فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال دهم شماره 5 (آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • شهلا اصغرزاده کنگاچر، علی مجتهدی *، رسول تبری، ایرج نیکوکار صفحات 1-10
    زمینه و اهداف
    امروزه بیشتر از هر زمان دیگری آزمایشگاه های بالینی نقش تعیین کننده ای در حوزه سلامت یک جامعه ایفا می کنند و نیاز به نیروهای آموزش دیده بیش ازپیش وجود دارد. بنابراین تربیت بهتر دانشجویان این رشته بهترین راه برای صرفه جویی در انرژی و هزینه های سیستم بهداشتی-درمانی هر کشوری است. ازاین رو هدف از مطالعه توصیفی حاضر، بررسی و مقایسه ابعاد گوناگون آموزش دانشجویان رشته کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی با دانشگاه های معتبر دنیا بود.
    مواد و روش کار
    پس از بررسی بیش از 60 دانشگاه و موسسه در دنیا، درنهایت، برنامه آموزشی این رشته در ایران را با 17 دانشگاه معتبر جهان در سال 1393 مقایسه نمودیم. همچنین پرسشنامه ای توسط تعدادی از اساتید محترم دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در آموزش دانشجویان علوم آزمایشگاهی نقش داشتند تکمیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از نقاط ضعف عمده در برنامه کارآموزی بالینی دانشجویان و کم بودن واحد تعدادی از دروس اختصاصی مهم این رشته از قبیل میکروب شناسی و ایمونوهماتولوژی بود. همچنین عدم وجود واحدهای کاربردی در این رشته مانند آنالیز ادرار و مایعات بدن، میکروسکوپی، اخلاق پزشکی و... به صورت واحدهای درسی مجزا محسوس بود. توجه بسیار کم به آماده سازی دانشجویان این رشته در امر پژوهش با در نظر نگرفتن واحدهایی مانند دید تحلیلی و نقادانه در علوم پزشکی و نحوه نگارش مقاله نسبت به دانشگاه های جهان وجود داشته و فشار تعداد واحدهای درسی ارائه شده در هر ترم نسبت به دانشگاه های دیگر محسوس می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مسائل ذکرشده، کاهش واحدهای درسی در هر نیمسال با برنامه ریزی صحیح دوره کارآموزی و نظارت مستقیم بر دانشجویان با حضور مربی کمک شایانی به یادگیری شایسته دانشجویان خواهد کرد. همچنین، به دلیل نقش اثرگذار دانشجویان این رشته در حوزه سلامت، برگزاری امتحانات تئوری و عملی برای ورود فارغ التحصیلان این رشته به بازار کار به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی به سیستم بهداشتی و درمانی کشور ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: علوم آزمایشگاهی، برنامه آموزشی، دانشگاه های ایران و جهان
  • عسکری احمدپور، اسماعیل فتاحی، جعفر امانی *، عباسعلی ایمانی فولادی، عقیل تبار ملاحسن صفحات 11-19
    هدف
    در میان باکتری های خانواده آنتروباکتریاسه، شیگلا دیسانتریه بدلیل تولید توکسین پروتئینی تحت عنوان شیگاتوکسین با داشتن فعالیت سیتوتوکسینی و نوروتوکسینی موجب بیماری هایی اسهال، گاستروانتریت و اختلال ا نعقاد داخل عروقی می شود که امروزه به عنوان مهمترین چالش برای سلامتی انسانها مطرح می باشند. هر چند روش های کلاسیک ومتداول میکروبیولوژی برای تشخیص حساس واختصاصی می باشند اما محدودیت های خاص خود را دارند. لذا این مطالعه به منظور رفع محدودیت ها و شناسایی توکسین Stx1 در کمترین زمان و میزان در شیگلا دیسا نتریه با حساسیت و اختصاصیت بالا بوسیله تکنیکPCR-ELISA انجام شد.
    مواد وروش ها
    توالی Stx1 (bp490) بعنوان ژن هدف با استفاده از DIG-dUTP نشاندار تکثیر و سپس محصول نشاندار شده کف میکروپلیت الایزا کوت شده و در نهایت با استفاده از آنتی بادی ضد دیگوکسی ژنین کانژوگه شناسایی انجام شد. همچنین حساسیت و اختصاصیت این تکنیک با نمونه های بالینی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    حساسیت تشخیص باکتری در نمونه بررسی شده با استفاده از DNA ژنومی pg 56/1 برای شیگلا دیسانتریه تعیین ودر بررسی اختصاصیت این تکنیک بغیر از شیگلا دیسانتریه دیگر گونه های خانواده انتروباکتریاسه جذب قابل قبولی نداشتند . الیزا مربوط بهDNA ژنومی تا رقت 156/0 پیکوگرم ازجذب معنی داری داشت. از 70 نمونه بالینی مورد بررسی 3 نمونه حاوی ژن stx1 با این تکنیک شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    کارایی تکنیک PCR-ELISA نشان داد علاوه بر سادگی، سریع بودن و برخورداری از حساسیت واختصاصیت بالا جایگزینی مناسب برای روش کشت و PCR می باشد و براحتی قابلیت کاربردی شدن در هر آزمایشگاه طبی را دارد.
    کلیدواژگان: شیگلا دیسانتریه، شیگاتوکسین، دیگوکسی ژنین، PCR-ELISA
  • محدثه سادات حدادی زحمت کش، محدثه لاری پور، امیر میرزایی، فاطمه اشرفی* صفحات 20-30
    زمینه و اهداف
    اخیرا مقاومت به سیپروفلوکساسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از چالش های مهم مطرح می باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن های پمپ افلوکس norA و norB در سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس و ارزیابی نقش آن ها در مقاومت به سیپروفلوکساسین بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تعداد 250 نمونه بالینی درحدفاصل سال های 1395-1394 از بیمارستان های مختلف شهر تهران جمع آوری شد و ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس با روش های میکروبیولوژیک شناسایی شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار دیسک بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گرفت. هم چنین، وجود ژن های پمپ افلوکس norA و norB در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین با روش PCR مشخص گردید. درنهایت پمپ های افلوکس ازنظر فعال بودن توسط تعیین MIC سیپروفلوکساسین و اتیدیوم بروماید مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 250 نمونه بالینی، تعداد 50 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شد و نتایج حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که 68 درصد از نمونه ها (34 نمونه) مقاوم به متی سیلین و از میان این ها 24 درصد (12 نمونه) مقاوم به سیپروفلوکساسین بودند. فراوانی ژن های norA و norB در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین به ترتیب 100% و 83% بودند. هم چنین، پمپ افلوکس تمامی سویه های مقاوم ازنظر فنوتیپی فعال بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که پمپ های افلوکس norA و norB در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین نقش اساسی دارند و بررسی حضور این ژن ها می تواند در پیشنهاد الگوی درمانی حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پمپ افلوکس، norA، norB
  • مقالات دارویی
  • زهرا محمدعلیپور، لیلا اسدپور *، نجمه رنجی صفحات 31-37
    زمینه و اهداف
    مقاومت باکتری های گرم منفی به فلورکینولون ها اغلب درنتیجه موتاسیون کروموزومی و جابجایی اسیدهای آمینه خاصی در ژن های gyr و par می باشد. در مطالعه حاضر مقاومت کلبسیلا پنومونیه های جداشده از عفونت ادراری به آنتی بیوتیک های فلورکینولونی و موتاسیون های ژن gyrA در جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین بررسی گردید.
    مواد و روش کار
    در سال 1393، مقاومت 46 جدایه کلبسیلا پنومونیه به فلورکینولون با روش انتشار از دیسک و MIC سیپروفلوکساسین، به روش براث ماکرودایلوشن تعیین گردید. موتاسیون در ناحیه تعیین کننده مقاومت به کینولون ها در ژن gyrA کلبسیلا پنومونیه های مقاوم، از طریق تکثیر این ژن در واکنش PCR و بررسی توالی نوکلئوتیدی محصول بررسی گردید.
    یافته ها
    از 46 جدایه مورد بررسی، تعداد 10 جدایه (21/7%) مقاوم به فلورکینولون ها بودند. میزان MIC سیپروفلوکساسین در این جدایه ها از 64 تا 2048 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود. در 8 جدایه از 10 جدایه مقاوم، موتاسیون منجر به جابجایی اسیدهای آمینه مشاهده گردید. در 6 جدایه در کدون شماره 87 موتاسیون منجر به جایگزینی آلانین و آسپارژین به جای آسپارتیک اسید گردید. همچنین در یک مورد در کدون شماره 83 جایگزینی سرین به ایزولوسین مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد جهش در ژن gyrA یکی از مهم ترین مکانیسم های مقاومت به سیپروفلوکساسین در جدایه های بالینی کلبسیلا پنومونیه در رشت می باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، مقاومت به فلورکینولون، ژن gyrA
  • میکروبیولوژی مواد غذایی
  • مهرنوش دوستی ایرانی، مصطفی فغانی *، نوشا ضیا جهرمی صفحات 38-44
    زمینه و اهداف
    شیوع بالای مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها ازجمله باکتری سالمونلا تهدیدی برای سلامت بشر در جهان است. استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها، ظهور گونه های مقاوم را تسهیل کرده است. با توجه به قرارگیری ژن های مربوط به الگوهای مختلف مقاومت دارویی بر روی اینتگرون ها و امکان انتشار این ژن ها در بین سایر گونه ها، شناسایی حضور این اینتگرون ها می تواند اطلاعات مفیدی را در مورد میزان شیوع گونه های مقاوم، ر هگیری نحوه انتشار و توسعه مقاومت ارائه دهد. این مطالعه باهدف تعیین شیوع اینتگرون های کلاس 1 و 2 و بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در سالمونلای جدا شده از مرغ های گوشتی انجام شد.
    مواد و روش کار
    تعداد 100 نمونه سالمونلا با روش های سرولوژیک و بیوشیمیایی از مرغ های گوشتی مرغداری های صنعتی استان چهارمحال و بختیاری در تابستان 1394 جداسازی شد. فراوانی اینتگرون ها با پرایمر های اختصاصی و روش multiplex PCR تعیین گردید. تعیین حساسیت و مقاومت دارویی با روش استاندارد توصیه شده توسط CLSI 2011 انجام گرفت. در پایان با استفاده از نرم افزار SPSS فراوانی اینتگرون ها و مقاومت آنتی بیوتیک ها محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حضور اینتگرون 1 در ایزوله ها 50 % و اینتگرون 2، 28 % بوده است. بر اساس نتایج تست آنتی بیوگرام بالاترین میزان مقاومت در تمامی نمونه ها (بدون در نظر گرفتن حضور اینتگرون ها) مربوط به آنتی بیوتیک آمپی سیلین می باشد. بالاترین میزان مقاومت دارویی در نمونه های دارای اینتگرون 1 مربوط به آنتی بیوتیک های جنتامایسین و تتراسایکلین (16 %) و در نمونه های دارای اینتگرون 2 مربوط به جنتامایسین (35/7%) می باشد. همچنین سویه های نیمه مقاوم به کلرامفنیکل در حضور اینتگرون 1 به 72% و در حضور اینتگرون 2 به 42/9% رسیده است.
    نتیجه گیری
    دریافت و انتشار اینتگرون ها نقش مهمی در افزایش مقاومت دارویی دارد. نتایج این تحقیق شیوع بالای اینتگرون های کلاس 1 و 2 و همچنین ارتباط حضور اینتگرون با مقاومت به آنتی بیوتیک های جنتامایسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل در سالمونلا را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، اینتگرون، مقاومت دارویی، مرغ گوشتی
  • مایسا یگان محمدی دوجی، علی خنجری *، افشین آخوندزاده بستی، سعید بکایی، نرجس چراغی، سمیرا فیاض فر، سونیا شجاع قره باغ، فرشته قدمی صفحات 45-51
    زمینه و اهداف
    بسته بندی های ضد میکروبی فعال روش نوینی برای افزایش ایمنی و زمان نگهداری مواد غذایی می باشد. در این مطالعه اثر ضد میکروبی فیلم های کیتوزان و جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی اسانس سیر و اسانس نانولیپوزومی سیر بر لیستریا منوسیتوژنز، اشریشیاکلی O157:H7 و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه در سال 1393 صورت گرفت و به منظور تعیین اثر ضد میکروبی فیلم ها از روش انتشار دیسک استفاده شد. فیلم ها به صورت دیسک های مدور با قطر 9 میلی متر بریده شدند و بر روی پلیت های آگار آبگوشت قلب و مغز تلقیح شده با میکرورگانیسم های مورد آزمایش قرار گرفتند. سپس پلیت ها در دمای 37 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری گردید و پس از آن قطر هاله عدم رشد با کولیس دیجیتال اندازه گیری گردید. آنالیز آماری نیز با آزمون واریانس یک طرفه به همراه تست تکمیلی توکی صورت پذیرفت.
    یافته ها
    : این مطالعه آشکار ساخت که فیلم های کیتوزان و جدایه پروتئینی آب پنیر به صورت خالص یا حاوی اسانس نانولیپوزومی سیر هیچ گونه اثر مهاری بر میکروارگانیسم های موردمطالعه نداشتند. افزودن اسانس سیر با غلظت 2 درصد و بالاتر به محلول کیتوزان منجر به ایجاد اثر ضد میکروبی فیلم کیتوزان برعلیه تمام میکروارگانیسم ها گردید درحالی که افزودن میزان 3 درصد و بالاتر از اسانس سیر به محلول جدایه پروتئینی آب پنیر منجر به اثر ضد میکروبی مذکور شد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که به ترتیب استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسیتوژنز حساسیت بالاتری نسبت به اثر ضد میکروبی فیلم های کیتوزان و جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی اسانس سیر داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فیلم های حاوی اسانس سیر پتانسیل استفاده به عنوان یک بسته بندی ضد میکروبی فعال را دارد.
    کلیدواژگان: کیتوزان، جدایه پروتئینی، اسانس، سیر، نانو
  • فاطمه برزگری فیروزآبادی *، زهرا مرزبان، سارا خالقی زاده، فاطمه دانشمند، محبوبه میر حسینی صفحات 52-59
    زمینه و اهداف
    شیوع پاتوژن های ناشی از مواد غذایی منجر به جلب توجه عموم به سلامت مواد غذایی شده است. بنابراین نیاز به طراحی و تولید مواد ضدمیکروبی جدید برای اطمینان از سلامت مواد غذایی و افزایش زمان نگهداری مواد غذایی وجود دارد.
    مواد و روش کار
    روش مطالعه در این بررسی از نوع تجربی بود. در این مطالعه اثر تیمار سوسپانسیون غلظت های مختلف اسید مالیک، و نانو ذرات اکسید روی به همراه اسید مالیک بر مهار رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت و آب هویج بررسی شد.
    یافته ها
    تیمار سوسپانسیون (0، 1، 3، 5 و 8) میلی مولار از نانوذره اکسید روی در اسید مالیک اثر مهاری قابل توجهی در رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در طول 24 ساعت انکوباسیون نشان می دهد. نتایج نشان داد غلظت 5 و 8 میلی مولار نانوذره اکسید روی همراه با اسید مالیک بیشترین اثر مهاری را در هر دوسویه مورد آزمایش دارد (P values <0.05). همچنین اضافه کردن نانوذره اکسید روی به اسید مالیک باعث افزایش اثر مهاری آن روی رشد باکتری ها در طول 24 ساعت می شود. همچنین سوسپانسیون نانو ذرات اکسید روی و اسید مالیک دارای توانایی های ترجیحی سرکوب رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در آب هویج است (P values <0.05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فرمولاسیون نانو ذرات اکسید روی ممکن است برای نگهداری مواد غذایی استفاده شود.
    کلیدواژگان: نانوذره اکسید روی، عوامل ضدمیکروبی، غذا، پاتوژن مواد غذایی
  • انگل شناسی پزشکی
  • شاهین متاجی بندپی *، محمدرضا خاتمی نژاد صفحات 60-66
    زمینه و اهداف
    گونه های مختلف آمیب آکانتامبا به فراوانی در نمونه آب وخاک وجود دارند و در آزمایشگاه ها از بخش ها و تجهیزات شستشوی چشم جداسازی شده اند. این تک یاخته ها به عنوان عامل ایجاد عفونت های فرصت طلب، خصوصا در بیماران مبتلابه ایدز و دریافت کنندگان اعضا مطرح می باشند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی آمیب آکانتامبا از رودخانه های منطقه تنکابن می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است. در این پژوهش 100 نمونه از آب رودخانه های شهرستان تنکابن جمع آوری و بعد از فیلتر نمودن، در محیط کشت آگار غیرمغذی کشت داده شدند. سپس آمیب های اکانتامبا با استفاده از بررسی مورفولوژی و رنگ آمیزی با تری کروم و واکنش زنجیره پلی مراز (PCR) مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفتند. درنهایت با استفاده از انجام سکانس گونه شایع مشخص گردید.
    یافته ها
    23 نمونه (23%) ازلحاظ مورفولوژی آمیب آکانتامبا شناسایی شدند که با استفاده از پرایمرهای اختصاصی 18SrRNA با تکثیر قطعه 500 جفت بازی تائید شدند. بعد از تعیین توالی، مشخص شد که ژنوتیپ آکانتامبا، متعلق به یک گونه جدید آکانتامبا پالستیننزیز (Acanthamoeba palestinensis) می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که گونه آکانتامبا پالستیننزیز که یکی از عوامل ابتلا به التهاب قرنیه آمیبی در ایران می باشد در آب های شهر تنکابن وجود دارد، لذا پزشکان و برنامه ریزان سلامت این منطقه به بیماری زایی این آمیب توجه داشته و مردم را از خطر به آلوده شدن آن آگاهی دهند.
    کلیدواژگان: آمیب، التهاب قرنیه، آکانتامبا پالستیننزیز، رودخانه های شهرستان تنکابن، PCR
  • مقالات کوتاه
  • فیض الله منصوری *، سیاوش وزیری، علیرضا جانبخش، بابک صیاد، فرید نجفی، سید محمد کریمی وفا، مهسا کاشف، محسن عزیزی صفحات 67-73
    زمینه و اهداف
    با توجه به اثر سولفات روی به عنوان یک ایمونومدولاتور در تولید آنتی بادی، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سولفات روی بر پاسخ ایمنی زایی بیشتر واکسن پنوموکوک در افراد بالای 65 سال انجام شد.
    مواد و روش کار
    : در این کار آزمایی بالینی که در سال 1391 انجام شد، 120 نفر از سالمندان بالای 65 سال به صورت تصادفی به دو گروه 60 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند. به افراد گروه مطالعه واکسن پنوموکوک 23 ظرفیتی با کپسول روی و به گروه کنترل واکسن پنوموکوک همراه با کپسول شکر به عنوان پلاسبو، به مدت یک ماه داده شد. نمونه های خون قبل و یک ماه بعد از واکسیناسیون برای بررسی میزان آنتی بادی اختصاصی کپسول پلی ساکاریدی پنوموکوک با کیت الیزای Maxisorb اندازه گرفته شد. یافته ها با نرم افزار (sas ver 8، USA) Stata نگارش 8 و آزمون های t و کای- اسکوئر (X2) تحلیل شدند. با استفاده از تحلیل رگرسیون اثرzinc، سن، جنس، مصرف سیگار و BMI بر میزان تولید آنتی بادی در دوگروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    میزان افزایش آنتی بادی قبل و یک ماه بعد از مداخله در گروه پلاسبو از 21/25 ±87/42 به 29±87/118 و در گروه آزمایش از51/27 ±76/41 به 53/32±66/117 واحد در میلی لیتر رسید که اختلاف معنی دار با هم نداشتند. بر اساس تحلیل رگرسیون متغیرهای سن، جنس، BMI و سیگار تاثیری درتولید آنتی بادی نداشتند. تجویر یک ماهه سولفات روی به عنوان یک ایمونومدولاتور بعد از تزریق واکسن پنوموکوک تاثیر معنی دار بر میزان تولید آنتی بادی در پاسخ به واکسن پنوموکوک23 ظرفیتی در سالمندان ندارد.
    کلیدواژگان: واکسیناسیون، پنوموکوک، روی(zinc)، آنتی بادی
|
  • Shahla Asgharzadeh Kangachar, Ali Mojtahedi *, Rasoul Tabari, Iraj Nikokar Pages 1-10
    Background And Aim
    Nowadays, clinical laboratories play important roles in health care systems and well-trained staff are in need more than ever before. Thus, educating students in this field is one of the best approaches in saving energy and expenditure of health-care systems in any community. The aim of this descriptive study was to assess the different aspects of the pedagogical curriculum for Iranian laboratory science students compared with that of world's leading universities.
    Materials And Methods
    In 2014, pedagogical curriculum of this major in Iran was compared to the curriculum of 17 prestigious universities in the world. Also, a questionnaire was filled out by the faculty members of medical universities who were involved in training clinical laboratory science's students.
    Results
    The results showed that the Iranian curriculum has various drawbacks in clinical apprenticeship for students, and is short of specific credits such as Microbiology and Immunohematology. In addition, lack of practical or applied credits like Urine Analysis, Body Fluids, Microscopy and Medical Ethics was noticed. It was discovered that little attention was paid to preparing students for research.
    Conclusions
    Considering the findings of the current survey, decreasing the credits offered in each semester with proper training course scheduling and monitoring the students, will not only help the students to proper learning, but also lead to the delivery of other goals. Also, due to the significant role of these students in the healthcare system, it is necessary to hold practical and theoretical exams of this course before entrance of students to the labor market in order to prevent the probable detrimental impacts on the healthcare system.
    Keywords: Clinical Laboratory Sciences, Pedagogical Curriculum, Iran, world Universities
  • Askary Ahmadpour, Esmail Fatahi, Amani Jafar *, Abbas Ali Imani Fooladi, Aghil Tabar Molahassan Pages 11-19
    Background
    Among enterobacteriaceae bacteria, Shigella dysenteriae produce a shiga protein toxin, and have cytotoxicity, enterotoxin and neurotoxin activity. The toxin causes diseases such as diarrhea, gastroenteritis, intravascular coagulation disorder. Today diarrhea is the most important challenge for the human health. The classic and conventional microbiological detection methods are sensitive and specificity, there is limitation. This study was designed to identify shigella dysenteriae in shortest time and the amount of toxin Stx1 with high sensitivity and specificity by using PCR-ELISA method.
    Method and material: The Stx1 sequence (490bp) as a target gene was amplified by Dig-dUTP labeled, then product was coating on microplate and by using anti antibody digoxigenin conjugated detection was done. Also the specificity and sensitivity of method with clinical specimens examined.
    Results
    Sensitivity detection of bacteria in the sample using genomic DNA for Shigella dysenteriae was 1/56pg and specificity of technique didn’t showed acceptable OD in other species of enterobacteriaceae family. ELISA for genomic DNA Up to dilution 0/156 pg had significant absorption. As well as from 70 clinical samples which was analyzed, 3 samples contained stx1 gene.
    Conclusion
    Efficiency PCR-ELISA techniques showed that it was simple, faster, high specific and sensitive methods. This technique is more suitable than culture and PCR method also it was easily can applied in each medical laboratory.
    Keywords: Shigella dysenteriae, Shiga toxin, Digoxigenin, PCR-ELISA
  • Mohadeseh Alsadat Haddadi Zahmatkesh, Mohadeseh Laripoor, Amir Mirzaie, Fatemeh Ashrafi * Pages 20-30
    Background And Aim
    Recently, ciprofloxacin resistance in Staphylococcus aureus strains due to efflux pumps has become a significant challenge. This study was performed to evaluate the frequency of norA and norB efflux pump genes and their roles in resistance to ciprofloxacin in clinical isolates of S. aureus.
    Materials And Methods
    A total of 250 clinical samples were collected from different hospitals Tehran-Iran during 2015-2016 and S. aureus isolates were identified by standard microbiological tests. Antimicrobial susceptibility patterns were determined by disk diffusion method using CLSI guideline. Subsequently, the presence of norA and norB efflux pump genes in ciprofloxacin isolates were detected using PCR method. Finally, active efflux pumps were evaluated using ciprofloxacin and ethidium bromide MICs.
    Results
    Among 250 clinical samples, 50 S. aureus isolates were recovered and the results of antibiotic susceptibility tests showed the 34 out of 50 S. aureus isolates (68%) were resistant to methicillin (MRSA) and from the 34 MRSA, 12 isolates (24%) were resistant to ciprofloxacin. Moreover, the norA and norB genes were found in 100% and 83% of ciprofloxacin resistant isolates, respectively.
    Conclusions
    The results of this study show the potential role played by norA and norB efflux pumps in the development of resistance to ciprofloxacin in clinical isolates of S. aureus and the detection of these genes could be important for the suggestion of an effective treatment model for the S. aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Efflux pump, nor A, norB
  • Zahra Mohammadalipour, Leila Asadpour *, Najmeh Ranji Pages 31-37
    Background And Aim
    Fluoroquinolone resistance has been mainly associated with mutation in gyr and par genes bacteria and specific amino acids alteration in gram negative bacteria. In the present study, urinary tract infection isolates of Klebsiella pneumonia were investigated for fluoroquinolone resistance and mutation patterns of gyrA gene in ciprofloxacin resistant isolates.
    Materials And Methods
    In 2014, Susceptibility to fluoroquinolones in 46 isolates of K. pneumoniae was tested by the disc diffusion method whereas broth macrodilution method was used to investigate ciprofloxacin minimum inhibitory concentration. Mutations in the quinolone resistance-determining regions (QRDR) was investigated in chromosomal gyrA gene in quinolone-resistant K. pnemoniae isolates, by PCR amplification of gyrA gene and sequencing.
    Results
    Out of 46 tested bacteria, ten (21.7%) isolates recognized as fluoroquinolones resistant. Minimum inhibitory concentration of ciprofloxacin for resistant isolates ranged between 64 to 2048 µg/mL. In gyrA gene sequence analyses, 8 (80%) isolates had an amino acid substitution. In six isolates mutation occurred in Asp87 that amino acid alters with Alanine and asparagine. Also Ser83Ile substitution was found in one isolate.
    Conclusions
    The obtained results demonstrated that gyrA mutation is one of the most important mechanisms of resistance to ciprofloxacin in clinical isolates of K. pneumonia in Rasht.
    Keywords: Klebsiella pnemoniae, Fluoroquinolone resistance, gyrA
  • Mehrnoosh Doosti Irani, Mostafa Faghani *, Noosha Zia Jahromi Pages 38-44
    Background And Aim
    High prevalent of drug resistant in Salmonella is a threat to human’s health. Integrons are one of the most important factors that can contribute to the occurrence of MDR bacteria. The aim of this study was to determine the prevalence of class 1, 2 integrons among Salmonella strains isolated from broiler chicks.
    Materials And Methods
    This study was performed on 100 Salmonella isolated strains, collected from broiler chicks samples during the summer of 2015 in Chaharmahal va Bakhtiari. The prevalence of class 1and 2 integrons were verified using specific primers by multiplex PCR assay. Susceptibility to antimicrobial agents was tested using the disk diffusion method according to the CLSI 2011. In the end integrons prevalence and drug resistance were analyzed by using SPSS software.
    Results
    Screening of Salmonella isolates revealed the prevalence of class 1, 2 integrons (50%), (28%) and (48%), respectively. Based on the results of the antibiogram test, the highest rate of antibiotic resistance was Ampicillin among all isolates. The highest rate of antibiotic resistance in samples of IntI 1-positive have been to Gentamycin and Tetracycline (16%) and in IntI 2-positive have been to Gentamycin (35.7%). Also the intermediate resistant strains to Chloramphenicol in the samples of IntI 1-positive were 72% and in the samples of IntI 2-positive were 42.9%.
    Conclusions
    The presence of two classes of integrons and its direct connection with the MDR in Salmonella is concerned. Based on the results of this study, significant correlations were between MDR and integrons that are a serious problem in human and veterinary medicine.
    Keywords: Salmonella, Integrons, Drug resistance, Broiler chicks
  • Maysa Yegan Mohammadi, Ali Khanjari *, Afshin Akhondzadeh Basti, Saied Bokaie, Narjes Cheraghi, Samira Fayazfar, Sonia Shoja Gharebagh, Fereshteh Ghadami Pages 45-51
    Background And Aim
    Active antimicrobial packaging is an innovative technique that can enhance safety and shelf life of foods. In this study antimicrobial activity of chitosan and whey protein isolate (WPI) films incorporated with free and nano-liposomal garlic essential oil was investigated against Listeria monocytogenes, Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus.
    Materials And Methods
    This study was done in 2015 and disk diffusion method was applied to determine antimicrobial effect of films. Films were cut into circular disks with 9 mm diameter and put on the inoculated BHI agar plates with tested microorganisms. Then plates incubated for 24 h at 37oC. The diameter of inhibition zone was measured by digital caliper. The statistical analysis was done by one-way analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey's test.
    Results
    The results of this study revealed pure chitosan and WPI films alone or incorporated with nano-liposomal garlic essential oil did not show any inhibitory effects on tested microorganisms. Incorporation of 2% or higher concentrations of garlic essential oil to the chitosan solution showed the antibacterial activity of films against all tested microorganisms, whereas when the WPI solution incorporated with 3% or higher concentrations of garlic essential oil the antibacterial activity films was seen against all tested microorganisms. Also the results revealed that S. aureus and L. monocytogenes were more sensitive to chitosan and WPI films incorporated with garlic essential oil.
    Conclusions
    Our results declared that the films incorporated with garlic essential oil have the potential to be used as an active antimicrobial packaging.
    Keywords: Chitosan, Whey protein isolate, Essential oil, Garlic, Nano
  • Fatemeh Barzegary Firouzabadi *, Zahra Marzban, Sara Khaleghi Zadeh, Fatemeh Daneshmand, Mahboubeh Mirhosseini Pages 52-59
    Background And Aim
    The prevalence of food-borne pathogens has been to draw public attention to food safety. Therefore, it needs to design and production of new antimicrobial agents to ensure food safety and increase food storage. Aim to this study was combined effects of zinc oxide nanoparticle and malic acid to inhibit Escherichia coli and Staphylococcus aureus.
    Materials And Methods
    The study was experimental. Antibacterial activities were tested for different concentrations of zinc oxide suspensions containing %0.2 malic acid against the Escherichia coli and Staphylococcus aureus inoculated onto culture media and carrot juice.
    Results
    Results showed that Zinc oxide Nanoparticle (NP) suspensions (0, 1, 3, 5 and 8) containing malic acid had a significant inhibitory effect on the growth of E. coli and S. aureus during 24 h of incubation. Also results indicated that the 5 and 8 mM suspensions of ZnO Nanoparticle containing malic acid were the most effective on E. coli and S. aureus (P values
    Conclusions
    It seems, formulations containing zinc oxide Nanoparticle may be used for food storage.
    Keywords: Zinc oxide nanoparticle, Antibacterial agent, Food, Nutrition pathogen
  • Shahin Mataji Bandpei *, Mohammadreza Khataminejad Pages 60-66
    Background And Aim
    Acanthamoeba species are abundant in soil and water samples and isolated from eye wash equipment sectors in medical laboratory. This single cell is as a cause of opportunistic infections, especially in patients with AIDS and organ recipients. The aim of this study was to isolate and identify the Acanthamoeba spp. from Tonekabon Rivers.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive study. 100 samples were collected from the river in the Tonekabon city and were cultured on nutrient agar medium. Then Acanthamoeba to evaluate and identify common species identified using morphological and polymerase chain reaction (PCR) tests.
    Results
    23 samples (23%) of the Acanthamoeba were identified morphologically and also using specific primers to amplify a 500 bp 18SrRNA. After sequencing, it was found that genotypes of Acanthamoeba, belongs to a new species, Acanthamoeba palestinensis.
    Conclusions
    The results show that A. palestinensis is one of the Amoebic keratitis risk factors in Tonekabon rivers. Health planners must take note and make people aware of the risk of contamination.
    Keywords: Amoeba, Amoebic keratitis, Acanthamoeba palestinensis, Tonekabon rivers, PCR
  • Faizullah Mansouri *, Siavash Vaziri, Alireza Janbakhsh, Babak Sayad, Farid Najafi, Seyed Mohammad Karimivafa, Mahsa Kashef, Mohsen Azizi Pages 67-73
    Background And Aim
    Considering the zinc sulfate as an immunumedolator in antibody production, the aim of this study was to investigate the effect of zinc sulfate on the immunological response of pneumococcal vaccines in elderly people over 65.
    Materials And Methods
    In this case-control study in 2012, 120 patients (over 65 years old) were selected and randomly divided into two separate equal study and control groups. Pneumococcal vaccine injected with the dose of 23 ppv to study and control group then zinc sulfate supplement capsule taken by the study group and a sugar capsule as a placebo by control group for one month period as well. Blood samples were taken before and one month after vaccination, specific antibody (Ab) level against pneumococcal polysaccharide capsule, was measured with Maxisorb ELISA kit. Then findings interpreted with Stata software version 8 (sas ver 8, USA), a t-test was done for assessment of the relationship between independent variables. The effect of zinc, age, smoking and BMI has been assessed on the level of Ab production with regression interpreter.
    Results and
    Conclusions
    The average increase in antibody levels before and one month after vaccination in the control group, 42.87 ± 25.21 to 118.87 ± 29 and in the study group were from 41.76 ± 27.51 to 117.66 ± 32.53 units per mL. Zinc, age, sex, BMI and smoking with 95% reliability had no effect on antibody production in both groups. subscription of zinc sulfate for one month period as an immunomodulator after pneumococcal vaccination has no significant effect on the level of antibody production in response to pneumococcal 23 valent vaccines.
    Keywords: Vaccination, Pneumococci, Zinc, Antibody