فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال دهم شماره 5 (آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود نکویی مقدم، نرگس خانجانی، راضیه سپهریان، طاهره شریفی* صفحات 379-392
    زمینه و هدف
    رابطان سلامت، با فعالیت داوطلبانه، بسیاری از نیازهای آموزشی و اطلاعات بهداشتی افراد را برآورده می سازند. اما با وجود اهمیت حضور رابطان در برنامه های بهداشتی، در سال های اخیر سیستم سلامت، شاهد کاهش میزان همکاری و یا قطع ارتباط آنها با مراکز بهداشتی درمانی بوده است. لذا مطالعه ای با هدف تعیین عوامل موثر در جذب و ابقای رابطان سلامت انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی کاربردی، یک مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی است. ابزار جمع آوری داده ها بحث متمرکز گروهی بوده که در سال 1392 انجام گرفته است. 39 نفر از رابطان سلامت، مربیان رابطان و کارشناسان طرح رابطان سلامت در مرکز بهداشت شهرستان کرمان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده های حاصل، به روش تحلیل چارچوبی داده ها(Analysis Framework) تحلیل گردید.
    یافته ها
    در نتیجه تحلیل داده ها، 3 مفهوم اصلی استخراج گردید. مفاهیم اصلی موثر در جذب و نگهداشت رابطان سلامت مربوط به 3 حوزه ی عوامل مربوط به ضعف های سیستم سلامت در خصوص طرح رابطان، ضعف عوامل انسانی(مربیان و رابطان) و عوامل مربوط به جامعه بود.
    نتیجه گیری
    تدوین قوانین حمایتی و نظارتی از سوی وزارت بهداشت در مورد طرح رابطان و اختصاص بودجه مناسب به این طرح، مستند سازی افتخارات و تقدیر از رابطان و مربیان نمونه کشوری، توجه به نیازهای آموزشی جامعه و برنامه ریزی برای آموزش رابطان مطابق با این نیازها از جمله راهکارهای منتج شده از این مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: رابطان سلامت، مطالعه کیفی، بحث متمرکز گروهی
  • سید جواد قاضی میرسعید، الهه امتی* صفحات 393-401
    زمینه و هدف
    موک ها به دوره های آزاد درون خطی گسترده گفته می شود که به عنوان یک نوآوری جدید آموزشی فرصت آموزش برای همگان را فراهم ساخته اند. با توجه به اهمیت ضرورت تولید موک در حوزه پزشکی به منظور افزایش ارتقای سواد سلامت، هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه ی موک های ارائه شده در سایت مکتب خانه براساس شاخص های چهارگانه با تاکید بر حوزه پزشکی و تعیین و تبیین آن است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نظر هدفمندی از نوع کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی در دی ماه سال 1394 انجام شده است. جامعه آماری کلیه دوره های آموزشی ارائه شده، سایت مکتب خانه بود. داده ها با استفاده از روش مشاهده ی مستقیم از سایت مکتب خانه گرد آوری شده و دوره ها براساس ویژگی های یک موک، مشارکت دانشگاه ها و رشته بررسی گردید. داده های به دست آمده بعد از ورود به نرم افزار آماری Excel با استفاده از آمارهای توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس داده های به دست آمده، دوره های ارائه شده توسط سایت مکتب خانه به صورت گسترده، آزاد، و درون خطی بودند؛ اما برخی از آنها واحد درسی بودند. بیشترین مشارکت در ارائه موک مربوط به دانشگاه صنعتی شریف، خان آکادمی، و سپس دانشگاه تهران بود؛ در حالی که سایر دانشگاه ها مشارکت اندکی داشتند.
    نتیجه گیری
    علی رغم ضرورت تولید موک در حوزه پزشکی، میزان تولید موک در این حوزه بسیار اندک بود. پیشنهاد می شود اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات مختلف از این نوآوری جدید آموزشی بهره برداری کرده و گام های موثری در خصوص ارائه موک بردارند.
    کلیدواژگان: پزشکی، وب سایت مکتب خانه، موک
  • دلارام درگاهی، میترا زارع بوانی، ناهید عین اللهی، نسرین دشتی، مصطفی رضاییان، سکینه عباسی صفحات 402-408
    زمینه و هدف
    ژیاردیازیس از شایعترین عفونت های انگلی روده در جهان می باشد. انتقال آن با خوردن کیست انگل به همراه آب و مواد غذایی بطور مستقیم انجام می گیرد. به علت انتقال مستقیم، آلودگی به این انگل در مشاغل مرتبط با مواد غذایی و یا کودکان حائز اهمیت است.
    در این مطالعه مشاغل افراد مثبت از نظر آلودگی به ژیاردیا بررسی و تجزیه و تحلیل شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و تعداد 109 نمونه مدفوع از افراد مراجعه کننده به بیمارستانها و مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران جمع آوری گردید. نمونه ها به روش های تهیه گسترش مرطوب و تغلیظی جهت تشخیص آلودگی به ژیاردیا لامبلیا بررسی گردیدند. همچنین با پرسشنامه ای که به مراجعه کنندگان داده شد، شغل آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین 69 نفر از افراد آلوده به انگل ژیاردیا لامبلیا، 25 نفر(36/23%) دارای مشاغل مرتبط با تهیه مواد غذایی، یک نفر(1/44%) کمک بهیار آسایشگاه سالمندان، یک نفر(1/44%) مدیر مسئول مهد کودک، دو نفر(2/89%) نظافتچی و خدمتگزار و یک نفر(1/44%) پیک موتوری و 39 نفر(56/52%) دارای مشاغل غیر مرتبط با تهیه مواد غذایی بودند.
    نتیجه گیری
    انتقال ژیاردیا لامبلیا از شخصی به شخص دیگر در بین عرضه کنندگان مواد غذایی که دارای سطح بهداشت پایینی هستند، به طور شایع اتفاق می افتد. همچنین، کارمندان مهدکودکها ریسک بالای آلودگی بچه ها را دارند. بنابراین باید به سلامتی این کارمندان با انجام سه مرحله آزمایش مدفوع توجه خاصی کرد.
    کلیدواژگان: ژیاردیا، عرضه کنندگان مواد غذایی، کارت بهداشتی، تهران
  • نرجس میرابوطالبی*، مریم احمدی، محمد دهقانی، شهرام خانی، محسن آزاد صفحات 409-418
    زمینه و هدف
    نظام مدارک پزشکی الکترونیک موجب جمع آوری و ذخیره داده های آزمایشگاهی، تصاویر دیجیتالی و نسخه های الکترونیک می شود. در این پژوهش دیدگاه پزشکان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به نظام مدارک پزشکی الکترونیک بررسی گردیده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه مدیران بیمارستانهای کل استان هرمزگان به تعداد 61 نفر و پزشکان عضو هیات علمی و دستیاران تخصصی به تعداد 121 نفر بودند. ابزار جمع آوری داده، پرسشنامه محقق ساخته می باشد. روایی ابزار براساس روش اعتبار محتوایی و دریافت نظرات صاحب نظران تعیین و تایید شد. برای پایایی ابزار براساس ضریب آلفای کرونباخ برابر با 83 درصد برآورد گردید. داده ها با نرم افزار SPSS و به وسیله ی روش های آمار توصیفی و آمار تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    آیتم مدیریت داده با 146 نفر(77/5 درصد)، اهداف و فرآیند شغلی با 160 نفر(87/9 درصد)، ارتباطات با 163 نفر(89/6 درصد)، محرمانگی و امنیت داده با 152 نفر(83/1 درصد) مهم ترین نقش را در نظام سلامت داشتند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نگرش مدیران و پزشکان در مورد نقش نظام مدارک پزشکی الکترونیک در نظام سلامت در حد مطلوبی ارزیابی شد که با توجه به مزایای استفاده از نظام و حذف موانع اساسی در پیاده سازی آن، گامی نوین در جهت ارتقای سطح سلامت برداشته خواهد شد.
    کلیدواژگان: نظام مدارک پزشکی الکترونیک، ارتباطات کارکنان، محرمانگی داده ها، امنیت اطلاعات
  • فرشته فرزیان پور*، سعیده انصاری نصرتی، عباس رحیمی فروشانی صفحات 419-428
    زمینه و هدف
    نوبت کاری امروزه به عنوان یک عامل تهدید کننده ی سلامتی تلقی شده است. با توجه به اهمیت سلامتی پرستاران و تاثیر نوبت کاری بر سلامت جسمانی، روانی، عملکرد شغلی و ایمنی نوبت کاران از یک سو و نقش ویژگی های شخصیتی و سبک های مقابله ای در رویارویی پرستاران با نوبت کاری از سوی دیگر، این پژوهش به تعیین ارتباط نوبت کاری پرستاران با ویژگی های شخصیتی در بیمارستان های غیردولتی منتخب شهر تهران می پردازد.
    روش بررسی
    برای انجام این پژوهش توصیفی، مقطعی و کاربردی از پرسشنامه های استاندارد نوبت کاری و پرسشنامه استاندارد ویژگی های شخصیتی Eysenck استفاده شد که پس از تایید روایی و پایایی(آلفا کرونباخ 0/73) بین 305 نفر از پرستاران 6 بیمارستان غیر دولتی منتخب شهر تهران بر اساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتوزیع شد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت.
    یافته ها
    43/6 درصد از پرستاران شرکت کننده در مطالعه درون گرا و 56/4 درصد برون گرا بودند. نتایج نشان داد که بین سن و سلامت جسمی(0/008=P)، جنس و سلامت جسمی(0/015=P)، سطح تحصیلات و سلامت جسمی(0/014=P)، جنس و اضطراب شناختی- بدنی(0/006=P)، سن و موقعیت اجتماعی- خانوادگی(0/001=P)، ارتباط معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی مطابق با استانداردهای ساعت کاری پرستاران و اجتناب از اضافه کاری به خصوص در پرستارانی که سابقه کار بیشتری دارند، می تواند از عوارض شدید نوبت کاری پیشگیری کرده و سطح سلامت و در نهایت کیفیت مراقبت را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: نوبت کاری، ویژگی های شخصیتی، پرستار، بیمارستان های غیردولتی، شهر تهران
  • فرشته سپهر، اشرف سادات بزرگی، شکوه صدقی* صفحات 429-442
    زمینه و هدف
    با به کارگیری رایانش ابری در کتابخانه ها و ایجاد کتابخانه های ابری، امکان ارائه خدمات کتابخانه ای با کیفیت بسیار بالایی فراهم می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در خصوص به کارگیری فناوری رایانش ابری است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به صورت پیمایشی توصیفی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود که روایی آن با نظرخواهی از صاحب نظران علوم کتابداری به تایید رسید و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ برابر 77% به دست آمد، پرسشنامه مزبور به صورت الکترونیکی برای کتابداران 42 کتابخانه ی دانشگاهی علوم پزشکی شهر تهران ارسال و از 40 کتابخانه پاسخ دریافت شد. تحلیل داده ها با SPSS و با آزمون های t، دوجمله ای و خی دو بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین مهارت کتابداران در زمینه دیدگاه مدیریت 22/5، نیروی انسانی متخصص 19/6، رعایت ملاحظات امنیتی پس از به کارگیری رایانش ابری 13/15، و بررسی زیرساخت ها 18/13 بود که تمامی کتابخانه ها وضعیت مطلوبی داشتند. بودجه و ارائه ی خدمات الکترونیکی در آزمون دو جمله ای در حد کم، مقایسه ی امکانات لازم برای به کارگیری رایانش ابری در مقابل سایر امکانات کتابخانه ها با آزمون خی دو برابر %80/7 در مقابل %19/3 بود که وضعیت خوب کتابخانه ها را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کمبود بودجه و ضعف در ارائه ی خدمات الکترونیکی، رایانش ابری با بهره گیری از مزایای مختلف فناورانه، می تواند خدمات و امکانات بهتری را برای کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران فراهم نماید.
    کلیدواژگان: رایانش ابری، کتابخانه ابری، دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران
  • سیده بهاره کاشیان*، عباس افرازه، سیدمحسن طباطبایی، محمود بیگلر صفحات 443-452
    زمینه و هدف
    یکی از حوزه های کلیدی مطالعات مدیریت دانش، مدل سازی فرایند خلق دانش سازمانی است. هدف این مقاله، تعیین راهکارهایی برای توسعه و بهبود مدل تکاملی خلق دانش بر اساس نتایج اعتبارسنجی مدل بود.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع تحقیقات کمی و تجربی و استراتژی آن، مطالعه ی موردی و شبیه سازی بود. به منظور جمع آوری اطلاعات خلق دانش به مدت پنج سال در معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک کارگروه ویژه تشکیل شد تا از طریق مصاحبه و با تکیه بر اسناد سازمانی و حافظه ی کارکنان، اطلاعات لازم را گرد آورند. برای تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی و تحلیل کیفی استفاده شد. همچنین به منظور بررسی روابط ریاضی مدل، شبیه سازی حجم دانش رقابتی در نرم افزار اکسل به کار گرفته شد.
    یافته ها
    در اکثر نمونه های خلق دانش، جذب دانش بیرونی از طریق تغییر مدیریت و استخدام مشاور و ترکیب با دانش درونی اتفاق افتاده است. همچنین نتایج شبیه سازی نشان می دهد که روابط ریاضی مدل به خوبی تعریف نشده است و می توان با تغییراتی در روابط ریاضی به نتایج منطقی تری دست یافت.
    نتیجه گیری
    رشد دانش در سازمان از سه طریق: برنامه ها و تصمیمات مدیریتی برای خلق دانش، برنامه ها و تصمیمات مدیریتی برای جذب دانش و مکانیزم های خلق دانش تصادفی اتفاق می افتد و هر سه بر حجم دانش رقابتی تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: خلق دانش، دیدگاه تکاملی، شبیه سازی، جذب دانش، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • مصطفی لنگری زاده، عصمت خواجه پور*، راحله سالاری، حسن خواجه پور صفحات 453-460
    زمینه و هدف
    تشخیص افتراقی مننژیت باکتریال امری پیچیده است، زیرا ویژگی های تشخیصی زیادی در آن دخالت دارد. از سوی دیگر، امروزه منطق فازی و شبکه های عصبی مبنای بسیاری از سیستم های هوشمند هستند و ظرفیت لازم را برای حل مشکلات تشخیصی این بیماری دارند. هدف این مقاله، مقایسه ی منطق فازی و شبکه های عصبی مصنوعی در افتراق مننژیت باکتریال از سایر مننژیت هاست.
    روش بررسی
    در این مطالعه برای تشخیص افتراقی مننژیت باکتریال از سایر مننژیت ها، ابتدا 6 فاکتور اصلی با مشورت پزشکان انتخاب شد. در مرحله دوم از نرم افزار MatLab برای طراحی سیستم ها استفاده شد و سپس با استفاده از داده های 26 بیمار هر دو سیستم ارزیابی گردید.
    یافته ها
    تشخیص افتراقی مننژیت باکتریال از دیگر مننژیت ها در سیستم مبتنی بر منطق فازی، صحت، ویژگی و حساسیت تشخیص 88، 92 و 100، و در سیستم مبتنی بر شبکه ی عصبی نیز 92، 94 و 88 درصد را نشان داد. آزمون کاپای این دو به ترتیب 0/830(0/001>p) و 0/830 با (0/001>p) و فضای زیر منحنی ROC نیز معادل و 0/940 و 0/910 بود.
    نتیجه گیری
    حساسیت، میزان تطابق و عملکرد روش منطق فازی نسبت به روش شبکه عصبی بهتر است. اگر چه، منطق فازی برای تشخیص افتراقی مننژیت باکتریال قابل اعتمادتر بود. اما از آنجایی که دو سیستم با استفاده از داده های 26 بیمار و از یک مرکز مورد ارزیابی قرار گرفته، بهتر است در مطالعات آینده موارد بیشتری بررسی شود.
    کلیدواژگان: منطق فازی، شبکه عصبی، مننژیت باکتریال
|
  • Mahmood Nekoui Moghadam, Narges Khanjani, Razieh Sepehrian, Tahereh Sharifi * Pages 379-392
    Background And Aim
    Health communicators with volunteer activities meet many people’s educational and informational needs in different aspects of health without additional costs. Despite the importance of communicators in health programs, the level of their cooperation or connection with our health centers has been reduced in recent years. So, this study was performed with the aim of affective factors on recruitment and retention of health communicators.
    Materials And Methods
    This study was an applicable study with the use of phenomenological qualitative methods. Data gathering tool was focus group discussions that were done in year 2014. A total of 39 health communicators, coaches, and experts of health communicators plan were selected using purposive sampling in Kerman city health center. Data achieved by focus group interviews were analyzed using framework analysis.
    Results
    Three main concepts were extracted as the results of the analysis of the qualitative data. Factors related to the health care system weaknesses of the communicator's plan, weakness of human factors (coaches and communicators), and factors related to society were the three main concepts of recruiting and retaining the health communicators.
    Conclusion
    Setting up the supportive and supervisory regulation by the Ministry of Health and Medical Education in conjunction with this program, allocating the appropriate budget to this program, documenting achievements and appreciating the better volunteers and their coaches in the country, and planning for education of volunteers according to the health needs of the society are the solutions proposed in this study.
    Keywords: Health Communicators, Qualitative Study, Focus Group Discussion
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeed, Elahe Ommati * Pages 393-401
    Background And Aim
    As a new educational innovation, "MOOC" refers to Massive Open Online Course which provide the chance of training for the public. Regarding the importance of MOOC production for improving health literacy knowledge in the medical field, the purpose of the present study was to comparatively investigate the MOOC presented on the Maktab Khaneh website based on quadruple indexes focusing on the field of medicine, determining and explaining it.
    Materials And Methods
    This study was descriptive and an applied research, which has been conducted in January 2016. Statistical population was all of the educational course presented by the Maktab Khaneh website. Data were collected using direct observation of the Maktab Khaneh website and courses was studied according to quadruple indexes of MOOC, universities cooperation and the education field. The collected data was analyzed after being entered into the statistical software Excel using descriptive statistics.
    Results
    Based on obtaining data, courses presented by the Maktab Khaneh website were Massive, Open, Online, But some of them were the Courses. Major cooperation was from Sharif University of Technology, Khan Academy, and then Tehran University. Whereas, cooperation of other universities was low.
    Conclusion
    Despite the necessity of MOOC production in the medical field, MOOC production rate in the medical filed was very low. Faculty members of different universities and institutes are suggested to exploit this new educational innovation and take effective actions for introducing MOOC.
    Keywords: Medicine, Maktab Khaneh Website, MOOC
  • Delaram Dargahi, Mitra Zare Bavani *, Nahid Einollahi, Nasrin Dashti, Mostafa Rezaeian, Sakineh Abbasi Pages 402-408
    Background And Aim
    Giardiasis is the most common pathogenic gastrointestinal parasite worldwide and transmitted by ingesting parasite cyst, through water and food and person-to-person contact. Therefore in food handlers and child care workers it is of high importance. In this study we surveyed the job of individuals with giardiasis.
    Materials And Methods
    This study was a pilot descriptive-analytic study. Hundred and nine stool samples were collected from individuals referred to medical centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences for health certificate.
    Samples were examined with wet mount smear and formol-ether concentration methods. Also a questionnaire was given to each individual.
    Results
    Sixty nine samples were infected with Giardia lamblia. among positive samples for Giardia lamblia 25 (36.23%) were related to food handlers and occupations which are most frequently associated with food, one (1.44%) nurse, one (1.44%) managing director of the nursery, two (2.89%) housekeepers and one servant (1.44%).
    Conclusion
    Person-to-person Giardia lamblia transmission is often associated with poor hygiene and sanitation, most commonly by food handlers.
    Also, day- care workers have a higher risk of infecting children attending day-care centers. Therefore particular attention should be paid to health of this workers as well as three times stool examination.
    Keywords: Giardia, Day-Care Centers, Food Handlers, Tehran
  • Narjes Mirabootalebi *, Maryam Ahmadi, Mohammad Dehghani, Shahram Khani, Mohsen Azad Pages 409-418
    Background And Aim
    Electronic Medical Record system collects and stores laboratory data, digital images and electronic versions. It plays a major role in reducing medical errors and duplication and health care providers immediate access to patient medical records. This study aimed to examine the viewpoints of Hormozgan University of Medical Science's administrators on the role of electronic Medical records system.
    Materials And Methods
    The study was a descriptive-analytical research to examine the viewpoints of Hormozgan University of Medical Science's administrators and physicians on the role of electronic medical records system. The study population consisted of 61 managers, matrons and health information managers of Hormozgan hospitals and 121 faculty physicians and residents. Data collection tool was a researcher-made questionnaire. The validity was determined and verified by content validity method and expert's views. Cronbach's alpha coefficient was used for assessing reliability, which was 83%. Data collected from the questionnaires was analyzed using SPSS software and descriptive statistics and analytical statistics.
    Results
    Results indicated that "data management" (N=146) with 77.5%, "job objectives and processes" (N=160) with 87.9%, "communication" (N=163) with 89.6%, "data privacy and security" (N=152) with 83.1% had the most important roles in the health system.
    Conclusion
    Generally, managers and physicians attitudes about the role of electronic medical records system in the health system was evaluated satisfactorily. According to the advantages of the system and removing major obstacles in its implementation, a new step would be taken in order to promote health.
    Keywords: Electronic Medical Record Systems, Personnel Communication, Data Privacy, Data Security
  • Fereshteh Farzianpour *, Saeadeh Ansari Nosrati, Abbas Rahimi Foroushani Pages 419-428
    Background And Aim
    Due to social development, population growth, industrialization of countries and require some work, most of the employees are working with program shift. The purpose of this study was determination of relationship between nurses shift rotation and personality characteristics and coping strategies in selected private hospitals in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive and cross-sectional study standard shift work questionnaire and Eysenck personality questionnaire was used. After confirming the validity and reliability (Cronbach's alpha 0.73), the questionnaire was distributed among 305 nurses and 6 non-governmental hospitals in Tehran on the cluster random sampling method. Descriptive and analytical methods were used for data analysis using SPSSv.22 software.
    Results
    43.6 percent of nurses participating in the study were introverted and 56.4 percent were extroverted. The results showed that there was a meaningful statistical relationship between age and health (p=0.008), gender and physical health (p=0.015), education level and physical health (p=0.014), gender and physical-cognitive anxiety (p=0.006), age and family- socioeconomic status (p=0.001), marital status and family-socioeconomic status (p=0.001), second occupation and family-socioeconomic status (p=0.001).
    Conclusion
    Planning according to nurses working hours standard and to avoid overtime, especially nurses who have more experience can prevent severe complications of shift work and improve health and the quality of care.
    Keywords: Shift Work, Personality Characteristics, Nurse, Private Hospitals, Tehran City
  • Fereshteh Sepehr, Ashrafsadat Bozorgi, Shokouh Sedghi * Pages 429-442
    Background And Aim
    By conducting cloud computing and using cloud library, better library's services were prepared for universities’ libraries. The present research aims to determine the possibility of conducting cloud computing in Medical Sciences Universities’ libraries in Tehran from the librarian's perspective.
    Materials And Methods
    This was a descriptive, cross sectional study. A questionnaire survey was used for the collection of data. Face and content validity of the questionnaire has been examined by librarian experts, and also Cronbach’s Alpha Coefficient (0.77) was used for confirmation of reliability. Questionnaires were mailed to 42 selected library professionals, and a total of 40 libraries filled out the questionnaires. The results were analyzed by SPSS software and calculating independent t-test, binomial and chi-square test.
    Results
    In the present study, the result showed that the mean of librarians skills for management viewpoint (22.5), the specialist personnel (19.6), the librarian attitudes toward security issues associated with cloud computing (13.15), and situation infrastructures (18.13) were significantly meaningful in all of the cases. Also budgeting and availability of electronic services were found to be the least significant. With comparing the requirements of conducting cloud computing and library features by Chi-square test, 80.7 vs. 19/3 respectively showed that libraries have good position.
    Conclusion
    It was found that the cloud computing by using different technological advantages is a solution for providing better and quicker services with lower prices where budgets are limited and facilities are inadequate in Tehran's medical sciences universities’ libraries.
    Keywords: Cloud Computing, Cloud Library, Tehran University of Medical Sciences
  • Seyedeh Bahareh Kashian *, Abbas Afrazeh, Seyed Mohsen Tabatabaei, Mahmood Biglar Pages 443-452
    Background And Aim
    Modeling of organizational knowledge creation process is one of the key areas of research in knowledge management. The aim of this paper was to determine solutions for developing and improving evolutionary knowledge creation model based on the model validation results in real world.
    Materials And Methods
    This study was an analytical and empirical research that was done by multi case study and simulation strategy. The committee was formed to collect information from various source of data including organizational documents and interview with senior managers about knowledge creation history for 5 years in Development and Planning Management department of Tehran University of Medical Sciences. Data analysis was done using descriptive statistics and qualitative analysis. Also, the mathematical formulation was analyzed using simulation in Excel.
    Results
    In most of analyzed knowledge creation cases, knowledge absorption from external source through changing managers or employing consultant following integration with exist knowledge was occurred. Also, simulation results show that, mathematical relations were not well defined and changing them makes results more acceptable.
    Conclusion
    Knowledge grow in organization has occurred through three ways including planned knowledge creation based on managerial decisions, planned knowledge absorption based on managerial decisions, and random knowledge creation mechanism, and all of them have impact on essential knowledge contents.
    Keywords: Knowledge Creation Spiral, Evolutionary Perspective, Simulation, Knowledge Absorption, Tehran University of Medical Sciences
  • Mostafa Langarizadeh, Esmat Khajehpour *, Rahele Salari, Hassan Khajehpour Pages 453-460
    Background And Aim
    Bacterial meningitis detection is a complicated problem because of having several components in order to be diagnosed and distinguished from other types of meningitis. Fuzzy logic and neural network, frequently used in expert systems, are able to distinguish such diseases. The purpose of this paper is to compare Fuzzy logic and artificial neural networks for distinguishing bacterial meningitis from other types of meningitis.
    Materials And Methods
    In this study to detect and distinguish bacterial meningitis from other types of meningitis, in the first step 6 attributes were selected by infectious disease specialists. In the second step, systems were designed by Matlab software. The systems were evaluated by 26 records of meningitis patients, and results were analyzed by SPSS software.
    Results
    The evaluation showed that the accuracy, specificity and sensitivity of fuzzy method were 88%, 92% and 100% respectively and those of neural network methods were 92%, 94% and 88% respectively. The Kappa test result in fuzzy and neural network methods were 0.83 (p
    Conclusion
    The sensitivity, the Kappa test results and the areas under the ROC curve of the fuzzy logic method were better than neural network method. However the fuzzy logic method is more reliable to distinguish bacterial meningitis from other type of Meningitis, the evaluation result were obtained from 26 records of meningitis patient which were hospitalized in the same center leads to the study be still open.
    Keywords: Fuzzy Logic, Neural Network, Bacterial Meningitis