فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:70 Issue: 2, Summer 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد خضری *، سیدعلی پوربخش، عباس اشتری، بابک رخزاد صفحات 73-80
    آگالاکسی مسری بیماری خاص گوسفند و بز است که با علایم اصلی ورم پستان، ورم مفاصل و ورم ملتحمه چشم شناخته می شود و گاهی در دام مبتلا، سقط جنین نیز مشاهده می شود. مایکوپلاسما آگالاکتیه عامل اصلی این بیماری در گوسفند و بزاست. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه در نمونه های چشم، گوش، بینی، مایع مفصلی و شیر در گله های مردمی با یا بدون علایم بیماری آگالاکسی مسری و تعیین مناسب ترین نمونه برای جدا سازی مایکوپلاسما آگالاکتیه با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز در استان کردستان بود. از 173 نمونه مورد بررسی، 130نمونه واجد جنس مایکوپلاسما بود و از این تعداد، 19 مورد دارای گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه بودند. مایکوپلاسما آگالاکتیه در 7 نمونه سواب چشمی، 1 نمونه مایع مفصلی و 11 نمونه شیر تشخیص داده شد. نمونه های گوش و بینی فاقد گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه بود. از 60 نمونه اخذ شده از دامهای فاقد علایم کلینیکی آگالاکسی مسری، جنس مایکوپلاسما از 24 نمونه جدا گردید و از این نمونه های مثبت، 6 نمونه (سواپ چشم 3 مورد و شیر 3 مورد) واجد گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه بود. نتایج این تحقیق نشان داد که مایکوپلاسما آگالاکتیه گونه غالب مسبب بیماری آگالاکسی مسری در استان کردستان نمی باشد و همچنین این گونه از دامهای فاقد علایم کلینیکی بیماری نیز قابل جداسازی است. در ضمن شیر مناسب ترین نمونه برای جدا سازی گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه است.
    کلیدواژگان: آگالاکسی مسری، مایکوپلاسما آگالاکتیه، واکنش زنجیره ای پلیمراز، گوسفند، استان کردستان
  • علیرضا کوچک زاده، تقی زهرایی صالحی *، بهیار نیری فسایی، مهدی عسکری بدویی، کتایون اسکویی زاده صفحات 81-87

    سالمونلا به عنوان یک باکتری بیماری زای رو ده ای مهم در انسان، دام و حیوانات وحشی شناخته می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع سالمونلا در علف خواران وحشی، تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها، تعیین سروگروپ و سنجش حضور ژن invA در سوش های جداشده می باشد. نمونه های مدفوعی از 103 حیوان مربوط به 8 گونه مختلف، برای سنجش حضور سالمونلا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتاج حاکی از آن است که سالمونلا از مدفوع 9.7% حیوانات جداسازی شد. تمامی این جدایه ها متعلق به گروه سرمی D و دارای ژن invA بودند. پس از انجام آزمون آنتی بیوگرام مشخص شد که بیشترین میزان مقاومت به ترتیب مربوط به آموکسیسیلین (100%)، تتراسایکلین (80%)، نئومایسین (60%، لینکواسپکتین (50%) و انروفلوکساسین (40%) بوده است و مقاومت نسبت به فورازولیدون مشاهده نشد. از انجا که این مطالعه تنها بر روی مناطق محدودی از ایران صورت گرفته است، انجام مطالعات بیشتری در این زمینه برای دست یابی به نتیجه گیری منطقی تر نیاز است. با توجه به دانسته های ما، نتایج این مطالعه اولین گزارش دفع مدفوعی سالمونلا از گوزن قرمز، آئوداد، بز وحشی، ائوریکس و لاما در ایران می باشد.

    کلیدواژگان: سالمونلا، علف خواران وحشی در اسارت، آنتی بیوگرام، سروگروپ، ژن invA، ایران
  • رضا فرهادی، محمد موسوی، کامیار امرایی * صفحات 89-95
    اطلاعات بسیار کمی راجع به فون پشه های کولیسیده در شهرستان ماهشهر وجود دارد. این مطالعه به منظور بدست آوردن اطلاعاتی در خصوص ترکیب گونه ای و پراکندگی پشه های کولیسیده در شهرستان ماهشهر استان خوزستان انجام شد. این مطالعه از اردیبهشت ماه تا آذر ماه سال 1391 با استفاده از روش های ملاقه زنی برای صید لارو و توتال کچ برای صید بالغ در هفت روستا (سویره، حدید، سرایمه، مکسر، هشتچه، سید یحیی و مقطوع سفلی) و دو شهرک (شهرک مقداد و شهرک دستغیب) از شهرستان ماهشهر انجام شده است. جمعا تعداد 1023 پشه بالغ و 1618 عدد لارو مشتمل بر چهار جنس و یازده گونه از پشه های کولیسیده در شهرستان ماهشهر صید گردید (آنوفل استفنسی، آنوفل سوپرپیکتوس، آنوفل دتالی، آنوفل پولکریموس، کولکس پوسیلوس، کولکس کوئین کوفاسیاتوس، کولکس سینایتیکوس، کولکس تیلری، کولکس پرکسیگوس، اوکلروتاتوس کاسپیوس و کولیستا لانجیارئولاتا). پتانسیل و ناقلین شناخته شده برخی از عوامل بیماریزای انسانی و حیوانات اهلی در شهرستان ماهشهر وجود دارد. مطالعه بر روی اکولوژی این ناقلین لازم است.
    کلیدواژگان: ترکیب گونه ای، پشه، آنوفل، کولکس، کولیستا، اوکلروتاتوس، ماهشهر
  • علیرضا یوسفی، حمید کهرام *، احمد زارع شحنه، محمد جواد ضمیری، فاطمه غازیانی، محمد کاظمی خوزانی، سید مهدی قریشی، حسین علی عرب صفحات 97-104
    پیوگلیتازون دسته ای از داروهای ضد دیابت تیازولیدن دایونی (TZD) است که اثر آن بر افزایش حساسیت به انسولین و درمان دیابت نوع-2 در انسان به اثبات رسیده است. پیوگلیتازون به عنوان یک افزودنی جیره ای با قابلیت کاهش مقاومت به انسولین در گاوهای شیری دوره ی انتقال مطرح شده است. هدف این پژوهش تعیین فراسنجه های فارماکوکنتیکی پیوگلیتازون پس از تغذیه (PO) و تزیق درون رگی (IV) آن بود. شش راس گاو هلشتاین شیرده به طور تصادفی به دو گروه (3=n) تقسیم و در قالب طرح چرخشی و با در نظر گرفتن دوره ی 8 روزه برای پاکسازی، 8 میلی گرم پیوگلیتازون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به دام ها تزیق و یا تغذیه شد. نمونه های خون از سیاهرگ وداج پیش از تزریق یا تغذیه پیوگلیتازون و تا 48 ساعت پس از آن گرفته شد. پیوگلیتازون در پلاسما با روش HPLC اندازه گیری شد و داده های مربوط به روش خوراکی و تزریقی به ترتیب با استفاده از مدل های نان-کمپارتمنتال و دو-کمپارتمنتال آنالیز شد. زیست فراهمی پیوگلیتازون در روش خوراکی 58% بود و بیشینه غلظت پلاسمایی آن (Cmax)، زمان رسیدن به بیشینه غلظت (tmax)، نیمه عمر (t1/2)، ثابت نرخ جذب (kab) و ثابت نرخ پاک سازی (kel) به ترتیب μg/mL 44/1 ±57/11، h 07/0 ±67/5، h 32/0 ±10/7، h-1 09/0 ±28/0 و h-1 013/0 ±10/0 بود. مقادیر نرخ زودگی (t1/2β)، حجم توزیع (Vss) و ثابت نرخ زدودگی (kel) پس از تزیق درون رگی به ترتیب h 62/0 ±10/5، L/kg 01/0 ±12/0 و h-1 06/0 ±47/0 بود. در کل، فراهمی زیستی و نیمه عمر به نسبت بالای پیوگلیتازون نشان از امکان استفاده ی خوارکی این دارو به عنوان یک عامل حساس کننده بافت ها به انسولین در گاوهای شیری داشت.
    کلیدواژگان: زیست فراهمی، فارماکوکنتیک، پیوگلیتازون مقاومت به انسولین، گاو شیری
  • روزبه فلاحی * صفحات 105-110
    در این تحقیق با توجه به مقادیر طبیعی ترکیبات غذایی در شیر خوکچه هندی و با استفاده از شیر گاو، مخلوطی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف، شیر جایگزین تهیه و با استفاده از روش های اتوکلاو کردن و فیلتراسیون استریل گردید. در آنالیز غذایی شیر ساخته شده، مقادیر مواد مهمی نظیر پروتئین، چربی و خاکستر آن مناسب تشخیص داده شد. شیر جایگزین تهیه شده به مصرف چهار گروه از نوزادان خوکچه هندی که به روش هیسترکتومی از والدین خوکچه های هندی نژادPirbright رنگی غیر همخون بدست آمده و در زیر لامینارفلو، در محیطی استریل نگه داری می شدند، رسید. والدین آنها در سیستم پرورشی متعارفی نگه داری می شدند. در طی 6 ماه، وضعیت سلامت، رشد و پارامترهای تولید مثلی چهار گروه تحت آزمایش در مرحله شیرخواری با شیر جایگزین و نیز پس از تغذیه با غذای جامد، بررسی و با چهار گروه از نوزادان همسان گروه کنترل مقایسه گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد، نوزادان تغذیه شده با شیر جایگزین، همگی در محدوده سن طبیعی به بلوغ رسیده (در 4-3 ماهگی)، نرها باروری طبیعی داشته و ماده ها در زمان طبیعی آبستن می شدند (25-22 هفتگی)، تعداد نوزادان در هر زایمان (5-4) و وزن هنگام تولد در آنها در محدوده طبیعی (100-70 گرم) قرار داشت. نتایج بدست آمده از این تحقیق، ضمن معرفی شیر مناسب جایگزین، روش ها و اقدامات لازم جهت تولید حیوانات آزمایشگاهی عاری از عوامل بیماریزای خاص (SPF) را بصورت عملی بیان می کند.
    کلیدواژگان: شیر جایگزین، رشد، پرورش، هیسترکتومی، خوکچه هندی
  • احمد یوسفی *، عباس زارع میرک آبادی صفحات 111-117
    در حال حاضر، وب آو ساینس معتبرترین پایگاه اطلاعاتی جهان است که از آن به منظور ارزیابی و رتبه بندی علمی کشورها، پژوهشگران، موسسات و دانشگاه ها استفاده می شود. لذا، تعیین میزان رشد و وضعیت مقالات نویسندگان ایرانی در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس در حوزه جانوران سمی اهمیت خاصی دارد. ارزیابی کمی و کیفی تولیدات علمی از جمله مهمترین اهداف پژوهش حاضر هستند. به منظور انجام این پژوهش، 220 مقاله ای که در سال های 1973-2010 از پژوهشگران ایرانی در حوزه جانوران سمی در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس نمایه شده اند، بررسی شده است. این پژوهش در حوزه علم سنجی جانوران سمی است و به منظور اجرای پژوهش، از روش های علم سنجی، پیمایشی و تحلیل استنادی استفاده شده است. تعیین وضعیت ضریب تاثیر، پراکنش و رشد تعداد مقالات در سال های مختلف، میانگین استناد به هر مقاله در ایران و مقایسه آن با برخی از کشورهای خاورمیانه، هم تالیفی، میانگین ضریب تاثیر، پراکنش موضوعی، و مشارکت دانشگاه ها و موسسات ایرانی، از جمله مهمترین اهداف پژوهش حاضر است. یافته های پژوهش نشان می دهد که رشد تعداد مقالات از سال 2004 به بعد بسیار زیاد بوده است. بیشترین هم تالیفی نویسندگان ایرانی با همتایان خود از کشورهای آمریکا، بلژیک و اسکاتلند صورت گرفته است. مقالات جانوران سمی بیشترین تعامل و ارتباط را به ترتیب با حوزه سم شناسی، داروسازی، و بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی داشته است. میانگین استناد به هر یک از مقالات جانوران سمی ایران 15/4 می باشد. دانشگاه تهران، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، و دانشگاه تربیت مدرس به ترتیب پرکارترین دانشگاه ها و موسسات محسوب می شوند. همچنین، میانگین ضریب تاثیر نشریاتی که مقالات حوزه جانوران سمی ایران را منتشر نموده اند 731/1 است. در سالهای اخیر تعداد مقالات رشد فزایندهای یافته است. پژوهشگران ایرانی بیشترین مشارکت و همتالیفی را با همتایان خود از آمریکا و کشورهای اروپایی داشته اند. میانگین استناد به هر مقاله حوزه جانوران سمی ایران پایین تر از کشورهای منتخب است. علاوه بر دانشگاه ها، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز در میان پرکارترین دانشگاه ها و موسسات قرار دارد. میانگین ضریب تاثیر حوزه جانوران سمی، نسبت به سایر حوزه های موضوعی ایران جایگاه خوبی دارد، ولی نسبت به سایر حوزه های موضوعی کشورهای یاد شده پایین تر است.
    کلیدواژگان: جانوران سمی، مقالات، ایران، رتبه بندی، علم سنجی، پایگاه اطلاعاتی آی اس آی وب آو ساینس
  • مجید اسمعیلی زاد *، شیوا جعفری، علیرضا رفیعی صفحات 119-125
    مطالعه سایتوکاینها و برای ارزیابی پاسخهای ایمنی واکسنهای جدید بسیار مهم است. کمیت سنجی مطلق مبتنی بر رسم نمودار کالیبراسیون و تولید کنترل های استاندارد میباشد تا نتایج قابل اعتمادتری نسبت به سیستم های نسبی داشته باشد. در این مطالعه سه کنترل استاندارد برای سایتوکاینهای اینترلوکین 10، اینترلوکین4 و اینترفرون گاما به منظور انجام روش کمیت سنجی مطلق در مدل موشی ساخته شد. در این پژوهش تعداد 10 موش نژاد Balb/C با مایع کیست هیداتیک همراه با اجووان فروند بطور زیر جلدی سه بار با فاصله دو هفته به منظور القا سلولهایTh1، Th2ایمن شدند. سه جفت پرایمر اختصاصی جهت تکثیر اینترلوکین 4، اینترلوکین10 و اینترفرون گاما با استفاده از نرم افزار اولیگو طراحی شد. توالی های تکثیر شده از سه سایتوکاین دروکتور pTZ57R-T کلون شدند. پلاسمیدهای نوترکیب حاوی توالی های مورد نظر خالص شده و رقت های سریالی از آنها تهیه شد. واکنش Real time PCR در حضور سایبر گرین انجام شده نمودر استاندارد با نرم افزار7500 ABI SDS بر اساس غلظتهای سریال پلاسمیدهای نوترکیب ترسیم شد. نتایج این مطالعه نشان داد که این تست برای اندازه گیری میزان ترنسکریپشن سه سایتوکاین مورد مطالعه تا رقت کمتراز 0.01 پیکوگرم (حدودا 150 کپی) با راندمان بالا میتواند کارامد باشد. این تکنیک امکان بررسی کمی سایتوکاین های بیان شده بواسطه القا آنتی ژن را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: Real Time PCR، سیتوکین، IL4، IL10، IFN، ?
  • بهمن مصلی نژاد *، مسعود قربانپور نجف آبادی، رضا آویزه، غلامرضا عبدالله پور صفحات 127-133
    لپتوسپیروز یکی از بیماری های مهم مشترک بین انسان و دام در سراسر جهان است. این بیماری، به وسیله سرووارهای مختلف از جنس لپتوسپیرا اینتروگانس سنسولاتو ایجاد می شود. اگرچه خرگوش ها همواره به عنوان یکی از مخازن و منابع انتقال لپتوسپیروز شناخته می شوند، اما وضعیت آلودگی، در خرگوش های ایران ناشناخته مانده است، بنابراین این تحقیق با هدف بررسی شیوع سرمی عفونت ناشی از لپتوسپیرا در خرگوش های شهرستان اهواز و در فاصله زمانی شهریور 1389 تا دی ماه 1392 انجام شد. نمونه های خون از 68 خرگوش خانگی، ارجاعی به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز بدست آمدند. سرم ها از لحاظ آنتی بادی برضد سرووارهای کانیکولا، ایکتروهموراژیا، گریپوتیفوزا، بالوم، هارجو، پومونا، استرالیس و تاراسووی و به روش میکروآگلوتیناسیون (MAT) مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 68 خرگوش، 19 نمونه (94/27٪) از لحاظ سرولوژی و برای سرووارهای لپتوسپیرا ایکتروهموراژیا، تاراسووی، گریپوتیفوزا، هارجو، پومونا و استرالیس مثبت بودند. تیترهای مثبت بین رقت های 1:100 تا 1:200 تعیین شدند. تیترهای غالب بر ضد سرووارهای ایکتروهموراژیا (84/36 درصد؛ 7 سر از 19 مورد) و تاراسووی (84/36 درصد؛ 7 سر از 19 مورد) و بدنبال آن سرووار هارجو (05/21 درصد؛ 4 سر از 19 مورد)، استرالیس (53/10 درصد؛ 2 سر از 19 مورد)، پومونا (26/5 درصد؛ 1 سر از 19 مورد) و گریپوتیفوزا (26/5 درصد؛ 1 سر از 19 مورد) تعیین شدند. آنتی بادی بر ضد بیش از یک سرووار (عفونت های مخلوط) در سه نمونه (به صورت پومونا+ هارجو و ایکتروهموراژیا+ تاراسووی) تعیین شدند. شیوع بیماری به شکل معنی داری در خرگوش های بالغ بالای 3 سال (04/37 درصد؛ 10 سر از 27 مورد) و بین 3-1 سال (36/36 درصد؛ 8 سر از 22 مورد)، در مقایسه با خرگوش های کمتر از 1 سال (26/5 درصد؛ 1 سر از 19 مورد) بیشتر بود (05/0>p). شیوع عفونت در خرگوش های نر (77/30 درصد؛ 12 سر از 39 مورد) بیشتر از ماده ها (14/24 درصد؛ 7 سر از 29 مورد) و در فصل تابستان (25/31 درصد؛ 5 سر از 16 مورد) بیشتر بود، اما تفاوت در ارتباط با جنس و فصل معنی دار نبود (05/0
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، شیوع سرمی، خرگوش، بیماری مشترک بین انسان و دام، اهواز، ایران
|
  • M. Khezri *, S.A. Pourbakhsh, A. Ashtari, B. Rokhzad Pages 73-80
    Contagious agalactia (CA) is a serious disease syndrome of sheep and goats that is characterized by mastitis، arthritis، keratoconjunctivitis and، occasionally، abortion. Mycoplasma (M.) agalactiae is the main cause of the disease in sheep and goats. The aim of the present study was to detect M. agalactiae in conjunctival، synovial fluid، nasal، ear and milk samples in sheep herds with or without CA sign in Kurdistan province. One hundred and seventy three samples analyzed were taken from sheep herds reared in a CA endemic area. Of the samples tested، 130 were positive by PCR for Mycoplasma spp. and of these، 19 showed a positive result for M. agalactiae. M. agalactiae was detected in conjunctival (7/59)، synovial fluid (1/8) and milk (11/21) samples. Ear and nasal swap samples were free of M. agalactiae. The results of 60 samples in sheep without signs of CA syndrome showed that Mycoplasma spp. and M. agalactiae were detected in 25 and 6 samples، respectively. Our findings indicate that in Kurdistan province; M. agalactiae was not the main etiological agents of the CA syndrome. Also، this species can be isolated from animals without clinical signs of disease. Our results suggested that milk secretion is suitable for PCR detection of M. agalactiae.
    Keywords: Contagious agalactia, Mycoplasma agalactiae, PCR, Sheep, Kurdistan province
  • A. Koochakzadeh, T. Zahraei Saleh *, B. Nayeri Fasaei, M. Askari Badouei, K. Oskouizadeh Pages 81-87

    Salmonella spp. are zoonotic enteric bacteria able to infect humans، livestock and wildlife. The aim of this study was to investigate the prevalence of Salmonella (spp.) and to determine antibiotic susceptibility، serogrouping and presence of invA gene (Salmonella Invasion Gene A) in the detected strains in wild captive herbivores in Iran. The fecal samples of 103 animals from 8 different species were evaluated for presence of the Salmonella. Results indicated that 9. 7% of animals were positive for Salmonella، all of these strains belonged to D serogroup، also all the Salmonella strains harbored invA gene. In vitro antibiotic activities of 10 antibiotic substances against the isolates were determined by disc diffusion test. The highest rate of resistance was against Amoxicillin (100%)، Tetracycline (80%)، Neomycin (60%)، Lincospectin (50%) and Enrofloxacin (40%)، Resistance to Furazolidone wasn’t observed. In conclusion، these species can act as a reservoir for Salmonella. Also، since the study was conducted in some parts of Iran، a more accurate conclusion needs more distributed sampling. To our knowledge this is the first study which reports the fecal shedding of Salmonella from Cervus elaphus، Capra aegarus، Oryx leucoryx، Ammotragus lervia and Lama glama in Iran.

    Keywords: Salmonella, wild captive herbivores, antibiogram, serogroup, invA gene, Iran
  • R. Farhadinejad, M. Mousavi, K. Amraee * Pages 89-95
    There is very little information about the mosquito fauna of Mahshahr district. The present study gives an overview of data on the species composition and distribution of mosquitoes in the Mahshahr district، Khuzestan province، southwest of Iran. In order to study the mosquito fauna، the samples were collected from May to November 2012 using dipping and total catch methods from seven villages (Soveireh، Hadid، Seraimeh، Meksar، Hashtcheh، Seyed Yahya and Maghtoo Sofla) and two towns (Shahrake Meghdad and Shahrake Dastgheib) in the Mahshahr district. Totally 1023 adult mosquitoes and 1618 larvae were collected and four genera along with eleven species of Culicidae were identified، including; Anopheles stephensi Liston، An. superpictus Grassi، An. dthali Patton، An. pulcherrimus Theobald، Culex pusillus Macquart، Cx. quinquefasciatus Say، Cx. sitaiticus Kirkpatrick، Cx. theileri Theobald، Cx. perexiguus Theobald، Ochlerotatus caspius Pallas and Culiseta longiareolata Macquart. There are some potential or proven vectors of different human and domesticated animal pathogens in Mahshahr district. The ecology of these species of Mahshahr district need to be investigated extensively.
    Keywords: Species composition, Mosquito, Anopheles, Culex, Culiseta, Ochlerotatus, Mahshahr
  • A.R. Yousefi, H. Kohram *, A. Zare Shahneh, M.J. Zamiri, F. Ghaziani, M. Kazemi Khoozani, S.M. Ghoreishi, H.A. Arab Pages 97-104
    Pioglitazone belongs to the thiazolidinedione (TZD) class of antidiabetic agents، with proven efficacy in increasing insulin sensitivity and in the treatment of type 2 diabetes mellitus in humans. Pioglitazone has been proposed as a potential feed additive to reduce insulin resistance and consequently some of the metabolic disorders in transition cows. This study was aimed at determining the pharmacokinetic parameters of pioglitazone following oral administration (PO) or intravenous (IV) injection. Six lactating Holstein cows were randomly assigned into two groups (n=3 cows per group) in a crossover design، and administered with pioglitazone (8 mg/kg BW) either per-oral (PO) or intravenously (IV)، with an 8-day washout period. Blood samples were collected from the jugular vein before and up to 48 h after pioglitazone administration. Plasma pioglitazone concentration was determined by HPLC. The data were analyzed using a non-compartmental model for PO route، and a two-compartmental model for the IV route. The bioavailability of PO-administered pioglitazone was 58% and the highest plasma concentration (Cmax)، the time (tmax) at which the drug reached Cmax، half-life (t1/2)، absorption rate constant (kab) and elimination rate constant (kel) were 11. 57±1. 44 μg/mL، 5. 67±0. 07 h، 7. 10±0. 32 h، 0. 28±0. 09 h-1 and 0. 10±0. 013 h-1، respectively. Elimination half-life (t1/2β)، volume distribution (Vss) and elimination rate constant (kel) after IV injection were 5. 10±0. 62 h، 0. 12±0. 01 L/kg and 0. 47±0. 06 h-1، respectively. Because of the relatively high bioavailability and half-life، pioglitazone may be useful for oral administration as an insulin-sensitizing agent in dairy cows.
    Keywords: Bioavailability, Pharmacokinetics, Pioglitazone insulin resistance, Dairy cow
  • R. Fallahi * Pages 105-110
    In this study، considering the normal ingredients in guinea pig''s milk، by using cow milk، mixture of vitamins and minerals، a milk substitute was prepared and sterilized by autoclaving and filtration methods. In food analysis of produced milk، the important substances values، such as protein، fat and ash، were suitable. Milk substitute was fed to four groups of newborn''s guinea pigs that were obtained by hysterectomy from out bred color Pirbright conventional parents، and maintained in the sterile environment inside laminar flow. The health، growth and reproductive parameters were evaluated during 6 months in four treated groups at the suckling age (milk substitute) and solid pellets feeding stage and these values were compared with four coequal''s control groups. The results show، all young fed with substitute milk، reached to puberty at normal age (3-4 months old)، The males، had the normal fecundity and the duration of pregnancy in all females were in the normal range (22-25 weeks)، litter size (4-5) and birth weight (70-100g) were in the normal ranges. In this study the preparation of suitable substitute milk and also a part of the method and protocol for production of the specific pathogen free (SPF) animals were introduced and put into the practice.
    Keywords: Substitute milk, Growth, Breeding, Hysterectomy, Guinea pig
  • A. Yousefi *, A. Zare Mirakabadi Pages 111-117
    ISI Web of Science (WOS) is the world''s most prestigious database that is used in order to evaluate and rank the countries، researchers، institutions، and universities. Therefore، determining the status of Iranian articles in this database in the field of poisonous and venomous animals is important. Quantitative and qualitative assessments of scientific outputs are the main goals of this study. In order to conduct this research، 220 articles written by Iranian researchers during 1973 to 2010 in the field of poisonous animals which have been indexed in Web of Science were reviewed. Scientometric، survey and citation analysis methods have been used. In this research، number of papers in different years، annual growth rate of papers، international collaboration of Iranian researchers with their counterparts from other countries، impact factor، average citation per paper in comparison with some selected countries، subject categories، and the most prolific institutes and authors have been surveyed. Results of the present study showed that from 2004 onwards، the number of papers increasingly enhanced. The most collaboration of Iranian authors has been done respectively with their counterparts and colleagues from USA، Belgium and Scotland; Poisonous animals articles have had the most interaction with the fields of toxicology and pharmacology. The mean impact factor was 1. 731 and the average citation per paper was 4. 15. Tehran University، Razi Vaccine and Serum Research Institute، Tehran University of Medical Sciences and Tarbiat Modarres University were the most Iranian prolific universities and institutes respectively. Number of articles in the field of poisonous animals has been increased significantly in recent years. The most collaboration was with USA and European countries respectively. The average citation per paper of Iranian articles in poisonous animals is lower than selected countries. Besides universities، Razi Vaccine and Serum Research Institute، is among the most prolific universities and institutes. The mean impact factor of Iran in poisonous animals has relatively good position in comparison with other fields of Iran، but lower than other fields in some mentioned countries.
    Keywords: Poisonous animals, Articles, Iran, Ranking, Scientometrics, ISI Web of Science Database
  • M. Esmaelizad *, S. Jafari, A. Rafiei Pages 119-125
    The study of cytokines gene expression is quite important in various conditions of health and disease for the evaluation of clinical responses to new vaccination approaches. An absolute quantification is based on a calibration curve and production of standard controls to achieve more reliable results than in relative system. In this study we attempted to construct standard controls to evaluate the murine immune response. The number of 10 Balb/c mice immunized with hydatid cyst fluid subcutaneously with two week intervals to induce transcription of Th1 and Th2 related cytokines. Three Pairs of primers were designed to amplification of interleukine-4، interleukine-10 and interferon-γ by Oligo software. Partial sequences of three cytokine genes were cloned into pTZ57T vector. Three recombinant plasmids were purified and serial dilutions were prepared. Real time qPCR carried out using SYBR-Green I fluorescence dye and standard curves were provided by the 7500 ABI SDS software based on the exact concentration of dilutions and the amplification plots. Results showed that this method was able to evaluate the cytokines mRNA levels less than 0. 01pg (~150 copy). We concluded that absolute real-time qPCR can be successfully applied to the quantification of antigen-induced cytokines.
    Keywords: Real Time PCR, Cytokine, IL4, IL10, IFN, ?
  • B. Mosallanejad *, M. Ghorbanpour Najafabad, R. Avizeh, G. Abdollahpour Pages 127-133
    Leptospirosis is one of the major zoonotic diseases worldwide. This disease is caused by various serovars of Leptospira interrogans sensu lato infection. Although the rabbits are known to be one of the reservoirs and transmission sources of leptospirosis، but the status of this infection in rabbits in Iran remains unknown، so this survey was conducted to evaluate the seroprevalence of leptospiral infection in companion rabbits in Ahvaz district from September 2010 to December 2013. Blood samples were taken from 68 companion rabbits، referred to veterinary hospital of shahid Chamran University of Ahvaz. Sera were screened for antibodies against serovars of Canicola، Icterohaemorrhagiae، Grippotyphosa، Ballum، Hardjo، Pomona، Australis and Tarassovi using the microscopic agglutination test (MAT). From a total of 68 rabbits، 19 (27. 94%) were serologically positive for the serovars of L. Icterohaemorrhagiae، Tarassovi، Grippotyphosa، Hardjo، Pomona and Australis. The positive titers were detected between 1:100 to 1:200 dilutions. The predominant titers were directed against serovars of Icterohaemorrhagiae (36. 84%; 7 out of 19) and Tarassovi (36. 84%; 7 out of 19) and followed by Hardjo (21. 05%; 4 out of 19)، Australis (10. 53%; 2 out of 19)، Pomona (5. 26%; 1 out of 19) and grippotyphosa (5. 26%; 1 out of 19). Antibodies against more than one serovar (mixed infections) were detected in three samples (as Pomona+Hardjo and Icterohaemorrhagiae+ Tarassovi). The prevalence was significantly higher in adult rabbits above 3 years (37. 04%; 10 out of 27) and between 1-3 years (36. 36%; 8 out of 22) compared with rabbits less than 1 years (5. 26%; 1 out of 19) (P<0. 05). Prevalence was higher in males rabbits (30. 77%; 12 out of 39) than females (24. 14%; 7 out of 29)، and in the season of summer (31. 25%; 5 out of 16)، but the difference was not significant relative to host gender and season (P>0. 05). This survey indicated that serovars of L. Icterohaemorrhagiae and Tarassovi were predominant in the rabbits of this area and can be a source of infection for humans. The obtained results provide useful information on the epidemiology of leptospirosis in this species، which has not been previously investigated.
    Keywords: Leptospirosis, Seroprevalence, Rabbit, Zoonosis, Ahvaz, Iran