونلا پلی مورفیک و شامل تعداد زیادی سروتیپ است که از نظر ژنتیکی به هم نزدیک می باشند. این باکتری یکی از بیماریزا های نوظهور در بیماری های منتقله از طریق غذا است که غالبا در تخم مرغ یافت میشود. سالمونلا انتریکا یکی از پاتوژن های بالقوه در بهداشت عمومی در سراسر جهان میباشد. 31 نمونه سالمونلای جدا شده توسط آنتی سرم های اختصاصی مورد آزمایش قرار گرفتند که نتایج آن شامل سالمونلا انتریتیدیس (51/6%)، سالمونلا تیفی موریوم (25/8%)، سالمونلا اینفنتیس (19/4%) و سالمونلا کولیندال (3/2%) بود.DNA به روش فنل-کلروفرم-ایزوآمیل الکل استخراج گردید. تمام جدایه ها باند bp1500 را با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن fliC را نشان دادند. محصول PCR توسط آنزیم محدود الاثر HhaI مورد هضم قرار گرفت. نتایجPCR-RFLP سه الگو را در بین تمام جدایه ها نشان داد. نتایجPCR-RFLP 3 الگو را در میان تمام نمونه ها نشان داد. نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد که استفاده از آنزیم محدودالاثر HhaI قادر به تفکیک سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا کولیندال می باشد و شباهتی در الگوی بدست آمده در سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا اینفنتیس وجود دارد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، ماکیان، ژن fliC، PCR، RFLP، آنزیم محدود الاثر HhaI
  • امید قشقایی، محمد یخچالی*، شهاب الدین سهرابی صفحات 7-12
    تیلریوزیس گاوی بیماری مهم نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است که خسارات اقتصادی قابل توجهی به صنعت دامپروری ایران وارد میکند. هدف از این مطالعه ارزیابی فراوانی عفونت تیلریا در گاو و گونه های هیالوما در استان کرمانشاه بود. تعداد 138 نمونه خون گاو به صورت تصادفی جمع آوری شد. آنولاتاDNA ژنومی تیلریا آنولاتا استخراج گردید و قطعه ای به اندازه bp721 از توالی ژن تحت واحد rRNA کد کننده آنتی ژن سطحی مروزوئایت 30 کیلو دالتون (30 KDa msa) تکثیر شد. محصول تکثیر شده توسط آنزیم های محدود کننده TaqI، Rasl و AluIهضم شدند. شیوع کلی 9/44 درصد (13/138) در گاوهای نژاد هلشتاین کمتر از یک سال و بیش از 5 سال به ترتیب لمفادنوپاتی (1/17 درصد) و رنگ پریدگی مخاط (1/9 درصد) بود. پنج گونه کنه سخت از جنس هیالوما (18/8 درصد، 750: 141) شامل گونه های هیالوما آناتولیکم آناتولیکم (30/4 درصد)، هیالوما آناتولیکم اکسکاواتوم (31/2 درصد)، هیالوما مارژیناتوم (36/8 درصد)، هیالوما آسیاتیکم آسیاتیکم (0/7 درصد) و هیالوما دتریتوم (0/7 درصد) شناسایی شدند. شاخص تعداد کنه برای گونه های هیالوما دارای دامنه 0/01 تا 0/36 بود. واکنش زنجیره ای پلی مراز نشان داد که 3 نمونه از 138 نمونه خون (2/17 درصد) و 19 کنه از 141 کنه هیالوما آلوده به تیلریا آنولاتا بودند. هضم محصول واکنش زنجیره ای پلی مراز نمونه های خون الگوی RFLP هضم آنزیمی مشابهی داشتند، ولی الگوی RFLP برای تیلریا آنولاتا از کنه های هیالوما آناتولیکم آناتولیکم (9/21 درصد)و هیالوما آناتولیکم اکسکاواتوم (4/2 درصد) متفاوت بود. الگوی RFLP قطعه تکثیری ژن 30 KDa msa تیلریا آنولاتا بیانگر وجود چهار جدایه مختلف تیلریا آنولاتا از گونه های هیالوما آناتولیکم آناتولیکم و هیالوما آناتولیکم اکسکاواتوم در منطقه بود.
    کلیدواژگان: PCR، RELP، گاو، تیلریا آنولاتا، هیالوما، ایران
  • عبدالرحمان پولادگر*، رحمان لونی، شمس الدین قائم مقامی، سیدعلی پوربخش، عباس اشتری، عباس علی شیرودی صفحات 21-27
    مایکوپلاسما آگالاکتیه به عنوان یکی از عوامل اصلی آگالاکسی مسری، یک سندرم عفونی درگوسفند و بز در استان خوزستان (جنوب غرب ایران) است. این سندرم با علایم ورم پستان، اختلال در تولید شیر، ورم مفاصل، سقط جنین و کراتوکونژیکتیویت تشخیص داده می شود. مطالعه حاضر برای جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما آگالاکتیه با استفاده از روش کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز نمونه های تهیه شده از گوسفندان در استان خوزستان انجام شده است. 91 نمونه از شیر، چشم، گوش، بینی و مایع مفصلی گوسفند تهیه شد. تمام نمونه ها در محیط PPLOبرای جداسازی مایکوپلاسما کشت داده شدند. استخراج DNAباکتری به روش فنل – کلرفرم انجام شده و برای آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز و تشخیص جنس مایکوپلاسما در فراگمنت 163bpروی ژن 16S rRNAو فراگمنت 375 bpروی ژن لیپوپروتئین از نمونه های کشت داده شده، استفاده گردید. از 91 نمونه کشت داده شده، 34 مورد (37/36%) مثبت بودند و کلنی های تیپیک مایکوپلاسما را در محیط کشت PPLOآگار ایجاد کردند و 47 مورد (51/65%) از نظر جنس مایکوپلاسما در واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت بودند. 8 مورد (79/8%) نمونه ها از نظر گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه در واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت بودند. از 91 مورد آزمایش شده، 26 نمونه در روش کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت شدند. 5 نمونه از نظر کشت، MPCRو MAPCRمثبت شدند. 15 نمونه از نظر کشت منفی و در واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت شدند در حالیکه تنها 3 نمونه در کشت مثبت و در واکنش زنجیره ای پلیمراز منفی شدند. نتایج نشان داده که بیشتر موارد جداسازی شده مایکوپلاسما آگالاکتیه مربوط به نمونه های تهیه شده از چشم و کمترین موارد مربوط به نمونه های تهیه شده از گوش و بینی بوده است. مایکوپلاسما آگالاکتیه یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده بیماری آگالاکسی مسری است که برای اولین بار در گوسفند در استان خوزستان تشخیص داده شده است
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما آگالاکتیه، کشت، واکنش زنجیره ای پلیمراز، 16S rRNA، ژن لیپوپروتئین، گوسفند، استان خوزستان
  • عباس زارع میرک آبادی *، سعید مراد حاصلی، علی سرزعیم، سامان سهیلی، حسن مروتی صفحات 29-35
    امروزه مطالعه بر روی نانوذرات پلیمرهای زیست تخریب پذیر به عنوان یک رویکرد در افزایش کارایی داروهای ضد سرطان و کاهش اثرات جانبی آنها متمرکز شده است. در مطالعات قبلی، ثابت شد ترکیب ICD-85 (مشتق از سموم دو گونه جانوری) اثر ضد سرطانی دارد. در این مطالعه، استفاده از نانوذرات سدیم آلژینات به منظور افزایش کارایی و کاهش اثرات جانبی ICD-85 مورد بررسی قرار گرفت. اثر مهاری با سنجش MTT بررسی گردید. اثر نکروتیک با اندازه گیری آنزیم لاکتات دهیدروژناز تعیین گردید. آپوپتوز با استفاده از کیت کالریمتری کاسپاز 8 بررسی شد. نتایج حاصل از سنجش سایتوتوکسیسیته نشان داد که فرم انکپسوله ICD-85 موجب افزایش کارایی در برابر سلول های سرطانی HeLa شده و میزان IC50 در مدت زمان 48 ساعت از 52/5±29 میکروگرم بر لیتر در فرم آزاد ICD-85 به 2/5±18 میکروگرم بر لیتر در فرم انکپسوله ICD-85 کاهش یافته است. فرم آزاد ICD-85 اثر سایتوتوکسیک ملایم حدودا IC50 معادل 60 میکروگرم بر لیتر بر روی سلول های نرمال MRC-5 داشته است در حالی که فرم انکپسوله ICD-85 اثر هدفمند در مهار سلول های سرطانی HeLa بدون اثر معنادار بر روی سلول های نرمال MRC-5 دارد. مکانیسم القاء آپوپتوز توسط فرم های آزاد و انکپسوله ICD-85 بر روی سلول های HeLa از طریق فعال شدن کاسپاز 8 هدایت می شود. آنالیز نتایج سنجش کاسپاز 8 نشان داد که میزان القای آپوپتوز فرم انکپسوله ICD-85 در مقایسه با فرم آزاد دو برابر بیشتر است. بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق می توان گفت ترکیب ICD-85 اثر مهاری نسبتا هدفمند بر روی سلول های سرطانی از طریق القای آپوپتوز در مقایسه با سلول های نرمال دارد، در حالی که در فرم انکپسوله آن این تاثیر هدفمند افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: سدیم آلژینات، نانوذرات، اثر نکروتیک، آپوپتوزیس
  • ابراهیم حسن نیا، سینا سلیمانی*، سعید عالمیان، علی محمد بهروزیخواه، آناهیتا عمادی، سجاد دوستداری صفحات 37-44
    مطالعات پایداری فراورده های بیولوژیک نقش مهمی در تعیین تغییرات فرآورده در طول مدت زمان نگهداری و همچنین اطمینان از بی ضرری و اثر بخشی واکسنها دارند. در این تحقیق مطالعه پایداری تسریع شده و پایداری طولانی مدت برای 3 بچ از واکسنهای بروسلوز گاوی ساخته شده توسط موسسه رازی با سویه ایریبا به عنوان یک واکسن جدید برای پیشگیری از بروسلوز گاوی در ایران انجام شد. واکسنهای به صورت تصادفی نمونه برداری شده و نمونه ها پس از نگهداری در دمای 22 درجه به مدت 4 روز برای پایداری تسریع شده و پس از نگهداری در 8-2 درجه به مدت24 ماه به فاصله زمانی هر 3 ماه برای پایداری طولانی مدت مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که کلیه واکسنها در مطالعه پایداری تسریع شده الزامات لازم را دارا بوده و میانگین کاهش تیتر برای واکسن با دز کامل 16/68، 18/87 و 17/78 درصد و برای واکسن با دز کاهیده 85.38، 06.36 و 98.34 درصد بود. در مطالعه پایداری طولانی مدت نیز هر شش بچ تا 24 ماه پس از تولید در آزمایشهای کنترل کیفی شامل خلوص، تعداد جرم زنده، بازگشت و آزمایشهای فیزیکو شیمیایی منطبق با الزامات (OIE 2012) بودند. میانگین کاهش تیتر نمونه های واکسن با دز کامل 30/73، 25/53و 32/45 درصد و برای دز کاهیده 63/51، 58/60 و 60/83 درصد ثبت شد. پس از این مدت میانگین درصد افزایش رطوبت باقی مانده در واکسن کامل 187/85، 214/13 و 160/77 درصد و برای واکسن با دز کاهیده142/35، 110/23 و 164/47 درصد بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که واکسنهای بروسلوز گاوی با دز کامل و کاهیده تولید شده با این سویه با وجود افزایش رطوبت در سال دوم مطالعه، حداقل به مدت 24 ماه دارای پایداری مناسبی می باشند، اگر زنجیره سرد مناسب در نگهداری واکسنها در نظر گرفته شود ولی بهترین تاریخ انفضای این واکسنها 1 سال است.
    کلیدواژگان: مطالعه پایداری، بروسلا آبورتوس، کنترل کیفی، واکسن
  • سید علی پوربخش*، علیرضا آبتین، عباس اشتری، محمد علی بیات زاده، سید محمد بارانی، اسماعیل اصلی صفحات 45-50
    مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم یکی از عوامل ایجاد کننده بیماری آگالاکسی در بزها می باشد که می تواند مسبب ضررهای اقتصادی قابل توجهی باشد. هدف از این مطالعه شناسایی و ردیابی مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم از بز های استان قم در ایران بود. در این مطالعه در مجموع 111 نمونه از بزهای مشکوک به آگالاکسی اخذ شد و در آزمایشگاه مرجع مایکوپلاسما موسسه رازی به صورت همزمان در محیط های اختصاصی PPLO مورد کشت و آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز قرار گرفتند. استخراج DNA به روش فنل-کلروفرم انجام گرفت و آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی نمونه های استخراجی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای شناسایی جنس مایکوپلاسما، کلاستر مایکوئیدس و در نهایت گونه مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم انجام شد. از 111 نمونه، 33(29.7%) نمونه دارای پرگنه اختصاصی در محیط کشت PPLO آگار بوده و به عنوان مایکوپلاسما مورد شناسایی قرار گرفتند. 53(47/7%) نمونه نیز در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز جنس مایکوپلاسما مثبت بودند، 8(7%) نمونه در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز کلاستر مایکوئیدس مثبت گزارش شدند و در نهایت 2(1/8%) نمونه در آزمون گونه مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم مثبت تشخیص داده شدند که هر 2 آنها در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز جنس مایکوپلاسما و کلاستر مایکوئیدس مثبت بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم برای اولین بار در ایران و استان قم مورد شناسایی قرار گرفت. لذا استان قم می تواند به عنوان یکی از کانون های مهم این گونه از مایکوپلاسماها در ایران محسوب شود. همچنین ریه و غدد لنفی می توانند محل مناسبی برای اخذ نمونه و شناسایی این گونه باشند.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما کاپری کولوم کاپری کولوم، واکنش زنجیره ای پلیمراز، کشت، بز، قم، ایران
  • سعید عالمیان، خسرو آقایی پور، تقی زهرایی صالحی*، مجید اسماعیل زاد، بهار نیری فسایی، افشار اعتمادی صفحات 51-55
    بروسلوز از بیماری های عفونی است که نه تنها موجب بیماری در دام و سقط جنین می شود بلکه در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی و مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه به انسان قابل انتقال می باشد. بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس به عنوان شایع ترین گونه های بومی در ایران شناخته شده اند. روش های باکتریولوژیک بر پایه کشت برای شناسایی گونه بروسلا به کار می روند اما این روش ها اغلب سخت و وقت گیر می باشند، لذا در این مطالعه سعی شده است، یک آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز تک مرحله ای شامل یک جفت پرایمر طراحی گردد که قادر به شناسایی هر دو گونه بر اساس تفاوت وزن مولکولی محصول آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز باشد. نتایج آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی جدایه های استاندارد بروسلا آبورتوس، بروسلا ملیتنسیس، بروسلا سوئیس و بروسلا نئوتومه کاملا اختصاصی بود و با توجه به تطابق کامل نتایج آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز با نتایج فاژتایپینگ بر روی سویه های استاندار و بومی می توان با یک بار انجام آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز هر دو گونه بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس را به طور همزمان مورد شناسایی قرار داد.
    کلیدواژگان: بروسلا ملیتنسیس، بروسلا آبورتوس، بیماری، بروسلا
  • محمد زمانی احمد محمودی*، سید مهدی نصیری، احسان خاکسار، امیر علی صولتی صفحات 57-60
    بروز لیومیوسارکوم در پرندگان نادر است. این تومور بعنوان یکی از تومورهای سلولهای عضلانی در پرندگان آزاد و اهلی مطرح است. اگرچه سلولهای عضلانی ممکن است در هر مکانی توموری شوند، ولی ترابکولهای طحال معمول ترین محل بروز تومور لومیوسارکوم است. اگرچه بیماری های نئوپلاستیک دیگر در مرغ عشق گزارش شده است لیکن تومورهای عضلات صاف بندرت در این گونه گزارش شده است. گزارش حاضر اولین مورد رخداد لیومیوسارکوم جلدی در این گونه است. یک قطعه مرغ عشق با تاریخچه یک توده جلدی، پیشرونده در ناحیه شکمی ارجاع شد. در ابتدا پرنده مشکوک به انباشتگی تخم در محوطه شکمی بود، ولی بررسی کالبدگشائی یک توده کرمی رنگ و سفت مشکوک به تومور را نشان داد. هیچ گونه تهاجمی به سایر ارگان ها دیده نشد. بعد از خارج کردن توده ارزیابی های معمول هیستوپاتولوژیک و رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمیایی(IHC) جهت بررسی فیلامانهای سلولی دسمین و اکتین عضلات صاف بروی توده تومور صورت گرفت. ارزیابی های هیستوپاتولوژیک دسته جات سلولی دوکی شکل با هسته گرد تا بیضی همراه با نشانه های بدخیمی شامل پلئومرفیسم مشخص و تعداد بالایی تقسیم میتوزی را نشان داد. براساس یافته های هیستوپاتولوژیک و همچنین بیان بالایی مارکرهای دسمین و اکتین در آنالیز ایمنوهیستوشیمیایی تشخیص لیومیوسارکوم تایید گردید.
    کلیدواژگان: مرغ عشق، جلدی، لیومیوسارکوم
|
  • P. Khaki, F. Alaei, S. Moradi Bidhendi *, R. Ghaderi Pages 1-6
    The genus of Salmonella is very polymorphic and comprised of a number of genetically closely related serotypes. It is one of the emerging pathogen in food-borne disease which is often found in contaminated chicken eggs. Salmonella enterica is considered one of the major pathogens in public health worldwide. A total of 31 Salmonella isolates identified by specific antisera، which included Salmonella enteritidis (51. 6%)، Salmonella typhimurium (25. 8%)، Salmonella infantis (19. 4%) and Salmonella colindale (3. 2%). DNA was extracted using phenol- chloroform- isoamylalchol method. All the isolates showed fliC gene (1500bp) by using specific primers. PCR products were subjected to digestion using HhaI restriction endonuclease. PCR- RFLP results showed 3 patterns between all isolates. Our research gained in this study demonstrated that using HhaI restriction endonuclease could differentiate Salmonella enteritidis and Salmonella colindale but there is similarity between pattern of Salmonella typhimurium and Salmonella infantis.
    Keywords: Salmonella, Avian, fliC gene, PCR, RFLP, HhaI restriction endonuclease
  • O. Ghashgai, M. Yakhchali *, S. Sohrabi Pages 7-12
    Bovine theileriosis is important disease in tropical and subtropical areas with great economic losses in livestock husbandry in Iran. The aim of study was to assess the prevalence of Theileria annulata infection in cattle and Hyalomma species of Kermanshah Province, Iran. A number of 138 blood samples were randomly taken from examined cattle. The genomic DNA was extracted and PCR was performed to specifically amplify a 721-bp-long fragment of the 30 Kilo Dalton major merozoite surface antigen (30 KDa msa) of T. annulata. The amplified products were digested with TaqI, Rasl, and AluI restriction enzymes. Overall prevalence was 9.44% (13/138) with lymphadnopathy (1.17%) and pale mucosal membrane (1.9%) in Holstein cattle aged <1 year and more than 5 years-old, respectively. Five species of genus Hyalomma (18.8%, 141/750) including Hyalomma anatolicum anatolicum (30.4%), H. anatolicum excavatum (31.2%), H. marginatum (36.8%), H. asiaticum asiaticum (0.7%), and H. detritum (0.7%) were identified. The tick indices for each Hyalomma species were ranged from 0.01 to 0.36. PCR findings indicated that 3 out of 138 blood samples (2.17%) and 19 out of 141 Hyalomma ticks (4.13%) were infected with T. annulata. Amplified PCR products from blood samples generated similar RFLP patterns, but different RFLP pattern for T. annulata from H. anatolicum anatolicum (9.21%) and H. anatolicum excavatum (4.2%). The RFLP patterns of the amplified fragment of the 30 KDa msa of T. annulata indicated the circulation of four different T. annulata isolates of H. anatolicum anatolicum and H. anatolicum excavatum in the region.
    Keywords: PCR, RELP, Cattle, Theileria annulata, Hyalomma, Iran
  • D.A. Salih *, A.M. El Hussein, W.L. Marcellino, D. Berkvens, D. Geysen Pages 13-20
    In an attempt to characterize Theileria parva parasites circulating in South Sudan cattle, polymerase chain reaction (PCR)-based assays were carried out using four single copy encoding antigen genes p104, PIM, p150 and p67 in addition to one microsatellite MS321. A total of 20 bovine DNA samples from two locations in South Sudan were included in this study, in addition to two references strains, Muguga and Katete. A total of nine alleles were identified for the polymorphic immunodominant molecule (PIM) locus using restriction fragment length polymorphism (RFLP), against 2 alleles each for the p150 and p104 loci, respectively. This confirms that differences in the polymorphic PIM genes alone could be used to characterize subdivisions in the T. parva populations in the field. On the other hand, 4 alleles were identified for the MS321 locus and 2 alleles for the p67 locus. The data indicate that the studied parasites are genetically closely related, mainly cattle derived and genetically quite distinct from the Muguga strain.
    Keywords: Characterization, PCR, RFLP, South Sudan, Theileria parva
  • A.R. Pooladgar *, R. Looni, Sh. Ghaemmaghami, S.A. Pourbakhsh, A. Ashtari, A. Ali Shirudi Pages 21-27
    Mycoplasma agalactiae (M. agalactiae) is one of the main causes of contagious agalactia, an infectious syndrome of sheep and goats in Khuzestan province –southwest of Iran that is characterized by mastitis and subsequent failure of milk production, arthritis, abortion and keratoconjunctivitis. This study was carried out to isolation and identification of M. agalactiae with culture and polymerase chain reaction (PCR) method from sheep in Khuzestan province, Iran. A total of 91 samples were collected from milk secretion, eye, ear, nose and joint exudates of sheep. All samples were cultured in PPLO broth supplemented for isolation of M. agalaciae. Extraction of the DNA of bacteria was done by phenol/chloroform method and the PCR assay was applied for detection of Mycoplasma genus in 163bp fragment of 16S rRNA gene and M. agalactiae in 375bp fragment of lipoprotein gene from culture as same as in clinical samples. Out of the 91 samples, 34(37.36%) cultures were shown positive and typical Mycoplasma colonies in PPLO agar culture diagnostic method and 47(51.65%) were scored positive by Mycoplasma genus PCR, 8(8.79%) of the samples were scored positive by using M. agalactiae PCR as diagnostic method. Out of the 91 samples, 26 samples were shown both positive in the culture and PCR, 5 samples were shown both positive in the culture, MPCR and MAPCR. 15 samples were negative in the culture and positive in PCR whereas only 3 samples were positive in culture and negative in PCR. The results showed that the more isolations of M. agalactiae were taken from eye and less in ear and nose samples. M. agalactiae was one of the main factors of contagious agalactia that was detected for the first time from sheep in Khuzestan province.
    Keywords: Mycoplasma agalactiae, Culture, PCR, 16S rRNA, Lipoprotein gene, Sheep, Khuzestan province
  • A. Zare Mirakabadi *, S. Moradhaseli, A. Sarzaem, S. Soheily, H. Morovati Pages 29-35
    Biodegradable polymeric nanoparticles (NPs) have been intensively studied as a possible way to enhance anti-tumor efficacy while reducing side effects. ICD-85, derived from the venom of two separate species of venomous animals, has been shown to exhibit anti-cancer activity. In this report polymer based sodium alginate nanoparticles of ICD-85 was used to enhance its therapeutic effects and reduce its side effects. The inhibitory effect was evaluated by MTT assay. The necrotic effect was assessed using LDH assay. The induction of apoptosis was analyzed by caspase-8 colorimetric assay kit. Cytotoxicity assay in HeLa cells demonstrated enhanced efficacy of ICD-85 loaded NPs compared to the free ICD-85. The IC50 values obtained in HeLa cells after 48 h, for free ICD-85 and ICD-85 loaded NPs were 26±2.9μg ml-1 and 18±2.5μg ml-1, respectively. While it was observed that free ICD-85 exhibits mild cytotoxicity towards normal MRC-5 cells (IC50>60µg ml-1), ICD-85 loaded NPs was found to have higher efficacy in anti-proliferative activity on HeLa cells in vitro without any significant cytotoxic effect on normal MRC-5 cells. The apoptosis-induction mechanism by both form of ICD-85 on HeLa cells was found to be through activation of caspase-8 with approximately 2 fold greater of ICD-85 loaded NPs as compared to free ICD-85. Our work reveals that although ICD-85 in free form is relatively selective to inhibit the growth of cancer cells via apoptosis as compared to normal cells, but nanoparticulate form increases its selectivity towards cancer cells.
    Keywords: ICD, 85, Sodium alginate, Nanoparticle, Necrotic effect, Apoptosis
  • E. Hasannia, S. Soleimani *, S. Alamian, A.M. Behrozikhah, A. Emadi, S. Dostdari Pages 37-44
    Stability study of biological products plays an important role for determination of product changes in maintenance period and ensuring of safety and efficacy of vaccines. In this research, accelerated and long-term stability study performed for six batches of full and reduced-dose cattle Iriba strain brucellosis vaccine that manufactured by Razi vaccine and serum research institute as a new vaccine. After sampling, the vaccines were tested for accelerated stability, after four days storage at 22 0C and tested intervals in three months until 24 months for long-term stability after storage at 2-8 0C. The result indicated all batches of vaccines in accelerated stability met the specification recommended by OIE 2012 and the mean loss of activity for full-dose was 16.68, 18.87 and 17.79 % and for reduced-dose was 38.85, 36.06 and 34.98 %. In long term stability, the quality control tests including colony forming unit, purity, dissociation and physicochemical tests in all samples until 24 months, met the specification recommended by OIE 2012. The full-dose vaccines showed a mean loss of activity of 30.73, 25.53 and 32.45 % and the reduced-dose vaccines showed 63.51, 58.60 and 60.83 %. The mean increasing of moisture content was, 187.85, 214.13 and 160.77 % for full-dose and 142.35, 110.23 and 164.47 % for reduced-dose. So, the results of this research indicated in spite of moisture content increasing in second year, the brucellosis vaccines with this strain are stable at least 24months if the cold chain considered properly but the best expiry date for the vaccine is one year.
    Keywords: Stability study, Brucella abos, Quality Control, Vaccine
  • S.A. Pourbakhsh *, A.R. Abtin, A. Ashtari, M.A. Bayatzadeh, S.M. Barani, E. Asli Pages 45-50
    Mycoplasma capricolum subsp capricolum (Mcc) is one of the etiological agents of contagious agalactia(C.A) in goats which can cause significant economic losses. The aim of this study was to detect Mcc from goats of Qom province in Iran. A total of 111 samples were collected from suspected goats to C.A and cultured in PPLO broth supplemented for Mcc isolation. The bacteria DNAs were extracted from clinical samples and the PCR assay was performed to detect Mycoplasma genus, cluster Mycoides and Mcc from culture. Out of the 111 samples, 33(29.7%) sample cultures were shown positive and typical Mycoplasma colonies in PPLO agar culture method, 53 (47.7%) samples were scored positive by Mycoplasma genus PCR, 8 (7%) of the samples were scored positive by using myciodes cluster PCR and finally 2(1.8%) of the samples were scored positive by using Mcc PCR method. The result of this study showed that Mcc was detected for the first time from Qom province in Iran. Therefore, Qom could be one of the geographical distribution and efficient factors of Mcc in Iranian goats. The lung samples and lymph nodes also could be significant samples for detection of Mcc.
    Keywords: Mycoplasma capricolum subsp capricolum, Culture, PCR, Goats, Qom province, Iran
  • S. Alamian, K. Aghaiipoor, T. Zahraei Salehi *, N. Nayeri Fasaei, B. Esmaelizad, A. Etemadi Pages 51-55
    Brucella melitensis and Brucella abortus are of the most important causes of brucellosis, an infectious disease which is transmitted either directly or indirectly including consuming unpasteurized dairy products. Both strains are considered endemic in Iran. Common diagnostic methods such as bacteriologic cultures are difficult and time consuming regarding the bacteria. The aim of this study was to suggest a single-stage PCR method using a pair of primers to detect both B. melitensis and B. abortus. The primers were named UF1 and UR1 and the results showed that the final size of PCR products were 84 bp and 99 bp for B. melitensis and B. abortus, respectively. Therefore the method could be useful for rapid detection of B. melitensis and B. abortus simultaneously.
    Keywords: B. melitensis, B. abortus, PCR, Detection, Brucellosis
  • M. Zamani, Ahmadmahmudi *, S.M. Nassiri, E. Khaksar, A.A. Solati Pages 57-60
    Leiomyosarcoma in birds is relatively rare. This tumor as a muscle neoplasm was reported in captive and free ranging birds. Smooth muscle cells may develop to the leiomyosracoma, but splenic smooth muscle trabeculae is most common site of the tumor growth. Although budgerigars have an incidence of neoplastic diseases but smooth muscle tumors were rarely reported in this species. To the best of our knowledge, present case is the first report of cutaneous leiomyosarcoma in budgerigar. The bird was referred with a history of growing mass in subcutaneous tissue of abdomen. First bird was suspected to the egg impaction, but necropsy confirmed a firm, creamy structure that suspected to the tumor mass. No invasion was observed to the other organs. After excision of the mass, routine histopathologic evaluation and immunohisochemistry investogation were performed for desmin and smooth muscle actin (SMA). Histopathologic examination revealed spindle-shaped cell with cigar-shaped, round, or oval nuclei with cytologic criteria of malignancy including marked pleomorphism and high mitotic activity. These findings were consistent with immunohistochemistry profile of our case and thus confirmed as cutanous liomyosarcoma.
    Keywords: Budgerigar, cutaneous, leiomyosarcoma