فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال دوازدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مهدی سلطان دلال، ابوالفضل کشاورز، ابراهیم کرد، نسترن انصاری، زمانه حاجی خضری، کتایون صمیمی راد* صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از راهکارهای طراحی واکسن، تهیه فیوژن پروتئینهای حاصل از عوامل ایمونوژن عامل عفونی با پروتئین ادجوانت می باشد. مطالعه ی حاضر برای طراحی و ساخت سازه ی E2-fliC به عنوان کاندید واکسن با استفاده از ژن fliC باکتری سالمونلا انتریکا و ژن E2 ویروس هپاتیت C و بیان آن در سیستم یوکاریوتی اجرا گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت یک تحقیق بنیادی-کاربردی است، برای ساخت سازه ی E2-fliC، دو قطعه ی E2 و fliC از پلاسمیدهای pBluescript-E2 و pBluescript-fliC به روش PCR تکثیر شدند. برای تهیه پلاسمید نوترکیب pcDNA-E2-fliC، ابتدا پلاسمید (+)pcDNA3.1 از سلولهای DH5α استخراج و قطعه ی E2 در آن الحاق گردید. با تهیه پلاسمید نوترکیب pcDNA3.1-E2، در مرحله بعد الحاق قطعه ی fliC در آن انجام شد. برای ارزیابی بیان سازه ی E2-fliC، سازه در پلاسمید pEGFP-N3 الحاق گردید و ترانسفکشن پلاسمید نوترکیب pEGFPN3-E2-fliC به سلولهای COS-7 انجام شد تا بیان پروتئین در زیر میکروسکوپ فلورسنت با مشاهده ی نور سبز ارزیابی شود.
    یافته ها
    ظهور نور فلورسان سبز در سلولهای مورد مطالعه توسط میکروسکوپ فلورسنت، بیشترین بیان از ساختار E2-fliC را 48 ساعت پس از ترانسفکشن نشان داد. به علاوه تهیه پلاسمید نوترکیب pcDNA-E2-fliC با روش PCR، برش آنزیمی و توالی یابی تایید شد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما پیشنهاد می کنند که فیوژن پروتئین E2-FliC به طور موثری بیان شده و ممکن است از لحاظ آنتی ژنیسیته بتواند همانند پروتئین E2 ویروس آلوده کننده، پس از ایمیونیزاسیون موش ها با pcDNA-E2-fliC به عنوان کاندید واکسن در تحریک سیستم ایمنی عمل کند.
    کلیدواژگان: ژن fliC، سالمونلا انتریکا، ژن E2، ویروس هپاتیت C، بیان سازه ی E2-fliC، فیوژن پروتئین
  • افشین موسوی چلک، عارف ریاحی*، امین زارع صفحات 11-24
    زمینه و هدف
    مجلات علمی یکی از ابزارهای اساسی در توسعه ی علم در دنیای امروزی به حساب آورده شده و جایگاه ویژه‏ای در انتشار آخرین دست‏آوردهای دانش بشری دارند. مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی مجلات نمایه شده ی ایرانی درحوزه ی پزشکی و تعیین جایگاه منطقه ای و بین المللی آن صورت گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و با روش علم سنجی صورت گرفته است. جامعه پژوهش را تمامی مجلات ایرانی در حوزه پزشکی تشکیل می دهند که تا سال 2016 در پایگاه اسکوپوس نمایه ‏سازی شده‏ اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزارهای آماری انجام شد.
    یافته ها: یافته ها نشان داد که تعداد مجلات ایرانی از 2 مورد در سال 1999 به 78 مورد در سال 2015 افزایش یافته است. 15 شهر، 29 مرکز و دانشگاه نیز در انتشار مجلات نمایه شده فعالیت داشته که دانشگاه تهران با 19 مجله، بیشترین تعداد مجلات علمی را پشتیبانی و منتشر نموده است. مجلات نمایه شده ی ایرانی در مقایسه با کشورهای پیشرفته ی دنیا، در سطح پایین‏تری قرار داشته و در زمره ی مجلات با کیفیت قرار نداشته ‏اند.
    نتیجه ‏گیری: از مهمترین دلایل رشد کمی مجلات ایرانی در حوزه ی پزشکی را می‏توان به عواملی از قبیل سیاست‫های افزایشی پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس در نمایه ‏سازی، رعایت استاندرها و پیروی از اسلوب و معیارهای بین المللی توسط مجلات علوم پزشکی مرتبط دانست. یافته ها نشان می دهد مجلات علمی حوزه پزشکی ایران در مقایسه با سایر کشورها از نظر کیفی جایگاه مناسبی ندارند، بنابراین برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های تابع در این زمینه به شدت احساس می شود.
    کلیدواژگان: مجلات علمی، مجلات پزشکی، جمهوری اسلامی ایران، پایگاه استنادی، اسکوپوس، علم‫سنجی
  • ثمین نوبخت، سمیه باقری، اسماعیل مهرآیین*، احمدرضا شمس آبادی صفحات 25-33
    زمینه و هدف
    پیاده سازی موفق و استفاده ی بهینه از فناوری پزشکی از راه دور نیازمند تامین زیرساخت های لازم و عوامل موفقیت این فناوری مانند اینترنت پرسرعت می باشد. پژوهش حاضر به امکان سنجی پیاده سازی پزشکی از راه دور در
    بیمارستان های منتخب پرداخته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در سال 1395 در بیمارستان های منتخب انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که روایی آن توسط 4 نفر از استادان مدیریت اطلاعات سلامت و پایایی آن با استفاده از آزمون همبستگی درونی آلفای کرونباخ(0/83) تعیین شد. نتایج با استفاده از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی تحلیل شد.
    یافته ها
    براساس یافته ها، 82/2 درصد از بیمارستان های مورد بررسی به اینترنت پرسرعت دسترسی نداشتند و تنها 5/5 درصد به فیبر نوری مجهز بودند. مشکلات بیمه و بازپرداخت و کمبود کادر فنی به عنوان موانع اصلی و مقاومت کادر پزشکی و مشکلات صدور مجوز به عنوان موانع کم اهمیت برای پیاده سازی این فن آوری مطرح شدند. عوامل سازمانی و فرهنگی (p-value برابر با 0/001)، زیرساخت های فنی (p-value برابر با 0/005) و الزامات مالی (p-value برابر با 0/021) فن آوری پزشکی از راه دور با میزان تحصیلات و گرایش، اختلاف معنی داری در سطح خطای 5 درصد داشت.
    نتیجه گیری
    به دلیل وجود موانعی از قبیل نبود تجهیزات ویدئو کنفرانس، نبود اینترنت پرسرعت، بودجه ناکافی برای خریداری و پیاده سازی تجهیزات لازم، بیمارستان های مورد مطالعه در حال حاضر قادر به ارایه خدمات پزشکی از راه دور نبودند.
    کلیدواژگان: فناوری پزشکی از راه دور، زیرساخت اطلاعاتی، امکان سنجی
  • عارفه کلوانی، مریم کازرانی*، مریم شکفته صفحات 34-43
    زمینه و هدف
    امروزه با گسترش اینترنت و پایگاه های اطلاعاتی و نیاز روزافزون جهت نهادینه کردن پزشکی مبتنی بر شواهد، آگاهی و استفاده ی پزشکان از مفاهیم و پایگاه های پزشکی مبتنی بر شواهد، امری ضروری به نظر می رسد؛ بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی و استفاده از مفاهیم و پایگاه های اطلاعاتی پزشکی مبتنی بر شواهد در میان دستیاران تخصصی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، پیمایش توصیفی از نوع کاربردی است. جامعه ی این مطالعه را 192 نفر از دستیاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1395 تشکیل می دهند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه و به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دستیاران از میانگین کل نمره ی 5، نمره ی 2/99 برای میزان آگاهی و 2/73 برای میزان استفاده از پایگاه های پزشکی مبتنی بر شواهد را کسب کردند که حاکی از آن است که میزان آگاهی و استفاده دستیاران از پایگاه های اطلاعاتی پزشکی مبتنی بر شواهد در حد متوسط قرار دارد. بیشترین آگاهی و استفاده ی دستیاران به ترتیب به پایگاه های PubMed Clinical Queries ،UpToDate و Cochrane اختصاص داشت.
    نتیجه گیری
    اکثر دستیاران، دانش کافی درباره ی مفاهیم و پایگاه های پزشکی مبتنی بر شواهد ندارند؛ به طوری که بیشترین منابع مورد استفاده جهت پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی آن ها، منابعی غیر از منابع اطلاعاتی مبتنی بر شواهد است؛ بنابراین، برنامه ریزی جهت پذیرش و آموزش پزشکی مبتنی بر شواهد و پایگاه های آن به دستیاران، ضروری است.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، پایگاه های اطلاعاتی، دستیاران تخصصی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • رضا صفدری، لیلا شاهمرادی، مرجان دانشور، المیرا پورترکان*، مرسا غلامزاده صفحات 44-52
    زمینه و هدف
    سرطان اپیتلیال تخمدان یکی از کشنده ترین انواع سرطانهای زنان می باشد. لذا هدف این مطالعه بررسی و استخراج فاکتورهای موثر در پیش بینی و تشخیص این نوع از سرطان در قالب مدل درخت تصمیم به منظور تسهیل تشخیص در حوزه ی سرطان تخمدان است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مطالعه ی توصیفی توسعه ای است. ابزار اصلی پژوهش، چک لیستی براساس اطلاعات پرونده ها، منابع معتبر علمی، مرور مطالعات منتشر شده و نظر خبرگان بود. به منظور تعیین روایی محتوایی چک لیست از روش CVR استفاده شد. سپس، چک لیست با معیار لیکرت سه گزینه ای برای نظر سنجی در اختیار خبرگان این رشته قرار گرفت. در نهایت به منظور طراحی درخت تصمیم، پس از تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده از نظرسنجی خبرگان، مدل نهایی براساس این نتایج توسعه یافت.
    یافته ها
    عناصر داده ای درخت تصمیم براساس نظرسنجی متخصصان، گایدلاین ها و دستورالعملهای تشخیص و غربال گری مرتبط با سرطان تخمدان به دست آمد. گره های برگ در درخت مذکور شامل انواع تومورمارکرها، پیگیری، اقدامات درمانی و ارجاعات می باشند. صحت درخت تصمیم توسط خبرگان تایید شد. ROMA(CA125+HE4) ،CA19-9 و CEA مهمترین تومور مارکرهایی است که براساس مدل تصمیم به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مدلهای تصمیم بالینی می توانند با ایجاد یکپارچگی در اطلاعات بیمار، به ارایه پیشنهادهای تشخیصی و درمانی خاص بپردازند. مدل طراحی شده در این پژوهش می تواند با تسهیل تصمیم گیری، تشخیص بیماری سرطان اپیتلیال تخمدان را به طور قابل ملاحظه ای بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: مدل های تصمیم بالینی، نئوپلاسم تخمدان، اپی تلیال، ریسک فاکتور
  • فریدون آزاده، سید جواد قاضی میرسعید، نادیا معتمدی، محمد زارعی* صفحات 53-61
    زمینه و هدف
    رتبه بندی کتابخانه های بیمارستانی بر اساس معیارهای استاندارد و الگوبرداری از کتابخانه های برتر، بهبود کیفیت خدمات کتابخانه ها را به همراه دارد. هدف این مطالعه رتبه بندی کتابخانه های بیمارستانی مبتنی بر شاخص های لایب کول و مدل ویکور بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش پیمایشی انجام شد. جامعه پژوهش 3850 کاربر بالفعل کتابخانه 8 بیمارستان دولتی شهر تهران(بیمارستان هایی با ظرفیت بالایی 320 تخت) در سال 1395 بود که با استفاده از دو پرسشنامه ی لایب کوال و مقایسات زوجی بررسی شد. روایی پرسشنامه های مذکور در مطالعات مختلف تایید شده است. ضریب آلفای کرونباخ بیشتر از 0.7 برای پرسشنامه ی لایب کوال و نرخ ناسازگاری کمتر از یک درصد برای پرسشنامه ویکور پایایی را تایید می کند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Expert Choice انجام شد. با حل تکنیک ویکور رتبه بندی صورت گرفت.
    یافته ها
    مطابق با سه معیار اصلی لایب کوال بعد «کتابخانه به عنوان یک مکان» با وزن 0.379 در درجه اول اهمیت و در همین بعد زیر معیار«وجود فضایی ساکت و آرام برای فعالیت های فردی» با وزن 0.364، در رتبه ی نخست قرار گرفت. بعد«کنترل اطلاعات» با وزن 0.318 در درجه دوم اهمیت و بعد«تاثیر خدمات» با وزن 0.303 در درجه سوم اهمیت قرار داشت. در رتبه بندی بر اساس شاخص ویکور کتابخانه ی بیمارستان فیروزگر در جایگاه نخست قرار داشت.
    نتیجه گیری
    کتابخانه ی بیمارستان فیروزگر از دانشگاه علوم پزشکی ایران رتبه اول را به خود اختصاص داده و می تواند به عنوان الگوی مناسبی برای سایر کتابخانه ها باشد.
    کلیدواژگان: کتابخانه های بیمارستانی، ارزیابی خدمات کتابخانه ای، کیفیت خدمات، لایب کوال، ویکور
  • علی دررودی، علیرضا دررودی*، حمیده رشیدیان، رجبعلی درودی صفحات 62-69
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین تصمیمات دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی انتخاب موضوع پایان نامه است و عوامل زیادی در این تصمیم اثر می گذارند. بدین منظور این مطالعه با هدف اولویت بندی معیارهای انتخاب موضوع پایان نامه از دید دانشجویان دکتری با استفاده از روش AHP و رتبه بندی انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه ی تحلیلی حاضر در سال 1394 بر روی دانشجویان دکتری تخصصی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران که در زمان انجام مطالعه در مرحله ی انتخاب موضوع پایان نامه بودند، انجام گرفت. ابزار پژوهش، پرسش نامه ی طراحی شده شامل سه بخش: سوالات دموگرافیک، سوالات مقایسه زوجی معیارها و در نهایت رتبه بندی معیارهای تاثیرگذار بر انتخاب موضوع پایان نامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش AHP، آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون Mann-Whitney، انجام گرفت.
    یافته ها
    تعداد 80 نفر از دانشجویان در این مطالعه شرکت کردند که 43 نفر(53/8 درصد) از آنها مرد بودند. بر اساس روش AHP، مهمترین معیار برای انتخاب موضوع پایان نامه، تازگی موضوع و کم اهمیت ترین آن محدود نبودن مکان اجرا به محل تحصیل بود. مهمترین معیار بر اساس روش رتبه ای علاقه به موضوع و کم اهمیت ترین آن محدود نبودن مکان اجرا به محل تحصیل بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه بین دو روش استفاده شده برای اولویت بندی معیارهای موثر در انتخاب موضوع پایان نامه تا حدودی تفاوت وجود داشت، با این حال بر اساس هر دو روش مهمترین معیارهای انتخاب موضوع پایان نامه از دید دانشجویان دکتری دانشکده بهداشت شامل تازگی موضوع، تسلط استاد راهنما به موضوع، دسترسی به امکانات و علاقه به موضوع بود.
    کلیدواژگان: انتخاب موضوع، پایان نامه، دانشجویان دکتری، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
  • حجت الله سلیمانی، فاطمه نوشین فرد*، فهمیه باب الحوائجی صفحات 70-79
    زمینه و هدف
    برای شناخت نیازهای ایثارگران و آشناسازی نسل های آینده با فرهنگ ایثار و شهادت نیاز به پایگاه اطلاعاتی برای ذخیره سازی اطلاعات داریم. اولین گام برای طراحی یک پایگاه مناسب ارایه الگوی مفهومی پایگاه است. تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی مفهومی ایجاد پایگاه ملی ایثارگران ایران شکل گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش با رویکرد ترکیبی(کمی-کیفی) در دو مرحله انجام شده است. مرحله اول با استفاده از روش تحلیل محتوا(کمی) و مرحله دوم با استفاده از تکنیک دلفی(کیفی) صورت گرفته است و ابزار گردآوری داده ها، نرم افزار اکسل 2016 بود. به کمک تکنیک دلفی الگوی مفهومی محقق ساخته در سه دور برای صاحب نظران ارسال گردید. بر اساس نظرات آنها نقشه نهایی پایگاه ملی ایثارگران شکل گرفت.
    یافته ها
    در میان مولفه های اصلی مقدمه ای بر جنگ حذف شد و تاریخچه جنگ به تاریخچه جنگ ها، لینک به پیوندها، دیگر مطالب به مطالب دیگر، هنر و جنگ به جنگ و هنر و مولفه ی فرعی امکانات به مولفه ی اصلی تبدیل شد. اطلاعات فرد ایثارگر تبدیل به بانک اطلاعات ایثارگران گردید که خود تبدیل به مولفه های فرعی بانک اطلاعات شهدا/ جانبازان/ آزادگان/ رزمندگان شد.
    نتیجه گیری
    مولفه های اصلی الگوی مفهومی پایگاه ملی ایثارگران ایران از دیدگاه صاحب نظران عبارتند از: صفحه اصلی، مقدمه، درگیری ها و عملیات، تجهیزات، مناطق جنگی، امکانات، اخبار، گلزار شهدا، قوانین ایثارگران، پرسش و پاسخ، تاریخچه جنگ ها، جنگ و هنر، بانک اطلاعات ایثارگران، آرشیو، پیوندها، راهنما، ارتباط با ما، پرسش های متداول، مطالب دیگر، منابع، درباره پایگاه، جستجو، نقشه.
    کلیدواژگان: پایگاه اطلاعاتی، ایثارگران، نقشه، الگوی مفهومی
|
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Abolfazl Keshavarz, Ebrahim Kord, Nastaran Ansari, Zamaneh Hajikhezri, Katayoun Samimi-Rad * Pages 1-10
    Background And Aim
    At the present time one of the strategies in vaccine design is generation of fusion proteins containing (including) immunogen of infectious agents and adjuvants. In this study design and construction of E2-fliC fragment as a vaccine candid was conducted by using fliC gene from Salmonella enterica and E2 gene from hepatitis C virus.
    Materials And Methods
    To prepare the E2-fliC construct, E2 and fliC fragments were first amplified from pBluscript-E2 and pBluscript-fliC, respectively by PCR method. To generate pcDNA-E2-fliC plasmid, E2 was subcloned into plasmid pcDNA3.1 () which was extracted from DH5α cells. The fliC sequence was then cloned into the pcDNA3.1-E2. To evaluate the expression of E2-fliC construct, it was inserted into the pEGFP-N3 expression vector. Then COS-7 cells were transfected with pEGFPN3- E2-fliC to evaluate the expression of the fusion protein by observation of the EGFP signal under the fluorescence microscope.
    Results
    By development of GFP fluorescent using fluorescence microscopy the most expression of E2-fliC construct was observed at 24h after transfection. The accuracy of the recombinant plasmid pcDNA-E2-fliC was confirmed by PCR, restriction enzymes and DNA sequencing.
    Conclusion
    Our findings suggest that E2-FliC fusion protein has expressed efficiently and most likely similar to HCV E2 protein induces immune system of mice after their immunization with pcDNA-E2-fliC.
    Keywords: fliC Gene_Salmonella enterica_E2 Gene_Hepatitis C Virus_Expression of E2-FliC_Fusion Protein
  • Afshin Mousavi Chalak, Aref Riahi *, Amin Zare Pages 11-24
    Background And Aim
    Scientific journals are known as one of the basic tools in knowledge development in today's world and have a special place in publication of the newest achievements of human knowledge and science. This study aimed to evaluate Iranian journals of medical sciences in Scopus database and determine their level in the world.
    Materials And Methods
    This is an analytical-descriptive study with Scientometrics approach. The research population includes all Iranian journals in the field of medicine which are indexed in Scopus database until 2016. We used SPSS and Excel software to analyze data and NodeXL to draw shapes and pictures.
    Results
    The findings show that the number of Iranian journals increased from 2 in 1999 to 78 in 2015. Also, 15 cities and 29 centers and universities have played a role in publishing those journals. Meanwhile, the findings show that Iranian indexed journals are at a lower level compared with those of the developed and industrial countries.
    Conclusion
    The most important reasons for Iranian journal's growth were "the policy of Scopus to increase scientific journals", "observance of standards and compliance with international fashion and standards of medical journals”, and the like. We concluded that Iranian journals compared with those of other countries are not at a good quality position and that it is essential to have an appropriate policy by the Ministry of Health and its subordinate Universities.
    Keywords: Scientific Journals, Medical Journals, Iran, Citation Database, Scopus, Scientometrics
  • Samin Nobakht, Somayeh Bagheri, Esmaeil Mehraeen *, Ahmad Reza Shamsabadi Pages 25-33
    Background And Aim
    Successful implementation and optimum use of telemedicine technology depends on providing the necessary infrastructure and the success factors of this technology, such as high-speed broadband. The present study is aimed at feasibility study on the implementation of telemedicine in selected hospitals of Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was conducted in selected hospitals in 2016. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire that its content validity and structure were measured by four professors of health information management. Reliability of the questionnaire was determined using internal correlation test (Cronbach's alpha=0.83). The results were analyzed using descriptive statistics (average and standard deviation) and inferential statistics.
    Results
    According to the findings, 82.2% of the hospitals had no access to high-speed broadband and only 5.5% had optics fiber. Insurance and repayment obstacles and shortages of technical staff were identified as the main barriers and medical personnel's resistance and licensing issues were identified as the low importance barriers to the implementation of this technology. Organizational and cultural factors (p-value=0.001), technical infrastructure (p-value=0.005) and financial requirements (p-value=0.021) of telemedicine technology had a significant difference of 5% error rate with education level and orientation.
    Conclusion
    Due to barriers such as lack of video conferencing tools, the lack of high-speed broadband, and inadequate funding for the purchase and implementation of the necessary equipment, the studied hospitals currently were not able to provide telemedicine services.
    Keywords: Telemedicine Technology, Information Infrastructure, Feasibility
  • Arefeh Kalavani, Maryam Kazerani *, Maryam Shekofteh Pages 34-43
    Background And Aim
    With the development of the Internet and databases and the increasing need to institutionalize evidence-based medicine, physician's awareness and use of evidence-based medical databases and concepts are considered to be necessary. Therefore, the aim of this study is to evaluate the knowledge and use of evidence-based medical concepts and databases among residents of Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBMU).
    Materials And Methods
    The present study is an applied and descriptive research. The population of this study comprised 192 SBMU residents in 2016. A questionnaire was used for data collection and SPSS software was applied for data analysis.
    Results
    The findings showed that residents obtained 2.99 for knowledge and 2.73 for the use of evidence-based medical databases out of a total average of 5 points, which indicates that their knowledge and practical use of evidence-based medical databases are moderate. Databases about which residents have the highest knowledge and practical use are UpToDate, PubMed Clinical Queries, and Cochrane, respectively.
    Conclusion
    The majority of residents at Shahid Beheshti University of Medical Sciences do not have sufficient awareness about databases and concepts of evidence-based medicine; in fact, most of the resources that are used to answer their information needs are non-evidence-based resources. Therefore, planning to accept evidence-based medicine and databases and teach them to residents is essential.
    Keywords: Evidence-Based Medicine, Databases, Residents, Shahid Beheshti University of Medical Sciences
  • Reza Safdari, Leila Shahmoradi, Marjan Daneshvar, Elmira Pourtorkan *, Mersa Gholamzadeh Pages 44-52
    Background And Aim
    The Ovarian epithelial cancer is one of the most deadly types of cancers in women.Thus, the purpose of this study was to investigate the most effective factors in predicting and detecting Ovarian cancer in the form of a decision tree to facilitate the Ovarian cancer diagnosis.
    Materials And Methods
    The present study was a descriptive-developmental study. The main research tool applied in this study was a checklist which was designed based on the medical records, published studies, scientific references, and expert consultation.To determine the content validity of the checklist, the CVR method was applied. Next, survey research was done with aid of Likert-based checklist based on expert opinions in gynecology. Finally, to develop the decision tree, the results of the expert survey were analyzed and the final model was implemented based on the survey results.
    Results
    The data elements of final decision tree were derived from the result of expert surveys, guidelines, clinical pathways and strategies in context of diagnosis and screening of Ovarian cancer. The leaf nodes in the tree include different types of tumor markers, following up, therapeutic measures, and referrals. The accuracy of the decision tree was approved by the experts. The most important tumor markers that obtained from the decision model in this study were CA19-9, ROMA (CA125 HE4) and CEA.
    Conclusion
    Clinical decision models can provide specific diagnosis and therapeutic suggestions by creating patient information integration framework. The model developed in this study can improve the diagnosis of epithelial Ovarian cancer considerably by facilitating decision making.
    Keywords: Clinical Decision Model, Ovarian Neoplasm, Epithelium, Risk Factors
  • Fereydoon Azadeh, Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Nadia Motamedi, Mohammad Zarei * Pages 53-61
    Background And Aim
    Ranking of hospital libraries based on standard criteria and taking pattern of top libraries would improve the quality of library services. The purpose of this study was to rate hospital libraries based on LibQual criteria and Vikor model.
    Materials And Methods
    This study was conducted in a survey method. The statistical population was 3850 actual users of the library of 8 governmental hospitals (with capacities up to 320 beds) in Tehran in 2016. To achieve the goals, The LibQual questionnaire and AHP technique were used. The validity of both questionnaires has been confirmed in various studies. Cronbach's alpha coefficient greater than 70 percent For LibQual questionnaire and inconsistency rates less than one percent for Vikor questionnaire confirm the reliabilities. Data analysis was performed using the expert choice software. Ranking were done using the Vikor technique.
    Results
    According to three main dimensions for LibQual, "library as a place" weighing 0.379 was the first preference, and "quiet space for individual activities" weighing 0.364 was the first in this dimension too. The dimension of "information control" weighs in 0.318 at the second, and "service impact" weighs 0.303 was in the third grade. In the ranking based on the Vikor criteria, the Library of Firoozgar hospital was in the first place.
    Conclusion
    The library of Firoozgar hospital in Iran university of medical sciences was the forefront and could be an exemplar for the other libraries.
    Keywords: Hospital Libraries, Library Service Evaluation, Service Quality, LibQual, Vikor
  • Ali Darrudi, Alireza Darrudi *, Hamide Rashidian, Rajabali Daroudi Pages 62-69
    Background And Aim
    Choosing thesis topic is one of the most important decisions of postgraduate students and many factors affect such decision. This study aimed to prioritize the criteria for choosing thesis topic from Ph.D. students’ viewpoint, using the analytic hierarchy process (AHP) and ranking methods.
    Materials And Methods
    This analytical study was carried out on the School of Public Health PhD students of Tehran University of Medical Sciences (TUMS), who were in thesis topic selection phase. For data collection, a questionnaire was used; it consisted of three parts: demographic questions, pairwise comparison of criteria, and ranking the criteria affecting thesis topic selection. Data was analyzed using the AHP method, and descriptive and inferential statistics (Mann-Whitney).
    Results
    A total of 80 Ph.D. students participated in this study, of whom 43 (53.8%) were male. Based on the AHP method results, the most important criterion for thesis topic selection was the novelty of subject matter and the least important one was the location of study setting. The most important criterion based on the ranking method was the participants’ interest in the topic and the least important one was the location of study setting.
    Conclusion
    Although the results of the two methods used to prioritize the thesis topic selection criteria were somewhat different, based on both method results, the most important criteria from the viewpoint of School of Public Health PhD students were the novelty of subject matter, supervisor’s proficiency in it, access to required resources, and participants’ interest in subject matter.
    Keywords: Thesis, Topic Selection, Ph.D. Students, Analytical Hierarchy Process (AHP)
  • Hojatollah Soleimani, Fatemeh Nooshinfard *, Fahimeh Babolhavaeji Pages 70-79
    Background And Aim
    To understand veterans’ needs and to make future generations familiar with the culture of self-sacrifice and martyrdom, we need a database to store information. The first step for designing a base is to provide a conceptual framework of the base. This study aims to provide a conceptual model to create the national base of veterans in Iran.
    Materials And Methods
    This research was conducted in a two-step, mixed approach. The first step was conducted using content analysis method (quantitative) and the second step using Delphi (qualitative) technique. Data collection tool was Excel 2016 software. With the help of Delphi technique, a researcher-made conceptual pattern was sent to the experts in three rounds. Based on their views, the final plan of national base of veterans was formed.
    Results
    Among the main components, introduction to the war was removed, history of war changed to history of wars, link to links, other materials to other contents, art and war to war and art, and the sub-component of possibilities turned into the main component. Veterans’ personal information turned into veterans’ database that changed into subsidiary components of the martyrs / veterans / prisoners-of-war / warriors database.
    Conclusion
    The main components of the conceptual pattern of national base of veterans of Iran include: home page, introduction, conflicts and operations, equipment, war zones, facilities, news, cemeteries of martyrs, veterans’ rules, questions and answers, history of wars, war and art, veterans’ database, archives, links, guide, contact with us, FAQs, other content, resources, about the base, search, map.
    Keywords: Database, Veterans, Map, Conceptual Pattern