فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود احمدپور داریانی*، محمدرضا دهقانی اشکذری، نرگس ایمانی پور، بابک ضیاء صفحات 601-619
    مطالعه حاضر که از جهت هدف بنیادی است، درجهت توسعه نظریات زمینه های کارآفرینانه با تاکید بر نقش مزیت های منطقه ای انجام گرفته و دارای رویکرد پژوهش کیفی از نوع داده بنیاد نظام مند است. داده ها از طریق مطالعه منابع مستند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 17 نفر از کارآفرینان و مدیران صنعت نساجی ازطریق نمونه گیری هدفمند، جمع آوری گردید. در مرحله کدگذاری باز، تعداد 114 کد مقدماتی از تحلیل مصاحبه ها شناسایی شد که پس از پالایش و ادغام کدهای مشابه، 91 کد، نهایی شدند. در دومین مرحله، کدگذاری محوری با استفاده از سازه های مدل کدگذاری محوری حول پدیده مورد بررسی انجام شد. در بخش کدگذاری انتخابی، درخصوص عوامل علی، 17 مفهوم شناسایی شده از مصاحبه ها، در 4 زیرمقوله و 2 مقوله عوامل اقتصادی و عوامل غیراقتصادی طبقه بندی شدند. پدیده محوری مطالعه، مزیت های منطقه ای است که شامل 26 مفهوم بوده و در 2 مقوله عوامل مشهود متشکل از عوامل فضایی، عوامل صنعتی و بازرگانی و عوامل نامشهود متشکل از عوامل تاریخی و اجتماعی طبقه بندی شد. همچنین شرایط زمینه ای، با 25 مفهوم، 4 زیرمقوله و 2 مقوله شامل بسترسازهای تخصصی و بسترسازهای عمومی تعریف شد.
    کلیدواژگان: زمینه گرایی کارآفرینانه، صنعت نساجی، کسب وکار جدید، مزیت های منطقه ای، نظریه داده بنیاد
  • عبدالله احمدی کافشانی*، مهران رضوانی، هستی چیت سازان، رضا محمدکاظمی صفحات 621-640
    تامین مالی یکی از مهم ترین دغدغه های کارآفرینان و  یکی از مشکلات اصلی و دلایل شکست کسب وکارهای کوچک است. فرشتگان کسب وکار گروه مهمی از تامین کنندگان مالی برای کارآفرینان در مراحل اولیه کسب وکار هستند. کارآفرینان به توسعه استراتژی و ابزار بازاریابی نیاز دارند که فراتر از تعاریف متعارف مشتری  بوده و هر سازمان یا فردی را که می تواند تاثیر مثبت  بر کسب وکار مخاطره آمیز کارآفرینانه داشته باشد، هدف بازاریابی قرار می دهند.  در این معنا، یکی از  نقش های مهم  بازاریابی کارآفرینانه، اهتمام در هدف گیری دیگر ذی نفعان حیاتی  از جمله فرشتگان کسب وکار است.  هدف از انجام این پژوهش، تبیین آمیخته بازاریابی کارآفرینانه برای جذب سرمایه به جای جلب همکاری سرمایه گذاران فرشته است. این پژوهش از منظر جهت گیری، بنیادی و برحسب گردآوری اطلاعات، مطالعه موردی چندگانه است.  برای گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق واقعه محور و برای تحلیل داده ها از تحلیل مضمون استفاده شده است.  به این ترتیب چهار فرشته کسب وکار و هفت کارآفرین که این نوع سرمایه گذاری را  تجربه کرده اند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس یافته های این تحقیق، پنج مقوله: قابلیت ها و ویژگی های کارآفرین، تیم، تعهد، ارزش پیشنهادی و ارائه  به عنوان عناصر آمیخته بازاریابی کارآفرینانه در تامین مالی از فرشتگان کسب وکار شناسایی شد.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی جذب سرمایه، بازاریابی کارآفرینانه، تامین مالی کارآفرینانه، جذب سرمایه، فرشتگان کسب وکار
  • جمال صوفیه*، علی مبینی دهکردی، غلام حسین حسینی نیا صفحات 641-660
    هدف این تحقیق، توصیف و تحلیل وضع موجود روش شناسی در حوزه فرصت های کارآفرینانه در مجله های مرتبط با کارآفرینی است. روش پژوهش، برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، تحلیل محتوا-کیفی است. برای انتخاب مقاله ها از روش جست وجو در پایگاه های داده ABI/INFORM استفاده شده است. از مجموع 470 مقاله جمع آوری شده در فاز اول جست وجو، 191 مقاله که در فاصله زمانی 1988 تا 2017 در مجله های برتر بین المللی منتشر شده، انتخاب و تحلیل شدند. یافته های این پژوهش حاکی است که مقاله های یادشده از لحاظ گزارش روایی و پایایی وضعیت مناسبی دارند. سطح تحلیل منفرد و خرد در بیشتر مقاله ها وجود دارد و پیمایش ها، بیشترین فراوانی را در بین ابزارهای جمع آوری داده دارند. اغلب مقاله ها نیز از لحاظ چارچوب زمانی مقطعی هستند و مطالعات طولی درصد اندکی را به خود اختصاص داده اند. از لحاظ نوع مطالعه، مطالعات پیمایشی بیشترین میزان را دارند و سهم مطالعات آزمایشی و شبه آزمایشی ناچیز است.
    کلیدواژگان: پژوهش کارآفرینی، روش شناسی، روش شناسی کارآفرینی، فرصت های کارآفرینانه
  • ریحانه گودرزی، سید رسول حسینی*، سید کمال طباییان صفحات 661-679
    کارآفرینی دانشگاهی اشاره به تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی محققان دانشگاه از طریق تاسیس کسب وکارهای جدید دارد و از آنجا که ماهیت کارآفرینی در رشته های علوم انسانی بیشتر از نوع کارآفرینی خدماتی است تحقیقات خاص خود را می طلبد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است. رویکرد پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوا و هدف اصلی آن تعیین چارچوبی برای توسعه کارآفرینی دانشگاهی در رشته های علوم انسانی است. در این راستا پس از مروری بر پیشینه تحقیقات، با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از خبرگان حوزه کارآفرینی دانشگاهی، کارآفرینان دانشگاهی در حوزه علوم انسانی از جمله هیئت علمی دانشگاه، اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلانی که به ایجاد موسسات خدماتی و مشاوره ای تخصصی اقدام نموده اند اطلاعات گردآوری و با روش تحلیل محتوا در نرم افزار 10 MaxQDA داده ها تجزیه وتحلیل شدند. در نهایت، 7 بعد عبارت از فرهنگ کارآفرینی، نقش دولت، ساختار دانشگاه ها، شیوه آموزشی دانشگاه، تحقیق و تجاری سازی، ارتباطات بیرونی و زیرساخت مالی برای توسعه دانشگاه کارآفرین در حوزه علوم انسانی شناسایی شد. داده های حاصل از این تحقیق می تواند گام رو به جلویی برای توسعه و پیشرفت کارآفرینی در رشته-های علوم انسانی محسوب شود.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، کارآفرینی، علوم انسانی، کارآفرینی دانشگاهی
  • سید محمد مقیمی، حسین خنیفر، محمد مهدی اردی بهشت، سیدمهدی شریفی* صفحات 681-700
    امروزه اشتغال و کارآفرینی در مرکز توجه دولت های مختلف جهان قرار دارد. روش این پژوهش برحسب هدف، بنیادی و برحسب گردآوری اطلاعات، کیفی- نظریه داده بنیاد با رویکرد گلیزری است.برای دستیابی به هدف پژوهش، 15نفر از خبرگان آشنا با حداقل دو حوزه از حوزه های مهارتی، کارآفرینی و رسانه ای،  با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند برای مصاحبه های عمیق انتخاب شده و داده های کیفی هم زمان با استفاده از مجموعه ای از کدگذاری های باز، انتخابی و یادنوشت نگاری تحلیل شدند. برای اطمینان از کیفیت یافته ها علاوه بر استراتژی های ممیزی پژوهشی، روند استخراج مفاهیم و کدگذاری ها توسط محققان خبره نظارت شد و نتایج به تائید چهارنفر از مصاحبه شوندگان نیز رسید. نتایج نشان داد: مهم ترین نگرانی مصاحبه شوندگان، نداشتن مهارت در افراد است.  ازاین رو کسب مهارت، با مقولات اصلی منابع مالی،انسانی،آموزشی، مرکز آموزش، سازمان و خانواده، به عنوان مقوله محوری پژوهش تعیین شد. حرکت به سمت کارآفرینی رسانه ای با سه طبقه اصلی درونداد، فرآیند و برونداد نیز به عنوان مقوله فرآیند اجتماعی پایه پژوهش انتخاب شد که به همراه توجه به عوامل محیطی در هر دو مقوله یادشده می توانند در طول زمان نگرانی مصاحبه شوندگان را رفع کنند.
    کلیدواژگان: آموزش مهارتی، کسب وکار، کارآفرینی رسانه ای، رویکرد گلیزری
  • سید محمدحسین غفوری*، مهدی الیاسی، مقصود امیری، میرعلی سیدنقوی صفحات 701-718
    موفقیت شرکت های دانش بنیان ایرانی به عنوان پیشران های اقتصاد دانش بنیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد رهبری سازمانی موثر بر موفقیت در رسیدن به مرحله رشد سریع در شرکت های دانش بنیان ایرانی انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و گردآوری داده ها با روش کیفی- موردکاوی چندگانه انجام شده است. برای نمونه گیری با ویژگی های حداکثری نیز، از میان بیش از 3هزار شرکت دانش بنیان، حدود 30 شرکت به عنوان نمونه های قابل بررسی مشخص شدند که اشباع نظری در بررسی موارد نهم تا یازدهم رخ داد. بررسی ها عمدتا بر پایه مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 25نفر از رهبران و نیروهای کلیدی این شرکت ها صورت گرفت. درنهایت  ابعاد رهبری موثر بر موفقیت شرکت در رسیدن به مرحله ی رشد سریع، با تحلیل محتوای مصاحبه ها و استخراج کدها، مقوله ها و شناسایی ارتباطات آن ها به کمک نرم افزار اطلس تی آی مشخص شد. از میان 68 عامل نهایی شناسایی شده، نگاه ایدئولوژیک به کار، عشق به محصول، داشتن نگاه جهانی، توجه ویژه به مسائل حقوقی، ورود به حوزه ی جدید، تامین سرمایه شخصی، خانواده های هدایت کننده، بی تکلف بودن، استفاده از رهبری اشتراکی فقط برحسب نیاز، وجود ارتباط کاری یا خانوادگی پیشین با تیم اصلی و سخت گیری متقابل میان رهبر و تیم اصلی، مهم ترین ابعادرهبری در این شرکت ها بودند که معرفی شدند.
    کلیدواژگان: رهبری سازمانی، شرکت دانش بنیان، نوآوری
  • شقایق سخته، آصف کریمی * صفحات 719-737
    با توجه به رشد کارآفرینی دیجیتال و کارایی نوآوری باز، و همچنین عدم مطالعه نظام مند بر عوامل موثر بر نوآوری باز و خلا تئوریک موجود، شناسایی عوامل موثر بر نوآوری باز در بستر کارآفرینی دیجیتال از دیدگان محققان و خبرگان بازار از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی است و رویکرد کیفی دارد و از منظر شیوه جمع آوری داده ها نیز توصیفی- پیمایشی است. این پژوهش در دو فاز صورت گرفته است. فاز اول با استفاده از روش کیفی فراترکیب انجام شده و ابزار گردآوری داده ها و اطلاعات در این فاز، اسناد و مدارک گذشته است که شامل 43 مقاله می شود. شیوه تحلیل داده ها نیز براساس کدگذاری باز انجام شده است. در فاز دوم با توجه به یافته های فاز اول، پروتکل مصاحبه طراحی شده و در ادامه عوامل موثر بر نوآوری باز در کارآفرینی دیجیتال در ایران شناسایی شد. جامعه آماری فاز دوم، خبرگان حوزه کارآفرینی دیجیتال هستند که با ده نفر از آنان مصاحبه عمیق انجام شد و با روش کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرار گرفت. در نهایت با برآیند دو فاز، به چهار عامل تاثیرگذار شامل محیط، خصوصیات فردی، قابلیت های کسب وکار و فعالیت های استراتژیک به همراه شاخص های هر کدام دست یافتیم
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی دیجیتال، کسب و کار دیجیتال، نوآوری، نوآوری باز
  • روح الله باقری مجد *، یوسف مهدی پور، عادل باقری مجد صفحات 739-758
    توسعه مهارت های رهبری در جهت ایجاد استراتژی نوآورانه، برای رقابت در محیط های پیچیده و موفقیت در کسب وکار ضروری است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر رهبری کارآفرینی بر رفتار نوآورانه با نقش میانجی محرک های نوآورانه در آموزش عالی است. روش تحقیق برحسب هدف، کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی بوده است که در جامعه تحقیق اعضای هیات علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان، با نمونه 193نفری براساس تصادفی طبقه ای، اجرا شده است. ابزار تحقیق شامل سه پرسش نامه محقق ساخته رهبری کارآفرینی، محرک نوآوری و رفتار کاری نوآورانه بوده است. روایی تاییدی و پایایی هر سه ابزار مناسب گزارش شد. روش تجزیه وتحلیل با استفاده از نرم افزار PLS2، مدل معادلات ساختاری بوده است. نتایج نشان داد، رهبری کارآفرینی بر محرک ها و رفتار نوآورانه به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیر دارد. همچنین محرک ها اثر مستقیم بر رفتار نوآورانه داشته است. دانشگاه ها از طریق محرک های فرهنگی باز و آزاد و مدیریت هوشمند نوآوری در کنار رهبری کارآفرینی، می توانند نقش سازنده در رفتار نوآورانه محیط علمی و ذی نفعان آموزش عالی ایفا کنند.
    کلیدواژگان: رهبری کارآفرینی، رفتار نوآورانه، محرک های نوآوری، دانشگاه سیستان وبلوچستان
|
  • Mahmud Ahmadpordaryani *, Mohammadreza Dehghani Ashkezari, Narges Imanipour, Babak Ziyae Pages 601-619
    The present study, that is a Fundamental purpose, aimed to develop the theories of entrepreneurial contextualization with an emphasis on the role of regional advantages. It had a qualitative research approach within Systematic Grounded Theory. Through the study of documentary resources and semi-structured interviews with 17 entrepreneurs and managers in textile industry, questionnaires were collected via purposeful sampling. In the open coding stage, 114 preliminary codes were identified from interview analyses, from which 91 codes were finalized after filtering and integration of similar codes. In the second stage, axial coding was carried out using the axial coding model on the investigated phenomenon. Regarding causal factors, 17 concepts which were identified from the interviews were classified into four subcategories and two categories of economic and non-economic factors. The central phenomenon for the study was regional advantages that consisted of 26 concepts and were classified into two categories of visible factors comprising spatial, industrial and commercial factors as well as intangible factors comprising historical and social factors. In addition, contextual conditions were defined in terms of 25 concepts, four subcategories and two categories including specialized and general beddings.
    Keywords: regional advantage, entrepreneurial Contextualization, new venture, &quot, Grounded Theory
  • Abdollah Ahmadi Kafeshani *, Mehran Rezvani, Hasti Chitsazan, Reza Mohammadkazemi Pages 621-640
    Finance is one of the major concerns of entrepreneurs. Business angels play an important role in providing funds for entrepreneurs in the early stages of the business. Entrepreneurs need to develop marketing strategies and tools that go beyond the traditional customer definitions and should target any organizations or person that can have a positive impact on their ventures. Besides the customers, entrepreneurial marketing would concern other vital stakeholders, including business angels. The purpose of this research was to conceptualizing entrepreneurial marketing mix to seduce angel investors and fundraise from them. By applying a multiple case study method, we researched four business angels and seven entrepreneurs. Our findings show that the capabilities and characteristics of the entrepreneur, team, commitment, and presentation are the elements of the entrepreneurial marketing mix in financing from business angels
    Keywords: Business Angels, Entrepreneurial finance, Entrepreneurial Marketing, Fundraising, Fundraising Marketing Mix
  • Jamal Sophieh *, GHOLAM HOSSEIN HOSSEININIA, Ali Mobini Dehkordi Pages 641-660
    This research aims to describe and analyze the current situation of methodology in entrepreneurial opportunity studies published in leading journals. Our study method’s goal is an applied research and in terms of it data collection uses qualitative content analysis. For selecting the articles we searched in ABI/INFORM database. The initial search resulted in 470 articles which finally we selected 191 articles published between 1989 and 2017 in leading entrepreneurship journals. Our findings suggest that there is an improvement in reporting reliability and validity in reviewed articles. The majority of articles had micro, level of analysis and surveys were dominant among data collection tools and most of the reviewed articles were cross-sectional and a low percentage of studies conducted longitudinal research. Survey studies were the most prevalent type of studies and the number of experimental and pseudo experimental studies is low.
    Keywords: Entrepreneurship research, methodology, entrepreneurship methodology, entrepreneurial opportunity
  • Reyhaneh Goudarzi, Seyyed Rasoul Hosseini *, Seyyed Kamal Tabaian Pages 661-679
    Academic entrepreneurship refers to the commercialization of academic research by university researchers through the establishment of new businesses, and since the nature of entrepreneurship in the humanities is more to service entrepreneurship, it needs its own research. This research is in terms of applied purpose.Qualitative research approach is a type of content analysis and its main purpose is to determine the framework for the development of university entrepreneurship in humanities. In this regard, after reviewing previous studies, using semi-structured interviews with 15 experts in the field of entrepreneurship, university entrepreneurs in the field of humanities, including faculty, professors, university students, and graduates who have setup specialized service and advisory centers. Collected data was analyzed using content analysis method in MaxQDA 10 software. Finally, seven dimensions were identified as entrepreneurship culture, government role, university structure, university education, research and commercialization, external communication and financial infrastructure for the development of the entrepreneurial university in the field of humanities. The data obtained from this research can be considered as a front-end step for entrepreneurship development in the humanities.
    Keywords: Higher education, Entrepreneurship, Humanities, academic Entrepreneurship
  • Seyyed Mohammad Moghimi, Hossein Khanifar, Mohammad Mahdi Ordibehesht, Seyyed Mahdi Sharifee * Pages 681-700
    Today, employment and entrepreneurship are at the center of attention of the various governments of the world. The methodology of the research is based on the fundamental aim of collecting qualitative information-data theory of the foundation with a glycery approach. In order to achieve the research goal, 15 familiar experts with at least two areas of skills, entrepreneurship and media, using a targeted sampling method for in-depth interviews Qualitative data were analyzed using a set of open, selective, and write-coding codings. In order to ensure the quality of the findings, in addition to the research audit strategies, the process of extraction of concepts and codings by expert researchers and results was confirmed by four interviewees. The results showed that the main concern of interviewees was lack of skills in individuals, so gaining skills, with the main categories of financial resources, human resources, educational resources, training center, organization and family, were determined as the central issue of research and the move towards media entrepreneurship with three floors The main inputs, processes and outputs were chosen as the basis of the research-based social process, which, together with the consideration of the environmental factors in both of these categories, can address the interviewers over time.
    Keywords: Knowledge Management, Business, Media Entrepreneurship, Glycery Approach
  • S. M. Hossein Ghafoury *, Mehdi Elyasi, Maghsoud Amiri, Mir Ali Seyed Naqavi Pages 701-718
    The success of Iranian NTBFs as the drivers of the knowledge-based economy is very important. This research, which has fundamental purpose and qualitative data collection method, is aimed at identifying the dimensions of effective organizational leadership on success in reaching the fast-growing stage in Iranian NTBFs. To accomplish this goal, with a multiple-choice strategy and maximum-sampling sampling, out of more than 3,000, about 30 companies were identified as verifiable examples. Theoretical saturation in the review of items nine to eleven occured. Investigations were mainly based on semi-structured interviews with 25 of the key leaders and key Persons of these companies. Finally, the dimensions of effective leadership were determined by analyzing interviews and extracting the codes, categories, and identifying their relationships with the help of the ATLAS.ti software. The ideological look at work, having a global look, special attention to legal issues, entry into new field, and … were the most important factors has been determined.
    Keywords: Organizational leadership, New technology-based firms, Innovation
  • Shaghayegh Sakhteh, asef karimi * Pages 719-737
    According to digital entrrepreneurship growth and efficiency of open innovation and moreover a lack of systematic literature research in this regard, it is crucial to know what factors influence on open innovation in digital entrepreneurship context, particularly from researchers’ and practitioners’ perspectives. The study is applied research from the purpose perspective and descriptive-survey from data collection perspective. This qualitative research has conducted in two phases; First phase is Meta synthesis method and the data collection tools are previous document including 43 study and analysed through open coding. In the second phase, the interview protocol was made according to first phase findings. Subsequently the factors influencing open innovation in digital entrepreneurship particularly in Iran were identified. The second phase statistical society are digital entrepreneurship practitioners which has been interviewed with 10 person and data analysed through open, axial and selective coding. As an outcome of the two phases, we have achieved four factors, including the environment, individual characteristics, business capabilities and strategic activities and their indicators.
    Keywords: Entrepreneurship, digital entrepreneurship, digital business, innovation, Open Innovation
  • rouhollah Bagherimajd *, yousef mehdipour, Adel Bagherimajd Pages 739-758
    Developing leadership skills is essential to create innovative strategies for competing in complex environments and business success. The purpose of this study was to Investigate the Effect of Entrepreneurial Leadership on Innovative Behavior with the Role of Mediating Innovative Drivers in Higher Education (University of Sistan and Baluchestan). The method used in this study was correlational. Statistical population used in this survey faculty of universities of sistan and baluchestan based on a stratified random sample of 193 peopel were selected. The research tool was three questionnaires, entrepreneurship leadership, innovation drivers and innovative work behavior. Reliability and validity of all three tools were reported suitable. Analysis method was structural equation with Using PLS2 software. The results indicated that entrepreneurial leadership has a directly and indirectly effect on drivers and innovative behavior. Also, drivers had a direct impact on innovative behaviors. Universities can play a constructive role in the innovative behavior of the scientific environment and the stakeholders in higher education through open and free cultural drivers and smart innovation management along with entrepreneurial leadership.
    Keywords: entrepreneurship leadership, innovative behavior, innovation drivers, University of Sistan, Baluchestan