فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال نهم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات مروری
  • اسماعیل ذوقی *، رامین باقری نژاد صفحات 1-19
    عنوان بروسلوزیس بعد از جداسازی باکتری عامل تب مالت از چهار مورد کشنده در بین سربازان بریتانیایی مقیم جزیره مالت به وسیله دکتر دیوید بروس، به بیماری اطلاق گردید. بعدا جنس بروسلا پس از جداسازی باکتری های مشابه از گاو و خوک پیشنهاد شد و رابطه زئونوتیک آنها تعیین گردید. شباهت های نزدیک بین این باکتری ها شناخته شد لیکن نام گذاری گونه ها بر اساس میزبان اختصاصی ترجیحی آنها، حساسیت به فاژ و الگوی متابولیسم اکسیداتیو با کربوهیدارت ها و اسیدآمینه ها بعدا مطرح گردید. تنوع میزبان ترجیحی سویه های بروسلا سوئیس و سویه هایی با بیماری زایی کم برای انسان، چون بروسلا نئوتومه و بروسلا اوویس، چالش هایی را برای طبقه بندی بروسلاها موجب گردید. از یک طرف، همانندی DNA تمامی اعضای جنس نقش برجسته ای داشته به طوری که پیشنهاد گونه واحد و زیر گونه ها را مطرح ساخته و از طرفی دیگر بررسی ژنوم کامل باکتری ها با روش هایی چون MLVA، MLSA، Microarray و SNP، اختلافات ظریف بین گونه ها را مورد تائید قرار داد. در نتیجه، اخیرا بازگشت به طبقه بندی با نام گذاری چند گونه ای قوت بیشتری گرفته و به وسیله زیر کمیته طبقه بندی بروسلاها مورد قبول واقع شد. بررسی های فیلوژنیک بر اشتقاق احتمالی چهار شاخه تکاملی از نیای خاکی بروسلا- آکروباکتریوم اشاره دارد. این دسته ها شامل: (1) بروسلا ملی تنسیس- بروسلا آبورتوس. (2) بروسلا سوئیس- بروسلا کنیس. (3) بروسلا نئوتومه. (4) بروسلا ستی- بروسلا پینیپدیالیس، می باشند. موقعیت بروسلا میکروتی هنوز تعیین نشده است. بروسلا اوویس در وضعیت پایه ای درخت اشتقاق قرار دارد. بروسلا اینوپیناتا به تازگی شناخته شده که در ارتباط با توالی ژن 16S-rRNA و دیگر بررسی های مولکولی از دیگر بروسلاهای طبقه بندی شده کمی متفاوت می باشد. در این مختصر مقاله، طبقه بندی جنس بروسلا بر اساس یافته های حاصل از زمان توصیف اولیه آن تاکنون مورد بررسی قرارگرفته است.
    کلیدواژگان: بروسلا، جنس، گونه، طبقه بندی، تایپینگ
  • مقالات پژوهشی
  • زهرا فاضلی، مجید علی پور *، نور امیر مظفری، یحیی قاسمی نژاد، امید صالحی عمران، مریم طالب جنت صفحات 20-26
    زمینه و اهداف
    استرپتوکوکوس آگالاکتیه یکی از مهمترین عامل عفونت های نوزادان مانند سپسیس، مننژیت و پنومونی است. در این مطالعه میزان کلونیزاسیون استرپتوکوکوس آگالاکتیه و الگوی حساسیت دارویی باکتری های جدا شده، بررسی گردید.
    مواد و روش کار
    از 100 زن باردار مراجعه کننده در سال 1392 به بیمارستان ا­مام علی (ع) و پلی­کلینیک تامین اجتماعی قائم آمل، سواب­های رکتال و واژینال تهیه شد. باکتری های جدا شده، با روش های بیوشیمیایی شناسایی و با واکنش زنجیره ای پلی مراز تایید گردیدند. الگوی حساسیت به پادزیست ها با روش انتشار در آگار و بر طبق دستورالعمل CLSI انجام شد.
    یافته ها
    از 100 زن باردار شرکت کننده در این مطالعه، 10 نفر (10%) حا مل استرپتوکوکوس آگالاکتیه بودند و تمامی سویه های جدا شده نسبت به پادزیست های پنی سیلین، کلیندامایسین، سفتریاکسون، نیتروفورانتوئین، آمپی سیلین و وانکومایسین حساس بودند.
    نتیجه گیری
    بر طبق برنامه های پیشگیری جهت کاهش بیماری های مرتبط با استرپتوکوکوس آگالاکتیه، توصیه می شود تمام زنان باردار در هفته 35 تا 37 حاملگی از نظر حا­مل استرپتوکوکوس آگالاکتیه غربالگری شوند و الگوی حساسیت ضد میکروبی شان تعیین گردد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس آگالاکتیه، زنان باردار، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • فریبا دستجانی فراهانی، شهلا محمد گنجی *، مجتبی سهرابی صفحات 26-31
    زمینه و اهداف
    یکی از مهم ترین فاکتورهای ایجاد سرطان کولورکتال، عفونتهای باکتریایی است. بررسی ها نشان می دهد عفونت با نوع خاصی از باکتری E.coli در افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده، بخصوص کولیت اولسراتیو، می تواند باعث شروع سرطان کولورکتال شود. این باکتری ها با استفاده از التهاب موجود، شرایط فلور میکروبی روده را برای پاتوژنز خود مهیا می کنند. باکتری با تولید توکسین ترشحی کلی باکتین که بعنوان متابولیت ثانویه باکتری مطرح می باشد، با اختلال در سیکل سلولی باعث شروع، پیشرفت و توسعه سرطان کولورکتال می گردد. لذا هدف این مطالعه بررسی ارتباط سویه های خاصی از باکتری اشریشیا کلی و سرطان کولورکتال می باشد.
    مواد و روش کار
    126 بیوپسی از روده بزرگ مراجعه کنندگان به کلینیک گوارش شامل 60 نمونه از افراد مبتلا به سرطان کولورکتال و 66 نمونه از افراد سالم از نظر بیماری های روده ای و سرطان کولورکتال گرفته شد. پس از جداسازی باکتری E.coli و استخراج DNA تکنیک Duplex-PCR برای دو ژن clbB و clbN بعنوان مار کر جزایر ژنومی Polyketide synthases (PKSs) انجام شد.
    یافته ها
    از میان باکتری های E.coli جدا شده از بیوبسی افراد مبتلا به سرطان کولورکتال و گروه شاهد، به ترتیب 12/2% و 4% موارد دارای این دو ژن بودند. در این مطالعه، ارتباط معناداری بین فراوانی باکتری های E.coli واجد ژنهای clbB و clbN و سرطان کولورکتال یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله بررسی این ژنها که برای اولین بار در جامعه ایرانی انجام شده است، نسبت به نتایج منتشر شده مشابه در کشورهای اروپایی، فراوانی کمتری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، کلی باکتین، سرطان کولورکتال
  • هاجر رستمی مال خلیفه، الهه تاج بخش *، فهام خامسی پور، منوچهر مومنی صفحات 32-38
    زمینه و اهداف
    ویروس سنسیشیال تنفسی گاوی یکی از علل مهم بیماری حاد تنفسی در گوساله های از شیر گرفته و گاوهای پرواری در آمریکا و اروپا می باشد. از آن جا که این ویروس موجب کاهش تولید شیر، افزایش هزینه های درمان و نهایتا مرگ و میر بالا می گردد، عفونت ناشی از این ویروس از نظر اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا هدف این مطالعه بررسی فراوانی ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)در گاوداری های استان چهارمحال و بختیاری – ایران می باشد.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق تعداد 384 نمونه سرم در فاصله زمانی پاییز 1390 تا پاییز 1391 به طریقه تصادفی خوشه ایی از گاوداری های مختلف استان چهارمحال و بختیاری 0 ایران تهیه شدند و آزمون Nested RT-PCR برای شناسایی ژنوم ویروس سنسیشیال تنفسی مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور ابتدا RNA ویروس با استفاده از کیت استخراج RNA - RNX-PLUS ساخت شرکت سیناژن ایران، استخراج گردید. پس ازسنتز cDNA از روی RNA، تکثیر cDNA با استفاده از زوج پرایمرهای داخلی و خارجی انجام شد. کنترل مثبت کیت BioinGentech (Vet PCRTM Detection Kit) در این تحقیق به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید.
    یافته ها
    از مجموع 384 نمونه سرم جمع آوری شده از گاوداری های مختلف استان 300 نمونه در آزمون Nested RT-PCR واکنش مثبت داشتند که درصد آلودگی، 78/12% گزارش گردید. بیشترین میزان آلودگی در فصل زمستان، جنسیت ماده و در شهرستان شهرکرد گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای این ویروس اهمیت مدیریت برای کنترل موثر وجلوگیری از گسترش ویروس را نشان می دهد. که با روش های مختلف کشاورزی نیز در اترباط می باشد. بنابراین، اطلاعات بیشتری برای درک مکانیسم های بقا ویروس در یک منطقه جغرافیایی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: ویروس سنسیشیال تنفسی گاوی، Nested RT، PCR
  • هما افشار، معصومه شمس قهفرخی *، مهدی رزاقی ابیانه صفحات 39-46
    زمینه و اهداف
    در تحقیق حاضر، الگوی پراکندگی و فیلوژنی گونه های آلترناریای جدا شده از هوای تهران بر اساس حضور و تنوع ژن Alt a1 مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    تعداد 48 جدایه آلترناریا متعلق به گونه های آلترناریا الترناتا (33/4%)، آلترناریا سولانی (23%)، آلترناریا تنئوایسیما (23%)، آلترناریا پوری (16/6%) و آلترناریا براسیکولا (4%) جداسازی شده از نمونه های هوای شهر تهران در پلیت های سابورو دکستروز آگار کشت و DNAآنها استخراج گردید. محصولات PCR از DNA ژنومی با استفاده از پرایمر های مستقیم و معکوس ژن Alt a1تکثیر شدند و قطعات 500-600 جفت بازی حاصل به منظور بررسی ارتباط فیلوژنیک جدایه های آلترناریا تعیین توالی گردیدند.
    یافته ها
    دندروگرام حاصل نشان داد که جدایه های متعلق به گونه های آلترناریا آلترناتا و آلترناریا سولانی در 4 زیر شاخه و آلترناریا براسیکولا، آلترناریا پوری و آلترناریا تنئویسما هر یک در 2 زیر شاخه ی مجزا طبقه بندی شدند. 81 درصد از جدایه های آلترناریا الترناتا، 73 درصد از جدایه های آلترناریا سولانی، 45/5 درصد از جدایه های آلترناریا تنئویسیما و 12/5 درصد از جدایه های آلترناریا پوری با تشابه 99 درصد به ترتیب در زیر شاخه های I، ІI، IV، І VIدسته بندی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست امده نشان داد که ژن Alt a1 در کلیه گونه های مورد بررسی آلترناریا حضور دارد و اختلافات موجود در توالی ژن مذکور می تواند بیانگر اهمیت نقش نوع گونه و جدایه های آلترناریا در القاء پاسخ های آلرژیک در افراد مستعد ابتلا بویژه مبتلایان به آسم آلرژیک باشد.
    کلیدواژگان: گونه های آلترناریا، آلرژن، تنوع، ژن Alt a1، تهران
  • محمد جواد اکبریان میمند، سمانه فرجی کفشگری *، احسان محمودی، مهدی وطن خواه صفحات 47-55
    زمینه و اهداف
    گیاهان انواع مختلفی از مواد زیست فعال تولید می کنند که آن ها را یک منبع غنی از ترکیبات دارویی می سازد. تکنولوژی ترکیبی روشی است که در آن از ترکیب دو یا چند تکنولوژی متداول یا پیشرفته به صورت همزمان یا متوالی برای انتقال حرارت و رطوبت استفاده می شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد بود.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش از دو روش آون و آون به همراه پیش تیمار مایکروویو جهت خشک کردن ریشه جوز هندی استفاده شده و اثر خاصیت ضدمیکروبی عصاره تولیدی با هر دو روش علیه باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد با دو روش دیسک انتشاری و رقت سازی در چاهک مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مقایسه میانگین و آنالیز داده های نوع روش خشک کردن ریشه جوز هندی نشان داد که اثر نوع روش خشک کردن در سطح 99 درصد معنی دار بود (01/0>P). همچنین نتایج حاصل نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی در میان باکتری های مورد مطالعه، بیشترین اثر ضد میکروبی را بر سالمونلاانتریکا و در میان قارچ های موررد مطالعه، بیشترین تاثیر را بر تریکودرما ویریده داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی از رشد کپک های عامل فساد و باکتری های بیماری زای مواد غذایی جلوگیری نمود، همچنین نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز سبب افزایش خواص ضد میکروبی آن شد.
    کلیدواژگان: ریشه جوز هندی، خاصیت ضد میکروبی، پیش تیمار مایکروویو، دیسک انتشاری، رقت سازی در چاهک
  • صبا امیری کجوری *، علی رائفی، نسیم امیری کجوری صفحات 56-62
    زمینه و اهداف
    صمغ زانتان یک بیوپلیمر پلی ساکاریدی است که توسط باکتری های جنس زانتوموناس تولید می شود. هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل تولید صمغ زانتان توسط جدایه باکتریایی بومی ایران است.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش، تولید زانتان توسط سویه جدید و بومی Xanthomonas Campestris strain saba.ton و باکتری زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بررسی شد است. به منظور تولید صمغ، باکتری ها پس از فعال شدن در محیط YDC Broth و تولید زیست توده به میزان کافی به محیط کشت تولید صمغ (Production Culture) منتقل گردیدند. به منظور تولید وزن خشک سلولی، محیط تخمیر رقیق و سانتریفوژ شد، محلول رویی برای جداسازی زانتان از رسوب توده سلولی جدا و پس از رسوب زانتان با اتانول محلول سازی مجدد و جداسازی با سانتریفوژ انجام و وزن خشک زانتان تعیین گردید.
    یافته ها
    بر اساس مقایسه سویه بومی با سویه استاندارد، سویه بومی رشد سریع تری داشته است (رشد سویه بومی طی 24 ساعت، سویه مرجع طی 48 ساعت). کلنی سویه بومی در مقایسه با سویه استاندارد روی محیط کشت، زردتر، بزرگ تر و لزج تر بود. دو باکتری خصوصیات بیوشیمیایی یکسانی داشتند. وزن خشک زانتان تولیدشده توسط سویه بومی g/100ml 1/08 و سویه استاندارد 0.73 g/100ml بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که باکتری Xanthomonas Campestris strain saba.ton به عنوان یک سویه بومی، نسبت به سویه استاندارد زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بدون بهینه سازی در شرایط رشد دارای پتانسیل بالایی در تولید زانتان است و می توان، با خالص سازی زانتان تولیدشده، آن را در صنایع مختلف به کار برد.
    کلیدواژگان: زانتوموناس، صمغ زانتان، بومی
  • نیلوفر ساسانی، حسن محبت کار، گیتی امتیازی* صفحات 63-68
    زمینه و اهداف
    همولیزین یک پروتئین خارج سلولی است که توسط بسیاری از باکتری های بیماری زا و غیر بیماری زا ترشح می شود. سطح فعالیت همولیزین غشای پلاسمایی گلبول های قرمز خون می باشد. در این مطالعه استخراج همولیزین از سویه های باسیلوس تولید کننده آن، تعیین وزن مولکولی و بررسی خصوصیات عملکردی این آنزیم مورد بررسی قرار گرفته شده است.
    مواد و روش کار
    باسیلوس های تولیدکننده ی همولیزین شناسایی شدند، سپس قویترین سویه تولید کننده جداسازی گردید و همولیزین تولیدی توسط این باکتری استخراج شد. با استفاده از روش زایموگرافی اثر لیز این سم بر محیط بلاد آگار مشخص شد. در نهایت با استفاده از روش SDS-PAGE وزن مولکولی آن تعیین گردید. در این مطالعه روش جدیدی برای خالص سازی و بررسی خاصیت همولیزین به کارگرفته شده است.
    یافته ها
    از میان 8 سویه مطالعه شده، سویه M3 با شماره دسترسی KC577596.1 بهترین و قوی ترین سویه تجزیه کننده ی خون در محیط آگار خون دار بود. همولیزین تولیدی توسط این باکتری استخراج شد و خصوصیات لیز کنندگی آن بررسی گردید روش SDS-PAGE نشان داد این سویه قادر به تولید دو همولیزین با وزن مولکولی 13 و 23 کیلو دالتون می باشد.
    نتیجه گیری
    این سویه اولین بار در آزمایشگاه های میکروبیولوژی دانشگاه اصفهان جداسازی شده است. این باکتری دارای همولیزین قوی با قدرت لیز کنندگی بالایی می باشد. با توجه به قدرت بالای لیز این همولیزین و عدم بیماری زایی سویه M3این پروتئین می تواند به اهداف گوناگون در زمینه های صنعتی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: باسیلوس، همولیزین، زایموگرافی
  • مقالات کوتاه
  • پیمان خادمی *، امین جایدری، محمود اسماعیلی کوتهمر صفحات 69-72
    زمینه و اهداف
    تب کیو بیماری تب دار ریکتزیائی است که ممکن است با نشانه های ناگهانی مانند لرز، درد پشت چشم، ضعف، کسالت و تعریق شدید تظاهر نماید. با توجه به اینکه این باکتری در دام ها شایع هست و امکان انتقال این باکتری از طریق شیرهای آلوده وجود دارد، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه هائ شیر خام جمع آوری شده از گاوهای شیری عجب شیر – ایران انجام گردید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از اردیبهشت ماه 1393 تا آبان 1393 انجام شد. در مجموع 80 نمونه شیر از 8 مجتمع پروش گاو شیری جمع آوری و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش Nested-PCR مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    در این مطالعه در مجموع 20 نمونه از 80 نمونه شیر(25 %) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. با توجه به اهمیت باکتری کوکسیلا بورنتی، تشخیص سریع و دقیق آن بسیار حائز اهمیت است. تکنیک های مولکولی به علت دقت بالا و سرعت زیاد در روند تشخیص می تواند بسیار موثر باشند. لذا بومی سازی تکنیک های مولکولی در کشور جهت تشخیصی عامل تب کیو توصیه می شود. نتایج این پژوهش نشان داد که شیر گاو می تواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
    کلیدواژگان: ب کیو، کوکسیلا بورنتی، گاو، Nested، PCR
  • حسین معصوم بیگی، داوود اسماعیلی، حسین کاردان یامچی *، مجتبی سپندی صفحات 73-78
    زمینه و اهداف
    ارائه خدمات در کلینیک های دندانپزشکی، شرایط در معرض قرارگیری و آلودگی بیماران و کارکنان به انواع بیوآئروسل هایی را فراهم می نماید که غالبا منشا آن ها دهان بیماران است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت باکتریولوژیک هوای بخش های منتخب مرکز دندانپزشکی یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی (cross sectional)، نمونه برداری هوای بخش های منتخب به روش غیر فعال انجام شد. کیفیت باکتریولوژیک هوا با انجام آزمایش HPC، شناسائی و شمارش استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا تعیین شد. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار spss 16 و آزمون های t مستقل و آنالیزواریانس یک طرفه (ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    کیفیت باکتریولوژیکی 33/3% از نمونه های هوا در وضعیت نامطلوب و بیشتر از حد استاندارد (CFU/plate/h 25) ارزیابی شدند. تعداد سه شاخص باکتریولوژیک HPC، استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب، 43/8، 31/22 و 36/4 برحسب CFU/plate/h شمارش شد. بیشترین آلودگی هوا در بخش جراحی لثه مشاهده شد. مقایسه میانگین تعداد باکتری های هوای بخش های مورد و شاهد مرکز مورد مطالعه، تفاوت معنی داری نشان می دهد (p<0.05). مطالعه حاضر نشان داد که کیفیت باکتریولوژیک هوای بخش های دندانپزشکی در حد قابل قبول نیست و سلامت دندانپزشکان و بیماران را تهدید می نماید؛ بنابراین جهت کاهش بار آلودگی و ارتقاء سلامت کارکنان، استفاده از سامانه تهویه موضعی و وسایل حفاظت فردی و کنترل مداوم کیفیت باکتریولوژیک هوای بخش های دندانپزشکی ضروری است.
    کلیدواژگان: مرکز دندانپزشکی، کیفیت باکتریولوژیک هوا، HPC، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس
|
  • Esmaeil Zowghi*, Ramin Bagheri Nejad Pages 1-19
    The title of brucellosis was named after isolation of the bacterium, that caused Malta fever, from four fatal cases amongst the British soldiers on the Malta Island by Dr. David Bruce. Subsequently, the genus Brucella was proposed after similar bacteria isolation from cattle and swine and the zoonotic connection was recognized. The close relations between the bacteria were known and then nomen species were designated on the basis of their specific preferential hosts, phage susceptibility and oxidative metabolism pattern of carbohydrate and amino-acid substrates. The diversity of host preference of Brucella suis and strains with low pathogenicity for human, such as B. neotomae and B. ovis, has caused a challenge for the taxonomy of Brucellae. On the one hand, the DNA homologies were striking, so a single species with sub-species was proposed. On the other hand, whole genome analyses with MLVA, MLSA, microarray and SNP studies have confirmed subtle differences between the species. As a result, recently, a return to a multi-noman species taxonomy has been confirmed and accepted by th sub-committee on Brucella taxonomy. Phylogenetic studies have shown 4 clades that have possibly evolved from a Brucella-Ochrobacterium soil ancestor. These clades are: 1) B. melitensis-B. abortus, 2) B. suis-B. canis, 3) B. neotomae, and 4) B. ceti-B. pinipedialis. The situation of B. microti is not yet established. B. ovis stands as a basal lineage of the tree. B. inopinata is a recently identified isolate which is slightly different from others in relation to the 16S-rRNA and other molecular studies. This review makes on the taxonomy of the genus Brucella according to its first description up to now.
    Keywords: Brucella, Genus, Species, Taxonomy, Typing
  • Zahra Fazeli, Majid Alipour *, Nour Amir Mozafari, Yahya Ghasemi Nejad, Omid Salehi Omran, Maryam Talebjanat Pages 20-26
    Background And Aim
    Streptococcus agalactiae is one of the most important causes of neonatal infection such as sepsis, meningitis and pneuomonia. This study was peformed to determine the clonization rate and susceptibility patterns of these isolated bacteria among the population of pregnant women..
    Materials And Methods
    The Vaginal and rectal swabs were obtained from 100 pregnant women attending Imam Ali Hospital and Qaem Polyclinic of Social Security of Amol in 2013. Isolated bacteria were identified and cofirmed by standard microbiological tests and PCR.Antimicrobial susceptibility patterns was performed by disk diffusion agar according to CLSI.
    Results
    Among one hundred (100) pregnant women participated in this study, the carriage rate of S. agalactiae was 10%. All isolated S. agalactiae were susceptible to penicillin, ceftriaxon, vancomycin, clindomycin, nitroforantoin and ampicillin.
    Conclusions
    Due to the prevention strategies to reduce the S. agalactiae associated diseases, we recommend screening of all pregnant women for Streptococcus agalactiae between 35-37 weeks gestation with a vaginal and rectal swabs and determine the S. agalactiae antimicrobial susceptibility patterns.
    Keywords: Pregnant women, PCR, Streptococcus agalactiae
  • Fariba Dastjani Farahani, Shahla Mohammad Ganji *, Mojtaba Sohrabi Pages 26-31
    Background And Aim
    The most important factors of colorectal cancer (CRC), as a multifactorial disease is bacterial infections. The studies showed that a certain type of infection with E.coli with PKS positive strain. This strain of bacteria can be promoted colorectal cancer in patients with inflammatory bowel disease (IBD) and ulcerative colitis (UC). In fact, the E.coli with PKS gene disrupt the cell cycle by producing the colibactin as secondary metabolites of bacteria, so leads to initiation and progression of colorectal cancer. The aim of this paper is describing the latest achievements regarding molecular study of this matter in the Iranian patients with CRC.
    Materials And Methods
    126 colon biopsies were obtained from colorectal cancer patients (60sample) and the healthy individuals (66samples) during Aug_Dec 2013. After Isolating the E.coli and extraction of their DNA, duplex-PCR performed for PKs Island region.
    Results
    The frequency of E.coli with Pks positive strains was 12.2% and 4% in colorectal cancer patient and healthy individuals, respectively.
    Conclusions
    The results of this study rather than similar studies in European countries showed the lower frequencies for E. coli with PKs positive strain in patients with CRC.
    Keywords: Escherichia coli, Colorectal Neoplasms, colibactin
  • Hajar Rostami Mal Khalife, Elahe Tajbakhsh *, Faham Khamesipor, Manochehr Momeni Pages 32-38
    Background And Aim
    Bovine respiratory syncytial viruses (BRSV) are important causes of acute respiratory disease in postweaning calves and feedlot cattle in the United States and Europe. This disease poses a serious problem due to financial losses caused by animal death, costs of treatment, and subsequent reduced profits. So the aim of this study was evaluate the frequency of respiratory syncytial virus (RSV) in dairy herds in the Chaharmahal va Bakhtyari province - IRAN
    Materials And Methods
    In this research, 384 serum samples of cattle were collected from Chaharmahal va Bakhtiari provience - Iran and tested by nested RT-PCR. For detection of BRSV genome, at the first viral RNA was extracted by RNX Plus kit (Cinnagen Company) then cDNA was synthesize. Positive control used in this study was the positive control in BioinGentech (Vet PCRTM Detection Kit).
    Results
    A total of 384 serum samples in Chaharmahal va Bakhtiari provience 300 samples were positive in nested RT-PCR. Prevalence rate were determined 78.12%. The highest contamination were reported in Shahrekord city, females and in Winter.
    Conclusions
    BRSV infection has been reported in all parts of the world. Regardless of geographic location, the prevalence of BIV infection is high. This indicates that the virus is easily transmitted to cattle. These findings are important for effective control management to prevent the spread of the virus that is associated with various methods of agriculture. Therefore, more information to understand the mechanisms of virus survival in a geographic area is required.
    Keywords: Bovine Respiratory Syncytial Viruses (BRSV), Molecular Detection, Nested RT, PCR
  • Homa Afshar, Masoomeh Shams-Hahfarokhi *, Mehdi Razzaghi-Abyaneh Pages 39-46
    Background And Aim
    In the present study، distribution pattern and phylogeny of Alternaria species isolated from Tehran air was determine based on the homology of Alt a1 gene.
    Materials And Methods
    A number of 48 Alternaria isolates belonging to A. alternata (33. 4%)، A. solani (23%)، A. tenuissima (23%)، A. porri (16. 6%)، and A. brassicicola (4%) obtained from Tehran air were cultured on Sabouraud dextrose agar. Genomic DNA was extracted from the isolates and amplified with forward and reverse specific primers of Alt a1 gene. The resultant fragments of 500 to 600 bp of genomic DNA were sequenced and compared with genomic data of NCBI gene bank to evaluate phylogenetic relationship of Alternaria species.
    Results
    Based on the resulting dendrogram، isolates belonging to A. alternata and A. solani were distributed in 4 clusters and those of A. brassicicola، A. porri، and A. tenuissima each in 2 clusters. Approximately، 81% of A. alternata isolates، 73% of A. solani isolates، 45. 5% of A. tenuissima isolates and 12. 5% of A. porri isolates showed a similarity of 99% and resided in clusters I، II، IV and VII، respectively.
    Conclusions
    Our results indicated that Alt a1 gene was present in all examined species and differences of sequence similarities of this gene shows the importance of species and strains of Alternaria in induction of allergenic reactions in suspected patients especially those with allergic asthma.
    Keywords: Alternaria species, Allergen, Diversity, Alt a1 gene, Tehran
  • Mohammad Javad Akbarian Meymand, Samaneh Faraji Kafshgari *, Ehsan Mahmodi, Mehdi Vatankhah Pages 47-55
    Background And Aim
    Plants produce a diverse range of bioactive molecules, making them rich source of different types of medicines. Combinational technology is method which combination two or more technology (Conventional or advanced(to transfer heat and humidity. The purpose of this study was to investigate the effect of microwave pretreatment in drying roots nutmeg on Antimicrobial activity in the against disease bacteria and spoilage mold.
    Materials And Methods
    In this study, two methods, oven and microwave oven with pre-treatment has been used for drying the roots nutmeg and antibacterial effects of extracts produced by both methods against pathogenic bacteria and spoilage mold was studied by disk diffusion method and dilution in the wells.
    Results
    The results of the comparison and analysis of data showed that the methods of drying of the Hindi roots nutmeg was significant at the 99% level (p<0.01). Also the results showed that extract of roots nutmeg had the most antimicrobial effect on Salmonella enterica among the bacteria studied and Trichoderma viride among spoilage molds studied in this research.
    Conclusions
    The results showed that extracts of roots nutmeg avoid the growth of spoilage mold and pathogenic bacteria. Also, The results showed that using of microwave pretreatment in drying of Hindi roots nutmeg, increase antimicrobial properties.
    Keywords: Roots nutmeg, Antimicrobial property, Microwave pretreatment, Disk diffusion, Dilution in the well
  • Saba Amiri Kojouri *, Ali Raefi, Nasim Amiri Kojouri Pages 56-62
    Background And Aim
    Xanthan gum is a polysaccharide biopolymer which is produced by bacteria of the genus Xanthomonas. The purpose of this study is evaluation of increase potential of xanthan gum production by local bacterial isolate from Iran.
    Materials And Methods
    In this study, xanthan production in a new strain and native of Xanthomonas campestris strain saba.ton and bacterium of X. campestris PTCC 1473.To produce the gum, bacteria after becoming active in YDC Broth and producing have been studied biomass to were transferred Gum (Production Culture). To produce to a sufficient a mount cell dry weight, diluted fermentation medium and centrifuged, the supernatant was removed for isolation of xanthan cell mass deposition, resuspension and isolated by ethanol precipitation of xanthan and xanthan dry weight was determined by centrifugation done.
    Results
    Based on comparison between native species with standard species, the native one has had a faster growth (within 24 hours of native strains, reference strains during 48 hours). The Colonies of native species in comparison with standard strains were more yellow, larger and more highly viscous but two bacteria have had the same biochemical properties. Dry weight of xanthan produced by the native strain was 1.08 g /100 ml and standard strain was 0.73 g /100 ml.
    Conclusions
    The results showed that the bacterium of X. campestris strain saba.ton as a native strain, in comparison with standard strain of X. campestris than PTCC 1473 without optimization in conditions of growth have high in the production of xanthon and it can be used in different industries with purifying produced xanthan.
    Keywords: Xanthomonas, Xanthan gum, Native
  • Niloofar Sasani, Hassan Mohabatkar, Giti Emtiazi* Pages 63-68
    Background And Aim
    Hemolysin is an extracellular protein which is secreted by many pathogenic and non-pathogenic bacteria. This protein is mostly active on plasma membrane of red blood cells. The objective of this study was to extract hemolysin from bacillus strains producing it, measure the molecular weight, and identify the functional characteristics of this enzyme.
    Materials And Methods
    At first, hemolysin-producing bacillus strains were identified and then the strongest one was isolated. The hemolysin produced by this bacterium was extracted using Zymography and the effect of lysing it on blood agar medium was studied. Finally, SDS-PAGE method was used to measure the molecular weight of hemolysin. A new method was applied for purification and analysis of properties of the produced hemolysin.
    Results
    Among the 8 studied strains, M3, with the access number of KC577596.1, was the best and strongest strain degrading blood on blood agar medium. The hemolysin produced by this strain was extracted and its lysis properties were studied. SDS-PAGE method showed that this strain of bacillus is able to produce two types of hemolysin with molecular weights of 13 and 23 kDa.
    Conclusions
    According to the results, the studied strain, which was firstly isolated at Microbiology laboratories of University of Isfahan, contains a strong type of hemolysin with a high lysis power. Given the high power of lysis of this hemolysin and as M3 strain of bacillus is non-pathogenic, various applications of this protein can be used in industrial and medical sectors.
    Keywords: Bacillus, Hemolysin, Zymography
  • Peyman Khademi *, Amin Jaydari, Mahmoud Esmaeili Koutamehr Pages 69-72
    Background And Aim
    Q fever is a febrile disease which may be appeared as abrupt symptoms such as chills, pain behind the eyes (retrobulbar), malaise, disorder, and profuse perspiration. Since this bacterium is mostly common in animals and it is possible to transfer it from contaminated milk, this study aimed to determine the prevalent rate of Coxiella burentii in raw milk samples obtained from dairy cattles in AjabShir-Iran.
    Materials And Methods
    This study was carried out from May 2014 to October 2014. Eighty milk samples were collected from 8 dairy cattle breeding complexes and the diagnosis of Coxiella burnetii was confirmed by Nested-PCR method.Results and
    Conclusion
    In this study, 20 out of 80 milk samples (25%) were positive in terms of Coxiella burnetii. Considering the importance of the bacterium, Coxiella burnetii, rapid and accurate diagnosis is of great significance. Molecular techniques, due to its high accuracy and high speed, are mostly effective in the diagnosis. The localization of molecular techniques in the diagnosis of Q fever is highly recommended. The results indicated that Cattle's milk could be a potential reservoir of C. burnetii in Iran.
    Keywords: Q fever, Coxiella burnetii, Cattle, Nested, PCR
  • Hossein Masoumbeigi, Davood Esmaeili, Hossein Kardan Yamchi *, Mojtaba Sepandi Pages 73-78
    Background And Aim
    Dental services in the clinics provides terms of exposure and infection to patients and staff to variety of bioaerosol that often Its origin are the patient's mouth. This study was done with aim of determine the air bacteriological contamination rate in one of the hospital's dentistry centers in Tehran-Iran.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, air sampling from selected parts was done using passive sampling method. Air bacteriological quality was determined with HPC testing, identification and enumeration of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. The results were analyzed by SPSS16 software and t-test and ANOVA test.Results and
    Conclusion
    Bacteriological Quality %33/3 of air samples was evaluated at inappropriate status and more than the standard level (25CFU/plate/h). The counts of three air bacteriological indexes include HPC, s.aureus andP. aeruginosa were respectively 43.8, 31.22 and 36.4 in terms of (CFU/plate /h). The highest air contamination was found in periodontal surgery. The mean numbers of bacteria in the air of case and control parts of studied center, shows a significant difference (p<0.05).This study showed that the air bacteriological quality was not acceptable level in dentistry-selected parts and threats the health of dentists and patient’s. So pollution load reduction and staff Health promotion, improve the local ventilation system, use of personal protective equipment (PPE) and air bacteriological quality continuous control, is necessary.
    Keywords: Dentistry Center, Air Bacteriological quality, Hetrotrophic Plate Count, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus