فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال دهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1395)

مجله پیاورد سلامت
سال دهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مهدی سلطان دلال، مریم شجاعی زینجناب*، سعید واحدی، حمید محمودی، شهرود قنبرزاده، فاطمه هدایتی راد صفحات 220-229
    زمینه و هدف
    سبزی ها یکی از مواد اصلی سبد غذایی محسوب می شوند و مصرف آنها رو به افزایش است. از طرفی بیماری ها و طغیان های ایجاد شده توسط این گروه از مواد غذایی نیز روند افزایشی پیدا کرده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی در سبزی های مصرفی جنوب تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    100 نمونه از 10 نوع سبزی تازه بسته بندی شده و غیر بسته بندی شده بر اساس روش های ارائه شده در استاندارد های ملی ایران مورد آزمون قرار گرفت. شمارش انتروکوکوس با کشت پورپلیت در محیط KF آگار، شمارش کلی میکروارگانیسم ها با کشت پورپلیت در محیط پلیت کانت آگار و شناسایی اشریشیاکلی با استفاده از محیط های لوریل سولفات براث، EC براث، آب پپتونه و سپس کشت خطی در محیط مک کانکی آگار و تایید با آزمون های اوره، حرکت، تولید SH2، تولید گاز و تخمیر قند انجام گرفت.
    یافته ها
    تمامی(100%) نمونه های سبزی خوردن، اسفناج، جوانه گندم و جوانه ماش و نیز به ترتیب 40، 60 و 90% نمونه های پیازچه، ریحان و قارچ غیر قابل مصرف بودند.
    نتیجه گیری
    مصرف سبزی ها به ویژه سبزی هایی که به صورت خام مصرف می شوند، نیاز به دقت بیشتر به هنگام شستشو و استفاده از دستورالعمل های بهداشتی معاونت بهداشتی و مراکز بهداشت به هنگام خرید و مصرف دارد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، انتروکوکوس، شمارش کلی میکروارگانیسم ها، سبزی ها
  • مینا سادات هاشمی پرست، رویا صادقی *، محمدرضا قانع پور، کمال اعظم، آذر طل صفحات 230-238
    زمینه و هدف
    به رغم ظهور شیوه های نوین آموزشی، دغدغه ارزیابی اثربخشی این روش‏ها همچنان پابرجاست. مطالعه حاضر با هدف«تعیین و مقایسه تاثیر دو شیوه آموزش الکترونیک و سخنرانی بر میزان آگاهی کارکنان اداری بخش های بالینی بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی» انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه‏ی نیمه تجربی، 98 نفر از کارکنان اداری بخش های بالینی بیمارستان، در دو گروه «آموزش به روش سخنرانی و الکترونیک» وارد شده که گروه اول به شیوه‏ی سنتی و گروه دوم به شیوه‏ی الکترونیک آموزش داده شدند. به منظور سنجش آگاهی دو گروه در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی و نگرش نسبت به آموزش الکترونیک، از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و ویلکاکسون تحلیل شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمره های آگاهی فراگیران قبل و بعد از آموزش، در داخل هر یک از گروه های آموزش سخنرانی(0/01p=) و الکترونیکی(0/01p=) اختلاف معناداری وجود داشت. هم چنین اختلاف میانگین نمره های بین دو گروه بعد از مداخله آموزشی معنی دار بود(0/02p=)؛ به طوری که میانگین نمره آگاهی فراگیران در گروه سخنرانی بیش از روش الکترونیک بود.
    نتیجه گیری
    با وجود اثربخشی آموزش الکترونیک در یادگیری و ارتقاء آگاهی فراگیران، بکارگیری آن در دوره های بازآموزی کارکنان اداری سازمان های مرتبط با سلامت، مستلزم توانمندسازی آنان، حذف موانع و ایجاد بستری مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، عفونت های بیمارستانی، آگاهی
  • مرجان قاضی سعیدی، لیلا شاهمرادی، صفیه ایلاتی خانقلی*، مهدی حبیبی کولایی صفحات 239-247
    زمینه و هدف
    نظام رایانه ای ثبت دستورات پزشک، فرایند ثبت دستورات به صورت الکترونیکی می باشد که جایگزین نظام دستی بوده و به عنوان بخشی از یک نظام اطلاعات بالینی محسوب می شود. طراحی مناسب این نظام موجب افزایش قابلیت های آن، تضمین دقیق و جامع دستورات و ارسال سریع آن به بخش های مختلف می شود؛ درنتیجه زمان انتقال و یا خطای مربوط به مسیر اشتباه و سوء برداشت ها حذف می گردد که درنهایت باعث افزایش کارایی می شود. مقاله حاضر با هدف ارائه ی دیدگاه های مختلف در زمینه اصول طراحی نظام ثبت رایانه ای دستورات پزشک برای ذینفعان تهیه شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر در قالب مطالعات مروری برمبنای جستجو در پایگاه های داده علمی از جمله PubMed، Web of Science و Scopus درزمینه بررسی اصول طراحی نظام ثبت رایانه ای دستورات پزشک مورد جستجو قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس مطالعات صورت گرفته طراحی نامناسب در زمینه واسط ها، صفحه نمایش، محتوای مجموعه دستورات، پایگاه داده دارویی، ساختار محیط دستور، قوانین، فرمتها، مکانیسم گزارش گیری خطاها و درنهایت نظام حمایت از تصمیم گیری بالینی دراین نظام منجربه کاهش عملکرد پزشکان، افزایش خطاهای جدید و کاهش امنیت بیمار شده است. براساس نتایج به دست آمده محتوا و ساختار مجموعه دستورات، صفحه نمایش و پایگاه داده دارویی تاثیر بسزایی در افزایش کارآمدی این نظام دارند.
    نتیجه گیری
    از آنجاکه با طراحی نامناسب، خطاهای جدید پس از پیاده سازی این نظام افزایش می یابد، بنابراین طراحی مناسب و اصولی این نظام می تواند منجر به بهبود عملکرد پزشکان، کاهش خطاهای تجویزی و عوارض جانبی دارویی، کاهش هزینه ها، افزایش کارایی و در نهایت بهبود کیفیت امر درمان شود.
    کلیدواژگان: استانداردها، نظام ثبت رایانه ای دستورات پزشک، طراحی نرم افزار
  • فرحناز آذرخش، وحید چنگیزی* صفحات 248-257
    زمینه و هدف
    تومورهای مغزی یکی از علت های چشمگیر بیماری و مرگ و میر باقی مانده اند و اغلب نسبت به درمان مقاوم هستند. درجه بندی تومور مغزی مفهوم مهمی در مدیریت بالینی دارد. در حال حاضر طیف سنجی اسپکتروسکوپی رزونانس مغناطیس بعد مهمی در ارزیابی متابولیتها و درجه بندی تومورهای مغزی است. هدف از این مطالعه ارزیابی متابولیت توده های مغزی و درجه بندی توده ها بر مبنای نسبت متابولیتی به کمک MRIمجهز به تکنیک طیف سنجی رزونانس مغناطیسی پرتون می باشد.
    روش بررسی
    مطالعات با استفاده از MRS تک وکسل با قدرت میدان 3 تسلا، و توالی پالس به روش طیف سنجی حجم منفردنقطه ی PRESS(Point Resolved Echo singelvocxel spectroscopy) صورت گرفت و زمان اکوی نسبتا طولانی 36 تا 136 میلی ثانیه و زمان تکرار 1000 تا 6000 میلی ثانیه به کار برده شد و متابولیت های متمایز شامل کولین(cholin)، کراتین(creatin)، N-استیل آسپارتات (N-acetyl aspartat) شناسایی شدند.
    یافته ها
    37 نفر دارای داده هایی بودند که در کنترل کیفیت پذیرفته شدند. بیماران در محدوده سنی 7 تا 81 سال با میانگین سنی 2/78±41/46 سال بودند. داده های MRS با استفاده از نرم افزار SYNGO از نظر طیف های میانگین و غلظت های متابولیتی پردازش شد و با استفاده از نرم افزارهای minitabوSPSS نسخه 19 مقایسه گردیدند.
    تفاوت های معنی داری در غلظت های متابولیت های کلیدی و نسبت متابولیتی cho/NAA وcho/cr با استفاده از آزمون T و سطح معنی داری(0/05≥α) دیده شد.
    نتیجه گیری
    MRS می تواند تفاوت متابولیت ها را در بین تومورهای مغزی در کودکان و بالغان تعیین کند و باید بخشی از ارزیابی بالینی توده ها را تشکیل دهد.
    کلیدواژگان: متابولیت ها، توده های مغزی، تشدید مغناطیس هسته ای
  • ماریتا محمدشاهی، ابوالقاسم پوررضا*، ابوعلی ودادهیر، پروانه حیدری ارجلو، محمود محمودی، فیض الله اکبری صفحات 258-266
    زمینه و هدف
    طی دو دهه گذشته عمل جراحی زیبایی بینی افزایش یافته و به یک فرایند پزشکی شده(Medicalized)، تبدیل شده است. مطالعه با هدف تعیین پیامد های جراحی زیبایی بینی بر روی کیفیت زندگی و هزینه رسیدن به چنین نتایجی انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی می باشد، که در میان 110 نفر از مراجعه کنندگان به 25 مطب جراحی پلاستیک در تهران در سال 91-90 انجام شده است. شرکت کنند گان به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه(کیفیت زندگی و تخمین هزینه) بوده است و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی قبل و بعد از عمل دارای اختلاف معنی داری بود. در ابعاد کیفیت زندگی میانگین بعد «خودآگاهی کلی » بعد از عمل افزایش پیدا کرده بود اما دو بعد « حمایت اجتماعی » و « سلامت جسمانی » کاهش یافته بودند. مهمترین عامل انگیزشی محرک های خارجی بود. بین کیفیت زندگی بعد از عمل و مدت زمان بعد از عمل، همبستگی مثبت مشاهده گردید. همچنین، متوسط هزینه کل عمل افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی بعد از عمل زیبایی بینی کاهش پیدا کرده بود، که می تواند به علت شیوع عمل های غیر ضروری، خطاهای پزشکی و غیره باشد. کاهش میانگین نمره حمایت اجتماعی بعد از عمل، می تواند به علت عدم تطابق انتظار افراد با واقعیت باشد، به علاوه کاهش نمره سلامت جسمانی بعد از عمل، ممکن است ناشی از بی توجهی به وضعیت دستگاه تنفسی توسط جراحان باشد و می توان گفت این عمل ها پیامد های با تاخیر دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، جراحی زیبایی بینی، خودآگاهی از ظاهر، حمایت اجتماعی، رویکرد سرمایه انسانی
  • اکبر عابدی، عابدین ثقفی پور *، آمنه سیدفرج الله، محمد سلیمی، مجید حاج مرادی، حمیدرضا اردلان صفحات 267-275
    زمینه و هدف
    گستردگی خدمات سلامت و فراگیر بودن مخاطبان، لزوم مدیریت خدمات سلامت را اجتناب ناپذیر نموده است. علی رغم فراهم بودن اراده ی مجریان سلامت در ارائه خدمات بهداشتی، مردم استقبال کاملی از این خدمات ندارند. این مطالعه با هدف تعیین علت های استقبال پایین مردم از خدمات بهداشتی در گروه سنی زیر 9 سال از دیدگاه کارکنان بهداشتی مرکز بهداشت استان قم در سال 1392 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بود، که دیدگاه کارشناسان ارائه کننده خدمات در خصوص استقبال پایین مردم از خدمات بهداشتی ارائه شده برای گروه سنی زیر 9 سال با یک پرسشنامه با عنوان«ماتریس ارزیابی خدمات بهداشتی» بررسی گردید. داده های گرد آوری شده، با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری 0/05> pدر نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مهمترین علت های استقبال پایین مردم از خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده برای گروه زیر 9 سال از دیدگاه کلیه گروه های کارشناسی به ترتیب: پایین بودن دانش بهداشتی گیرندگان خدمات، اطلاع رسانی ناکافی، روش نامناسب ارائه خدمات بهداشتی، کیفیت خدمات بهداشتی و عدم دسترسی بوده است.
    نتیجه گیری
    برای تشویق مردم به دریافت خدمات بهداشتی ارائه شده در مراکز بهداشتی درمانی استان قم باید با برگزاری کلاس های آموزشی، سطح دانش بهداشتی گیرندگان خدمات بهداشتی را ارتقا دهیم. در زمینه ی ارائه خدمات و روش های ارائه خدمات در مراکز بهداشتی باید اطلاع رسانی کافی انجام دهیم. همچنین سعی در ارتقا سطح کیفی خدمات داشته باشیم تا میزان استقبال مردم به دریافت خدمات تقویت شود.
    کلیدواژگان: سلامت، خدمات بهداشتی اولیه، شاخص ارزیابی
  • سعید علیتاجر، پریسا مستقیمی* صفحات 276-289
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به سرطان دچار مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی زیادی می شوند که این مشکلات باعث اختلال در روند طبیعی زندگی و کیفیت آن می گردد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین محیط فیزیکی بیمارستان و کیفیت زندگی در بیماران سرطانی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع ترکیبی(کیفی، کمی) می باشد، که در آن کیفیت زندگی، در نتیجه وجود تصاویر گیاهان داخلی و وجود عناصر گیاهی در خارج، مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری شامل بیماران سرطانی مراجعه کننده به بخش های بستری بیمارستان های امام خمینی اردبیل و شهید بهشتی همدان در سال 1392 بوده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی SL-36 و پرسشنامه پژوهشگر ساخته بوده است که در محل با مشاهده و مصاحبه تکمیل گردیده است. داده ها با استفاده ازآمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس یکطرفه(Anova)، در نرم افزار SPSSتجزیه وتحلیل شدند، سوالات کیفی نیز دسته بندی شده، مورد تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    تحلیل ها تایید کردند که تصاویر صحنه های طبیعی و گیاهان مصنوعی در اتاق های بستری بیمارستان و مشاهده عناصر گیاهی حتی در خارج از اتاق های بستری باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران سرطانی می شود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه خواص عناصر طبیعی بر افزایش کیفیت زندگی در محیط های مراقبت بهداشتی ساخته شده را تایید می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماران سرطانی، طبیعت، فضای درمانی
  • حسین درگاهی، شیوا طلوعی رخشان، جمیل صادقی فر صفحات 290-298
    زمینه وهدف
    نمودار پابن لاسو، شاخص های درصد اشغال تخت، میزان گردش تخت و متوسط مدت اقامت را به روشی با هم ترکیب می کند که اجازه می دهد تفسیر بهتری از مفهوم آنها ارائه شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی عملکرد کلیه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389 با استفاده از این مدل می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به صورت مقطعی و گذشته نگر انجام گرفت. کلیه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389 نمونه آماری را تشکیل دادند و داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Excel تحلیل شد.
    یافته ها
    از مجموع 16 بیمارستان، 18/75% در ناحیه اول، 25% در ناحیه دوم، 25% در ناحیه سوم و نهایتا 31/25% در ناحیه چهارم نمودار قرار داشتند. بر اساس نتایج، به طور کلی در بیمارستان های مورد مطالعه میانگین متوسط اقامت 6/55 روز، درصد اشغال تخت 74/151 % و میزان گردش تخت 70/24 بار در سال تعیین شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل 75% بیمارستان ها غیر کارا شناخته شده و با به کار گیری مدل پابن لاسو می توان عملکرد مراکز درمانی را مقایسه نمود و به این ترتیب با استفاده از یکی از روش های فعال شناسایی مسئله در بیمارستان ها و با درک ارتباط میان شاخصهای عملکردی، بستری برای سیاست گذاری ها و بازنگری در سیاست های جاری را جهت استفاده از حداکثر ظرفیت عملکردی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بیمارستان، نمودار پابن لاسو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
|
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Maryam Shojaei Zinjanab *, Saeid Vahedi, Hamid Mahmoudi, Shahroud Ghanbarzadeh, Fatemeh Hedayati Rad Pages 220-229
    Background And Aim
    Vegetables are one of the major components of food basket and consumption of them is on the rise. On the other hand, diseases and outbreaks caused by this group of foodstuffs have increasing trend. This study was performed to investigate the microbial contamination of vegetables used in south of Tehran.
    Materials And Methods
    Hundred fresh packaged and non packaged vegetable samples composed of 10 kinds, were examined based on the methods presented in Iran national standards. For each sample, enumeration of enterococcus and total microbial count was carried out by the pour plate technique in KF agar and plate count agar, respectively. Escherichia coli detection was also performed using lauryl sulfate broth, EC broth, peptone water and MacConkey agar mediums. Biochemical tests namely urea hydrolysis, motility, sulfide hydrogen (SH2) production, gas production and sugar fermentation were conducted as conformational tests of Escherichia coli.
    Results
    All (100%) of mixed leafy vegetables, spinaches, peppers, kuku (Persian food) vegetables, wheat sprouts and mung been sprouts had contamination higher than acceptable limits. In the case of green onions, basils, kuku vegetables, mushrooms and broccolis, respectively 40, 60, 30, 90 and 30 % of the samples were in contravention with acceptable limits, in terms of at least one parameter.
    Conclusion
    Our results show that consumption of vegetables specially those used as raw, need more attention at washing point and need to use hygienic rules of health department and health care centers, at shopping and consumption steps.
    Keywords: Escherichia Coli, Enterococcus, Total Microbial Count, Vegetables
  • Mina Sadat Hashemiparast, Roya Sadeghi *, Mohammadreza Ghaneapur, Kamal Azam, Azar Tol Pages 230-238
    Background And Aim
    Effective educational programs, is one of the most basic methods in prevention of Nosocomial infection. This study aimed to compare the effects of E-learning versus lecture-based education in prevention of Nosocomial infections among hospital staffs.
    Materials And Methods
    A randomized pre and posttest control group design was conducted on 98 hospital staffs in 2013 after allocating into two groups of "lecture-based education" and "E-learning”. Data were collected by a researcher-made questionnaire which its validity and reliability was confirmed by a pilot study. Wilcoxon, Paired and Independent sample T-test was conducted using SPSS, version18.
    Results
    There was a significant difference for outcomes before and after education based on two approach of lecture-based (p=0.01) and E-learning (p=0.01).The mean and standard deviation of knowledge in lecture-based education and E-learning group were 12.73± 2.76, 11.50 ± 2.64 respectively. The level of knowledge in the lecture group was significantly higher than that of participants in the E-learning group (p=0.02).
    Conclusion
    Despite the effectiveness of E-learning in learning and raising awareness of the learners, using of this method among health-related organizations need to empower employees, remove the barriers and suitable infrastructure.
    Keywords: E, Learning, Nosocomial Infection, Knowledge
  • Marjan Ghazi Saeedi, Leila Shahmoradi, Safieh Ilati Khangholi *, Mahdi Habibi, Koolaee Pages 239-247
    Background And Aim
    Computerized physician order entry system is the process of entering orders electronically. It is a replacement for manual system and is considered as a part of a clinical information system. The appropriate design of this system leads to the enhancement of its capabilities, ensures orders accurately and comprehensively, and transfers information to different parts rapidly. Therefore, transfer time and the error related to the wrong path or misinterpretations will be omitted; in the end, efficiency will increase. This study aims to present different perspectives on design principles of computerized physician order entry system for stakeholders.
    Materials And Methods
    In this review article, Google, Google Scholar, Pub Med, Web of Science and Scopus databases were searched with some keywords related to design principles of computerized physician order entry system.
    Results
    Based on the performed studies, factors such as inappropriate design of links, display page, set of orders content, drug database, structure of order environment, rules, formats, mechanism of getting reports of errors, and finally clinical decision support system have led to the decrease of doctors’ performance, increase of new errors, and reduction of patients’ safety.
    Conclusion
    Inappropriate design leads to the increase of new errors after the implementation of system; therefore, proper and principled design of this system can lead to the improvement of practitioners’ function, decrease of prescription errors and drug side effects, reduction of costs, efficiency increase, workflow
    Keywords: Computerized Physician Order Entry System, Software Designs, Standards
  • Farahnaz Azarakhsh, Vahid Changizi * Pages 248-257
    Background And Aim
    Brain tumors have remained as a significant cause of morbidity and mortality and are often refractory to treatment. The grading of brain tumor has an important implication in clinical management. Currently, magnetic resonance spectroscopy (MRS) is an important dimension in evaluating metabolites and grading brain tumors. The aim of this study is to evaluate metabolites in brain tumors and grading brain gliomas using HMRS (proton magnetic resonance spectroscopy).
    Materials And Methods
    Studies were performed using single voxel MRS, at a field strength of 3Tesla and pulse sequence using point resolved single volume spectroscopy (PRESS) with repetition time (TR) 1000-6000ms and echo time (TE) 36-136ms, and distinguished metabolites including Choline (Cho), Creatin (Cr), and N-acetyl aspartate (NAA) were detected.
    Results
    Thirty-seven cases (17 males and 20 females) had data which passed quality control. The patients’ age ranged from 7 to 81 years with a mean of 41.46±2.78. MRS data were processed using SYNGO software in terms of mean spectra and metabolite concentrations which were compared using minitab and SPSS. Significant differences were found in concentrations of key metabolites, and Cho/NAA and Cho/Cr ratios using t-test with a significance level (α≤0.05). In the assessment of age rate and tumor grading, the malignancies of brain tumors did not correlate with patients’ age and sex.
    Conclusion
    MRS can detect subtle differences between low-grade brain tumors in children and should form part of the clinical assessment of these tumors.
    Keywords: Metabolites, Brain Tumors, Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy
  • Marita Mohammadshahi, Abolghasem Pourreza *, Aboali Vedadhir, Parvaneh Heidari Orojlo, Mahmod Mahmodi, Feizallah Akbari Pages 258-266
    Background And Aim
    Cosmetic surgery rhinoplasty, has dramatically been increased during the last two decades. This study aims to explore its effects on the quality of life of individuals gone under the surgery.
    Materials And Methods
    This was a descriptive and analytical study which was performed as a cross-sectional study. From all plastic surgery clinics in Teheran, 25 clinics were selected randomly as the site of study. In the next step 110 patients undergone rhinoplasty were selected randomly from these clinics. Collected data was analyzed by Spss17.
    Results
    Findings revealed that, the mean score of quality of life before and after surgery was statistically significant. While mean score of general benefits increased the score of social support and physical health was decreased after the surgery. The most motivating factors for surgery were external factors. In addition there was a positive correlation between quality of life and the time of interview. Also the mean cost of surgery was increased.
    Conclusion
    Overall quality of life among study population was decreased. It could be because of unnecessary surgeries, medical errors, and etc. The reduction for social support may be resulted from unacceptable consequences of rhinoplasty particularly in terms of appearance. Physical health of respondents was negatively affected by rhinoplastiy surgery. Malfunctions of upper respiratory system after rhinoplastiy surgery is known as the main reason for it. Correlations between the times of surgery and interview suggest a long term assessment of impacts of such surgeries.
    Keywords: Quality of Life, Plastic Surgery, General Benefits, Social Support, Physical Health
  • Akbar Abedi, Abedin Saghafipour *, Ameneh Sayed Farajolah, Mohammad Salimi, Majid Hajmoradi, Hamidreza Ardalan Pages 267-275
    Background and Aim
    Because of extension of health services and comprehensive receivers, the need for health services management is inevitable. Despite the availability of health care services, people do not embrace the full range of these services. This study was conducted to determine the reasons for unwillingness to use health care services presented to age group under 9 years from perspective of health workers in Qom province, during 2013.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done to evaluate the perspective of health personals about services that presented to population with age group less than 9 years. This study was done with a questionnaire as a matrix evaluation of health services. Data were analyzed by Spss 15 Software. Chi square test were used for the evaluation of the hypothesis.
    Results
    The main reasons for the lack of interest to receive the health care services from perspective of health workers were: lack of health knowledge in recipients of services, inadequate information, poor methods of health care delivery, quality of health care and unsuitable access to health care.
    Conclusion
    To encourage people to get the health care services provided at health centers in Qom province should hold training meetings, to enhance the knowledge of health care recipients. About presentation of services and methods of service delivery in health centers, we should give enough knowledge to people. Also we should try to promote the level of services, while people motivate to get the services.
    Keywords: Health, Primary Health Care, Index Evaluation
  • Saeid Alitajer, Parisa Mostaghimi * Pages 276-289
    Background And Aim
    Cancer is one of the stressful problems of humans life. The concept of cancer will included a complex problems such as cancer pain, physical and psychological, social, and cultural pains. The aim of this study was to determine the relationship between the physical environment of hospital and quality of life in cancer patients.
    Materials And Methods
    In this mixed study (qualitative – quantitative), 60 cancer patients referred to Imam Khomeini hospital of Ardabil and Shahid Beheshti hospital of Hamadan in 2013 were selected randomly. The data were collected by interview and observation and using the SL-36 quality of life questionnaire and also structured questionnaires was used.
    Results
    The analysis confirmed that images of natural scenes and artificial plants in hospital rooms increase the quality of life. See watching the outside plant, even outside the room, increase the quality of life.
    Conclusion
    This study confirms the quality of life increasing properties of natural elements in healthcare environment.
    Keywords: Quality of Life, Cancer Patients, Nature, Therapeutic Space
  • Hossein Dargahi, Shiva Toloui Rakhshan*, Jamil Sadeghifar Pages 290-298
    Background and Aim
    One of the most important and useful models for assessing hospital performance is the Pabon Lasso Model, a graphical model that determines the relative performance of hospitals using three indicators: 1. Bed Occupancy Rate (BOR); 2. Bed turnover (BTO); 3 Average Length of Stay (ALS). The aim of this research is to investigate the performance of the hospitals affiliated with Tehran University of Medical Sciences in Iran during the year 2011 based on the Pabon Lasso Model.
    Materials and Methods
    This descriptive and cross-sectional study conducted in 2011. All the 16 hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences formed the study population. Data was analyzed by Excel software and Pabon lasso model.
    Results
    The following average results for each performance indicator were obtained: Average Length of Stay (ALS) = 6.55 days. Bed Occupancy Rate (BOR) = 74.151% and Bed Turnover (BTO) = 70.24 times per year18.75% hospitals were located in the Pabon Lasso Model zone 1.25% hospitals in zone 2.25% of hospitals in zone 3, and 31.25% hospitals in zone 4 of the model.
    Conclusion
    The study showed that 75% of the studied hospitals were inefficient. Applying Pabon Lasso model compared hospital's performance. Thus, using one of the active ways of problem recognition in hospitals and perceiving the relation of performance indicators will be helpful in establishing new policy and reviewing current policy in order to maximize performance capacity.
    Keywords: Performance Assessing, Hospital, Pabon Lasso, Tehran University of Medical Sciences