فهرست مطالب

مطالعات حقوق خصوصی - سال سی و هفتم شماره 3 (پاییز 1386)

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال سی و هفتم شماره 3 (پاییز 1386)

  • 345 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/11/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقالات
  • فرهاد ایرانپور صفحه 1
    مطالعه تاریخی در قراردادهای نفتی مؤید آن است که قراردادهای نفتی چهره ای از معارضه منافع شرکت های نفتی خارجی با منافع ملی دولت میزبان می باشد. چهره ای که امروزه به سمت مشارکت در تقسیم منفعت و یا توزیع متناسب منفعت سیر قهری داشته است. در راستای تبین این طرز تفکر و گرایش جدید به تقسیم و توزیع منفعت بین شرکت های نفتی و دولت میزبان در این مقاله ابتدا به بررسی مشخصات عمومی قراردادهای نفتی می پردازیم تا مبانی عمومی تعارض و یا تعامل تبیین و آنگاه در ادامه مشخصات خاص قراردادهای نفتی را موضوع مطالعه خود قرارمی دهیم، تا نحوه تاثیرگذاری مبانی نظری حاضر در قراردادهای نفتی مورد امعان نظر قرار گیرد، نحوه تاثیری که در روش تقسیم خطرات و منافع مالی ناشی از عملیات اکتشافی و توسعه و نیز میزان مداخله دولت میزبان در انجام عملیات اکتشافی و توسعه ای تبلور می یابد.
    کلیدواژگان: تعارض و یا اشترک منافع در قراردادهای نفتی، قراردادهای نفتی، مشخصات اختصاصی قراردادهای نفتی، مشخصات عمومی قراردادهای نفتی
  • حدود آزادی طرفین دعوی در تعیین صلاحیت قضایی بین المللی: جایگاه داوری تجاری بین المللی
    محمود باقری صفحه 29
    تقبل صلاحیت قضایی بین المللی نسبت به دعاوی خصوصی بین المللی از طرف محاکم ملی و یا دیوان های داوری تجاری بین المللی مبتنی بر اصولی است که از مهم ترین آنها می توان اصل آزادی اراده طرفین دعوی در انتخاب دادگاه یا دیوان داوری مورد نظر خویش را نام برد. مع هذا این وضعیت تحت تاثیر تحولاتی که در سطح داخلی و جهانی رخ داده اند دچار تغییراتی شده است. از یک طرف دخالت دولت ها از طریق حقوق اقتصادی محدودیتی را به وجود آورده و از سوی دیگر روند جهانی شدن و آزادی اقتصادی باعث توسعه نهادهای دادرسی خصوصی، مخصوصا داوری تجاری بین المللی شده است. این مقاله تعامل نظام های حقوقی ملی را با داوری تجاری بین المللی مورد بحث قرار می دهد.
    کلیدواژگان: آزادی اراده، اجرای احکام خارجی، تجارت بین الملل، داوری، صلاحیت قضایی بین المللی، عدالت خصوصی
  • محمد جواد جاوید صفحه 63
    مقاله حاضر قصد دارد تا حقوق بشر را از منظر اندیشه پست مدرن مورد مطالعه قرار دهد. فرضیه نوشتار خاطر نشان می سازد که تفسیر غالب از تحلیل گفتمان پست مدرن پیرامون حقوق بشر مبتنی بر اصل ناسازگاری بین این دو است. در این راستا پسامدرنیسم، به مثابه یک تحول فکری و نه صرفا پدیده ای تمدنی، از یک سو مساله همگانی شدن و جهانی بودن حقوق بشر و عقلانیت حاکم بر آن را به چالش می کشد و از سوی دیگر با مبانی اخلاقی این حقوق هم صدا می شود. در نتیجه این نوع نگاه به حقوق بشر منجر به دو غایت متفاوت گردیده است: از طرفی اندیشه حقوق بشر به عنوان یک بنیان نظری انسانی به رسمیت شناخته می شود و از طرف دیگر بنیاد عملی آن به واسطه نسبی گرایی بر مجمع الجزایری از غیریت ها و شکاکیت ها تکیه کرده است. تار و پود معرفتی این روابط در حوزه حقوقی انسان معاصر در مقاله حاضر رقم می خورد.
    کلیدواژگان: انسان شناسی، پسامدرنیسم، جامعه مدنی، جهان شمولی، حقوق بشر، حقوق طبیعی، طبیعت بشری، فلسفه حقوق، قانون، نسبی گرایی
  • حسین خزاعی صفحه 97
    داور بر مبنای قرارداد طرفین به حل اختلاف رسیدگی و رای صادر می کند. رای داور قاطع دعوی می باشد و در نظم عمومی اثر می گذارد. لذا شناخت آن حائز اهمیت فراوان است. رای داور شکل خاصی ندارد، ولی باید در شکل به مقررات داوری و در محتوی به خواسته های طرفین پاسخ گوید. رای داور باید مدلل باشد و مخالف قوانین موجد حق نباشد. وقتی که رای صادر شد داور فارغ می شود و رای او قطعی و لازم الاجراء است و ارزش امر مختومه را دارد. در این مقاله سعی بر شناخت (رای داور) داریم.
    کلیدواژگان: اتاق بازرگانی بین المللی و آنسیترال، اصول کلی حقوق، داوری بین المللی، رای داور، معاهدات بین المللی
  • عبدالرسول دیانی صفحه 127
    این تحقیق ناظر به شناخت حقوق اروپا و فرانسه و آمریکا به طور جزئی در مورد سه موضوع مربوط به خیار عیب یعنی معنای عیب، ضمانت اجرای وجود عیب و شرط تبری از عیوب و تطبیق آنها با حقوق اسلام و قانون مدنی است. خیار عیب قانون مدنی پاسخگوی نیازهای زمان ما نیست و باید سه اصلاح کلی با هدف حمایت از مصرف کننده در آن صورت گیرد. اولا عیوب کالاهای جدید بر مبنای «تخلف از وصف مورد توافق» تعریف شود. ثانیا ضمانت اجرای الزام به تعمیر و یا تعویض نیز در بین ضمانت های اجرایی خیار عیب بیاید. ثالثا شروط محدود کنند? مسئولیت بایع باطل شناخته شوند تا سازندگان و فروشندگان عمده با درج این شروط از جهل مشتریان خود سوء استفاده ننموده و نتوانند به تحمیل کالاهای خود بر مشتریان بی پناه -که تنها خطایشان اعتماد به بازار بوده، دست یازند.
    کلیدواژگان: ارش، اوصاف جوهری، حقوق اروپایی، حقوق مصرف کننده، خیار تخلف وصف، خیار عیب، شرط تبری از عیب، گارانتی
  • محمد سلطانی صفحه 155
    آنچه که بررسی نتیجه تلاقی و برخورد داوری و ضمانت نامه بانکی را بحث انگیز می سازد، اصل استقلال ضمانت نامه و نیز احتمال فراوان کاربرد همزمان این دو ابزار - حداقل از لحاظ تئوریک - است، هر چند همان طور که در عمل خواهیم دید برخورد این دو ابزار حقوقی فراوان نیست و رویه قضایی در دسترس محققان بسیار کمتر است. در بررسی اشکال مختلف برخورد داوری و ضمانت نامه بانکی، رابطه قرارداد داوری و ضمانت نامه را در بخش اول و اثر حکم داوری بر ضمانت نامه را در بخش دوم بررسی نموده ایم. قرارداد داوری ممکن است در قرارداد پایه شرط شده باشد که در این صورت علی الاصول تاثیری بر ضمانت نامه ندارد، اما چنانچه در ضمن سند ضمانت نامه شرط شده باشد، داور در چارچوب مقررات، در خصوص اجرا یا عدم اجرای ضمانت نامه حق تصمیم گیری خواهد داشت. از سوی دیگر حکم داوری در ضمانت نامه اسنادی و ضمانت نامه عندالمطالبه دو نقش متفاوت بازی می کند. اما در دید نهایی هر دو می توانند پرداخت یا عدم پرداخت وجه ضمانت نامه را توجیه نموده و بر آن تاثیرگذار باشند.
    کلیدواژگان: اصل استقلال، حکم داوری، ضمانت نامه اسنادی، ضمانت نامه بانکی بین المللی، ضمانت نامه متقابل، قرارداد داوری
  • ناصر کاتوزیان صفحه 179
    از دیر باز گفته شده است که تامین سلامت و بهداشت عمومی در زمره مهم ترین وظایف دولت است. ابزار اجرای این وظیفه حیاتی، استفاده از قانون گذاری مناسب برای منع سوداگران از تجاوز به قواعد اخلاقی و تمهیدهای لازم به منظور بهبود شیوه زندگی در اجتماع است. وظیفه تامین بهداشت عمومی چندان به نظم عمومی وابسته است که به بهانه اقدام داوطلبانه اشخاص نیز نمی توان از آن طفره رفت و قربانیان بیگناه را در برابر کالا های زیانبار بی پناه گذارد.از سوی دیگر، بیش از نیم قرن است که زیان استعمال و اعتیاد به سیگار ثابت شده و مقام های بهداشتی بارها اعلام کرده اند که دود سیگار خطر ابتلا به انواع بیماری ها را، حتی برای همنشینان معتادان، افزایش می دهد. با وجود این، مبارزه با این پلیدی به دلیل ملاحظات اقتصادی و نفوذ سوداگران، متناسب با خطرهای سهمگین آن نیست. به همین جهت، مطالعه شیوه های مبارزه و کارآیی حربه قانون گذاری و تمهیدهای اجتماعی از ضرورت های زندگی کنونی است که در این تحقیق به آن پرداخته می شود تا از تجربه ها پند آموزیم و عبرت بگیریم.
    کلیدواژگان: اعتیاد به سیگار، تولید و عرضه سیگار، ضمان ناشی از اعتیاد به سیگار، قاعده اقدام، مسوولیت، مسوولیت محض تولید کننده سیگار
  • محمود کاظمی صفحه 207
    شیوع بیماری های ویروسی خطرناک (همچون ایدز و هپاتیت) در اواخر قرن گذشته و امکان انتقال آنها از طریق تزریق خون، مساله آثار حقوقی و مسوولیت ناشی از انتقال خون آلوده را مطرح کرده است. در جریان انتقال خون عوامل متعددی دخالت دارند و ممکن است مسوول باشند و مسوولیت هر یک تابع قواعد خاص است: مراکز انتقال خون، مراکز درمانی که خون آلوده در آنجا به بیمار تزریق شده، پزشکی که انتقال خون را تجویز نموده یا آن را تزریق می کند، عامل حادثه ای که سبب جراحت زیان دیده و نیاز او به تزرق خون شده و بالاخره دولت به اعتبار اینکه تهیه و توزیع فرآورده های خونی یک خدمت عمومی محسوب شود. مراکز انتقال خون یک نوع تعهد ایمنی (از نوع تعهد به نتیجه) دارند و متعهدند خونی را (یا فرآورده خونی) ارایه و توزیع نمایند که از هر نوع آلودگی عاری باشد. بنابراین اگر کشف شود که خون ارایه شده آلوده بوده، آنها مسوولند مگر اینکه ثابت نمایند عامل خارجی سبب آلودگی خون شده است. هر گاه بعد از تزریق خون به شخص، آثار و علایم ابتلا به بیماری (نظیر ایدز، هپاتیت یالله) که امکان انتقال آن از طریق خون وجود دارد، آشکار گردد، و ثابت نشود که عاملی غیر از خون علت ابتلای به بیماری بوده است، فرض می شود که خون تزریق شده عامل بیماری بوده و به عبارتی، خون تزریق شده آلوده بوده است.
    کلیدواژگان: انتقال خون آلوده، برهان سبر و تقسیم، تعهد ایمنی، رابطه سببیت، مسوولیت مدنی، نظریه برابری اسباب و شرایط
  • عباس علی کدخدایی صفحه 241
    سوال از دموکراسی در اتحادیه اروپایی این روزها با سوال مربوط به ماهیت این اتحادیه به یکدیگر گره خورده و مکررا نزد اصحاب نظر و اندیشه ماهیت اتحادیه، دموکراسی در اتحادیه و چالش های پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. تدوین معاهده قانون اساسی اگرچه گامی مهم در پاسخ به این قبیل سوالات بوده، لیکن به دلایل گوناگون نتوانسته پاسخ نهایی را به علاقه مندان ارایه نماید. شاید یکی از این دلایل ماهیت معاهده است که اگرچه عنوان قانون اساسی دارد لیکن فراتر از قراردادی بین دول عضو از آن انتظاری دیگر نمی رود. اما مهمترین دلیل این عدم موفقیت رویکرد مسوولین اتحادیه و دول عضو است که نمی توانند جایگاهی فراتر از یک سازمان منطقه ای برای اتحادیه در نظر بگیرند. با این حال معاهده جدید قانون اساسی با رویکرد انسانی خود سعی نموده ولو در ماهیت نظرگاه جدیدی را در رابطه بین دول عضو و اتحادیه ارایه نماید و با بذل توجه به حقوق شهروندان کفه ترازو را نسبت به آنان سنگین تر نماید شاید اقبال عمومی شهروندان را بتواند به خود جلب نماید. نگاه مراجع قضایی دول عضو به ماهیت اتحادیه و قوانین و مقررات آن با توجه به مقوله دموکراسی در این مقاله نیز مورد بحث واقع شده و سعی گردیده تا از پس نگاه این مراجع، ماهیت اتحادیه ارزیابی گردد.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپایی، حاکمیت، دموکراسی، قانون اساسی گرایی، مشروعیت
  • پژمان محمدی، سعید صفیان صفحه 267
    ماده 793 قانون مدنی صراحتا بیان می دارد: «راهن نمی تواند در رهن تصرفی کند که منافی حقوق مرتهن باشد، مگر به اذهن مرتهن» اما، در میان تصرفات حقوقی، اینکه چه نوع تصرفاتی منافی حق مرتهن است اختلات آرایی را مخصوصا در رویه قضایی ایجاد کرده است. فروش مال الرهانه نمونه بارزی از تصرفات حقوقی است که دامنه آن تا سطح دیوان عالی کشور کشیده شده است. اختلاف در این است که بعضی از دادگاه ها فروش مال الرهانه را مطلقا غیر نافذ محسوب و دعوی خریدار مال الرهانه را تا وقتی که ملحق به اجازه راهن نگردیده و یا از مال الرهانه فک رهن به عمل نیامده است، قابل استماع نمی دانند. در مقابل، بعضی دیگر از دادگاه های دادگستری، بیع مال الرهانه را در صورتی که توام با شرط مربوط به حفظ حقوق رهنی مرتهن باشد، نافذ محسوب و مالک را به انجام تعهدات ناشی از آن و از جمله تنظیم سند رسمی، ملزم می دانند. رای اصراری 21-12/ 12/1376 شعب حقوقی دیوان عالی کشور، در طرفداری از نظر اخیر صادر گردیده است. اما مقررات قانونی و سابقه موضوع در فقه امامیه و خاصه مکانیسم حقوقی ناظر بر شرط و قرارداد اصلی، نظر اول را تایید می کند. شرط ناظر بر حفظ حقوق رهنی مرتهن، که اقوی دلیل قائلین نظر دوم است، دارای قدرتی که حقی را برای استماع دعوی خریدار مال الرهانه ثابت کند، نیست.
    کلیدواژگان: حفظ حقوق رهنی مرتهن، رای اصراری دیوان عالی کشور، رهن، رویه قضایی، فروش مال الرهانه
  • غلام رضا محمدنسل صفحه 293
    نظریه های گوناگونی در زمینه تبیین علل وقوع جرم و روش های پیشگیری از آن ابراز شده است. برخی از این نظریه ها علل بسیار دور را مورد بررسی قرار می دهند و به عواملی مانند وراثت و تربیت اوان کودکی می پردازند. عده ای دیگر از نظریه پردازان علل قریب به وقوع جرم را مورد مطالعه قرار داده و رویکردی عینی تر و کاربردی تر در مطالعه علل و عوامل وقوع جرم دارند. نظریه فرصت جرم، از دسته اخیر به شمار می رود. این نظریه، ارتکاب جرم را ناشی از تقارن فرصت جرم دانسته و معتقد است اصلی ترین راه برای پیشگیری از جرم، از بین بردن فرصت های جرم است. در حال حاضر، این نظریه پایه و اساس بسیاری از روش های مکانیکی پیشگیری از جرم قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: پیشگیری اجتماعی، پیشگیری از جرم، پیشگیری وضعی، فرصت جرم، کاهش جرم، کاهش فرصت جرم
  • ناصر کاتوزیان صفحه 323
    عدالت گوهری است که هر نظام حقوقی، و از جمله حقوق بشر، طالب آن است. حقوق بشر تنها نظامی است که به دلیل طبع خود چهره جهانی دارد و حاکمیت دولت ها نیز نمی تواند مانع مهمی در راه نفوذ آن به وجود آورد. با وجود این، عادات و رسوم و مذاهب و اخلاق محلی حاشیه ای را برای قواعد حقوق داخلی حفظ می کند. اشکال مهم آرمان عدالت خواهی، به عنوان خمیر مایه اصلی حقوق بشر، ابهام در تعریف و تمیز آن است. ولی، اختلاف ها و ابهام ها نباید مانع تلاش برای یافتن تعریفی مناسب برای آن باشد. هنر تمیز عدالت، بسان سایر هنرها، با هنرمند ویژه آن هنر است و مردم عادی تنها زمینه ساده ای از آن را درک می کنند و زوایای پنهان این مطلوب را در نمی یابند. عدالت مفهومی اخلاقی است، پس تمام عواملی که در ایجاد اخلاق اجتماعی موثر است در تحقق و تکوین آن موثر است. به همین جهت، بسیاری از اندیشمندان اعتقاد دارند که تنها قضات هستند که به عنوان قشر برگزیده اجتماعی صلاحیت تمیز عدل و ظلم را دارند.
    کلیدواژگان: آزادی، اخلاق، ارزش، برابری، حاکمیت، حقوق بشر، عدالت
|
  • Farhad Iranpour Page 1
    The historical study of the Petroleum Contract improve that the Petroleum Contract is emergence of the conflict of interest of the Host country and foreign company. The conflict which is actually is transformed into collaboration in the Petroleum Contract. In order to determine this tendency to collaboration and distribution of interest and risks between the Host country and foreign company we shall focus at first on the general specification of the Petroleum Contract enabling us to specify the particularity of the Petroleum contracts which has the predominant effects on the method of the distribution of the interests and risks in exploration, development and exploitation of the petroleum in the Petroleum Contract.
  • PARTY AUTONOMY IN INTERNATIONAL COMMERCIAL TRANSACTIONS: THE PLACE OF INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION
    Mahmood Bagheri Page 29
    Party Autonomy in International Commercial Transactions: the Place of International Commercial ArbitrationThis paper tries to show that commercial arbitration is an important part of a general transformation, which is taking place in both domestic and international law. For various reasons there has been a strong desire for a private system of justice including arbitration and a general reluctance to submit private disputes to State courts. As a result of the expansion of international trade and investment, the second part of the last century witnessed an unprecedented growth of international arbitration. The prospect of a private dispute settlement represents an international regime which, despite national regulatory interventions, is based on a market economy, private law and a spontaneous order. The popularity of arbitration has, therefore, its roots in the changing patterns of social interactions in the modern market economies and in particular the ideas of liberty and choice of individuals to control their life. Consequently, arbitration and other forms of alternative dispute resolution are increasingly claiming ground from public administered justice.
  • Mohammad-Javad Javid Page 63
    Cet article vise à analyser la nature du discours postmoderne sur des droits de lhomme. Largument principal suppose que le postmodernisme semble être incompatible avec lidée des droits de lhomme en raison de son hostilité aux conceptions de l’éternité et de luniversalité de sujet. Dautre part, le discours postmoderne ne sous-estime pas les issues "morales modernes" comme fondements de droits de lhomme. Des règles morales incontestées qui sont les bases identiques de toute civilisation humaine. Par conséquent ceci compte deux conclusions controversées: ladoption dun pragmatisme par des post-modernistes, lorsqu’il s’agit une lecture morale et pratique des droits de lhomme, et labandon d’une approche à la fois fondatrice et juridique quand il est question de théoriser des droits de lhomme et de la formation d’une société civile universelle.
  • Hossein Khazai Page 97
    L’arbitre tranche le litige qui lui est confie selon la procedure appropriee tout en respectant les principes auxquels elle est soumise. Susceptible des effects sur l;ordre public, l’etude de la sentence revet une importance capitale.Bien qu’elle n’est soumise a aucune regle, la sentence arbitrale n’est guere liberee de toute entrave qui s’impose: en ce qui concerne la forme, suivre les regles de procedure, et quant au fond, donner satisfaction aux pretentions des parties au litige. La sentence rendue, l’arbitre est dessaisi. Il ne reste que recevoir l’exequatur du juge de l’ordre judiciaire, ce qui lui confere l’autorite de chose jugee.
  • Abdol Rasoul Dayyani Page 127
    This article hold to a comparative study in the three legal systems of European, French, American and Iranian concerning the obligation of warranty the hidden defects of products in the sale contracts. In the first instance to determinate the signification of defect and des sanctions foreseen in case of defect of product and finally the elimination of non-liability clauses in the same contract by referring the logic governing on the contract law and the Islamic regulation of Shariat.law, refun
  • Mohammad Soltani Page 155
    Ce qui rend controversable l’étude du résultat de la confrontation entre l’arbitrage et la garantie bancaire sont le principe d’indépendance de la garantie et la Forte possibilité – au moins du point de vue théorique – de l’application simultanée de ces deux moyens juridiques.Néanmoins nous verrons ensuite que la rencontre de ceux-ci est d’un faible degré de contingence et que la jurisprudence est encore moins disponible aux chercheurs. Pour envisager les différents modes de cette confrontation nous avons vérifié dans la première partie de cette œuvre, le rapport entre la clause d’arbitrage et la garantie bancaire. L’effet de sentence arbitrale sur la garantie fait le sujet d’étude de notre deuxième partie. Il se peut que la clause darbitrage soit stipulée dans le contrat de base. Dans ce cas, celle-ci ninfluence pas en principe le paiement de garantie. En cas de sa stipulation au corps de la lettre de garantie, l’arbitre aura, dans la limite des dispositions jurisprudentielles, le droit de décider sur l’exécution ou la non-exécution de la garantie.D’une garantie documentaire à une garantie à première demande simple, le rôle de la sentence arbitrale change, toutefois toutes les deux peuvent à posteriori justifier le paiement ou le non-paiement de la garantie et y apporter des effets.
  • Nasser Katouzian Page 179
    Since ancient times, government’s responsibility to safe Guard and the public health is known among the duties of state. The achievement of this important task requires legislative interventions. Legislation is a maine key element of controlling the dangerous products.Tobacco control respresents a very clear example of how law can be used to ensure public healt. For hundred of years governments and other palicymakers have enacted various law to control tobacco use. That is because, from several research, and official reports, nicotine is addictive and cause many diseases, like cancer of toungue. Neverselesse, the war against tobacco is not enough efficient and has no desirable result, mainely because of economic observations and influence of producers.So, it is very helpful to study the various method of legislative control of producers and users of cigarette in different countries and the efficiency of each one.
  • Mahmoud KazÉmi Page 207
    Ľ apparende des maladies dangreuses Comme le Sida et l’ Hépatite (qui se transfērent par le sang), dans les derniēres années du siēcle precedent, pose problémes du asng contaminé et de reparation des prejudices subis par les victims. Dans le process de la transfusion du sang participant les intervenants multiplicatifs qui peuvent être responsible: Les centres de transfusion, les hôpitaux et les médecins. Les centres de transfusion sont tenus de fournir aux receveurs des produits exempts de vice. Iis ne peunent śexonérer de cette obligation de sécurité que par la prevue d’une cause étrangēre qui ne puisse leur être imputée
  • A.A. Kadkhodaee Page 241
    The question of democracy in the EU is related to its nature. Scholars have repeatedly discussed the EU nature, democracy and its challenges. The EU Constitution Treaty, although being a basic step towards answering these questions, is yet not responding to all of them. One reason may be that although the treaty has the title of Constitution, it is not treated more than an international agreement among the member states. Perhaps, the main obstacle in reaching such a vital goal is desire of the EU authorities that are reluctant to regard it more than a simple regional organization. However, this treaty by a humanity approach is trying to approach a novel view as regards relations between the member states and the Union, while its main theme has been the making of a balance for the citizens in order to draw their attention. In this paper, the approach of the judicial systems of the member states towards the EU nature and its regulations as regards democracy have been tackled and finally its nature has been evaluated through this view.
  • Pejman Mohammadi Page 267
  • Gholamreza Mohammadnasl Page 293
    A Variety of theories have been emerged about the crime and the way to prevent it. Some of these theories focus on far causes to crime committing and study about genetic and elderly treatment of children and other problems like this, while, others study closer causes to crime commitment. Crime opportunity theory is one of the last kinds. In this theory, Crime is a product of crime opportunities conjunction and thereby the effective way to prevent it, is the removing or reduction of crime opportunities. Today, this theory forms the base of different mechanical methods of crime prevention.