فهرست مطالب

Journal of Geotechnical Geology
Volume:12 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محی الدین احراری رودی* صفحه 1
    منطقه مورد مطالعه در سواحل شمالی دریای عمان در محل خورهای رسوبی پارک و شور در محدوده شهر چابهار واقع است. برداشت های GPR به منظور تهیه و ثبت کلیه عوارض زیر سطحی در اعماق کم انجام می گیرد. شناسایی ساختارهای زیر سطحی کم عمق که جنس و ضخامت های متفاوتی دارند به دلیل تباین در ویژگی های الکتریکی مانند رسانندگی و گذر دهی الکتریکی از جمله اهدافی هستند که با روش GPR قابل آشکار سازی هستند. در این مطالعه با استفاده از دستگاه GPR مدل Mala برداشت نیمرخ های GPR صورت گرفت. به منظور کالیبره نمودن داده های GPR با مشخصات رخساره ای با استفاده از دستگاه مغزه گیر دستی (Euger) دو مغزه رسوبی به طول های 35/4 و 5 متر تهیه شد. داده های حاصل از این دو روش با هم مقایسه و نتیجه گیری های لازم حاصل گردید. مطالعه مغزه ها نشان داده است که آنها از دو دسته رخساره رسوبی تشکیل شده اند. دسته رخساره های اول شامل رخساره گلی با چسبندگی بالا برنگ قهوه ای و رخساره گل ماسه ای گراولی برنگ کرم مایل به قهوه ای می باشد که متعلق به محیط سوپراتایدال است و دسته رخساره های دوم از رخساره های گل ماسه ای، گل گراولی و گل ماسه ای با کمی گراول به رنگ خاستری که عمدتا« اختصاصات رخساره ای محیط اینترتایدال را دارا می باشند، تشکیل شده اند. مطالعه نیمرخ های GPR در خور شور چهار دسته رخساره ای مجزا را مشخص می کند که مطابقت آنها با مغزه ها مشخص کننده آنست که دسته رخساره های بالایی در محیط های سوپراتایدال تشکیل شده و در جهت شمال شرق به جنوب غرب بر ضخامت آن افزوده می شود و دسته رخساره های تحتانی در محیط های اینترتایدال تشکیل شده و ضخامت آنها تقریبا» یکنواخت می باشد. همچنین داده های GPR در خور پارک نشان از وجود دو دسته رخساره ای مجزا دارد که مطابقت آنها با مغزه ها مشخص می کند دسته رخساره های بالایی نیز در محیط های سوپراتایدال تشکیل شدند و در جهت شمال شرق به سمت جنوب غرب بر ضخامت رخساره ها افزوده می شود و دسته رخساره های تحتانی در محیط های اینترتایدال تشکیل شده که ضخامت آنها در طول نیمرخ ها تغییرات چندانی ندارد. با توجه به اینکه رادیوگرام های خور پارک به دریا نزدیک تر بوده اند تاثیر آب شور دریا بیشتر و بنابراین آشکارسازی ساختارهای زیرسطحی ضعیف تر بوده و دو لایه زیرسطحی شناسایی شده است ولی در خور شور چون فاصله نیمرخ های GPR از دریا بیشتر بوده، لذا تاثیر آب شور دریا کمتر و آشکار سازی ساختارهای زیرسطحی قوی تر بوده که منجر به شناسایی چهار لایه زیرسطحی شده است.از طرفی مقایسه منحنی تغییرات جهانی سطح آب دریاها و رخساره های رسوبی در مغزه های رسوبی و نیمرخ های GPR حاکی از آنست که طی دو بازه زمانی مربوط به حدود 2100 تا 2800 و 4900 تا 5800 سال پیش، نرخ رسوبگذاری افزایش یافته و رسوبگذاری بالاتر از حد میانگین (0.1 میلمتر در سال) بوده است. نتایج مقایسه رادیوگرام ها و مغزه های رسوبی حاکی از تغییرات سطح آب دریا در محیط ساحلی است. این تغییرات نشان دهنده دو سیکل رسوبی متشکل از یک مرحله بالا آمدن و پایین رفتن سطح آب دریا به صورت محلی در خورهای شمالی دریای عمان می باشند که عمدتا« در ارتباط با وضعیت تکتونیکی منطقه است.
    کلیدواژگان: شور، پارک، رادار نفوذی، مغزه، گذردهی الکتریکی، مقطع جی پی آر، چابهار، رادیوگرام
  • سیامک بهاروند، جعفر رهنما راد* صفحه 15
    منطقه دربند در جنوب باختر ازنا در استان لرستان قرار دارد و از نظر زمین شناسی بخشی از زون سنندج سیرجان محسوب می گردد. هدف از این پژوهش ارزیابی زمین ساخت فعال با استفاده از شاخص های ژئومورفولوژیکی است.برای دستیابی به هدف فوق،داده های مورد نیاز از نقشه های توپوگرافی و زمین شناسی و تصاویر ماهواره ای استخراج شد. همچنین مطالعات میدانی از اشکال و فرآیندهای تکتونیکی بعمل آمد و با توجه به شاخص های (Smf) بالا، (S) بالا، (SL) متوسط، (Vf) متوسط، و بالا بودن (Af) سمت راست حوضه و پایین بودن (Af) سمت چپ حوضه و نیز سطح لرزه خیزی بالای منطقه، حاکی از زمین ساخت متوسط تا بالای منطقه دربند و نشانگرجوان سازی پدیده های تکتونیک و فعال بودن بخش هایی از منطقه مورد مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: زمین ساخت، شاخص های ژئو مورفولوژیکی، استان لرستان، دربند
  • سیامک بهاروند، سلمان * صفحه 29
    زمین لغزش یکی از پدیده های حرکت توده ای زمین می باشد که هر ساله در بخش هایی از ایران و جهان رخ می دهد. این رخداد اغلب موجب تلفات جانی و خسارات مالی گستره ای می شود. بنابراین، این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر در ایجاد پدیده زمین لغزش و مشخص کردن مناطق دارای پتانسیل لغزش جهت پهنه بندی خطر زمین لغزش در حوضه سد ایوشان به روش تحلیل سلسله مراتبی انجام شده است. در ابتدا، برخی از مهمترین عوامل موثر در رخداد این پدیده ازجمله لیتولوژی، شیب، بارندگی، کاربری اراضی، ارتفاع، جهت شیب، فاصله از آبراهه و گسل به عنوان متغیرهای مستقل در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی تهیه و رقومی شدند. سپس با استفاده از عکس های هوایی و بازدید های میدانی نقاط لغزشی شناسایی شده و نقشه پراکنش زمین لغزش های حوضه تهیه گردید. در مرحله بعد با بکارگیری روش تحلیل سلسله مراتبی عوامل مورد بررسی در مرحله پیشین به صورت زوجی مقایسه و وزن هریک از عوامل که نشان دهنده میزان تاثیر آن ها در ایجاد لغزش های منطقه می باشد محاسبه گردید. بر اساس نتایج پهنه بندی خطر زمین لغزش با روش تحلیل سلسله مراتبی به ترتیب 85/14، 89/33، 75/23، 54/19 و 95/7 درصد از مساحت منطقه در کلاس های خطر خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: حوضه سد ایوشان، زمین لغزش، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، لرستان
  • ناصر عبادتی*، محمد نجاری صفحه 39
    در ایالت نفتی حوزه جنوب ایران مشابه سایر مناطق نفتی در عملیات حفری چاه ها درک صحیح و مدیریت ریسک حاصل از تغییر شکل توده سنگ، کمک قابل توجهی در اجرای فرآیندهای عملیاتی نظیر، پایداری دیواره چاه، کنترل تولید ماسه در چاه، انجام شکافت هیدرولیکی می نماید.در حفای چاه های نفتی تعیین تنش های افقی حداقل و حداکثر کمک می کند تا در جهت حداقل تنش، مسیر حفاری را طراحی نمود تا با ریزش دیواره چاه و گیر لوله حفاری روبرو نشویم. در این مقاله با هدف رعایت محاسبات دقیق ژئومکانیکی برای برطرف شدن عمده مسائل حفاری بلاخص در چاه های انحرافی در محدوده عمق برخورد با سازند آهکی داریان در میدان مورد مطالعه تلاش شد برای ایجاد مدل ژئومکانیکی با استفاده از داده های لاگ تصویری و تلفیق آن با اطلاعات پارامترهای ژئومکانیکی ابتدا با محاسبه مدول بالک، مدول برشی، مدول یانگ، ضریب پواسون و نسبت Vp/Vs پرداخته شدو پارامترهای مقاومتی نظیر مقاومت فشاری تک محوره، ضریب اصطکاک داخلی و مقامت کششی و مدول الاستیسیته استاتیک و سپس تعیین جهت و مقدار تنش های حداقل و حداکثر افقی در طول ضخامت سازند مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت با بررسی های مدل ژئومکانیکی و محاسبه وزن گل در طول حفاری چاه مورد مطالعه و با استفاده از خروجی نرم افزارSTAB Viwe ، پنجره وزن گل مورد نظر برای جلوگیری از ریزش دیواره چاه برای سازند داریان PCF 120-80 ، و آزیموت حفاری در بازه 45-30 درجه پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: سازند داریان، شکست هیدرولیکی، آزیموت حفاری و میدان نفتی رشادت
  • عباس کنگی* صفحه 51
    تا کنون در طول دامنه های پر شیب دره هراز، در شمال ایران، سدهای زمین لغزشی متعددی تشکیل شده که گسیختگی برخی از آنها خسارات و تلفات زیادی به همراه داشته است. فوران آتشفشان دماوند، وقوع زمین لرزه های بزرگ و ذوب سریع برف ها، مهمترین عوامل تشکیل دهنده این سدهای لغزشی بوده است. در سال 1999 هم زمان با ذوب سریع برف ها در ماه اردیبهشت، زمین لغزش آب اسک در جنوب آتشفشان دماوند، تشکیل شده است. فعالیت این زمین لغزش، مدفون شدن روستای پشنگ، تخریب 450 متر از جاده اصلی تهران - آمل و انسداد رودخانه هراز را سبب شده است. این سد لغزشی دارای ارتفاع 20 متر از بستر رودخانه و دریاچه حاصل از آن دارای حداکثر طول 700 متر ، پهنای 300 متر و عمق 15 متر می باشد. این زمین لغزش همانند ریزش سریع سنگ در لایه های شیل، ماسه سنگ و زغالسنگ های ژوراسیک تحتانی رویداده است. در این زمین لغزش، سطح گسیختگی در طول سطح لایه بندی شکل گرفته است. بلا فاصله پس از لغزشی اصلی و انسداد رودخانه، توده عظیمی از تخته سنگهای بزرگ از جنس تراورتن، بر روی بخش شمالی زمین لغزش ریزش نموده است. این تخته سنگهای بزرگ، بصورتی بی نظم در داخل گل و لای ناشی از زمین لغزش قرار گرفته و بخش شمالی توده زمین لغزش را به شدت مستحکم نموده است. پس از پرشدن دریاچه سد زمین لغزشی، از روی بخش شمالی توده لغزشی آب سریز نموده است. حضور تخته سنگهای تراورتنی در این بخش مانع فرسایش سد لغزشی در طی 17 سال گذشته گردیده است. سریز آب رودخانه هراز از روی توده لغزشی آب اسک و نشت آب از بخش های مختلف آن، شرایط پر خطری را بوجود آورده است. با این وجود، پایدار ماندن سد لغزشی آب اسک در چنین شرایط دشوار، نمونه ای استثنایی و تماشایی از سدهای لغزشی را به نمایش گذاشته است. در این مطالعه مشخصات، سن، شاخص های مسبب، توزیع اندازه دانه ها و اثرات طبیعی زمین لغزش آب اسک همچنین سد لغزشی و حجم دریاچه مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سد لغزشی، زمین لغزش آب اسک، رودخانه هراز، پارامترهای ژئومورفومتر
  • مهدی راضی فرد*، ماشاءالله خامه چیان، محمدرضا امین ناصری صفحه 63
    برخی آزمون های مرسوم مکانیک سنگ همواره در تمامی پروژه های ژئوتکنیکی مثل سدها به منظور تعیین ویژگی هایی مثل تخلخل، چگالی، درصد جذب آب، سرعت موج، مقاومت کششی برزیلی، مقاومت فشارشی تک محوره، و مقاومت فشارشی سه محوره انجام می شوند. در این مطالعه، داده های به دست آمده از دو سد احداث شده بر روی سازند آسماری شامل سد خرسان 1 و کارون 4 (هر دو در استان چهارمحال و بختیاری) به منظور انجام یک سری تحلیل آماری به کار برده شدند. سپس، با طراحی مدل های رگرسیون خطی چندگانه و شبکه های عصبی مصنوعی، مقاومت تک محوری، مدول یانگ، مقاومت چسبندگی، و زاویه اصطکاک داخلی نمونه های سنگی با استفاده از پارامترهای ورودی شامل عمق، سرعت موج فشارشی، تخلخل، چگالی، و مقاومت کششی برزیلی پیش بینی شدند. شبکه عصبی طراحی شده در این مطالعه یک شبکه پس انتشار پیش رونده است که به عنوان یک ابزار قدرتمند در حل مسائل پیش بینی در نظر گرفته می شود. شبکه طراحی شده در این مطالعه شامل دو لایه مخفی (لایه مخفی 1 شامل 18 نورون و لایه مخفی 2 شامل 20 نورون) است. با مقایسه مدل های رگرسیون چندگانه و شبکه عصبی، مشخص شد که شبکه عصبی با داشتن ضرایب تعیین91/0، 87/0، 78/0 و 61/0 به ترتیب برای پارامترهای مقاومت فشارشی تک محوری، مدول الاستیسیته، مقاومت چسبندگی، و ضریب اصطکاک داخلی، از دقت بالایی نسبت به رگرسیون خطی چندگانه برخودار است. (R2UCS = 0.69,R2E = 0.69,R2C = 0.66,and R2phi = 0.50). به منظور افزایش اعتبار تحقیق، در ادامه تعداد دیگری از آزمون های مذکور در آزمایشگاه انجام شد تا کارآیی مدل طراحی شده برای پیش بینی پارامترهای مقاومت ارزیابی شود، که نتیجه ضرایب اطمینان 85/0 و 81/0 به ترتیب برای مقاومت فشارشی تک محوری و ضریب الاستیسیته بود.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی، پس انتشار پیش رونده، سازند آسماری، مقاومت فشارشی تک محوری، مدول کشسانی، مقاومت چسبندگی
|
  • Mohyeddin Ahrariroudi* Page 1
    The study area on the North West Coast of Oman Sea in Shoor and Parak estuaries is located within Near the Chabahar. Preparation outcrops GPR to produce and record all events take place at shallow depths below surface. The GPR and seismic profiles are in order to prepare and investigate the effects of subsurface. Identificationof shallow subsurface structures and thickness of the different is due to the contrast in electrical properties such as electrical conductivity. This is important objective of the study research that is done by GPR methods. In this study, the GPR profiles were taken with instrument of GPR-Mala Geoscience-3 Step charger. In order to calibration the seismic data with characteristics facies obtained by using handy coring instrument (Euger) was prepared involves two cores to lengths of 4.35 and 5 m. The data from these two methods are compared and was obtained the necessary conclusion. The study showed that the cores are composed of two sedimentary facies. The first facies set (Muddy facies) with brown color that the sedimentary environment is supratidal and the second facies set (Sandy facies) with gray color that specificities are related to depositional environment intertidal. Profiles of the Shoor estuary show up four different facies that they are consistent with the core sedimentary facies in the environment are supratidal that thickness of Subsurface layers increases from northeast toward the South West. Profile of the Parak estuary show up two different facies that they are consistent with the core sedimentary facies in the environment are supratidal that thickness of Subsurface layers does not changed from northeast toward the South West. Since, the profile GPR Numbers the 73 and 74 was nearer to the sea and influence the saltwater sea on GPR data. Thus, in Parak estuary and the effect of sea water on depth Penetration is more and detection of subsurface structures is weaker that has leading to the identification two layers of subsurface. In Shoor estuary (The profile GPR Numbers the71 and72), high distance from the sea and the effect of sea water on depth Penetration is less and detection of subsurface structures is stronger that has leading to the identification four layers of subsurface. On the other hand comparison of sediment cores and GPR profiles with curve changes in global sea levels show that during two-Interval time ( respectively 2100 to 2800 & 4900 to 5800 years ago) sedimentation rates was higher than average (0.1 mm per year). Finally, using GPR profile and cores, sea level changes in coastal environments can be revealed. These changes indicate that the two sedimentary cycles includes of a rise and fall sea level locally in the North West estuaries of Oman Sea in connection with the tectonic situation in the region.
    Keywords: Shoor, Parak, Electrical Conductivity, GPR Profiles, Chabahar, Estuary
  • Siamak Baharvand, Jafar Rahnamarad* Page 15
    Morphotectonic indices are useful tools for the evaluation of neotectonics of areas. The advantage of these indices is their quickness in analysis and their capability in determining neotectonic activities. In order to analyze the neotectonic activities of Kohesefid area in western Iran, some morphotectonic indices including sinuosity of the mountain front (Smf), valley floor width to valley height ratio (Vf), sinuosity of river's channel (S), Asymmetry factor (Af), Steram length - gradient index (SL) and condition of alluvial fans were measured and investigated using Digital elevation model (DEM) and some remote sensing techniques in GIS environment. The measured Results showed that the studied area in terms of morphotectonic has high activity to moderate Democrats.
    Keywords: Morphotectonic, Neotectonic, Lorestan, Kohesefid of Azna
  • Siamak Baharvand*, Salman Soori Page 29
    The landslide is one of the mass movement processes,which occurs in Iran and parts of the world every year. This phenomenonoften causes significant loss of life and financial damages. Therefore, this study has been carried out to identify the factors affectingthe landslide occurrence and to localize the landslide prone areasin order to investigate the landslide hazard zonation of Ayvashan Dam Watershed using the Analytic Hierarchy Process (AHP) method. At the onset of the study, some of the most important factors that influencethe occurrence of this phenomenon such as lithology, slope, precipitation, landuse, elevation, aspect, distance from drainages, and fault,as the independent variables,were prepared and digitized in the GIS software environment. Then thelandslideareas were identified viathe aerial photos and field surveys, and the landslide distribution maps of the watershedwere prepared. In the next step, through the use of the AHP method, the factors examined in the previous step were comparedin pairs,and the weight of each factor that indicates the degree of its influenceon causing the landslides of the region has been calculated. According to the results of the landslide hazard zonation using the AHP, 14.85, 33.89, 23.75, 19.54, and 7.95 percent of the area of the region are located in very low, low, moderate, high, and very high risk classes respectively.
    Keywords: Ayvashan dam watershed, Landslide, AHP, Lorestan
  • Naser Ebadati*, Mohammad Najari Page 39
    In the oil province of southern Iran like other hydrocarbon zones, thorough understanding and risk management resulting from the rock mass deformation, can be of great help in executing operational processes such as the stabilization of the borehole wall, controlling the sand production in the borehole and hydraulic fracture. In oil well excavation operations, determining maximum and minimum horizontal stresses helps in designing the excavation route in the minimum stress direction so that collapsing of the borehole wall and drilling tube blockage against the rocks is avoided. The aim of this study was removing the main excavation problems especially of the diversion wells through exact geomechanical calculations in the Darian lime formation depth range in the understudy field. In order to develop the geomechanical model, first the bulk, the shear and the Young's modules, the Poisson coefficient and Vp/Vs ratio were calculated using the visual log data integrated with the geomechanical parameters, and the strength parameters like uniaxial compressive strength, internal friction coefficient and tensile strengths and static modulus of elasticity were determined and then the determination of direction and min/max horizontal stresses alongside the formation thickness were studied. In the end by the assessment of the geomechanical model and calculating the mud weight during drilling of the understudy well, and using the STAB View software output, the mud weight window of 80-120 PCF and the drilling Azimuth range of 30°- 45° was recommended for the prevention of borehole wall collapse for Darian formation.
    Keywords: Darian formation, drilling azimuth. Reshadat oil field
  • Abbas Kangi* Page 51
    So far so many landslide dams have developed along the steep slopes of Haraz valley, and the failure of some of them have claimed many lives and caused huge damages. Damavand eruption, the event of huge earthquakes and rapid snow-melting, are the most important causes of landslide dam development. In 1999, along with rapid snow-melting in May, Ab-Ask landslide took place in the south of Damavand volcano. This landslide berried Pashang village, destroyed 450 m of Tehran-Amol main road and blocked Haraz river. This landslide dam is 20 m above the river level and its lake is at most of 700 m length, 300m width and 15m depth. Just like rapid-rock slide, this landslide occurred in the beddings of early Jurassic shale, sandstone and coals. The surface of the rupture formed along the bedding plane. Immediately after the main landslide and river's blockage there was a rock avalanche when a huge mass of big Travertine rocks fell on the northern part of the landslide. These boulders are haphazardly placed in the mud from the landslide and this has turned the northern landslide mass to be strongly firm. Following the landslide dam being filled, water overflew from the northern part of the landslide mass. Presence of Travertine boulders in this part has prevented the landslide dam from erosion during the past 17 years. The flow of Haraz river's overtopping water over the Ab-Ask landslide mass and water seepage through different parts have all created a dangerous situation. Nevertheless, Ab-Ask landslide dam's resistance in such hard a situation has made for a uniquely gorgeous instance of landslide dams.
    Keywords: Landslide dam, Rock slide, Geomorphometric parameters, Ab-Ask landslide, Haraz river
  • M. Razifard*, M.Khamechian, M.R.Aminnaseri Page 63
    A number of common laboratory rock mechanics tests are carried out in all geotechnical projects such as dams, to determine parameters such as porosity, density, water absorption, sonic velocity, Brazilian tensile strength, uniaxial compressive strength, and triaxial compressive strength. In this paper, data obtained from two dams in Asmari Formation including Khersan 1 and Karun 4 - both located in Chahar MahalVaBakhtiari Province, Iran - have been subjected to a series of statistical analyses. Then, using Multivariate Linear Regression (MLR) and Artificial Neural Networks values of UCS, E, C, and j were predicted using the input parametersincludingdepth, compressionultrasonic velocity, porosity, density, and Brazilian tensile strength. The designed ANN in this research was a feedforwardbackpropagation network which is powerful tool to solve prediction problems. Designed network had two hidden layer (hidden layer 1: 18 neurons and hidden layer 2: 20 neurons). Via comparing designed MLR and ANN models, it was revealed that ANNs (R2 UCS= 0.91, R2 E = 0.87, R2 C =0.78, R2 phi = 0.61) are more efficient than MLR models (R2 UCS= 0.69, R2 E= 0.69, R2 C = 0.66, and R2 phi = 0.50) in predicting strength and shear parameters of the intact rock. Also, to enhance the credibility of this study, some extra tests were carried out to evaluate the efficiency of network designed for prediction of strength parameters. The results obtained from this network were as: R2 UCS= 0.85, R2 E = 0.81.
    Keywords: Artificial Neural networks (AAN), FeedforwardBackpropagation, Multivariate Linear Regression (MLR), Asmari Formation, Uniaxial Compressive Strength (USC), Modulus of Elasticity (E), Cohesive Strength (C), j (Internal Friction Angle)
  • Saeedmasoud Shamsoddin*, Parviz Maarefvandz Page 85
    This paper presents the results of engineering geological investigations and tunnel support design studies, carried out at the Rudbar-Lorestan dam site, center of Iran. The Rudbar-Lorestan dam is to be constructed inorder to convey water for hydropower purposes. Studies were carried out both in the field and the laboratory. Field studies include engineering geological mapping, intensive discontinuity surveying and sampling for laboratory testing. Based on the results of the mapping carried out, the transfer tunnel path passes through argillaceous limestone and dolomitic limestone type of soil/rock.Empirical, analytical and numerical methods were combined for safe tunnel design. Rock mass rating (RMR), Rock mass quality (Q) and Geological strength index (GSI) systems were used for empirical rock mass quality determination, site characterization and support design. The convergence-confinement method was used as analytical method and software calledPhase2, a 2D finite element program, was utilized as numerical method.The support system, suggested by empirical methods, was applied and the performance of suggested support system was evaluated by means of numerical modelling. It was concluded that the suggested support systems were adequate, since after applying the suggested support system to weak rock masses, tunnel deformation and the yielded elements around the tunnel decreased significantly. Thus, it is suggested that for more reliable support design empirical, numerical and analytical methods should be combined.
    Keywords: Engineering geology, Tunnel support design, Empirical methods, Convergence confinement method, Numerical method