فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1396)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی- کیفی
  • مجتبی بابایی هزه جان *، علی پیران نژاد، بهمن خداپناه، جواد صادقی صفحات 535-553
    در سال های اخیر مفاهیمی مانند شهرهای خلاق و کارآفرین به عنوان کلید حل مسائل متعدد شهری همچون بیکاری، مهاجرت، بزهکاری و غیره شناخته شده است. اما بدیهی است که تحقق و توسعه این مفاهیم، بدون وجود سبک چابکی از حکمرانی که به مسائل و چالش های شهری پاسخی خلاقانه و کارآفرینانه دهد، امکان پذیر نیست. از این رو تحقیق حاضر با رویکرد کیفی و با استفاده از راهبرد تحلیل تم به شناسایی شاخص های تحقق حکمرانی کارآفرینانه شهری پرداخته است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی بوده و از نظر شیوه گرد آوری داده ها در رده پژوهش های توصیفی قرار می گیرد. جامعه تحقیق متشکل از خبرگان و مسئولان حوزه شهری، کارآفرینان و کارشناسان ساختار سازمانی مستقر در شهر تهران بوده و داده های تحقیق از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته به دست آمده است. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو مرحله کدگذاری باز و محوری با استفاده از نرم افزار اطلس تی . آی استفاده شد. طبق نتایج به دست آمده شاخص های اصلی حکمرانی کارآفرینانه شهری در 7 طبقه اصلی جایگاه سازی، چابک سازی، یکپارچه سازی، تمرکززدایی، مشارکت پذیری، قانون مداری و پاسخگویی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی شهری، حکمرانی شهری، حکمرانی کارآفرینانه شهری، شهر خلاق
  • مقالات پژوهشی- کمی
  • ندا بهمنی، زهرا آراستی *، سید رسول حسینی صفحات 555-574
    مقطع ابتدایی از مقاطع مهم و اثرگذار در دوران زندگی است. با توجه به اینکه ارزش های کسب شده قبل از 20 سالگی حفظ می شوند، آموزش کارآفرینی در مقطع ابتدایی اهمیت می یابد و محتوای آموزش کارآفرینی در این دوره باید متناسب با نیازها و توانمندی های دانش آموزان تدوین شود. بسیاری از کشورها با درنظرگرفتن این مسئله و برنامه ریزی بلندمدت و کوتاه مدت مقوله آموزش، کارآفرینی را وارد برنامه های رسمی و غیررسمی مدارس خود کرده اند. پژوهش حاضر، با هدف شناسایی مفاهیم قابل آموزش کارآفرینی به منظور تقویت نگرش کارآفرینانه در دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام شده است. این تحقیق برمبنای هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی، تحلیل روایتی است. جامعه آماری شامل 9 نفر از خبرگان دانشگاهی و 2 خبره تجربی که به صورت هدفمند انتخاب شدند و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافته است. براساس یافته های تحقیق، مفاهیم قابل آموزش در هریک از پنج بعد نگرش کارآفرینانه شامل میل به موفقیت، کنترل شخصی، خلاقیت و نوآوری، عزت نفس و تشخیص و بهره برداری از فرصت شناسایی هستند. نتایج این پژوهش به برنامه ریزان تالیف کتب درسی، متخصصان امر آموزش کارآفرینی و برگزارکنندگان دوره های آموزش کارآفرینی کودکان در تدوین محتوای مناسب این مقطع یاری می رساند.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، محتوا، مقطع ابتدایی، نگرش کارآفرینانه
  • مقاله پژوهشی - کمی
  • روزبه حبیبی، رضا مختارپور، علی اکبر خاصه * صفحات 575-594
    در پژوهش حاضر از دو فن جدید علم سنجی به نام های RPYS و RPYS-CO استفاده شده است تا سیر تکاملی و تاریخی پژوهش های حوزه کارآفرینی شناسایی شود، همچنین آثار و چهره های تاثیرگذار در روند تکامل این رشته تحلیل شده است. روش تحقیق برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، توصیفی است. جامعه این پژوهش را 13 هزار و 723 مقاله تشکیل می دهد که در حوزه کارآفرینی چاپ شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش نیز پایگاه استنادی وب آو ساینس است. پس از استخراج تمام آثاری که در قسمت فهرست منابع این مقالات درج شده بود، نتایج با استفاده از نرم افزار CRExplorer تحلیل شد. یافته ها نشان داد که در بازه زمانی سال های 1700 تا 2016، درمجموع، حوزه کارآفرینی با هجده جهش تاریخی در سال های مختلف مواجه بوده است. در این بین، عنوان پرارجاع ترین آثار در بازه های زمانی مورد بررسی، به ترتیب به کتاب «ثروت ملل» اسمیت (1776)؛ «اصول اقتصاد» مارشال (1890) و «نظریه توسعه اقتصادی» شومپیتر (1934) متعلق است. نتایج نیز بیان می کند فرایند تبادل اطلاعات در سیر تکوین و تکامل حوزه کارآفرینی، عمدتا از کانال کتاب صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، پژوهش های کارآفرینی، سیر تکاملی، علم سنجی
  • مقالات پژوهشی- کیفی
  • مریم راشکی *، حبیب الله سالارزهی، امین رضا کمالیان صفحات 595-614
    شناسایی و پرورش استعدادهای کارآفرینانه دانشجویان در موسسات آموزش عالی، یکی از اهداف دانشگاه ها در راستای ایجاد دانشگاه کارآفرین است. هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی مدیریت استعداد کارآفرینانه دانشجویان در موسسات آموزش عالی کشور با رویکرد داده بنیاد است. روش پژوهش برحسب هدف بنیادی، و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی بوده و با استفاده از روش نظریه داده بنیاد صورت گرفته است. در این پژوهش، با استفاده از روش های نمونه گیری گلوله برفی، با هجده نفر از اعضای هیئت علمی و کارآفرینان موفق فارغ التحصیل دانشگاه های کشور با تجربه کارآفرینی در دانشگاه ها مصاحبه ای عمیق صورت گرفت سپس داده های حاصل از آن ها از طریق کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه وتحلیل شد. الگوی پارادایمی مدیریت استعداد کارآفرینانه دانشجویان از شرایط علی (عوامل فردی، عوامل سازمانی و فراسازمانی)، عوامل زمینه (اسناد بالادستی و زمینه کاری)، مقوله محوری معماری چندوجهی استعدادهای کارآفرینانه (تعادل بخشی چندوجهی مهارت ها، متمایزسازی استعدادها و ساختارسازی استعداد محور)، متغیرهای مداخله گر (فرهنگ کارآفرینی، پایداری سیستم موجود کشف استعدادها و مسئولیت پذیری اجتماعی)، راهبردها (نهادینه سازی سیستم مدیریت استعداد کارآفرینانه دانشجویان، طراحی فرایند مدیریت استعداد کارآفرینانه چندگانه و طراحی نظام تخصیص منابع) و پیامدها (اشتغال زایی، ارزش آفرینی و مزیت رقابتی استعدادهای کارآفرینانه) برای دانشگاه ها تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، داده بنیاد، مدیریت استعداد کارآفرینانه
  • افسانه طاهری *، طاهر روشندل اربطانی صفحات 615-634
    با توجه به حمایت دولت در این سال ها از بخش خصوصی در تولید و تامین بازی های رایانه ای بومی و متناسب با فرهنگ ایرانی- اسلامی، مهم است تا به فرصت های موجود در این حوزه بیش از پیش پرداخته شود. هدف این پژوهش، ارایه الگوی حمایتی دولت از کارآفرینی رسانه ای در ایران است. بدین منظور محققان، این تحقیق بنیادی را با به کارگیری روش کیفی نظریه برخاسته از داده ها، شکل دادند و در این راستا از ابزار مصاحبه برای جمع آوری داده ها استفاده کرده اند. محققان با استفاده از ابزار مصاحبه با 14 نفر از مدیران و کارآفرینان رسانه ای در بخش بازی های رایانه ای مصاحبه و به شناسایی حوزه های پراهمیت و نقاط کلیدی این حوزه پرداخته اند. روش نمونه گیری در این پژوهش، روش نمونه گیری گلوله برفی بوده است که محققان خبرگان کلیدی در این حوزه را به واسطه افرادی که مورد مصاحبه قرار می گرفتند، شناسایی می کردند. محققان ابتدا از طریق تحلیل و کدگذاری مصاحبه ها و سپس تحلیل محتوای حوزه های پرتکرار، مقولات این حوزه را در قالب 5 مقوله؛ پیش برنده ها، عوامل درون سازمانی، عوامل محیطی، دولت و چشم انداز صنعت برساخته کردند. سپس به وسیله نرم افزار MAXQDA، ارتباط عوامل الگوی حمایتی دولت از بخش بازی های رایانه ای و روابط میان آن ها در نگاشتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، کارآفرینی رسانه ای، حمایت دولت، ایران
  • محمد عزیزی *، نگار مختاری صفحات 635-654
    آموزش کارآفرینی جزء جداناشدنی هر نظام آموزشی است. با وجود اهمیت این موضوع در زمینه آموزش کارآفرینی در دوره دبستان، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مطالعه چندانی انجام نشد است. این پژوهش به دنبال آن است تا محتوای برنامه درسی کارآفرینی دوره ابتدایی را با استفاده از رویکرد تلفیقی شناسایی کند. تحقیق اکتشافی حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها و اطلاعات از نوع کیفی است. جامعه آماری در این پژوهش متخصصان برنامه ریزی درسی و خبرگان آموزش کارآفرینی و کارشناسان تعلیم وتربیت می باشند که تحصیلات یا تجربه مرتبط با کارآفرینی و یا مفاهیم کارآفرینی داشته اند. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختار یافته با 14 نفر از خبرگان استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های کیفی از کدگذاری باز و محوری به وسیله نرم افزار اطلس تی نسخه 6 استفاده شده است. براساس یافته های پژوهش، محتوا و فعالیت های مرتبط با دانستن از جمله آشنایی با مشاغل، مفهوم پول، سواد مالی، شناخت محصولات جدید؛ انجام دادن شامل: فعالیت های یادگیری گروهی، انجام محاسبه های مالی، ارایه محصولات، برگزاری بازارچه و کارآفرینانه بودن شامل علاقه مندی به مسیر شغلی کارآفرینانه، در دروس دوره ابتدایی استخراج شده است.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، برنامه درسی تلفیقی، دوره ابتدایی، انجام دادن، دانستن، بودن
  • مقاله پژوهشی - کمی
  • مهرداد کریم خانی *، کامران پاکیزه، محمدرضا اخوان انوری صفحات 655-674
    نوآوری از جمله مهم‏ترین عوامل موفقیت شرکت های نوپایی است که اغلب اندازه ای کوچک و متوسط دارند. براساس ادبیات تحقیق، صندوق های سرمایه گذاری مخاطره‏پذیر و شتاب دهنده ها، نوآوری مجموعه های سرمایه پذیر را ارتقاء می دهند. هدف اصلی این پژوهش رتبه بندی عوامل اثرگذار بر نوآوری شرکت های سرمایه پذیر می باشد. این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بوده و با استفاده از پرسشنامه مقایسه های زوجی و با روش DEMATEL عوامل استخراج شده، اولویت‏بندی و رتبه بندی شده‏اند. جامعه آماری این پژوهش، خبرگان و متخصصان حاضر در صندوق های سرمایه‫گذاری مخاطره‫پذیر، مربیان و مشاوران شتاب‫دهنده ها و اساتید این حوزه که عضو انجمن سرمایه‫گذاران مخاطره‫پذیر ایران هستند، می‫باشند؛ که از میان این خبرگان 12 نفر با استفاده از روش نمونه‫گیری غیراحتمالی هدفمند قضاوتی انتخاب و در پژوهش مشارکت داشته‫اند. از میان عوامل شناسایی شده، مهیا کردن اطلاعات ارزشمند از صنعت مربوطه، برقراری ارتباط و همکاری با فعالان صنعت، آگاهی‏بخشی درباره تهدیدها و فرصت های موجود، به عنوان مهم ترین عوامل اثرگذار بر نوآوری شرکت‏های سرمایه‏پذیر معرفی شده‏اند
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مخاطره پذیر، صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر، شتاب دهنده های سرمایه گذاری، نوآوری، روش دیمتل
  • مقالات پژوهشی- کیفی
  • فاطمه داداشی *، قنبر محمدی الیاسی، مرتضی رضایی زاده صفحات 675-694
    کارآفرینان برای پیشبرد امور و فعالیت های مختلف کسب وکار خود مانند متقاعدکردن مشتریان نیاز به مهارت متقاعدسازی دارند. این پژوهش با هدف شناسایی محورهای توسعه قابلیت متقاعدسازی در کارآفرینان کارکشته انجام شده است. روش تحقیق برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، کیفی- روایتی و انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته و به کمک رویکرد نظام مند و بهره گیری از روش کدگذاری می باشد. داده های تحقیق با استفاده از 11 مصاحبه که از کارآفرینان کارکشته به دست آمده بود و در مرحله بعد از طریق کدگذاری باز و محوری نتایج استخراج شده اند. در نهایت پس از دسته بندی مقوله ها، 11 محور اصلی برای توسعه قابلیت متقاعدسازی شناسایی و ارایه گردیده است. این محورها عبارتند از ارائه اسناد مرتبط با اعتبارسنجی محصول در مراکز معتبر، ارایه و برجسته سازی مشخصات کیفیت محصول برای مشتریان، ایجاد شراکت با دیگران، برجسته سازی مرجعیت علمی و تخصصی، تامل در تجربه های گذشته و برجسته سازی آن برای مخاطب، برجسته کردن مزایا و فناوری های نوین کسب وکار، برقراری ارتباط مبتنی بر عواطف و احساسات، برقراری ارتباط با افراد ذی ربط/ مسئولان، برندسازی و برجسته سازی برند محصول برای معرفی به مشتری، توجه به رضایت مشتری به منظور مجاب سازی و توجه به نیاز مخاطب.
    کلیدواژگان: متقاعدسازی، تاثیرگذاری، کارآفرینان کارکشته، توسعه قابلیت، صنایع غذایی
  • پوریا نوری، نرگس ایمانی پور *، کامبیز طالبی، محمدرضا زالی صفحات 695-712
    کارآفرینان در بسیاری از تصمیمات خود در برابر سوگیری های تصمیم گیری، از جمله اعتماد به نفس بیش از اندازه آسیب پذیرند. اعتماد به نفس بیش از اندازه پیامدهای مهمی در تصمیمات مختلف کارآفرینان دارد. همچنین، رفتار بازاریابی کارآفرینانه یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرینان به ویژه در کسب وکارهای کوچک است. این پژوهش با هدف واکاوی اعتماد به نفس بیش از اندازه در رفتار بازاریابی کارآفرینانه انجام شد. براساس یافته های این پژوهش که بر حسب هدف کاربردی بوده و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی- داده بنیاد نظام مند که داده های آن از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 18 کارآفرین نوپای دانش بنیان فناوری نانو و زیست فناوری واقع در استان تهران گردآوری و تحلیل شد. منابع بنگاه، اهداف بنگاه، تلاطم محیطی، ناملایمات محیطی، خوش بینی و خودباوری به عنوان مهم ترین عوامل شکل دهنده اعتماد به نفس بیش از اندازه، تصمیمات مربوط به بازار و تصمیمات مربوط به محصول به عنوان مهم ترین راهبردهای ناشی از اثرات آن و درنهایت سود و زیان به عنوان مهم ترین پیامدهای اعتماد به نفس بیش از اندازه در رفتار بازاریابی کارآفرینانه شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: اعتمادبه نفس بیش از اندازه، رفتار بازاریابی کارآفرینانه، نظریه داده بنیاد، استان تهران
  • مقالات پژوهشی آمیخته
  • حسین نیک بین، علی داوری *، علی بدیع زاده، غلامحسین حسینی نیا صفحات 713-732
    شناخت کارآفرینان به منظور معرفی سازه های مدل کسب وکار اثرگذار، بسیار پیچیده و متفاوت است. در ادبیات علم کارآفرینی برای طراحی منسجم این شناخت های کارآفرینان نقص های فراوانی مشاهده می شود. این پژوهش به دنبال طراحی منظومه مدل کسب وکار اثرگذار با استفاده از سازه های شخصی کارآفرینان حوزه کسب وکارهای الکترونیکی در ایران بوده است. این پژوهش از نوع کاربردی و روش گردآوری داده ها، روش شبکه خزانه است. تعداد 13 نفر از کارآفرینان این حوزه با در نظر گرفتن نقطه اشباع به عنوان نمونه بررسی شده اند. ابزار گرد آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته می باشد .براساس روش شبکه خزانه با 5 عنصر تشکیل دهنده این شبکه، 13 شبکه خزانه شخصی منفرد و در مجموع 346 سازه شخصی اولیه درباره مدل کسب وکار اثرگذار به دست آمد. با تحلیل محتوای این سازه ها، شبکه جمعی مشتمل بر 5 عنصر و 37 سازه ثانویه احصاء شده است و روایی و پایایی پژوهش تایید شده است. در نتیجه 6 خوشه مجزاء از ویژگی های مدل کسب وکار اثرگذار از سازه های ذهنی کارآفرینان حوزه کسب وکارهای الکترونیکی به دست آمد که می تواند کاربرد علمی وعملی درحوزه علم کارآفرینی داشته باشد.
    کلیدواژگان: مدل کسب وکار اثرگذار، شبکه خزانه، عنصر، سازه، نظریه سازه شخصی
|
  • Mojtaba Babaei Hezehjan, Ali Pirannejad, Bahman Khodapanah, Javad Sadeghi Pages 535-553
    In recent years, concepts such as creative and entrepreneurial cities have been identified as the key to solving multiple urban problems such as unemployment, migration, delinquency, and so on. But it is obvious that the realization and development of these concepts is not possible without the agility style of governance, which gives urban and urban challenges an innovative and entrepreneurial response. Therefore, the present study uses a qualitative approach and uses the theme analysis strategy to identify the components of urban entrepreneurial governance realization. The present research is applied in terms of its purpose and is classified as descriptive in terms of collecting data. The research community consists of experts and authorities of the city, entrepreneurs and experts in the organizational structure who are in Tehran. The data were obtained through semi-structured interviews. Also, for analyzing data, two open and axial encoding steps are performed using Atlas Atlas software. According to the results, the main components of urban entrepreneurial governance in the seven main categories are: positioning, agility, integration, decentralization, participatory, law-governed and accountable.
    Keywords: Urban Governance, Urban Entrepreneurship Governance, Creative City, Urban entrepreneurial governance
  • Neda Bahmani, Zahra Arasti *, Seyyed Rsoul Hoseini Pages 555-574
    EElementary school is important and crucial in life. As the perceived values are maintained before twenty years old, entrepreneurship education is more important in elementary schools so content of entrepreneurship education should be consistent with students’ needs and capability. To this, many countries through long and short term planning implement entrepreneurship education in formal and informal schools program. This research was done with the aim of identifying the content of entrepreneurship education in elementary schools in order to improve their entrepreneurial attitude with a qualitative approach based on in-depth interview with 9 academic experts and 2 practical experts. Findings present appropriate concepts in entrepreneurship education in elementary schools in 5 dimensions of entrepreneurial attitude including desire to achievement, personal control, creativity and innovation, self-esteem and opportunity recognition. These results help policy makers and experts in entrepreneurship education and organizers of these programs for children to provide the appropriate contents.
    Keywords: Entrepreneurship education, content, elementary school, entrepreneurial attitude
  • Roozbeh Habibi, Reza Mokhtarpour, Ali Akbar Khasseh Pages 575-594
    In the present study, two new bibliometric techniques named RPYS and RPYS-CO have been used to identify evolutionary and historical trends of research in entrepreneurship. Furthermore, the influential works and scientists in the evolution of this field have been analyzed from the perspective of bibliographic data. This research is applied in terms of goal, and is descriptive in terms of data gathering. The statistical population of this paper includes 13723 articles published in the field of entrepreneurship. Data were gathered from Web of Science. After retrieving and extracting all references in the articles, they were analyzed using CRExplorer software. Results showed that in the period from 1700 to 2016, there are 18 historical peaks in the field of entrepreneurship. Based on the findings, the most influential works in the periods under review are “An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations” by Adam Smith (1776), Marshall's “Principles of Economics” (1890), and “The Theory of Economic Development” by Schumpeter in 1934. The results showed that the process of information exchange in the course of evolution in the field of Entrepreneurship is mainly done through the book channel.
    Keywords: Entrepreneurship research, Bibliometric, Evolutionary trend, Citation analysis
  • Maryam Rashki *, Habibollah Salarzehi, Amin Reza Kamaliyan Pages 595-614
    Student entrepreneurship talent management in higher education institutions is one of the goals of universities to create an entrepreneurial university. The main purpose of this research is to design a student entrepreneurship talent management model in higher education institutions of the country with a grounded approach. The research method is based on objective, fundamental and qualitative information gathering and has been done using the data theory method of the grounded. In this research, using purposeful sampling and snowball techniques, 18 professors and entrepreneurs from universities of the country with entrepreneurial experience in universities conducted in-depth interviews, and then the data were obtained through coding Open, axial and selective, analyzed. The paradigm pattern of student entrepreneurship talent management from the causal conditions(individual factors, organizational and transactional factors),bed factors(upstream and downstream documentation), the pivotal category of multidimensional architecture of entrepreneurial talents(multifaceted skills balance, talent distinction, and talent-driven structure)Interventive variables (entrepreneurship culture, sustainability of the existing system of discovery of talents and social responsibility), strategies (institutionalization of student entrepreneurship talent management system, designing a multiple entrepreneurial talent management process and designing a resource allocation system) and contexts (employment generation, value of A Rainey and entrepreneurial talents of competitive advantage) for universities, are research results.
    Keywords: Entrepreneurial Talent Management, Higher Education, Grounded Theory
  • Mohammad Azizi *, Negar Mokhtari Pages 635-654
    The purpose of this research is to identify integrated content of entrepreneurship curriculum for sixth grade of elementary school. For this purpose, entrepreneurship is broken down into knowledge, skill, and attitude. Qualitative approach is used for gathering data and statistical population in this survey is curriculum specialist and entrepreneurship and primary education experts who have related studies or experiences. Semi-structured interviews were made with these experts. Open and axial coding by Atlas T software is used for analysing the data. According to research findings, content and activities related to knowing, including familiarity with businesses, the concept of money, literacy, the recognition of new products; doing include: team learning activities, doing financial calculations, offering products, holding markets and entrepreneurial being including interest in entrepreneurial career path has been extracted from elementary courses.
    Keywords: Entrepreneurship education, integrated curriculum, primary school, knowing, doing
  • Mehrdad Karim- Khani*, Kamran Pakizeh, Mohammad Reza Akhavan Anvari Pages 655-674
    Innovation is one of the key factors for start-ups success. According to existing literature on venture capital, venture capital funds and accelerators increase innovation level of firms in which they invest. The main goal of the research is to prioritize factors affecting on innovation of target firms. The research is applied in terms of objective and is descriptive-survey in terms of data gathering. Twelve extracted factors were prioritized by paired-comparison questionnaire of DEMATEL method. The Questionnaire filled out by 12 experts in VCs, accelerators’ advisors and coaches and experts of Iran’s VC society. The experts have been chosen by purposive sampling method. Finally, providing valuable information about related industry, cooperation and connection with players of related industry, informing about the existing threats and opportunities, are respectively labelled as the most important factors.
    Keywords: Venture capital, Venture Capital Funds, Investment Accelerators, Innovation, DEMATEL Method
  • Fatemeh Dadashi, Ghanbar Mohammadi Elyasi, Mortaza Rezaee Zadeh Pages 675-694
    Entrepreneurs to promote their business affairs and various activities such as raising the required capital, attract and select qualified employees, persuade customers and suppliers for collaboration with their company with favorable conditions, needs the persuasion skill. Formally, Persuasion is a process where we are trying to motivate audience’s to change their existing attitudes and behaviors. Persuasion skill helps to interact effectively with others and play an important role in the success of entrepreneurs. Therefore, this study have attempted to answer the question: What are the persuasion skills of entrepreneurs. Using narrative research, semi-structured interviews, systematic approach and take advantages of coding, axis of developing persuasion capabilities in entrepreneurial veteran have identified. The data obtained by means of 11 interviews of experienced entrepreneurs and then through open and axial coding results have been derived. Finally, after the classifying categories, 11 major axis to development capabilities of persuasion identified and introduced.
    Keywords: persuasion, influence, veteran entrepreneurs, developing capability
  • Pouria Nouri, Narges Imanipour *, Kambiz Talebi, Mohammad Reza Zali Pages 695-712
    Entrepreneurs are prone to lots of decision making biases like overconfidence. Overconfidence has major consequences in different entrepreneurial decisions. Entrepreneurial marketing behavior is one of the most important entrepreneurial characteristics. This paper’s main goal is to explore overconfidence in nascent entrepreneurs’ marketing behavior. According to this paper’s results whose data have been gathered by conducting semi-structured interviews with nascent entrepreneurs located in Tehran and analyzed by a grounded theory approach, firm resources and firm goals, environmental tumult, optimism and self-efficacy are the main drivers of overconfidence, market-related and product-related decisions are the main strategies emanating from overconfidence and financial loss and financial profit are the main consequences of overconfidence in nascent entrepreneurs’ marketing behavior.
    Keywords: Entrepreneurial marketing behavior, Overconfidence, Grounded theory
  • Hossein Nikbeen, Ali Davari *, Ali Badizadeh, Gholamhossein Hosseininia Pages 713-732
    Entrepreneurs’ cognition in introducing Construct to express an effective business model is highly complex and different. There are many deficiencies in the literature of entrepreneurship science. The present paper addresses the personal constructs of entrepreneurs in the electronic business in Iran, in order to design an effective business model from their points of view. It is an applied, and the research method was repertory grid technique (RGT). 13 entrepreneurs in this area have been studied as the samples, by considering the saturation point. The data collection instrument was Semi structured interview. Based on the RGT with 5 elements of this grid, 13 individual repertory grids and a total of 346 initial personal constructs were achieved. By analyzing the content of these Constructs, a collective grid consisted of 5 elements and 37 secondary Constructs have been extracted and the validity and reliability of the interviews were approved. As a result, six separate clusters were obtained for the features of the effective business model of the mental structures of entrepreneurs in the field of electronic business. The model can have scientific and practical applications in the field of entrepreneurship.
    Keywords: Effective Business Model, Repertory Grid, Element, Construct, Personal Construct Theory