فهرست مطالب

مطالعات حقوق خصوصی - سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نصرالله ابراهیمی*، شادی کسنوی صفحات 173-191
    تعارض اجتناب آمیز دو اصل سرزمینی بودن حقوق مالکیت فکری و لامکان بودن اینترنت در مرحله اجرا، تعیین قانون حاکم بر فعلی را که ادعای ناقض حق بودن آن شده تحت تاثیر خود قرار داده است، به خصوص در بحث حق کپی رایت که ثبت در آن ملاک حمایت نیست، این امر به کمرنگ شدن اصل سرزمینیبودن در تعیین قانون حاکم منجر شده است. از طرف دیگر کنوانسیون های بین المللی و منطقه ای که به بحث تعیین قانون حاکم بر دعاوی پرداخته اند، مربوط به نقض سنتی در محیط فیزیکی اندو ازاین رو بر پایه اصل سرزمینی بودن استوارند. در نتیجه در دعاوی نقض کپی رایت در محیط لامکان اینترنت، به سبب مردد بودن اصل سرزمینی قابلیت اجرایی ندارند. به همین دلیل غالب کشورها ناگزیر به رجوع به قواعد کلی در تعیین قانون حاکم اند. از آنجا که در حال حاضر رویه واحدی در بین کشورها وجود ندارد و قدر مسلم به کارگیری راه حل های انفرادی داخلی توسط کشورها به حل مسئله کمک نمی کند، این امر ضرورت یکسان سازی قوانین در جهت حفظ منافع طرفین دعوا را نمایان می سازد. ازاین رو این مقاله در جهت هموار کردن مسیر گذر از صلاحیت قانونی ناهماهنگ و پراکنده به سمت حمایت کپی رایت جامع و بین المللی تدوین شده است.
    کلیدواژگان: تعیین قانون حاکم، تعهدات غیر قراردادی، محیط اینترنتی، نقض کپی رایت
  • علی اسلامی پناه* صفحات 193-211
    هر نیرویی که منشا ایجاد قاعده حقوقی باشد، منبع حقوق نامیده می شود. در اغلب نظام های حقوقی، عرف منشا ایجاد قاعده حقوقی است. عرف قاعده ای عام و دائمی است که به طور مستقیم از اراده مردم ناشی می شود و دولت در ایجاد آن نقشی ندارد. امروزه جایگاه عرف به منزله منبع حقوق در کنار دیگر منابع، محل بحث و گفت و گوست. در واقع پرسش این است که آیا جایگاه عرف هم عرض، بالاتر یا پایین تر از قوانین موضوعه است؟ در برخی نظام های حقوقی مانند کشورهای آنگلوساکسون عرف منبع درجه اول حقوق است و قانون پس از آن قرار می گیرد. در غالب نظام های حقوقی موسوم به حقوق نوشته، عرف منبع درجه دوم است و بعد از قانون قرار می گیرد. در نظام حقوقی کشور ما پرسش اساسی این است که آیا عرف منبع حقوق است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، پرسش بعدی این است که جایگاه عرف شبیه به یکی از دو نظام مذکور است یا وضعیت دیگری دارد؟ در این مقاله تلاش شده است که به پرسش های مذکور مستندا پاسخ داده شود.
    کلیدواژگان: عرف، قاعده عرفی، مقدمه علم حقوق، منابع حقوق، نقش عرف در حقوق
  • محمدعلی انصاری پور* صفحات 213-230
    در اصلاح قانون مدنی 1361 توسط کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ماده 1209 قانونی مدنی حذف و ماده 1210 آن اصلاح شد و مجلس این حذف و اصلاح را در سال 1370 تایید کرد و در نتیجه 18 سالگی به عنوان اماره رشد حذف شد. تعارضی که بین صدر ماده 1210 اصلاحی و تبصره 2 آن وجود داشت و سبب تهافت آرا در رویه قضایی می شد، با صدور رای وحدت رویه شماره 30 هیات عمومی دیوان عالی کشور در سال 1364 برطرف شد، اما مشکل فقدانسن معینی به عنوان اماره رشد حل نشد. این مقاله خلا قانونی در خصوص فقدانسن معین، به عنوان اماره رشد را نقد می کند و به چند دلیل شامل اختلاف در رویه قضایی، تعارض در مقررات قانونی، زیانبار بودن نبود اماره رشد، تصریح به سن رشد در بعضی منابع اسلامی و دلایل علمی، نتیجه می گیرد که تعیین سنی و ترجیحا 18 سالگی به عنوان اماره رشد، ضروری است و علت اینکه نظام حقوقی ما و مردم از زمان حذف سن رشد یعنی سال 1361 دچار مشکل جدی در این خصوص نشده اند، این است که ادارات و محاکم براساس قوانین منسوخ عمل می کنند.
    کلیدواژگان: اشد، اماره رشد، بلوغ، رشد، سن رشد
  • لعیا جنیدی *، حسن اسکندری، بهزاد فرجام صفحات 231-249
    موضوع شرکت های مادر و تابعه، به دلیل نقش آنها در عرصه تجاری-اقتصادی، همواره از مسائل بحث برانگیز محافل حقوقی بوده است. از جمله ابهاماتی که در این مورد قابلیت تحقیق و بررسی دارد، مسئله تاثیر یا عدم تاثیر ورشکستگی این دو شرکت بر یکدیگر است. در این زمینه، اصل استقلال مالی این دو شرکت به دلیل شخصیت حقوقی مستقل آنها از یک سو و روابط مالی و مدیریتی بین آنها از سوی یکدیگر، باید مورد توجه قرار گیرد. در این پژوهش، سعی شده است با بررسی روابط و مسئولیت های بین این دو شرکت در طول حیاتشان، به ارائه پاسخی روشن در این خصوص دست یابیم. ماحصل پژوهش حاکی از تاثیر ورشکستگی شرکت مادر بر تابعه و ورود آن به وادی انحلال در عمل و مسئولیت احتمالی شرکت مادر در فرض ورشکستگی شرکت تابعه است.
    کلیدواژگان: آثار ورشکستگی، استقلال شخصیت حقوقی، رابطه حقوقی، شرکت تابعه، شرکت مادر، مسئولیت
  • مجید سربازیان *، سید رضا هاشمی صفحات 251-267
    ضمانت نامه بانکی یکی از کارامدترین ابزارهای مالی است. دلیل اهمیت نقش آن در روند انعقاد قراردادها و انجام معاملات، مستقل بودن آن از قرارداد پایه فی مابین ضمانت خواه و ذی نفع، و قرارداد صدور ضمانت نامه میان ضامن و ضمانت خواه است. با توجه به همین ویژگی استقلال ضمانت نامه درصورتی که مضمون عنه از تعهدات خود به موجب قرارداد پایه قصور کند، ذی نفع بدون نیاز به اثبات آن قصور می تواند وجه ضمانت نامه را مطالبه کند. در جریان مطالبه وجه از جانب ذی نفع، ممکن است به منظور توجیه منع و عدم پرداخت وجه ضمانت نامه به ترتیب ضمانت خواه و ضامن به تهاتر استناد کنند. نظر به روابط مذکور فی مابین ضمانت خواه و ذی نفع، ضامن و ضمانت خواه، ضامن و ذی نفع و نهاد تهاتر که از اطاله روند پرداخت های متقابل جلوگیری می کند، باید دید که در کدام رابطه می توان در مقابل ذی نفع به تهاتر استناد کرد؟ با توجه به مفهوم استقلال ضمانت نامه، درصورتی که شرط خلاف آن نشده باشد، تنها ضامن می تواند در خصوص مطالبات متقابل خود از ذی نفع و بدهی که بابت پرداخت وجه ضمانت نامه به وی دارد به تهاتر استناد کند و از تعهد پرداخت به موجب ضمانت نامه بری گردد. همین رویکرد در مقررات بین المللی و داخلی نیز اتخاذ شده است.
    کلیدواژگان: استناد به تهاتر، اصل استقلال، ضمانت نامه بانکی، مطالبه وجه، منع پرداخت
  • مرتضی شهبازی نیا *، فیض الله جعفری، فاطمه حمیدیان صفحات 269-287
    یکی از مهم ترین ویژگی هایی که موجب محبوبیت داوری تجاری بین المللی به عنوان یکی از شیوه های حل و فصل اختلافات در سطح بین المللی شده است، آزادی طرفین به منظور انتخاب قانون ماهوی قابل اعمال بر ماهیت اختلاف و نیز فرایند رسیدگی داوران است. این آزادی اراده تا حدی است که طرفین می توانند به داوران اجازه تصمیم گیری و صدور رای مطابق با انصاف را بدهند. اگرچه بسیاری از قرارداد های بین المللی متضمن شرط داوری بر مبنای انصاف هستند، تعریف روشن، دقیق و حتی الزام آوری از آن در قوانین ملی و اسناد بین المللی ارائه نشده است. به علاوه، نهادهای مشابه دیگری نیز وجود دارد که تفکیک و مرز آنها با داوری بر مبنای انصاف معلوم نیست. نظر به اینکه داوری بر مبنای انصاف راه حل منعطف تر و آسان تری را نسبت به داوری بر مبنای قانون فراهم می کند و همچنین می تواند از طریق ایجاد یا اعاده تعادل قراردادی بین طرفین، همکاری متقابل آنها را حتی بعد از حل و فصل موضوع متنازع فیه تسهیل کند، مقاله حاضر درصدد تبیین و ابهام زدایی از این مفهوم و تفکیک آن از نهادها ی مشابه در حوزه حل و فصل اختلاف های تجاری است.
    کلیدواژگان: انصاف، حقوق بازرگانی فراملی، داوری، صلح، قانون حاکم، کدخدامنشی
  • نسرین طباطبایی حصاری * صفحات 289-308
    تضمین امنیت و ثبات معاملات حقوق مالکیت صنعتی، تامین امنیت اشخاص ثالث و پیشگیری از مواجهه با معامله معارض از جمله چالش هایی هستند که سبب شده اند بیشتر نظام های حقوقی دنیا به نقش سیستم های ثبتی در تامین امنیت این معاملات توجه کنند و همزمان دو کارکرد حقوقی «اطلاع رسانی» و کارکرد «حمایتی» سیستم های ثبت مالکیت صنعتی را در نظر بگیرند. بررسی تطبیقی حقوق کشورهای مختلف، توجه به گزارش های سازمان ها و نهادهای بین المللی حوزه مالکیت فکری و تحلیل مقررات مالکیت صنعتی آنها نشان می دهد که سیستم های ثبت مالکیت صنعتی از لحاظ تاثیر بر اعتبار قراردادهای انتقال به سه دسته اعلامی، ایجادی و تاییدی قابل تقسیم اند. مقاله حاضر ضمن بررسی ماهیت هر یک از سیستم های مزبور، اثر آنها را در تامین امنیت حقوقی معاملات مالکیت صنعتی و تامین کارکردهای حقوقی مورد انتظار از ایجاد سیستم های ثبت مالکیت صنعتی در دنیا، تجزیه وتحلیل کرده و به این نتیجه دست یافته است که دو سیستم تاییدی و ایجادی ثبت مالکیت صنعتی به دلیل تاثیر ثبت در یکی از مراحل ایجاد یا اثرگذاری حق، علاوه بر کارکرد اطلاع رسانی، امکان ارائه حمایت حقوقی از اشخاص ثالث را در نقل و انتقالات حقوق مالکیت صنعتی فراهم می کنند. لکن سیستم تاییدی ضمن تامین کارکرد حمایتی مورد انتظار از ایجاد سیستم ثبت مالکیت صنعتی، با قواعد عام معاملات و اصل حاکمیت اراده هماهنگی بیشتری دارد و همین امر سبب تمایل بیشتر نظام های حقوقی از جمله ایران به آن شده است.
    کلیدواژگان: اعتبار و ثبات معامله، حقوق مالکیت فکری، حقوق ثبت، فرمالیسم حقوقی، قرارداد انتقال و مجوز بهره برداری، قراردادهای انتقال
  • احسان لطفی* صفحات 309-323
    اگرچه، استناد به واقعیت امور، همواره به عنوان یک اصل در نظام معاملات، منشا اثر و مورد توجه بوده است، گاه این اصل به نحو ناعادلانه ای با حقوق افراد در تقابل قرار می گیرد؛ افرادی که با ناآگاهی از واقع امر و با اعتماد به وضعیت ظاهری امور، در معامله ای داخل شده اند و سپس با کشف واقعیت، حقوق ایشان به صورت غیرمنصفانه ای در معرض تضییع قرار گرفته است. نظریه «عمل به ظاهر» به عنوان راهکاری در راستای جبران این وضعیت و حمایت از حسن نیت افراد و استحکام معاملات در حقوق برخی کشورها، پا به عرصه وجود نهاد. با وجود نفوذ این نظریه در لایه هایی از حقوق ایران، به نظر می رسد که بهره گیری از ظرفیت های حقوق بومی چون اصالت الظهور، «غرور» و «لاضرر»، ما را از عاریه گرفتن این تاسیس حقوقی بی نیاز ساخته است و می تواند راه را برای ایجاد سازوکاری بومی در راستای تحقق هدف مذکور، هموار سازد.
    کلیدواژگان: اعتماد، حسن نیت، عمل به ظاهر، نظریه
  • علیرضا محمدزاده وادقانی *، محمد معین امیرمجاهدی صفحات 325-343
    ورشکستگی نهادی است حقوقی که در قانون تجارت طی مواد 412 تا 575 بدان پرداخته شده است. جرم ورشکستگی به تقلب از جمله جرایم علیه اموال است که شخص بازرگان در صورت ارتکاب وفق ماده 670 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375مجازات می شود. این جرم در لایحه قانون تجارت طی ماده 1208 جرم انگاری شده است. تعیین عناصر جرم مذکور، ارتباط جرم ورشکستگی به تقلب و کلاهبرداری، لزوم صدور یا عدم صدور قرار اناطه از طرف دادگاه کیفری جهت احراز توقف یا تاجر بودن شخص از جمله نکاتی اند که در عوالم نظر وعمل مورد اتفاق نیستند. در این نوشته در مورد نکات یادشده بحث و بررسی می شود.
    کلیدواژگان: اناطه، تقلب، کلاهبرداری، ورشکستگی
  • علی مشهدی *، عطیه شاه حسینی صفحات 345-362
    مطابق با رویکرد سنتی حقوق عمومی، عمدتا مسئولیت بین المللی ناشی از خسارات زیست محیطی بر عهده دولت ها قرار می گرفت. لیکن از آنجا که برخی از خسارات زیست محیطی ناشی از فعالیت بخش خصوصی است، محدود کردن مسئولیت بین المللی ناشی از خسارات زیست محیطی به دولت ها موجب عدم پاسخگویی به موارد زیادی از خسارات زیست محیطی می شود. ازاین رو یکی از تحولات بسیار مثبتی که در عرصه مسئولیت بین المللی ناشی از خسارات زیست محیطی به وجود آمده، توسعه دامنه این نوع مسئولیت به بخش خصوصی یا همان خصوصی سازی مسئولیت ناشی از خسارات زیست محیطی است. خصوصی سازی مسئولیت از دو طریق محقق می شود: پذیرش مسئولیت ابتدایی بهره بردار به جای مسئولیت دولت منشا که کانالیزه کردن مسئولیت به سمت بهره بردار خوانده می شود و فروکاستن مسئولیت از سطح میان دولتی به سطح حقوق داخلی دولت که منشا زیان است.
    کلیدواژگان: بهره بردار، خصوصی سازی مسئولیت، کانالیزه کردن مسئولیت، مسئولیت مدنی بخش خصوصی، مسئولیت دولت، مسئولیت بین المللی
  • خدیجه مظفری*، عباس میرشکاری صفحات 363-378
    اگر به جسد انسان، پس از مرگ، آسیبی برسد، تحلیل موضوع به ویژه از نظر شناخت زیان دیده شایان توجه است: آیا خود متوفا را باید زیان دیده شمرد؟ تردید از اینجا آغاز می شود که او فوت کرده و اهلیتش را از دست داده است، بنابراین، نمی تواند نسبت به بدنش حقی داشته باشد، به علاوه، او درد و رنج بدنی را احساس نمی کند، پس تصور ورود زیان بدنی به وی دشوار است. در نتیجه، نمی توان «درگذشته» را نسبت به لطمه وارده به جسمش، زیان دیده شمرد. گزینه بعدی، تلقی وراث درگذشته به عنوان زیان دیده است، اما این تحلیل نیز با ظاهر قانون مجازات اسلامی سازگار نیست. به نظر می رسد با نفی دو گزینه یادشده، جامعه را باید زیان دیده اصلی به شمار آورد؛ چه این جامعه و به بیان بهتر، اشخاص زنده هستند که با لطمه وارده به جسم بی جان یکی از همنوعانشان دچار لطمه شده اند و امنیت خاطر و آرامششان برهم خورده است؛ بدین ترتیب، با پذیرش مسئولیت مدنی برای عامل زیان، در واقع، به زندگان اطمینان داده می شود که جسمشان پس از مرگ نیز مورد احترام خواهد بود. به همین علت مشهور فقها و هم قانون مجازات جدید، به پرداخت دیه میت در راه های خیر حکم می دهد تا بدین وسیله لطمه وارده به جامعه جبران شود.
    کلیدواژگان: جنایت بر میت، دیه، زیان بدنی، متوفا، مسئولیت مدنی
  • علیرضا یزدانیان * صفحات 379-397
    اصولا در تعیین مسئول جبران خسارت، فعل زیانبار شخص نقش اصلی را دارد. اما در مواردی یکی از قواعد تعیین مسئول در حقوق فرانسه، تعیین مسئول بر مبنای مالکیت یا نگهداری از اشیاست که این موضوع در حقوق فرانسه، سبب طرح قاعده مسئولیت مدنی ناشی از اشیا شده است. در حقوق فرانسه مسئولیت ناشی از حیوان و مسئولیت ناشی از ویرانی ساختمان و مسئولیت ناشی از تصادفات، مصادیقی از مسئولیت ناشی از اشیا هستند و دکترین از این مصادیق و به کمک بند 1 ماده 1242 ق.م.ف «اصل مسئولیت ناشی از اشیا» را استنباط کرده است. در حقوق ایران نیز چنین مصادیقی وجود دارد، ولی قاعده کلی مانند ماده 1242 ق.م.ف وجود ندارد. به نظر می رسد دکترین در حقوق ایران می تواند اقدام به طرح قاعده مسئولیت مدنی ناشی از اشیا کند که در این مقاله با توجه به فقه، به شیوه ای تطبیقی و با استفاده از حقوق فرانسه بررسی خواهد شد.
    کلیدواژگان: اشیا، قاعده، مالکیت، مسئولیت، نگهداری
|
  • Nasrollah Ebrahimi *, Shadi Kasnavi Pages 173-191
    The inevitable conflict between two principles, territoriality of Intellectual Property Law and Internet being placeless at the stage of enforcement, has affected the determination of the applicable law on an action claimed to be infringing; especially in Copyright for which registration is not a requirement. This situation has caused the principle of territoriality to become weak in determining the applicable law.
    On the other hand, international and regional conventions, which discuss determining the applicable law, regard traditional infringement in a physical context; thus rely on the principle of territoriality. As a result, considering the uncertainty regarding territoriality, this principle cannot be applied in Copyright infringement cases in the placeless environment of Internet. So most countries are obliged to recourse toward general principles in order to determine the applicable law. Since there is no single procedure (approach) among countries of the world, and most definitely implementation of individual solution cannot help resolving the issue, it is most clear that the laws must become unified, in order to preserve the benefits of parties of a lawsuit. Therefore, this paper is put together in order to pave the path from an incoherent jurisdiction to an international and comprehensive Copyright protection.
    Keywords: applicable law, Copyright, Internet, Non-contractual obligations
  • Ali Eslamipanah* Pages 193-211
    Every force that produce the rule of law is called the source of law. In the most legal systems the custom is the source of law. The custom is a general and permanent rule that directly results from people's intention and government dont have any role in its formation. Today the place of the custom as a source of law on beside of another sources is controversial. In fact the principal question is if the custom is superior or inferior or equal to the law. In some of legal systems such as Anglo-Saxon custom is the first source and the law comes after it. But in the civil law system the law is first and the custom comes after it. In our legal system the main question is if the custom is a source of law or not. If the answer is yes, the next question is if the place of custom is similar to those systems or is something else. In this article we have tried to answer these questions.
    Keywords: Custom, Customary law, Sources of law, Introductio to the law, The role of the custom in the law
  • Mohammad Ali Ansaripour * Pages 213-230
  • Laya Joneydi *, Hassan Eskandari, Behzad Farjam Pages 231-249
    The topic of multinational corporations, because of the role these Corporations in trade-economic field, always has been from the controversial issues of legal circles. Nowadays, these corporations in the field of international trade, because of impression of international economic are very important and in addition, with activity around the world, also affect on internal trade of countries. Because of the prominent role that parent and subsidiary corporations, as the two main sides, have in the range of multinational corporations and their life and deterioration affect on the future trading of these corporations, the authors is trying to with the initiative view, pay to study the relationships and responsibilities between this two corporation in their lifetime until finally, the effect of the bankruptcy of each of them on continuation of others life or the responsibility that following the bankruptcy, is created for other corporation, to be revealed.
    Keywords: Effects of Bankruptcy, Independence of Legal Entity, Legal Relationship, Multinational Corporation, Parent Corporation, responsibility, Subsidiary Corporation
  • Majid Sarbazian *, Seyyed Reza Hashemi Pages 251-267
    Bank guarantee is one of the most efficient financial instruments that what is the importance of its role in the process of signing the contracts and transactions is the independence of the underlying contract between the beneficiary and principal and the contract for issuing the guarantee between guarantor and principal. Due to these characteristics, if the principal fails to perform his obligations in underlying contract, Beneficiary can demand guarantee without having to prove negligence. During the demand of guarantee it’s possible to be resorted to set-off by principal and guarantor. In view of the above-mentioned relations between principal and guarantor, principal and beneficiary and guarantor and beneficiary and set-off that prevent from prolongation of mutual payments, it must see that in which relationship can be relied on set-off against beneficiary? According to the concept of independence guarantee, the only guarantor can invoke to set-off for mutual demands against beneficiary and then to be innocent of his debts. The same approach was also adopted in international and domestic regulations
    Keywords: Bank guarantee, the principle of independence, demand of guarantee, set-off, invoke to set-off
  • Morteza Shahbazinia *, Feizollah Jafari, Fatemeh Hamidian Pages 269-287
    One of the most important characteristics contributing to international commercial arbitration popularity as a dispute settlement is the freedom of the parties to choose the applicable law, i.e. the law governing the merits of the dispute and the process of arbitration proceeding as well. This party autonomy is somehow that the parties can allow arbitrators for decision making and the issuance of a award according to principles of equity. Although many international contracts include the arbitration clause based on equity, it is not defined clearly, precisely and even obligatorily in arbitration rules including national laws and international documents. Moreover, there is other similar procedures also that difference between them and arbitration in equity is not determined. Considering amiable arbitration as a way for applying the easier and more flexible solution compared to the arbitrations based on the rules, meanwhile with facilitation of their mutual cooperation even after settling conflict issue through the restoration of contractual equivalence between the parties, this article will analyze and demystify this concept and separate it from similar institutions as to resolution of commercial disputes.
    Keywords: Amiable Compositeur, Arbitration, Equity, Governing Law, Lex mercatoria, peace
  • Nasrin Tabatabai Hesari * Pages 289-308
    Ensuring the safety of industrial property rights transactions has caused that legal systems of the world pay attention to the role of registration systems in these transactions and consider two “declarative” and “protective” functions of registration systems. A comparative study of national laws, considering reports of international organizations and the analysis of the provisions of Industrial Property shows that Industrial property registration systems are indivisible into three categories: Declarative, Constitutive and inposability system. The Constitutive and inposability system provide both “declarative” and “protective” functions of registration systems.
    Keywords: Intellectual Property Law, Legal Formalism, Registration Law, The Assignment, Licences Contract, The Validity, Stability of the Transaction, Transfer Contracts
  • Ehsan Lotfi * Pages 309-323
    Although, the reliance on reality is always significant and effective in law but sometimes, this rule lie in conflict with civil rights. The rights of people who enter into a transaction while they were unaware of reality and have confidence in appearance that is reliable for reasonable person but the discovery of reality violated their right, inequitably. Indeed, the theory of appearance was initiated to repair this situation and protect of good-faith and the stability of transactions. Although, the influence of this theory is visible in Iranian law but it seems that the use of the of origins of Iranian law, make us needless of borrowing this legal establishment. Some issues such as "the principle of appearance", the rule of "ghorur", "La-zarar" and make a way toward creating a local mechanism to fulfilling of mentioned purpose.
    Keywords: Apparent, Confidence, Ghorur, Good-faith, Zan
  • Alireza Mohammadzadeh Vadeghani *, Mohammad Moein Amirmojahedi Pages 325-343
    Bankruptcy is a legal institution (entity) that Commercial Code have dealt with in Articles 412 to 575. Fraudulent and culpable bankruptcy are against property that trader will be punished _if committed_ under Articles 670 and 671 Islamic Republic Of Iran Penal Code 1392. These crimes have been criminalized in Commercial Bill through Articles 1202 and 1208. Determination of elements crimes, relevance of fraudulent bankruptcy and fraud, intentional or unintentional culpable bankruptcy is, requirement of issuance or non-issuance of suspension order from criminal court to establish cessation of payments or establishing whether he is a trader or not, and also considering the applicability of the crimes punishment, concerning commercial legal persons, are the points that are not theoretically and practically matters of consensus. Points mentioned in this note, will be discussed.
    Keywords: Bankruptcy, culpa, fraud, fraudulence, Suspension
  • Ali Mashhadi *, Atiyeh Shahhosseini Pages 345-362
    Under traditional public law International responsibility arising out of environmental damages usually imposed on States. But whereas some environmental damages are arising from private sector activities, it is not sufficient to limit this responsibility only on States without providing any responsibility on private sector in many cases. So a positive change created in the field of international responsibility arising out of environmental damages, that it is development of the responsibility scope to private sector. There are two ways for privatizing: approval of primary responsibility of operator instead of origin State responsibility that is named channeling and reducing the level of responsibility from intergovernmental level to civil law level of Origin State.
    Keywords: Channeling of Internatonal responsibility, Civil liability of private sector, International responsibility, Operator, State Responsibility, Privatization of Responsibility
  • Khadijeh Mozafari *, Abbas Mirshekari Pages 363-378
    If the human body, after death, to be damaged, determine injured party is important . Should the deceased be considered as injured? There is a doubt because of incapacity of deceased. In addition,the dead cannot be harmed, because the dead are free from pain, grief, despair, and other unpleasant sensations. As result, Deceased should not be seen as loss party.
    The second answer is inheritor. But In this manner and with relying of appearance of penal code, inheritors are not injured. By Rejecting the two aforementioned options and In result, society is incurred a loss of injury to deads corpus. Because of The disturbance of the peace community members after injury to deads corpus.
    Keywords: Deads, loss, inheritor, tort
  • Alireza Yazdanian * Pages 379-397
    As a principle, to determine the responsible, the damaging action plays a major role. But in some cases, one of rules to determine the responsible, in French law is determining of the responsible on the basis of the ownership or maintenance of objects, that this issue, in French law has led to rule of civil liability of things. In French law, liability arising from animal and liability arising from the demolition of buildings and liability arising from accidents, as examples of liability arising from objects, it has been suggested and the doctrine of these cases and with the help of paragraph 1 of Article 1384 of code civil has concluded the principle of liability arising from the objects. In Iranian law, there have been such examples, but there is no general rule such as article 1384 of code civil. But it seems the doctrine in Iranian law can conclude the principle of civil liability arising from the objects that in this article, according to the jurisprudence and comparatively and with using of French law will be examined .
    Keywords: responsibility, objects, rule, ownership, maintenance