فهرست مطالب

فصلنامه پژوهشهای زراعی در حاشیه کویر
سال سیزدهم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسام افشار نادری، پوررنگ کسرایی*، میثم اویسی صفحه 251
    به منظور بررسی اثر پرایمینگ هورمون جیبرلیک اسید و اکسین بر صفات جوانهزنی بذور زوال یافته ذرت رقم سینگل کراس 704 تهیه شده از مرکز تحقیقات کشاورزی، آزمایشی در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش، شامل تیمار پیری تسریع شده در سه سطح (صفر، هفت و 14روز)، تیمار هورمون پرایمینگ اکسین در چهار سطح (صفر، 50، 100 و 150ppm) و تیمار هورمون پرایمینگ جیبرلیک در چهار سطح (صفر، 200، 400 و600ppm ) بود. صفات درصد جوانهزنی، متوسط سرعت جوانهزنی روزانه، بنیه بذر، شتاب متوسط جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه، شاخص جوانهزنی، وزن خشک شده گیاهچه، آزمون سرما، آزمون هدایت الکتریکی قبل و بعد از پرایمینگ، شاخص طولی بنیه گیاهچه، نسبت طول ریشهچه به ساقهچه و میانگین مدت جوانهزنی تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند و اختلافات بهوجود آمده در سطح یک و پنج درصد معنیدار شد. نتایج جدول مقایسه میانگینها، صفات مورد ارزیابی را از لحاظ آماری، در گروه های متفاوت قرار داد. تیمار پیری تسریع شده، پایینترین میزان میانگینها را در مقایسه با شاهد در اکثر صفات مورد ارزیابی داشت و نشان داد که فرسودگی بذر تاثیر نامطلوبی بر صفات مرتبط با جوانهزنی داشت.
    کلیدواژگان: ذرت، جوانه زنی، زوال بذر، اکسین و جیبرلیک اسید
  • میثم اویسی *، محمد نصری صفحه 263
    کودهای زیستی حاوی تعداد کافی از یک یا چند گونه از ریزسازواره های مفید خاکزی هستند قادرند عناصر غذایی را از شکل بلااستفاده، بهشکل قابل استفاده، تبدیل کنند. بدین منظور جهت بررسی اثر کود دامی بههمراه تلقیح بذر با کود زیستی تثبیت کننده نیتروژن بر صفات زراعی ذرت دانهای رقم KSC647 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین اجرا شد. عوامل آزمایش شامل کود دامی: M1 استفاده 30 تن در هکتار کود دامی و M2 عدم مصرف کود دامی، عامل دیگر کود زیستی شامل سویه کود زیستی ازتوباکترchroococcum) (Azotobacter: (Az1) تلقیح بذر با کود زیستی ازتوباکتر و (Az0) عدم تلقیح بذر با کود زیستی ازتوباکتر و عامل سوم شامل سویه کود زیستی آزوسپیریلوم (Azosprillum brasilense): (As1)تلقیح بذر با کودزیستی آزوسپیریلوم و (As0) عدم تلقیح بذر با کود زیستی آزوسپیریلوم. نتایج نشان داد بیشترین مقدار عملکرد دانه (Kg.ha 3/12833)، عملکرد بیولوژیک (Kg.ha 8/29997) وزن هزار دانه (g 1/282) و تعداد دانه در بلال(N.o 3/495)، از تیمار مصرف توام کود دامی و تلقیح بذر با ازتوباکتر و آزوسپیریلوم حاصل شد. کمترین مقدار شاخص برداشت و درصد روغن دانه نیز از این تیمار بهدست آمد. بهنظر میرسد فراوانی نیتروژن حاصل از کود دامی در ابتدای رشد باعث بهبود رشد رویشی گردید و در اواسط رشد باکتری های تثبیت کننده نیتروژن توانستند نیتروژن خاک را تثبیت کند در اختیار گیاه قراردهند. همیاری این دو عامل باعث شد که نیتروژن مورد نیاز گیاه تا پایان رشد در اختیار گیاه قرار داشته باشد و بدین ترتیب بالاترین میزان عملکرد و اجزای عملکرد حاصل شود.
    کلیدواژگان: ذرت، د ز، د دا، د، دا
  • عارف رضایی، محمد نصری*، فرشاد قوشچی صفحه 275
    بهمنظور بررسی اثر عناصر ریزمغذی (آهن، روی و منگنز) بر صفات کمی و کیفی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) آزمایشی در گلخانه آموزشی– پژوهشی دانشکده کشاورزی واحد ورامین در سال 1393 در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش اثر محلولپاشی تیمارهای مختلف کودی آهن و روی و منگنز بر گیاه و میزان قند استویا بررسی گردید. تیمارهای آزمایش شامل سطوح ذیل بود: 1- شاهد (بدون محلولپاشی). 2- محلولپاشی آهن (نه درصد آهن قابل حل در آب). 3- محلولپاشی (شش درصد آهن قابل حل در آب). 4- محلولپاشی آهن (نه درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود روی. 5- محلولپاشی آهن (شش درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود روی. 6- محلولپاشی آهن (نه درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود منگنز. 7- محلولپاشی آهن (شش درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود منگنز. 8- محلولپاشی آهن (نه درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود روی + محلولپاشی کود منگنز. 9- محلولپاشی آهن (شش درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی کود روی + محلولپاشی کود منگنز بودند. نتایج نشان داد که محلولپاشی کودهای مختلف بر طول ساقه، وزن خشک ریشه، میزان استویوزید، میزان گلیکوزید، محتوای آهن، روی و منگنز گیاه تاثیر معنی داری داشت. بیشترین میزان گلیکوزید در تیمار آهن (نه درصد قابل حل در آب) + روی+ منگنز و کمترین آن در تیمار شاهد بهترتیب با میانگین 55/7 و 94/3 درصد ماده خشک برگ حاصل شد. بیشترین طول ساقه در تیمار آهن (نه درصد قابل حل در آب) + روی + منگنز و کمترین آن در تیمار شاهد بهترتیب با میانگین 81 و 58 سانتیمتر حاصل شد. کمترین میزان استویوزید نیز با میانگین 25/2 درصد ماده خشک برگ در تیمار شاهد بهدست آمد و تیمار ترکیبی آهن + روی + منگنز نسبت به سایر تیمارها سهم بیشتری در افزایش استویوزید در گیاه استویا داشتند. همچنین در بین تیمارهای دو قسمتی بیشترین محتوای آهن گیاه در تیمار آهن (نه درصد قابل حل در آب) + منگنز با 174 میلیگرم بر کیلوگرم حاصل شد. کمترین محتوای آهن گیاه نیز در تیمار شاهد با 70 میلیگرم بر کیلوگرم بهدست آمد. بنابراین میتوان تیمار آهن (نه درصد آهن قابل حل در آب) + محلولپاشی روی + محلولپاشی منگنز را به دلیل فرم نانوبودن و جذب بهتر آن توسط گیاه و بالاترین میزان عملکرد در اکثریت صفات اندازهگیری شده، بهعنوان بهترین تیمار پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: استویا، محلول پاشی، آهن، روی، منگنز، صفات کمی و کیفی
  • فدرا طاهری اشترینانی *، امین فتحی صفحه 285
    امروزه، با مطرح شدن کشاورزی پایدار و کاهش مصرف کودهای شیمیایی، استفاده از کودهای زیستی مثل قارچهای میکوریزا در بسیاری از مناطق دنیا گسترش یافته است. از طرفی سالیسیلیک اسید میتواند نقش مهمی در افزایش تولید و کاهش مصرف کودهای شیمیایی داشته باشد. بهمنظور بررسی اثر کودهای بیولوژیک و شیمیایی به همراه مصرف سالیسیلیک اسید بر روی خصوصیات زراعی ذرت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد در سال 1391 انجام شد. عوامل آزمایش شامل سه سطح کود فسفر (صفر، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار)، دو سطح کود بیولوژیک (قارچ میکوریزا) (تلقیح بذر و عدم تلقیح بذر) و دو سطح سالیسیلیک اسید (5/0 و یک میلیمولار) بود. نتایج نشان داد که کود فسفر و میکوریزا تاثیر معنی داری بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، طول بلال، قطر بلال، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک داشتند، با مصرف 150 کیلوگرم فسفر در هکتار عملکرد دانه به مقدار 9006 کیلوگرم بهدست آمد که 48درصد بیشتر از تیمار عدم مصرف بود. در حالت تلقیح بذور با میکوریزا به مقدار 8412 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد که 24درصد بیشتر از تیمار عدم تلقیح بذور بود. سالیسیلیک اسید تاثیر معنی داری بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، طول بلال، قطر بلال، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت داشت. با مصرف یک میلیمولار سالیسیلیک اسید، عملکرد دانه به مقدار 8316 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد که 24درصد بیشتر از تیمار عدم مصرف بود. اثر متقابل فسفر و میکوریزا بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک معنیدار بود. اثر متقابل سالیسیلیک اسید و فسفر و اثر سه گانه تیمارهای آزمایش نیز تنها بر عملکرد دانه معنیدار بود.
    کلیدواژگان: سالیسیلیک اسید، ذرت، کود بیولوژیک، میکوریزا
  • بهزاد غلامحسین زاده، یوسف نیک نژاد، هرمز فلاح آملی، جابر مهدی نیا افرا* صفحه 297
    یکی از گونه های گیاهی ارزشمند که عمدتا در ارتفاعات کوهستانی رویش دارد گیاه آویشن است با نام علمی KotschyanusThymus متعلق به خانواده لامیاسه، گونه های این تیره تقریبا در سراسر جهان پراکندهاند و بهطور خاصی در مناطق مدیترانهای تجمع دارند و آویشن کوهی از جمله گیاهان اصلی رویشهای مدیترانهای میباشد. جهت بررسی تاثیر ارتفاع رویش و شرایط ژنتیکی و اکولوژیکی بر میزان اسانس این گیاه، نمونه هایی از گیاه مذکور در سه ناحیه ارتفاعی (2100، 2700 و 3300) در زمان 100 درصد گلدهی با ارتفاع 10 سانتیمتر از سطح زمین برداشت و در شرایط آزمایشگاهی میزان اسانس با دستگاه کلونجر و نوع ترکیبات اسانس به دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC-MS) مورد بررسی قرارگرفت. با توجه به نتایج حاصله از تجزیه واریانس صفات بر روی ارتفاع نشان داد که صفتهای وزنتر با (36/667) و میزان رطوبت با (39/118) و میزان اسانس با (71/1) و درصد اسانس با (26/0) در سطح یک درصد آماری معنیدار بودند. در بررسی اثر ارتفاع بر مقدار اسانس آویشن کوهی نشان داد که بیشتر اسانسها از جمله تیمول، کارواکرول، آلفا ترپینن، پیسیمن، گاما ترپینن، بورنئول، کاریوفیلن، دلتاکادینن و کاریوفیلن اکسید و... در سطح یک درصد آماری معنیدار شدند.
    کلیدواژگان: آو، ارع، ا، رواول، ل
  • مونا میرزایی *، فرشاد قوشچی، پیمان عزیزی صفحه 307
    به منظور بررسی اثر کاربرد بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا تحت تنش شوری آزمایشی در تابستان سال 1394 در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار سطح (صفر، دو، چهار و شش میلیمولار) NaClو سه سطح بتائین گلایسین (صفر، پنج و ppm10) در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر تنش شوری بر شاخص جوانهزنی، وزن خشک ریشهچه، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ، محتوای پرولین برگ، میزان پایداری غشای سلول و محتوای آب نسبی برگ در سطح یک درصد معنیدار بود. همچنین اثر کاربرد بتائین گلایسین بر تمامی صفات مورد بررسی بهغیر از میزان پایداری غشای سلول معنیدار بود. بررسی اثرات متقابل نشان داد که اثر متقابل شوری در محلولپاشی بتائین گلایسین بر شاخص جوانهزنی، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ و محتوای پرولین برگ معنیدار شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از نظر شوری بهترین تیمار آب خالص (شاهد) بود که باعث بهبود اکثر صفات اندازهگیری بهغیر از وزن خشک ریشهچه در گیاه لوبیا قرمز گردید. همچنین کاربرد بتائین گلایسین در شرایط تنش شوری توانست سبب بهبود اثرات منفی ناشی از تنش شوری گردد.
    کلیدواژگان: لوبیا قرمز، بتائین گلایسین، تنش شوری، شاخص جوانه زنی
  • غلامرضا نصیری، علیرضا لادن مقدم*، زهرا اوراقی اردبیلی صفحه 317
    از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوندهای چوبی انتقال می یابد، بنابراین میوه ها با کمبود کلسیم مواجه میشوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد میگردد. در این تحقیق، اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر ویژگی های کیفی میوه خیار ( Cucumis sativus L) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوته ها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنیدار بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و به مقدار 76/3 و کمترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و به مقدار 12/2، بیشترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و به مقدار 74/4 و کمترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و به مقدار 21/4، بیشترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد بهمیزان 52/0 بود. کمترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم به مقدار 336/ ، بیشترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد به مقدار86 /0 و کمترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیشترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول به مقدار023/0 و کمترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیشترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد به مقدار 49/12 داشت و کمترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد به مقدار 76/4 و بیشترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصد و روز دهم به مقدار 34/40 و کمترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنابراین نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت بهکارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه ها دارد.
    کلیدواژگان: آسکوربات، پراکسیداز، نیترات کلسیم، فنیل آلانین امونیا لیاز، خیار، کیفیت میوه
|
  • H. Afsharnaderi, P. Kasraie*, M. Oveysi Page 251
    The effect of priming hormone auxin and gibberellic acid on seed germination characteristics of maize single cross 704 was prepared crumbling Institute of Agricultural Research, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University of Varamin leader laboratory for experiments in completely randomized design 4 replications. Treatments, including treatment with aged corn at three levels (0, 7 and 14 days), priming hormone auxin treatment at four levels (0, 50, 100 and 150ppm) and gibberellic priming treatments at four levels (0, 200, 400 and 600 ppm) were considered. Traits in the study were: germination percentage, average daily rate of germination, vigor, average acceleration of germination, root length, shoot length, germination index, seedling dry weight, cold test, The electrical conductivity before and after priming, vertical index seedling vigor, root to shoot ratio and average germination time. The table showed that the treatments evaluated in terms of significant differences (at 0.01 and 0.05) is established and the comparison of the attributes evaluated in terms of rates in different groups a. As well as Aged corn seed treatments, the lowest average in comparison with control in most of the traits that Seed deterioration has a negative impact on germination traits. On the other hand, the hormones auxin and gibberellic acid pretreatment, the opposite effect in some traits have shown and in general these hormones increase resistance to cold and the growth of root and shoot of corn were effective. As the figures also showed that, as the second level of GA was effective in most of the traits.
    Keywords: Zea mays, Germination, Seed deterioration, auxin, Gibberelic acid
  • M. Oveysi *, M. Nasri Page 263
    Bio fertilizers contain a sufficient number of one or more species of beneficial microorganisms and nutrients from the soil are able to convert unused usable form. In order to evaluate the effect of manure into bio-fertilizer and seed inoculation with nitrogen-fixing on agronomic traits of grain corn KSC647 cultivars, factorial experiment in a randomized complete block design with four replications was conducted during 2012-2013 in the College of Agriculture, Islamic Azad University of Varamin. The first factor manure: M1: to use 30 tons of manure per hectare of manure and M2: Non-application of manure, Second factor biofertilizers Azotobacter strains (Azotobacter chroococcum): Az1: seed inoculation with Azotobacter and Az0: non-inoculated seed with Azotobacter and the third factor bio-fertilizers Azospirillum strains (Azosprillum brasilense): As1: seed inoculation with Azospirillum and As0: non-inoculated seed with Azospirillum biofertilizer. The results showed that the highest grain yield, biological yield, grain weight, harvest index, number of seed per ear from animal manure and seed inoculation treatments combined with Azotobacter and Azospirillum was obtained. Specify the use of bio-fertilizers with manure saves 50% of the nitrogen fertilizer. It seems that excess nitrogen from manure improves the vegetative growth at the beginning and in the middle of nitrogen-fixing bacteria able to stabilize the soil nitrogen available to the plants. Synergy of these two factors has led to the growth of nitrogen in the plants, and thus achieved the highest yield.
    Keywords: Bio-fertilizer, Corn, Harvest index, Manure, Yield
  • A. Rezaei, M. Nasri *, F. Ghooshchi Page 275
    In order to evaluate the effect of micronutrients (Fe, Zn and Mn) on the quantity and quality of the Stevia, an experiment was conducted in during 2014 at Research Greenhouse of Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Varamin branch. A randomized complete block design with three replications was used. Treatments included: 1-Control, 2-Foliar application (9% Fe water-soluble), 3- Foliar application (6% Fe water-soluble), 4- Foliar application (9% Fe water-soluble) Zn, 5- Foliar application (6% Fe watersoluble) Zn, 6-Foliar application (9% Fe water-soluble) Mn, 7- Foliar application (6% Fe watersoluble) Mn, 8- Foliar application (9% Fe water-soluble) Zn, 9- Foliar application (6% Fe watersoluble) Zn. Results showed a significant effect of Foliar micronutrients on shoot length, Internode length, root dry weight, leaf dry weight, soot dry weight, Stevioside, Rebaudioside, Glycoside, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, chlorophyll b/a, Fe, Zn and Mn content, but the effect of Treatments on P and Ca content is not significant. The Best Results in Foliar application (9% Fe water-soluble) Zn treatment was obtained. The impact on the amount of phosphorus and calcium treatments were not significant. Because the micro-nutrients applied as foliar application is sent, an increased impact on soil phosphorus and phosphorus absorption and thus no plant phosphorus content is also due to the lack of elemental calcium treatments and applications by spraying, can have no effect on the absorption of calcium soil. Most of the glycosides in the treatment of iron (nine percent soluble in water) Zn Mn and lowest in control 7.55 and 3.94 respectively with an average of dry matter was obtained. Most of the shoot in the treatment of iron (nine percent soluble in water) Zn Mn and lowest in control respectively 81 and 58 cm respectively. Fe Zn Mn combination treatment compared to other treatments bigger share of Stevia in the lengthening of internodes were at least internode length, with an average of 3.03 inches was in control. Lowest Steviosid with an average of 2.25% of dry matter in the Amdo control Fe Zn Mn combination treatment compared to other treatments had a bigger share in the increase in the Stevia plant Steviosid. The highest Rybvdyvzyd in the treatment of iron (nine percent soluble in water) Zn Mn and iron treatment (six percent soluble in water) Zn Mn with an average of 2.63 and 2.53 percent of the dry matter and least control it. In between treatments, foliar iron (not water-soluble iron content) Zinc foliar fertilizer spray six thousand four hundred manganese fertilizers more effective than other treatments the traits were measured.
    Keywords: Stevia, Foliar application, Fe, Zinc, Mn
  • F. Taheri Oshtrinani *, A. Fathi Page 285
    In order to examine the effects of biological and chemical fertilizers with the use of salicylic acid on the agronomic characteristics of corn as a factorial experiment in randomized complete block design with three replications at the Agricultural Research Station in 2011 was Boroujerd. Factors examined included three levels of phosphorus fertilizer (0, 100 and 150 kg ha), two levels of biological fertilizer (mycorrhizal fungi) (seed inoculation and seed inoculation) and two levels of salicylic acid (0/5 and 1 mM), respectively. The results showed that phosphorus fertilizer and mycorrhizal significant effect on plant height, stem diameter, ear length, ear diameter, grain yield and biological yield, respectively, with the application of 150 kg P ha grain yield of 9006 kg was found that 48% More the treatment of non-usage. In the case of seed inoculation with mycorrhiza on the amount of 8412 kg per hectare, respectively, which was 24% higher than the treatment of non-inoculated seeds. Salicylic acid has a significant effect on plant height, stem diameter, ear length, ear diameter, grain yield and biological yield and harvest index. The application of 1 mM salicylic acid yield of 8316 kg per hectare, respectively, which was 24% higher than the treatment of non-use. Phosphorus and mycorrhiza interaction on grain yield and biological yield was significant. Salicylic acid and phosphorus interaction and effect on yield only three treatments was significant.
    Keywords: Salicylic acid, corn, bio-fertilizer, mycorrhiza
  • B. Gholam Hosein Zadeh, Y. Niknejad, H. Falah, J. Mehdiniya Afra * Page 297
    One of the valuable plant species that grows mainly in the mountains is called kotschyanus Thymus plant belongs to the family Lamiaceae, species of the family is scattered all over the world and particularly in Mediterranean areas including major crops growing accumulation and mountain thyme is Mediterranean. Including Btanyky characteristics of woody plant, short stature, bulk or herbaceous perennial with a woody base stomach tonic, Nyrvdhndh, anticonvulsants, carminative, anti tussive, sedative, anti-rheumatic, anti bacterial, anti-parasitic and fungal, anti-virus and prevent Cancer is known. Its essence is mainly in the food, pharmaceutical, cosmetic, apiculture and trade has been used and is a strong antimicrobial properties. To investigate the effect of genetic and ecological conditions on the growth height of the plant samples in the area of plant height (2100, 2700 and 3300) at 100% flowering with a height of 10 cm from the ground up and in vitro, the essential oil Klvnjrv with essential oil to gas chromatography connected to mass spectrometry (GC-MS) were examined. According to the results of analysis of variance showed that height on Sft¬Hay Vzn¬Tr with (667.36) and the humidity with (118.39) and essential oils (1/71) and oil percentage (0.26) were statistically significant at the one percent level. The effect of height on the amount of essential oil of thyme showed that most of thymol, carvacrol, alpha-terpinene, followed by Seaman, terpinene, borneol, caryophyllene, and caryophyllene oxide Dltakadynn and statistically significant at the one percent level are.
    Keywords: mountain thyme, height, oil, carvacrol, thymol
  • M. Mirzaei *, F. Qushchi, P. Azizi Page 307
    In order to study of glycine betaine application on germination and morph physiological characteristics of bean under salinity stress an experiment was conducted in physiology laboratory of department of agronomy in Islamic Azad University, Varamin, Iran in summer 2016. The experiment was installed in a completely randomized design, with treatments arranged in a factorial scheme with four levels of Salinity (0, 2, 4 & 6 mmol Nacl) by Three levels glycine betaine application (0, 5& 10 ppm), with three replicates. The results showed that salinity stress effect treatment significantly for germination index, radicle dry weight, total chlorophyll, leaf protein percentage, leaf proline content, the cell membrane stability and relative water content. Also the results showed that glycine betaine application effect was significant for all experimental traits except for the cell membrane stability. The interaction between salinity stress and glycine betaine was significant for germination index, total chlorophyll, protein percentage and leaf proline content. In generally the result demonstrated that the best treatment for salinity stress was control which improves the measured traits except radicle dry weight in red bean. Also glycine betaine application could be improved the negative salinity stress.
    Keywords: bean, glycine betaine, salinity stress, germination index
  • G.R. Nasiri, A.R. Ladan Moghadam*, Z. Oraghi Ardebili Page 317
    The present study was conducted to evaluate the effects of application of calcium nitrate on quality related characteristics of fruits in Cucumis sativus Factorial in a completely randomized design with 4 treatments and 3 replications. Plants were sprayed with 4 concentrations (0, 0.5%, 1% and 2%) of calcium nitrate in pre and post flowering stages. The application of calcium nitrate led to the decreases in soluble solid, compared to control. In comparison to control, chlorophyll content, acidic and ascorbate levels significantly were increased in calcium nitrate treated samples. on the first day, and the value of 74 quarters and the lowest stiffness for the tenth day of treatment 1% and amounts to 21.4, the highest TTA on the first day and for 0.5% of the amount was 0.52 Lowest TTA also to prepare 2% calcium nitrate on the tenth day of the 0.336, the highest amount of Vitamin C and Calcium Nitrate 1% on the first day to 0.86 and the lowest amount of calcium nitrate 0.5% on the tenth day enzyme activity in the fifth day for the saltpeter 0% and amounts to 76.4 and the highest value for calcium nitrate 0.5% and the tenth day of the 40.34 and the minimum value for the first day of calcium nitrate and 1% to the value of 66/9. The results of this study indicate that the use of positive role of calcium on quality and postharvest life of fruits.
    Keywords: Ascorbate, Peroxidase, Calcium nitrate, Phenylalanine ammonia, Cucumbers, Fruit quality