فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و هشتم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1397)

فصلنامه سیاست
سال چهل و هشتم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/18
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله پژوهشی
  • علی اکبر جعفری *، مهرداد فلاح صفحات 1-18
    پیدایش قدرت های نوظهور از مشخصه های مهم چشم انداز نظام بین الملل معاصراست. این قدرت ها که اغلب در قالب بریکس گروه بندی شده اند، بازتاب تحولات دوران ساز نظام بین الملل بوده و بر سرشت و سرنوشت آن اثر تعیین کننده ای بر جای نهاده اند. اشاره به قدرت اقتصادی گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) توجهی است به اهمیت فزاینده قدرت های نوظهور در دورانی که جایگزینی برای اقتصاد لیبرال غرب است. با این تفاسیر، در پاسخ به پرسش اساسی این پژوهش، اینکه چگونه اتحاد اقتصادی قدرت های نوظهور بریکس تلاشی به منظور ایجاد بدیلی برای اقتصاد لیبرال غرب و ارتقای جایگاه آنها در نظام بین الملل محسوب می شود؟ و آیا این گروه تاثیر محوری بر معادلات سیاسی و اقتصادی نظام بین الملل بر جای خواهد گذاشت؟ مقاله حاضر با بهره گیری از روش تبیینی قدرت اقتصادی بریکس را در ساختار نوین نظام بین الملل به رغم چالش های ملی، منطقه ای و بین المللی موجود مثبت ارزیابی می کند و بر این اعتقاد است که بریکس در چگونگی شکل دهی به نظم بین المللی به عنوان بدیل قدرت اقتصادی لیبرال غرب، نقش آفرینی می کند.
    کلیدواژگان: اقتصاد لیبرال غرب، بریکس، چالش های ملی و منطقه ای، ساختار نظام بین الملل، قدرت اقتصادی
  • جلال درخشه*، احمد شریعتمداری صفحات 19-38
    در واکاوی تقابل دو ساحت فرهنگی در دوران حکومتی امام علی (ع)، یک طرف فرهنگ عمومی و به تبع آن فرهنگ سیاسی جاهلیت است که ریشه های آن در باطن برخی از مسلمانان صدر اسلام باقی مانده و در دوره خلفای پیش از امیرالمومنین (ع) بازتولید شده و طرف دیگر این منازعه، فرهنگ سیاسی شایسته و بایسته از منظر امیرالمومنین (ع) قرار دارد که با دو رکن «علم آموزی» و «اراده سازی» شناخته می شود. در پاسخ به این پرسش اصلی که امام علی (ع) چه تصویری از فرهنگ سیاسی اسلامی ارائه داده اند، می توان گفت که ایشان درصدد توجه بخشی به ساحت تعقل و ملزومات معرفتی آن و تقویت اراده و بایسته های ایمانی اش بودند و متقابلا پاکسازی جامعه از فرهنگ سیاسی جاهلیت (که اقتضائات خاص خود را داشته و مانع حرکت سیاسی مطلوب قلمداد می شده است) را ضروری می دانستند. بنابراین امام با توجه به اهمیت و جایگاه فرهنگ در کنش سیاسی، اصلاحاتی ریشه ای و دامنه دار را در صحنه فرهنگ سیاسی پی ریزی کردند تا جهت رفتار سیاسی مسلمانان را به سمت مطلوب پیش برند. در این مقاله از روش توصیفی-تحلیلی برای رهنمون شدن به ابعاد سازنده فرهنگ سیاسی برگزیده در سیاستگذاری های امام (ع) استفاده شده و با ذکر دوگانه های مفهومی متضاد از ابعاد این دو فرهنگ سیاسی تشریح شده است.
    کلیدواژگان: حکومت امام علی (ع)، سیاست علوی، عقل و اراده، علم و ایمان، فرهنگ جاهلیت، فرهنگ سیاسی
  • احمد سلطانی نژاد*، محمد داوند صفحات 39-57
    یکی از مسائلی که همواره از جانب کنشگران نظام بین الملل امنیت جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کند، حقوق بشر است. گذشته از تهدیداتی که دولت ها یا سازمان های بین المللی دولتی متوجه امنیت ملی ایران می کنند، تهدیدات سازمان های غیرحکومتی فعال در زمینه حقوق بشر، بیشتر جنبه نرم دارد و به مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ضربه خواهد زد. همین موضوع ضرورت بحث و ارائه راهکار برای جلوگیری از تحقق اهداف سازمان های غیردولتی حقوق بشری به واسطه نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از مولفه های قدرت نرم هر کشور را فراهم می آورد. ازاین رو، شایسته است این پرسش مطرح شود که نقش فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی در کاهش تهدیدات سازمان های غیردولتی حقوق بشری علیه امنیت ملی ایران، چگونه قابل ارزیابی است؟ تا زمان نگارش این پژوهش، هیچ یک از منابع علمی داخلی و خارجی به پرسش مذکور پاسخ نداده اند، درصورتی که پاسخ نویسنده به سوال مطروحه در قالب فرضیه این پژوهش این خواهد بود که بهره برداری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهم ترین راهکار کاهش تهدیدات سازمان های غیردولتی علیه امنیت ملی ایران است. بنابراین، در دنیای جدید، اثرگذاری ظرفیت های دیپلماسی عمومی، ترویج اصول حقوق بشر اسلامی، جذب گردشگران خارجی، افزایش پرستیژ ایران در نظام بین الملل برای مقابله با تهدیدات مذکور، تا حدود زیادی به کاربست فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی در فضای مجازی بستگی دارد.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، جمهوری اسلامی ایران، سازمان های غیردولتی حقوق بشری، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • عبدالرحمن عالم *، مصطفی انصافی صفحات 59-76
    این مقاله از جریان فکری ساختارگرایی سخن در میان می نهد و پس از آن با تعریف ساختارگرایی و شرح گونه های آن، از جمله زبان شناسانه، انسان شناسانه و مارکسیستی، فهم ساختارگرایان از غیرذاتی بودن، ارتباطی بودن و متمایز بودن ساخت ها را بررسی می کند. ساختارگرایی بینشی خاص نسبت به هویت بود و از این منظر هویت ها برساخته هایی گفتمانی و درون ساخت ها ساکن اند. این بینش ضد ذات گرایانه ساختارگرایان درباره هویت سوژه، نقطه برگشتگاه کار فکری پساساختارگرایان شد و آنها در این راه به فهم جدیدی از هویت سوژه دست یافتند؛ سوژه به مثابه هویتی کدر و آغشته به (دیگری). دیگر خواهی پساساختارگرا، این جریان فکری را به شالوده شکنی روابط فرادستی و فرودستی مسلط بر جریان اصلی سیاست و همچنین واسازی ساخت های اقتدارگرایانه موجود در جوامع انسانی مصمم کرد.
    کلیدواژگان: پساساختارگرایی، ذاتزدایی، ساختارگرایی، شالودهشکنی، هویت سوژه
  • مهدی فدایی مهربانی *، مهرداد امیدپور صفحات 77-96
    در تاریخ اندیشه، متداول است که هر جنبش فلسفی می بایست در چارچوب تاریخی خویش فهمیده شود. این حکم، به خصوص، حقیقت ایده آلیسم آلمانی را نمایان می کند که اهداف و مسائل آن تنها در چارچوب فرهنگ آلمان متاخر قرن هجدهم قابل فهم است. به طور خاص، این فرهنگی که حیات فکری غالب در آلمان از میانه قرن هجدهم به حساب می آمد، روشنگری نامیده می شد. اما، با نزدیک شدن به اواخر قرن هجدهم، نشانه هایی از بحران در روشنگری پدیدار شد. اصول بنیادین روشنگری انتقادگرایی عقلایی و طبیعت گرایی علمی بود. درحالی که فرجام انتقادگرایی افتادن در دام شکاکیت بود، نتیجه طبیعت گرایی در ماتریالیسم نمایان می شد. اما هر دو غیرقابل پذیرش بودند، زیرا اگر شکاکیت باورهای عقل سلیم را در واقعیت جهان برون تحت الشعاع قرار می داد، ماتریالیسم باورهای متعلق به آزادی، ابدیت و [خداوند] را تهدید می کرد. ایده آلیسم آلمانی و همه اشکال آن- ایده آلیسم استعلایی کانت، ایده آلیسم اخلاقی فیشته و ایده آلیسم مطلق رمانتیک ها- کوشش های بسیاری به منظور حل بحران های روشنگری کردند. بدین سان، هدف این مقاله، نمایش ایده آلیسم آلمانی به عنوان کوششی پایدار به منظور حفظ میراث روشنگری است.
    کلیدواژگان: انتقادگرایی، ایده آلیسم استعلایی، ایده آلیسم اخلاقی، ایده آلیسم مطلق روشنگری، شک گرایی، طبیعت گرایی علمی، ماتریالیسم
  • سعیده لطفیان *، صدیقه نصری فخرداود صفحات 97-103
    در این نوشتار، نخست مدل های سنتی (مرحله ای) و حرفه ای سیاستگذاری عمومی برای بررسی جامع علل و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مسائل محیط زیستی، نقش نهادهای دولتی از جمله نهادهای مسئول اجرای قوانین حفظ محیط زیست، و نقش شهروندان در حل مشکلات محیط زیستی معرفی می شود. سپس، مباحث مربوط به سیاست های توسعه پایدار، بهبود شرایط زندگی عمومی و مهم ترین چالش ها و تهدیدهای محیط زیستی ایران مطرح می شود. در ادامه، به سیاستگذاران در کشور پیشنهاد می شود تا در تلاش برای یافتن راه حل های سیاسی و حقوقی موثر برای فوری ترین مسائل محیط زیستی به رابطه مهم عدالت محیط زیستی و توسعه پایدار، و نیز تاثیر مشارکت مردمی بر افزایش شانس موفقیت در اجرای سیاست های انتخاب شده توجه ویژه داشته باشند.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری محیط زیست، عملکرد زیست محیطی، مدل انتخاب عمومی
  • محمدرضا مایلی*، جهانبخش خانجانی صفحات 105-124
    در سال 1376 جامعه ایران شاهد فصل تازه ای از زندگی و حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود بود. موج اصلاح طلبی و لزوم تقویت جامعه مدنی به صورت گسترده ای به گفتمانی مبدل شد که تاثیراتش را برای سالیان بعد از خود نیز گذاشت. این گفتمان در افکار عمومی، رسانه های چاپی و دیجیتالی، محافل گوناگون، پاتوق ها و مراکز دانشگاهی گسترش یافت و دامنه آن زندگی روزمره را نیز در برگرفت. گسترش چنین گفتمانی شرایط و فضایی را ایجاد کرد که می توانیم ادعا کنیم حاصل آن رشد و توسعه حوزه عمومی در فاصله سال های 1376 تا 1384 است. مولفه های متعددی در تحقق چنین شرایط و فضایی موثر بودند که از آن جمله می توان به تحولات اقتصادی و اجتماعی دوره سازندگی، ویژگی های دولت تجددخواه و اصلاح طلب هفتم و از همه مهم تر ورود طبقه متوسط جدید به عرصه عمومی و سیاسی جامعه اشاره کرد. با طرح اندیشه ها و خواسته های طبقه متوسط بحث آزادی و حقوق مدنی« برساخت» شد و بر سایر شعارهای ارائه شده از بعد از انقلاب غلبه یافت و اساس همه این بحث ها بر لزوم توسعه حوزه عمومی برای ارتقای مشارکت های مردم در اداره جامعه بود. تاثیرگذاری طبقه متوسط جدید اگرچه با واسطه برخی دیگر از شرایط است، در این دوره تاریخی و با بهره گیری از داده های به دست آمده از روند رشد و توسعه طبقه متوسط و نقش کارگزاران و نخبگان این طبقه در توسعه مصادیق حوزه عمومی، نشان از تاثیر مثبت در این فرایند دارد.
    کلیدواژگان: برساخت، جامعه مدنی، حوزه عمومی، طبقه متوسط جدید
  • سیدعلی محمودی * صفحات 125-144
    کانت و میل در زمینه منزلت انسانی زنان دیدگاهی یگانه دارند. آنان زنان را دارای ارزش ذاتی می دانند و استفاده ابزاری از زنان را رد می کنند، اما در زمینه حقوق اجتماعی و سیاسی آنان، راه افتراق می پیمایند؛ کانت زنان را دارایی مرد و شهروند منفعل می خواند و حقوق اجتماعی و سیاسی زنان را نفی می کند. در برابر، میل بر مدار آزادی و برابری، از حقوق اجتماعی و سیاسی زنان دفاع می کند. در نتیجه، دیدگاه های کانت درباره منزلت انسانی زنان از سویی و حقوق اجتماعی و سیاسی زنان از سوی دیگر متناقض، اما اندیشه های میل در این زمینه سازگار است. با بهره گیری از روش هرمنوتیک (متن و زمینه) می توان به ماهیت تفاوت آرای این دو فیلسوف راه یافت. چرایی این اختلاف در زمینه جایگاه اجتماعی و سیاسی زنان، به طور عمده به تاثیرپذیری آنان از تحولات تاریخی اروپا به ویژه در امور اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ارتباط می یابد.
    کلیدواژگان: آزادی، برابری، حقوق زنان، شهروند، قدرت مطلق
  • یوسف مسلمی مهنی صفحات 145-155
    در چند دهه اخیر سیاستگذاری شهری به عنوان موضوع مهم علمی در کلان شهرهای دنیا مطرح شده و بخش وسیعی از مطالعات شهری را به خود اختصاص داده است. ایجاد تعادل بین مراکز شهری بزرگ و کوچک، همکاری بین دولت مرکزی، دولت محلی و بخش های عمومی و خصوصی و نیز تدوین راهبرد محلی در زمره سیاستگذاری های شهری پایدار قابل تامل است. از آنجا که دولت، محور سیاستگذاری عمومی است، موضوع قدرت در شهر در شیوه اتخاذ سیاست ها و برنامه ریزی های شهری اهمیت بسیاری می یابد. تکثر قدرت و اعمال سیستم فدرالی در سیاستگذاری های شهری به منظور بهبود کارایی و اثربخشی این گونه سیاست ها مطرح می شود که این موضوع در نوشتار حاضر با استفاده از چارچوب نظری و تئوریک پلورالیستی- به عنوان یکی از نظریه های سیاست شهری- قابل بیان و توضیح است. دست آخر به ارائه مدل پلورالیستی سیاستگذاری شهری جمهوری اسلامی در کلان شهرها و معرفی مدل کاربردی سیاستگذاری شهری در شهر کرمان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تکثرگرایی، سیاستگذاری شهری، مدل کلان سیاستگذاری شهری
  • حمیرا مشیرزاده، نسیم سادات واسعی زاده صفحات 157-177
    دولت ها در جامعه بین الملل همچون افراد در جامعه داخلی جایگاه های اجتماعی متفاوتی دارند که سطوح مختلفی از قدرت، امنیت و رفاه را برای آنها به ارمغان می آورد. در این نوشتار با طرح مفهوم سرمایه اجتماعی بین المللی، ابعاد مختلف این سرمایه یعنی اعتماد، مشارکت و شبکه های اجتماعی دولت ها در عرصه بین المللی بررسی می شود. بر این اساس ضرورت توجه به ابعاد هنجاری اعتماد (خاص گرایانه و تعمیم یافته) در کنار اعتماد راهبردی، اهمیت مشارکت موثر به صورت اثرگذاری بر تصمیمات بین المللی و در نهایت جایگاه کشورها بر مبنای مرکزیت در شبکه های اجتماعی بین المللی به عنوان مهم ترین موارد در سنجش سرمایه اجتماعی بین المللی کشورها شناسایی شده است.
    کلیدواژگان: اعتماد، جامعه بین الملل، سرمایه اجتماعی بین المللی، شبکه ها، روابط بین الملل، مشارکت
  • عباس مصلی نژاد، علی صمدی صفحات 179-201
    سیاستگذاری راهبردی عربستان تابعی از نقش منطقه ای، ویژگی رهبران سیاسی و جهت گیری ساختار نظام بین الملل است. نقش امنیتی عربستان در دوران ملک سلمان را می توان ادامه سیاست قدرت برای کسب هژمونی منطقه ای دانست. چنین رویکردی، ادامه الگوهای رفتاری عربستان در دوران ملک عبدالله است. به قدرت رسیدن دونالد ترامپ و انعقاد قراردادهای نظامی آمریکا با عربستان، نقش این کشور در آینده امنیت منطقه ای را افزایش داده است. نقش منطقه ای عربستان براساس نشانه هایی همانند گسترش ژئوپلیتیک بحران تعریف می شود. چنین وضعیتی به منزله گذار از سیاست موازنه منطقه ای ایالات متحده خواهد بود. ساختار نظام بین الملل در سال های پس از جنگ سرد با تحولات ژئوپلیتیکی روبه رو شده است. واقعیت های تحول منطقه ای بیانگر آن است که ژئوپلیتیک خاورمیانه در چارچوب سیاست های راهبردی عربستان براساس نقش یابی بازیگران و نیروهای قدرت ساز، آشوب ساز و منازعه آفرین ایجاد شده است. واقعیت های ژئوپلیتیکی جدید نظام جهانی نشان می دهد که خاورمیانه مرکزیت جدیدی برای گسترش منازعه و مدیریت بحران های منطقه ای تلقی می شود. پرسش اصلی مقاله آن است که «راهبرد عربستان در محیط امنیتی خاورمیانه در دومین دهه قرن بیست ویکم براساس چه مولفه هایی شکل گرفته است؟» فرضیه مقاله به این موضوع اشاره دارد که «عربستان از سازوکارهای گسترش نظامی گری، تصاعد بحران و جنگ نیابتی در راستای گسترش ژئوپلیتیک بحران در خاورمیانه بهره گرفته است». در تبیین این مقاله از «رهیافت هویت ساختار» بهره گرفته می شود. روش شناسی مقاله مبتنی بر «تحلیل داده ها» و «تحلیل محتوا» خواهد بود.
    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک بحران، جنگهای نیابتی، گذار از موازنه منطقهای، نظامیگری راهبردی
  • ابراهیم موسی زاده، فاطمه سادات ضیغمیان صفحات 203-235
    براساس اسناد تاریخی از جمله رسائل حکومت اسلامی، اندیشمندان و فقهای اسلامی در زمینه حکومت، حاکمیت، دولت، رابطه دولت با شهروندان، نظامات اقتصادی، سیاسی، اداری و مدیریتی حکومت و در راس آنها مسئله رهبری جامعه و حکومت اسلامی نظریه پردازی کرده اند. مهم ترین پرسش مطروحه در این خصوص این است که در این آثار برای رهبری نظام اسلامی چه الگو و قالبی طراحی شده است؟ براساس نتایج تحقیق که به روش تحلیلی – تاریخی و همبستگی انجام گرفت، گذشته از محوریت شورای مسلمین که ریشه در تاریخ صدر اسلام دارد، ولایت انتصابی فقیه و حتی موضوع شورای فقاهت و مجلس افتاء، همه قالب هایی برای طرح و مدیریت مسئله رهبری در آثار متفکران این سال ها بوده است. بر این اساس هرچند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 و توسط اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی تهیه و تصویب شد، مطالعات رسائل حکومت اسلامی گواه است که پس زمینه های فکری و بستر نظری قانون اساسی و رهبری نظام از سابقه ای دیرین برخوردار است. ازاین رو نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر این نظریات، به عنوان گفتمانی اصیل ریشه در سال های قبل از پیروزی انقلاب داشته است
    کلیدواژگان: حکومت اسلامی، شورای رهبری، مجلس افتاء، شورای مسلمین، ولایت انتصابی فقیه
  • محمدعلی میرعلی صفحات 237-255
    به رغم تاکید منابع و متون اسلامی بر تاسیس امت واحده اسلامی و تشکیل آن در قرون اولیه، این مهم به دلایلی به تدریج دچار افتراق و گسست سیاسی شد. این امر ناشی از رفتار سیاسی نادرست نخبگان سیاسی و نیز برداشت نا صحیح از منظومه فکری اسلام و جایگزین شدن عناصر جدید در هندسه معرفتی مسلمانان است. مودودی دو عامل ظهور نظم سلطانی در حاکمیت اسلامی پس از خلفای راشدین توسط معاویه و به انزوا کشیده شدن خلافت انسان که با روش های دموکراتیک در دوره خلفای راشدین معمول بود را بعنوان مهمترین عنصر موثر در انشقاق وحدت اسلامی یاد کرده است. هدف این پژوهش بررسی عوامل گسست و پیوست سیاسی امت اسلامی و همچنین راهبرد بازسازی آن از منظر مودودی است. اهمیت این تحقیق از آن جهت است که مودودی یکی از اندیشمندان بزرگ معاصر تاثیرگذار بر گروه های سلفی است که امروزه به نوعی از آنها بعنوان عامل گسست امت اسلامی یاد می شود. این نوشتار با روش اسنادی به تحلیل این مسئله از دیدگاه مودودی می پردازد.
    کلیدواژگان: امت اسلامی، مودودی، مبنای هستی شناسی، ناسیونالیسم، حزب، پیوست سیاسی
  • کیومرث یزدان پناه، محمدرضا جلوخانی نیارکی صفحات 257-269
    مدیریت و برنامه ریزی مکانی انتخابات، از مباحث مهمی است که در دنیای معاصر اهمیت گسترده ای پیدا کرده است. امروزه شیوه های متعددی در حوزه مدیریت انتخابات در کشورهای دنیا مرسوم است و در ایران نیز با گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی، مسئله انتخابات و شیوه های اجرایی آن از مباحث مورد توجه نظام سیاسی کشور است، چراکه از یک سو، انتخابات از مهم ترین رویدادهای سیاسی کشور بوده و از سوی دیگر با حداقل بیش از 30 سال تجربه در برگزاری انتخابات متعدد ملی، منطقه ای (استانی) و محلی، هم اکنون این بحث به یک متون حرفه ای در ادبیات سیاسی کشور تبدیل شده است.امروزه فناوری های اطلاعات نقش مهمی در مدیریت انتخابات دارند. سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به عنوان یک فناوری قدرتمند با قابلیت های منحصربه فرد برای ذخیره، تجزیه وتحلیل و تجسم اطلاعات مکانیمی تواند نقش مهمی را در برنامه ریزی و مدیریت انتخابات ایفا کند. با توجه به اینکه فضای سیاسی حاکم در زمان هر انتخاباتی عامل اولیه در تعیین سرنوشت انتخابات است، اما در هر دوره انتخاباتی مدیریت و برنامه ریزی مکانی شعب اخذ رای به دلایل متعدد امنیتی، سیاسی، اجتماعی، اهمیت ویژه ای دارد. ازاین رو در این مقاله سعی شده است با تلفیق مفاهیم جغرافیای سیاسی انتخابات و سیستم اطلاعات جغرافیایی شیوه ای نو به منظور مدیریت و برنامه ریزی انتخابات ارائه شود.
    کلیدواژگان: جغرافیای انتخابات، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، شعب اخذ رای، مدیریت مکانی انتخابات
|
  • Aliakbar Jafari *, Mehrdad Fallah Pages 1-18
    The rise of emerging powers is one of the important features of the Perspective contemporary international system. The Powers that are mainly in grouped Brics, Reflect changes in the international system and the epoch-making nature and fate of the place has a decisive effect. Referring to Economic Power Brics group (Brazil, Russia, India, China and South Africa) is Significant to Importance emerging powers increasingly at a Time when is as Alternative to the Liberal West's Economy. With this Interpretation, in response to the basic question of this research, the Article Assumes that Economic Union emerging Powers is considered at Attempt to create an Alternative to the Liberal West's Economy and improve its Position in the International System. On this basis, The Article Using explanatory method and with respect to the resources available assessed First Brics's Economic Power, despite The Challenges of national, Regional and International and Then its role is an Explanation in shaping the international order as an Alternative to the Liberal economic power of the West in recent years.
    Keywords: Brics, Economic Power, The Liberal Economy, National, regional Challenges, The Structure of The International System
  • Jalal Dorakhshah *, Ahmad Shariatmadari Pages 19-38
    Two opposing cultural arenas contrast with each other during Imam Ali’s government. On the one hand, there is popular culture and therefore the political culture of jahiliyyah (ignorance) which has been reproduced in the period of caliphs before Imam Ali (pbuh), and still deeply roots itself in the soul of some Muslims of early Islam.On the other end of the opposition, there is the true political culture from Imam Ali’s perspective, which is known to be rooted in “acquiring knowledge” and “gaining determination”.In answer to the important question about Imam Ali’s picture of Islamic political culture, it could be said that he tried to emphasize the role of wisdom and its epistemic necessities, strengthen determination and its ideological requirements, and furthermore wipe out the political culture of jahiliyyah as an obstacle to ideal political movements. Therefore, taking into account the role of culture in political actions, Imam Ali implemented fundamental reforms in the arena of political culture to direct Muslims and their political behavior to the correct path. In this research, a descriptive-analytical method was used to identity the essential dimensions shaping the ideal political culture in Imam Ali’s policies. Opposing conceptual dichotomies were also used to clearly delineate the two different political cultures.
    Keywords: Imam Ali's Government, Imam Ali's Policy, Wisdom, Determination, Knowledge, Faith, The Culture of Jahiliyyah (Ignorance), Political Culture
  • Ahmad Soltani Nejad *, Mohammad Davand Pages 39-57
    After the Islamic Revolution (1979), one of the issues that threaten the security of the Islamic Republic of Iran by International actors, is Human Rights. Aside from the threats of some states or some governmental international organizations, the threats of non-governmental human rights organizations against security of the Islamic Republic of Iran is more soft and detracts from the legitimacy of the Islamic Republic of Iran in the world. This concern has led the author to seek ways to prevent the implementation of the objectives of non-governmental organizations through the role that ICT can play in this direction. Therefore, it is appropriate to ask the question that how ICTs can reduce the threat of non-governmental human rights organizations against Iran's national security? The author answer the questions mentioned above will be that utilization of information and communication technology is the most important means of decreasing NGOs threats against Iran's national security. So, in the new word, if Iran wants reduce these threats through increasing the effectiveness of public diplomacy capacities, promoting the principles of the Islamic Human Rights, attracting foreign tourists and it’s prestige in the international system, must use all of the resources of technology information and communication in the virtual world.
    Keywords: Non-Governmental Human Rights Organizations, Islamic Republic of Iran, Information, Communication Technology, National security
  • Abdolrahman Alem *, Mostafa Ensafi Pages 59-76
    This Essay speak about theoretical praxis of structuralism and it´s form such linguistical, anthropological and Marxist, and it attempts to explain Structuralist understanding of non-essential, differential and communicationary. Structuralism has a special insight to identity: it is discoursive constituted, thus it has habitied in structurs. This anti-essentialism of Structuralist to the identity of subjects, has become their theoretical return point to a new concept of subjects identity: subjects as ambiguous identity and amalgamated with the other. The concept of the other in Structuralist understanding ended to deconstruction of superior and inferior relation of political main stream.
    Keywords: Structuralism, Identity of subject, Deconstruction, non-essentialism, Post- Structuralism
  • Mehdi Fadaei Mehrabani *, Mehrdad Omidpour Pages 77-96
    It is a commonplace of intellectual history that any philosophical movement must be understood in its historical context. This dictum is especially true of German Idealism, whose aims and problems become intelligible only in the context of the culture of late eighteenth-century Germany. This culture was essentially that of the Enlightenment or Aufklärung, which had dominated intellectual life in Germany since the middle of the eighteenth century. But, toward the close of the eighteenth century, the Enlightenment began to show signs of a crisis. The fundamental principles of the Enlightenment were rational criticism and scientific naturalism. While criticism seemed to end in skepticism, naturalism appeared to result in materialism. Both results were unacceptable. If skepticism undermines our common-sense beliefs in the reality of the external world, materialism threatens the beliefs in freedom, immortality, and [God]. German Idealism and All its various forms – the transcendental idealism of Kant, the ethical idealism of Fichte, and the absolute idealism of the romantics – were so many attempts to resolve these aporiai of the Enlightenment. Thus, aim of this article is representation of German Idealism as the constant attempt to preserve the legacy of the Enlightenment.
    Keywords: Aufkl?rung, Transcendental Idealism, Ethical Idealism, Absolute Idealism, Skepticism, Criticism, Scientific Naturalism
  • Saideh Lotfian*, Sedigheh Nasri Fakhredavood Pages 97-103
    Policy environment for studying environmental problems and try to solve these problems by political means and legal. Iran remains to be seen whether the environment as policy and legislative work has been a problem in the calendar? Whether does environmental policy can be seen in the strategic plans? To answer these questions in the first step is to provide some examples of different models in the field of global policymakers and public choice model and refer to macro policies, programs and laws, the government's attention it examines the notion environment. Compilation practices using library resources, statistics and information provided by the institutions, the use of Internet resources, interviews with experts and documents and laws, he adds. Of the government to resolve environmental problems requires the participation of the private sector and maintain your controller is authoritative role
    Keywords: Environmental policy, Public Choice Model, Environmental performance
  • Mohammad Reza Mayeli *, Jahanbakhsh Khanjani Pages 105-124
    In 1376 Iran witnessed a new chapter of life and social life, the political and economic. Wave necessary initiatives to strengthen civil society discourse became widely that also had its effects for years after. This discourse in print media and digital various circles, hangouts and university centers spread and range of daily life spared either. Groups such discourse agreement creates an atmosphere that we can claim that resulted in the growth and development of the public sphere is between 1376 to 1384.pointed society.involved.
    Keywords: The new middle class, public sphere, the development of civil society
  • Seyed Ali Mahmoudi * Pages 125-144
    In connection with human dignity and rights of women, Kant and Mill retain a same viewpoint, i.e., they appretiate that women own intrinsically human values. They also reject instrumental usage of women, but in relation to women’s social and political rights, their ways are separated: Kant considers women as man’s property and passive citizens. He denies the social and political rights of women. Conversely, Mill defends women’s social and political rights on the bases of liberty and equality. So, Kant’s standpoints on human dignity of women on the one hand, and their social and political rights on the other, suffer from contradiction, while Mill’s thoughts are consistence in this context. One can understand the essence of difference between these two philosopher’s notions by using hermeneutic method (text and context). The controversy on women’s rights mainly emerges from effects of historical developments particularly economic, social and political affairs, within Kant’s and Mill’s thoughts.
    Keywords: Keywords Absolute Power, Citizen, Equality, Liberty, Rights of Women
  • Yousof Moslemi Mehni * Pages 145-155
    In the last few decades, Urban policy as a major issue raised in the academic world metropolises and a vast number of studies devoted to the city.
    Balance between large and small urban centers, cooperation between central government, local government and the public and private sectors as well as among local strategies for sustainable urban policies are important aspects.
    Since Government is focus of public policy, the issue of power in the policies and practices of urban planning is very important.
    A plurality of power and the exercise of a federal urban policy to increase the efficiency and effectiveness of such policies will be discussed.The End Introduced An Iranian Pluralistic Metropolis Model and Case Study: Metropolis Kerman Model.
    Keywords: urban poicy, whole urban policy model, pluralism
  • Homeira Moshizadeh, Nasim S. Vaseiezadeh Pages 157-177
    States in international society, like people in domestic societies, have various social positions which render different levels of power, security and welfare. In this article, after the introduction of the concept of “international social capital”, different aspects of this capital i.e. trust, participation and social networks of the states in the international arena are discussed. Meanwhile, the necessity of paying attention to normative trust besides the strategic one, to real participation as opposed to the nominal one, and to the centrality of states in international social networks is emphasized.
    Keywords: international social capital, trust, participation, Network, international society, international relations
  • Abbas Mosalanejad, Ali Samadi Pages 179-201
    Saudi strategic policy-making depends on the regional role, the characteristics of political leaders and the direction of the structure of the international system. The role of Saudi security during the Salman era can be seen as the continuation of the power policy for regional hegemony. Such an approach, the behavioral patterns in the era of King Abdullah of Saudi Arabia. Donald Trump's coming to power and US military contracts with Saudi Arabia have increased the role of the country in the future of regional security. The regional role of Saudi Arabia is defined on the basis of signs such as the expansion of the geopolitical crisis. Such a situation would be the transition from the United States regional equilibrium policy.
    The structure of the international system faces geopolitical changes in the post-Cold War years. Regional developments in the Middle East geopolitical suggest that Saudi-based strategic policy framework chaos making actors and forces has been created. New geopolitical realities of the world emphasized that the Middle East conflict is the center of regional crises management.
    Increase in military spending in Saudi Arabia is based on the signs of crisis making and threats. Saudi Arabia's agents in the regional coalition are seeking to adopt mechanisms such as crisis expansion as crisis management tools and techniques. The formation of "proxy wars" and of "asymmetric conflicts" may be among the causes and symptoms of geopolitical crisis in the Middle East. The new security crisis not only affects the relationships of regional actors, but also has the capabilities needed to change the geopolitics of the Middle East.
    Keywords: crisis geopolitical, proxy wars, military strategy, the transition of regional balance
  • Ebrahim Mousazadeh, Fateme Sadat Zeyghamian Pages 203-235
    According to historical documents, including letters Islamic government, Islamic scholars and jurists about the rule of the state, the relationship between government and citizens, economy, political, administrative and managerial governance and leadership at the head of them the community and the Islamic state theory And. Aside from the central council of Muslims is rooted in the history of Islam, the province and even the subject of jurisprudence and appointed Leader of the House of issuing fatwa, all QalbHayy for the design and management of the years has been the issue of leadership in the works of thinkers. Although the constitution of the Islamic Republic of Iran in 1358 and by members of the Assembly of Experts to prepare and approve the constitution, but is proof of the tracts of Islamic rule that areas of intellectual and theoretical context of the long history of the constitution and the Supreme Leader is the . Therefore, based on the views of the Islamic Republic, as a genuine dialogue rooted in the years before the Revolution had.
    Keywords: Islamic state, the Muslim Council, appointed Provincial Leader, Leadership Council, Parliament Iftaa
  • Mohammad Ali Mir Ali Pages 237-255
  • Qiuomars Yazdanpanah Dero, Mohammad Reza Jelokhani Niaraki Pages 257-269
    Planning and management of elections has been considered as one of the critical issues across the world. There are many conventional methods and strategies to manage the election processes in an organized manner. After 37 years from Islamic revolution, Iran has been taking effective measures and adopting appropriate strategies to handle the election steps, where the election process could be safely and effectively accomplished. Election process in Iran is of critical importance due to the fact that it is conceived as one of the political events that influences the power of country. Moreover, after 30 years of experiences in holding elections in different national, provincial, and local levels, the election process is considered as of one the main concepts in the political literature.
    Today, information technologies play a key role in managing and planning election processes. Considering the political and election requirement analysis of Iranian community, geo-spatial planning and management of polling places using Geographic Information System (GIS) provides an appropriate way for election process. GIS as a powerful and integrated tool with unique capabilities for storing, manipulating, analyzing and visualizing geographically referenced information offers an effective spatial planning and management tool for election management. Although the political atmosphere mainly affects the election results, and, in turn, the country’s future plans and decisions, a GIS-based election management makes a considerable contribution to the election success. Therefore, this paper presents a GIS-based approach for planning and management of the election process, where it integrates the concepts and tools of GIS and election domains to offer proper spatial information system for supporting election steps.
    Keywords: GIS, the geography of election, polling places, election spatial management