فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 35 (پاییز 1393)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 35 (پاییز 1393)

  • بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/10/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • یوسف ادیب، ملیحه صفرعلی زاده* صفحه 1
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی در تعامل با سبک های یادگیری بر رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان انجام گرفت. این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی یا پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل بود. در راستای هدف پژوهش، از جامعه دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان های شهرستان ارومیه دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، تعداد 124 نفر انتخاب و در 4 گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. برای اندازه گیری متغیرها میزان از پرسشنامه مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت و آزمون گروهی اشکال نهفته ویتکن استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس دو راهه، نشان داد که یادگیری مشارکتی در تعامل با سبک های شناختی بر نمرات مهارت های اجتماعی تاثیری در یادگیری وابسته به زمینه روش مشارکتی نسبت ندارد هر چند که در شرایط به روش سنتی تاثیر بیشتری بر رشد مهارت های اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکتی، مهارت های اجتماعی و سبک، های یادگیری
  • عبدالعزیز افلاک سیر صفحه 19
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه دلایل ترس از مرگ و دین داری با اضطراب و نیز مقایسه دلایل ترس از مرگ بین دانشجویان دختر و پسر بود. برای این منظور و تعداد 230 دانشجوی دختر و پسر از طریق روش نمونه گیری خوشه ایاز بین دانشکد های مختلف دانشگاه شیراز انتخاب شدند. آزمودنی ها مقیاس های دلایل ترس از مرگ (RDFS)، قسمت اضطراب حالت آزمون اضطراب حالت-صفت اشپیلبرگر (STAI)، و آزمون جهت گیری مذهبی با تاکید بر اسلام (RISEI) را تکمیل کردند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مولفه های آزمون دلایل ترس از مرگ 24% از تغییرات مربوط به اضطراب را تبیین می کنند. بر اساس نتایج تحقیق، مولفه دلبستگی دنیوی پیش بینی کننده مثبت و معنی دار اضطراب است. نتایج پژوهش حاضر همچنین نشان داد که بین دینداری و ترس ناشی از درد و مجازات اخروی و ترس ناشی از عدم انجام تکالیف دینی رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. از طرفی یافته های تحقیق حاضر تفاوت معنی داری بین دانشجویان دختر و پسر در مولفه های مختلف دلایل ترس از مرگ را نشان ندارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، دلایل ترس از مرگ، دینداری
  • پونس پرواز، حمید خانی پور*، پرستو پرواز صفحه 33
    هدف این پژوهش بررسی رابطه هیجان های خودآگاه (استعداد شرم و استعداد گناه) و سبک های اسنادی در پیش بینی نشانه های عمومی روانپزشکی بود. این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی بود که در راستای هدف مذکور تعداد 165 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها آزمون عاطفه خودآگاهی (TOSCA)، پرسشنامه سبک های اسنادی (ASQ) و سیاهه مختصر نشانه ها (BSI) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد آزمودنی های مونث بیشتر مستعد احساس شرم و گناه هستند و در موقعیت های شکست بیشتر از سبک های اسنادی کلی و پایدار استفاده می کنند. بین استعداد شرم با سبک های اسنادی افسرده ساز رابطه مثبتی وجود دارد. استعداد احساس گناه تنها با سبک اسناد کلی-جزیی رابطه دارد. سبک اسنادی کلی-جزیی، استعداد شرم و سبک اسنادی درونی-بیرونی به صورت معناداری نشانه های عمومی را پیش بینی می کنند. 20درصد از واریانس نشانه های عمومی روانی به وسیله این متغیرها تبیین شد. مبتنی بر یافته ها می توان بیان داشت که استعداد شرم، سبک های اسنادی کلی و درونی توانایی پیش بینی نشانه های عمومی روانی را دارند.
    کلیدواژگان: استعداد شرم، استعدادگناه، سبک های اسنادی، نشانه های عمومی روانپزشکی
  • فایقه حسین پور، لیلا نیسانی سامانی*، مریم رسولیان، فرشته جهدی، فاطمه حسینی صفحه 49
    عوارض خلقی مانند خلق افسرده، عصبانیت، تحریک پذیری و اضطراب یکی از دلایل عمده قطع مصرف قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری ترکیبی است. این مطالعه برای مقایسه عوامل شخصیت در زنان با و بدون عوارض خلقی مرتبط با مصرف قرص های خوراکی ترکیبی پیشگیری از بارداری انجام گرفت. در راستای هدف فوق 236 زن مصرف کننده قرص های خوراکی ترکیبی پیشگیری از بارداری با دز پایین که113 نفر عارضه خلقی را گزارش کرده و 123 نفر دیگر بدون عارضه خلقی بودند، پرسشنامه خودگزارش دهی شصت سوالی (NEO-FFI) را تکمیل کردند. تحلیل ها نشان داد که زنان دارای عوارض خلقی مرتبط با قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری ترکیبی نسبت به گروه بدون عارضه خلقی نمرات بیشتری در عامل «با وجدان بودن» (016/0=p) و «روان نژندی» (046/0=p) دارند. یافته های این مطالعه نشان داد که خودگزارش دهی عوارض خلقی مرتبط با مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، تحت تاثیر ابعاد خاصی از شخصیت است.
    کلیدواژگان: عوامل شخصیت، عوارض خلقی، قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری ترکیبی، با وجدان بودن، روان نژندی
  • مهسا رحمانیان، ایمان الله بیگدلی*، سیاوش طالع پسند صفحه 67
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه همخوانی/ ناهمخوانی سبک های تفکر دانشجو- استاد با پیشرفت تحصیلی انجام شد. در این راستا 150 نفر از دانشجویان (93 دختر و 57 پسر) و 30 نفر از استادان (27 مرد و 3 زن) دانشگاه سمنان به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر (1992) و پرسشنامه سبک های تفکر در تدریس گریگورنکو و استرنبرگ (1993) به کار برده شد. داده ها به کمک ضریب همبستگی و روش تحلیل رگرسیون تحلیل شدند. تحلیل داده ها نشان داد که ناهمخوانی سبک های تفکر دانشجو- استاد در بعد محافظه کارانه و قانون گذار، پیشرفت تحصیلی دانشجویان را به طور معنادار پیش بینی نمود. مبتنی بر این نتایج می توان بیان داشت که ارزیابی همزمان متغیرهای درون فردی (سبک های تفکر) دانشجویان و استادان دربردارنده اطلاعات مهمی برای پیش بینی پیشرفت تحصیلی است.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، همخوانی، ناهمخوانی، پیشرفت تحصیلی
  • حمزه سلمان پور*، ابوالفضل فرید، صدیقه سلمان پور، ابوالفضل قاسم زاده صفحه 81
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه با کمال گرایی در دانشجویان اجرا شد. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد شهر نقده بودند که از بین آن ها 431 نفر از رشته های مختلف (226 دختر و 205 پسر) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه (SF-YSQ) (یانگ، 2005) و پرسشنامه کمال گرایی (هیل و همکاران، 2004) بود. داده ها از طریق و الگوی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد که مولفه های کمال گرایی تمرکز بر اشتباهات، معیارهای بالا با دیگران، نیاز به تایید، ادراک فشار و نشخوار فکری با طرحواره ناسازگار اولیه رابطه مثبت و نظم و سازماندهی و هدفمندی با طرح واره ناسازگار اولیه رابطه منفی دارد. از سویی، نتایج حاصل از الگوی معادلات ساختاری نشان داد که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار بوده و ابعاد کمال گرایی از طریق طرحواره های ناسازگار اولیه پیش بینی و تبیین شده است (90/0=GEI، 066/0=RSMEA).
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، کمال گرایی، مدل علی
  • فرامرز سهرابی*، حوریه کرمی، فرید براتی سده، حمید خاکباز صفحه 99
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان شناختی-رفتاری مدیریت خشم بر تغییر پرخاشگری و رضایت زناشویی افراد مبتلا به سوء مصرف مواد بود. این هدف در قالب طرح شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل به مرحله اجرا گذارده شد. در راستای هدف فوق از جامعه مردان مبتلا به سوءمصرف مواد تعداد 12 نفر که میزان بالایی از پرخاشگری را نشان داده بودند به صورت تصادفی انتخاب و نیمی از آنان در گروه آزمایش و نیمی دیگر در گروه کنترل جایگزین شدند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه پرخاشگری باس و پری و پرسشنامه رضامندی زناشویی اینریچ استفاده شد.
    نتایج نشان داد که درمان شناختی-رفتاری گروهی مدیریت خشم باعث کاهش معنادار میزان پرخاشگری و افزایش رضامندی زناشویی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است. مبتنی بر نتایج می توان بیان داشت درمان شناختی-رفتاری گروهی مدیریت خشم در کاهش پرخاشگری و افزایش رضامندی زناشویی افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر موثر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، مدیریت خشم، پرخاشگری، رضامندی زناشویی، سوء مصرف مواد
  • فاطمه شهامت ده سرخ*، جواد صاحلی فدردی، سید امیر امین یزدی، علی طلایی صفحه 117
    پدیده بازداری بازگشت (IOR) به عنوان یک کنش بازداری شناختی، اشاره به سرکوب نسبی توجه به محرک هایی دارد که اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند. این کنش در آدمی دارای ارزش انطباقی است (ونگ و کلاین، 2010). با توجه به علایم مرکزی در اختلال وسواس اجباری (OCD) احتمال نقص در بازداری شناختی وجود دارد. اما نتایج پژوهش ها در این زمینه بسیار ناهمسو است. از این رو این پژوهش در جهت بررسی نقص احتمالی IOR در نمونه ای بالینی از وسواس شستشو انجام گرفت. این مطالعه به روش علی مقایسه ای بود. سه مقیاس پرسشنامه افسردگی بک ویرایش II(BDI-II)، پرسشنامه بازنگری شده وسواسی اجباری (OCI-R) و آزمون IOR هیجانی بر روی نمونه پژوهش شامل 30 نمونه بالینی مبتلا به اختلال وسواس شستشو (%20 مذکر) و 30 نمونه غیروسواس (%7/26 مذکر) اجرا شدند. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره نشان داد که افراد دچار وسواس شستشو نقصی در IOR ندارند (134/0=2η؛ 866/0= Wilk’s Lambda؛ 05/0< P و 265/1=F). از طرفی بدون در نظر گرفتن عامل گروه، بین زمان واکنش افراد در کوشش های معتبر و نامعتبر تفاوت معنادار وجود دارد (05/0≥P؛ 29/2= t) که نشان دهنده پدیده IOR عمومی در آزمودنی ها است. بررسی نتایج نشان داد که نقصی در بازداری شناختی در نمونه بالینی از مبتلایان به وسواس شستشو وجود ندارد. احتمال وجود نقص در سطوح دیگر بازداری مانند بازداری رفتاری مطرح است. دیگر تلویحات نظری و تجربی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بازداری شناختی، وسواس شستشو، پارادایم بازداری بازگشت
  • ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، مهدی عباسی، منظر ملکی مرشت صفحه 131
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش عواطف مثبت و منفی در رضایت و عملکرد شغلی اعضای هیات علمی طراحی گردید. بدین منظور نمونه ای به حجم 250 نفر عضو هیات علمی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از سه دانشگاه دولتی انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد مقیاس عاطفه مثبت و منفی واتسون، کلارک و تلگن، رضایت شغلی برایفیلد و روتس و عملکرد شغلی پاترسون جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که بین عواطف مثبت با رضایت و عملکرد شغلی رابطه مثبت و بین عواطف منفی با رضایت شغلی رابطه منفی وجود دارد. در عین حال بین عواطف منفی و عملکرد شغلی رابطه معنی داری دیده نشد. از میان روابط بین متغیرهای فوق، متغیرهای عواطف مثبت با عملکرد شغلی دارای بالاترین ضریب همبستگی بود.
    کلیدواژگان: عواطف مثبت و منفی، رضایت شغلی، عملکرد شغلی
  • مجید محمودعلیلو صفحه 153
    عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی، جهت گیری منفی به مشکل و باورهای مثبت در مورد نگرانی در اختلال اضطراب فراگیر و اختلال وسواسی جبری نقش بسزایی ایفا می کنند و به ایجاد، تداوم و تشدید علائم این اختلال منجر می شوند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسه این مولفه های شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، وسواسی جبری و افراد عادی بود. در این راستا، تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری و 30 نفر از افراد عادی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، سپس پرسشنامه های عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی و پرسشنامه جهت گیری منفی به مشکل و پرسشنامه چرا نگرانی اجرا شد. یافته ها نشان داد بین سه گروه، حداقل در یکی از متغیرهای شناختی تفاوت معنادار وجود دارد. تلویحات عملی و نظری نتایج مورد بحث واقع شده است.
    کلیدواژگان: عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی، جهت گیری منفی به مشکل، باورهای مثبت در مورد نگرانی، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی جبریv
  • ندا نژاد احمدی*، علیرضا مرادی صفحه 171
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میان راهبردهای مقابله ای، ذهن آگاهی و استرس ادراک شده با کیفیت زندگی بیماران سرطانی بود. در این راستا،134 (61 زن و73 مرد) بیمار سرطانی سرپایی و بستری در بیمارستان های شهرتبریز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل، پرسشنامه استرس ادراک شده (کوهن و دیگران، 1983)، پرسشنامه فرم کوتاه شده مقابله با موقعیت های استرس زا، پرسشنامه بررسی کیفیت زندگی بیماران سرطانی و پرسشنامه ذهن آگاهی، توجه، هوشیاری (براون و ریان، 2003) بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای ذهن آگاهی و راهبردهای مقابله مساله مدار و هیجان مدار قادرند کیفیت زندگی بیماران سرطانی را پیش بینی کنند، در حالی که در مورد متغیر استرس ادراک شده مبتنی بر یافته ها، می توان بیان داشت، افراد ذهن آگاه، موقعیت های تهدیدآمیز زندگی را با استرس کمتری ارزیابی کرده و از راهبردهای سازگارانه تری در برخورد با شرایط استرس زا استفاده می کنند، به ویژه از راهبردهای اجتنابی کمتر استفاده می کنند. یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که استفاده از روش های افزایش ذهن آگاهی و آموزش راهبردهای مقابله سازگارانه می تواند موجب ارتقاء ارزیابی مثبت از شرایط استرس زا و سرانجام افزایش کیفیت زندگی بیماران سرطانی شود.
    کلیدواژگان: سرطان، راهبردهای مقابله ای، استرس ادراک شده، کیفیت زندگی، ذهن آگاهی
  • محمدعلی نظری*، شیوا تقی زاده، علی جهان، تورج هاشمی، میرمحمود میرنسب صفحه 189
    نارساخوانی تحولی به عنوان یک آسیب اختصاصی در توانایی خواندن، علی رغم هوش طبیعی و فرصت های آموزشی کافی در نظر گرفته می شود و یکی از شایع ترین اختلالات دوران کودکی است. با پیشرفت اخیر مطالعات علوم اعصاب و با توجه به اینکه این اختلال یک اختلال عصبی رشدی محسوب می شود برای بهبود افراد مبتلا به این اختلاف، درمان های مبتنی بر نوروفیدبک مطرح شده است، و هدف این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش نوروفیدبک بر عملکرد خواندن و آگاهی واج شناختی در کودکان نارساخوان بود. پژوهش حاضر از نوع طرح تک آزمودنی با خط پایه چندگانه انجام شد. مراحل چندگانه پیش از مداخله بر شش دانش آموز مقطع ابتدایی(سوم و چهارم) نارساخوان در 3 مجموعه دو نفره صورت گرفت که طی آن خط پایه متغیرهای وابسته اندازه گیری شد و سپس مرحله مداخله (20 جلسه آموزش نوروفیدبک) به اجرا درآمد. در جریان مداخله اندازه گیری مکرر متغیرهای وابسته و نهایتا ارزیابی به منظور پیگیری صورت گرفت. برای جمع آوری داده ها از آزمون های خواندن میکائیلی (1384) و آگاهی واج شناختی دستجردی (1382)، و از اندازه اثر (dکوهن) نیز برای بررسی معناداری بالینی تغییرات استفاده شد. نتایج بهبودی قابل ملاحظه ای در آگاهی واج شناختی با اندازه اثر بالایی در تمام آزمودنی ها نشان داد، هم چنین عملکرد خواندن نیز با اندازه اثر نسبتا خوبی در تک تک آزمودنی ها بهبودی نشان داد. مبتنی بر نتایج می توان بیان داشت که آموزش نوروفیدبک بر آگاهی و عملکرد خواندن واج شناختی در دانش آموزان نارساخوان می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، نارساخوانی، آگاهی واج شناختی، عملکرد خواندن
|
  • Y. Adib, M. Safaralizade Page 1
    The present study aimed to examine the effect of cooperative learning with learning styles on developing of social skills among first grade high school female students. The research method was design (Pre and Post test) whit control group. Terefore, using random cluster sampling, 124 female students in firstgrade of Urmia high schools were and were assigned in 4 experimental and control groups. They were assessed by Gresham and Elliott social skills questionnaire and withkin’s grouped embedded figures. Findings of two way analysis of covariance showed that the interaction of cooperative learning and cognitive styles was not effective in improvement of social skills, however, in the case of context-depended learning, the cooperative method was more effective than traditional method in the improvement of social skills.
    Keywords: Cooperative learning, Social skills, Cognitive style
  • A. Aflakseir Page 19
    The purpose of the present study was to examine the relationship between reasons for death and religiosity and anxiety, as well as to compare death fears male and female students. Therefore, using random cluster sampling, 230 students (male and female) were selected from different faculties. They completed questionnaires including Reasons for Death Fear Scale (RDFS), Speilberger State-Trait Anxiety Inventory (STAI), and the Religious Orientation Scale with Emphasize on Islam (ROSEI). Findings of regression method showed that subscales of fear of death explained 24% of the variance of anxiety. Findings demonstrated that fear of losing worldly involvement could positively predict anxiety. Aslo, results indicated that there were positive and significant relationships between religiosity and the fear of pain and punishment as well as religious transgression and failures. On the other hand, this study did not find any significant differences between female and male students in terms of various components of reasons for death fear.
    Keywords: Anxiety, Reasons for death fear, Religiosity
  • Y. Parvaz, H. Khanipour, P. Parvaz Page 33
    The aim of the present study was to investigate the role of selfconscious emotions (shame-proneness, guilt proneness) and attribution styles in the prediction of psychiatric symptoms. It was conducted with a correlation method. Therefore, using random multistage cluster method, 165 undergraduate students from University of Allameh Tabatabaei. They were assessed by Test of Self Conscius Affect (TOSCA) Attribution Style Questionnaire (ASQ), and Brief Symptom Inventory (BSI) Data were analyzed by multiple regression method. Finding showed that female were more prone to shame and guilt and they used global and stable attribution style in unpleasant situations. There was a positive relationship shame-proneness between and depressive attribution style. Guilt-proneness only related with global-specific attribution style. Global-specific attribution style, shame-proneness, and internal-external attribution style could significantly predict general symptoms. These uariables could explain 20 percent of the total variance of general symptoms. Consequently, it could be suggested that shame-proneness, global and internal attribution style could predict general psychiatric symptoms.
    Keywords: Shame, proneness, Guilt, proneness, Attribution style, General symptoms
  • F. Hosseinpour, L. Nisani Samani, M. Rasoulian, F. Jahdi, F. Hosseini Page 49
    Adverse moo effects such as depressed mood, anger irritability and anxiety are the most commonly reported reason for discontinuation of combined oral contraceptive (COC) pills. Therefore, the present study aimed to compare personality factors in women with different experiences of adverse mood symptoms associated with combined oral contraceptives and those who do not use. Accordingly, 236 people (123 women currently on COCs with no reports of adverse mood symptoms, 113 women currently on COCs and experiencing adverse mood effects) fill out the NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI). Findings showed that women with adverse mood effects of COCs exhibited higher scores on conscientiousness (p=.016) and neuroticism (p=.046) dimensions compared to COC users with no adverse effects of COCs. Consequently, self-report of adverse mood effects from COCs could be in flaenced by specific personality dimensions.
    Keywords: Personality traits, Adverse mood effects, Combined oral contraceptive, Conscientiousness, Neuroticism
  • M. Rahmanian, I. Bigdeli, S.Talepasand Page 67
    The present study aimed to examine the relationship between student-teacher thinking styles match/mismatch and students’s academic achievement. Therefore 150 students (93 females, 57 males) and 30 professors (3 females, 27 males) of Semnan University were selected using stratified random sampling. For collection data Sternberg and Wagner (1992) thinking styles inventory and Grigorenko & Sternberg (1992) thinking styles in teaching inventory data were analyzed by Pearson correlation and regression mothod. Findings showed that mismatching of student-teacher's conservative and legislative thinking styles could significantly predict students’s academic achievement. Consequently, it could be suggested that simultaneous assessment of teachers and students’s interpersonal variables (thinking styles) inclues important information for predicting academic achievement.
    Keywords: Thinking styles, Match, Mismatch, Academic achievement
  • H. Salmanpour, A. Farid, S. Salmanpour, A. Ghasemzadeh Page 81
    The main purpose of the present study was to investigate the relationship between early maladaptive schemas and perfectionism among students. The study population consisted of Naghadeh Azad University students. Using random cluster sampling, 431 students were selected from different fields of study (226 female and 205 male). They were assessed by short form of Early Maladaptive Schema (YSQ-SF) (Young, 2005) and Perfectionism Questionnaire (Hill et al, 2004). Data were analyzed using Structural Equation Modeling (SEM). Results showed that there were positive significant relationships between components of perfectionism including concern over mistakes, high standards for others, need for approval, perceived pressure, rumination and early maladaptive schemas. Besides, there were negative significant relationships between organization, purposefulness and early maladaptive schemas. The results of structural equating modeling (SEM) showed that the proposed model fit well with the obtained data and perfectionism dimensions have been predicted and explained by early maladaptive schemas.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Perfectionism, Causal model
  • F. Sohrabi, H. Karami, F. Barati Sadeh, H. Khakbaz Page 99
    The aim of the present study was to determine the effectiveness of cognitive-behavioral therapy for anger management in the reduction of aggression and promotion marital satisfaction in patients with substance abuse. The design of this study was quasi-experimental and pretest-posttest with control group. Therefore, among total population of men with substance abuse, 12 patients with drug abuse that showed high levels of aggression were randomly selected they were assigned in experimental and control groups (6 people in each group). They were assessed by Bous-Peri Aggression inventory and Enrich Marital Satisfaction Scale. Data were analyzed by ANCOVA. Findings indicated that anger mangment group cognitivebehavioral therapy could significantly reduce the levels of aggression and increase marital satisfaction in the experimental group with the control group. Hence, it could be suggested that anger management cognitive-behavioral group therapy was effective in reducing aggression and increasing marital satisfaction in men with substance abuse.
    Keywords: Cognitive, behavioral therapy, Anger management, Aggression, Marital satisfaction, Substance abuse
  • F. Shahamat Dehsorkh, J. Salehi Fadardi, S.A. Amin Yazdi, A. Talaei Page 117
    Inhibition of Return (IOR) as a cognitive inhibition function, refers to the relative suppression of orienting toward stimuli that had recently been considered. This function has an adaptive value in human beings (Wang and Klein, 2010). Regarding the core symptoms of Obsessive-Compulsive Disorder (OCD), deficit in cognitive inhibition is probable. However, results are inconsistent. Therefore, the present study aimed to study the probable IOR deficit in clinical sample with compulsive washing. This study was conducted with a comparative method. Beck Depression Inventory-version II (BDI-II), Obsessive- Compulsive Inventory-Revised (OCI-R), and emotional Inhibition of Return test were administered on 30 clinical samples with compulsive washing (20% male) and 30 normal samples (26/7% male). The results of multivariate analysis of covariance showed that there was no deficit in IOR in compulsive washing (F=1.256, P>.05; Wilk’s Lambda =. 866; Y2 = 0.134). On the other hand without considering group effect, there was a significant difference deference between reaction times in valid and invalid trails (t=2.29; P[.05) that shows the general inhibition of return phenomenon in the subjects. This research failed to show cognitive inhibition deficit in clinical samples of compulsive washing, however, the probability of inhibition deficit is suggested in other levels of inhibition such as behavioral one. Other theoretical and experimental implications have been discussed.
    Keywords: Cognitive inhibition, Washing compulsion, Return paradigm
  • A. Ghasemzadeh, M. Abbasi, M. Malekia Page 131
    The present study was designed with the aim of surveying the function of positive and negative emotions in the job satisfaction and performance of academic staff. In order to achieve the aim, a sample of 250 academic staff from three state universities was selected using stratified random sampling method. The data were gathered through standard questionnaires of Watson, Clark and Telgan (1988) positive and negative emotion scale, Brifield and Rots (1951) job satisfaction, and Paterson (1990) job performance. The results indicated that there holds a positive relation among positive emotions, job satisfaction and job performance and a negative relation between negative emotions and job satisfaction, However, no significant relation was observed between emotions and job performance. From among the relations among the above-mentioned variables, positive emotions and job performance held the highest correlation coefficient.
    Keywords: Positive, negative emotions, Job satisfaction, job perormanc
  • M. Mahmoudaliloo Page 153
    Intolerance of uncertainty, cognitive avoidance, negative problem orientation and positive beliefs about worry play an important role in Generalized. Anxiety disorder (GAD) and obsessive-compulsive Disorder (OCD) and lead to the development, maintenance, andintensity of GAD and OCD symptoms. Therefore, the present study aimed to compare of these cognitive variables among patients with GAD, OCD, and normal people. Accordingly, using convenience sampling, subjects with GAD, OCD and control group were selected (30 people in each group). They were assessed by intolerance of uncertainty questionnaire, cognitive avoidance questionnaire, negative problem orientation as well as why worry II were adaministered. Findings indicated that there was a significant difference between the study groups, at least in one of cognitive variables. The practical and theoretical implications of the research have been discussed.
    Keywords: Intolerance of Uncertainty, Negative problem Orientation, cognitive avoidance, Positive beliefs about worries, Generalized anxiety Disorder, obsessive compulsive Disorder
  • N. Nezhadhamdy, A.R. Morady Page 171
    This research aimed to investigate the relationship between coping strategies, mindfulness and perceived stress and quality of life in patients with cancer. Therefore, using convenience sampling, 134 patients with cancer female, 73 male were selected from Tabriz hospitals. They were assessed by personal Information File, Perceived Stress Scale (PSS) (Cohen et al, 1983) Short Form of Coping Inventory for Stress Situation (CISS), Cancer Quality of Life Questionnaire (QLQ-C36) and Mindfulness Attention and Awareness Scale (Brown & Ryan, 2003). Data were analyzed by stepwise regression method, Findings showed that mindfulness and problem solving coping as well as emotional coping could predict cancer patients’ quality of life, however perceived stress could not. Consequently, it could be suggested that mindful individuals evaluate stressful events with less stress and use more adaptive coping strategies in stressful situations especially they apply less avoidance strategies. Therefore, the application of mindfulness procedures enhancement and learning more adaptive coping strategies cold result in the enhancement of positive evaluation of stressful situations and lead to the improvement of cancer patients’ quality of life.
    Keywords: Cancer, Quality of life, Coping strategies, Perceived stress, Mindfulness
  • M.A. Nazari, Sh. Taghizadeh, A. Jahan, T. Hashemi, M. Mirnasab Page 189
    Developmental dyslexia is considered as a specific impairment in reading ability despite of normal intelligence and adequate educational opportunities. Besides, it is regarded as one of the most common childhood disorders. According to recent progressive neuroscience studies and regarding that developmental dyslexia is a neurological disorder, neurofeedback training has been discussed for the improvementof dyslexic children. Therefore, the present research investigated the Effectiveness of Neurofeedback Training (NFT) in Reading Performance and Phonological Awareness of Students with Dyslexia. This study was a single subject study with multiple baseline design. Six dyslexic students (in the third and fourth grades) were assessed in the baseline stage. Then, intervention stage (including 20 NFT sessions) was conducted. During the treatments, repeated measures were performed. Finally, follow up measures were obtained. Data were collected from the Mikayili reading (2005) and Dastjerdi phonological awareness (2003) tests. For the assessment of clinical evaluation and treatment effects, cohen’sd was used. Results showed considerable improvements in phonological awareness with a large ES, as well as reading performance. Consequently, it could be suggested that Neurofeedback Training could be phonological awareness and reading performance of students with dyslexia.
    Keywords: Neurofeedback training, Dyslexia, Phonological awareness, Reading performance