فهرست مطالب

Archives of Razi Institute - Volume:71 Issue: 1, Winter 2016

Archives of Razi Institute
Volume:71 Issue: 1, Winter 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • بهمن عابدی کیاسری صفحات 1-13
    پولیوما ویروس ها در انسان بویژه در افراد دچار نقص ایمنی ممکن است سبب بیماری شوند. JCV یکی از اعضاء خانواده پولیوما ویروس ها عامل بیماری عصبی PML می باشد که در افراد متبلا به نقص ایمنی این بیماری را سبب می گردد. PML یک عارضه پیشرونده میلین زائی سیستم اعصاب مرکزی می باشد که به دلیل عفونت اولیگودندریست ها به ویروس JC سبب می گردد. با وجودی که بعد از استفاده از داروهای ضد رتروویروسها شیوع تقریبا همه عوارض و مشکلات عصبی کاهش یافت، این مقاله ارزیابی نمود که شیوع بیماری مرتبط با ویروس JCV یعنی بیماری PML در مقایسه با بیماری های دیگر کاهش نیافت و نتایج درمان آن هم متناقص می باشد.
    کلیدواژگان: پولیوما ویروس، JCV، PLM، HAAR، همه گیری شناسی
  • مقالات پژوهشی
  • رضا پسندیده_محمدرضا نصیری*_مسعود رئوف دلگشا_علی اصغر اسلمی نژاد_مجتبی طهمورث پور_سعید زیبایی_محمد دوستی_مجید پ سندیده صفحات 15-19
    تب برفکی یک بیماری ویروسی بشدت واگیردار می باشد که عمدتا دام های سم شکافته و حیوانات وحشی را متاثر می سازد. در این مطالعه، بیان mRNA سایتوکاین ها در خوکچه های هندی واکسینه شده با واکسن تب برفکی غیر فعال شده تیپ O مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های خون از 8 خوکچه هندی در روز های 7 و 28 پس از اولین واکسیناسیون گرفته شد. از این نمونه ها، RNA استخراج و توسط واکنش نسخه برداری معکوس بهcDNA تبدیل شد. سپس بیان ژن های IFN-γ، TNF-α و IL-10 با روش Real-time PCR نسبی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد همه این ژن ها افزایش بیان داشتند. بیان ژن های TNF-α و IL-10 در روز 28 در مقایسه با روز هفتم پس از اولین واکسیناسیون، به طور معنی داری افزایش یافت. از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که واکسن پاسخ های ایمنی را با افزایش بیان سایتوکاین ها القاء نموده است. بنابراین اثرات واکسن های DNA بر سیستم ایمنی را نیز می توان با استفاده از این ژن ها ارزیابی کرد.
    کلیدواژگان: سایتوکاین، بیان mRNA، تب برفکی، خوکچه هندی، Real، time PCR
  • سینا سلیمانی صفحات 21-28
    مطالعات پایداری واکسنها اهمیت قابل توجهی در اطمینان از کیفیت محصول در کلیه مراحل نگهداری داشته و در نتیجه موفقیت برنامه های ایمن سازی در سرتاسر جهان دارد. هدف از انجام این مطالعات تهیه مدارکی دال بر چگونگی تغییر کیفیت و کارایی واکسن بر اساس مدت زمان نگهداری تحت تاثیر فاکتورهای تاثیر گذار محیطی و تعیین زمان آزمایش مجدد و مدت زمان ماندگاری واکسن و همچنین تعیین شرایط مناسب برای ذخیره سازی واکسن می باشد. در مطالعه حاضر سه بچ از واکسنهای MMR ساخت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با سویه های AIK-c ، RS-12 و Takahashi به ترتیب برای سرخک، اوریون و سرخجه برای تعیین پایداری تسریع شده پس از 7 روز انکوباسیون در دمای 37 درجه و همچنین برای پایداری طولانی مدت پس از قرار دادن نمونه ها در 8-2 درجه، به فواصل 3 ماهه تا 36 ماه پس از تولید مورد آزمایش قرار گرفتند. کلیه آزمایشهای کنترل کیفی و کمی شامل potency و Identity ، Safety، استریلیتی، مایکوپلاسما و تستهای فیزیکوشیمیایی در هر دوره انجام شد. در مطالعه پایداری تسریع شده میانگین افت Potency 375/0، 373/0 و 210/0 و در مطالعه پایداری طولانی مدت میانگین 626/0، 500/0 و 460/0 (Log10) به ترتیب برای سرخک، اوریون و سرخجه از واکسن MMR حاصل شد. در آزمایش میزان رطوبت باقی مانده، میزان افزایش رطوبت واکسن در طول دوره مطالعه %084/1 بود. در آزمایشهای بررسی کیفی، واکسنهای مورد مطالعه کلیه الزامات لازم را گذراندند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که واکسنهای MMR با سویه های مذکور حداقل به مدت 36 ماه پایدار خواهند بود اگر زنجیره سرد مناسبی برای نگهداری واکسن برقرار شود.
    کلیدواژگان: MMR، مطالعه پایداری، واکسن، آزمایش توانمندی، کنترل کیفی
  • سولماز ایمانی قشلاقچایی، رسول مدنی*، فریبا گلچین فر، تارا امامی، حمید غلامی صفحات 29-34
    بیماری آنفلوانزا یکی از مهمترین بیماری های ویروسی است که به صورت مشترک در بین پرندگان و پستانداران وجود دارد و توسط ویروس های خاصی که عضوی از خانواده ارتومیکسو ویریده هستند ایجاد می شود. مخزن این بیماری پرندگان آبزی و مهاجر است و احتمال بروز این بیماری در هر منطقه وجود دارد. روش های متفاوتی برای تشخیص آنفلوانزای پرندگان موجود است ولی از نقطه نظر سرعت در تشخیص، الایزا شاید یکی مهمترین روش های جاری باشد. در این پژوهش ما نانوذرات طلا را سنتز و با rabbit-anti-chicken IgG HRP کونژوگه نمودیم. یک تست الایزا برای مقایسه فعالیت زیستی Au-anti-chicken HRP با anti-chicken HRP جهت تشخیص آنتی بادی علیه زیرگونه H9N2 ویروس آنفلوانزای مرغی انجام شد. با استفاده از 133نمونه سرم جوجه حساسیت نانوالایزا در مقایسه با الایزای رایج 100درصد محاسبه شد در حالی که ویژگی 92 درصد بود. این متد بسیار حساس تر از الایزای معمول بود و به هزینه دیگری نیاز نداشت. لذاکونژوگه آنزیمی پراکسیداز نانوذرات طلا (Au NP-HKR) در روش های سنجش ایمنی که نیاز به حساسیت بیشتری دارد می تواند بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: نانوذرات طلا، الایزا، آنفلوانزای مرغی
  • مجتبی طهمورث پور*، محمد هادی سخاوتی، سهیل یوسفی، طوبی عباسی دلویی، مرجان ازغندی، راهبه اکبری صفحات 35-42
    بروسلوز یکی از رایج ترین بیماری های دامی است که توسط باکتری گرم منفی بروسلا ایجاد می شود. با توجه به ضرر های جدی اقتصادی و درمانی این بیماری که برای دام و انسان همواره به ارمغان دارد تلاش های بسیاری جهت جلوگیری و درمان این بیماری توسط واکسن های نوترکیب بر پایه آنتی ژن های غشای پروتئینی خارجی صورت می گیرد. بدین منظور هدف از مطالعه حاضر بررسی خصوصیات بیوانفورماتیکی آنتی ژن های Omp25 و BLSبه عنوان یکی از آنتی ژن های غالب غشای پروتئینی باکتری بروسلا بوده است. به منظور انجام توالی یابی و بررسی فیلوژنتیکی، ژن تکثیر شده به ناقل pTZ57R/T انتقال داده شد. حضور ژن هدف در ناقل کلونینگ pTZ57R/T با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز و هضم آنزیمی تایید شد. نتایج این مطالعه نشان داد که این ژن همولوژی بالایی با دیگر گونه های بروسلا دارد. در این پژوهش از نرم افزار های بیوانفورماتیکی مختلفی برای پیش بینی اپی توپ های B و T ، ساختار دوم و سوم پروتئین، خصوصیات ایمنی زایی و ویژگی های هضم پروتئین استفاده گردید. پیش از استفاده از نرم افزار ها میزان دقت آنها توسط داده های تجربی اعتبار سنجی گردید. نتایج آنالیز بیوانفورماتیکی نشان داد ناحیه 154-162 Omp25 و نواحی 37-48 و 119-139 برای BLS به عنوان یک اپی توپ مشترک بین سلول های B و T جهت طراحی واکسن نوترکیب پیش بینی گردید.
    کلیدواژگان: بروسلا ملیتنسیس، Omp25، BLS، تحلیل آمار حیاتی، واکسن نوترکیب
  • رایناک قادری *، سهیلا مرادی بید هندی، پژواک ناصرخاکی صفحات 43-49
    سالمونلا انتریکا به عنوان یکی از عمده ترین عوامل بیماری زای با منشاء مواد غذایی محسوب می شود که بیش از 2500 سروتیپ را در در سرتاسر جهان در بر می گیرد. مطالعه حاضر مقاومت میکروبی جدایه های سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس را در ایران مورد بررسی قرار می دهد. به منظور شناسایی موارد سالمونلا انتریتیدیس، مجموعه ای مشتمل بر 151 جدایه سالمونلا جمع آوری شده از طیور سروتایپ گردید و متعاقبا حساسیت تعداد 61 جدایه سالمونلا انتریتیدیس در مقابل 30 آنتی بیوتیک مورد ارزیابی قرارگرفت. میزان بالایی از مقاومت ضد میکروبی در مقابل نیتروفورانتوئین ( 55 مورد = 2/90% ) و به دنبال آن نالدیکیسیک اسید (41 مورد= 2/67%) و سفالکسین (23 مورد = 2/37% ) مشاهده گردید. 26 الگوی مقاومت چندگانه در میان 61 جدایه سالمونلا انتریتیدیس دیده شد. کلیه جدایه ها در مقابل اوفلوکساسین، ایمیپنم، انروفلوکساسین، کلرامفنیکل جنتامایسین و نسل سوم و چهارم سفالوسپورین ها حساس بودند. نتایج این مطالعه مشخص نمود که اعمال سیاست های جدید در مواجهه با مصرف بی رویه داروهای ضد میکروبی از اهمیت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مقاومت ضد میکروبی، پروفایل مقاومت، مقاومت چندگانه، سالمونلا انتریکا
  • مقالات کوتاه
  • عبدالرضا نبی نژاد، وحید نعمان، مجتبی خیام نکویی صفحات 51-55
    نانو ذرات نقره برای کارآزمایی بالینی در چهار مزرعه مرغ گوشتی به دلیل خواص ضد عفونی کنندگی آن مورد استفاده قرار گرفت، نانوسیلور (با نام تجاری نانوسید) دارای اندازه 18 نانومتر بوده و به مقادیر 2 تا 4 ppm به صورت آشامیدنی و 40 ppm به صورت اسپری از ابتدا تا اخر دوره پرورش مرغان گوشتی استفاده شد. در زمان کشتار به صورت تصادفی از تعداد 10 پرنده در هر مزرعه نمونه هایی از بافت های عضله سینه، عضله ران، قلب، سنگدان، کبد، پوست، طحال، ریه، کلیه و مدفوع کلوآکی اخذ شد، بعد از ثبت و برچسب گذاری با استفاده از راکتور نوترونی تحقیقاتی کوچک باقیمانده نقره تجمع شده در نمونه ها و با حساسیت و دقت بسیار زیاد و در سطح ppb تشخیص و اندازه گیری شد. بر اساس نتایج باقیمانده نقره در همه نمونه ها وجود داشت(131˃ppb) ، متوسط مقدار باقیمانده نقره بر اساس قسمت در بیلیون در نمونه ها به ترتیب صعودی عبارت بود از: طحال 131، سنگدان 144، قلب 147، کلیه ها 160، عضله سینه 172، عضله ران 172، کبد 194 و مدفوع کلواکی 557. مقایسه میانگین ها در آزمون دانکن (0.05P<)، نیز نشان داد که مقدار نقره در مدفوع کلواکی به طور مشخصی با دیگر نمونه ها متفاوت و معنی دار است. بر اساس نتایج حاضر مصرف نانوسیلور با نام تجاری نانوسید در مزارع دام و طیور فقط برای کاربرد در ضد عفونی سطوح مورد تایید سازمان دامپزشکی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: نانوسیلور، مرغ گوشتی، باقیمانده، نقره، اندازه گیری
  • علی گریلی، یحیی معروفی *، منصور دبیر زاده، حامد نور محمدی، مهدی خوش سیما شهرکی صفحات 57-60
    سگ ها دارای عفونت های انگلی به خصوص عفونت های انگلی روده ای مشترک بین انسان و حیوان هستند. آنها یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه می باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع کرمهای روده ایی در سگ های ولگرد شهرستان زابل بود. در این مطالعه توصیفی 30 قلاده سگ ولگرد معدوم شده و پس از باز کردن شکم حیوان، روده خارج شد و محتویات روده از تور سیمی عبور داده شد. کرم ها جمع آوری شد. نماتدها در اتانول 70% به همراه گلیسیرین 5% و سستوداها در اتانول 70% فیکس شدند و پس از مونت کردن، شفاف شده و رنگ آمیزی شدند. سپس جنس و گونه کرم به کمک کلیدهای تشخیص شناسایی شدند. از 30 قلاده سگ ولگرد 3/73 درصد آنها حداقل به یک نوع کرم روده ای آلوده بوده اند. کرم های جدا شده در مجموع شامل 4 نوع سستود و 2 نوع نماتود بود. میزان شیوع آلودگی کرمی در روده سگ های ولگرد عبارتند از: تنیا هیداتیژنا 3/53 درصد، تنیا اوویس 20 درصد، تنیا مولتی سپس 6/6 درصد، مزوسستوئیدس spp 10 درصد، توکسوکارا کانیس 3/23 درصد و توکسوکارا کاتی 3/3 درصد. نتایج نشان داد که سگ های ولگرد شهرستان زابل دارای عفونت های کرمی زئونوز مهمی مثل توکسوکارا می باشند.
    کلیدواژگان: کرمهای روده ای، سگ، ایران
|
  • B. Abedi Kiasari Pages 1-13
    Polyomaviruses may cause human disease, particularly in immunocompromised hosts. JCV, one of the members of polyomaviridae family, is the causative agent of the neurological disease progressive multifocal leukoencephalopathy (PML), which occurs mostly in immunocompromised patients. Progressive Multifocal leukoencephalopathy (PML) is a progressive demyelinating disorder of the central nervous system (CNS) resulting from infection of oligodendrocytes by JC polyomavirus. Whereas after highly active antiretroviral therapy (HAART), the incidence of nearly all of all neurological complication have decreased, this article evaluates the incidence and prognosis of JC polyomavirus-associated PML including a unchangeable incidence of PML associated with JC polyomavirus compared with other opportunistic disease and paradoxical results of disease remission in HAART era.
    Keywords: Polyomavirus, JCV, PML, HAART, Epidemiology
  • R. Pasandideh, M.R. Nassiri *, M. Raouf Delgosha, A.A. Aslaminejad, M. Tahmoorespur, S. Zibaei, M. Doosti, M. Pasandideh Pages 15-19
    Foot-and-mouth disease (FMD) is a severely contagious viral disease that mainly affects cloven-hoofed livestock and wildlife. This study quantifies the cytokines mRNA expression of vaccinated guinea pigs with FMD type O inactivated vaccine. Blood samples were collected from eight guinea pigs at 7 and 28 days after thefirst vaccination. Extracted mRNAs were reverse-transcribed into cDNA and analyzed for quantification of IFN- γ, TNF-α and IL-10 expression using relative real-time PCR assay. Our results showed that all of the genes were upregulated. The expression of TNF-α and IL-10 genes significantly increased (P
    Keywords: Cytokine, mRNA expression, FMD, Guinea pig, Real, time PCR
  • S. Soleimani Pages 21-28
    Stability studies play a critical role in assuring product quality at all points in the vaccine life cycle and have a major impact on the success of immunization programs worldwide. The purpose of stability study is determination of the vaccine quality under the variety of environmental factors and to establish a re-test period or a shelf life and recommended storage conditions. In this study three batches of MMR vaccine of Razi institute in Iran with AIK-C strain for measles, RS-12 strain for mumps and Takahashi strain for rubella were tested for accelerated stability, after seven days incubation at 37 °C and for long-term stability the samples were stored at 2-8 °C and tested intervals in three months until 36 months after production. All of quantitative and qualitative control tests including Potency and Identity, Safety, Sterility, Mycoplasma and Physicochemical tests were done in each period. In accelerated stability the mean loss of activity was 0.375, 0.373 and 0.210 log10 and in long-term stability the mean loss of activity was 0.626, 0.50 and 0.46 log10 for measles, mumps and rubella components of MMR vaccine respectively. In residual moisture test the mean increase of moisture content in the vaccines was 1.084 %.In qualitative tests the vaccine met the WHO specifications too. Results of this research indicated the MMR vaccines with these strains are stable at least 36 months if the cold chain considered properly.
    Keywords: MMR, Stability study, Vaccine, Potency test, Quality control
  • S. Imani Gheshlaghchaei, R. Madani *, F. Golchinfar, T. Emami, H. Gholami Pages 29-34
    Influenza is one of the most important viral diseases that is common among the birds and the mammals and is caused by specific viruses that belong to the Orthomyxoviridae family. Migratory aquatic birds are the reservoir of the disease and there is a likelihood of the disease in any region. There are different methods for detecting the avian influenza, but by the point of detection rates, the ELISA may be one of the most important current methods. In this work we synthesized Gold nanoparticles and conjugated it with rabbit-anti-chicken IgG-HRP. An ELISA test was done to compare the bioactivity of Au-antichicken HRP with anti-chicken HRP in order to detect the antibody against the H9N2 subtype of avian influenza virus. Using 133 field chicken sera, the sensitivity of nano-ELISA as compared to traditional ELISA was calculated to be 100%, whereas the specificity was 92%. This method was significantly more sensitive than the traditional ELISA and didn’t require extra costs. It can therefore be concluded that the AuNP-HRP conjugate can be applicable in immune analysis procedure where a more confident result is required.
    Keywords: Avian influenza, ELISA, Gold nanoparticle
  • M. Tahmoorespur *, M.H. Sekhavati, S. Yousefi, T. Abbassi, Daloii, M. Azghandi, R. Akbari Pages 35-42
    Brucellosis is a well-known infection in domestic animals which caused by Brucella bacterium. Due to serious economic and medical consequences of this disease, various efforts have been made to prevent the infection through the use of recombinant vaccines based on Brucella outer membrane protein (OMP) antigens. The objectives of the present study were cloning, sequencing and epitope prediction of Omp25 and BLS genes as two major Brucella melitensis antigens. The full-length open reading frame (ORF) of Omp25 and BLS genes were amplified and cloned into pTZ57R/T vector. Phylogenetic analysis of sequenced genes showed that both genes were nearly similar in different Brucella species. Several online prediction softwares were used to predict B and T-cells epitopes, secondary and tertiary structures, antigenicity ability and enzymatic degradation sites. Bioinformatic tools used in the current study were confirmed by the results of three different experimental epitope predictions. Bioinformatic analysis identified five and two B-cell and two and one T-cell epitopes for Omp25 and BLS antigens, respectively.Finally, according to the antigenicity ability and proteosomal recognition site common B and T-cell epitope was predicted for Omp25 (154-162 amino acids) and BLS (37-48 and 119-139 amino acids). Results of this study might be useful for recombinant vaccine development.
    Keywords: Brucella melitensis, Omp25, BLS, Bioinformatics analysis, Recombinant vaccine
  • R. Ghaderi *, S. Moradi Bidhendi, P. Khaki Pages 43-49
    Salmonella enterica is recognized as one of the major food-borne pathogens with more than 2,500 serotypes worldwide. The present study addresses antimicrobial resistance of Salmonella enterica serovar Enteritidis isolates in Iran. A collection of 151 Salmonella spp. isolates collected from poultry were serotyped to identify Salmonella Enteritidis. Sixty-one Salmonella Enteritidis were subsequently tested against 30 antimicrobials. A high frequency of antimicrobial resistance was observed against nitrofurantoin (n=55, 90.2%) followed by nalidixic acid (n=41, 67.2%), and cephalexin (n=23, 37.7%). Multi drug resistance were observed in 35 (57.4%) out of 61 isolates. Twenty-six antimicrobial resistancepatterns were observed among the 61 Salmonella Enteritidis. All isolates were susceptible to ofloxacin, imipenem, enrofloxacin, chloramphenicol, gentamicin, and 3rd and 4th generation cephalosporins. In conclusion, our results revealed that implementing new policies toward overuse of antimicrobial drugs in Iranian poultry industry are of great importance.
    Keywords: antimicrobial resistance, resistance profile, multi, drug resistance, Salmonella enterica
  • A.R. Nabinejad *, V. Noaman, M. Khayyam Nekouiee Pages 51-55
    Nanoparticles of silver were treaeted as clinical trials in some broiler farms for its disinfecting characters in 4 broiler farms during growing period. The nanosilver were used orally and inhalatory in amount of 2 -4 ppm and 40 ppm respectively. Some samples of Breast muscle, Femora muscle, Heart, Gizzard, Liver, Skin, Spleen, Lung, Kidney and Cloacal feces were collected randomly in slaughterhouse. The silver nanoparticles residues accumulation in samples were examined by miniature neutron source reactor (MNSR) with a high specificity and sensitivity in ppb levels. Regarding to the results the silver residues were detectable in all the samples (>131ppb), The average of residues in ppb level in examined samples were as 131(a) for Spleens, 132(a) for Gizzards, 144(a) for Hearts, 147(a) for Kidneys, 160(a) for Lungs, 168(a) (a)for Breast muscles, 172(a) for Femora muscles, 185(a) for Livers, 194(a) for Skins and 557(b) for cloacal Feces. Comparison of averages among treatments by ANOVA (Duncan) (p
    Keywords: Nanosilver, Broiler, Evaluation, Silver, Residues, MNSR
  • A. Geraili, Y. Maroufi *, M. Dabirzadeh, H. Noormohammadi, M. Khoshsima Shahrak Pages 57-60
    Canids are reservoir for some zoonoses helminthic disease. They are one of main public health problem. The aim of this study was to ascertain frequency of gastrointestinal helminthic infection of stray dogs in Zabol city, southeaster of Iran. In this descriptive study, 30 stray dogs were euthanized, intestine was removed by necropsy. Then, the intestines was opened by scalpel and their contents passed through mesh sieve. The helminth were collected. The nematodes were preserved in 70% ethanol with 5% glycerin and cestodes were preserved in 70% ethanol. The cestodes were stained by acetocarmine. The nematodes were cleared by lactophenol. The genus and species of helminth were identified by identification keys. Twenty tow (73.3%) of stray dogs had at least one intestinal helminthic infection. Recovered helminth from stray dogs include: Taenia hydatigena, Taenia ovis, Taenia multiceps, Mesocestoides spp, Toxocara canis, Toxocara cati. Data showed that the stray dogs in Zabol city harbor some important zoonoses helminth parasite like Toxocara.
    Keywords: dog, gastrointestinal helminth, Iran