فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و هفتم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1396)

فصلنامه سیاست
سال چهل و هفتم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/23
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فریبرز ارغوانی * صفحات 815-832
    تشابه رویکردها در حوزه های موضوعی مختلف پیش نیاز اصلی حرکت کشورها به سوی همکاری های فراگیر است. هدف این مقاله بررسی ابعاد اختلاف نظر در حوزه حقوق بشر به عنوان مانع اصلی فراروی روابط و همکاری فراگیر میان چین و اروپاست.
    از دید این نوشتار، با آنکه ظرفیت های همکاری در حوزه های اقتصادی و دیپلماتیک فراهم بوده و اسناد راهبردی دو طرف نیز موید این امر است، حقوق بشر به عنوان یک عامل ارزشی مانع از همکاری های فراگیر تا مقطع کنونی شده است. بنابراین با طرح این سوال که چرا حقوق بشر تاکنون به عنوان مانعی در نیل به همکاری های فراگیر میان بیجینگ و بروکسل عمل کرده، ادعای نوشتار بر این محور قرار می گیرد که دو عامل تفاوت ادراکی و نقایص نهادی در مسئله حقوق بشر مانع از همکاری میان طرفین بوده است. این مقاله با بررسی ظرفیت های همکاری فراگیر در بخش اول، روابط چین و اروپا را در پرتو مسئله حقوق بشر در بخش دوم ارزیابی می کند.
    کلیدواژگان: اروپا، چین، حقوق بشر، گفت وگوهای حقوق بشری، همکاری های فراگیر
  • روح الله اسلامی * صفحات 833-851
    پگاه تاریخ بشر در موضوع سیاست را ایرانیان به خود اختصاص داده اند و آنان بوده اند که وجوه غارتگری، جنگ، خشونت، ناامنی، بی نظمی، آشوب و تجاوز را به سمت گفتمان های آبادانی، رواداری، راستی، اخلاق و حقوق بشر سوق داده اند. سلسله هخامنشیان به گفته ابن خلدون و هگل سرآغاز حکمرانی انسانی در تاریخ بشر است. در این نوشتار قصد داریم با تحلیل سنگ نوشته ها و کتیبه های به جای مانده از دوره هخامنشیان، به این پرسش پاسخ دهیم که چه کسی، با چه ویژگی هایی حق حکمرانی در این سلسله را به دست می آورده است. مجموعه کتیبه های به جای مانده در تخت جمشید، همدان، شوش، بیستون، خراسان، مصر و... که گفته ها و گزاره های شاهانی چون کوروش، داریوش، کمبوجیه و... را ثبت کرده است، منبع دسته اول و مستقیمی در جهت شناخت و نقد و بررسی اندیشه سیاسی ایران محسوب می شود. بر قلمرو حکومتی که نیمی از پهنه مسکونی کره زمین را در اختیار داشت، چه کسی با چه شاخص هایی می بایست حکومت داری کند. در این نوشتار وجوه تکنیکی هرم حاکمیت هخامنشیان مورد بررسی انتقادی قرار می گیرد تا وجهی ناشناخته و بسیار تداومی در اندیشه سیاسی ایران تحلیل شود.
    کلیدواژگان: اندیشه سیاسی، سنگ نوشته های شاهنشاهی، هخامنشیان
  • مرتضی اسمعیلی * صفحات 853-871
    گذری بر متون تولیدشده در حوزه قدرت نرم، به ویژه کاوش در نظریات شارح برجسته این مفهوم جوزف نای، نمایانگر این حقیقت است که تاکنون تمامی محققان و دانشمندان فارغ از ارائه چارچوبی منسجم به منظور کاربست این مفهوم در راستای تحقق اهداف و منافع اعمال کنندگان آن، قدرت نرم را فقط به مثابه ابزاری توصیفی و نه کاربردی استعمال کرده اند. در واقع اینان از مفهوم قدرت نرم، برداشت و مفهومی هژمونیک و انحصاری ساخته اند که تنها کشورهای برتر اقتصادی و نظامی توان به خدمت گرفتن آن را دارند و نه قدرت های متوسط و منطقه ای. در این مقاله در پی آنیم تا از رهگذر دسته بندی و تئوریزه کردن ابعاد مختلف قدرت نرم و تمایز قائل شدن بین «منابع سخت» و «منابع نرم» از یک سو، و «منابع نرم» و «قدرت نرم» از سوی دیگر، برخلاف تمایز بین قدرت اجبار و قدرت جذب - آنچنان که نای و هوادارانش اشاره کرده اند- یک «تئوری منبع محور» از قدرت نرم ارائه دهیم تا از طریق آن ضمن شکستن انحصار الگوی هژمونیک فعلی، زمینه بهره مندی قدرت هایی چون ایران، از کارویژه های قدرت نرم فراهم شود.
    کلیدواژگان: برساخته گرایی، قدرت های متوسط، قدرت نرم، قدرت سخت، قدرت اجبارآمیز، قدرت جذب کننده، منابع نرم و منابع سخت
  • سعید حاجی ناصری *، سجاد احمدیان صفحات 873-890
    مدرنیته همچون سیلابی خروشان همه وجوه زندگی انسان را با نیرویی مقاومت ناپذیر دگرگون کرده است. فراگیری، گریزناپذیری و تداوم تحولات مدرن موجب شده که بحث و نظر درباره جنبه های روشن و تاریک مدرنیته به قشری خاص در جامعه ای خاص محدود نشود و همواره و در هر جا موضوعیت داشته باشد. مدرنیته در هر مرحله از پیشروی اش، در کنار دستاوردهای خیره کننده اش، مسائلی را به وجود آورده است که برای انسان قدیم تصورناپذیر بود. این مسائل شگفتی برانگیز بزرگ ترین اندیشمندان هر عصر را به تامل واداشته است. با توجه به پویایی های مدرنیته، بدیهی است که شکافی عظیم، ما را از مسائل انگیزش بخش اندیشمندان کلاسیک جدا می سازد. اما کلاسیک های جامعه شناسی اهمیت خود را در روزگار ما حفظ کرده اند، چراکه ما در یک چیز با آنها شریکیم: تحول بی وقفه و بحران های برخاسته از آن. در این مقاله نشان می دهیم که سه تن از جامعه شناسان کلاسیک بحران های عصر خود را در چه چیزی می دیدند و این مهم چگونه در روش شناسی آنها بازتاب یافته است.
    کلیدواژگان: آلکسی دوتوکویل، امیل دورکیم، بحران های مدرنیته، جباریت دلپذیر، عقلانیت صوری، فردگرایی عنان گسیخته، ماکس وبر
  • احمد خالقی دامغانی * صفحات 891-907
    درک اندیشه های سید جواد طباطبایی بدون در نظر گرفتن مفهوم «سنت» امکان پذیر نیست. «سنت» از نظر طباطبایی «آگاهی» انسان ایرانی است و بدون «سنت» اندیشیدن امکان پذیر نیست. با تصلب و زوال «سنت»، ایدئولوژی جای اندیشیدن را می گیرد و تنها با « اتخاذ موضع جدید آگاهی» می توان به زوال اندیشه پی برد و تصلب «سنت» را برطرف کرد.
    کلیدواژگان: آگاهی ملی، انحطاط، تجدد، سنت، طباطبایی
  • بهادر زارعی*، کمال رنجبری چیچوران صفحات 909-928
    عراق پس از فروپاشی رژیم بعث وارد ساختار جدید سیستم حکمرانی و تقسیم قدرت بین بلوک های قومی- مذهبی شد و کردها با توجه به فرصت پیش آمده توانستند مطالبات خود را در سیستم جدید عراق قانونی کنند و حکومت اقلیم کردستان را تشکیل دهند. کردها با توجه به شکاف های هویتی با جهان عرب و وزن ژئوپلیتیکی بالا به سیاست های غیرهمسو با حکومت مرکزی در زمینه های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و همچنین رفراندوم و حرکت به سوی استقلال روی آوردند و این وضعیت موجب به وجود آمدن چالش های متعددی بین اقلیم کردستان و حکومت مرکزی شد. این پژوهش از نوع کاربردی بوده و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای- اینترنتی به جمع آوری داده های مورد بحث پرداخته است. در این مقاله ابتدا به بررسی و تبیین چالش های بین اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق پرداخته شده و سپس با استفاده از داده های به دست آمده تاثیر این چالش ها بر آینده سیاسی عراق بررسی شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین اقلیم کردستان عراق و حکومت مرکزی چالش های متعدد ساختاری و کارکردی شامل شکاف هویتی، فروش مستقیم نفت و سیاست های اقتصادی، قدرت نظامی، روابط خارجی و قلمروخواهی در مناطق کردنشین خارج از اقلیم کردستان وجود دارد که اگر این چالش ها به صورت قانونی و با تفاهم بین طرفین حل وفصل نشوند، آینده سیاسی عراق و اقلیم کردستان با خطر مواجه شده و بحران در آن کشور تشدید می شود.
    کلیدواژگان: اقلیم کردستان، الگوی فدرال، چالش، عراق، قلمروخواهی
  • محمد شجاعیان * صفحات 929-948
    ماهیت بشر، به منزله بنیادی ترین موضوعات در عرصه دانش سیاسی، برای نظریه سیاسی دلالت های بسیار بااهمیتی دارد. این دلالت ها، به گونه ای است که به واسطه آنها امکان فهم نظریه سیاسی و دلایل تفاوت در نظریات سیاسی فراهم می شود. اندیشمندان سیاسی معمولا، مشروعیت دیدگاه خویش درباره سیاست و حکومت را بر تبیین و برداشت خاصی از ماهیت انسان بنا می نهند. اینکه نظریه سیاسی موجد چه نوعی از دولت به لحاظ وسعت سرزمینی باشد، مبتنی بر برداشت آن نظریه سیاسی از انسان است. مقاله حاضر به بررسی استلزامات چیستی انسان برای نظریه پردازی سیاسی می پردازد. براساس نتایج پژوهش حاضر، ماهیت بشر از طریق چند عرصه مهم، برای نظریه پردازی سیاسی نقش تعیین کنندگی و تقویم بخشی دارد. از جمله می توان به تعیین غایات دولت، تعیین شکل حکومت، اعتقاد یا عدم اعتقاد به آزادی های سیاسی و اجتماعی، اعتقاد یا عدم اعتقاد به اصل برابری سیاسی، فردگرا یا جمع گرا بودن نظریه سیاسی و همچنین محافظه کارانه بودن یا انقلابی بودن نظریه سیاسی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: دولت، سعادت، ماهیت بشر، نظریه سیاسی
  • علی صباغیان*، ابراهیم باقری صفحات 949-968
    رابطه بریتانیا و اتحادیه اروپا از ابتدای عضویت این کشور بسیار پیچیده و پرفرازونشیب بوده است. علاوه بر مولفه های تاریخی و غرور آنگلوساکسونی که موجب شد این کشور هیچ گاه خود را در حد اتحادیه اروپاپایین نکشد، نوع نگرش دولت های مختلف، رسانه ها و افکار عمومی بریتانیا نسبت به اتحادیه اروپا و حتی دانش و اطلاعات کم در زمینه سازوکارهای اتحادیه اروپا موجب ظهور برچسبی با عنوان «بی میل اروپایی» یا «شکاک اروپایی» شد. بریتانیا از همان اوایل دهه 1950 در راه پیوستن به جامعه زغال و فولاد بی میل بود و در ادامه نیز پس از پیوستن به این جامعه در سال 1973 این بی میلی را در ناسازگاری با سیاست های مشترک (همچون سیاست های مشترک کشاورزی،تجاری،شیلات، سیاست دفاعی- امنیتی و...) و نپیوستن به مهم ترین نمادهای همگرایی این اتحادیه همچون منطقه یورو و شنگن نشان داد. این مقاله با بهره گرفتن از نظریات منطقه گرایی بین حکومت گرایی و فراملی گرایی این فرضیه را مطرح می کند که تمایلات بیشتر فراآتلانتیکی بریتانیا که در «روابط ویژه» با ایالات متحده خود را نشان داده است و همچنین تمرکز بیش ازحد قدرت در نهادهای اتحادیه که به واگذاری هرچه بیشتر حاکمیت منجر می شد، از مهم ترین عوامل بی میلی و در نهایت رای به خروج این کشور در همه پرسی 23 ژوئن 2016 بود. این مقاله از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و از روش شناسی استنباطی به منظور نیل به اهداف تحقیق استفاده شده است.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، بریتانیا، بی میلی اروپایی، برگزیت، بین حکومت گرایی، فراملی گرایی
  • مسعود غفاری*، محمد رادمرد صفحات 969-988
    سقوط حکومت پهلوی دوم از زوایای مختلف و در چارچوب نظریه های گوناگون بررسی شده است. از جمله رویکردها در این زمینه، رابطه میان فرایند توسعه در این دوره و سقوط این حکومت است. مقاله حاضر در پی آن است که نقش فرایند نوسازی در سقوط سلسله پهلوی را از منظری متفاوت بررسی کند. دلیل این تفاوت استفاده از رویکرد نهادگرایی جدید است. بدین ترتیب سوال این مقاله از این قرار است: سقوط سلسله پهلوی از منظر نظریه نهادگرایی چگونه قابل تبیین است؟ در پاسخ به این پرسش این فرضیه آزمون می شود: فقدان وجود برنامه ملی و تداوم استبداد (سرکوب نهادهای مدنی) علت اصلی سقوط حکومت پهلوی بود. فرضیه گفته شده در سه نقطه عطف مهم عصر پهلوی دوم، یعنی تاسیس سازمان برنامه، اصلاحات ارضی در ایران و گرانی نفت و رویه های توسعه ای پس از آن به بحث گذاشته می شود.
    کلیدواژگان: اصلاحات ارضی، توسعه، حکومت پهلوی، سازمان برنامه، گرانی نفت، نهادگرایی جدید
  • زاهد غفاری هشجین*، محمدرضا رحمت خواه دربان صفحات 989-1003
    این مقاله با توجه به اهمیت جایگاه شهید آیت الله سید حسن مدرس به عنوان یکی از شخصیت های سیاسی و اجتماعی برجسته و اثرگذار در تاریخ معاصر ایران، درصدد شناخت مولفه های فرهنگ سیاسی مذهب تشیع در اندیشه و رفتار سیاسی ایشان و پاسخ به این پرسش است که این مولفه ها چگونه در تفکر و رفتار سیاسی آن شهید متجلی شده اند؟ بر این اساس و در چارچوب نظریه ساختار و کارگزار و با استفاده از روش کیفی تحلیل اسنادی و با مراجعه به متون تاریخی، خطابه ها و نطق های آیت الله مدرس و نیز پژوهش های مرتبط، تجلیمولفه های فرهنگ سیاسی تشیع در اندیشه و سیره سیاسی ایشان بررسی شده است. این بررسی نشان می دهد که نه تنها رفتار سیاسی و اجتماعی شهید مدرس به عنوان یک مجتهد تراز اول و نیز وکیل مجلس، تحت تاثیر مولفه های فرهنگ سیاسی شیعه، از جمله جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و ایثار و شهادت طلبی بوده است، بلکه می توان آن شهید را بازتولیدکننده عناصری همچون شجاعت و عدم تقیه در مبارزه با استبداد به عنوان یک عالم سیاستمدار شیعی به شمار آورد.
    کلیدواژگان: امر به معروف و نهی از منکر، پیوند دین و سیاست، تقیه، جهاد، ساختار و کارگزار، شهادت طلبی
  • فرهاد قاسمی * صفحات 1005-1024
    شکل گیری و تکامل سیستم های بین المللی و منطقه ای، از پرسمان های مورد کشمکش در ادبیات روابط بین الملل است. در این پهنه، نظریه های گوناگونی به این پرسمان پرداخته اند؛ ولی بی توجهی به مدل تکامل در وضعیت پیچیدگی و آشوبی و انگاشتی خطی از شکل گیری شبکه های منطقه ای، آنها را از تبیین واقعیت های نوین دور کرده است. نظریه پیچیدگی و آشوب، چرخشی نوین را در پرسمان شکل گیری و تکامل شبکه های منطقه ای سبب شده است. به همین علت پرسش بنیادی مقاله بر محوریت این پرسمان شکل می گیرد که مدل نظری شکل گیری و تکامل شبکه های منطقه ای بر پایه قواعد پیچیدگی، از چه عناصری شکل گرفته است. نویسنده بر این باور است که نیروهای بنیادین و فشارها، واحدها را وارد سیستم هایی با ویژگی چندپیکری کرده و پس از آن دینامیک تکامل و ویژگی های نوظهور سیستم در حال تکامل ره آورد نوآوری های ارتباطی است؛ پرسمانی که سبب شکل گیری سازه ها و الگوهای نظم نوظهور منطقه ای می شود. سیستم چندپیکری، فشارهای داخلی و سیستمی، خوشه ایشدن نظم، ترکیب خوشه ها در قالب سیستم چندپیکری، هم افزایی و سیکلی بودن فرایند حیات سیستم و سیالیت در شکل بندی، از قواعد بنیادی تکامل و شکل گیری سازه ها و الگوهای نظم منطقه ای نوظهورند. این مقاله مدل نظری را برای ملاحظه تکامل در حوزه نظم های منطقه ای بر پایه نظریه پیچیدگی پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: تکامل شبکه ای، سیستم های پیچیده و آشوبی، شبکه های منطقه ای، مدل پیچیدگی
  • محمدتقی قزلسفلی*، سیده آمنه میرخوشخو صفحات 1025-1043
    پست مدرنیسم با مطرح شدن در چند دهه گذشته، مباحث و پرسش های گسترده فلسفی، ایدئولوژیک و زیبایی شناختی بسیاری را گسترش داد. یکی از این پرسش های جدی که نظر بسیاری از متفکران علوم اجتماعی و نظریه سیاسی را به خود معطوف کرده، نسبت میان پست مدرنیسم به مثابه یک مکتب هنری و زیبایی شناختی است که بعد از مدرنیسم سر برآورده و امر سیاسی است. مقاله حاضر با ابتنا به دیدگاه های متفکران برجسته پست مدرن در پی بررسی این پرسش است که آیا برخلاف نظر کانت که از استقلال و غیرهدفمند بودن هنر سخن گفته بود، در موقعیت کنونی می توان از زیبایی شناسی سیاسی و امکان سیاسی شدن هنر سخن گفت؟ به منظور پاسخ به این پرسش نویسندگان مقاله حاضر برای اثبات دعوی خود از سیاسی شدن هنر و الگوی زیبایی شناسی سیاسی پست مدرنیستی، چند مفهوم را به بررسی و نقد می گذارند. این مقوله ها عبارت اند از: مصرف زدگی در سرمایه داری متاخر، نقد سیاست اقلیت و زیبایی شناسی سیاسی در سخن پسااستعماری. مقاله حاضر به روش توصیفی تحلیلی به نگارش درآمده و از چارچوب نظریه انتقادی متفکرانی چون لئوتار، فردیک جیمسون و میشل فوکو بهره برده است.
    کلیدواژگان: پسااستعمارگرایی، پست مدرنیسم، سرمایه داری متاخر، سیاست، زیبایی شناسی
  • الهه کولایی *، حمیدرضا عزیزی صفحات 1045-1064
    دیپلماسی علمی، مفهومی است که در قرن بیست ویکم و به واسطه پیشرفت های فناورانه در حوزه های مختلف دانش بشری طرح شده و مورد توجه قرار گرفته است. به طور کلی، این مفهوم عبارت است از استفاده از همکاری های علمی میان ملت ها به منظور رسیدگی و حل وفصل چالش های مشترک. یکی از مسائلی که جمهوری های بازمانده از فروپاشی اتحاد شوروی به طور کلی و از جمله کشورهای منطقه قفقاز جنوبی در دوره پس از فروپاشی شوروی با آن روبه رو شدند، ضعف دانش و فناوری تخصصی در حوزه های مختلف و همچنین کمبود نیروهای متخصص در این حوزه ها بود که دلیل آن، به وابستگی جمهوری ها به مرکز اتحاد (روسیه) از نظر علمی و فناوری بازمی گشت. از این دیدگاه، پیشرفت های ایران در عرصه علم و فناوری که در عرصه بین المللی تایید و تصدیق شده و زمینه شکل گیری دانشی بومی را در حوزه های مختلف فراهم کرده، می تواند به عنوان یک جنبه از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در روابطش با کشورهای منطقه قفقاز جنوبی مورد توجه و استفاده قرار گیرد و به عنوان زیربنایی برای تقویت جایگاه ایران در این کشورها و ابزاری به منظور تامین هرچه بیشتر منافع ملی در رابطه با آنها به کار گرفته شود. مقاله حاضر تلاش دارد ضمن بررسی مفهوم دیپلماسی علمی و جایگاه آن در عرصه روابط بین الملل کنونی، رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به این گونه از دیپلماسی را مطالعه کند و به طور خاص، آن را در چارچوب روابط ایران با گرجستان به عنوان یکی از کشورهای منطقه قفقاز جنوبی بررسی کند. این مقاله نشان می دهد که دیپلماسی عمومی، تاکنون از دستیابی به جایگاه بایسته خود در روابط ایران با گرجستان بازمانده، اما وجود پتانسیل های علمی و فناوری فراوان در کشور، زمینه بالقوه ای را برای فعال کردن این جنبه از دیپلماسی در روابط مذکور به وجود آورده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی علمی، قفقاز جنوبی، گرجستان، همکاری های علمی، همکاری های دانشگاهی
  • سید احمد موثقی * صفحات 1065-1083
    توسعه فراتر از رشد اقتصادی مستلزم تغییرات رادیکال در نظام اجتماعی و جابه جایی های طبقاتی و صنعتی شدن از طریق نقش و کارکرد دولتی توسعه خواه است. برخلاف بقیه کشورهای جهان سوم، کشورهای آسیای شرقی توانسته اند یک گذار توسعه ای و انقلاب از بالا را با هدایت دولت و در چارچوب نوعی سرمایه داری تجربه کرده و طی آن مسائل مربوط به فقر و بیکاری و شکاف های طبقاتی را حل کنند که این مقاله به آن می پردازد.
    کلیدواژگان: آسیای شرقی، توسعه، دولت توسعه خواه، صنعتی شدن، گذار توسعه ای
|
  • Faramarz Arghavani * Pages 815-832
    Comprehensive cooperations between states depends to orientations similarity toward sectoral issues. The main goal of the article is evaluation of differences between china and Europe on human rights, that is main obstacle in front of comprehensive cooperatins. The article argues, in spite of promoting relations in some sectors such as diplomatic and economic, human rights is the most important impediment before strategic relations. The main question is, why the human rights is operating as obstacle toward towards Beijing and Brucceles relations? In the view of this article, the cognitional and institutional factors in the subject of human rights has created the impediments. Evaluation of comprehensive cooperations capacity between China and Europe and study of china- Europe relations with emphasis of human rights are the main sections of the article. Evaluation of comprehensive cooperations capacity between China and Europe and study of china- Europe relations with emphasis of human rights are the main sections of the article.
    Keywords: China, human rights, Europe, Comprehensive cooperations, Human Rights Dialouge
  • Rohollah Eslami * Pages 833-851
    In this article I focused to this question, what is legitimacy king in the Achaemenid era? Legitimacy mean that reason and rationality in the background of political system. In this era one person name of king, empires on the people. King of kings must be famous dynasty especially pars people. The race and ancestry determined who can get crown monarchy. Territory achaemenid was very big and organized and management this area was very complex. King of king must respect to local custom and different tradition that exist in their territory. Although achaemenid praised Ahoramazda but in the culture and religion policy making had plural. They were theist but for the condition environment separated religious from politic. Ahoramazda, ancestry and quality of leading determined who can be king of king. For approve this hypothesis deal content analysis petro glyphs remain of the ancient Iran. Ancient inscription are ideological apparatus for state that can organized people with soft power.
    Keywords: Legitimacy, king of king, achaemenid
  • Morteza Esmaeili * Pages 853-871
    A review of the texts produced in the field of soft power, particularly exploring the views of prominent exponent of this concept, Joseph Nye, reflects the fact that regardless of providing a coherent framework which implement this concept in order to fulfill the goals and interests of its committers, all scholars and researchers have so far applied soft power merely as adescriptive tool and not practical. In fact, they have perceived the concept of soft power as the concept of hegemony and monopoly that only the hegemonic countries in economic and military are able to apply it, not the middle and regional powers. Hence, through categorizing and theorizing various aspects of soft power and distinguishing between "soft resources" and "hard resources" from one side and "soft resources" and "soft power", the researchers seek to present Resource-Based Theory of Soft Power, in contrast to distinguish between the Coercive Power and Co-optive Power as Nye and his supports have pointed.The article aims to provide the backgrounds for enjoyment of the functions soft power for countries like Iran through breaking the monopoly of the current hegemonic model.
    Keywords: Constructivism, Middle Powers, Soft Power, Hard Power, Coercive Power, Co-optive Power, Soft Resources, Hard Resources
  • Saeid Hajinaseri *, Sajjad Ahmadian Pages 873-890
    Just like a raging flood, modernity, equipped with an irresistible power, has drastically revolutionized all aspects of human life. Comprehensiveness of modern developments has seized the opportunity to talk about bright and dark aspects of modernity from the hands of a certain stratum of people living in a special period of time, giving it an always-on relevance. Despite the perplexing and staggering broadness of some modernity-associated developments which have been given shape since Classical thinkers, their works thereon have managed to maintain their winning run due to their remarkable richness. In this article, attempts are made to explain viewpoints made by three Classical thinkers namely Alexis de Tocqueville, Emil Durkheim and Max Weber about malaises of modernity on the basis of soft despotism, anti-social individualism and formal rationality.
    Keywords: Alexis de Tocqueville, Anti-social individualism, Discontents of modernity, Emil Durkheim, Formal rationality, Max Weber, Soft despotism
  • Ahmad Khaleghi Damghani * Pages 891-907
    Seyed Javad Tabatabai’s project understand regardless of the concept of "tradition" is not possible. “Tradition” in Tabatabai’s view is the consciousness of Iranian man and thinking is not possible without the “Tradition”. With induration and decline of “Tradition”, ideology replaced thinking and only by “adopting new consciousness position” the decline of thought can be found and induration of “Tradition” resolve.
    Keywords: Decadence, Modernity, National Consciousness, Tabatabai, Tradition
  • Bahador Zarei *, Kamal Ranjbari Chichoran Pages 909-928
    After the collapse of the Baath regime Iraq into the new structure of governance and power sharing system between ethno-religious blocs and the Kurdish people due to the opportunities could be legalized their demands in Iraq's new system and formed the KRG. According to cracks Kurdish identity with the central government And high geopolitical weight the Kurdish turned The non-aligned policies with the central government in economic, political, security and etc. This situation creates numerous challenges between the KRG and the central government. This research is applied and is discussed To collect data by Descriptive- Analytical and library- online references. First, to review and explain the challenges between the KRG and Iraq's central government; And then by using the data obtained its impact on the future of Iraq's political challenges have been examined. The results show that between KRG and the central government are numerous structural and functional challenges; including: (direct sales of oil and economic policies, military, foreign relations and territoriality in the Kurdish areas outside Kurdistan). If these challenges are not resolved legally and understanding between the parties the political future of Iraq and the KRG are at risk and exacerbating the crisis in that country.
    Keywords: Challenge, Iraq, KRG, federal model, territoriality
  • Mohammad Shojaeeyan * Pages 929-948
    Human nature, as one of the most fundamental issues in the field of political science, has very important implications for political theory. These implications are in such a way that provides the possibility of understanding the political theory and the reasons for the differences in political theories. Political thinkers have usually based the legitimacy of their views about politics and government on a particular explanation and conception of human nature. This issue that what kind of government in terms of land area is caused by a political theory typically depends on the understanding of that theory from human nature. The present paper examines the implications of human nature for political theorizing. According to the findings of this research, understanding human nature plays a decisive and influential role in political theorizing through some influential areas including determination of government goals, specifying the form of government, believing or not believing in the political and social freedoms, belief or disbelief in the principle of political equality, Individualist or collectivist political theory and also conservative or revolutionary political theory.
    Keywords: Human nature, Political theory, State, Happiness
  • Ali Sabbaghian *, Ebrahim Bagheri Pages 949-968
    Britain and EU relation was complex and full of up-and-downs from the scratch when they entered EU in 1955. In spite of historic factors and Anglo-Saxon pride that never let Britain to letdown themselves, different viewpoints of the UK governments, media and Public opinion that was generally based on incomplete knowledge and information on EU set-up had been the reasons that lead to the rise up of a mark called “ European reluctance” or “European skepticism”. Britain was reluctant from the first to be a member of European Coal and Steel Community so that in 1973 showed this reluctance in incompatibility with EU’s common policies (like Common Fisheries Policy, Common commercial policy, Common Agricultural Policy, Economic and monetary affairs, Foreign & Security Policy and …. ) and also with not accepting the EU’s most important integration symbols like euro zone and schengen agreement. This article, based on intergovernmentalism-supernationalism’s theories of regionalism, opens up the hypothesis that Britain’s transatlantic tendencies that showed itself in “special relations” with united states and in the other hand aggregation of more power in EU institutions that lead to the more sovereignty transference were the main reasons of reluctance that at the end voted “yes” to Brexit in 23 June 2016. This article is a descriptive-analytic article and used deductive methodology for reaching the article’s main goals.
    Keywords: European Union, European reluctance, Brexit, intergovernmentalism, supernationalism, Britain
  • Masoud Ghaffari *, Mohammad Radmard Pages 969-988
    The fall of the Pahlavi has been investigated from different angles and in the context of various theories. From among the approaches in this context is the relationship between the process of development in this period and the fall of this regime. This article seeks to that role in the modernization process with a different approach to examine the collapse of the Pahlavi dynasty. The reason for this difference is the use of new institutional approach. So, the question in this article is as follows: How can The fall of the Pahlavi dynasty from the perspective of institutional theory, be explained? In response to this question, this hypothesis is put to the test: The absence of a national program and the continuation of tyranny (the repression of civil society) was the main reason for the fall of the Pahlavi regime. The aforementioned hypothesis will be discussed in three important milestones of Pahlavi II namely, the establishment of planning organization, land reform in Iran and the oil high-cost and developmental approaches.
    Keywords: development benchmarking, land reform, oil high-cost, planning organization, new institutionalism
  • Zahed Ghafari Hashjin *, Mohammadreza Rahmatkhah Darban Pages 989-1003
    This article is about recognition components of Shia’s political culture in political thought and behavior of Ayatollah Seyyed Hassan Modarres, according to importance of his dignity as one of the political and social prominent character in the Iranian contemporary history. Accordingly, based on “structure and agency” theory and using the qualitative methods such as documentary research and referred to the historical texts and the sermons and speeches of Ayatollah Modarres as well as linked researches, influence of political culture’s components of Shia in Modarres’s character sketch have been investigated.
    This study shows that not only social and political behavior of Modarres as a first-rate Mujtahid as well as MP, has been under the influence of Shia’s political culture, such as Jihad, behest to goodness and forbiddance of evil and martyrdom, but also he can be considered as a promoter the elements such courage in fighting injustice and lack of reservation as a Shia politician.
    Keywords: structure, agency, religion, politics, Jihad, behest to goodness, forbiddance of evil, martyrdom, reservation
  • Farhad Ghasemi * Pages 1005-1024
    The evolution of regional and global systems is one controversial subject in international relations literature. Traditional and linear imagine to forming of global and regional systems will throw distance between current theories and new realities. Theory of complexity and chaos by attention to these realities is a new turning point in explaining evolution of regional networks.The complexity theory have been slowly making their way into international relations (IR), and will extend our understanding of the dynamics of international politics. In this respect the article wants to suggest a new perspective on evolution of systemic orders. Author argues that fundamental forces and pressures cause the enternce of states to multi body system and then evolution dynamic and emergent features of evolving system are resulted by relational inovations which make new constructions and emergent order patterns. This article argues for a relational ontology belives that complex interactions among the elements of an assemblage can produce emergent regional construction and order and in continue these emergent effects themselves reshape the system’s elements.
    Keywords: Chaotic, complex systems, complexity model, regional networks, network evolution
  • Mohammad Taghi Ghezelsofla *, Amene Mirkhoshkhou Pages 1025-1043
    Postmodernism, with its introduction in the last few decades, has expanded a lot extensive philosophical, ideological and aesthetic discussions and questions. One of the serious questions is interested by many social sciences and political theory thinkers, it is the relation between postmodernism as a school of art and aesthetic that emerged after modernism and the political. According to the postmodern thinkers’ views, this article to fallow the question, whether Unlike Kant, who had spoken about independence and non-objective art, we can speak about political aesthetics and political possibilities of art in the current situation? In order to answer these questions, the authors have drawn some concepts to prove their claim of art politicization and post-modern political aesthetic pattern. These concepts include: the consumptionism in late capitalism, critique of minority policy and political aesthetic in postcolonial discourse. This article has been written by descriptive analysis and has used the critical theory framework of thinkers such as Lyotard, Friedrich Jameson and Michel Foucault.
    Keywords: Postmodernism, politics, aesthetic, late capitalism, postcolonial
  • Elahe Kolaee *, Hamid Reza Azizi Pages 1045-1064
    The article examines the limits of Iranian foreign policy toward Georgia, outlines the threats from the US and other regional players such as Russia, Turkey and Israeli, and also attempts to identify the main causes and motivations for Tehran’s affiliation with Tbilisi. After disregarding the Caucasus for decades and being excluded from its geopolitical chess game, Iran decided to cultivate a new relationship with the South Caucasus, including Georgia, hoping to regain its once-potent role as a regional power. Georgia is the only South Caucasian country, which has no border with Iran; and this geographical factor has affected relations between the two countries.
    This paper has been performed as a field and analytical-descriptive study and has also been analyzed by “Realism theory” in Persian and English resources. The authors of the analysis studies in detail the opportunities for economic and other forms of partnership with Iran, which will help diversify Georgia's neighborhood policy, while balancing the interests of regional players of the South Caucasus. At the end of the research, the possible opportunity for Iran and Georgia that might accompany such a political strategy are discussed as well. The final goal of this document is maximum detection of the potential for improving Georgia-Iran relations and its in-depth analysis, as well as opening a space for discussion and debate on Georgia-Iran relations.
    Keywords: Iran, Georgia, US, Russia, energy, Turkey, Israel
  • Seyed Ahmad Movassaghi * Pages 1065-1083