فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و ششم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1395)

فصلنامه سیاست
سال چهل و ششم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/26
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حمید احمدی*، افسانه خسروی صفحات 817-838
    هدف از این پژوهش درک علل و عوامل تهاجم نظامی عربستان سعودی به یمن در سال 2015م است. بحث اساسی نویسندگان بر این مبناست که بر خلاف برداشت رایج پژوهشگران و ناظران مسائل خاورمیانه، روابط میان یمن و عربستان سعودی نه دوستانه بلکه همواره تنش آمیز بوده و این خود زمینه ساز دشمنی های بیشتر در سال های اخیر شده است. فرضیه اساسی پژوهش حول این محور است که ترکیبی از متغیر های سه گانه ژئوپلیتیک، بستر بحران زای داخلی و سیاست های منطقه ای و بین المللی می تواند علل تهاجم عربستان به یمن را در مارس 2015 تبیین کند. در همین زمینه، نویسندگان در آغاز تنش های تاریخی میان یمن و عربستان و در واقع دیدگاه ها و سیاست های خصمانه سعودی ها درباره یمن را بررسی می کنند و سپس به تشریح متغیر های سه گانه برای تبیین تهاجم عربستان و متحدان آن به یمن در مارس 2015 می پردازند.
    کلیدواژگان: بستر بحران زا، توازن منطقه ای، ژئوپلیتیک، سیاست بین الملل
  • عارف برخورداری * صفحات 839-859
    در جامعه ایران قبل از انقلاب اسلامی مباحثی شکل گرفت که این مباحث به شکل دو گفتمان رقیب با محوریت عبدالکریم سروش و رضا داوری به بعد از انقلاب کشیده شد. گفتمان سروش با علایق دینی و متاثر از تجربیات و اندیشه های اسلامی، فلسفه علم پوپر، دقت های منطقی و معرفت شناختی فلسفه تحلیلی و لیبرالیسم آگاهانه در پی سازگاری با مدرنیته بود. گفتمان داوری با علایق دینی و هویتی به تاثیر از هایدگر و فلسفه قاره ای به دفاع از فلسفه و ضدیت با منطق گرایی، علم گرایی و به کار بردن پیش فرض های ضدروشنگری غربی در مورد جامعه، سیاست، دین، علم و همچنین موضع گیری مذهبی علیه عقل انسان مدرن، به تفاسیر ضد مدرن می پردازد. این گفتمان ها بر شکل گیری جریان های سیاسی و اجتماعی مذهبی و غیرمذهبی ایران تاثیرگذار بوده و هر کدام در پی پاسخگویی به مشکلات جامعه ایران بودند. مباحث این دو از اول انقلاب با اختلافات شروع شد و به اوج خود رسید، اما در دوران متاخر به یکدیگر نزدیک تر شد. ازاین رو هدف نوشته حاضر در پاسخ به این پرسش که فلسفه قاره ای و تحلیلی چه تاثیری بر نواندیشان در جمهوری اسلامی ایران گذاشت؟ این است که با روش تحقیق تطبیقی و با تاکید بر چارچوب مفهومی هرمنوتیک قصدگرای اسکینر، متاثر از فلسفه قاره ای و تحلیلی به بررسی اندیشه های داوری و سروش بپردازد.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، ضد علم گرایی، ضد مدرن، فلسفه تحلیلی و قاره ای، علم گرایی، منطق گرایی
  • علیرضا حیدری* صفحات 861-880
    انباشت و بهسازی سرمایه انسانی نیازمند سیاستگذاری دولت است، اما هر دولتی این قدرت و توانایی را ندارد. نوع دولت و چگونگی شکل گیری آن متغیری تعیین کننده در کارایی و اثربخشی سیاست گذاری توسعه سرمایه انسانی است. در الگوی دولت توسعه گرا، توانمندی استخراجی و پاسخگویی بوروکراتیک شایسته سالار و عقلانی سازی روابط با جامعه، ظرفیت واستقلال نهاد دولت را افزایش می دهد. این در حالی است که عملکرد ضعیف و مشکلات تشدید شده در حوزه سرمایه انسانی در دولت نهم و دهم، متاثر از برخی عوامل نهادی چون استمرار و تقویت سیاست های پوپولیستی و عامه پسند، قانون گریزی و عدم التزام به قوانین، سیاست های بازتوزیعی و انبساطی، بوروکراسی ضعیف و غیرحرفه ای، نداشتن تعامل سازنده با ارکان دیگر نظام، تصمیمات شتاب زده و غیرکارشناسی، ناتوانی در بهره گیری از ظرفیت های بین المللی و ساخت ناکارامدرانتیری بوده است.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، ساخت و ماهیت دولت، سیاست گذاری توسعه، دولت نهم و دهم، دولت توسعه گرا
  • بهاره سازمند*، فریبرز ارغوانی پیرسلامی صفحات 881-900
    هدف این مقاله بررسی دلایل و روند افزایش روابط چین و کشورهای منطقه آمریکای لاتین در سال های ریاست جمهوری هو جینتائو است. درحالی که در دوره پیش از آن، توجه چین به گسترش روابط با کشورهای غربی بود، در دوره هو بسط روابط با کشورهای در حال توسعه به ویژه آمریکای لاتین بیشتر مورد توجه قرار گرفت. پرسش اصلی این مقاله این است که چرا سیاست خارجی چین در دوره ریاست جمهوری هو جینتائو (2012-2002) گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین را مدنظر قرار داد؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد که الزامات درونی، منطقه ای و بین المللی توسعه چین این کشور را متوجه مناطق مختلف کرده و از این جهت نمی توان فقط به تاثیر تغییر کادر رهبری در تغییر اولویت های سیاست خارجی چین قائل بود. ویژگی های سطح خرد همانند اصول مورد تاکید هو در عرصه داخلی و سیاست خارجی و تلاقی آنها با متغیرهای منطقه ای و بین المللی به تغییر جهت گیری در سیاست خارجی چین کمک کرده است.
    کلیدواژگان: آمریکای لاتین، چین، سطح تحلیل، سیاست خارجی، هو جینتائو
  • محمد شجاعیان* صفحات 901-917
    یک رویکرد عمد در تبیین مفهوم نظریه سیاسی توجه انحصاری به ویژگی توصیفی بودن آن است. این رویکرد در دهه های میانی قرن بیستم رویکرد غالب محسوب می شد. اما پس از فروپاشی برنامه سراسری پوزیتیویسم فضای نظریه پردازی سیاسی به طور چشمگیری متحول شد و توجه به تجویز و معطوف دانستن نظریه پردازی سیاسی به ارزش ها و آرمان های زندگی سیاسی تا حد زیادی مورد توجه قرار گرفت. اساس رویکرد پژوهش حاضر به نظریه سیاسی توجه بنیادین به این نکته است که همه نظریه های سیاسی رهنمون کننده به سوی عمل سیاسی اند و در مقصودشان ایجاد تحول در واقعیات اجتماعی است. نظریه سیاسی بررسی و تعمیقی است معطوف به بایدها و نبایدهای عرصه سیاست. این موضوع نشان دهنده مسائلی است که در نظریه سیاسی به آن پرداخته می شود. این مسائل اغلب جنبه هنجاری دارند و بیان کننده ضوابط صحیحی اند که باید بر امور سیاسی حاکم باشند. علاوه بر این نظریه سیاسی تلاش می کند عناصر تشکیل دهنده جامعه سعادتمند را درک کنند. تلقی ارائه شده در پژوهش حاضر از نظریه سیاسی، با محور قرار دادن هنجارها در نظریه پردازی، تلاش می کند راهی برای نظریه پردازی سیاسی براساس متون دینی فراهم کند.
    کلیدواژگان: فلسفه سیاسی، نظریه، نظریه سیاسی، نظریه سیاسی دینی، هنجارگرایی
  • محمدعلی شیرخانی *، ستاره طاهرخانی صفحات 919-934
    در منازعات نامتقارن، قدرت های بزرگ اغلب در برابر دولت های ضعیف از استراتژی قهری استفاده می کنند. با توجه به اینکه تهدیدات قهری دولت های قدرتمندتر به واسطه تعیین مجازات شدیدتر در ازای نافرمانی طرف مقابل موثرترند، به نظر می رسد دولت های ضعیف باید تسلیم درخواست های قهری قدرت های بزرگ شوند تا گرفتار مجازات آنها نشوند. اما چرا شواهد و مطالعات تجربی بسیاری عکس این قضیه و در واقع ناکامی استراتژی قهری و مقاومت دولت های ضعیف و در نهایت انتخاب استراتژی پرهزینه نظامی صرف از سوی قدرت های بزرگ را نشان می دهند؟ این سوالی است که فیل هان با تهدید بقای دولت ضعیف به آن پاسخ می دهد. در این مقاله، برای تعمیم نظریه هان به مواردی که با آن قابل تبیین نیستند، آن را تعدیل کرده و با مطالعه موردی منازعه میان ایالات متحده آمریکا و کره شمالی حمایت می کنیم.
    کلیدواژگان: استراتژی قهری، بازدارندگی، بحران بین المللی، قدرت های بزرگ، منازعه نامتقارن، نظریه هان، وادارندگی
  • کامران طارمی* صفحات 935-957
    این مقاله کندوکاوی است در زمینه تاثیرات ایدئولوژی، به عنوان یکی از اجزای فرهنگ استراتژیک، بر نحوه استفاده دولت ها از قوه قهریه. در این چارچوب، این مقاله به بررسی اثر تشیع بر نحوه استفاده ایران از زور برای دفاع از خود می پردازد. این نوشتار در پی آن است که نشان دهد اثر تشیع بر فرهنگ استراتژیک ایران گسترده بوده است، زیرا به دیدگاه های ایران در مورد روابط بین الملل و نیز چگونگی روابط ایران با دنیای خارج شکل بخشیده است. تشیع همچنین سبب شده است که ایران سیاست خارجی تجدیدنظرطلبانه ای را دنبال کند. این رویکرد در سیاست خارجی موجب شده است که ایران دوستان معدودی در عرصه بین المللی داشته باشد و در نتیجه مجبور شود تا حد ممکن بر توانایی های خود برای دفاع از قلمرو کشور تکیه کند. اسلام همچنین موجب شده است که ایران بازدارندگی را به عنوان راهبرد نظامی خود برای دفاع از کشور برگزیند. این راهبرد نظامی کاربرد زور برای نیل به اهداف مادی را رد می کند و استفاده از قوه قهریه را تنها زمانی مجاز می شمارد که کشور با حمله روبه رو شده یا امنیت امت اسلام با خطر مواجه شود؛ اما به ایران اجازه می دهد که در صورت قریب الوقوع بودن تجاوز خارجی دست به حملات پیشگیرانه بزند و نیز در صورت حمله دشمن جنگ را به داخل خاک مهاجم بکشاند. اسلام همچنین سبب شده است که ایران ایمان و روحیه را عامل اصلی قدرت نظامی تلقی کند و نه کثرت نفرات و فناوری را؛ زیرا از نظر رهبری کشور، پیروزی در جنگ هدیه ای الهی است که خداوند آن را نصیب لشکر اسلام می کند.
    کلیدواژگان: اسلام، ایران، تشیع، جنگ، فرهنگ استراتژیک، قوه قهریه
  • ابوذر فتاحی زاده* صفحات 959-977
    سیاست خاطره به مثابه حوزه ای مطالعاتی، محصول بحران بازنمایی در علوم اجتماعی متاخر است. اما این حوزه پژوهشی ضعف هایی دارد که سبب می شوند نتواند برنامه پژوهشی واحدی را عرضه کند. مرتفع ساختن کاستی های مفهومی و نظری و افزایش شمار موضوعات مورد مطالعه آن، مهم ترین راهبردهایی هستند که برای ارتقای آن به سطح یک برنامه پژوهشی منسجم ضروری اند. پرسش اساسی نوشته حاضر این است که مفاهیم رایج در حوزه مطالعاتی سیاست خاطره چه اشکالاتی دارند و چگونه می توان آنها را مرتفع ساخت؟ در این نوشته برآنیم مقدماتی از نظریه ای نوآیین در زمینه سیاست خاطره را به اقتراح گذاریم که برنامه پژوهشی مستقلی با موضوع و مواد سیاست خاطره از آن سر برمی آورد. برای این مهم، کاستی های مفهومی و نظری موجود را برطرف خواهیم کرد و دامنه ایده ها و موادی را که سیاست خاطره در پی این کاستی زدایی خواهد توانست شرحی بر آنها داشته باشد، معین خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: برنامه پژوهشی، خاطره، خاطره سیاسی، سیاست خاطره
  • محمد تقی قزلسفلی*، اکبر حبیبی رضی آباد صفحات 979-994
    جهانی شدن به مثابه دگرگونی در سازمان فضایی و روابط فرهنگی و اقتصادی، و با فرایندهای دراز دامن سیاسی و اقتصادی با نوعی از جاکندگی مترتب بر خود، آثار شایان توجهی در مناطق جهان به ویژه خاورمیانه به جای گذاشته است. هدف از این پژوهش پاسخ به این پرسش اصلی استکه جهانی شدن چگونه موجب تقویت و تعمیق خاص گرایی های قومی در منطقه آشوب زده خاورمیانه شده است؟ براساس یافته های این پژوهش، پاسخ این پرسش در سه بخش: 1. تضعیف حاکمیت های ملی؛ 2. تشدید تنش های سیاسی و قومی؛ و 3. هژمونی فرهنگی –خاص گرایی فرهنگی دسته بندی شده است. این مقاله از چارچوب نظری «خاص گرایی قومی» بهره برده و به روش توصیفی تحلیلی با سویه انتقادی به نگارش درآمده و روش گردآوری مطالب استفاده از منابع کتابخانه ای، مقالات و سایت های اینترنتی است.
    کلیدواژگان: ترکیه، جهانی شدن، خاص گرایی قومی، خاورمیانه، سوریه، عراق، هژمونی فرهنگی
  • علی اصغر کاظمی*، شهرام عسکری حصن صفحات 995-1010
    در سال های اخیر مذاکرات به منظور تغییر قدرتمندترین و موثرترین رکن سازمان ملل متحد (شورای امنیت)، به مباحث گسترده ای دامن زده است. مزایا و اختیارات ویژه اعضای دائم شورای امنیت مانند حق وتو، اعمال تحریم و... از سویی موجب برنتابیدن نظم موجود از جانب دولت های منتقد و اصلاح طلب شده، و از دیگر سو پنج عضو دائم شورای امنیت را در مسیر حفظ وضع موجود، متحد ساخته است. به هر حال از آنجا که شورای امنیت نماینده کلیه کشورهای دنیا نبوده ومسئول اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی است، نویسنده در این مقاله ضمن بررسی اجمالی دلایل نارضایتی از شورای امنیت با تاکید بر گروه4 موانع اصلی ناکامی دولت های اصلاح طلب را دو طیف سیاسی و حقوقی بررسی می کند.
    کلیدواژگان: حق وتو، شورای امنیت، گروه4، موانع سیاسی، موانع حقوقی
  • حسین کریمی فرد* صفحات 1011-1030
    ایجاد پایگاه های نظامی خارجی موضوعی کلیدی برای درک توزیع قدرت براساس حوزه نفوذ است. قدرت های بزرگ به منظور برتری در توازن قوا، ثبات استراتژیک و گسترش حوزه نفوذ در مناطق خاصی از جهان پایگاه های نظامی ایجاد می کنند. به طور معمول یک دولت به متحدان و دولت هایی که تصورات مشابه درباره منافع مشترک یا تهدید مشترک د ارند اجازه حضور نظامی می دهد. با این حال، حضور طولانی مدت نظامی به مشکلات سیاسی، اجتماعی و زیست محیطی در کشور میزبان منجر می شود. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و مقالات اینترنتی و تاکید بر پایگاه های نظامی آمریکا در جهان به خصوص در شرق آسیا (فیلیپین، ژاپن و...) و خاورمیانه (افغانستان،...) به این نتیجه رسید که ایالات متحده آمریکا با ایجاد پایگاه های نظامی درصدد گسترش قدرت و نفوذ به ماورای مرزها به منظور دستیابی به اهداف و مقاصد مختلف است، از جمله این اهداف می توان به افزایش حوزه نفوذ، تسلط و کنترل مناطق ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک، تامین منافع اقتصادی به خصوص دستیابی به منابع انرژی و کنترل آنها و مهار قدرت های رقیب اشاره کرد.
    کلیدواژگان: امنیت، پایگاه نظامی، جنسیت، حوزه نفوذ، حاکمیت، محیط زیست
  • ابراهیم کلانتری* صفحات 1031-1047
    در تحلیل همه جانبه انقلاب اسلامی ایران، بررسی مولفه ها و ارکان اساسی انقلاب که یکی از مهم ترین آنها رهبری امام خمینی (ره) و الگوی مبارزاتی وی است، اهمیت فراوانی دارد. در این خصوص پرسش اصلی این است که به کارگیری کدام الگوی مبارزاتی موجب شد که امام خمینی (ره) در قامت یک رهبر سیاسی نهضت اسلامی را به درستی و دقت در مسیر اصلی خود پیش ببرد و به سرمنزل پیروزی برساند؟ نگارنده در این تحقیق با مراجعه به پاره ای منابع مرتبط و آیاتی از قرآن کریم و با روش استنادی، تحلیلی و تطبیقی به تشریح چگونگی روش مبارزاتی امام خمینی (ره) پرداخته و به این نتیجه رسیده است که شیوه مبارزاتی ایشان منطبق بر الگویی است که قرآن کریم مومنان را بدان فراخوانده است. در این الگو، مبارزه ماهیت «قیام لله» دارد و از پنج ویژگی 1. تکلیف گرایی، 2. اسلام محوری، 3. توام با آگاهی و شناخت، 4. مردمی بودن و 5. سازماندهی و نظام مندی، برخوردار است. مبارزه با چنین ویژگی هایی فقط با تکیه بر آموزه های قرآن کریم و اسلام ناب به سامان می رسد و هیچ گاه شکست در آن راه ندارد.
    کلیدواژگان: الگوی قرآنی، امام خمینی (ره)، اندیشه نظری، انقلاب اسلامی، سیره عملی
  • حسن مجیدی*، جبار شجاعی صفحات 1049-1066
    سقوط مبارک در سال 2011 آغاز تحولی گفتمانی در مصر بود. عناصر رهاشده بر حوزه گفتمانگی مصر، گرداگرد دالی خاص درصدد ارائه تصویری کارامد از جامعه مطلوب مصر و جذب دال های شناور در حوزه گفتمانگی رقبا بودند. از یک منظر می توان گفتمان های سیاسی مصر را بر پایه اسلام گرایی یا سکولاریسم و دموکراسی خواهی یا اقتدارگرایی تقسیم کرد. برخی گروه های سیاسی مصر، در درون گفتمان اسلام گرای اقتدارگرا »عمل کرده و در نزاع گفتمانی شکل گرفته، سعی در هژمون سازی خود داشته اند. پرسش این مقاله این است که این گفتمان از چه مولفه هایی برای تسلط هژمونیک خود بهره برده و ساختار گفتمانی آن به وسیله چه گروه های سیاسی شکل گرفته است؟ این مقاله با روش تحلیل گفتمان لاکلا و موفه نشان می دهد که گفتمان یادشده با مرکزیت« خلافت»در مفصل بندی با دال هایی چون شورا، عدالت، جهاد، شریعت، و در غیریت سازی نسبت به غرب و دموکراسی و شیعه؛ سعی در بازخوانی خود برای تناسب با اوضاع دارد، اما تشتت مولفه های گفتمانی و گروه هایی که از این منطق گفتمانی بهره می گیرند، موجب شده است تا به نوعی دچار زمان پریشی گفتمانی شوند.
    کلیدواژگان: اسلام گرای اقتدارگرا، تحولات 2011، تکفیری، سلفی، گفتمان، مصر
  • عباس مصلی نژاد* صفحات 1067-1087
    در ادبیات راهبردی عربستان در مواجهه با ایران در سال 2015، نشانه هایی از تهدید و تشدید بحران مشاهده می شود. نشانه های چنین ادبیاتی در سیاست عملی عربستان در بحرین، یمن، سوریه، عراق و لبنان نیز مشاهده می شود. تشدید بحران نشانه هایی از تهدید امنیتی را اجتناب ناپذیر می سازد. مشارکت کشورهای اتحادیه عرب به ویژه مصر و امارات عربی متحده با سیاست های منطقه ای ترکیه و عربستان سبب گسترش بحران منطقه ای شده است. مدیریت امنیت منطقه ای در روابط ایران و عربستان صرفا براساس سیاست گذاری موازنه منطقه ای امکان پذیر است. ریشه های تاریخی چنین بحرانی در روابط امنیتی ایران و عربستان به سال 2006 بازمی گردد. شیعیان در سال های بعد از جنگ سرد توانستند در محیط هایی که دارای اکثریت جمعیتی بودند، موقعیت خود را تثبیت کنند. دشمنی و خصومت در سال 2003 افزایش یافت و در سال 2006 بعد از مقاومت حزب الله در برابر رژیم صهیونیستی، تشدید شد. در این شرایط، مقاومت اسلامی علیه محافظه کاری منطقه ای، مداخله گرایی آمریکا و برتری طلبی رژیم صهیونیستی سازماندهی شده بود. نتیجه چنین فرایندی را می توان در شکل گیری کنفرانس شرم الشیخ علیه ایران در نوامبر 2006 مورد توجه قرار داد. این کنفرانس با مشارکت عربستان، مصر، اردن، امارات متحده عربی و آمریکا در مقابله با هویت گرایی اسلامی شکل گرفت. چنین فرایندی زمینه های لازم برای گسترش بحران هویتی خاورمیانه را به وجود آورد. بحران سازی بخشی از سیاست امنیتی عربستان برای موازنه گرایی با ایران محسوب می شود.
    کلیدواژگان: بحران سازی، تهدیدهای نیابتی، منازعه نامتقارن، موازنه امنیت منطقه ای
|
  • Bahareh Sazmand *, Fariborz Arghavani Pirsalami Pages 881-900
  • Mohammad Shojaiyan* Pages 901-917
    A major approach in explaining the concept of political theory was thinking exclusively about its descriptive character. This approach was the dominant one in the middle decades of the twentieth century. But after the collapse of the pervasive project of positivism, the context of political theorizing has greatly changed and deliberating normativity and contemplating political theorizing with regard to values and ideals of political life was considered to a large scale. The basis of the present research on political theory was this fundamental fact that all political theories led to the political action and their purpose is to create social realities. Political theory should be known as that kind of studies that directed towards the "dos" and "donts" of political sphere. This reflects the issues to be addressed in political theory. These issues are largely normative and represent the correct principles and measures that should be prevailed on political affairs. In addition, political theory tries to perceive and understand the elements of a prosperous and happy society. By focusing on normativity in theorizing, the presented assumption about political theory in this study tries to provide a way for political theorizing in religious texts.
    Keywords: Theory, Political Theory, Normativism, Political Philosophy, Religious Political Theory
  • Mohammadali Shirkhani *, Setare Taherkhani Pages 919-934
    In asymmetric conflicts, major powers often adopts coercive strategy toward weak states which includes threats, encouragments, positive inducements, and compromises, and is an alternative for absolute and swift military or war strategies. Because this strategy held promise of foreign policy achievements while avoiding heavy military spending or the cost of the war strategy. Based on an old principle of the theory of international relations the threats of more powerful states are more effective, because the penalty for target disobedience will be more intensive. With regard to this matter it seems to be that the weak states must submitto major powers coercive (deterrent and compellence) requests easily. But why sometimes the evidence and experimental studies shows the failure of this strategy in result of the resistance of weak states which major powers finally choose the costly military strategy? This is a question that the present article is trying to answer with this hypothesis that ithe greater the coercive requests of the great powers threatens the survival of a weak state the more probable the failure of the coercive strategy will be
    Keywords: coercive strategies, asymmetrid donflicts, great powers
  • Kamran Taremi * Pages 935-957
    Since the victory of the Islamic Revolution in 1979 Shiite Islam has been adopted as state ideology in Iran. This paper is concerned with the impact of Islam on Iranian strategic culture. More specifically, it examines the impact of Islam on the manner Iran employs force in self-defense. To shed light on the influence of ideology, the article has relied heavily on Ayatollah Khomeini's speeches, sermons, and writings as well as Iranian conduct during the war with Iraq. It argues that Islam has set the goals for which force should be used, determined the military strategy to be adopted, defined the meaning of victory on the battlefield, spelled out the factors that contribute to military prowess, and impacted the organization, recruitment, and training of the armed forces.
    Keywords: Iran, Shiite Islam, Strategic Culture, Islam, War, Coersion
  • Abouzar Fattahizadeh * Pages 959-977
    Memory politics as a field is an outcome of representation crisis in social sciences. But this field has its own weaknesses that prevent presenting a coherent research program. Eliminating theory and conceptual defects of the field and increasing its objects are the most strategies to improve it to a coherent research program. But how someone can eliminate its current conceptual defects? In this article, we are going to present preparatories about a new memory politics theory that make it an independent research program with its own objects. So in first step, we will obviate theory and conceptual defects of current memory politics and then, we will say what kind of ideas and materials fit into this new approach.
    Keywords: Memory, Memory Politics, Political Memory, Research Program
  • Mohammad Taghi Ghezel Sofla *, Akbar Habibi Raziabad Pages 979-994
    The Authors present article With to bring up globalization as a transformation in the spatial organization of cultural and economic relations, Believed So central to the long process of political and economic With some kind of removable Connected whit own Considerable effects in the Regions of the world Especially the Middle East.Thus, the main question has been posed That How globalization Caused Strengthen and deepen the ethnic and religious particularism in the troubled region of the Middle East. To answer this question, our main assumptions is powered in three positions: 1. undermining national sovereignty. 2. Intensification of political and ethnic conflict and (3) cultural hegemony - cultural specific. This article used the theoretical framework Roland Robertson and Giddens as "local universe". And Descriptive and analytical method with critical strains is written. Compilation method using library resources, articles and internet sites
    Keywords: Cultural Hegemony, Ethnic particularism, Globalization, Iraq, Syria, Turkey, the Middle East
  • Aliasghar Kazemi *, Shahram Askari Hosn Pages 995-1010
    In recent years the most powerful and effective negotiations to change elements of the United Nations, the Security Council, has sparked a wide debate Benefits and special privileges of members of the Security Council such as the right to veto the, imposing sanctions Has forced some states to opposite white this order and 5 permanent members of the Security Council on the path to maintain the status quo, is united. However, where the Security Council is not representative of all countries of the world and is responsible for maintaining international peace and security The author also reviews the reasons for the dissatisfaction of the Security Council The main obstacles to the government's failure to the political and legal spectrum.
    Keywords: Security Council, Right to veto, Group 4, political barriers, legal barriers
  • Hossein Karimifard * Pages 1011-1030
    The establishment of foreign military bases is a key matter to understand the
    distribution of power in spheres of influence throughout the world. Oversea bases
    are the first mechanism of a mass network, which works to maintain the control
    exercised by great powers, becoming the infrastructure for wars.Normally a government allies and governments that allow US military presence that has similar ideas about common interests or common threats in the host country . However, long-term military presence led to political problems, social and environmental. United States of America establishing military bases to expand their power and influence beyond the borders to achieve different goals and objectives, including the goal to increase the sphere of influence, dominance and control of geopolitical, geostrategic, economic interests, especially access to and control of energy resources and competing points. America with bases around the world have devastating impacts on host countries, the region and the world is left behind
    Keywords: military base, gender, environment, security, Sovereignty
  • Ebrahim Kalantari * Pages 1031-1047
    In a comprehensive analysis of the Islamic revolution of Iran, the basic components and check that one of the main pillars of the revolution they led by Imam Khomeini (RA) and the pattern of significant importance, he is fighting. The main question in this regard is that of applying the pattern of conduct which caused that Imam Khomeini (RA) to be able to be in the shape of a political leader of the Islamic movement to properly and carefully in its original route in advance and sell to head home the victory? The author of this research with a visit to some of the verses from the Quran and related sources and citation method, analytic and adaptive outlines how to conduct method of Imam Khomeini (RA) and determined that the campaign practices of Imam Khomeini (RA) matches a pattern that the Holy Quran is called which believers. In this template, the "nature of the struggle toward the uprising have five characteristics: 1. assignment, 2. Central Islam, 3. Coupled with the consciousness and cognition, 4. The folks being 5. Organize and Mandy, System. Combat such features are only relying on the teachings of the Holy Quran and improve to Islam and never fail in that way.
    Keywords: theoretical, practical manner, Quran, the Islamic revolution, Imam Khomeini
  • Hassan Majidi *, Jabbar Shojaei Pages 1049-1066
    Mubarak falling in 2011 was the beginning of a discoursive change over Egypt.The freed elements in Egypt field of discursivity that were around a special point tried to present an efficient image of Egypt desirable society and obsorbtion Floating signifier contenders field of discursivity.In one view Egypt political disourses can be devided into Islam oriented base Or secularism and asking democracy or authoritarian .some of Egypt political groups act in an Islam oriented and authoritarian discourse and in a formed dicoursive conflict tried to make their hegemony .The question of this paper is that what factors are used by this discours for its hegemonic domination and which political groups formed its discourse structure ?this paper by using Laclau and, Mouffe discourse analysis shows that above mentioned discourse by nodal point of "caliphate" tries to narriate themselves to be fitted with circumstances but dispersion of discourse factors and thouse groups that profited by this discourse logic caused that they involved in such a way of discourse time disterbtion
    Keywords: Egypts, 2011, authoritarian Islamist, Salafi, Takfiri
  • Abbas Mossalanejad * Pages 1067-1087
    The Saudi strategic literature in dealing with Iran has been accompanied by signs of threats and crisis exacerbated in 2015. The signs of such literature can be found in the practical politics exercised by Saudi Arabia in Bahrain, Yemen, Syria, Iraq and Lebanon. In fact, the aggravated crisis makes the imposition of security threats inevitable. The participation of the Arab League states, especially Egypt and the United Arab Emirates in Saudi Arabia and Turkey's regional policies has expanded the regional crisis. Regional security management in Saudi-Iranian relations is possible only on the basis of regional balance policy. The historical roots of such crisis in Saudi-Iranian security relations resurfaced in 2006. Setting out during post-Cold War years, the Shiite managed to establish their position in populations where they made up the majority. It faced more hostility in 2003, which later intensified in 2006 by Hezbollah resistance against Zonist regim. In these circumstances, the Islamic resistance was organized to encounter the regional conservatism, the US intervention and Zonist regim supremacy. The outcome of such a trend can be seen in how the Sharm el-Sheikh Conference was held in November 2006 against Iran. Attended by Saudi Arabia, Egypt, Jordan, United Arabic Emirates and the US, the conference was meant to deal with the Islamic extremist identity. Finally, it set the ground for expansion of identity crisis throughout the Middle East. In principal, the creation of crisis is counted as part of the Saudi security policy in striking a balance against Iran.
    Keywords: Regional Security Balance, Creation of Crisis, Proxy Threats, Asymmetric Conflict