فهرست مطالب

فصلنامه پژوهشهای زراعی در حاشیه کویر
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سودابه آهویی*، علیرضا سوهانی دربان، محسن نبوی کلات صفحه 83
    باریجه متعلق به تیره چتریان یکی از گیاهان دارویی و صنعتی و مرتعی با اهمیت است. یکی از مشکلات عمده در زمینه اهلیکردن این گونه وجود خواب بذر بود. بنابراین بررسی شکست خواب بذر در این گیاه ضروری بهنظر میرسد. هدف از این پژوهش بررسی شکست خواب بذر، جوانهزنی و ارزیابی مناسبترین تیمار جهت بر طرف نمودن خواب بذر باریجه است. برای این منظور تحقیقی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1392 در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد انجام شد. جهت انجام آزمایش بذور باریجه از ارتفاعات بینالود شهرستان نیشابور جمعآوری گردید. برای این منظور دو آزمایش به صورت آزمایش اول تیمار سرمادهی در چهار سطح (30، 45، 60 و 75 روز) همراه با تیمار اسیدجیبرلیک در چهار سطح (شاهد، 250 پی پی پی ام، 500 پی پی ام و 1000 پیپی ام) و در آزمایش دوم سرمادهی در چهار سطح (30، 45، 60 و 75 روز) همراه با تیمار نیترات پتاسیم در چهار سطح (شاهد، 1%، 2%، 3%) اجرا شد. ارزیابی نهایی جوانهزنی پس از سه هفته نگهداری در ژرمیناتور صورت گرفت. نتایج آزمایش اول نشان داد که تیمارهای سرمادهی و اسید جیبرلیک اثر مثبت و معنی داری بر جوانهزنی بذور این گیاه داشتند و بیشترین درصد و سرعت جوانهزنی تحت تاثیر سطوح مختلف سرمادهی در تیمار 60 روز سرمادهی مرطوب بهترتیب 5/67% و 45/2 بذر در روز بهدست آمد. کمترین درصد و سرعت جوانهزنی نیز از تیمار 30 روز سرمادهی مرطوب حاصلگردید. در بین غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک کاربرد 250 پی پی ام اسید جیبرلیک از بیشترین سرعت جوانهزنی بذور (94/1 بذر در روز) را بهدست آورد. نتایج آزمایش دوم نشان داد که سرمادهی و نیترات پتاسیم باعث بهبود خصوصیات جوانهزنی این گیاه گردید و بالاترین سطح نیترات پتاسیم (سه درصد)، بیشترین درصد (66/51%) و سرعت جوانهزنی (31/1 بذر در روز) در این گیاه را باعث شد. تیمار عدم مصرف نیترات پتاسیم نیز کمترین میزان این صفات (درصد و سرعت جوانهزنی بهترتیب 66/31% و 68/0 بذر در روز) را بهخود اختصاص داد.
    کلیدواژگان: سرمادهی مرطوب، اسید جیبرلیک، نیترات پتاسیم، جوانه زنی
  • احمد بوربور حسین بیگی، محمدرضا ممیزی *، مجید آقامحسنی فشمی صفحه 95
    به منظور بررسی اثر شوری بر گیاه پالایی خاک آلوده به کادمیوم توسط گیاه آفتابگردان، آزمایشی در گلخانه آموزشی- پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین در سال 1392 اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: آلودگی خاک با کادمیوم در چهار سطح: صفر، 30، 60 و 90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک و تیمار شوری از منبع کلرید سدیم در چهار سطح: صفر، دو، چهار و شش دسی زیمنس بر متر بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان کادمیوم برگ و ساقه در تیمار (90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک و شش دسی زیمنس بر متر) با میانگین 33/6 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک و کمترین مربوط به تیمار (90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک و شاهد) با 13/13 میلیگرم در کیلوگرم و بیشترین ضریب جذب کادمیوم در شوری (شش دسی زیمنس بر متر+ 30 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک) با 199/0 و کمترین مربوط به تیمار (شاهد+ 90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک 095/0)، بیشترین و کمترین درصد پروتئین در تیمار شاهد و تیمار 90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک بهترتیب با میانگین 32 و 23 درصد بهدست آمد. بیشترین درصد پروتئین در تیمار شش (دسیزیمنس بر متر) با میانگین 38 درصد حاصل شد. کمترین درصد پروتئین نیز مربوط به تیمار شاهد (شوری صفر) بود. بیشترین و کمترین میزان کلروفیل a از تیمار شاهد و شوری شش دسیزیمنس بر متر با میانگین 096/1 و 767/0 میلیگرم بر گرم وزن تر برگ حاصل شد. بیشترین و کمترین محتوی پرولین در تیمار 90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک و شاهد بهترتیب با میانگین 621 و 523 میکرومول در وزن تر برگ بهدست آمد. بیشترین و کمترین محتوی نسبی آب در تیمار شاهد و تیمار 90 میلیگرم کادمیوم در کیلوگرم خاک بهترتیب با میانگین 76 و 60 درصد مشاهده شد. بیشترین محتوی نسبی آب در تیمار شاهد (شوری صفر) با میانگین 74 درصد و کمترین آن نیز مربوط به تیمار شش دسیزیمنس بر متر بود. نتایج نشان داد که شوری و کادمیوم بر محتوی نسبی آب، محتوی پرولین، محتوی کادمیوم برگ و ساقه، ضریب جذب کادمیوم، درصد پروتئین، محتوی کلروفیل aتاثیر معنی داری داشتند اما تاثیر شوری بر درصد روغن معنیدار نبود. اثر متقابل کادمیوم و شوری نیز بر محتوی کادمیوم برگ و ساقه، ضریب جذب کادمیوم، محتوی کلروفیل a معنیدار بود. شوری سبب افزایش فراهمی و جذب کادمیوم توسط گیاه شد بهطوریکه با افزایش شوری محتوی کادمیوم گیاه نیز افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آفتابگردان، کادمیوم، شوری، گیاه پالایی، فلزات سنگین
  • امید حاجی نجفی، محمدرضا ممیزی *، حسینعلی شیبانی صفحه 107
    بیوچار حاصل فرآیند گرماکافت ترکیبات آلی است و با داشتن خصوصیات ویژه این ماده میتواند در جذب، آبشویی عناصر غذایی و همچنین فلزات سنگین تاثیر بگذارد. این تحقیق بهمنظور بررسی اثر بیوچار بر میزان جذب سرب توسط گیاه ذرت علوفهای(Zea mays L.) در شرایط گلخانه ای در محل مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین در سال زراعی 1394 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل عنصر سرب در غلظتهای صفر، 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم از منبع نمک سولفات سرب Pb SO4(بهترتیب P0، P1، P2 و P3) و مصرف بیوچار (تهیه شده از چوب بادام) با نسبت صفر، 20 و 40 درصد وزنی (بهترتیب B0، B1 و B2) بود. نتایج نشان داد اثرات ساده بیوچار و سرب بر صفات وزن تازه و خشک اندام هوایی، وزن تازه ریشه، غلظت سرب در ریشه و برگ در سطح احتمال پنج درصد معنیدار گردید و تجزیه واریانس اثرات متقابل بیوچار و میزان سرب بر وزن خشک ریشه و غلظت سرب در برگ در سطح احتمال یک درصد و وزن خشک اندام هوایی، غلظت سرب در ریشه و ساقه در سطح احتمال پنج درصد معنیدار شد. بیشترین میزان وزن خشک اندام هوایی از تیمار عدم مصرف بیوچار و 50 میلیگرم سرب در کیلوگرم با 43/1 گرم و کمترین وزن خشک اندام هوایی از تیمار 200 میلیگرم سرب در کیلوگرم و عدم مصرف بیوچار با 261/0 گرم و بیشترین میزان وزن خشک ریشه مربوط به تیمار عدم مصرف سرب و 20 درصد وزنی بیوچار با 35/0 گرم و کمترین وزن خشک ریشه مربوط به تیمار 150 میلیگرم سرب بر کیلوگرم و 20 درصد وزنی بیوچار با 01/0 گرم و بیشترین میزان غلظت سرب در ریشه مربوط به تیمار 100 میلیگرم سرب بر کیلوگرم و40 درصد وزنی بیوچار با 368/1میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین غلظت سرب در ریشه مربوط به تیمار شاهد (عدم مصرف سرب) و 20 درصد وزنی بیوچار با 617/0 میلیگرم بر کیلوگرم و بیشترین میزان غلظت سرب در ساقه مربوط به تیمار 200 میلیگرم سرب بر کیلوگرم و عدم مصرف بیوچار با 239/1 میلی گرم بر کیلوگرم و کمترین غلظت سرب در ساقه مربوط به تیمار عدم مصرف سرب و20 درصد وزنی بیوچار با میانگین 001/1گرم بر گرم و بیشترین میزان غلظت سرب در برگ از تیمار 40 درصد وزنی بیوچار با 941/1میلیگرم بر کیلوگرم و کمترین غلظت سرب در برگ مربوط به تیمار 100 میلیگرم بر کیلوگرم سرب و 40 درصد وزنی بیوچار با 166/0 میلیگرم بر کیلوگرم بود. نتایج نشان داد که آلودگی سرب، آثار منفی بر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ذرت دارد.
    کلیدواژگان: بیوچار، گیاه پالایی، ذرت، سرب، آلودگی خاک
  • نادر رحیمی *، حسینعلی شیبانی، پورنگ کسرایی صفحه 117
    به منظور بررسی اثر کود دامی و زئولیت بر مقدار جذب کادمیوم و محتوای کلروفیل گیاه ماش، آزمایشی در ورامین در سال زراعی 1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل سطوح مختلف زئولیت در سه سطح (صفر، 10 و 20 تن در هکتار) و سطوح مختلف کود دامی در سه سطح (صفر، 20 و 40 تن در هکتار) بودند. نتایج نشان داد که کود دامی و زئولیت بر محتوی کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، ضریب جذب، محتوی کادمیوم اندام هوایی، ریشه و دانه تاثیر معنی داری داشتند اما تاثیر آنها بر ضریب انتقال کادمیوم معنیدار نبود. اثر متقابل کود دامی و زئولیت نیز بر محتوی کلروفیل a و کلروفیل کل معنیدار بود و بیشترین میزان کلروفیل a و کلروفیل کل از تیمارهای 20 تن زئولیت و 40 تن کود دامی در هکتار بهترتیب با میانگینهای 31/1 و 08/2 میلیگرم بر گرم وزن تر برگ و کمترین مقدار این صفات از تیمار شاهد (عدم کاربرد کود دامی و زئولیت) با میانگینهای 804/0 و 24/1 میلیگرم بر گرم وزن تر برگ حاصل شد. بهطورکلی میتوان گفت کاربرد کود دامی و زئولیت بر افزایش محتوای کلروفیل و کاهش جذب کادمیوم تاثیر معنی داری داشت.
    کلیدواژگان: ماش، کود دامی، زئولیت، کادمیوم، کلروفیل
  • نفیسه عرب علیخانی، فرشاد قوشچی*، علیرضا صفاهانی لنگرودی صفحه 133
    تنش شوری از عوامل محدودکننده تولیدات گیاهی در جهان است برای جلوگیری از مضرات این تنش، آزمایشی بهمنظور بررسی اثر هیدروپرایمینگ، پیشتیمار اسید سالیسیلیک و نانوذره نقره بر بهبود شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه تریتیکاله در شرایط تنش شوری در چهار سطح (صفر،14، 10، 6) دسیزیمنس بر متر و اسید سالیسیلیک با غلظت 20پی پی ام و نانو ذره نقره با غلظت10 پی پی ام انجام شد. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا« تصادفی در سه تکرار در سال94- 1393 آزمایشگاه دانشکده کشاورزی ورامین انجام شد. نتایج نشان دادند که تنش شوری، درصد و سرعت جوانهزنی را در آزمونهای جوانهزنی استاندارد، سرما و پیری کاهش داد. اثر متقابل تنش شوری و نانو ذره نقره و اسید سالیسیلیک، اثر معنی داری بر طول گیاهچه، طول ساقهچه و ریشهچه و سرعت جوانهزنی داشت و با بالارفتن شدت تنش (سطح 14 دسیزیمنس بر متر) اسید سالیسیلیک و نانوذره نقره نتوانست از آسیبهای وارده بر گیاه جلوگیری نماید. بیشترین سرعت جوانهزنی از تیمار شاهد (بدون شوری) و پیش تیمار اسید سالیسیلیک با میانگین 07/8 بذر در روز و کمترین سرعت جوانهزنی از تیمار شوری 14 دسیزیمنس بر متر و عدم اعمال پرایمینگ با متوسط 68/2 بذر در روز به دست آمد. بیشترین طول گیاهچه، طول ریشهچه، طول ساقهچه از تیمار شاهد (بدون شوری) و پیش تیمار نانوذره نقره بهترتیب با 191 میلیمتر، 105 میلیمتر، 85 میلیمتر حاصل شد و کمترین میزان این صفات بهترتیب با متوسط 72 میلیمتر، 34 میلیمتر، 27 میلیمتر از تیمار شوری 14 دسیزیمنس برمتر و عدم اعمال پرایمینگ بهدست آمد. بیشترین سرعت ظهور گیاهچه مربوط به تیمار شاهد با متوسط 81/10 درصد و کمترین آن نیز در تیمار 14 دسیزیمنس بر متر با میانگین 91/7 بود. در بین تیمارهای پرایمینگ بیشترین سرعت ظهور گیاهچه را تیمار نانوذره نقره با میانگین 57/10درصد و کمترین آن نیز در تیمار شاهد با متوسط 85/6 درصد به خود اختصاص داد. در بین تیمارهای شوری بیشترین درصد جوانهزنی در آزمون سرما را تیمار شاهد با متوسط 65 درصد و کمترین آن نیز در تیمار 14 دسیزیمنس بر متر با میانگین 43 درصد بهدست آورد. بیشترین درصد جوانهزنی در تیمار نانوذره نقره با متوسط 62 درصد و کمترین آن نیز در تیمار شاهد با میانگین 37 درصد بهدست آمد. بین تیمارهای شوری بیشترین درصد جوانهزنی در آزمون پیری در تیمار شاهد با متوسط 52 درصد و کمترین آن نیز در تیمار 14 دسیزیمنس بر متر با متوسط 30 درصد مشاهده گردید. در آزمون پیری بیشترین درصد جوانهزنی را تیمار نانو ذره نقره با میانگین 51 درصد و کمترین آن نیز در تیمار شاهد با میانگین 29 درصد بهخود تخصیص داد.
    کلیدواژگان: تریتیکاله، نانو ذره نقره، اسید سالیسیلیک، تنش شوری، پیش تیمار بذر، جوانه زنی بذر
  • فاطمه معین زاده، فرهاد لشگر آرا *، مریم امیدی نجف آبادی صفحه 147
    طی سالهای اخیر گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی ها، آفت کشها و آنتی بیوتیکها در تولید و نگهداری مواد غذایی، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسانها داشته است. تاکنون راهکارهای متفاوتی برای حل مشکلات کشاورزی مرسوم، مطرح گردید که میتوان به کشاورزی ارگانیک اشاره نمود. این پژوهش از نوع کاربردی و بهروش تحلیل عاملی اکتشافی میباشد، از نظر فرآیند اجرای پژوهش کمی و براساس منطق اجرای پژوهش قیاسی است همچنین به لحاظ زمان انجام پژوهش طولی گذشتهنگر میباشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه کشاورزان ارگانیک کار استان قزوین بودند که با توجه به محدودبودن جامعه آماری (173=N)، به صورت سرشماری مورد مطالعه قرارگرفتند. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن توسط استاد راهنما و مشاور، تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 76/0 محاسبه گردید. با توجه بهنتایج این تحقیق، موانع تولید محصولات ارگانیک براساس اهمیتشان از دیدگاه کشاورزان به پنج دسته تقسیم میشوند که بهترتیب عبارت است از: موانع اطلاعرسانی، موانع مالی، موانع زیست محیطی، موانع حمایتی و موانع نگرشی طبقه بندی شدند که در مجموع حدود 66 درصد واریانس موانع تولید محصولات ارگانیک را تبیین نمودند.
    کلیدواژگان: مشکلات تولید، محصولات ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و استان قزوین
  • محمد معدی میرزایی، صادق قربانی*، آرش روزبهانی، افشین قادری صفحه 157
    به منظور بررسی کاربرد کودهای بیولوژیک بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی گاوزبان تحت شرایط قطع آبیاری، آزمایشی در سال 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن به صورت کرتهای خرد شده (اسپلیت پلات) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی تنش قطع آبیاری در چهار سطح، 1- قطع آبیاری در مرحله ساقه (رویشی)، 2- قطع آبیاری در مرحله گلدهی (زایشی)، قطع آبیاری در مرحله رویشی+ زایشی، 4- آبیاری کامل (شاهد) و عامل فرعی عامل کودی در سه سطح: 1- مصرف 100 درصد کودهای شیمیایی 2- کاربرد 50 درصد کودهای شیمیایی + کود بیولوژیک (نیتروکسین) 3- کاربرد 25 درصد کود شیمیایی + کود بیولوژیک (نیتروکسین) بود. نتایج نشان داد که قطع آبیاری تاثیر معنی داری بر ارتفاع بوته، درصد اسانس، درصد موسیلاژ، عملکرد گل و محتوای کلروفیل داشت اما بر عملکرد اسانس تاثیر معنی داری نداشت. قطع آبیاری باعث افزایش درصد اسانس شد و تنش در مرحله زایشی اثر بیشتری در افزایش درصد اسانس داشت. همچنین اثر تیمارهای کودی بر ارتفاع بوته، عملکرد گل، عملکرد اسانس و محتوی کلروفیل معنیدار و بر درصد اسانس، و درصد موسیلاژ تاثیر معنی داری نداشت. اثر متقابل قطع آبیاری و تیمارهای کودی بر عملکرد گل و عملکرد اسانس معنیدار بود و بیشترین آن در تیمار مصرف 50 درصد کود شیمایی+کود بیولوژیک و آبیاری کامل (بدون تنش) با میانگینهای 481 و 75/1 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد و کمترین عملکرد گل و عملکرد اسانس در تیمار 100 درصد کود شیمیایی+ قطع آبیاری در مرحله رویشی+ زایشی با متوسط 301 و 136/1 کیلوگرم در هکتار حاصل گردید.
    کلیدواژگان: کوه بیولوژیک، گل گاوزبان، گیاهان دارویی، قطع آبیاری
|
  • S. Ahooyi *, A.R. Sohani Darban, S.M. Nabavi Kalat Page 83
    Ferula gummosa owned umbelliferus of medicinal plants, industrial and pasture is important. One of the major problems in the field of these domestication species is the presence of seed dormancy. Therefore, it seems absolutely necessary to evaluation of break seed dormancy in this plant. Aim of this study is dormancy breaking, germination and evaluating the best treatment for the elimination of Ferula gummosa seed dormancy. For this purpose, an experiment was carried out as factorial in based on completely randomized design with three replications in 1392, that it was conducted in the laboratory of Islamic Azad University of Mashhad. To perform the experiment, Ferula gummosa seed were collected from Binalud Highlands city of Nishabur in August 1391. The experiments included cold stratification at four levels (30, 45, 60 and 70 days) with treatment gibberellic acid at four levels (control, 250 ppm, 500 ppm and 1000 ppm) and also cold stratification at four levels (30, 45, 60 and 70 days) with treatment kno3 at four levels (control, 1%, 2% and 3%). The final assessment of germination, after 3 weeks of maintenance conducted on Germinator. The results of the first experiment showed that cold stratification and gibberellic acid had a significant positive effect on germination of Ferula gummosa and the maximum percentage (67.5 %) and rate of germination (2.45 seed/day) were obtained by treatment of 60 days stratification. The lowest percentage and rate of germination was gained by treatment of 30 days stratification. Application of 250 ppm gibberellic acid had the highest germination rate (1.94 seed/day) among different levels of gibberellic acid. The results of the second experiment illustrated that cold stratification and kno3 caused to improve germination properties and the highest level of kno3 caused to gain the highest percentage (51.66 %) and rate of germination (1.31 seed/day). No-application of kno3 had the lowest amount of these properties (percentage and rate germination were 31.66% and 0.68 seed/day, respectively).
    Keywords: Cold stratification, Gibberellic acid, Kno3, Germination
  • A. Borbor Hossein Beigi, M.R. Momayezi *, M. Aga Mohsseni Fashami Page 95
    To evaluate the effect of salinity on phytoremediation of contaminated soil by plant sunflower, an experiment in the greenhouse, College of Agriculture, Islamic Azad University of Varamin in 2013. Factorial experiment was conducted in a completely randomized design experiment consisted of first factor is soil contamination with cadmium at four levels: 0, 30, 60 and 90 mg of cadmium per kg of soil salinity and the second factor of four levels of NaCl: 0, 2, 4 and 6 dS m. The highest cadmium leaves and stems of treatment (90 mg of cadmium per kg of soil and 6 dS m) with an average of 6.33 mg per kg of dry matter and the lowest related to treatment (90 mg of cadmium per kg of soil and control) with 13.13 mg per kg and the highest cadmium absorption coefficient in saline (6 dS m 30 mg of cadmium per kg soil) with 0.199 and with the treatment (control 90 mg of cadmium per kg of soil 0.095), the highest and lowest percentage of protein and 90 milligrams of cadmium per kilogram of soil control respectively 32 and 23 percent, respectively. The highest percentage of protein in the treatment 6 (dS m) with an average of 38 percent was achieved. The protein content of the control (salinity), respectively. The highest amount of chlorophyll a to control the salinity of 6 dS m with an average of 1.096 and 0.767 mg per gram of fresh weight, respectively. The highest and lowest proline content in 90 mg of cadmium per kg of soil and control with an average of 621 and 523 micromoles per fresh weight, respectively .Hieghest and lowest relative water content in irrigation and 90 mg of cadmium per kg soil respectively by 76 and 60 percent, respectively. Most RWC control (salinity) with an average of 74 percent was achieved. Lowest levels in treatments 6 (dS m). The result showed that salinity and cadmium on relative water content, proline content, the content of cadmium in leaves and stems, the absorption coefficient of Cd, protein, chlorophyll a significant effect, but the effect EC on oil percent was not significant. Interaction between cadmium and salinity on cadmium content in leaves and stems, cadmium absorption coefficient, chlorophyll A was significant. Salinity increased plant availability and cadmium so that the cadmium content in wheat increased significantly with increasing salinity.
    Keywords: Sunflower, Cadmium, phytoremediation, Heavy metals
  • O. Haji Najafi, M.R. Momayezi *, H.A. Sheibani Page 107
    Biochar as a process of pyrolysis of organic compounds and having specific characteristics which can absorb the material, leaching of nutrients and heavy metals affect. This study aimed to investigate the effect of Biochar the amount of Pb in the plant maize (Zea mays L.) in a greenhouse at the research farm of Islamic Azad University of Varamin in crop year 1394 was conducted. Factorial experiment in completely randomized design with three replications. Pb at a concentration of zero, 50, 100 and 200 milligrams per kilogram of lead sulfate salt supply Pb SO4 (respectively P0, P1, P2 and P3) as well as taking Biochar (charcoal made from almond wood) with a ratio of zero, 20 and 40% (respectively B0, B1 and B2) were considered as treatments. The results showed effects Biochar the weight of fresh and dry biomass, biomass, fresh root, stem and leaf concentration of lead in the five-percent probability level was significant. The results showed Biochar effects on fresh and dry weight, root fresh weight, the concentration of lead in roots and leaves were significant at the level of five percent. The highest shoot dry weight of the treatment (no biochar) and 50 mg Pb kg with 1.431 hot and the lowest shoot dry weight of 200 milligrams of lead per kilogram of treatment and lack of biochar with hot 0.261 at the root of the treatment of 100 mg Pb kg and 40 wt% biochar with 1.368 mg per kg and the lowest lead concentration at the root of the control (no lead) and 20 percent by weight biochar with 0.617 mg kg and the highest lead concentration in stems from the treatment of 200 mg Pb kg (and lack of biochar) with (1.239 mg kg) and the lowest concentration of lead in the stem of the treatment (no lead) and 20 percent by weight biochar (1.001 g) and the highest concentration of lead in leaves of treatment, 40% biochar with 1.941 mg per kg and the lowest lead concentration in leaves related to the treatment of 100 mg per kg of lead and 40% biochar with 0.166 mg kg. The results of this study suggest that lead pollution is causing negative effects on morphological and physiological characteristics of corn.
    Keywords: Biochar, phytoremediation, corn, lead, soil pollution
  • N. Rahimi *, H.A. Shaibani, P. Kasraei Page 117
    A greenhouse experiment was conducted to study the Effects of manure and zeolite on heavy metal (cadmium) adsorption and chlorophyll content of mungbean (Vigna radiate L.) an experiment in Factorial based on randomized complete block design with three replications in 2013 at varamin were performed. Treatments were: first factor manure in three levels including 0, 20 and 40 kg/ha and the second factor zeolite in three levels including 0, 10 and 20 kg/ha. Results showed a significant effect of manure and zeolite on stems Cd content, roots Cd content, grain Cd content, absorption factor of Cd, chlorophyll content a, chlorophyll b, total chlorophyll, had a significant effect, but the effect of manure and zeolite on transmission factor was not significant. Interaction between manure and zeolite on chlorophyll content a, total chlorophyll was significant. The maximum and minimum total chlorophyll to 20 ton/ha of zeolite 40 ton/ha of manure and control treatments with 1.153 and 0.852 mg.gfw-1 respectively. Generally, application of manure and zeolite on chlorophyll content and also reduce the absorption of cadmium was significant.
    Keywords: Mungbean, Manure, Zeolite, Cadmium, Heavy metals
  • N. Arab Alikhani, F.Ghooshchi *, A.R. Safahani Langerudi Page 133
    Salinity of the limiting factors crop production in world. For interdict of effects harmful this salinity an test order to the effect of priming (hydro priming, salicylic acid and nano silver atomic) seed on the improve indices germination and seedling growth triticale (x triticosecale vittmack) under salt stress operating on four levels of salinity (0,6,10,14 dsm-1) and, salisylic acid 20 ppm and nano silver particles 10 ppm). This research in a factorial completely randomized design with three replications implement in the laboratory expertise Agricultural University- Varamin in year 2014- 2015. The results showed that high salinity stress reduce rate and percentage of germination in testes standard germination and cold test and accelerated aging test. Interactive effects of salinity and nano silver particles and Salicylic acid could also have a significant effect on the length seedling, length plumule, length root and rate of germination and rising tension in the plant (at 14 dsm-1), nano silver particles and Salicylic acid failed to prevent damage to the plant. most rate germination in treatment without salinity and pretreatment salicylic acid with mean 8.07 seed in day and least rate germination product in treatment salinity 14dsm-1 and un priming with mean 2.68 seed in day. most length seedling, length root, length plumule in treatment without salinity and pretreatment nano sillver mean order occur by 191 mm, 105mm, 85mm and least quantity factors mean order cause by mean 72mm, 34mm, 37 mm in treatment salinity 14dsm-1 and un priming. most rate appearance seedling accrue in treatment without salinity with mean 10/81% and least rate appearance seedling in salinity 14dsm-1 with mean 7/91 and in treatments priming most rate appearance seedling in treatment nano silver with mean 10/57 % and least that come in treatment un priming with mean 6/85.in treatments salinity most rate germination in cold test in treatment control with mean 65% and least that accrue in salinity 14dsm-1 with mean 43% .most percentage germination in treatment nano silver with mean 62% and least that accrue in treatment control with 37%. in treatments salinity most percentage germination in accelerated aging test in treatment control with mean 52% and least that in salinity 14dsm-1 with mean 30%.in accelerated aging test most percentage germination in treatment nano silver with mean 51% and least that accrue in treatment control with mean 29%.
    Keywords: Triticale, Nano silver particles, Salicylic acid, Salt stress, Seed Priming, Seed germination
  • F. Moeinzadeh, F. Lashgarara *, M. Omidi Najafabadi Page 147
    In recent years the development of technology and the increasing use of additives, Pesticides and antibiotics in food production and storage, and undeniably adverse effects on human health as well as concerns about the safety of crops and livestock in all parts of the world has been increasing and forbore disease threat a major threat to human health myshvd. Taknvn different strategies for solving agricultural issues raised is common, such as farming can be cited. This research method is based on the purpose, the process of executing a little research, the deductive logic of the study, in terms of longitudinal retrospective study, based on exploratory factor analysis was used. The study population included all organic farmers Qazvin province is that due to the limited population (n = 173), the census is. A questionnaire was used to obtain the data required by the supervisor and advisor to verify the validity and reliability using Cronbach's alpha coefficient of 0.76 was calculated. For data analysis software SPSS16 used. The results from an agricultural perspective the variables included 5 factors in the barriers, improve motivation and notification, service-financial, social, environmental, educational support and service-support. This 5% variance of about 66/363 barriers organic products cannot justify.
    Keywords: Obstacles production, organic products, Organic farming production problems, Qazvin province
  • M. Mirzaei, S. Ghorbani *, A. Roozbahani, A. Ghaderi Page 157
    In order the effect of Application of bio fertilizer (nitroxin) on quantity and quality of borage under Water deficit stress an experiment in split plot randomized based on complete block design with three replications in 2014 at the Agricultural Research Station of ROUDEHEN Islamic Azad University done. treatments were first factor drought in four levels (control, stress at Vegetative stage, stress at flowering stage, stress at Vegetative flowering stage) and the second factor consisted of four levels of fertilizer treatments (100% chemical fertilizer, 50% chemical fertilizer bio fertilizer (nitroxin), 25% chemical fertilizer bio fertilizer) respectively. Results showed a significant effect of cut irrigation on plant height, essence percentage, mucilage percentage, flower yield, Chlorophyll, but the effect of cut irrigation on essence yield was not significant. Effect of fertilizer treatments on plant height, essence yield, flower yield and Chlorophyll was significant and the percentage of mucilage was not significant. Interactions between cut irrigation and fertilizer treatments on essence yield (1.75 kg\ha), flower yield (481 kg\ha) was significant and 50% chemical fertilizer bio fertilizer was best treatment. The Least flower and essential oil yield in the 100% chemical fertilizer stress at Vegetative flowering stage treatment with an average of 301 and 1.136 kg per hectare was obtained.
    Keywords: bio fertilizer, borage, cut irrigation, medicinal plants