فهرست مطالب

تولید گیاهان زراعی - سال یکم شماره 1 (بهار 1387)

مجله تولید گیاهان زراعی
سال یکم شماره 1 (بهار 1387)

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 60,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آزاد احمدی، محمد هادی پهلوانی، سید اسماعیل رضوی، راحله مقصودلو صفحه 1
    1576;یماری مرگ گیاهچه ناشی از قارچ Pythium ultimum یکی از بیماری های مهم گلرنگ در ایران می باشد. نظر به اهمیت بیماری، در سال 1385 از گیاهان دارای علائم مشکوک در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان پرگنه های قارچی جدا گردید که پس از جداسازی و اثبات بیماری زایی، قارچ Pythium ultimum تشخیص داده شد. در سال 1386 ارزیابی واکنش 17 ژنوتیپ گلرنگ با نام های محلی اصفهان، زرقان259، اراک2811، Syrian، Dinger، 250537PI، 5541، 74CW، 111IL، Aceteria، Hartman، 29555LRV، 5151LRV، 12IUTM، 34062، 34074 و 34040 نسبت به این قارچ صورت گرفت. آزمایش بصورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی با دو محیط به عنوان فاکتور اصلی (آلوده و استریل)، ژنوتیپ (17 ژنوتیپ) به عنوان فاکتور فرعی و 4 تکرار در محیط حوله کاغذی انجام شد. مایه زنی مصنوعی با استفاده از سوسپانسیون ااسپور قارچ عامل بیماری با غلظت 105 انجام گردید. در محیط استریل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی بذور و وزن خشک گیاهچه و در محیط آلوده درصد جوانه زنی، درصد جوانه زنی واقعی، تعداد گیاهچه بیمار و تعداد بذور جوانه نزده تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد که تفاوت معنی داری بین ژنوتیپ ها از لحاظ تمام صفات و عکس العمل به بیماری وجود داشت. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که ژنوتیپ Dinger با 7/79 درصد بیشترین درصد جوانه زنی واقعی در محیط آلوده و ژنوتیپ های 34062 و محلی اصفهان به ترتیب با 4/24 و 2/14 درصد در رتبه بعدی قرار داشتند. کمترین تعداد گیاهچه بیمار در محیط آلوده مربوط به ژنوتیپ های 111IL (3/6 گیاهچه)، 34062 (8/6 گیاهچه) و Dinger (3/8 گیاهچه) بود. بطورکلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مواد اصلاح شده غیر بومی منبع بسیار مناسبی برای ژن های مقاومت به بیماری مرگ گیاهچه می باشند. همچنین برخی از ژنوتیپ های ایرانی از نظر جوانه زنی و خصوصیات مربوط به آن ضعیف بوده ولی از لحاظ مقاومت به بیماری مرگ گیاهچه برتر از سایر ژنوتیپ های موجود در این مطالعه بودند. بنابراین می توان ژنوتیپ های Dinger، محلی اصفهان و 34062 را در برنامه های اصلاحی گلرنگ برای تولید ارقام مقاوم به بیماری مرگ گیاهچه مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: بذر، جوانه زنی، حساسیت، مقاومت، زئوسپور
  • زهرا حاتمی مقدم، ابراهیم زینلی * صفحه 17

    رکود بذر یکی از مهمترین مشکلات مطالعه تاثیر عوامل مختلف بر ویژگی های جوانه زنی بذر علفهای هرز تلقی می گردد چرا که در این مطالعات به بذور سالم، فاقد رکود و در عین حال دارای قدرت جوانه زنی و قدرت حیات نیاز می باشد. این آزمایش به منظور یافتن روشی کارآمد، ساده، کم هزینه و سریع برای شکستن رکود بذر گاوپنبه (Abutilon theophrasti Med.) به عنوان یکی از علفهای هرز مهم کشور انجام شد. آزمایش با استفاده از دو جمعیت بذری جمع آوری شده از دو مکان متفاوت در استان گلستان در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل با چهار تکرار به اجرا درآمد. بذور هر یک از دو جمعیت بذری به سه قسمت تقسیم گردید؛ یک قسمت از بذور به عنوان شاهد در دمای اتاق نگهداری شدند. از دو قسمت باقیمانده، یک قسمت به مدت دو هفته و قسمت دیگر به مدت سه ماه در شرایط سرمادهی (دمای 4 درجه سانتی گراد) مرطوب قرار داده شدند. سپس نه تیمار خراش دهی مکانیکی و شیمیایی بر هر یک از این سه قسمت اعمال و اجزای (سرعت، یکنواختی و درصد) جوانه زنی آنها بررسی شد. همچنین، به منظور تعیین تاثیر تیمارها بر نفوذپذیری پوسته بذر به آب، روند زمانی جذب آب بذور پس از اعمال تیمارها مطالعه گردید. نتایج تجزیه مرکب داده ها حاکی از عدم تاثیر معنی دار مکان در آزمایش و تاثیر معنی دار تیمارهای پیش سرمادهی و خراش دهی و اثر متقابل آنها بر اجزای جوانه زنی در سطح 5 درصد بود. بر اساس نتایج به دست آمده برای شرایط عدم سرمادهی مرطوب (شاهد) و دو هفته سرمادهی مرطوب، موثرترین تیمارها، تیمارهای غوطه ور کردن بذور در آب جوش به مدت 5 و 10 ثانیه و به دنبال آنها تیمار غوطه ور کردن بذور به مدت20 دقیق در اسید سولفوریک غلیظ بودند. در شرایط سه ماه سرمادهی، بذور در هیچ یک از نه تیمار خراش دهی شیمیایی و مکانیکی جوانه زنی قابل قبولی نداشتند. در شرایط عدم پیش سرمادهی، درصد جوانه زنی بذور در تیمارهای 20 دقیقه غوطه وری در اسید سولفوریک، و 5 و 10 ثانیه غوطه وری در آب جوش به ترتیب در حدود 52، 5/50 و 53 درصد بود. با دو هفته سرمادهی مرطوب، درصد جوانه زنی بذور در این تیمارها بترتیب به 58، 25/63 و5/63 درصد افزایش یافت در حالی که در شرایط سه ماه سرمادهی مرطوب، درصد جوانه زنی در تیمارهای فوق به ترتیب به 12، 25/19 و 2/19 درصد تقلیل یافت که بترتیب کاهشی برابر با 77، 65 و 66 درصد را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: گاوپنبه، رکود بذر، خراش دهی، سرمادهی، جوانه زنی
  • فاطمه شیخ، مهدی کلاته عربی، حبیب الله سوقی، سید علی محمد آبرودی، محمدتقی فیض بخش صفحه 38
    نش ماندابی یکی از مهم ترین عوامل موثر بر روی تولید گندم در مناطق غربی استان گلستان می باشد. این تحقیق نیز به منظور ارزیابی تحمل به تنش ماندابی 6 رقم و لاین امید بخش گندم نان استان گلستان به نام های N8118، آرتا، مغان، N8019، URWYT8211 وURWYT8217 در سال زراعی 8685 انجام شد. کاشت پاییزه این لاین ها و ارقام به صورت طرح استریپ پلات در 5 تکرار در محیط شاهد و ماندابی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان صورت گرفت و صفات عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، شاخص برداشت، ارتفاع گیاه، طول پدانکل، تعداد سنبله در متر مربع، طول سنبله، وزن سنبله، تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن دانه در سنبله و وزن هزاردانه اندازه گیری شدند. براساس نتایج حاصل از تجزیه آماری در دو محیط تمامی صفات به استثنای طول سنبله و تعداد سنبلچه در سنبله اختلاف آماری معنی دار نشان دادند. همچنین ارقام مورد آزمایش از نظر صفات ارتفاع گیاه، طول پدانکل، تعداد سنبله در متر مربع، وزن سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن دانه در سنبله و وزن هزار دانه اختلاف آماری معنی دار در سطح یک در صد نشان دادند. رقم مغان از نظر صفات عملکرد دانه، شاخص برداشت، ارتفاع گیاه، وزن سنبله، تعداد سنبلچه در سنبله و تعداد دانه در سنبله در شرائط ماندابی در سطح بالاتری نسبت به سایر لاین ها قرار گرفت.
    کلیدواژگان: گندم، تنش ماندابی، تنش، عملکرد
  • علیرضا محمودی، الیاس سلطانی، حسین بارانی صفحه 54
    واکنش جوانه زنی بذرهای گیاهان مختلف به دما گوناگون است. سرعت و درصد جوانه زنی در دما (های) مطلوب در حداکثر خود است و در دمای سقف و پایه به صفر می رسد. هدف از این مطالعه (1) بررسی واکنش جوانه زنی به دما و (2) ارزیابی دماهای کاردینال برای درصد و سرعت جوانه زنی در یونجه حلزونی بود. آزمایش به صورت تجزیه مرکب در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. بنابراین، بذرها در دماهای 10 تا 40 درجه سانتی گراد با فاصله 5 درجه سانتی گراد تحت جوانه زنی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که واکنش درصد و سرعت جوانه زنی به دما به ترتیب با تابع دندان مانند و دوتکه ای توصیف خوبی داشتند. دماهای پایه و سقف برای درصد و سرعت جوانه زنی این گیاه 46/0 درجه سانت گراد و حدود 40 درجه سانتی گراد به دست آمد. دمای مطلوب برای سرعت جوانه زنی 22/22 درجه سانتی گراد بود.
    کلیدواژگان: جوانه زنی، دما، یونجه حلزونی
  • پروانه عسگری نیا، قدرت الله سعیدی، عبدالمجید رضایی صفحه 64
    این پژوهش به منظور بررسی اثر متقابل ژنوتیپ و محیط برای عملکرد و اجزای عملکرد 10 رقم گندم در 8 محیط (ترکیب دو سطح کود نیتروژن و چهار رژیم آبیاری) در سال زراعی 51384 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. بررسی پایداری عملکرد دانه بر اساس پارامترهای ابرهارت و راسل نشان داد که ارقام پیشتاز و مغان 1 با عملکرد بالاتر از میانگین همه ارقام و ضریب رگرسیون خطی نزدیک به یک دارای سازگاری عمومی مطلوب بودند، در حالی که ارقام خزر و الوند با محیط های مساعد و ارقام فلات، داراب و روشن با محیط های نامساعد سازگاری خصوصی نشان دادند. تجزیه علیت آثار متقابل به روش تای نشان داد جزء v1 که منعکس کننده همبستگی تعداد سنبله در مترمربع با عملکرد می باشد، تنها برای ارقام ناپایدار بسیار بالا و معنی دار بود و همچنین معیار مناسبی برای گزینش جهت پایداری نمی باشد. مقایسه اجزای محیطی نیز نشان داد که مراحل تلقیح و تشکیل دانه حساس ترین مراحل رشد ارقام به عوامل محیطی بودند، بنابراین انتخاب براساس این شاخص (v2) ممکن است فاقد کارایی لازم باشد. جزء ژنوتیپی v3 (وزن دانه) به عنوان مهمترین جزء تاثیر گذار بر عملکرد دانه و پایداری بود و براساس این روش رقم پیشتاز با دارا بودن بیشترین مقدار v3، پایدارترین رقم پرمحصول شناخته شد. به طور کلی بر مبنای نتایج این پژوهش رقم پیشتاز با عملکرد 27/9 تن در هکتار دارای پایداری بیشتری در همه محیط ها بود و به عنوان رقم مناسب شناخته شد.
    کلیدواژگان: اثر متقابل، ژنوتیپ×محیط، پایداری، ضرایب مسیر، گندم
  • عبدالله حسن زاده قورت تپه، عبدالله فتح الله زاده، علی نصر الله زاده اصل، ناصر آخوندی صفحه 82
    برای انتخاب برترین ارقام و لاین های گندم قابل کشت در استان آذربایجان غربی از نظر عملکرد و کارآیی زراعی جذب نیتروژن بالا، آزمایشی در سال زراعی 13851384 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دکتر نخجوانی شهرستان ارومیه با استفاده از30 لاین و رقم از گندم های قابل کشت در مناطق سردسیری بصورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجراء گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ارقام و لاین ها از نظر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی، وزن هزار دانه، تعداد دانه در سنبله اصلی، وزن سنبله اصلی، کارآیی جذب زراعی نیتروژن، ارتفاع بوته، طول سنبله، وزن دانه در سنبله اصلی و شاخص برداشت اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد داشتند. مقایسه میانگین صفت عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک نشان داد که ارقام شهریار، الموت و زرین به ترتیب برتر از سایرین بودند و لاین های 10، 80 و 89 به ترتیب کمتر از سایرین عملکرد دانه و بیولوژیک داشتند. مقایسه میانگین صفت شاخص برداشت نشان داد که لاین های 80، 83 و 32 به ترتیب بیشتر از سایر ارقام و لاین ها بودند. بررسی مقایسه میانگین کارآیی زراعی جذب نیتروژن در این آزمایش نشان داد که ارقام زرین، شهریار و الموت برتر از سایرین بودند.
    کلیدواژگان: کارآئی زراعی جذب نیتروژن، عملکرد دانه، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک
  • حسن مختارپور، سیدافشین مساوات، محمدتقی فیض بخش *، علیرضا صابری صفحه 101

    به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و تراکم بوته برعملکرد بلال ذرت شیرین آزمایشی به مدت سه سال زراعی ازتیرماه در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان 1380 اجرا گردید. در این آزمایش پنج تاریخ کاشت (3 تیر، 18 تیر، 2 مرداد، 17مرداد و 1 شهریور) و چهار تراکم (45، 55، 65 و75 هزار بوته در هکتار) به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که طول بلال، ارتفاع گیاه، وزن دانه قابل کنسرو، نسبت دانه به بلال و شاخص برداشت تحت تاثیر سال قرار گرفت و هیچکدام از صفات متقابل تاریخ کاشت × تراکم بوته معنی دار نگردید و حداکثر وزن بلال به میزان 12810 کیلوگرم در هکتار در سال سوم اجرای طرح به دست آمد. با تاخیر در کاشت تا 18 تیرماه میزان عملکرد ثابت ماند اما در تاریخ های کشت دیرتر به طور معنی داری کمتر از دو تاریخ کشت تیرماه بود. تاخیر در کشت در مرداد ماه سبب کاهش محصول نگردید و حداکثر تولید بلال در تاریخ کاشت سوم تیرماه به مقدار 13690 کیلوگرم در هکتار محاسبه شد. از نظر آماری بین تراکم های مختلف کاشت برای وزن بلال و وزن دانه قابل کنسرو اختلافی مشاهده نگردید ولی طول بلال و نسبت دانه به بلال با افزایش تراکم کاهش یافت. همچنین توصیه می گردد، برای حصول عملکرد بالاتر و بازار پسندی بیشتر از تراکم 5545 هزار بوته در هکتار برای کشت ذرت شیرین استفاده گردد.

    کلیدواژگان: ذرت شیرین، تاریخ کاشت، تراکم بوته، عملکرد
  • صفحه 114
|
  • A. Ahmadi, M.H. Pahlavani, S.E. Razavi, R. Maghsoudlo Page 1
    Damping-off is an important disease of safflower in Iran, that caused by Pythium ultimum. Because of its importance, fungi isolates were sampled from infected plants grown in research farm of the College of Agriculture, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, in 2006. Also it has been proved that the disease caused by Pythium ultimum. Evaluation of seventeen safflower genotypes (Zarghan-259, Arak-2811, Isfahan, Syrian, Dinger, Hartman, Aceteria, CW-74, LRV-55-295, LRV-51-51, IUTM12, PI-250537, IL-111, 34062, 34074, 34040 and 541-5) for their response to causal agent were performed in 2007. The experiment was conducted in paper towel environment was done as split plot design in a complete randomized blocks in which two environments (sterile and infected) were included as main plot and also seventeen genotypes were as sub plot in four replicates. Artificial inoculation was conducted with 105 per mL oospore suspension of fungi agent. In sterile media percent and speed of seed germination and also dry weight of seedling and in infected media percent, real percent and speed of germination, number of infected seedlings and number of non-germinated seeds was recorded. Results showed that there was significant difference among the genotypes for all evaluated traits and also for reaction to disease. Comparison of means indicated that genotype Dinger with 79.7% had the highest real germination in infected media, and genotypes 34062 and Isfahan with 24.4 and 14.2 % were in the next rank in this regard, respectively. The lowest diseased seedling in infected media were belonged to IL-111 (6.3 seedlings), 34062 (6.8 seedlings) and Dinger (8.3 seedlings), respectively. Overall, the results of this study showed that some of non-Iranian genotypes were a good source for resistance to damping-off. Additionally, some of Iranian genotypes in respect to seed germination and related parameters were weak, however for resistance to the disease were superior to others. So, genotypes Dinger, Isfahan and 34062 could be used in breeding program of safflower to produce cultivars with resistance to damping-off.
  • Z. Hatami Moghadam, E. Zeinali Page 17

    Seed dormancy is one of the major problems in the study of the effects of different factors on the weed seed germination characteristics because healthy seeds without dormancy, having high vigor and germinability are needed in these studies. This experiment was carried out to find simple, applicable, cheap, quick and efficient methods to breaking seed dormancy in velvetleaf which is one of the most important weeds in Iran. Two seed populations gathered from two locations in Golestan province were used in this study. Experiments were conducted in a completely randomized design as a factorial with four replications. Each seed population was divided to three parts; the first part (control) was stored in room conditions. The second and the third parts were placed in prechilling conditions (in a cool (4οC) and wet place) for two weeks and three months, respectively. Then, nine mechanical and chemical scarification treatments were applied on each of these 3 seed parts. Treated seeds transported to petri dishes 15 cm in diameter. Germinated seeds were counted daily to calculate germination percentage, rate and uniformity. In addition, time trends of water absorption in different treatments were investigated. Combined analysis of variance results indicated that the population (location) has no significant effect, and prechilling and scarification treatments and their interactions have significant effects on germination components. According to results, the most effective treatments in non-prechilling and 2 weeks prechilling were soaking in boiling water for 5 and 10 seconds followed by soaking in sulfuric acid for 20 minutes, respectively. Based on obtained results, in prechilling for 3 months none of the chemical and mechanical treatments have acceptable germination. Germination percentages were 52, 50.5 and 53 percentages (in non-prechilled seeds) and 58, 63.25 and 63.5% (in 2 weeks prechilled seeds) in soaking in acid for 20 minutes, and soaking in boiling water for 5 and 10 seconds treatments, respectively. In the prechilling for 3 months, germination percentages of these treatments decreased to 12, 19.25 and 19.2%.

  • F. Sheikh, M. Kalateh Arabi, H. Soghi, M. Taghi Bazi, A. Mohammad Abroudi Page 38
    Water logging stress is one of the most important factors which affect wheat production particularly in western regions of Golestan province. This experiment was carried out in order to evaluate of six genotypes (N-81-18, Arta, Moghan, N-80-19, URWYT-82-11 and URWYT-82-17) of bread wheat in water logging condition at 2006-2007 growing season in Gorgan Agricultural Research Station. The experimental design was strip- plot whit five replications. The common traits such as biological yield, grain yield, harvest index, plant height, length of peduncle, and spike NO per m2, length of spike, spike weight, NO spike let per spike, NO of grain per spike, and grain weight were measured. Results of ANOVA in two conditions (with water logging stress and with out water logging stress) showed all traits have significant different (P<%1) except of length of spike and NO spikelet per spike. Also genotypes of experiment had significant different (P<%1) for traits of height plant, length of peduncle, NO of spike per m2, spike weight, NO of grain per spike, grain weigh per spike and grain weight. Moghan cultivar had highest grain yield, harvest index, plant height, and spike weight, NO of spikelet per spike and NO of grain per spike.
  • A. Mahmoodi, E. Soltani, H. Barani Page 54
    Germination response to temperature is different among plant seeds. Germination rate and percentage is maximal at optimum temperature (s), and then reach to zero at base and ceiling temperatures. The objective of this research was (1) to evaluate germination response of snail medic seeds to temperature and (2) to determine cardinal temperatures of germination rate and percentage. Therefore, seeds germinated at 10 to 40oC by 5oC interval. Results indicated that response of germination percentage and rate adequately described with dent-like and segmented functions, continually. Base and ceiling temperatures were obtained 0.46 and about 40oC for both germination rate and percentage. Optimum temperatures were 15-27.73oC for germination percentage and 22.22oC for germination rate.
  • P. Askarinia, G. Saeidi, A. Rezai Page 64
    This study was conducted to investigate the genotype¬×¬environment interaction effects on yield and yield components of wheat. Ten cultivars of wheat were evaluated in 8 environments (combinations of two levels of nitrogen and four irrigation regimes) in growing season of 2006-2007 at the Research Farm of Isfahan University of Technology. Based on the stability parameters of Eberhart and Russel, Pishtaz and Moghan1 that had higher yield than the average and regression coefficient of 1 (approximately), were more adapted cultivars. However, Khazar and Alvand cultivars showed specific adaptation to better and Falat, Darab and Roshan cultivars to poor environments. Path analysis of genotype¬×¬environment interaction (Tai's method) showed v1 component that indicated the correlation of fertile panicles/m2 with grain yield, was high and significant only for unstable cultivars, therefore, this component is not a suitable criterion for selection of stability. The environmental components showed that fertility and grain filling periods were the most sensitive growth stages of cultivars to the environmental conditions, therefore, it seems that selection for stability based on this component (v2) may not be effective. Genotypic component of v3 (seed weight) was the most effective component of yield stability and based on this component, Pishtaz was the highest yielding and stable cultivar. In general, according to the results of this study, Pishtaz with grain yields of 9.27 t/ha and with the highest stability was determined as the suitable cultivar.
  • A. Hassanzadeh Gorttapeh, A. Fathollahzadeh, A. Nasrollahzadeh Asl, N. Akhondi Page 82
    Lead to continuing effects for increasing extensive of yield by means of advanced agronomic operations and selection of high yielding resistant genotypes. There fore, due to evaluation and determination of best effective traits in improvement of yield and grain quality of local populations of winter wheat, an experiment was carried out in Uremia Agricultural Research station, on 30 local populations of winter wheat that were collected from different cool place. Population was planted in complete randomized block design with three replications. The under study traits were, plant height, grain weight of basis plant, Biomass weight of whole plot, grain yield of whole plot, harvest index, length of spike, Number of kernel per spike, thousand kernel weight and weight of spike. The results of correlation analysis were showed that traits had positive correlation. The results of analysis of variance were showed that, there were high significant differences among traits. Too between agronomic nitrogen efficiency of grain weight of basis plant, length of spike, thousand kernel weights, and grain yield of whole plot. Harvest index and number of kernel per spike had positive correlation. The results of comparison of mean's traits were showed that populations of 80, 83, 32 had high rate for purposes of harvest index. Also, the results of comparison of mean's traits were showed that populations of Shahriyar and Zarin purpose of biomass weight of whole plot and populations of Shahriyar and Zarin had high rate for purposes of grain yield and also, populations of triticale, 85, 42 for purposes plant height showed for consumer fertilizer nitrogen. Also, the results of comparison of mean's traits were showed that population of Alvand, Shahriyar and triticaleh had high number of kernel per spike. Also populations Shahriyar, triticaleh Alvand and zarin high rate for lengh of spike for between population temperate region had special for its. Thousands kernel weight populations Alamot and Zarrin high rate to answer for has used fertilizer nitrogen. Also population Zarrin, Shariyar and triticaleh high weights of spike basis plant had. Agronomic nitrogen efficiency population Zarrin, Shahriyar had high rate.
  • H. Mokhtarpour, S.A. Mossavat, M.T. Faizbakhsh, A. Saberi Page 101

    In order to study the effect of sowing date and plant density on ear of sweet corn an experiment was conducted in Gorgan Reaserch station since June 2001 during 3 years. In this experiment five sowing date (24th June, 9th July, 24th July, 18th Agust and 23th Agust) and four plant density (45000, 55000, 65000 and 75000 plant per hectar) were evaluated in form of factorial experiment (5×4) within randomized comelet block design. Results indicated that ear length, plant hight, can seed weight, grain/ear ratio and harvest index was under the influence of year and maximum ear weight obtained amount 12810 kg/ha in theirty year. With delay sowing date until 9th July amount of ear weight was fixed but amount of it in July was smaller than June. Although with delay sowing date in July ear weight was fixed and maximum ear weight achived amount 13690kg/ha in 24th June.Stistically there wasn’t any different between plant density for ear weight and can seed weight but with increase plant density ear length and grain/ear ratio decreased. So for obtain maximum yield and marktable 45000-55000 plant/ha for sweet corn in summer sowing can be recommended.