فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:13 Issue: 1, Winter 2019

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:13 Issue: 1, Winter 2019

  • تاریخ انتشار: 1397/11/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عوامل عفونی - بیماریها - جراحی
  • رافد نجیم مجید الخلیفه، داود شریفی *، سعید بکایی، علیرضا بشیری، حسین شاد، روح الله عیسی نژاد، غلام رضا شمس صفحات 1-9
    زمینه مطالعه
    در اکثر موارد، پیوند تاندون به منظور ترمیم آسیب به تاندون خم کننده و به علت اهمیت این تاندون مورد نیاز است. در نتیجه، همواره روش هایی برای افزایش سرعت در بازیابی خاصیت حیاتی بافت پیوندی آلوگرافت تاندون نیاز است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر سلول های مزانشیمی و پلاسمای غنی از پلاکت بر روی محتویات هیدروکسی پرولین در بافت تاندون آلوگرافت منجمد بعد از پیوند در بره می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، قسمت میانی (پنج سانتی متر) تاندون خم کننده انگشتی سطحی در پانزده بره از هر دو اندام قدامی برداشته شده و با تاندون آلوگرافت منجمد جایگزین شد. حیوانات مورد آزمایش به سه گروه پنج تایی شامل: گروه کنترل، گروه پلاسمای غنی از پلاکت و گروه سلول های مزانشیمی تقسیم شدند. غلظت هیدروکسی پرولین بعد از گذشت 60 روز اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از student t test ارزیابی شد (0.05>P%).
    نتایج
    مقدار طبیعی محتویات هیدروکسی پرولین 137.171±5.291 میلی گرم در هر گرم ماده خشک بود. این مقدار در گروه کنترل 87.694±6.502، در گروه پلاسمای غنی از پلاکت 99.694±1.839 و در گروه سلول های بنیادی مزانشیمی 134.322±2.123 میلی گرم در هر گرم ماده خشک بود (0.05>P%). نتایج مابین گروه کنترل و تاندون های نرمال همان حیوان به طور کاملا معنادار متفاوت بود. همچنین محتویات هیدروکسی پرولین گروه سلول های بنیادی مزانشیمی در مقیسه با گروه کنترل و گروه پلاسمای غنی از پلاکت افزایش مشخص داشت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند باعث افزایش محتویات هیدروکسی پرولین در تاندون آلوگرافت منجمد پیوند شده در بره شوند.
    کلیدواژگان: تاندون منجمد، هیدروکسیپرولین، بره، سلولهای مزانشیمی، پلاسمای غنی از پلاکت
  • باسم کاظم خشجوری، سید مهدی قمصری، محمد مهدی دهقان *، سعید فرزاد مهاجری، حسین غلامی، حنانه گل شاهی صفحات 11-25
    زمینه مطالعه
    در زخم های اندام حرکتی اسب، به علت خونرسانی ضعیف تر و سطح پایین اکسیژن خون در بخش های تحتانی اندام، عدم تعادل فاکتورهای رشد مرتبط با التیام زخم در روند التیام تاثیر منفی می گذارد. پرده آمنیوتیک آسلولار به علت خواص زیستی و مکانیکی خاص، با ایجاد شرایط مناسب روند التیام به عنوان یک داربست برای درمان زخم استفاده می شود.
    هدف
    این تحقیق به منظور ارزیابی اثر سلول های بنیادی مشتق از چربی کشت داده شده روی پرده آمنیوتیک آسلولار در التیام زخم های قسمت تحتانی اندام حرکتی اسب، انجام پذیرفت.
    روش کار
    نمونه چربی از ناحیه قاعده دم اسب در شرایط آسپتیک اخذ و بلافاصله به آزمایشگاه انتقال داده شد. سلول ها با استفاده از روش مکانیکی و هضم آنزیمی جداسازی و پاساژ داده شدند و در مرحله بعد روی پرده آمنیوتیک آسلولار کشت داده شدند. سپس پرده آمنیوتیک آسلولار واجد سلول های بنیادی مشتق از چربی به زخم های تمام ضخامت 3*2 سانتی متری ایجاد شده در ناحیه متاتارس اندام حرکتی به صورت پوشش روی زخم قرار گرفت. زخم ها به چهار گروه تقسیم شدند: گروه اول درمان: پرده آمنیوتیک آسلولار واجد سلول های بنیادی مشتق از چربی، گروه دوم درمان: پرده آمنیوتیک آسلولار، گروه سوم درمان: سولفادیازین، گروه چهارم: شاهد و بدون درمان. تصویربرداری دیجیتال از زخم ها در هر تغییر پانسمان و اخذ نمونه های بیوپسی به منظورارزیابی هیستوپاتولوژی در روزهای 5، 15 و 30 پس از درمان انجام گرفت.
    نتایج
    در بررسی های ژئومتری تصاویر زخم ها، گروه درمان با پرده آمنیوتیک آسلولار واجد سلول های بنیادی به طور معنی داری در شاخص های بازسازی بافت پوششی و اندازه و جمع شدگی زخم، در مقایسه با سه گروه دیگر، وضعیت بهتری را نشان داد (0.05>P). در ارزیابی های میکروسکوپیک، بازسازی بافت پوششی در روز 5 درمان زخم، گروه های درمان با پرده آمنیوتیک آسلولار واجد سلول های بنیادی و پرده آمنیوتیک آسلولار به تنهایی، به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (0.05>P). میزان فیبروپلازی در روز 15 در دو گروه درمان با پرده آمنیوتیک آسلولار (با و بدون سلول بنیادی مزانشیمی) در مقایسه با گروه درمان با سولفادیازین اختلافی معنی دار را نشان می داد (0.05>P).
    نتیجه گیری نهایی: این نتایج نشان دهنده اثرات مثبت استفاده از پرده آمنیوتیک آسلولار برای بهبود کیفیت و سرعت بهبود زخم است. استفاده از پرده آمنیوتیک آسلولار به همراه سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی نتایج بهتری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پرده آمنیوتیک، قسمت انتهایی اندام، اسب، سلول های بنیادی مزانشیمی، التیام زخم
  • فاطمه پورصفر *، وحید کریمی، آرش قلیان چی لنگرودی، حسین حسینی، فاطمه موسوی صفحات 27-36
    زمینه مطالعه
    روتاویروس های پرندگان از عوامل مهم التهاب روده در پرندگان بوده و دارای گسترش جهانی می باشند. این ویروس ها نقش مهمی در سندروم کوتولگی و از رشد ماندگی در مرغ ها دارند.
    هدف
    هدف این مطالعه ردیابی و تعیین ویژگی های مولکولی روتاویروس های پرندگان در مزارع گوشتی استان گیلان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، 100 نمونه ازروده مرغان گوشتی سالم و بیمار در مزارع مختلف جمع آوری گردیدند و به وسیله روش RT-PCR بر روی ژن NSP4 مورد آزمایش قرار گرفتند. برای تعیین ویژگی های ویروس های ردیابی شده، از توالی یابی ژن NSP4 استفاده گردید.
    نتایج
    با استاده از RT-PCR روتاویروس های پرندگان در 46% نمونه ها ردیابی شدند. توالی یابی نسبی هفت ژن NSP4 و آنالیز فیلوژنتیکی آن ها نشان داد که ویروس ها متعلق به گروه A روتاویروس های پرندگان بوده و درصد شباهت بین آن ها 52/97 تا 100% است. تشابه توالی بین ویروس های این مطالعه و روتاویروس های مرغی قبلی 68/31 تا 5/99 % بود. در مقایسه با روتاویروس بوقلمون (Ty-1)، و روتاویروس کبوتر، شباهت به ترتیب بین 98/76 تا 22/78% و 75/74 تا 98/76% نشان داده شد. تفاوت های مشخصی بین روتاویروس های این مطالعه و روتاویروس های انسان و خوک با تشابه 19/31 تا 86/38% برای ویروس های خوک و 77/47 تا 02/48% برای ویروس های انسان مشاهده شد.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه، برای اولین بار، ویژگی های مولکولی روتاویروسهای پرندگان در ایران را تعیین نمود. نتایج این مطالعه نشان داد که گروه A روتاویروس های پرندگان یکی از پاتوژن های روده ای مهم در مرغ های گوشتی استان گیلان می باشند. مطالعه بیشتر بر روی ساختار کل ژنوم می تواند فرایند تکاملی روتاویروس های پرندگان در حال گردش در ایران را توضیح دهد.
    کلیدواژگان: روتاویروسهای پرندگان، مرغ گوشتی، ایران، ژن NSP4، مطالعه فیلوژنتیک
  • سیامک علی زاده *، توحید محمدی صفحات 37-43
    زمینه مطالعه
    فاسیولاهپاتیکا گونه ای از ترماتودهایی است که عمدتا بر کبد گوسفندان تاثیر گذاشته و این دام ها به طور اتفاقی با خوردن گیاهان یا مواد آشامیدنی آلوده به متاسرکر این انگل مبتلا می شوند. این انگل ها با تخریب بافت های کبدی و مجاری صفراوی می توانند باعث خسارات اقتصادی زیادی شوند.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی نقش تشخیصی اولتراسونوگرافی در فاسیولوز کبدی گوسفندان و ارائه نماهای اولتراسونوگرافی فاسیولوز در کبد می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی-توصیفی، 256 راس گوسفند از نژاد ماکویی شامل 130 راس گوسفند نر (8/50 درصد) و 126 راس گوسفند ماده (2/49 درصد) که با آزمایشات شناورسازی مدفوع و دیدن تخم انگل ها و آزمایشات الایزا وجود بیماری فاسیولیاز در آنها تایید شده بود به بخش رادیولوژی و سونوگرافی ارجاع شده و تحت سونوگرافی داپلر قرار گرفتند. میانگین سن گوسفندهای مورد مطالعه 1/2 سال ( حداقل سن 7 ماه و حداکثر سن 6 سال) بود. داده ها پس ازجمع آوری با نرم افزار آماری SPSS (ویراست 5/11) پردازش گردیدند و آزمون آماری مورد استفاده نیز آزمون آماری کای اسکوئر بود. P کمتر از 05/0 معنی دار در نظرگرفته شد.
    نتایج
    در نتایج به دست آمده 6/55 درصد از گوسفندان آسیت در محوطه شکمی داشته و به ترتیب 7/5 درصد، 3/11 درصد و 8/4 درصد از آنها ابتلای مجاری صفراوی،کیسه صفرا و ابتلای همزمان کبد و مجاری صفراوی داشتند و در 6/22 درصد گوسفندها هیچ یافته غیر عادی در سونوگرافی دیده نشد. شایع ترین محل آسیب، بخش خلفی لوب راست کبد بود. بین محل درگیری، سن و جنس بیماران تفاوت آماری معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس این مطالعه اولتراسونوگرافی می تواند نقش مهمی در تشخیص و پیگیری درمان فاسیولوز گوسفندی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص، فاسیولوز، کبد، گوسفند، اولتراسونوگرافی
  • ژنتیک
  • شهریار یاوری، صدیقه نبییان *، الهه ابراهیم زاده آب کوه، پرویز شایان، حمیدرضا شکرانی صفحات 45-57
    زمینه مطالعه
    اهمیت آرگاس پرسیکوس در دامپزشکی و بهداشت است و توانایی انتقال بسیاری ازعوال عفونی مانند بورلیا آنسرینا (اسپیروکتوزیس ماکیان) و اجپتینلا پولروم را دارد، تشخیص ریخت شناسی در آرگاس به دلیل شباهت ظاهری دشوار است.
    هدف
    این مطالعه تحلیل مولکولی بر اساس PCR دوژن COX1 و 16SrRNAوتحلیل توالی یاب محصول تکثیر آن ها در آرگاس پرسیکوس چند استان کشور ایران را مد نظر داشت.
    مواد و روش کار
    از 70 مورد کنه آرگاس پرسیکوس جمع آوری شده که با ویژگی های ریخت شناسی تایید شدند، هشت کنه از پنج استان کشور برای تحلیل ژنی انتخاب شدند، DNA آن ها استخراج و با استفاده از پرایمرهای مشتق شده از دوژن COX1 و 16SrRNAتکثیر این دو ژن صورت گرفت ، محصول توالی یابی شد و بر اساس نرم افزار توالی یابی کروماس و مرتب سازی توالی ها با نرم افزار (Clustal W) تجزیه وتحلیل فیلوژنتیکی آن با استفاده از برنامه MEGA ver. 6.06 با بیشترین اعتماد انجام شد.
    نتایج
    نتایج تعیین توالی نشان داد که تمام هشت نمونه متعلق به گونه آرگاس پرسیکوس بودند. توالی های نوکلئوتیدی نشان داد که تفاوت های توالی بین دو ژن (ژن 16S rRNA و COX1) بین جدایه های ما بسیار نادر بود. تمام جدایه ها ازمناطق مختلف استان های مختلف به جز یک جدایه از گیلان غرب استان کرمانشاه که تنها یک نوکلئوتید اختلاف داشت یکسان بودند، در آرگاس پرسیکوس گیلان غرب کرمانشاه با دیگر نقاط جهان مانند آفریقای جنوبی وآمریکا 1دراختلاف بود، آرگاس پرسیکوس ایران در درخت فیلوژنی در کلاد آفریقای جنوبی، ایتالیا، چین و جنوب استرالیا قرار دارد.
    نتیجه گیری نهایی: یافته های ما نشان می دهد که رابطه ی فیلوژنتیک بسیار نزدیکی بین نمونه های آرگاس پرسیکوس در مناطق مختلف ایران وجود دارد.
    کلیدواژگان: آرگاس پرسیکوس، COX1، تحلیل فیلوژنتیکی، 16SrDNA
  • عباس جلودار * صفحات 59-67
    زمینه مطالعه
    همیسکورپیوس لپچروس یک عقرب با اهمیت از نظر پزشکی است که بموازات مرز ایران بویژه در استان خوزستان واقع در جنوی غرب ایران یافت می شود. این تنها گونه عقرب از خانواده غیر بوتیده است که در جنوب ایران علاوه بر اینکه بطور بالقوه ای کشنده است، عامل اصلی درماتیت شدید ناشی از گزش عقربها نیز می باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه شناسایی ملکولی و آنالیز فیلوژنیک عقرب همیسکورپیوس لپچروس با استفاده از ژن سیتوکروم اکسیداز C بود.
    روش کار
    قطعه ژن 624 نوکلئوتیدی سیتوکروم اکسیداز C زیر واحد 1 (COXI) با استفاده از آغازگرهای اختصاصی بوسیله واکنش پلیمراز زنجیره ای تکثیر و سپس توالی یابی گردید.
    نتایج
    پس از توالی یابی محصول PCR، مطابق نتایج فیلوژنیک، توالی های مشابه از خانواده همیسکورپیونیده در چهار گروه مشخص (A1 ,A2 ,B and C) با در صد مشابهت در محدوده بین 96-77 گروه بندی شدند. در این گروه بندی، قطعه ژن تکثیر شده Hl-Kh با ژن همولوگ عقرب همیسکورپیوس لپچروس جدا شده از ایذه در استان خوزستان ایران که در گروه B قرار گرفتند نزدیکی نسبتا بالایی با یکدیکر نشان می دادند (96). فاصله ژنتیکی قطعه ژن Hl-Kh با گروه های A1، A2 و C در محدوده 19-16 درصد قرار داشت، در حالیکه کمترین فاصله ژنتیکی این قطعه ژن با قطعه جدا شده Hl در گروه B بمیزان 6 درصد گزارش گردید.
    نتیجه گیری نهایی: هرچند که با توجه به کوچکی نمونه ها در گروه B، نمی توان به یک نتیجه گیری قطعی رسید، ولی درصد اختلاف ژنتیکی ابن دو قطعه به اندازه کافی زیاد هست که بتوان Hl-Kh را یک تفاوت داخل گونه ای انگاشت.
    کلیدواژگان: هميسکورپيوس لپچروس، عقرب، فيلوژنتيک، سيتوکروم اکسيداز C زيرواحد 1، زهر
  • تولید مثل
  • هیرو شیخ الاسلامی، فرزام شیخ زاده *، سید مهدی بانان خجسته، نازلی خواجه نصیری، علی دست رنج، حسن مروتی صفحات 69-77
    زمینه مطالعه
    تا کنون اثر هورمون های تیروئیدی بر اندام تولیدمثلی نر در دوره بعد از بلوغ مورد توجه و مطالعه قرار نگرفته است.
    هدف
    در بررسی حاضر اثر اختلال هورمون های تیروئیدی بر ویژگی های مورفو-هیستومتریکال اندام تولیدمثلی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    30 سر موش صحرائی نر بالغ به طور تصادفی به سه گروه (10=n) کنترل، هیپوتیروئیدی و هیپوتیروئید دریافت کننده لووتیروکسین تقسیم شدند. بعد از 4 ماه تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه و سرتولی مورد بررسی قرار گرفت در ضمن ضخامت اپی تلیوم مجرای سمی نفروز، مساحت مجرای سمی نفروز و قطر و ضخامت شریان های بیضه نیز مورد ارزیابی واقع شد.
    نتایج
    تفاوت معنی داری بین گروه هیپوتیروئدیسم و گروه کنترل در تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه، سرتولی و مساحت مجرای سمی نفروز مشاهده نشد. بعلاوه ضخامت مجرای سمی نفروز، قطر و ضخامت دیواره شریان ها در گروه هیپوتیروئدیسم نسبت به موش های صحرائی نر کاهش معنی دار داشت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل در تائید این مطلب است که هیپوتیروئدیسم توانایی باروری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد و احتمالا این کاهش توانایی از طریق کاهش جریان جون بیضه میانجی گری می شود.
    کلیدواژگان: شریان، هیپوتیروئدیسم، سلولهای تولید مثلی نر، مجرای سمی نفروز
  • ژنتیک و سم شناسی
  • سیده مائده جعفری، گودرز صادقی هشجین، محمد کاظم کوهی، علی رسولی، ابراهیم شهروزیان* صفحات 79-86
    زمینه مطالعه
    برای ارزیابی ایمنی کرم های ضد آفتاب حاوی TiO2-NP به دنبال مواجهه کوتاه مدت پوست با کرم های ضد آفتاب، آزمون های تحریک حاد پوستی و چشم و حساسیت پوست بر اساس دستورالعمل های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) انجام شد.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی ایمنی و سمیت TiO2-NP ها پس از مواجهه کوتاه مدت پوستی و مخاطی بود.
    روش کار
    TiO2 و TiO2-NPs ( با درجه خلوص 98٪ و اندازه nm 20-40) در فاز بلور آناتاز خریداری شدند و به دنبال آن پنج نوع کرم ضد آفتاب ساخته شد که در آزمون های مختلف بر روی حیوانات انجام شد.
    نتایج
    در تحریک حاد چشم با استفاده از خرگوش، تنها اثر تحریک در ناحیه ملتحمه یک ساعت پس از تجویز در هر دو کرم حاوی TiO2-NPs و TiO2-Ps مشاهده شد. در تحریک پوستی حاد با استفاده از خرگوش، اختلاف معنی داری بین گروه ها در غلظت و زمان های متفاوت وجود نداشت. به طور مشابه، در آزمایش حساسیت پوستی با استفاده از موش، آزمون حساسیت تماسی (CHS) تفاوت معنی داری (0.05<P) در گروه ها در غلظت 15٪ Tio2 در زمان های مختلف پس از استفاده نداشت.
    نتیجه گیری نهایی: یافته های ما نشان می دهد که TiO2-NP ها و TiO2-Ps در کرم های ضد آفتاب نسبتا ایمن هستند و باعث التهاب چشم و پوست و حساسیت پوستی نمی شوند.
    کلیدواژگان: حساسیت پوستی، OECD، تحریک چشمی، تحریک پوست، NPs-TiO2
  • فارماکولوژی
  • الهام هوشمند *، هانیه سادات کمالی فر، حسین علمی صفحات 87-99
     
    زمینه مطالعه
    برای جلوگیری از عود کیست هیداتید پس از جراحی، استفاده از مواد اسکولکس کش موثر ضروری است. اکثر این مواد به دلیل عوارض جانبی ناخواسته شان، بی خطر نیستند. اخیرا، مطالعاتی برای پیدا کردن مواد اسکولکس کش طبیعی با اثربخشی بیشتر و عوارض جانبی کم انجام شده است.
    هدف
    در این مطالعه اثر عصاره اتانولی زنجبیل بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید بررسی شد.
    روش کار
    تعداد معینی از پروتواسکولکس های کیست هیداتید (حدود تا500) تحت مجاورت غلظت های مختلف عصاره اتانولی زنجبیل (40mg/ml، 50، 100، 150 و 200)، در دوره های مختلف زمانی (15، 30 ، 45 و 60 دقیقه) قرار گرفت. هر غلظت/ زمان سه مرحله انجام شد و پس از آن، زنده مانی پروتواسکولکس ها با رنگ آمیزی ائوزین 1/0% بررسی گردید.
    نتایج
    میزان مرگ و میر با عصاره اتانولی زنجبیل پس از 60 دقیقه به ترتیب 68، 3/92، 93 و 100% در غلظت هایmg/ml 50، 100، 150 و 200 بود و تفاوت معنی داری بین سه غلظت mg/ml 200، 150 و 100 وجود نداشت (05/0<P). هر چند، در غلظت mg/ml 200 پس از 30 دقیقه انکوباسیون، 100% پروتواسکولکس ها مرده بودند. بر اساس آزمون توکی، اختلاف معنی داری در درصد پروتواسکولکس های زنده بین غلظت های مختلف عصاره زنجبیل، به استثنای غلظت هایmg/ml 150 و 100 مشاهده نشد (05/0< P).
    نتیجه گیری نهایی: عصاره اتانولی زنحبیل دارای اثر اسکولکس کشی بالایی در محیط آزمایشگاهی است و می تواند به عنوان عامل اسکولکس کش در درمان جراحی کیست های هیداتید مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عصاره اتانولی، زنجبیل، کیست هیداتید، بررسی آزمایشگاهی، اثر اسکولکسکشی
  • تغذیه - بهداشت و پرورش
  • طارق القصاب، ابولفضل کام کار *، پرویز شایان، علی خنجری صفحات 101-113
    زمینه مطالعه
    تشخیص نوع گونه حیوانی گوشت و محصولات گوشتی جهت مبارزه با تخلفات و محافظت از حقوق مصرف کنندگان در ارتباط با موضوع سلامتی و باورهای مذهبی بسیار مهم است. روش تکثیر مکرر با استفاده از آغازگرهای اختصاصی هر گونه حیوانی به عنوان روش مناسب شناخته شده است.
    هدف
    هدف از مقاله حاضر استفاده از این چنین روش جهت تشخیص برچسب نادرست به عنوان تقلب در سوسیس با روش multiplex PCR می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه 114 نمونه سوسیس که با برچسب های 40، 55 و 70 درصد گوشت از نوع گوشت قرمز نشان دار شده بودند و از 10 شرکت مختلف در سطح تهران، تهیه شدند. پس از استخراج DNA از سوسیس های استخراج شده با روش multiplex PCR تکثیر داده شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که در 60 سوسیس (52.6%) فقط DNA مربوط به مرغ قابل ردیابی بود. در 48 نمونه سوسیس (42.1%) DNA از گاو و مرغ و در 6 نمونه (5.3%) DNA مربوط به گاو قابل تشخیص بودند. استفاده از گوشت مرغ در سوسیس که با برچسب گوشت قرمر ارزه شده بود، به احتمال زیاد به علت قیمت ارزان تر این گوشت در مقایسه با گوشت قرمز می باشد که از این طریق بتوان به سود بالاتری رسید.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهند که جایگزینی گوشت گران توسط گوشت ارزانتر در فراورده های دامی بسیار به چشم می خورد، لذا کنترل بیشتر اورگان های نظارتی دولتی بسیار حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: تقلب، برچسب اشتباه، multiplex PCR، واکنش زنجیرهای پلیمراز، سوسیس
|
  • Rafid Naeem Majid Alkhalifa, Davood Sharifi *, Saied Bokaie, Alireza Bashiri, Hosein Shad, Rouhoulah Esanejad, Gholam Reza Shams Pages 1-9
    Background
    Tendon grafting is mostly required to repair an injury to flexor tendon and due to the importance of this tendon; it needs methods to speed up the re-vitality of the tendon allograft.
    OBJECTIVES
    The aim was to investigate the efficacy of the mesenchymal cells and platelet rich plasma on the hydroxyproline content of frozen allograft tendons after grafting in lamb.
    METHODS
    In this experimental study, mid portion (five cm) of SDFT of fifteen lambs, from both forelimbs were removed and replaced with frozen allografts tendon. Animals were divided into 3 subgroups of 5 lambs each: control, PRP and MSCs. The hydroxyproline concentration was measured by after 60 days. Data was analyzed using student t test at P<0.05%.
    RESULTS
    The normal mean values of hydroxyproline content was 137.171±5.291 mg/g dry matter which 87.694±6.502 in control group but 99.694±1.839 in PRP group and in group treated with MSC was recorded 134.322±2.123 mg/g dry matter (P<0.05%) it was quite significantly different between control tendons with that of normal one of the same animal. There was marked increase in hydroxyproline content of MSC group when compare with that of control and PRP groups.
    CONCLUSIONS
    The results of this study showed that MSCs could enhance HP content in the frozen grafted tendon in lamb.
    Keywords: Frozen tendon, Hydroxyproline, Lamb, Mesenchymal cell, PRP
  • Bassim Khashjoori, Seyed Mehdi Ghamsari, Mohammad Mehdi Dehghan *, Saeed Farzad Mohajei, Hossein Gholami, Hananeh Golshahi Pages 11-25
    Background
    Equine wounds, particularly those involving the distal portion of the limbs, often undergo prolonged complex healing and may enter a non-healing state with obvious financial and welfare implications. Poor blood supply and lower levels of oxygen to the lower limbs lead to imbalance of growth factors related to wound healing. Decellular amniotic membrane has been widely used in soft tissue engineering especially skin regeneration due to its biological and mechanical properties. It is used as a scaffold for treatment of partial full thickness wound dressing.
    OBJECTIVES
    Evaluation of the effects adipose derived mesenchymal cells (ADMSCs) cultured on decellularized amniotic membrane (DAM) in wound healing of distal part of equine limb.
    METHODS
    Stem cells were isolated from adipose tissue in the base of the tail and then cultured and seeded on bovine decellular amniotic membrane. Full thickness excision wounds (2x3 cm) were created on the mid-lateral of all metatarsus of each horse aseptically. The wounds were classified into four groups: the first one covered by DAM seeded by ADMSCs, the second one dressed with only DAM, the third one treated with1% silver sulfadiazine, and the last one as control with no treatment. Digital photographs of wounds were obtained at each bandage change while biopsy samples were obtained for histopathology at days 5, 15 and 30 after treatment.
    RESULTS
    Wounds treated with DAM/ADMSCs significantly demonstrated promotion of wound healing in geometric analysis of total wound area, epithelialization and wound contraction compared with the other groups (P<0.05). Microscopically, re-epithelization of wounds covered by DAM/ADMSCs and DAM at day 5 was significantly more than Control group (P<0.05). Fibroplasia in wounds treated with DAM/ADMSCs and DAM was higher than the group that received sulfadiazine (P<0.05).
    CONCLUSIONS
    These results indicate positive effects of using DAM to improve the quality and speed of wound healing. Use of DAM as a scaffold for ADMSCs shows better results.
    Keywords: Amniotic membrane, Distal limb, Horse, Mesenchymal stem cells, Wounds healing
  • Fatemeh Poursafar *, Vahid Karimi, Arash Ghalyanchi Langeroudi, Hossein Hosseini, Fatemeh Mousavi Pages 27-36
    Background
    Avian rotaviruses are one of the important agents of enteritis in birds and have a worldwide distribution. These viruses have an important role in runting and stunting syndrome in chickens.
    Objectives
    The aim of this study was detection and molecular characterization of avian rotaviruses in broiler farms in Guilan province.
    Methods
    In this study, 100 samples were collected on different farms from the intestines of healthy and diseased broiler chickens and tested by RT-PCR targeting of the NSP4 gene. Sequencing of NSP4 gene has been used for characterization of detected viruses.
    ResultS
    Avian rotaviruses were detected in 46% of samples by RT-PCR. Partial sequencing of seven NSP4 genes and phylogenetic analysis indicated that the viruses belonged to group A avian rotaviruses and were 97.52% to 100% homologous. Sequence identity between viruses with previous chicken rotavirus sequences was 31.68% to 99.5%. In comparison with turkey rotavirus Ty-1 and pigeon rotavirus, the homology was 76.98% to 78.22% and 74.75% to 76.98%, respectively. Evident differences were detected between the rotaviruses studied and human and pig rotaviruses with homologies of 31.19% to 38.86% for pig and 47.77% to 48.02% for human viruses.
    Conclusions
    This study was the first molecular characterization of avian rotaviruses in Iran. Results of this study showed that the group A avian rotaviruses are one of the considerable enteric pathogens in broiler chickens of Guilan province. Further study on the whole genome structure could elucidate the evolutionary process of avian rotaviruses circulating in Iran.
    Keywords: Avian rotaviruses, Broiler chickens, Iran, NSP4 gene, Phylogenetic study
  • Siamak Alizadeh *, Tohid Mohammadi Pages 37-43
    Background
    Fasciola hepatica is a genus of the trematodes which mainly affects the liver of sheep and these livestock are accidentally infected by eating plants or drinking water contaminated with the metacercariae of this parasite. These parasites can cause considerable economic damage by destroying the liver and bile ducts.
    OBJECTIVES
    The aim of this study was to evaluate the role of ultrasonographic diagnosis in chronic hepatic fasciolysis of sheep and to provide ultrasonography views of fasciolosis in sheep’s liver.
    METHODS
    In this cross-sectional study, 256 sheep of the Makoei breed, including 130 male (50.8%) and 126 female (49.2%) with diagnosis of chronic fasciolosis confirmed by the appearance of fluke eggs in feces and using enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) were referred to the Department of Radiology and Ultrasonography, Doppler ultrasound was performed. Average age of sheep was 2.1 years (minimum age 7 months and maximum age 6 years). Data were analyzed by SPSS software (version 11.5) and the statistical test was chi-square test. P value less than 0.05 was considered significant.
    RESULTS
    In the results, 55.6% of sheep had ascites in the abdominal cavity and in 5.7% and 11.3%, bile ducts and gallbladder were affected, respectively, and in 4.8% of sheep both the liver and the bile ducts were involved. In 22.6% of sheep, there was no abnormal finding in ultrasound. The most common site of injury was in the posterior part of the right lobe of liver. There was no significant difference between the place of involvement in the liver, age and sex of the patients.
    CONCLUSIONS
    According to this study, ultrasonography can play an important role in the diagnosis and follow up of sheep’s chronic fasciolosis treatment.
    Keywords: Diagnosis, Fasciolosis, Liver, Sheep, Ultrasonography
  • Shahriar Yavari, Sedigheh Nabian *, Elahe Ebrahimzade Abkooh, Parviz Shayan, Hamidreza Shokrani Pages 45-57
    Background
    Argas persicus has a great importance for health and veterinary, it can transmit many infectious agents such as Borrelia anserina (avian spirochetosis) and Aegyptianella pullorum. Distinguishing Argasidae due to close morphological relationship is difficult.
    OBJECTIVES
    In the present study, we performed molecular analyses based on PCR and sequencing of Amplicon derived from 16S rRNA and COX1 genes of A. persicus specimens in several provinces of Iran.    
    Methods
    Out of seventy Argas persicus collected and confirmed morphologically, eight ticks were chosen from five provinces of Iran for gene analysis. Their DNA were extracted and amplificated using primers derived from 16 S ribosomal RNA and COX1 genes using PCR. Then the amplicons were sequenced and analyzed by Chromas software and sequence alignment program (Clustal W). Phylogenetic analysis was also conducted using MEGA ver. 6.06 with a maximum-likelihood method.
    RESULTS
    Sequencing results indicated that all eight samples belonged to A. persicus species. Their nucleotide sequencing revealed that the interspecific sequence differences of both genes (16S rRNA genes and COX1) between our isolates were very infrequent. All isolates from different provinces were conserved across regions except for one isolate that exhibited a difference of only 1 nucleotide. Within Phylogenetic tree, A. persicus formed a clade with A. persicus from other regions of the world (South Arica, Italy, China, and South Australia).
    CONCLUSIONS
    Our findings suggested a very close phylogenetic relationship between A. persicus specimens obtained from different regions of Iran. Keywords:
    Keywords: Argas persicus, COX1, Phylogenetic analysis, 16S rRNA
  • Abbas Jolodar * Pages 59-67
    Background
    Hemiscorpius lepturus is a medically important scorpion found along the Iranian borders, especially near to Khuzestan Province in the south-west of Iran. This is the only non-buthid scorpion which is potentially lethal in southern Iran and is responsible for severe dermonecrotic scorpionism.
    OBJECTIVES
    In this study, DNA fragment of the mitochondrial cytochrome c oxidase subunit I (COXI) gene of H. Lepturus for the molecular phylogenetic analysis was amplified.
    METHODS
    We amplified  a 624 bp gene fragment of cytochrome C oxidase subunit I (COXI) from H. lepturus collected from Khuzestan, Ahvaz by PCR. After sequencing of the PCR products, the phylogenetic analysis was performed using the neighbor-joining method with 1000 replicates of bootstrapping using the MEGA7 software.
    RESULTS
    The results of phylogenetic analysis revealed four distinct clusters (A1, A2, B and C) belonging to the family of Hemiscorpionidae that were grouped together with bootstrap score between 77-96%. The gene fragment of Hl-Kh formed a cluster relative to the only scorpion of H. Lepturus (Hl) from Izeh, Iran with a good bootstrap score of 96. These two samples isolated from the Khuzestan province of Iran are closely related, as they clustered together as Cluster B. The genetic distances of Hl-Kh among the cluster A1, A2 and C ranged from 16 to19% and the lowest interspecific distance was in cluster B between Hl-Kh and Hl (6%).
    CONCLUSIONS
    Hl-Kh isolated from the Khuzestan province of Iran are closely related to Hl, as they showed the greatest interspecific variation observed in Hemisccorpius genus in this study. Although the sample size in Cluster B is not large enough to draw a final conclusion, the percentage of sequence divergence was high enough for interspecific comparisons to provide separation of species.
    Keywords: Hemiscorpius lepturus_Scorpion_phylogenetic_Cytochrome C oxidase subunit 1_Venom
  • Hero Sheikholeslami, Farzam Sheikhzadeh *, Seyed Mahdi Banan Khojasteh, Nazli Khajehnasiri, Ali Dastranj, Hassan Morovvati Pages 69-77
    Background
    Up until now, the effect of thyroid hormones on the male reproductive organ, after puberty, is not well understood.
    OBJECTIVES
    In the present study, the morpho-histometrical effects of thyroid hormone deficiency on the adult-male rat reproductive organs were investigated. MATHODS: Thirty adult male rats were randomly divided into three groups (n=10): control, hypothyroid, and hypothyroid which receives Levothyroxine. After 4-months we examined the number of spermatogonia cells, primary spermatocytes, and Sertoli cells, as well as the seminiferous tubules epithelium thickness, area of seminiferous tubules, and the diameter and thickness of testis artery walls.
    RESULTS
    No significant difference was observed between the hypothyroid and control rats in terms of the area of seminiferous tubules, the number of spermatogonia cells, primary spermatocytes, and Sertoli cells. Moreover, the epithelium thickness of seminiferous tubules and the diameter and thickness of artery walls were significantly decreased in hypothyroid group compared with the control rats.
    CONCLUSIONS
    These observations are consistent with the hypothesis that hypothyroidism can affect the male fertility and declare that it may influence male reproduction by reducing the testis blood flow.
    Keywords: Artery, Hypothyroidism, Male reproductive cells, Seminiferous tubules
  • Seyedeh Maedeh Jafari, Goudarz Sadeghi Hashtjin, Mohammad Kazem Koohi, Ali Rasooli, Ebrahim Shahroozian * Pages 79-86
    Background
    The safety evaluations of sunscreens containing Titanium Dioxide-Nanoparticles (TiO2-NPs) were done by dermal exposure, acute dermal and eye irritation/corrosion, and skin sensitization according to the guideline for Organization for Economic Co-operation and Development (OECD).
    OBJECTIVES
    The aim of our study was the evaluation of safety and toxicity of TiO2-NPs following acute sunscreen exposure.
    METHODS
    TiO2 and TiO2-NPs (20-40 nm and 98% purity) were purchased in the anatase crystal phase, and five types of concentration for sunscreens were made which were carried out in five different treatment groups in mice and rabbits.
    RESULTS
    In acute eye irritation using rabbits, the only irritation effect was observed in the conjunctivae area within one hour after administration both in TiO2-NPs group and TiO2-Ps. In acute dermal irritation using rabbits did not show a significant difference among groups in different concentrations and durations. Similarly, in a skin sensitization test using mice, contact hypersensitivity (CHS) did not show a significant difference (P<0.05) among groups in 15% concentration of TiO2 in the different durations after application.
    CONCLUSIONS
    Our finding demonstrates that TiO2-NPs and TiO2-Ps in sunscreens are relatively safe and did not induce statistically significant eye and dermal irritation and skin hypersensitivity
    Keywords: Dermal irritation, Eye irritation, OECD, Skin sensitization, TiO2-NPs
  • Elham Houshmand *, Hanieh Sadat Kamalifar, Hossein Elmi Pages 87-99
    Background
    To prevent the recurrence of hydatid cysts after surgery, it is essential to use effective scolicidal agents. Most of these agents are not safe due to their undesired side effects. Recently, studies have been conducted to find natural scolicidal agents with more efficacies and low side effects.
    OBJECTIVES
    In this study, the in vitro scolicidal effect of ethanolic extract of ginger (Z.officinale) on protoscolices of hydatid cyst was investigated.
    METHODS
    A certain number of protoscolices (about 500) were treated with various concentrations of ginger ethanolic extract (40, 50, 100, 150 and 200 mg/ml) and the effect of each concentration was evaluated for specified time periods (15, 30, 45 and 60 minutes). Each concentration/time was performed in triplicate and the viability of protoscolices was confirmed by 0.1% eosin staining.
    RESULTS
    The mortality rate with ethanolic extract of Z.officinale after 60 minutes was as follows:  68%, 92.3%, 93% and 100% at 50, 100, 150 and 200 mg/ml, respectively, and there was no significant difference between the three concentrations of 200, 150 and 100 mg/ml (P>0.05). However, at the concentrations of 200 mg/ml after 30 minutes of incubation, 100% protoscolices were dead. Based on Tukey’s test, a significant difference in the percentage of live protoscolices was found between the different concentrations of ginger extract with the exception of between 150 and 100 mg/ml concentrations (P>0.05).
    CONCLUSIONS
    Ethanolic extract of Zingiber officinale had a high scolicidal activity in vitro, and it has the potential to be used as a scolicidal agent in the surgical treatment of hydatid cysts.
    Keywords: Ethanolic extract, Ginger, Hydatid cyst, In vitro, Scolisidal effect
  • Tareq Al, Qassab, Abolfazl Kamkar *, Parviz Shayan, Ali Khanjari Pages 101-113
    Background
    Identifying the animal species origin in meat and meat products is important for preventing adulteration and protecting consumers in terms of health and religious convictions. Species-specific polymerase chain reaction (PCR) is known as a suitable method for identifying meat species.
    OBJECTIVES
    This study aimed to use a species-specific PCR assay for the detection of mislabeling in cooked sausage meats as adulterants by use of multiplex PCR.
    METHODS
    A total of 114 samples including sausage labeled containing 40%, 55% and 70% red meat of 10 different brands were collected from various markets and supermarkets. Following genomic DNA extraction from cooked sausages which were claimed to be made of red meat, multiplex PCR was performed to detect adulteration in processed food.  
    RESULTS
    According to the analysis, 60 sausage samples showed that they consist of only meat from chicken (52.6%), 48 sausage samples consist of meat from beef and chicken (42.1%) and only 5.3% of the examined sausages were prepared with the meat of beef (6 samples).
    CONCLUSIONS
    This high rate of undeclared chicken meat in sausage samples is most probably due to achieving more profit. Our results indicated that the meat species substitution occurs often in processed meats like sausages, which indicates the need of more governmental controls.
    Keywords: Adulteration, Mislabeling, multiplex PCR, Polymerase Chain Reaction (PCR), Sausage