فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1395)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا اکبری، احمد رضوانفر، امیر علم بیگی صفحات 397-414
    بخش کشاورزی به دلیل نزدیکی به طبیعت، بیش از هر بخش دیگری از تغییر اقلیم تاثیر می پذیرد؛ به عبارت دیگر، آثار تغییر اقلیم در معیشت کشاورزان نمود پیدا می کند و کشاورزان در راستای سازگاری با آن، به تحولات کارآفرینانه در معیشت خود نیازمندند. از این رو، تحقیق حاضر که ماهیتی توصیفی دارد، به دنبال تحلیل رفتار کارآفرینانه کشاورزان در مواجهه با تغییر اقلیم است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و روش گردآوری داده های آن پیمایش است. جامعه مورد مطالعه، بخش های کامفیروز و کر (شهرستان مرودشت) از توابع استان فارس است که شامل 6843 کشاورز می شود. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و 364 کشاورز بررسی شدند. روش نمونه گیری در این تحقیق «طبقه ای با انتساب متناسب» است. از درخت تصمیم به عنوان تکنیک تحلیل استفاده شد و برای انجام دادن آن از نرم افزار SPSS19 بهره گرفته شد. نتایج نشان داد 109 نفر از 364 کشاورز، در مواجهه با تغییر اقلیم رفتار کارآفرینانه را انتخاب کرده اند. نتایج تحلیل درخت تصمیم بیان می کند درک تغییر اقلیم، آسیب پذیری و انسجام اجتماعی قدرت تفکیک رفتارهای مختلف کارآفرینانه را در بین کشاورزان دارد.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، درخت تصمیم، رفتار کارآفرینانه، سازگاری، کامفیروز
  • پوریا نوری، نرگس ایمانی پور، محمدرضا زالی صفحات 415-432
    کارآفرینان در بسیاری از تصمیمات کسب و کاری خود از راه های ابتکاری تصمیم گیری استفاده می کنند. یکی از مهم ترین راه های ابتکاری تصمیم گیری کارآفرینان راه ابتکاری احساس است که اهمیت فراوانی در تصمیمات آن ها دارد. همچنین، رفتار بازاریابی کارآفرینانه یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرینان است که تحت تاثیر ذهنیت، تصمیم گیری و نیز تفکر کارآفرینانه قرار دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مهم ترین پیامدهای مثبت راه ابتکاری احساس در رفتار بازاریابی کارآفرینانه انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را کارآفرینان نوپای دانش بنیان استان تهران تشکیل می دهند. روش تحقیق پژوهش حاضر کیفی اکتشافی بوده و داده های پژوهش از روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل شده اند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر که حاصل تحلیل داده های حاصل از مصاحبه با 20 کارآفرین است، افزایش سرعت در تصمیم گیری، افزایش میل به ریسک پذیری، بقا در بازار و نیز افزایش گرایش به نوآوری از مهم ترین پیامدهای مثبت راه ابتکاری احساس در رفتار بازاریابی کارآفرینانه هستند.
    کلیدواژگان: استان تهران، راه ابتکاری احساس، رفتار بازاریابی کارآفرینانه، کارآفرین
  • محمد حسنی، رقیه بهادری، مهدی کاظم زاده بیطالی صفحات 433-452
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین رهبری تحول گرا و هویت سازمانی با کارآفرینی سازمانی در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز است که از بین عوامل تاثیرگذار بر کارآفرینی سازمانی، به دو متغیر رهبری تحول گرا و هویت سازمانی توجه شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها از نوع توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 700 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز می شود که نمونه ای 248 نفری با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از آن انتخاب شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه رهبری تحول گرا بارنت و همکاران (2001)، پرسشنامه هویت سازمانی آشفورث و مائل (1989) و پرسشنامه کارآفرینی سازمانی کردنائیج و همکاران (1386) استفاده شده است. همچنین، تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام صورت گرفته است. براساس تجزیه و تحلیل داده ها، بین سبک رهبری تحول گرا و کارآفرینی و همچنین بین دو متغیر هویت سازمانی و کارآفرینی سازمانی در سطح اطمینان 99 درصد همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج رگرسیون بیان می کند سبک رهبری تحول گرا و هویت سازمانی در پیش بینی رفتار کارآفرینی معنادار است و درکل کارآفرینی اعضا از روی رهبری و هویت سازمانی قابل پیش بینی است. درنتیجه، توجه به سبک رهبری تحول گرا و هویت سازمانی از سوی مدیران، با افزایش کارآفرینی از طرف اعضای هیئت علمی همراه است.
    کلیدواژگان: دانشگاه تبریز، رهبری تحول گرا، کارآفرینی سازمانی، هویت سازمانی
  • سیما خدابنده لو، محمود متوسلی، علی نیکونسبتی، علی رستمیان صفحات 453-472
    مکتب اتریش با انتشار اولین کتاب منگر در سال 1871 بنیان نهاده شد. عوامل گوناگونی از جمله مهاجرت اندیشمندان اتریشی به خارج از اتریش و تاکید بر مکانیسم بازار در مقابل ایده خروج از بحران از سوی کینز موجب افول مکتب اتریش در دهه 1930 شد، اما عوامل دیگری به ویژه همان تاکید بر مکانیسم بازار و پایبندی به آن سبب احیای مجدد آن از دهه 1970 به بعد شد. در این پژوهش، کلیات مکتب اتریش با استفاده از تحلیل کیفی اسناد کتابخانه ای بررسی شده و سپس با مکتب نئوکلاسیک مقایسه شده است. درنتیجه، مکتب اتریش کلیتی یکپارچه به شمار نمی رود، اما اعضای این مکتب بر اصولی مانند فردگرایی روش شناختی، ذهن گرایی روش شناختی، نهایی گرایی، ساختار زمانی مصرف و تولید و نظریه ارزش تاکید دارند و انسجام نظری این مکتب به همین موضوع برمی گردد. شایان توجه است، درحالی که اندیشمندان فعال در علم اقتصاد متعارف (به ویژه نئوکلاسیک ها) در غفلت از دستاوردهای حاصل از مطالعات بین رشته ای از جمله علوم شناختی، به بازتولید نظریه های ایستا خو گرفته اند، اندیشمندان مکتب اتریش در تولید و استفاده از این دستاوردها و به کارگیری پویایی های برآمده از آن ها در نظریه پردازی پیشگام اند.
    کلیدواژگان: اصول اساسی، علوم شناختی، قیاس با نئوکلاسیک، مکتب اتریشی
  • محمدتقی طغرایی، مهران رضوانی، محمدحسن مبارکی صفحات 473-491
    پژوهش حاضر با کنکاشی نوپردازانه و ایجاد همگرایی موثر در دو حوزه بازاریابی کارآفرینانه و کسب وکارهای فرهنگی- هنری، چگونگی و چیستی الگوی بازاریابی کارآفرینانه را در کسب وکارهای فرهنگی- هنری تبیین می کند و با بهره گیری از راهبرد نظریه برخاسته از داده ها شیوه سامان دهی فعالیت های بازاریابی کسب وکارهای فرهنگی- هنری را تشریح می کند. تحقیق پیش رو از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها کیفی است. جامعه آماری شامل کسب وکارهای فرهنگی- هنری حوزه صنایع خلاق است که با بهره گیری از روش نمونه گیری نظری و ابزار مصاحبه، مصاحبه های عمیق با 20 نفر از کارآفرینان فرهنگی- هنری انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد مقوله محوری بازاریابی کارآفرینانه در کسب وکارهای فرهنگی- هنری گرایش کارآفرینانه فرهنگی است که ناشی از شرایط علی ذهنیت و نگرش کارآفرینانه است و براساس راهبردهای بازاریابی کارآفرینانه و تاکتیک های بازاریابی کارآفرینانه به خلق ارزش فرهنگی و ارزش اقتصادی به عنوان پیامد بازاریابی کارآفرینانه منتهی شده است. همچنین، شرایط زمینه ای شامل شبکه سازی، فرهنگ کارآفرینانه، ساختار، بازاریابی داخلی و سرمایه انسانی به علاوه شرایط محیطی شامل عوامل اجتماعی، دولت، مذهب، رسانه، محیط زیست و دانشگاه عوامل موثر بر بازاریابی کارآفرینانه کسب وکارهای فرهنگی- هنری شناخته شدند.
    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، صنایع خلاق، کسب وکارهای فرهنگی، هنری، نظریه برخاسته از داده ها
  • ابوالقاسم عربیون، غلامحسین عبدالله زاده، محمد شریف شریف زاده، بهرام رضا امیری صفحات 493-512
    هدف این تحقیق اولویت بندی عوامل کلیدی در پیاده سازی بانک های مجازی ایده در رسته مخابرات است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی مبتنی بر پیمایش پرسشنامه ای است. جامعه آماری این تحقیق را تمام کاربران بانک مجازی ایده و ارائه دهندگان پیشنهاد در نظام پیشنهادهای سازمانی رسته مخابرات استان خراسان رضوی تشکیل داده اند که 70 نفر از آن ها نمونه های تحقیق درنظر گرفته شده اند. با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، مقایسه زوجی هفت عامل کلیدی و تخصیص وزن بر مبنای هدف اصلی یعنی میزان اهمیت آن ها برای پیاده سازی در سایت بانک مجازی ایده صورت گرفته است. سپس نشانگرهای هر مولفه با کمک تکنیک TOPSIS رتبه بندی شدند. نتایج نشان داد مولفه های «تشویق و حمایت از ایده ها»، «شیوه ارزیابی از ایده» و «محیط تعامل و محتوای بانک مجازی ایده» بیشترین اهمیت را برای ایجاد بانک مجازی ایده در رسته مخابرات داشته است.
    کلیدواژگان: ایده پردازی، بانک ایده، تصمیم گیری چندمعیاری، رسته مخابرات
  • شیوا مرادی، بیژن رضایی، عبدالحمید پاپ زن صفحات 513-532
    این پژوهش کیفی با هدف شناسایی عوامل و موانع توسعه کارآفرینی از منظر کارآفرینان ایرانی صورت گرفته است که به لحاظ هدف توسعه ای- کاربردی بوده و با روش پدیدارشناسی توصیفی انجام پذیرفته است. در این راستا، برای گردآوری داده ها از تکنیک تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل مصاحبه های ضبط شده با کارآفرینان مدعو در برنامه هفتگی تلویزیونی پایش در سال 1394 است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 21 مصاحبه گزینش و بررسی شده است. فرایند گردآوری اطلاعات تا سطح اشباع نظری و آستانه سودمندی اطلاعات قابل دسترس ادامه یافت. پس از پالایش کدهای اولیه (تلفیق کدهای همپوشان و مصداقی)، سه دسته عوامل توسعه کارآفرینی از منظر کارآفرینان شناسایی شدند: 1. عوامل زمینه ای (الگوی نقش، تجربه قبلی و ویژگی های فردی)؛ 2. عوامل بازدارنده (عامل تامین مالی، عامل فرهنگی- اجتماعی و قانونی)؛ 3. عوامل توانمندساز (شناسایی و تشخیص مناسب فرصت ها، دسترسی به شبکه اجتماعی، داشتن دانش و مهارت تخصصی).
    کلیدواژگان: تجربه زیسته، توسعه کارآفرینی، کارآفرینان ایرانی
  • مرتضی ملکی مین باش رزگاه، وحید شرفی صفحات 533-551
    هدف پژوهش حاضر بررسی ذهنیت ها و عقاید کارآفرینان درمورد بازاریابی کارآفرینانه است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی است که به صورت آمیخته– اکتشافی و با استفاده از روش کیو انجام گرفته است. مشارکت کنندگان این پژوهش هشت نفر از کارآفرینان برتر شهر سمنان بودند که با موضوع تحقیق ارتباط مستقیم داشتند. فضای گفتمان پژوهش حاضر از منابع گوناگونی جمع آوری شد و پس از ارزیابی و جمع بندی فضای گفتمان، از میان 96 عبارت کیو، درنهایت 43 عبارت به عنوان نمونه عبارات کیو، پس از نظرسنجی از خبرگان انتخاب شد. بعد از جمع آوری اطلاعات حاصل از مرتب سازی کیو، این اطلاعات با روش تحلیل عاملی کیو تحلیل شد. تحلیل توزیع نشان داد می توان دو الگوی ذهنی متمایز را میان مشارکت کنندگان تحقیق درمورد بازاریابی کارآفرینانه شناسایی کرد که درمجموع 491/67 درصد از واریانس کل را تبیین کردند. این دو الگوی ذهنی به ترتیب «قابلیت های بازاریابی» و «ارتباطات» نام گذاری شدند. اهمیت و اولویت بندی عوامل شناسایی شده براساس الگوهای ذهنی صورت گرفت و درنهایت راهکارهایی برای استفاده از این عوامل پیشنهاد شد تا در موفقیت شرکت های کارآفرین موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات، بازاریابی کارآفرینانه، روش کیو، قابلیت های بازاریابی، کارآفرینان
  • توران نوروزی، سهراب دل انگیزان، بیژن رضایی صفحات 553-572
    بهره گیری از یافته های پژوهشی بخش دانشگاهی و تجاری سازی آن ها از اولویت های مهم محسوب می شود. هدف این پژوهش طراحی مدلی برای تجاری سازی یافته های پژوهشی گروه مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه بوده است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های بنیادی است که با استفاده از رویکرد نظریه داده بنیاد انجام گرفته است. میدان پژوهش اعضای هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه و متخصصان در حوزه تجاری سازی بوده اند. در این راستا، از رویکرد نمونه گیری نظری استفاده شد. شمار مشارکت کنندگان در پژوهش با استفاده از شاخص اشباع نظری به 21 نفر رسید. داده ها به روش مصاحبه عمیق گردآوری شد. نتایج پژوهش نشان دهنده 32 مقوله اصلی است که به صورت مدل پارادایمی ترسیم شده است. در هسته مدل پارادایمی، ایده پردازی قرار دارد. مولفه های اصلی تجاری سازی یافته های پژوهشی از نظر مشارکت کنندگان شامل ارزیابی فنی- اقتصادی طرح، شبکه سازی و پویایی حلقه های ارتباطی می شود. طراحی مجدد فرایندها و سازوکارهای اعتمادسازی نیز در مرتبه بعدی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: تجاری سازی یافته های پژوهشی، توسعه فناوری، دانشگاه رازی کرمانشاه، نظریه داده بنیاد
  • یوسف وکیلی، سلطانعلی شهریاری صفحات 573-591
    در حال حاضر، تعداد پژوهش ها درباره دوسوتوانی رو به رشد است، اما درک مقدمات هر دو فعالیت تا حدودی روشن نیست. هدف این پژوهش تبیین تاثیر اشتراک دانش بر دوسوتوانی سازمانی (اکتشاف و بهره برداری) با توجه به نقش میانجی ظرفیت جذب شرکت است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش از نوع توصیفی– همبستگی، به طور مشخص مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های تولید دارو در کشور می شود که با روش نمونه گیری دردسترس 97 نفر از مدیران شرکت نمونه درنظر گرفته شدند. داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد گردآوری شده اند. برای ارزیابی ابعاد مقیاس دوسوتوانی سازمانی از پتریدو وکایرگیدو (2011)، مقیاس اشتراک دانش فان دن هوف و ریدر (2004) و مقیاس ظرفیت جذب زهرا و جورج (2002) استفاده شده است. نرم افزار SmartPLS3 نیز برای تحلیل داده ها و بررسی مدل پژوهش به کار گرفته شده است. یافته ها نشان می دهد اشتراک دانش و ظرفیت جذب شرکت تاثیر مثبت و معناداری بر دوسوتوانی سازمانی دارد. به علاوه، ظرفیت جذب شرکت به عنوان متغیر میانجی رابطه اشتراک دانش و دوسوتوانی سازمانی عمل نمی کند.
    کلیدواژگان: اشتراک دانش، اکتشاف، بهره برداری، دوسوتوانی سازمانی، ظرفیت جذب
|
  • Muhammadreza Akbari, Ahmad Rezvanfar, Amir Alambeigi Pages 397-414
    The agricultural sector was affected by climate change more than every other sectors, because it is close to nature. In other words, the effects of climate change were been on the farmers’ livelihood. Farmers need to entrepreneurial changes for adaptation to climate change in their livelihood. Hence, investigation of farmers’ entrepreneurial behavior in response to climate change was the main purpose in this study. Kamfiruz and kor sections (6843 households) were been the study population. Morgan's table was used to determine the sample size, selected 364 head of households in the survey and stratified sampling with probability proportionate was sampling method. The farmers were classified into two categories based on the selected entrepreneurial behavior and did not select it for adaptation to climate change. Then, two categories compared with decision tree (by SPSS19) based on independent variables: Perception of climate change, vulnerability, social integration, age and area of the land owned. 109, out of 364, respondents revealed entrepreneurial behavior facing climate change. The results were shown entrepreneurial behavior as an adaptation behavior among farmers and included livestock, technical and service jobs. At the end, rural entrepreneurship development by relevant organizations and local people was suggested for adaptation to climate change.
    Keywords: climate change, Adaptation, Entrepreneurial behavior, Decision Tree, Kamfiruz
  • Pouria Nouri, Narges Imanipour, Mohammad Reza Zali Pages 415-432
    Entrepreneurs use decision heuristics in lots of their business-related decisions. One of the most important heuristics is affect heuristic which is of paramount importance in entrepreneurs’ decision making. Also, entrepreneurial marketing behavior is one of the most important entrepreneurial characteristics which is influenced by entrepreneurial mindset, decision making and thought. The paper’s main goal is to identify main the positive consequences of affect heuristic in entrepreneurs’ marketing behavior. According to our results which are based on qualitative content analysis and careful coding of the data gathered from interviewing 20 Iranian nascent techno-entrepreneurs stationed in Tehran province, increase in the tempo of decision making, increase in risk-taking propensity, surviving and remaining in the market, and increase in the propensity to innovation are the main positive consequences of affect heuristic in entrepreneurial marketing behavior.
    Keywords: Entrepreneur, Affect heuristic, Entrepreneurial marketing behavior, Tehran province
  • Mohammad Hassani, Rogayeh Bahadori, Mehdi Kazemzadehbeytali Pages 433-452
    The aim of this study was to investigate the relationship between transformational leadership and organizational identity with organizational entrepreneurship among the faculty members of Tabriz University. Among the influential factors on organizational entrepreneurship, transformational leadership and organizational identity were two variables that were considered. An applied, descriptive, and correlational study was undertaken. Statistical population included all the faculty members of Tabriz University (N=700), among them 248 individuals were selected by stratified random sampling. The data were collected through standard questionnaires of transformational leadership (Barnett et al., 2001), corporate identity (Ashforth & Miles, 1989), and entrepreneurship (Kordna̒ij et al., 2007). Moreover, Pearson correlation and stepwise regression tests were used to analyze the data. The results of data analysis showed that there is a significant and positive relationship between transformational leadership style and entrepreneurship and also between organizational identification and entrepreneurship. The results of regression analysis showed that transformational leadership style and identity can significantly predict entrepreneurial behavior, and in general, entrepreneurship of members can be predicted from leadership and organizational identity (level of significance= %99). Therefore, application of transformational leadership style and organizational identity by managers will lead to an increase in entrepreneurship behavior of faculty members.
    Keywords: Transformational leadership, Organizational identity, Organizational Entrepreneurship, Tabriz University
  • Sima Khodabandehloo, Mahmood Motavaseli, Ali Nikoonesbati, Ali Rostamiaan Pages 453-472
    With the publication of the first book by Menger, the Austrian school was established in 1871. While different factors such as migration of the Austrian scholars to foreign countries and focus on market mechanisms against the ideas of down drift from crisis led to the decline of this school in 1930s, it reemerged in 1970s due to the same factors, too. The purposes in this research– by using library documents- are reflection on the general of, Austrian school and also comparing it with neoclassical school. As a result, the Austrian school is not regarded to be a total integration, but some principles such as methodological individualism, methodological mentalism, finalism ,time structure of consumption and production and value theory are concentrated in this school and theoretical cohesion of the school comes from this point. While key scholars of conventional economics (especially neoclassic) were accustomed to reproducing static theories ,neglecting the outcomes of interdisciplinary studies such as cognitive studies, the Austrian school thinkers became pioneers of using these ideas in practice
    Keywords: Austrian school, The basic principles, Comparing with neoclassical school, Cognitive sciences
  • Mohammad Taghi Toghraee, Mehran Rezvani, Mohammad Hassan Mobaraki Pages 473-491
    Today's focus on marketing practices and activities of art-cultural business for growth and development of this business is of paramount importance. Because the current (entrepreneurial) marketing model do not explain the marketing activities of such a business. This paper aims to provide a systematic and conceptual model of entrepreneurial marketing activities in the artistic and cultural businesses based a Grounded Theory strategy. The research process was conducted in two phases, at the first stage, used the theoretical sampling method to carry out in-depth interviews with 20 art entrepreneurs, and at the second phase, through a focus group meeting (attended by 10 experts and professionals in the fields of entrepreneurship, marketing and economics, culture and art) the findings from the first phase were explored, extracted and validated. The results showed that cultural entrepreneurial orientation was known as core element of GT model. The other element of this model included: entrepreneurial attitudes and mindset as a casual factor; entrepreneurial marketing strategies and tactics as a strategies. Networking, entrepreneurial culture, structure, enteral marketing and human capital as context elements. Moreover, social factors, government, religion, media, environment, and university was known as the intervening factors; and finally cultural and economic value creation has been known as an outcome of model.
    Keywords: Entrepreneurial marketing, Creative industries, Cultural, art based business, Grounded theory
  • Pages 493-512
    The aim of this research is to prioritize the key factors for implementation of idea virtual bank (IVB) in telecommunication industry. The current applied and descriptive research was conducted based on a survey. The population of this research consisted of all users of IVB and idea submitters to suggestion system of telecommunication industry in province of Razavi-Khorasan that 70 of them were selected as the research samples. Using Analytical Hierarchical Process (AHP), seven key factors for implementation of IVB were compared and weighted based on their importance to implement IVB in telecommunication industry. Then, items of each key factor ranked using TOPSIS technique. Result showed that components such; “encouraging and supportive of idea”, “assessing method” and “interaction and content milieu of IVB” were high ranking to implement IVB in telecommunication industry.
    Keywords: Idea bank, Ideation, Critical factors, Multi, criteria decision making, Telecommunication industry
  • Shiva Moradi, Bizhan Rezaee, Abdolhamid Papzan Pages 513-532
    This qualitative study was conducted to identify the factors and barriers of entrepreneurship development from the perspective of Iranian entrepreneurs. In terms of purpose, this study is applied- developmental and it is performed via descriptive phenomenological method. Qualitative content analysis was used to collect the data. The study population comprised of recorded interviews with the entrepreneurs invited to the Payesh TV program –a combined economic program produced and broadcast on Channel 1, IRIB- during 2015. A total number of 21 interviews were selected purposefully and analyzed by qualitative phenomenological research. Data collection process was continued until theoretical data saturation was reached and efficacy threshold of accessibility was obtained. The results of study showed three classes of factors identified from the perspective of the entrepreneurs, including: 1-background factors (role model, prior experience, and individual characteristics), 2- inhibiting factors (financing, socio-cultural, and legal factors) and, 3- empowering factors (opportunity identification and recognition, knowledge and expertise, and access to social networks).
    Keywords: Entrepreneurship development, Lived Experience, Iranian Entrepreneurs
  • Morteza Maleki Minbashrazgah, Vahid Sharafi Pages 533-551
    The purpose of this study is to identify and categorize the mentality of entrepreneurs towards entrepreneurial marketing. Q-methodology has been applied as a mixed method in this study. The participants (n=8) were top entrepreneurs of Semnan who were familiar with the topic. Given the appraisal and summarization of concourse, 96 short statements were selected as Q-phrases, and after a survey of experts, 43 Q-samples were chosen. Afterwards, the information was analyzed using factor analysis. Distribution analysis showed that 2 distinct subjective perspectives in entrepreneurial marketing in small & medium sized enterprises were identified by participants which explained 67.491 percent of total variance. These 2 subjective perspectives were called as "Marketing Capabilities" and "Communications". The importance and priority of the identified factors were determined based on subjective perspectives. Finally, guidelines for the use of these factors have been suggested to be effective in entrepreneurial companie's success.
    Keywords: Communications, Entrepreneurs, Entrepreneurial marketing, Maring cbilitie, Q, methodology
  • Toran Norouzi, Sohrab Delangizan, Bijan Rezaee Pages 553-572
    The exploitation of the academic sector research findings, and commercializing them is an important priority. The purpose of this research was to design a model for the commercialization of research findings of the Department of Electrical Engineering of Razi University of Kermanshah. The study was a fundamental research which was conducted by the use of a grounded theory approach.Research field included the faculty members of the Electrical Engineering Department of Razi University of Kermanshah, and the experts in the field of commercialization. Theoretical sampling approach was used.The number of participants in research by the use of theoretical saturation reached (21 individuals). The data were collected through deep interviews. Research results indicated 32 main issues that were drawn as a paradigmatic model. What is in the center of the paradigmatic model is ideation (Idea Generation). The main components of research commercialization findings in terms of participants, Included: technical-economic assessment of the plans, networking, and dynamic linkages. Redesigning the processes and mechanisms for confidence-building were also placed in the next step.
    Keywords: Commercialization of research results, Grounded theory, Technology development, Razi University of Kermanshah
  • Yousef Vakili, Soltanali Shahriari Pages 573-591
    Research on ambidexterity is burgeoning, yet understanding of the antecedents and consequences of both activities remains rather unclear. The purpose of this paper is to explore the effects of knowledge sharing on organizational ambidexterity (exploration and exploitation) as well as the mediating effect of mediating role of absorptive capacity. The research statistical population constitutes 97 pharmaceutical companies’ employer select available as the subjects. Data were collected via three standard questionnaires. In order to assess dimensions of organizational ambidexterity scale proposed by Kyrgidou & Petridou (2011), knowledge sharing scale was developed by Van den hoof & De ridder (2004), and absorptive capacity scale was developed by Zahra & George (2002), was employed. This study applies SmartPLS3 to investigate the research model. The results shows that knowledge sharing and absorptive capacity has positive effects on organizational ambidexterity. In addition, , this study reveals that absorptive capacity is not the mediating factor between knowledge sharing and organizational ambidexterity.
    Keywords: Knowledge Sharing, Absorptive Capacity, Organizational Ambidexterity, Exploration, Exploitation