فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال یازدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نسترن میرفرهادی، عاطفه قنبری*، عباس رحیمی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    تشخیص به موقع، یک اصل مهم در سرطان است که درمان زود هنگام با انتظار بهبود نتایج را ممکن می سازد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط ویژگی های فردی و نشانه های بالینی بیماران با سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی، تعداد 232 بیمار زن با تشخیص قطعی سرطان پستان را که به بیمارستان رازی شهر رشت مراجعه کرده بودند، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت شامل اطلاعات دموگرافیک و نشانه های بالینی بررسی کرده است. داده های مربوط به نتایج ماموگرافی، سایز تومور و مرحله ی آسیب شناسی تومور از پرونده پزشکی بیماران استخراج گردید. تحلیل داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد و جهت توصیف داده ها از میانگین و انحراف معیار و جهت آمار استنباطی از آزمون Fisher در سطح معنی داری 0/05=p استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 10/27±49/80 سال بود. 44 نفر(14%) از بیماران سابقه ی انجام ماموگرافی منظم قبل از بیماری را داشتند. 104 نفر(%44/8) در اولین مراجعه به جراح مراجعه کرده بودند. 136 نفر(58%) زنان در مرحله 3 بیماری قرار داشتند. 129 نفر(60%) بیماران در زمان تشخیص اندازه ی تومور بیشتر از 5 سانتی متر و 106 نفر(46%) درگیری غدد لنفاوی داشتند. بیماران با سرطان پیشرفته ی پستان به طور معنی داری سطح تحصیلات(0/04=p) و درآمد پایین تر(0/01=p) بودند.
    نتیجه گیری
    شناسایی عوامل فردی و بالینی مرتبط با سرطان پستان می تواند اطلاعات اساسی جهت تدوین برنامه های آموزش سلامت، غربالگری و ارائه راه کارهای مناسب جهت رفع موانع درمانی و مراقبتی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تظاهرات بالینی، ویژگی های فردی
  • رضا صفدری، مرجان قاضی سعیدی، مصطفی شیخ الطایفه*، محمد جبراییلی، سیده صدیقه سیدفرج الله، الهام مسرت، رویا لکی تبریزی صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    از مهمترین مسائلی که همواره توجه مدیران مراکز درمانی را به خود معطوف داشته، کنترل وضعیت مالی و تامین منابع این مراکز می باشد. مراکز درمانی به عنوان یک منبع حیاتی تلقی شده و یکی از اهدافشان ارتقای سطح سلامت اجتماع از طریق کاهش هزینه های آنهاست. بدین لحاظ این مطالعه با هدف بررسی علل کسورات بیمه ای انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه بصورت توصیفی و گذشته نگر در سال 1392 انجام گردید. جمعیت مورد مطالعه، شامل کلیه کارشناسان بیمه مستقر در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که در شش ماهه اول سال 1392 در این مراکز مستقر بودند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بوده که به منظور تایید روایی، پرسشنامه در اختیار کارشناسان بیمه، استادان و افراد صاحب نظر قرار گرفته و ابهامات برطرف گردید. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آزمون–باز آزمون تایید گردید. داده ها وارد نرم افزار اکسل شده و با استفاده از شاخص های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بخش جراحی دارای بیشترین کسورات(%45/55) و در بین بخش های جراحی ارتوپدی بالاترین کسورات(%40/75) را به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    پرسنل درمانی باید در مستندسازی پرونده بیماران توجه بیشتری نموده و موارد اشتباهات مستندسازی را به حداقل ممکن کاهش دهند. همچنین به منظور کاهش کسورات پرونده بیماران، پرسنل درمانی خود را از طریق برگزاری کلاس های آموزشی با روش های صحیح مستندسازی، آشنا نمایند.
    کلیدواژگان: بیمه، سلامت، هزینه های بیمارستانی، بازپرداخت
  • شبنم قاسمیانی، ابوالقاسم پوررضا *، محمود محمودی صفحات 20-30
    زمینه و هدف
    تعارض پدیده ای طبیعی و غیرقابل اجتناب در هرسازمانی است. حیطه ی پرستاری به دلیل وجود استرس های محیطی، ماهیت کار و تنوع تعاملات، کارکنان و وظایف در مقابل تعارض آسیب پذیر است. هدف از این مطالعه تعیین سطح تعارض و استراتژی های مدیریت تعارض در بین پرستاران بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی بود. نمونه ی مورد پژوهش به تعداد 240 نفر بود که به روش نمونه گیری دو مرحله ای از پرستاران بیمارستان های عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. برای گردآوری داده از پرسشنامه های سطح تعارض Dubrin و استراتژی های مدیریت تعارض Robbins استفاده شد و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای دو و آزمون دقیق فیشر با اطمینان 95% استفاده گردید.
    یافته ها
    سطح تعارض پرستاران در بیمارستان ها در حد متوسطی قرار داشت و پرستاران به ترتیب استراتژی راه حل گرایی، عدم مقابله جویی و کنترلی را به کار می بردند. در پژوهش حاضر، تنها بین سطح تعارض با گروه سنی پرستاران(0/048=p) رابطه ی معنی دار وجود داشت. بین سن و استراتژی کنترلی(0/006=p) و سابقه کار و استراتژی کنترلی(0/029=p) و سن و استراتژی راه حل گرایی(0/002=p) رابطه ی معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تعارض، پدیده ای دوبعدی است که می تواند نتایج مثبت و منفی به دنبال داشته باشد؛ نحوه ی برخورد و مدیریت تعارض تعیین کننده ی پیامدهای آن است.
    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، پرستار، بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
  • طاهره شفقت، محمدکاظم رحیمی زارچی، زهرا کاوسی*، علی ایوبیان صفحات 31-42
    زمینه و هدف
    تعداد بیمارانی که بیمارستان را با میل شخصی ترک می نمایند، می تواند نشانگر نارضایتی بیماران و یک مشکل قابل توجه باشد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی علل ترخیص با رضایت شخصی بیماران در یکی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کیفی به روش گراندد تئوری بود. داده ها از طریق مصاحبه تلفنی با بیماران یا همراهان آنان جمع آوری گردید. تمام مصاحبه ها توسط پژوهشگر ثبت شد و داده های حاصل به روش تماتیک تحلیل شد و علل ترخیص با رضایت شخصی و راهکارهای مرتبط با آن استخراج گردید.
    یافته ها
    علل ترخیص با رضایت شخصی در قالب 3 مفهوم کلی«علل مربوط به وضعیت بیمارستان»، «علل مربوط به کارکنان بیمارستان» و «علل مربوط به خود بیمار» دسته بندی شد که هر یک از این مفاهیم خود شامل زیرمفاهیمی بودند. از بین زیر مفاهیم، علل مربوط به کارکنان درمانی و علل اقتصادی- شغلی مرتبط با فرد بیمار، بیشترین و کمترین علل را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش، این امکان را برای مدیران بیمارستان فراهم می کند تا با اتخاذ تدابیری از میزان ترخیص های با میل شخصی، ایجاد عوارض جانبی برای بیماران در نتیجه ی ترخیص زودتر از موعد، و بازگشت دوباره ی بیماران به بیمارستان و تحمیل هزینه های اضافی به آنان، جلوگیری نمایند. از این تدابیر می توان به توجه کافی مسئولان، مهیا کردن امکانات رفاهی برای بیماران، برگزاری جلسات توجیهی جهت کارکنان درمانی و دانشجویان، و مهندسی مجدد فرایندها اشاره نمود.
    کلیدواژگان: ترخیص، ترخیص شخصی، بیمارستان، نارضایتی
  • سجاد محمدیان*، اسماعیل وزیری صفحات 43-56
    زمینه و هدف
    پژوهش در حوزه پزشکی نیازمند بودجه های کلان، منابع انسانی متخصص و تجهیزات و وسایل پیشرفته است. یک راه فائق آمدن بر کمبود امکانات و منابع، همکاری علمی است. هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل همکاری های علمی دانشگاه های علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق شبکه هم تالیفی و از جنبه های مختلف هست.
    روش بررسی
    در پژوهش کاربردی حاضر با استفاده از روش های علم سنجی و فنون تحلیل شبکه های اجتماعی، شبکه هم تالیفی دانشگاه های علوم پزشکی ایران مورد ارزیابی قرارگرفته است. منبع گردآوری داده ها Web of Science می باشد و از نرم افزارهای، Pajek ،VOSviewer ،Bibexcel و UCINET جهت تحلیل و ترسیم شبکه ها استفاده شده است.
    یافته ها
    بیشترین همکاری ملی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی با 933 هم تالیفی و همکاری های بین المللی بین دانشگاه شهید بهشتی با دانشگاه مالایای مالزی انجام شده است. همچنین به لحاظ سنجه های مرکزیت، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، اصفهان، تبریز و شیراز به ترتیب مهم ترین جایگاه را در شبکه ی هم تالیفی دانشگاه های علوم پزشکی داشته اند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمایل زیادی میان محققان دانشگاه های علوم پزشکی کشور وجود دارد تا با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری نمایند؛ به همین علت شبکه همکاری علمی به یک شبکه ی تک قطبی با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران تبدیل شده است. این شکل از همکاری متمرکز از ایجاد فرصت های همکاری جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: هم تالیفی، دانشگاه های علوم پزشکی، تحلیل شبکه، همکاری علمی، سنجه های مرکزیت، مصورسازی علم
  • فریدون آزاده، سید جواد قاضی میرسعید، میترا قریب، عبدالاحد نبی اللهی* صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    امروزه مجلات یکی از زمینه های تبادل اطلاعات بین محققان هستند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی وضعیت نمایه سازی مجلات لاتین مصوب حوزه علوم پزشکی کشور در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و نمایه استنادی وب آو ساینس انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پیمایشی توصیفی و به روش مقطعی انجام شده است. جامعه ی آماری شامل 83 عنوان مجله علمی لاتین مصوب وزارت بهداشت بود که وضعیت نمایانی آنها در پایگاه های وب آو ساینس و اسکوپوس در سال های 2010-2005 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، سیاهه ی وارسی کنترل شده است که با مشورت متخصصان حوزه ی وابسته تهیه و ضریب پایایی آن 90% برآورد گردید. داده ها با نرم افزار Spss تحلیل گردید.
    یافته ها
    بررسی وضعیت مجلات نشان داد عناوین نسبتا کمتری(%26) در پایگاه وب آو ساینس نمایه شده اند. همچنین در نمایه استنادی اسکوپوس 69% مجلات نمایه شده بود. مقایسه ی معیارهای نمایه سازی مجلات در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس و اسکوپوس با مجلات نمایه نشده نشان می دهد که اطلاعات کتابشاختی مجله رعایت شده و در برخی مجلات(%29/30) شماره استاندارد بین المللی الکترونیکی لحاظ نشده بود. همچنین اطلاعات تماس برخی از مجلات(کدپستی نشریه 9%) درج نگردیده بود.
    نتیجه گیری
    بطور کلی مشاهده گردید که علی رغم رشد چشم گیر مجلات علمی در سالهای مورد بررسی، از لحاظ انطباق با معیارهای نمایه سازی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و مدیران مجلات علمی لاتین باید سعی در ارتقای وضعیت کمی و کیفی داشته باشند.
    کلیدواژگان: پایگاه اطلاعاتی وب آوساینس، نمایه استنادی اسکوپوس، نمایه سازی، نشریات ادواری پزشکی، ایران
  • مریم ناخدا *، عباس شیخ طاهری، مدیحه اسفندیاری پور صفحات 68-78
    زمینه و هدف
    سازمان ها باید انواع اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری، پردازش و تحلیل کرده آن ها را به مدیران و افراد دهند. یکی از این موارد، مدیریت اسناد و پرونده های پزشکی در شرکت های بیمه است. هدف این مطالعه ارزیابی و تعیین قابلیت های سیستم الکترونیکی مدیریت پروندهای پزشکی در شرکت های بیمه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کاربردی مقطعی، برای بررسی قابلیت های سیستم های الکترونیکی مدیریت اسناد پزشکی تمام شرکت های بیمه خصوصی و دولتی گرگان، سیستم های موجود در شرکت های بیمه، به کمک چک لیست پژوهشگر ساخته و از طریق مشاهده بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل نتایج، از آمار توصیفی(فراوانی، درصد) استفاده شد.
    یافته ها
    در قابلیت ثبت و ورود اطلاعات، سهم شرکت بیمه و میزان کسورات 92% بود و از نقاط ضعف آن، عدم استفاده از ایمیل بود. در قابلیت جستجو، ذخیره و بازیابی، جستجو بر اساس نام اشخاص بالاترین درصد(100) را داشت. قابلیت امنیت، یکی از قابلیت های مورد توجه نرم افزارهای شرکت های بیمه بود. در بخش گزارش گیری، 92% امکان گزارش گیری از تعداد عناوین اسناد پزشکی وجود داشت. نبود قابلیت مدیریت اسناد الکترونیکی و فیزیکی با روش (check–out (14% بود. از دیگر نقاط ضعف نرم افزارها، عدم امکان مدیریت نسخه های مختلف سند(14%) بود.
    نتیجه گیری
    نرم افزارهای مشاهده شده در شرکت های بیمه از نظر قابلیت های عملکردی دارای نقاط قوت(قابلیت امنیت) و ضعف(قابلیت طبقه بندی و نمایه سازی) هستند. با استفاده از قابلیت های مذکور در نرم افزارهای موجود، می توان به ارتقای مدیریت اسناد و پرونده های پزشکی در نرم افزارهای موجود در شرکت های بیمه پرداخت.
    کلیدواژگان: سیستم الکترونیکی مدیریت اسناد، پرونده های پزشکی، شرکت های بیمه
  • حسین پناهی*، سیدعلی آل عمران صفحات 79-89
    زمینه و هدف
    با توجه به این که مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال؛ یکی از شاخص های مهم در حوزه ی توسعه یافتگی و سطح بهداشت کشورها محسوب می شود، بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر واکسیناسیون و باز بودن تجاری بر مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال صورت گرفت.
    روش بررسی
    ابزار اقتصادسنجی مورد استفاده در پژوهش، نرم افزار Eviews6 و روش اقتصادسنجی به کار برده شده در پژوهش، روش جوهانسن- جوسیلیوس است. هم چنین دامنه ی زمانی پژوهش، فاصله ی زمانی فصل اول سال 1363 تا فصل چهارم سال 1392 در کشور ایران است.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، در بلندمدت، یک واحد افزایش در دریافت واکسن سه گانه توسط کودکان و درجه ی بازبودن تجاری به ترتیب باعث کاهش 0/23 و 4/36 واحد در مرگ و میر کودکان زیر پنج سال می شود. هم چنین نتایج بر اساس ضریب جمله ی تصحیح خطا، حاکی از آن است که در هر دوره حدود 0/04 از عدم تعادل کوتاه مدت، برای رسیدن به تعادل بلند مدت تعدیل می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که افزایش دریافت واکسن سه گانه توسط کودکان و هم چنین افزایش درجه ی باز بودن تجاری باعث کاهش مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال می شود، بر این اساس پیشنهاد می شود که همواره مساله ی ایمن سازی کودکان در تمامی نقاط کشور فرهنگ سازی و آموزش داده شود تا با تحویل عوامل تولیدی سالم به جامعه، به درجات بالای رشد و توسعه دست یابیم. هم چنین با افزایش مراوده و رابطه ی تجاری با دنیای خارج، زمینه را برای ورود دانش و تجهیزات پزشکی جدید و افزایش سلامتی و توسعه ی انسانی فراهم کرده باشیم.
    کلیدواژگان: واکسیناسیون، باز بودن تجاری، مرگ ومیر کودکان
  • عزیز رضاپور، علی سرابی آسیابر، امیرعلی عبادی فردآذر، سعید باقری، نگار یوسف زاده، علیرضا مزدکی، صدیقه اسدی، محمدحسین غفوری * صفحات 90-97
    زمینه و هدف
    با این فرض که سلامت یک کالای لوکس باشد، آن گاه تلاش ها برای کاهش مخارج سلامت و کاهش تورم در این بخش بیهوده خواهد بود؛ اما اگر سلامت یک کالای ضروری باشد آنگاه در سطح کشور نیازمند به باز توزیع بهتر منابع خواهیم بود. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین میزان اثر کشش درآمدی مخارج سلامت در شهر تهران در سال 92 بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک پژوهش مبتنی بر جمعیت بود. ابزار گردآوری پرسش نامه سازمان جهانی بهداشت بود که با استفاده از مصاحبه در 792 خانوار ساکن شهر تهران تکمیل شد. جهت تحلیل داده ها از روش حداقل مربعات معمولی و آزمون های علیت گرنجر، ناهمسانی واریانس بروش- پاگان- گادفری و آزمون وایت بهره گرفته شده است. برای تحلیل آزمون ها نیز از نرم افزار Eviews 8 استفاده گردید.
    یافته ها
    سلامت علتی برای افزایش درآمد می باشد اما عکس این قضیه صادق نیست. همچنین سلامت با کششی برابر 0/25 یک کالای ضروری است نه یک کالای لوکس. همچنین یافته ها حاکی از آن است که درآمد، متغیر مناسبی جهت توجیه تغییرات در مخارج سلامت نمی باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که سلامت یک کالای ضروری بوده و تغییرات درآمدی اگرچه مخارج مراقبت سلامت را متاثر می سازد ولی از حساسیت بالایی برخوردار نیست. پیشنهاد می شود که سیاست گذاران سلامت در اتخاذ سیاست هایی مانند افزایش تعرفه ی خدمات بررسی همه جانبه انجام دهند چراکه افزایش قیمت، بر دوش مصرف کننده است.
    کلیدواژگان: اثر درآمدی، مخارج مراقبت سلامت، خانوارها، تهران، ایران
|
  • Nastaran Mirfarhadi, Atefeh Ghanbari *, Abbas Rahimi Pages 1-9
    Background And Aim
    Early diagnosis is a tenet in oncology and enables early treatment with the expectation of improved outcome. The aim of this study was to determine the factors associated with personal characteristics and clinical signs in patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    This research was a descriptive analytic that cross-sectionally assessed 232 patients with definite breast cancer diagnosis that referred to Razi hospital located in Rasht using a researcher designed questionnaire including demographic and clinical signs. Collected data (mammography, tumor size, pathological stage of tumor) were obtained from medical records of patients. Gathered data analysis was accomplished with SPSS V.19 and for description of data from average and standard deviation for inference statics fisher test with a P value of 0.05 were used.
    Results
    Mean age of subject was (49.80.27). 44 individuals (14%) had a precedent regular mammography before disease. Hundred and four (44.8%) in first appointment were referred to a general surgeon. Hundred and thirty six (58%) women were in stage III of the disease. Hundred and twenty nine (60%) patients had a tumor size more than 5 cm and 106 (46%) had a lymph node metastasis at the time of diagnosis. Patients referring with advanced stage of breast cancer had a low education (P=0.04) and income level (P=0.01).
    Conclusions
    Recognizing associated personal and clinical factors with early diagnosis can provide essential information for planning health education, screening and presenting appropriate solutions to overcome barriers to treatment and care in health system planning in this provinc
    Keywords: Breast Cancer, Clinical Signs, Personal Characteristics
  • Reza Safdari, Marjan Ghazi Saeedi, Mostafa Sheykhotayefe *, Mohammad Jebraeily, Seyedeh Sedigheh Seyed Farajolah, Elham Maserat, Roya Laki Tabrizi Pages 10-19
    Background And Aim
    The most important issues that always absorb accuracy and effort of hospital, is the mastery and control over the financial status for the hospital resources management. In all countries, the medical centers are considered as a vital community resource and must be managed in line with the interests of society. Hence, these studies aimed to investigate the causes of insurance deductions and were made to assist hospital administrators in reducing the deductions against them.
    Materials And Methods
    This descriptive research is retrospective study in year 2012. The study population consisted of 100 insurance experts deployed in insurance centers (including Health care’s, Social security, Armed forces, Help Committee) from which 25 experts were randomly selected from each Insurance Center. Researcher madden questionnaire was used to collect data. For validating of questionnaire justifiability, questionnaire was provided to insurance expert, professors and ambiguities were resolved. Test-retest procedure was used to ensure the Stability of the questionnaire. The collected data was analyzed and classified using Excel software.
    Results
    These findings indicate that between all parts of surgery wards deductions are the highest (%45/55), and between surgery wards, orthopedics surgery had the highest amount of deductions (%40/75).
    Conclusion
    Healthcare provider should be more careful and minimize documentation errors in reporting and documentation. Also the hospital administrators for reducing deductions against patient records must provide educational course for correct documentation.
    Keywords: Insurance, Health, Hospital Costs, Reimbursement
  • Shabnam Ghasemyani, Aboulghasem Pourreza *, Mahmood Mahmoodi Pages 20-30
    Background And Aim
    Conflict, is a natural and inevitable phenomenon in any organization. Nursing organizations, especially due to environmental stresses, nature of work, variety of interaction, responsibilities and staff are vulnerable to conflict. The purpose of this study was to determine the level of conflict, cause of conflict and conflict management strategies among nurses in selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) in 2013.
    Materials And Methods
    This research is cross-sectional and descriptive - analytic study. The research sample included 240 nurses at four hospitals of Tehran University of Medical Sciences. In order to measure conflict level dubrins conflict level questionnaire and for measure conflict management Robins conflict management strategies were used, for survey to accept or reject the study hypothesis, Chi-square and Fisher's exact tests with SPSS software was performed.
    Results
    Results showed that the nurse's conflict level was located at average level. Factors relating nurse practitioner frequent cause of conflict, identified strategies of conflict management were solution orientation, non-intervention, control, In the present study conflict level had showed significant statistical relation with age of nurses (p=0.048).
    Control strategy had showed significant statistical relation with age (p=0.006) and work experience (p=0.024). Solving oriented strategy had showed significant statistical relation with age (p=0.02).
    Conclusion
    Conflict is a two-dimensional phenomenon, conflict can be both positive and negative results, how to deal with conflict, it is crucial for consequences.
    Keywords: Conflict Management, Nurse, Hospital, TUMS, Iran
  • Tahereh Shafaghat, Mohammad Kazem Rahimi Zarchi, Zahra Kavosi *, Ali Ayoubian Pages 31-42
    Background And Aim
    The number of patients who leave hospital against medical advice could reflect patient dissatisfaction and it is a notable important problem. The present study aimed to identify the causes of discharge against medical advice at a hospital of Shiraz University of medical sciences.
    Materials And Methods
    This was a qualitative study using grounded theory. Data were collected through telephone interviews with patients or their concomitants. All interviews were recorded by researcher and thematic method used to analyze the data. Based on it, causes of discharge against medical advice were determined and solutions were provided.
    Results
    Causes of discharge against medical advice were categorized into 3 general themes: "causes related to the status of the hospital", "causes related to hospital staff", and "causes related to patients" that each of them include some sub-themes. Between the sub-themes, the issues relating to the hospital staff and economic status of patient had the most and the least frequency respectively.
    Conclusion
    The research findings make it possible for the hospital managers to find solutions to prevent creation of DAMAs and side effects for early discharged patients, patient's readmission and imposing additional costs on them. These solutions can be mentioned as attention and understanding of authorities, preparing some amenities for patients, holding justification meetings for medical personnel and students and reengineering some hospital processes.
    Keywords: Discharge, Self-Discharge, Hospital, Dissatisfaction
  • Sajjad Mohammadian *, Esmaeil Vaziri Pages 43-56
    Background And Aim
    Research in the medical field requires large budgets, specialist human resources and modern equipment and instruments. Scientific collaboration is a way to overcome such problems. Main goal of this study was analyzing scientific collaboration of universities of medical sciences in different aspects.
    Materials And Methods
    In this research, by using scientometrics methods and social network analysis techniques, the Universities of Medical Sciences co-authorship network was mapped. Source of collecting Data, was Web Of Science database. For mapping and analyzing of scientific networks, we used Bibexcel, VOSviewer, Pajek and UCINET software.
    Results
    Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Tehran University of Medical Sciences, with 933 co-authorship papers are in the first place in scientific collaboration among Iranian Universities of Medical Sciences. And at the international level, Shahid Beheshti University of Medical Sciences has more scientific collaboration than other Iranian universities with the University of Malaya. Tehran University of Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Tabriz University of Medical Sciences and Shiraz University of Medical Sciences, have significant position in terms of centrality index in co-authorship network.
    Conclusion
    Medical sciences researchers have very strong tendency to make scientific collaboration with Tehran University of Medical Sciences researchers. For this reason, scientific collaboration network has become a monopoly network around Tehran University of Medical Sciences. This form of collaboration prevents creation of opportunities for collaboration.
    Keywords: Co-Authorship, Universities of Medical Sciences, Network Analysis, Scientific Collaboration, Centrality, Science Visualization
  • Fereydoon Azadeh, Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Mitra Gharib, Abdolahad Nabiolahi * Pages 57-67
    Background And Aim
    Today journals are one of the main platforms to exchange information between researchers. This study aimed to assess the status of Approved Latin indexing journals in the field of medical science citation indexes Web of Science and Scopus databases.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional descriptive survey. Statistical population of the study was 83 titles Latin journals approved by the Ministry of Health that examined indexing situation of them in Web of science and Scopus databases between the years 2005-2010. Data collection tool was a controlled checklist that was established by consult with experts and specialists in related areas and its reliability was estimated 90 percent. Data were analyzed using the software spss16.
    Results
    Survey the status of journals showed that slightly less than 26 percent of titles indexed in Web of Science. Also in Scopus Citation Index 69 percent of journals was indexed. Compare criteria for indexing journals in Web of Science and Scopus database show that bibliography information of not indexed journals considered and in some journals (29/30 percent) number of international standards were not mentioned. Also, some journals contact information (postcode publication 9 percent) was not included.
    Conclusion
    In general, it was observed that despite the enormous growth of scientific journals between examined years, terms of adaption with the criteria of indexing are in unfavorable condition and managers of Latin scientific journals should try to improve their quality and quantity.
    Keywords: Indexing, Medical Journals, Global indexes, Web of science, Scopus, Iran
  • Maryam Nakhoda *, Abbas Sheikh Taheri, Madihe Esfandiari Pour Pages 68-78
    Background And Aim
    Organizations must collect, process and analyze different types of necessary information and give them to managers and other individuals. Such information includes the management of medical records and documents in insurance companies. This study aims to evaluate the potentialities of medical records management electronic systems in such companies.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional applied research, the systems existing in insurance companies were checked using researcher-made checklists to study the capabilities of medical records management electronic systems in all governmental and private insurance companies of Gorgan. For data-analysis, descriptive statistics (frequency, percentage) was used.
    Results
    In data register and entry, the share of insurance companies as well as the amount of deductions was 92%. In the ability to search, store and retrieve, the search based on the names of persons had the highest percentage (100%). Security was one of the features considered in the software of insurance companies. In the reporting section, the possibility to report the titles of medical documents was 92%. Lack of physical and electronic documents manageability through check-out method was 14%.
    Conclusion
    In terms of functional capabilities, softwares observed in insurance companies have both strong points (security feature) and weak points (classification and indexing capabilities). The management of medical records and documents can be enhanced in the softwares of insurance companies by using the mentioned capabilities of the existing softwares.
    Keywords: Electronic Medical Records System, Medical Records, Insurance Companies
  • Hossein Panahi *, Seyed Ali Aleemran Pages 79-89
    Background And Aim
    The present study aimed to assess the impact of trade openness and vaccination on child mortality under five because the mortality of under-five-year-old children is one of the most important indexes of health and development.
    Materials And Methods
    Using an Eviews6 software, this study is doing a causal-analytic approach by exhausting a Johansen-Juselius method over the period of first quarter of 1984 to forth quarter of 2013, in Iran.
    Results
    Coefficients for each of the variables in the model were consistent with the theoretical bases. Based on the findings of the study, the increase of one unit in each of the variables of DTP vaccine and trade openness leads to the decrease of child mortality as much as 0.23 and 4.36 units, respectively. Also, the results based on error correction model indicate that in each period, about 0.04 of short-run imbalances is adjusted to achieve a long-term balance.
    Conclusion
    Since the increase of vaccination and trade openness reduce the mortality of under-five-year-old children, it is suggested that the immunization of children be trained in all parts of the country so that we can achieve high rates of growth and development by the delivery of healthy factors of production to the society. Moreover, by increasing trade relations and dealings with other countries, we can prepare the grounds for the entry of new knowledge and medical equipment as well as health promotion and human development.
    Keywords: Vaccination, Trade Openness, Children Mortality
  • Aziz Rezapour, Ali Sarabi Asiabar, Amir Ali Ebadi Fardazar, Saeid Bagheri, Negar Yusefzadeh, Alireza Mazdaki, Sadigheh Asadi, Mohammad Hossein Ghafoori * Pages 90-97
    Background And Aim
    With the assumption that health is as one of the luxury goods, therefore making efforts in reducing health spending and inflation in this section will be ineffective.
    But if health is an essential service, then in the national level for better redistribution of the resources and financial protection of the households against the health expenditures will be needed. The main objective of this study was determination of income impact of health care expenditures in Tehran household in years 2011-2012.
    Materials And Methods
    This study was a population based survey. The instrument of data gathering was a "WHO questionnaire" which was integrated by interview with an acquainted person in each one of the 792 families who live in Tehran. The least ordinary squares, Granger causality test, Breusch-Pagan-Godfery and White heteroskedasticity test were used for data analysis. Eviews 8 software was used for running the tests.
    Results
    The results showed that heath is a cause for increasing income but the converse is not true. Otherwise, Health with income elasticity equal to 0.25 is an essential service, and is not perceived as luxury goods. Moreover results represented that income is not a good variable for rationalizing the variation of health expenditures.
    Conclusion
    Health was an essential good, and although income changes affect the expenditures of health care, but the sensitivity is not high and recommended that health policy-makers should in adoption policies such as tariff increases do a comprehensive survey because prices increase are borne by the consumers.
    Keywords: Income Effect, Health Care Expenditure, Families, Tehran, Iran