فهرست مطالب

فصلنامه سیاست
سال چهل و هشتم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حجت داوند، محسن اسلامی * صفحات 835-852
    اغلب پژوهش هایی که درباره راهبرد آمریکا در قبال دموکراسی خواهی در غرب آسیا صورت گرفته اند، به نوعی سردرگمی راهبردی اشاره دارند. آنها معتقدند آمریکا از طرفی در پی دموکراسی سازی و حمایت از حقوق بشر بوده و از دیگر سو بیم داشته که منافع راهبردی خود در منطقه را از دست بدهد؛ از این رو چنین ملاحظاتی موجب بروز کنش های ناسازوار از سوی این کشور شده است. اما در این مقاله، این پرسش مطرح می شود که مبنای راهبرد سیاست خارجی ایالات متحده در دو سوریه و بحرین در قبال روند دموکراسی خواهی چه بوده است؟ در پاسخ با واکاوی حوادث دو کشور سوریه و بحرین پس از سال 2011، این فرضیه طرح شده که مبنای کنش ایالات متحده مشخص و مبتنی بر موازنه راهبردی است. یافته های موید فرضیه نشان می دهند: حفظ موازنه با هدف جلوگیری از بر هم خوردن تعادل نیروهای منطقه ای راهبرد سیاست خارجی آمریکا بوده است. دموکراسی خواهی و حمایت از حقوق بشر در راستای راهبرد موازنه به کار گرفته می شود و در صورت تضاد بین این دو مقوله، موضوع دوم نادیده انگاشته می شود. در این نوشتار ضمن بهره گیری از رویکرد توصیفی - تحلیلی، در گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شده است.
    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، بحرین، دموکراسی خواهی، سوریه، موازنه راهبردی
  • جهانبخش ایزدی* ، مصطفی مطهری صفحات 853-870
    جریان هویتی از توسعه در ایرانبا قرائت های چارچوبی و برداشت های متفاوت دوره ای همراه بوده است که دولت ها (حاکمیت ها) متولی آن بوده اند؛ همان گونه که اصلاحات و توسعه در عصر قاجار به منظور رهایی از عقب ماندگی و رساندن تقریبی بخش هایی از ساختار شبه دولتی قاجار به توسعه بود، در دوره پهلوی دوم با اصلاحات دولتی برای پر کردن خلا مشروعیتی همراه بود و در دوره جمهوری اسلامی نیز با خلا پارادایمی و گفتمانی در زمینه علمی توسعه توام بوده است. این مقاله با مفاهیمی چون توسعه، هویت و دولت ها در ایران و تضاد تاریخی در رویکردهای هویتی- دولت محور به توسعه و با استعانت و استفاده از روش تحلیلی- تاریخی، درصدد بررسی و واکاوی دلایل ناموفق بودن رویکردهای توسعه در ایران با توجه به ویژگی های هویتی حاکمیت ها در سه دوره تاریخی قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی است.
  • نورالله کریمیان کریمی ، یعقوب توکلی * صفحات 871-888
    ظهور جریان وهابیت و در پی آن پدیدار شدن پدیده های جدید فکری و سیاسی همانند طالبان، القاعده، القاعده فی بلاد الرافدین و داعش، مدعیان متفاوتی را در گفتمان دینی جهان اسلام رقم زد. رهاورد این جریان و گفتمان، ترویج نوع مشخصی از عقیده و باور دینی و رویه متفاوتی از عمل فقهی نسبت به مسلمانان دیگر است که برای غلبه بر دیگر جوامع مسلمان، به تکفیر مسلمانان دیگر پرداخت و تصویر جدیدی از خشونت معطوف به دینداری را ترویج کرد که در سایر فرق اسلامی چنین رفتار خشونت آمیزی در تاریخ اسلام دارای سابقه کمتری بوده است. به گمان بسیاری، وهابیت، القاعده و داعش تداوم جریان فکری خوارج در تاریخ صدر اسلام بوده، چه اینکه انگاره های جبرگرایانه فلسفی و ظاهرگرایانه حدیثی را در آنان جست وجو می کردند. اما به باور ما این گمانه چندان صحیح به نظر نمی رسد زیرا خوارج را کم بنیان تر از تاثیرگذاری عقیدتی و فاقد پایانه های فکری لازم برای شکل دادن به چنین تحولات تاریخی می دانیم. علی هذا باور داریم این مسئله را باید عمیق تر و دقیق تر بررسی کرد و بنیان های فکری آن را در جای دیگر جست وجو کرد. به اعتقاد ما این جریان با حکومت اموی در مقوله باورها، سنت ها و عملکردها، شباهت و همخوانی کلامی، فقهی و تاریخی آشکارتر و پیوند عمیق تری دارد.
    کلیدواژگان: امویان، تکفیری، داعش
  • اسفندیار محمدی ، محمد جمشیدی * صفحات 889-906
    منطقه گرایی روندی است که از اروپای غربی شروع شده و با گذشت زمان، تحولاتی را به خود دیده است. بنابراین نقطه آغاز مطالعات و نظریه پردازی های منطقه گرایی اغلب منطقه اروپای غربی بوده است. این واقعیت موجب شده که تلاش های نظری و عملی منطقه گرایی در اروپا معیاریبرای شناخت و ارزیابی منطقه گرایی در سایر مناطق جهان باشد. بر همین اساس از زمان برقراری موافقت نامه های همگرایی بین کشورهای آمریکای شمالی یعنی کاسفتا در سال 1989، نفتا در سال 1994 و سپس سازوکار امنیت و رفاه مشترک آمریکای شمالی (اس. پی. پی) در سال 2005 از منطقه آمریکای شمالی هم به عنوان یکی از مناطق دارای پیوندهای همگرایی منطقه ای نام برده می شود. با این حال موافقت نامه های منطقه گرایی یادشده چه از لحاظ عملی و چه از لحاظ مفاهیم به کارگرفته شده در آنها با منطقه گرایی های موجود در سایر نقاط دنیا تفاوت دارند. به نظر می رسد موافقت نامه های یادشده در منطقه آمریکای شمالی" منطقه ای شدن" را به وجود آورده اند که تفاوت های زیادی با منطقه گرایی دارد. بنابراین پرسش مقاله حاضر این است که چرا کشورهای آمریکای شمالی از منطقه ای شدن استقبال اما در برابر منطقه گرایی مقاومت می کنند؟
    کلیدواژگان: آمریکای شمالی، کاسفتا، منطقه گرایی، نفتا، همگرایی
  • عباس حیدری*، نصرالله نخعی زرندی صفحات 907-926
    هدف این پژوهش، بررسی و کشف ایدئولوژی داعش است. مقاله حاضر سعی داردبراساس روش شناسی توماس اسپریگنز به این پرسش پاسخ دهد که ایدئولوژی داعش چگونه در خاورمیانه شکل گرفته است؟ براساس یافته های این مقاله، شکل گیری ایدئولوژی داعش، ریشه در بحران های معاصر جهان اسلام معاصر دارد. داعش بحران موجود در جوامع اسلامی را در جاهلیت مدرن این جوامع می بیند. آنها با مقایسه کشورهای اسلامی معاصر با دوران جاهلیت زمان پیامبر اکرم معتقدند که مسائلی همچون کفر، شرک و بدعت سبب شکل گیری جاهلیت معاصر شده است. از نظر داعش، دلایل این بحران عبارت است از عواملی همچون مدرنیته که دین را از سیاست جدا کرد، فرقه گرایی و رافضی گرایی که با بدعت موجب انحراف در دین شد و انحطاط اخلاقی مسلمان. از نظر داعش،هدفنهاییمسلمانانمتعهد،بایداستقرارحاکمیت خداوندرویزمینباشدتابهاینوسیله،همهگناهان،رنج هاوفشارهادفعشود و بر همین اساس جامعه بازسازی شده خود را در گذشته و در قالب خلافت اسلامی به سبک و سیاق خلفای راشدین طرح ریزی می کند و تنها راه رسیدن به این جامعه آرمانی را در هجرت و جهاد می بیند.
    کلیدواژگان: بحران، جاهلیت، خلافت، داعش
  • حسین خانی * صفحات 927-944
    رشد نوسلفی گری و ظهور پدیده داعش در خاورمیانه، نشان دهنده بروز نوعی از تهدیدهای جدید است که نه تنها در درون کشوری خاص، بلکه به صورت بی سابقه ای در خاورمیانه گسترش یافته است. هدف نوشتار حاضر روندپژوهی تهدیدهای امنیت منطقه ای ایران در اثر پیدایش تهدیدهای نوین امنیتی در سایه ظهور و گسترش نوسلفی گرایی است. پرسش اصلی آن است که «پیشران های اثرگذار بر حیات نوسلفی گری و شکل گیری روند تهدیدهای امنیت منطقه ای ایران کدام اند؟» در پاسخ، فرضیه اصلی این نوشتار بر این مبنا استوار است که روند مذکور، در سه سطح و تحت تاثیر پیشران های بحران شامل «کنش بازیگران بین المللی» ، «واگرایی در انسجام داخلی ساختار اجتماعی جهان اسلام» و «رقابت ایدئولوژیکی و اختلاف منافع بازیگران رقیب منطقه ای» قرار دارد. یافته های پژوهش نیز شامل جهانی شدن، افزایش امنیت اسرائیل، دوگانه نظم/بی نظمی در دوره گذار، جنگ های نیابتی، نوسلفی گری و پیدایش گروه های سلفی تکفیری، شیعه ستیزی و فقه التکفیر، شکاف های قومی و مذهبی، بحران هویت و دولت های فروماندهاست.
    کلیدواژگان: امنیت منطقه ای، ایران، پیشران ها، خاورمیانه، دولت های فرومانده
  • احمد دوست محمدی *، محمد رجبی صفحات 945-960
    در طول ماه های گذشته، عربستان سعودی دستخوش برخی تحولات در سطوح مختلف داخلی، منطقه ای و بین المللی شده است که از جمله می توان به گسترش روابط با ایالات متحده آمریکا و خرید کلان تسلیحاتی از این کشور، تنش در روابط با قطر، انتصاب محمد بن سلمان به ولیعهدی و آشکار کردن روابط با رژیم صهیونیستی اشاره کرد. نکته شایان توجه در همه این تحولات، دستمایه قرار دادن بهانه مقابله با نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک تهدید منطقه ای است. از این رهگذر، تحولات مذکور در کانون توجه نخبگان سیاسی و نظامی ایران قرار گرفته است و تحلیلگران مسائل استراتژیک با حساسیت ویژه ای به تهدیدهای برخاسته از آن می نگرند؛ اما با توجه به گوناگونی ماهیت تهدیدها و اهمیت تهدیدهای امنیتی در سرنوشت یک کشور، هدف اصلی مقاله پیش رو، واکاوی ماهیت این تهدیدهاست. بر این اساس، به طرح این پرسش پرداختیم که ماهیت تهدیدهای برخاسته از تحولات اخیر عربستان سعودی برای جمهوری اسلامی ایران چیست؟ در پاسخ به این پرسش، با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی برپایه استفاده از منابع کتابخانه ای و با عنایت به تعامل فهم و واقعیت در مکتب امنیتی کپنهاگ - که به عنوان رویکرد پژوهشی مقاله انتخاب شده است - این فرضیه بیان شد که به نظر می رسد تحولات اخیر عربستان سعودی، بیانگر تلاش این کشور برای برعهده گرفتن کارکردی محوری با هدف مهار منطقه ای جمهوری اسلامی ایران از سوی ایالات متحده آمریکا است که این کارکرد به ویژه با به قدرت رسیدن بن سلمان به ولیعهدی و نگرش های ضد ایرانی وی، تشدید شده است و امنیت ملی جمهوری اسلامی را بیش از پیش تهدید می کند.
    کلیدواژگان: امنیت، تهدید وجودی، جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی
  • محمد بیدگلی، صادق زیباکلام * صفحات 961-977
    شرح مواجهه ایرانیان با مدرنیته همواره یکی از مباحثات مجادله آمیز چند دهه اخیر در فضای دانشگاهی ایرانیان بوده است. این مباحثات از زاویه های گوناگون درصدد برآمده اند که یا با ایجاد دیدگاه دوگانه سازی، سنت را در مقابل مدرنیته قرار دهند یا این مواجهه را از دریچه نوعی از بومی کردن مدرنیته در فضاهای دولتی ایران به شیوه ای آمرانه بنگرند. اما در میانه این دو نگاه، کندوکاو در عرصه اندیشه روحانیت دوره مشروطه و حتی دوره های متاخرتر چنین به ذهن متبادر می کند که اختیار کردن دو نگاه مذکور توان ترسیم خطوط کلی و واقعی موجود در فضای مشروطه و مشروطه خواهی را ندارد و دستیابی به چنین امری نیازمند بازیابی انگاره های ترسیمی از نهادهای مدرن در نزد شخصیت هایی از جمله شیخ هادی نجم آبادی است که در حوزه تاریخ سیاسی معاصر ایران و نیز اندیشه سیاسی تا اندازه ای مهجور مانده اند.
    کلیدواژگان: روحانیت، سنت، شیخ هادی نجم آبادی، عقلانیت، مدرنیته، مشروطه
  • بهاره سازمند*، حسین صور اناری صفحات 979-1000
    گفتمان های هویتی روسیه با فروپاشی اتحاد شوروی، در اطراف مرزهای این کشور با منطقه ای متشکل از دولت ها و مرزهای سرزمینی روبه رو شدند که پیش از این در قالب یک «ما» تعریف می شدند و اکنون باید به عنوان «آنها» باز تعریف شده و جایگاه آنها در پیوستار «خود- دیگری» روسیه مشخص می شد. این گفتمان ها در بازتعریف خود، بر دامنه ای از برداشت های مختلف از تداوم «ما بودگی» در دوران پساشوروی تا «دگرپنداری» و «غیریت سازی» از منطقه اوراسیا تاکید کرده اند. بسته به یکسان انگاری یا دگرپنداری هویتی، منطقه گرایی اوراسیایی در کلان گفتمان های هویتی روسیه (غرب گرایی، دولت گرایی و اوراسیاگرایی) بازنمایی های متفاوتی پیدا کرده و در نتیجه ترجیحات روسیه در این فرایند با چرخش های فروگذارانه و تاکیدگذارانه همراه شده است. این پژوهش در راستای علت یابی افت وخیزهای مشارکت روسیه در منطقه گرایی اوراسیایی، با کاربست نظریه «منطقه گرایی سازه انگارانه انتقادی» ، بر این فرض تاکید دارد که «مناظره های هویتی در گفتمان های سیاست خارجی روسیه، علت چرخش های فروگذارانه و تاکیدگذارانه این کشور در ترجیح مشارکت در منطقه گرایی اوراسیایی بوده است».
    کلیدواژگان: اوراسیاگرایی، دولت گرایی، سازه انگاری انتقادی، غرب گرایی، گفتمان های هویتی، منطقه گرایی اوراسیایی
  • محمدعلی شیرخانی *، فاطمه محروق صفحات 1001-1019
    از شاخص های مهم در شناسایی پویایی های قدرت در منطقه شرق آسیا، شناخت وضعیت «گذار قدرت» و تبدیل آسیا به محور سیاست جهان است. هدف این مقاله، تبیین چگونگی ظهور و بروز این پویایی های نوین قدرت در شرق آسیا با ارزیابی دو رویکرد نظری رقیب موازنه قدرت و گذار قدرت است. داده ها نشان می دهد که نظریه گذار قدرت قابلیت تبیین پذیری بیشتری نسبت به نظریه موازنه قدرت دارد. بااین حال، نوآوری نوشتار این است که با وجود قابلیت تبیین بیشتر، نظریه گذار قدرت، پاسخگوی سیستم بین المللی پیچیده امروز نیست و مستلزم بازنگری در مفهوم و مولفه های شکل دهنده گذار متناسب با واقعیت امروز جهان و منطقه است. بر این اساس، فرضیه مقاله آن است که پیچیدگی و وضعیت غیرخطی حاکم بر سیستم بین الملل به تعدد نقاط گذار در سیستم امروز انجامیده است، به گونه ای که در حال شکل دادن به نظم سلسله مراتب دوگانه با رهبری آمریکا در امنیت و رهبری چین در اقتصاد در شرق آسیا است. روش پژوهش مقاله، قیاسی- استقرایی و شامل استفاده از نظریه و روش های کمی ارزیابی کاربست نظریه با تکیه بر پایگاه داده های بانک جهانی، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD) و موسسه مطالعات صلح استکهلم (SIPRI) است.
    کلیدواژگان: برابری، غلبه، قدرت نسبی، گذار قدرت، موازنه قدرت، همکاری و منازعه
  • میرابراهیم صدیق * صفحات 1021-1038
    با توجه بهاینکه ساختارها به رفتار بازیگران اجتماعی و سیاسی اعم از افراد و کشورها شکل می دهند، ساختارهای هنجاری یا انگاره ای (فرهنگ، زبان، مذهب، گفتمان و غیره که هم جنبه شناختی دارند و هم جنبه ارزشی) به هماناندازه ساختارهای مادی اهمیت دارند. اتحادیه اروپا به عنوان یکی از مهم ترین و منسجم ترین اتحادهای متشکل از دولت ها در ابعاد سیاسی اقتصادی، پس از جنگ جهانی دوم گام های زیادی در زمینه همگرایی و هماهنگی بیشتر و همچنین گسترش قلمرو خود برداشته است. این اتحادیه مفهوم و برداشت جدیدی از همکاری و همگرایی میان دولت ها را وارد ادبیات روابط بین الملل کرده است، ولی به واقع برای فهم جایگاه آن به عنوان بازیگری مهم در جامعه بین الملل باید با تامل بیشتری نگریسته شود. بر این اساس، مقاله پیش رو در پی بررسی نقش اتحادیه اروپا در شکل دادن به هنجارهای بین المللی است.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، جامعه بین الملل، ساختار، سیاست های هنجاری، قدرت هنجاری، جهانی شدن
  • پیمان کاویانی فر ، الهه کولایی * صفحات 1039-1056
    هر سه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان در دوران استقلال، اولین قانون اساسی نوین خود را در سال 1995 به تصویب رساندند و در سال های بعد دست کم دو یا سه بار این قانون ها را اصلاح کردند. همزمانیاین اصلاحاتباانتقالقدرتوانتخابات،آثارسیاسی شانراگستردهوشایان توجهکردهاست. با توجه به اینمسئله،سوال اصلی این نوشتار این است که مهم ترین عاملاصلاحات قانون اساسی جمهوری های قفقاز جنوبی چه بوده است؟ بررسی تطبیقی این مسئله نشان دهنده همگونی ها و ناهمگونی های میان این کشورهاست که ممکن است در دیگر کشورهای در حال توسعه نیز تجربه شود. برای پاسخ به پرسش اصلی باید بسترهای اصلاحات به ویژه فضای سیاسی، بازیگران اصلی و عناصر سود بر اصلاحات، پیامد حقوقی و همچنین پیامد سیاسی هر یک از اصلاحات را مورد توجه و تحلیل قرار داد. فرضیه اصلی این نوشتار این است که در هر سه جمهوری، طراحی سازوکاری برای جلوگیری از چرخش نخبگان حاکم، مهم ترین دلیلاصلاحاتقانون اساسی در هر دو شکل ریاستی یا پارلمانی بوده است. مقایسه سه جمهوری نشان می دهد اصلاحات به مردم سالارتر شدن جمهوری ها منجر نشده است. روش این پژوهش توصیفی-تحلیلی است.
    کلیدواژگان: ارمنستان، اصلاحات قانون اساسی، جمهوری آذربایجان، گرجستان، گردش نخبگان، ماندن در قدرت
  • احمد نقیب زاده*، صونا قاجار صفحات 1057-1074
    این مقاله در پی بررسی ریشه های نگاه و برخورد امنیتی دولت به پیرامون داخلی است. منظور ما از نگاه امنیتی دولت به پیرامون، جهت گیری و بعد امنیتی بخشیدن دولت به مسائلی است که در پیرامون داخلی یا خارجی آن روی می دهد. بر مبنای بهره گیری از نظریه های اندیشمندانی همچون رکان و لیپست، ریشه های ویژگی های خاص دولت ها را باید در جهت گیری های عمده ای یافت که در جریان گذر از مراحل حساس تاریخی همچون مرحله گذار به مدرن سازی در پیش گرفته اند. بدین روی ازآنجا که به اعتقاد نگارنده، گام های اولیه در جهت مدرن سازی دولت در عصر قاجار برداشته شد، برای شناخت ریشه ویژگی های خاص دولت در ایران، رجوع به این عصر و بررسی آن، حائز اهمیت فراوانی است.
    کلیدواژگان: پیرامون داخلی، دولت، عصر قاجار، نگاه امنیتی
  • عنایت الله یزدانی*، سیدسعید حسن زاده صفحات 1075-1092
    سیاست خارجی قدرت های بزرگ همواره در روند تحولات و مسائل بین المللی و منطقه ای از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، به گونه ای که گاه با حضور آنها سرنوشت سیاسی یک کشور دستخوش تغییرات فراوانی شده است. یمن در سال های اخیر شاهد درگیری های خشونت باری بوده که از درگیری های داخلی شروع شده و اکنون عرصه تقابل قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای شده است. آغاز بحران سیاسی در این کشور در سال 1390 بودوپس از خروج صالح و روی کار آمدن منصور هادی خاتمه یافت و در سال 1394 به شکلی دیگر نمود پیدا کرد. یکی از بازیگران اصلی تحولات یمن عربستان سعودی است که همواره سعی دارد با تضعیف یمن، نفوذ خود را در این کشور افزایش دهد. سقوط دولت عبدالله صالح و روی کار آمدن مهره کلیدی عربستان،منصور هادی، و همزمان با آن مخالفت های مردمی، یمن را درگیر تنشی کرده است که تاکنون ادامه دارد. آمریکا هم در قبال این تحولات، همکاری ویژه ای را با عربستان سعودی به اجرا گذاشته است. این مقاله سعی دارد به این سوال بپردازد که جهت گیری سیاست خارجی آمریکا و عربستان در قبال بحران یمن چگونه بوده است؟ فرضیه مقاله این است که عربستان در قبال تحولات یمن، سیاست حفظ وضع موجود با رویکردی تهاجمی و ایالات متحده آمریکا با حفظ منافع خاص خود که گاه در تعارض با سیاست های عربستان است، در قبال این تحولات، رهیافت همگرایی با عربستان را برگزیده است. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی- تحلیلی با استفاده از ابزار کتابخانه ای است.
    کلیدواژگان: تروریسم، تحولات یمن، جمهوری اسلامی ایران، رهیافت همگرایی، رئالیسم تهاجمی، نئورئالیسم
|
  • Hojjat Davand , Mohsen Eslami* Pages 835-852
    Most research has been conducted on the American strategy in Relation to transition to democracy in West Asia Stressed that the country was in strategic Dilemma. In the sense the Obama administration has sought to democratize and protect human rights and, on the other hand, it has been afraid of losing its strategic interests in the region. Such considerations have led to incongruous actions by the country. Therefore, the purpose of this paper is to test the validity of these two hypotheses. So, the question arises what is US strategy in both Syria and Bahrain towards the democratization process? Following the events Syria and Bahrain after 2011, the hypothesis is that the US foreign policy is specified which we call it strategic balance. We believe maintaining a strategic balance by preventing the collapse of the balance of regional forces has been a top priority for US foreign policy. Democratization and protection of human rights From the United States are being applied in line with the strategic balance policy.
    Keywords: US, Democratization, Syria, Strategic Balance, Bahrain
  • Jahanbakhsh Izadi* , mostafa mmotahari Pages 853-870
    The identity flow of development in Iran has been accompanied by periodic reading of the framework and perceptions that the governments and its sovereignty have been; as reform and development in the Qajar era in order to escape from the backwardness and approximate the parts of the structure Quasi-government of Qajar was in development, in the second Pahlavi period, with government reform, to fill the vacuum of legitimacy, and during the Islamic Republic of Iran, was accompanied by a paradigmatic vacuum and a discourse on the scientific development of development. This article, with the concepts of development, identity and government in Iran, and historical contradictions in state-centered approaches to development, and with the application and use of the analytical-historical method, seeks to examine the reasons for the failure of development approaches in Iran with respect to identity characteristics Governments are in the three historical periods of the Qajar, Pahlavi, and Islamic Republic.
    Keywords: Development, Modernization, Political Development, Development History in the Contemporary Period, Identity Conflict of Development, Authority, Conflict of Identity
  • Norollah Karimian Karimi , Yaghub Tavakoli* Pages 871-888
    The emergence of Wahhabism, followed by the emergence of new intellectual and political phenomena like the Taliban, al-Qaeda fi Bilad al-Rafidain and Isis different arguments in religious discourse in the Muslim world marked. in other Islamic sects such violence in Islamic history has been less experience. That in order to overcome the Muslim communities, the takfir of other Muslims and promote a new image of religious violence toward other Islamic sects that such violence has been lower in the history of Islam has a history. It seems that Wahhabism, Al-Qaeda and the Islamic State in early Islamic history was continuing stream of thought Kharijites whether the notion of deterministic philosophy and tradition in their looks and appearance were searching for. But we believe that this speculation does not seem correct And we Aztasyrgzary Kharijites down more fundamental ideological and intellectual terminals for shaping such developments do not know history Forth believe that this matter should be deeper and more thorough review and scrutinize and intellectual foundations of it be sought elsewhere.
    Keywords: Umayyads, ISIS, Takfiri
  • Mohammad Jamshidi*, Esfandiar Mohammadi Pages 889-906
    Regionalism is a process that began from Western European and with the passage of time, it witnessed some developments. Therefore, the starting point of regionalism studies, reviews and theorization have been mainly the Western European region. This fact has led to a situation where actions and efforts of theoretical and practical regionalism in Europe is a criterion and standard for recognition and evaluation of regionalism in other regions of the world. Accordingly, since the establishment of integration agreements between North American countries, namely, Canada-US Free Trade Agreement (CUSFTA) in 1989, North American Free Trade Agreement (NAFTA) in 1994 among US, Mexico and Canada and then security and prosperity partnership of North America (SPP) in 2005 among US, Canada and Mexico from North American region, being termed “a region where the states have regional integration links”. However, the above mentioned regionalism agreements differ from the regionalism present in other parts of the world both in practice and regarding the concepts being used. It seems that above mentioned agreements in North America have created regionalization which much differ from regionalism. So the question of the present paper is why North American states welcome regionalization but show resistance to regionalism?
    Keywords: Regionalism, NAFTA, CUSFTA, North America, Integration
  • nasrollah nakhei zarandi , Abbas Heydari * Pages 907-926
    The aim of this study is to investigate and discover of Islamic State Ideology. This present paper tries to answer this question based on Thomas Springs methodology that how Islamic state ideology is formed in the Middle East? The findings of this paper indicate that the formation of the Islamic State ideology rooted in the contemporary crisis of Middle East societies and the Muslim world . the Islamic State sees this existing crisis in Islamic societies in the modern ignorance communities. By comparing contemporary Islamic counties with the age of ignorance in Prophet period , they believe that some issues such as infidelity, polytheism, idolatry, heresy and deviation from religion and ignorance leads to the formation of modern and contemporary ignorance. In opinion of Islamic State, the reasons of this crisis rooted in some factors such as modernity that separated religion from politics , sectarianism with heretic that leads to a deviation from religion and moral decadence Muslims. In the point of view of Islamic State , ultimate goal of committed Muslims should be establishing the rule of God on earth, to in this way, all sin, suffering and the pressure disposed, and accordingly rebuilt community designed itself in the form of an Islamic caliphate in the past and Guided Caliphs style.
    Keywords: ISIS, crisis ignorance, caliphate
  • Hossein Khani * Pages 927-944
    The growth of New- Salafism and the emergence of the ISIS phenomenon in the Middle East show a new kind of threat that spread not only in a particular country, but also unprecedentedly in the Middle East. The purpose of the present paper is to study the threat of regional security in Iran as a result of the emergence of new security threats in the light of the emergence and expansion of New-Salafism. The main question is: "What are the drivers that affect the survival of New-Salafism and the formation of regional security threats?" In response, the main hypothesis of this paper is based on the fact that the above-mentioned process, at three levels and under the influence of crisis drivers, includes "action of international actors," Divergence in the coherence of the social structure of the Muslim world "And" ideological competition and the disparity of interests of rival regional actors." Research findings include globalization, increased security of Israel, The duality of order / irregularity during the transition period, the proletarian wars, nostalgia, and the emergence of Takfiri Salafist groups,, Anti-Shiite and jurisprudence, ethnic cleansing, identity crisis, and overcrowded governments.
    Keywords: Driver forces, Failed states, Iran, Middle East, Regional security
  • Mohammad Rajabi , Ahmad Doust Mohammadi* Pages 945-960
    Over the past few months, Saudi Arabia has been subject to certain developments at different domestic, regional and international levels. These include Saudi mass purchase of arms from the US, tensions in it's realations with Qatar, appointment of Mohammad bin Salman as crown prince, and exposing it's ties with the Zionist regime. What’s considerable in all of these developments is the Saudis’ attempts to portray the Islamic Republic of Iran’s regional influence as a threat and using it as a pretext. These developments have attracted the attention of political and military elites in Iran and strategic affairs analysts look at the threats arising from them with special sensitivity. Given the diversity of the nature of threats and the importance of the role that security threats play in the fate of a country, the main objective of this paper is to examine the nature of these threats. Hence, the following question was raised to be investigated: What is the nature of the threats posed against Iran originating from recent developments in Saudi Arabia? To answer the question, an analysis was developed using the descriptive-analytical method, based on library sources, and with a view on the interaction between understanding and reality in the Copenhagen School- as the research approach of this paper. Consequently, the hypothesis was offered that the recent developments in Saudi Arabia are indicative of the country’s attempts to play a pivotal role in the United States’ moves to contain Iran’s regional influence. Such a role has especially intensified since the appointment of bin Salman as crown prince, and, given his anti-Iran attitudes, threatens the Islamic Republic’s national security more than before.
    Keywords: Security, Existential Threat, Saudi Arabia, Islamic Republic of Iran
  • Mohammad Bidgoli , Sadegh Zibakalam* Pages 961-977
    The description of the Iranians’ confrontation with the modernity has always been considered as one of the controversial arguments in the Iranian’s universities environments in the recent decades. These arguments have intended to contrast the tradition versus the modernity from different perspectives through creating the binary issues or they tend to imperiously consider this confrontation from the nativization of the modernity point of view in the governmental environments. But in the middle of these two perspectives on delving into the spirituality of the constitutional government era and even the more recent eras it crosses into one’s mind that considering the two aforementioned perspectives cannot describe the available general and factual lines in the constitutional government and the desire forthe constitutional government and gaining access to such an issue requires recycling the describing beliefs on the modern organizations pertaining to the characters who have been partially ignored in the arena of the contemporary political history of Iran and the political thought.
    Keywords: : Theoiogicah, tradition, Sheikh Hadi Najmabadi, Spirituality, modernity, Constitutional Government
  • Russia's Identity and Interests in the Eurasian Regionalism / Discourses of Identity; Eurasian Regionalism; Critical Constructivism; westernism; statism; Eurasianism
    Bahare Sazmand*, Hossein soranari Pages 979-1000
    Russian identity discourses, after the collapse of the Soviet Union, have faced a region consisted of states and territorial boundaries around the border of Russia that were previously defined in the form of a "we", and now those states must be redefined as "they" and their place would have also been determined in the Russian continuum of "other- self" .These discourses in the self-redefinition have emphasized on a range of different perceptions, from the continuation of "unity in the form of we" in the post-Soviet era to "Otherness" and "alienation" in the Eurasian region. Depending on the identical consideration or different consideration of identity, Eurasian regionalism have different representations in Russian macro-discourses of identity (westernism, statism and Eurasianism ) and thus the preferences of Russia in this process is accompanied with neglectful and emphatic turnings .This Research is trying to find the reasons for volatilities of Russian participation in the Eurasian regionalism, by applying the theory of " critical constructivist regionalism", while emphasizing on the assumption that "identity debates in Russian foreign policy discourses has been the reason for neglectful and emphatic turnings in the preference of participation in the Eurasian regionalism .
  • MohammadAli Shirkhani*, Fatemeh Mahrough Pages 1001-1019
    One of the important indicators in identifying power dynamics in the East Asian region is the recognition of the situation of "power transition", namely, the status of Asia in becoming the center of world politics. The purpose of this article is to assess the two theoretical approaches of “balance of power” and “power transition” and clarify the explanatory ability of “transition power” theory on new dynamic power impending in East Asia. Research Results imply that in spite of explanation strength of “transition power”, in comparison to “balance of power”, traditional understanding of transition power theory is incapable of answering to today's complex international system. So, it requires revision in its concepts and components to make it consistency with today’s international system and region. According to this, the hypothesis of the paper is that with bifurcation of transition in today’s complex international system, it seems that Dual hierarchical system with US leadership in security and China in economy is shaping East Asia order. Given to this, the methodology of the article is inductive-deductive which is involve using theory and quantitative methods in assessing the application of the theory based on the World Bank, the United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) and the Stockholm Institute for the Study of Peace (SIPRI) databases
    Keywords: : power transition, balance of power, conflict, cooperation, relative power, parity, overtaking
  • mirebrahim Sedigh * Pages 1021-1038
    Considering that structure shape behavior of social and political players including states, therefore, normative structures (such as culture, language, religion, discourse and etc which are both cognitive and value-based) are as very important as material ones. European Union, as one of most coherent unions of world both politically and economically, has taken great strides in order to reach cooperation and integration. Though the union has initiated new explanation and concept for cooperation and integration of states in the literature of International Relations, we need to study the position of the union as the important factor in international society with further reflection. Accordingly, this article is to study the role of European Union in shaping international norms.
    Keywords: : European Union, international society, structure, normative policies, normative power, globalization
  • Elahe Kolaee *, Peyman Kavianifar Pages 1039-1056
    All three Republics Azerbaijan , Armenia and Georgia after the Independence Passed their First Constitution in 1995 and in the Consequent Years Amended the Constitutions at least two or three Times. The Amendments Coincided with the Power Transition and Election Period made their Effects Vast and Considerable. Given this background, the main Question of this Research is that what has been the most Important Factor Contributing to Constitutional Amendments in the three South Caucasian Republics? Comparative Evaluation of the Issue Shows Specific Homogeneity and Heterogeneity Between these three Countries which may be Experienced in other Developing Countries. to Answer the Question, we should Pay Attention to the Context specially Political Environment, Major Actors and Benefiting Elements and also Judicial and Political Consequences of Each Amendment. The main Hypothesis of this Research is that Maintaining Power in the Hands of Ruling Elites has been the main cause of Constitutional Amendments in all three Republics. The method of Research is Descriptive – Analytical.
    Keywords: Constitution, Armenia, Republic of Azerbaijan, Georgia, circulation, power
  • ahmad naghibzadeh*, sona qajar Pages 1057-1074
    This article intends to survey the roots of the state’s security approach to domestic affairs.
    What is meant by security approach, is the state’s special approach in securitization of domestic and foreign occurrences .
    From the author’s point of view, which is based on theories from lipset and rokkan, the particular characteristics of the states must be found in their main orientation in transition from important historical stages , as transition toward modernization.
    From this point of view , the first steps toward modernization of state have been taken in qajar age. Therefore, in order to identify the special characteristics of the government in Iran , attention to this epoch is indispensable.
    Keywords: domestic perimeter, modernization, security approach, State, qajar era
  • enayat allah yazdani*, seyed saied hassanzadeh Pages 1075-1092
    Foreign policy of the major powers in international issues and regional developments are very important. Such a way that sometimes, their presence The political fate of a country Has undergone a remarkable transformation. Yemen witnessed violent conflict in recent years that the internal conflicts started and now has become the arena of confrontation of regional and trans-regional powers. political crisis in the these country was started in 2011 after the departure of Saleh and the creation of Mansur hadi ended and in 2015 the crisis appeared in another form. Saudi Arabia is a major player in Yemen That Always trying to The weakening of Yemen to increase their influence in the country. The fall of Saleh and the creation of key Saudi Arabia Mansur hadi, And popular opposition at the same time, Yemen has involved a tension Until now there. America in the face of these developments, special partnership with Saudi Arabia Has implemented. This paper aims to address this question: What is the America and the Fsaudi arabia foreign policy towards the Syrian crisis? The main discussion of the paper is that Saudi Arabia's Yemen Development, Policy status quo With Invasive approach And United States of America to protect its own interests That Sometimes at odds with the policies of Saudi Arabia, towards thees developments, Convergence approach is adopted by Saudi Arabia. The research method in this paper is descriptive analysis with using library tools.
    Keywords: terrorism, Yemen Developments, Islamic Republic of Iran, Convergence approach, Offensive Realism, Neorealism