فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 31 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • کبرا اخلاقی نیا*، سیاوش طالع پسند، ایمان الله بیگدلی صفحه 1
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه جهت گیری هدف پیشرفت و کمرویی با اجتناب از کمک-طلبی تحصیلی بود. شرکت کنندگان 101 دانش آموز دختر پایه اول دبیرستان از شهرستان یاسوج بودند که با روش نمونه-گیری تصادفی انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه جهت گیری هدف پیشرفت الیوت و مک گریگور، پرسشنامه رفتار کمک طلبی ریان و پنتریچ و پرسشنامه کمرویی استنفورد را تکمیل کردند. داده ها با روش رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که کمرویی و جهت گیری اجتناب از عملکرد به طور معنادار اجتناب از کمک طلبی را پیش بینی می-کردند. نتایج حاکی از اهمیت توجه به متغیرهای انگیزشی اجتماعی (جهت گیری هدف پیشرفت) و شخصیتی (کمرویی) در رفتار اجتناب از کمک طلبی تحصیلی بود. تلویحات نظری یافته ها مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف پیشرفت، کمرویی، اجتناب از کمک طلبی
  • حمید پورشریفی*، مریم مبعث زمانی صفحه 21
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین عزت-نفس به عنوان یک عامل روانشناختی، و درونی-سازی ایده آل لاغری به عنوان یک عامل روانی اجتماعی با نارضایتی از تصویر بدنی انجام گرفت. بدین منظور، 401 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه تبریز، به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و به مقیاس عزت نفس روزنبرگ، پرسشنامه روابط چندبعدی بدن- خود و مقیاس نگرش های اجتماعی-فرهنگی درباره ظاهر-3 پاسخ دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون معناداری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان دادند که عزت نفس، درونی سازی ورزشی و درونی سازی عمومی 17 درصد از واریانس نارضایتی از تصویر بدنی را تبیین می کنند. همچنین درونی سازی عمومی به صورت مستقیم و عزت نفس و درونی سازی ورزشی به صورت معکوس نارضایتی از تصویر بدنی را پیش بینی می-کردند. براساس یافته ها می توان نتیجه گیری کرد که عزت نفس و درونی سازی ایده آل لاغری، در نارضایتی از تصویر بدنی نقش دارند، امری که لازم است توسط متخصصان سلامت در فرایند پیشگیری ها و مداخلات مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نارضایتی از تصویر بدنی، عزت، نفس، درونی سازی ایده آل لاغری
  • فیروزه سپهریان آذر*، سعید اسدنیا، آرش موسی الرضایی اقدم صفحه 33
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی گشتالت درمانگری و درمان شناختی - رفتاری بر بهبود سردردهای میگرنی دانشجویان دختر صورت گرفت. در یک طرح نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و با گروه پیگیری 21 دانشجوی دختر دارای سردرد میگرن، به تصادف در گروه های آزمایش و کنترل جای داده شدند. گروه اول گشتالت درمانی و گروه دوم درمان شناختی رفتاری را به مدت 8 جلسه یک ساعته تجربه کردند. برای گروه کنترل هیچ مداخله درمانی انجام نشد. پرسش نامه سردرد میگرن پیش از درمان، پس از درمان و یک ماه بعد از اتمام درمان برای هر سه گروه اجرا شد. داده ها به کمک آزمون های آماری تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند. کاهش نشانه های سردرد میگرن در گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل معنادار بود. گشتالت درمانگری و درمان شناختی رفتاری در بهبود سردرد میگرن تفاوت معناداری باهم نداشتند. می توان گشتالت درمانگری و درمان شناختی رفتاری را مداخله ای موثر برای کاهش سردرد میگرن دانشجویان دختر دانست.
    کلیدواژگان: سردرد، میگرن، گشتالت درمانی، درمان شناختی، رفتاری
  • سکینه عباسی بورندرق*، سیدعلی کیمیایی، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی صفحه 53
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی دو شیوه رفتاری- تلفیقی و رفتاری- شناختی بر بهبود باورهای ارتباطی زوجین متقاضی طلاق به مرکز مشاوره معاونت نیروی انتظامی و اجتماعی شهرستان تبریز بود. به این منظور 42 نفر (21 زوج) از مراجعه کنندگان (به مرکز مشاوره معاونت نیروی انتظامی و اجتماعی) به طور تصادفی انتخاب و در سه گروه قرار گرفتند. دو گروه به عنوان آزمایش و یک گروه به عنوان کنترل، سپس این سه گروه به پرسشنامه باورهای ارتباطی به صورت پیش آزمون و پس-آزمون پاسخ دادند. گروه های آزمایش در 10 جلسه آموزش رفتاری- تلفیقی و رفتاری- شناختی شرکت کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که هر دو شیوه درمانی رفتاری- تلفیقی و رفتاری- شناختی در کاهش باورهای ارتباطی ناکارآمد موثرند. و تفاوت دو رویکرد در افزایش باورهای ارتباطی ناکارآمد زوج های متقاضی طلاق در سطح 001/0 >p معنادار است. به این معنی که زوج درمانی رفتاری-تلفیقی در افزایش بهبود باورهای ارتباطی موثرتر از زوج درمانی رفتاری-شناختی است.
    کلیدواژگان: باورهای ارتباطی، زوج درمانی رفتاری، تلفیقی، زوج درمانی رفتاری شناختی، ارتباط
  • عذرا غفاری*، آدیس کراسکیان، شبنم بیگلری صفحه 73
    هدف پژوهش حاضر مقایسه نظریه ذهن در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلال عاطفی دوقطبی و افراد بهنجار بود. از بین افراد مبتلا به اختلال عاطفی دوقطبی و اسکیزوفرنی و افراد نرمال شاغل در کلینیک های خصوصی روانپزشکی و بیمارستان های روانی شهر اردبیل60 نفر (20 نفر مبتلا به اسکیزوفرنی، 20 نفر مبتلا به اختلال عاطفی دوقطبی، 20 نفر افراد سالم) از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس آزمون های نظریه ذهن داستان های مصور (PI) و باور کاذب (FB) برای آنها اجرا شد. تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با افراد بهنجار در آزمون-های نظریه ذهن داستان های مصور و باور کاذب عملکرد پایین تری دارند. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با افراد مبتلا به اختلال عاطفی دوقطبی در آزمون های نظریه ذهن عملکرد پایین دارند. بین عملکرد افراد دچار اختلال عاطفی دوقطبی و افراد بهنجار در آزمون های نظریه ذهن باور کاذب و داستان های مصور تفاوت معناداری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، اختلال عاطفی دوقطبی، نظریه ذهن
  • ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، میرمحمد سیدعباس زاده، محمد حسنی صفحه 95
    با هدف بررسی اثر میانجی رفتار پاسخگویی فردی در روابط علی ویژگی های شخصیتی با استرس و رضایت شغلی، نمونه ای به حجم 250 نفر عضو هیات علمی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از سه دانشگاه دولتی انتخاب شدند. داده ها از طریق مقیاس پنج عامل بزرگ شخصیت نئو، پرسشنامه استرس، رضایت شغلی و پرسشنامه پاسخگویی فردی جمع آوری گردید. به منظور ارزیابی روابط بین متغیرهای مکنون و اندازه-گیری شده در الگوی مفهومی، از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که ویژگی شخصیتی با وجدان بودن با استرس رابطه منفی و معنی دار؛ با احساس پاسخگویی رابطه مثبت و معنی دار و ویژگی شخصیتی توافق پذیری با رضایت رابطه مثبت و معنی دار و با احساس پاسخگویی رابطه منفی و معنی دار دارد. همچنین نتایج نشان داد که رابطه بین با وجدان بودن و استرس شغلی از طریق احساس پاسخگویی میانجی گری می شود. در عین حال نقش میانجی پاسخگویی احساسی در رابطه بین ویژگی شخصیتی توافق پذیری و رضایت شغلی تائید نشد. در الگوی مورد نظر، تمام وزن های رگرسیونی به غیر از رابطه بین پاسخگویی و رضایت شغلی از نظر آماری معنی دار بودند. این نتایج بر ضرورت بازشناسی نقش میانجی پاسخگویی احساسی در بررسی رابطه علی ویژگی های شخصیتی با استرس و رضایت شغلی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: با وجدان بودن، توافق پذیری، استرس شغلی، رضایت شغلی، پاسخگویی فردی
  • علی قره داغی*، عبدالله شفیع آبادی، بتول حسین رشیدی، کیومرث فرحبخش، معصومه اسمعیلی صفحه 117
    تعداد زیادی از زنان در طول سال های زایمان گرفتار تجربه افسردگی می شوند و این موضوع بر اسطوره بهزیستی بی قید و شرط دوران بارداری خط بطلان می کشد. میزان شیوع افسردگی دوران بارداری در طول سه ماهه نخست تقریبا 4/7%، در طول سه ماهه دوم 8/12%، و سرانجام در سه ماهه سوم در 12% است. درمان های دارویی و غیردارویی مختلفی ارائه شده اند که در این میان مقبولیت کلی داروی ضدافسردگی در بین این گروه ها پایین است. مطالعات مختلف CBT و IPT را توصیه کرده اند که در این پژوهش اثربخشی این دو روش مقایسه شدند. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان باردار مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر (عج) در فاصله ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد سال 1392بودند. به منظور انتخاب نمونه، از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. در مرحله بعد تعداد 24 نفر از این مجموعه به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه 12 نفره (گروه CBT و گروه IPT) بصورت تصادفی جایگزین شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی بک (BDI) استفاده شد. روایی و پایایی این پرسشنامه در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. از هر دو گروه پیش آزمون (BDI) به عمل آمد و سپس CBT در طی 8 جلسه و IPT در 8 جلسه به صورت هفتگی اجرا شد و نهایتا پس آزمون گرفته شد. برای تحلیل نتایج از آزمون آماری ANCOVA استفاده شد. نتایج نشان داد که مقدار F محاسبه شده برای تاثیر گروه ها (42/14=F) از مقدار F بحرانی در سطح معنی-داری 05/0 بزرگ تر است. بنابراین به خاطر کمتر بودن میانگین پس آزمون گروه CBT نسبت به گروه IPT می توان نتیجه گرفت که قرار گرفتن آزمودنی ها در گروه CBT موجب کاهش بیشتر نمره های آنها در پس آزمون افسردگی شده است. این مطالعه و مرور نتایج مطالعات دیگر نشان می دهد که در مجموع CBT از IPT برای زنان باردار افسرده بهتر است. باساختار بودن، کوتاه مدت بودن، عینی بودن، انطباق پذیری بالا داشتن با نمونه های مختلف درمانی و آموزشی، تکلیف مدار بودن، و افزایش سهم کنترل فرد بر نوسانات خلقی خود از جمله عواملی هستند که درمان شناختی رفتاری را به روان-درمانی بین فردی ترجیح می دهند.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، روان درمانی بین فردی، افسردگی، بارداری
  • محمد محمودزاده*، یونس قاسم بگلو صفحه 141
    هدف این تحقیق، مقایسه مشکلات رفتاری کودکان پرستاران صبح کار ثابت و نوبت کار در گردش بیمارستان های تبریز است. روش پژوهش تحقیق حاضر از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری شامل کلیه کودکان پرستاران زن شاغل در بیمارستان های شهر تبریز است نمونه تحقیق شامل 120 نفر در دو گروه پرستاران صبح کار ثابت (60 نفر) و نوبت کار در گردش (60 نفر) به روش نمونه گیری در دسترس اشباع شده از میان پرستاران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مربوط به مشکلات رفتاری کودکان پرستاران از پرسشنامه CSI-4 استفاده شد به طوری که پرستاران مادر ارزیابی مشکلات رفتاری کودکانشان را انجام می دهند. نتایج حاصل از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) نشان داد که کودکان پرستاران شاغل در شیفت های نوبتی در مقایسه با کودکان پرستاران شاغل در شیفت های صبح کار ثابت در علائم افسرده خوئی، (01/0P<) اضطراب فراگیر (01/0P<)، نافرمانی مقابله ای (01/0P<)، هراس مشخص (05/0P<) با هم تفاوت معنی داری دارند اما در علامت هراس اجتماعی تفاوت معنی داری بین کودکان دو گروه مشاهده نشد. می توان نتیجه گرفت که کودکان پرستاران شاغل در شیفت های نوبتی و شب کاری دارای مشکلات روانی بیشتری نسبت به کودکان پرستاران صبح کار ثابت هستند.
    کلیدواژگان: صبح کاری ثابت، نوبت کاری در گردش، پرستاران زن، مشکلات روانی کودکان
  • علی محمد نظری*، مسعود اسدی صفحه 159
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی شناختی رفتاری بر باورهای غیرمنطقی دانش آموزان مقطع متوسطه صورت گرفت. روش پژوهش نیمه تجربی بود و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه مورد مطالعه کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه یک مرکز شبانه روزی در منطقه طارم استان قزوین بودند. نمونه آماری شامل 16 دانش آموز بود که با روش تصادفی ساده انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز بود. اعضای گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای درمان شناختی رفتاری شرکت کردند و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. نتایج آزمون tمستقل برای تفاضل نمره های پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش و کنترل نشان داد، بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P<). به این معنی که گروه درمانی شناختی رفتاری موجب کاهش باورهای غیرمنطقی در دانش آموزان دبیرستان شبانه روزی در مقیاس کلی باورهای غیرمنطقی و خرده مقیاس های سرزنش کردن خود، واکنش با درماندگی به ناکامی، نگرانی زیاد توام با اضطراب، وابستگی و درماندگی برای تغییر، شده است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، باورهای غیرمنطقی، دانش آموزان
  • محمدعلی نظری*، غلامرضا گل محمدنژاد، ظریفه پورعلی، امین اسدالله پور صفحه 175
    نظریه تشخیص علامت دو جز اساسی را در موقعیت های علامت-یابی مطرح نموده است: جز ادراکی که به بررسی تاثیر ارائه علامت بر ادراک مشاهده گر می پردازد و جز تصمیم گیری که با سوگیری پاسخ (ملاک) وی در ارتباط است. مبتنی بر نظریه مذکور، در پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر دستکاری انگیزشی بر حساسیت و سوگیری پاسخ افراد ریسک پذیر پرداخته شده است. تعداد 34 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز به صورت نمونه گیری هدفمند، بر اساس نمرات کسب شده در پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن و پرسشنامه تکانشگری آیزنک، انتخاب و در دو گروه ریسک پذیر (9 نفر مرد و 8 نفر زن) و محافظه کار (8 نفر مرد و 9 نفر زن) قرار گرفتند و تکالیف کامپیوتری مربوط به دستکاری انگیزشی بر روی آنها اجرا شد. نتایج با استفاده از روش مبتنی بر نظریه تشخیص علامت و تحلیل واریانس دوراهه ترکیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها بیانگر آن است که افراد ریسک پذیر در تکالیف با امتیاز پایین، و افراد محافظه کار در تکالیف با امتیاز بالا حساسیت پاسخ بالاتری داشته اند. از آنجا که دستکاری نرخ بر حساسیت پاسخ اثر داشته؛ حساسیت پاسخ افراد در تکالیف با نرخ پایین، بیشتر از تکالیف با نرخ بالا بوده است. دستکاری امتیاز بر میزان سوگیری پاسخ افراد و گروه ها تاثیر نداشته است. اما سوگیری پاسخ افراد در تکالیف نرخ بالا کمتر از سوگیری پاسخ آنها در تکالیف مربوط به نرخ پائین بوده است. همچنین افراد ریسک پذیر در تکالیف مربوط به نرخ پایین و افراد محافظه کار در تکالیف با نرخ بالا، ملاک بسیار محافظه کارانه تری اتخاذ نمودند. می توان نتیجه گرفت که متغیرهای شخصیتی در تعامل با متغیرهای انگیزشی بر سوگیری و حساسیت پاسخ افراد تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: نظریه تشخیص علامت، سوگیری پاسخ (بتا)، حساسیت پاسخ (دی پرایم)، دستکاری انگیزشی، ریسک پذیری
  • شهرام نوری ثمرین*، غلامرضا خیرالله بیاتیانی، ناصر سراج خرمی صفحه 201
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه کمال گرایی با رضایت از زندگی و پرخاشگری در دانش-آموزان دبیرستانی بود. بدین منظور نمونه ای به تعداد 370 نفر (186 پسر و 184 دختر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب و به وسیله پرسشنامه تجدیدنظر شده کمال گرایی اسلانی و همکاران (2001، APS-R)، رضایت از زندگی چندوجهی هیوبنر (2001) و پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992) ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که کمال گرایی با رضایت از زندگی و پرخاشگری رابطه مثبت و معنادار دارند. همچنین یافته ها نشان داد از میان ابعاد کمال گرایی، نظم و معیارهای شخصی با رضایت از زندگی و مولفه تفاوت و نظم با پرخاشگری رابطه مثبت معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که نظم و معیارهای شخصی، بهترین پیش بینی کننده برای رضایت از زندگی است. افزون براین، مولفه های تفاوت و نظم می توانند پرخاشگری را به طور معنادار پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، پرخاشگری، رضایت از زندگی
|
  • K. Akhlaghi Nia*, S. Talea Pasand, A.O. Bighdeli Page 1
    Aim of this study was to investigate association of achievement goal orientation and shyness with avoidance help of seeking. Participants were 101 female students in grade 9 in Yasuj. They were selected by random sampling method. They completed Elliot and Mcgregor’ achievement goal orientation questionnaire, Ryan and Pintrich’ help seeking behavior questionnaire and Stanford shyness questionnaire. Data was analyzed by the multiple regressions. Results showed that the avoidance of help seeking was predicted by shyness and avoidance performance orientation significantly. Findings reveal of the implied important role of motivational-social variables (achievement goal orientation) and personality (shyness) in explaining academic avoidance help seeking behavior. Theoretical implications are discussed in detail.
    Keywords: achievement goal orientation, shyness, avoidance help seeking
  • H. Poursharifi*, M. Mabaszamani Page 21
    The purpose of this study was to investigate the relationship between self esteem and thin ideal internalization with body image dissatisfaction.401 undergraduate woman, which selected through Cluster random sampling responded to Rosenberg self esteem Scale, Multidimensional Body- Self Relation Questionnaire and The Sociocultural Attitudes towards Appearance Scale-3. To analyze the data, significant correlation test and multiple regression analysis were used. Results revealed that self-esteem, internalization- athletic and internalization- general accounted for 17% of the variance in BID. Internalizatin- general revealed direct affect in the prediction of BID and self-esteem and internalization- athlete revealed indirect effect in the prediction of BID.It should be taken into account that, Internalization and self-esteem have a role in BID, which is researchers and clinicians in research, prevention and treatment should be considered.
    Keywords: Body image dissatisfaction, Self, esteem, Thin, ideal internalization
  • F. Sepehrian Azar*, S. Asadnia, A. Mosarrezaii Aghdam Page 33
    The purpose of the current study was to assess the effectiveness of Gestalt therapy and Cognitive–behavior therapy on Migraine. In a semi-experimental study with pretest, posttest and follow up group, 21 college female students with Migraine were randomly placed in either a control or experimental groups. Cognitive behavior groups participated in CBT sessions and Gestalt therapy groups participated in Gestalt therapy sessions for 8 sessions of 1 hour. But, the control group did not receive any treatment. All participants (3 groups) completed the Migraine test before, after intervention and 4 weeks later. Data were analyzed by ANOVA and repeated measures analysis. The experimental group demonstrated a significant decreased the level of Migraine headache. Furthermore, there wasnt significant difference between two experimental groups, in terms of the level of Migraine headache. Gestalt therapy and Cognitiver- behavior therapy were effective for treatment of Migraine headache.
    Keywords: Headache, Migraine, Gestalt therapy, Cognitive, behavior therapy
  • S. Abbsi Bourondaragh, S.A. Kimyaee, B.A. Ghanbari Hashemabadi Page 53
    The goal of this research was to investigate the effectiveness of two approaches of integrative-behavioral and cognitive-behavioral couple therapy to and improve the communicational beliefs of couples who want to divorce and has come to the consultant center of social police of Tabriz. 42 participants (21 coples) were selected as sample and randomly assigned into three groups: two experimental and one control group. All participants were asked to complete pre-test and post-test Relationships Beliefs Scale (RBS). Members of experimental groups were given 10 sessions of training on two approaches. Members of control group did not get any training. Data were analyzed through analysis of covariance.Results indicated significant difference between the experimental and control groups, the results revealed that IBCT and CBCT approaches were significantly effective on enhancing the relationship beliefs (p<0.01), and IBCT was also significantly effective more than CBCT on relationship beliefs.
    Keywords: Communicational beliefs, Integrative, behavioral couple therapy, Cognitive, behavior couple therapy
  • A.Ghaffari*, A.Kraskian, Sh.Biglari Page 73
    The present research was conducted to compare the theory of mind in individuals with schizophrenia and bipolar affective disorder and normal staffs of private clinics and mental hospitals in Ardabil. 60 persons (20 individual with Schizophrenia ‘20 individual with bipolar affective disorder and 20 healthy individuals were selected through available sampling method. Then, theory of mind tests performed with pictorial images and false-belief for them. Analysis of variance (Manova) indicated that individuals with schizophrenia in comparison with normal individuals have the lowest function in theory of mind pictorial images and false- belief tests. In theory of mind tests, also the individuals with schizophrenia in comparison with bipolar affective disorders have the lowest function. Therefore, there wasn’t a significant did difference between function of bipolar and normal individuals in theory of mind tests such as false- belief and pictorial images.
    Keywords: Schizophrenia, Bipolar affective disorder, Theory of mind
  • A. Ghasemzadeh*, M. Abbaszadeh, M. Hassani Page 95
    With the aim of surveying the mediating effects of individual accountability in causal relations among personality traits, stress and job satisfaction, a sample consisting of 250 faculty members in three state universities was chosen using random stratified sampling. The data were gathered through NEO big five factor inventories and stress, job satisfaction and individual accountability questionnaires. To evaluate the relations among latent variables, measured in conceptual model, the Structural Equation Modeling was used. The results showed that the personality trait of conscientiousness bears a negative and significant relation with stress, a positive and significant relation with felt accountability, and the personality trait of agreeableness bears a positive and significant relation with satisfaction and a negative and significant relation with accountability. The results also showed that the relation between conscientiousness and job stress is mediated through felt accountability. Meanwhile, the mediating role of the felt accountability in the relation between the personality trait of agreeableness and job satisfaction was not confirmed. In the concerned model all regressive weights except the relation between accountability and job satisfaction were statistically significant. The results put emphasis on the necessity of reassessing the mediating role of felt accountability in surveying the causal relation among personality traits, stress and job satisfaction.
    Keywords: Conscientiousness, Agreeableness, Job satisfaction, Job stress, Individual accountability
  • A. Garadagi*, A. Shafiea Abadi, B. Hussein Rasidi, K. Farahbakhsh, M. Ismaeili Page 117
    A large group of women is likely to experience depression during the childbearing years and these invalidate unconditional welfare myth in pregnancy. Prevalence of depression during pregnancy is approximately 7/4%, in the first trimester 12/8% during the second trimester and finally 12% in the third trimester. Different Pharmacological and non-pharmacological treatments have been provided, but the overall acceptability of antidepressants among this group is low. Several studies have suggested that CBT and IPT, which were compared their effectiveness in this research. The study population comprised all pregnant women that came to Reproductive Health Research Center of Vali-Asr. In order to sample selection, available sampling method was used. Then 24 participants randomly selected and randomly assigned into two groups with 12 members (CBT-G and IPT-G). Both Groups in 8 sessions were run weekly. To collect data Demographic inventory and Beck Depression Inventory (BDI) were used. Numerous studies have proven its reliability and validity. Analysis of variance (ANCOVA) was used to analyze the data.Statistical analysis of ANCOVA to test the hypothesis that the value of F calculated for groups (42/14 = F) with degrees of freedom (18 and 1=df), the critical value of F at a significance level of 0/05 is larger. Thus, the lower scores of post-test of CBT group means compared to that IPT group, can be concluded that CBT reduced depression of participants more than IPT.Review and comparison with results of other studies, the findings of this study suggest that CBT can be generally as preferred treatment for depressed pregnant women to use. Reasons such as having well-structure, short-term period, objective goals, high adaptability to a variety of health and educational populations, task-based, and increasing individual control over their mood swings are among the factors that make cognitive behavioral therapy (CBT) a preferred to interpersonal psychotherapy.
    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Interpersonal psychotherapy, Depression, Pregnancy
  • M. Mahmoudzadeh*, Y. Ghasembagloo Page 141
    The aim of the present study was to compare the children’s behavioral problems of female nurses employed in fixed morning and rotating shift in Tabriz hospitals. In an ex post facto design research, 120 female nurses (60 fixed mornings, 60 rotating) were selected from Tabriz hospitals via satiated purposeful method. For gathering data, CSI-4 was administered. Data were analyzed through multivariate analysis of variance (MANOVA). Results revealed that there were significant differences in dysthymia (P<0.01), generalized anxiety disorder (GAD) (P< 0.01), oppositional defiant disorder (ODD) (P<0.01), specific phobia (P<0.05) between children of two groups but there wasn’t significant difference in social phobia. It can be concluded that the children of female nurses employed in rotating shift are prone to psychological problems more than other group.
    Keywords: Fixed morning shifts, Rotating shifts, Female nurses, Children psychological problems
  • A.M. Nazari*, M. Asadi Page 159
    The purpose of present research was to investigate the effectiveness of cognitive behavioral group therapy on decreasing of irrational beliefs in students. The research procedure was quasi _experimental with pretest_ posttest and control group design. Population was male students of boarding high school in Tarom district of Gazvin province. Sample group consisted of 16 student that were randomly selected and allocated into experimental and control groups. Instruments were Jones irrational inventory. The experimental group participated in 8 session cognitive behavioral group therapy, while the control group was not received any treatment. T_ test result of pretest and posttest revealed that there is a significant difference (p<0/05) between groups, so that cognitive behavioral group therapy helps to decrease irrational beliefs in total scale and the subscales of blame proneness, anxious over concern, dependency, and helplessness for change.
    Keywords: Cognitive behavioral Therapy, Irrational beliefs, Student
  • M.A. Nazari*, G.R. Gol Mohammadnezhad, Z. Pourali, A. Asadollah Pour Page 175
    Signal detection theory (SDT) has consisting of two basic components: A perceptual component, which has to do with the effect of presenting a signal on an observer's perception, and a decision component (criteria), which has to do with an observer's use of response criteria. In the present study, the effect of motivational manipulating has been investigated on the sensivity and response bias in risky people. 34 students of Tabriz Azad University were selected by convenience sampling. Based on scores in the Zuckerman sensation seeking and Eysenck impulsivity questionnaires they were put in risky (9 males and 8 females) and conservative (8 males and 9 females) groups and computer tasks related to the motivational manipulation was performed on them. The results were analyzed by the use of SDT and mixed two-way analysis of variance.Findings indicated that risky indiviuals in tasks with low scores and conservative indiviuals in task with high scores have had high response discrimination. Since manipulating of ratio affected the response sensitivity; people's discrimination has been more in tasks with low rates than in high rate ones. Score manipulation has affected neither indiviuals nor group’s response bias. But indiviual's response bias in high rate tasks has been less than the low rate ones. As well as risky indiviuals in tasks with low rates, and conservative indiviuals in tasks with high rates, have had a more conservative criterion. So it can be concluded that personality variables in dealing with motivational variables affect response sensitivity and bias.
    Keywords: Signal detection theory, Response bias (beta), Discrimination (d prime), Motivational manipulation, Risk, taking
  • Sh. Noori Samarin*, Gh. Kheyrollah Bayatiany, N. Seraj Khorrami Page 201
    The aim of current Research was to investigate the relationship between perfectionism with life satisfaction and aggression among high school students. Accordigly, 370 students (184girls and 186 boys) were selected through random multistage sampling method and then were assessed by Huebner life satisfaction questionnaire (Aslani etal perfect Scale-Revised (2001) and Buss& perry’ aggression scale. Results indicated that perfectionism with life satisfaction and aggression has a significant and positive correlation. Among dimensions of perfectionism, there was a significant positive relation between order and personal standards with life satisfaction and between discrepancy and order with aggression. Results of multiple regression analysis showed that dimensions of order and personal standards are the best predictor of life satisfaction. In addition, dimensions of discrepancy and order can predict aggression in a meaningful manner.
    Keywords: Perfectionism, Life satisfaction, Aggression, High school