فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 46 (تابستان 1396)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 46 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • جعفر بهادری *، رامین حبیبی کلیبر، ابوالفضل فرید صفحات 1-22
    کمکخواهی تحصیلی یکی از مهمترین راهبردهای یادگیری است که جهت گیری هدف پیشرفت و خودارزشمندی بهعنوان عوامل موثر در این زمینه مورد توجه واقع شده است. هدف پژوهش حاضر رابطه جهت گیری هدف پیشرفت و خودارزشمندی با کمکخواهی تحصیلی دانشآموزان پسر دوره دوم متوسطه بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری دانشآموزان پسر دوره دوم متوسطه ناحیه 4 آموزش و پرورش شهر تبریز در سال تحصیلی 96-1395 بودند که از این جامعه تعداد 340 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحلهای انتخاب شدند. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه کمکخواهی تحصیلی حبیبی و سرمد (1385)، پرسشنامه جهت گیری هدف پیشرفت الیوت و مک گریگور (2001) و پرسشنامه خودارزشمندی کروکر و همکاران (2003) استفاده شد. داده های بهدست آمده با استفاده از آزمون معناداری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه (همزمان) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج پژوهش نشان داد که بین جهت گیری تسلط- گرایش، عملکرد- گرایش با کمکخواهی تحصیلی رابطه مثبت و معنادار و بین عملکرد اجتناب با کمکخواهی تحصیلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین بین خودارزشمندی با کمکخواهی تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از سویی نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای جهت گیری هدف پیشرفت عملکرد- گرایش و جهت گیری هدف تسلط- اجتناب و متغیر خودارزشمندی قادرند تغییرات متغیر ملاک (کمکخواهی تحصیلی) را در دانشآموزان بهطور معناداری پیشبینی کنند. بنابراین طرحریزی مطالعات بیشتر جهت شناخت عوام اثرگذار در ارتقای جهت گیری هدف و خودارزشمندی و رفتار کمکخواهی تحصیلی توصیه میشود.
    کلیدواژگان: کمک خواهی تحصیلی، خودارزشمندی، جهت گیری هدف
  • سمیه تکلوی، عذرا غفاری صفحات 23-39
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی درمان شناختی-رفتاری و پردازش مجدد بر افسردگی دانشجویان دختر دارای تجربه شکست عاطفی بود. با استفاده از طرح آزمایشی پیشآزمون، پسآزمون با گروه کنترل همراه با پیگیری، 66 دانشجویی دارای تجربه شکست عاطفی بهطور تصادفی در سه گروه جایگزین شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه های ضربه عشق و افسردگی دانشجویان پاسخ دادند. آزمودنی های گروه های آزمایش به مدت 14 جلسه تحت آموزش قرار گرفتند. در پایان آموزش و سه ماه بعد، آزمودنی ها مجددا به پرسشنامه ها پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس آمیخته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که کاهش در نمرات شکست عاطفی (57/83=F؛ 001/0p<) و افسردگی (16/159=F؛ 001/0p<) بعد از روان درمانی ها در مرحله پسآزمون و پیگیری مشاهده شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تغییر در نمرات ضربه عشق و افسردگی بهدنبال درمان شناختی-رفتاری و پردازش مجدد ایجاد میشود. بهطور کلی نتایج تحقیق نشان داد که شکست عاطفی و افسردگی عامل شخصیتی مهمی است که بهواسطه آموزش تغییر میکند.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، پردازش مجدد، شکست عاطفی، افسردگی دانشجویان
  • غلامحسین جوانمرد صفحات 41-60
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی میباشد. هدف پژوهش تعیین رابطه هشیاری فراگیر با توانایی هم ذهنی و ویژگی عصب روانشناختی اسکیزوفرنیا و تعیین اثر تعدیل کننده ویژگی اسکیزوفرنیا در رابطه میان هشیاری فراگیر و توانایی هم ذهنی بود در یک گروه غیربالینی بود. بدین منظور، نمونهای شامل 220 دانشجو (110 پسر و 110دختر)، به صورت تصادفی چندمرحلهای از دانشگاه های شهرستان بناب انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه هشیاری فراگیر کنتاکی (KIMS)، مقیاس 78 سوالی اسکیزوفرنی آزمون MMPI-2، و آزمون ذهنخوانی از طریق تصویر چشم (RMET)، استفاده شد. یافته ها نشان داد هرچه هشیاری فراگیر در فرد بیشتر میشد، توانایی همذهنی نیز در وی بیشتر، و ویژگی عصب روانشناختی Sc در وی کمتر میشد. همچنین، هرچه ویژگی عصب روانشناختی Sc در فرد بیشتر میشد، توانایی همذهنی در وی کمتر میشد. بنابه نتایج تحلیل رگرسیون خطی، نقش پیش بینی کنندگی توانایی هم ذهنی، و ویژگی عصب روانشناختی Sc در هشیاری فراگیر تایید شد (P<0/01). به گونهای که، توانایی هم ذهنی، به تنهایی 65٪ از واریانس هشیاری فراگیر را، و آمادگی عصب روانشناختی Sc، به تنهایی 14% از واریانس هشیاری فراگیر را تبیین میکردند. همچنین، انجام تحلیل رگرسیون تعدیلی، نقش تعدیلکنندگی ویژگی عصب روانشناختی Sc در ارتباط بین توانایی هم ذهنی و هشیاری فراگیر را تایید کرد (P< 0/05).
    کلیدواژگان: هشیاری فراگیر، توانایی هم ذهنی، ویژگی عصب روانشناختی Sc
  • نادر حاجلو، مهری مولایی صفحات 63-80
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه عملکرد خانواده اصلی، تمایزیافتگی خود و دلبستگی به خدا در دانشجویان با و بدون شکست عاطفی بود. طرح پژوهش، از نوع علی-مقایسهای (پس رویدادی) است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان دانشگاه های شهر اردبیل میباشد که 100 نفر دانشجوی بدون شکست عاطفی (50 نفر دانشجوی دختر، 50 نفر دانشجوی پسر) و 100 نفر دانشجوی با شکست عاطفی (50 نفر دانشجوی دختر، 50 نفر دانشجوی پسر) بهشیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از مقیاس ضربه عشق، پرسشنامه های عملکرد خانواده اصلی، تمایزیافتگی خود و دلبستگی به خدا استفاده شد. پس از جمعآوری اطلاعات، داده های بهدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS، تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین دانشجویان با و بدون شکست عاطفی، در چهار زیرمولفه ارتباط، آمیزش عاطفی، ایفای نقش و حل مشکل از هفت زیر مولفه عملکرد خانواده اصلی، در زیر مولفه های تمایزیافتگی خود و دلبستگی به خدا تفاوت معنی داری وجود دارد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر و نقش عوامل روانشناختی/ خانوادگی/ مذهبی موثر بر شکست عاطفی، ارائه آموزشهای لازم به خانواده این دانشجویان و تقویت بنیه مذهبی و فردی برای مقابله با عوارض ناشی از آن حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: تمایزیافتگی خود، دلبستگی به خدا، عملکرد خانواده اصلی، شکست عاطفی
  • فرنگیس دمهری، حمید علیزاده، شهلا پزشک، فرنگیس کاظمی، نورعلی فرخی صفحات 81-100
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله روانی-اجتماعی بر انتقال توجه، حافظه کاری و برنامه ریزی کودکان طیف اوتیسم با عملکرد بالا است. روش این پژوهش از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل بود. تعداد 24 کودک در دامنه سنی 10 تا 12 سال به روش نمونه گیری در دسترس در استان یزد انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در این پژوهش برای ارزیابی کارکردهای اجرایی از پرسشنامه بریف (BRIEF) و برای ارزیابی طیف اوتیسم آزمودنی ها از پرسشنامه صفات طیف اوتیسم (AST) استفاده شد. پس از اجرای پیشآزمون گروه ها، برای آزمودنی های گروه آزمایش 10 جلسه برنامه مداخله روانی- اجتماعی برای کودکان و بهطور همزمان 10 جلسه آموزشی ویژه والدینشان انجام و بعد از اتمام آن در هر دو گروه آزمایش و کنترل پسآزمون اجرا شد. به منظور تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مداخله روانی- اجتماعی بر بهبود انتقال توجه کودکان طیف اوتیسم تاثیر معناداری ندارد اما بر حافظه کاری (362/107f=،001/0≥p) و برنامه ریزی (928/160f=،001/0≥p) آنها تاثیر معنی داری دارد. ارائه تمرینهای آموزشی میتواند حافظه کاری و برنامه ریزی در کودکان طیف اوتیسم با عملکرد بالا را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: انتقال توجه، حافظه کاری، طیف اوتیسم با عملکرد بالا، مداخله روانی، اجتماعی
  • داود طهماسب زاده شیخلار، عزیز یادگاری صفحات 101-121
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک های مقابله با تنیدگی روانی با خلاقیت هیجانی دانشآموزان دوره متوسطه انجام یافته است. روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دوره دوم متوسطه شهر پلدشت به تعداد 684 نفر با حجم نمونه 248 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقهای نسبتی است. ابزارهای اندازهگیری این پژوهش: 1 پرسشنامه سبک های مقابله با فشار روانی اندلر و پارکر (1990) با مقدار ضریب آلفای کرونباخ کلی (پایایی) 89/0 و 2 پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل و همکاران (1999) با مقدار ضریب آلفای کرونباخ کلی (پایایی) 93/0 میباشند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و سوالات آزمون از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شده است. بر اساس یافته ها بین سبک های مقابله با تنیدگی روانی (مسالهمداری، هیجانمداری و اجتنابپذیری) و خلاقیت هیجانی رابطه وجود دارد (001/0p<) و سه متغیر سبک های مسالهمدار، هیجانمدار و اجتنابی باهم خلاقیت هیجانی را تبیین میکنند (001/0p<). متغیر سبک مقابله ای اجتنابی نیز به تنهایی خلاقیت هیجانی را تبیین میکند (001/0p<).
    کلیدواژگان: سبک های مقابله، تنیدگی روانی، خلاقیت هیجانی
  • عاطفه علامه، خدیجه شیرآلی نیا، مهدی ایمانی صفحات 123-146
    هدف این پژوهش مقایسه احساس تنهایی و پیوند با مدرسه در دانشآموزان پسر دارای رفتارهای پرخاشگرانه و عادی دوره ابتدایی شهر اهواز بود. نمونه این پژوهش شامل 250 دانشآموز پسر (125 دانشآموز پرخاشگر و 125 دانشآموز عادی) بود که بهروش تصادفی چندمرحلهای انتخاب شدند. طرح پژوهش، علی- مقایسهای بود. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه احساس تنهایی (LQ)، پرسشنامه پیوند با مدرسه (QSB) و پرسشنامه پرخاشگری کودک در مدرسه (CASQ) بود. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین دو گروه از لحاظ احساس تنهایی و پیوند با مدرسه تفاوت معنی داری وجود دارد. بهعلاوه، میزان احساس تنهایی در گروه پرخاشگر نسبت به گروه عادی بیشتر و میزان پیوند با مدرسه در گروه پرخاشگر نسبت به گروه عادی کمتر بود. بر اساس نتایج مطالعه حاضر، سطوح بالای احساس تنهایی و پیوند با مدرسه ضعیف میتوانند بهعنوان عوامل مهمی در بروز رفتارهای پرخاشگرانه مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، پیوند با مدرسه، پرخاشگری، دانشآموزان
  • حسین محققی، ابوالقاسم یعقوبی، آرش بهرامی صفحات 147-158
    بنابر این پژوهش با هدف تاثیر آموزش مهارت مدیریت هیجان منفی بر باورهای غیرمنطقی والدین کودکان اوتیسم شهر همدان انجام شد. طرح پژوهشی از نوع طرح پیشآزمون - پسآزمون بدون گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه والدین کودکان دارای اختلالات طیف فراگیر رشد (اوتیسم) در مرکز درمانی ذهن زیبا در شهر همدان تشکیل میدادند که تعداد آنها 80 نفر بود که در ابتدا بهوسیله دعوتنامهای از والدین درخواست شد که آمادگی خود را برای شرکت در کارگاه های آموزش مدیریت هیجان منفی اعلام کنند که از این طریق 40 نفر از والدین براساس آزمونهای باورهای غیرمنطقی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t وابسته نشان داد که آموزش مهارتهای مدیریت هیجانهای منفی بر کاهش باورهای غیرمنطقی والدین کودکان اوتیسم اثرگذار است. با توجه به آنکه والدین کودکان اوتیسم در معرض فشارهای روانی قرار دارند و در کنار آن باورهای غیرمنطقی خاصی را تجربه میکنند، آموزش میتواند بر سازگاری آنها اثر گذاشته و باورهای غیرمنطقی را اصلاح کرده و بر میزان پذیرش کودکان در خانواده اثر مستقیم بگذارد.
    کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی، مدیریت هیجان منفی، اوتیسم
  • حمیرا ورمقانی، حمید پورشریفی صفحات 159-182
    پژوهش حاضر با هدف بررسی پیشبینیکننده های رضایت از زندگی در دو نسل والدین و دانشآموزان انجام شد. بدین منظور از میان دانشآموزان و والدین آنها در مناطق 15 تا 20 شهر تهران، 224 نفر دانشآموز و 127 نفر از والدین آنها به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند و به مقیاسهای رضایت از زندگی (LSS)، بهزیستی روانشناختی، عاطفه مثبت و منفی (PANAS)، چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک شده، امید و جهت گیری مذهبی آلپورت پاسخ دادند. روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بوده و داده ها با روش رگرسیون چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که در والدین متغیر امید به تنهایی و در نسل دانشآموزان متغیرهای امید، پذیرش خود، حمایت اجتماعی، عاطفه منفی، مذهب درونی و ارتباط مثبت، نیرومندترین پیشبینیکننده های رضایت زندگی بودند. براساس یافته های پژوهش حاضر میتوان نتیجه گرفت برای افزایش رضایت زندگی در هر دو نسل لازم است تمرکز ویژهای به امید بهعمل آید. همچنین میتوان نتیجه گرفت برای افزایش رضایت زندگی در هر دو نسل لازم است بر متغیرهای دیگر (پذیرش خود، حمایت اجتماعی، مذهب درونی و ارتباط مثبت) هم تمرکز بهعمل آید.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، دانشآموزان، امید، حمایت اجتماعی، عاطفه مثبت و منفی
  • تورج هاشمی نصره آباد، ندا کشاورز، زینب خانجانی صفحات 183-207
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه نقش نظریه ذهن و کفایت هیجانی در نشانه های اضطراب اجتماعی با توجه به نقش میانجی کفایت اجتماعی صورت گرفت. جامعه آماری در پژوهش حاضر عبارت بود از دانشآموزان دختر مقطع متوسطه شهر تبریز. در این راستا تعداد 300 نفر بهعنوان نمونه با روش نمونه گیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه هراس اجتماعی (SPIN)، مقیاس کفایت اجتماعی (فلنر)، مقیاس دیدگاهگیری از پرسشنامه عکسالعمل بین فردی (PT) و پروفایل کفایت هیجانی. داده ها با استفاده از روش تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفتند: تحلیل داده ها نشان داد که نظریه ذهن و کفایت هیجانی در نشانه های اضطراب اجتماعی بهواسطه کفایت اجتماعی نقش مثبت و معنیدار دارند (05/0>P). از سویی، بین کفایت اجتماعی و نظریه ذهن و کفایت هیجانی با نشانه های اضطراب اجتماعی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. همچنین بین نظریه ذهن و کفایت هیجانی با کفایت اجتماعی رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد. علاوه بر این، کفایت اجتماعی قادر است روابط بین نظریه ذهن و نشانه های اضطراب اجتماعی و همچنین روابط بین کفایت هیجانی و اضطراب اجتماعی را میانجیگری نماید. نتایج، حاکی از آن است که نه تنها اضطراب اجتماعی با نقایص در نظریه ذهن و کفایت هیجانی مرتبط است بلکه تاثیر این نقایص از طریق اثرگذاری بر کفایت اجتماعی تشدید میشود. بهنحوی که اثرات منفی عملکرد ضعیف نظریه ذهن و کفایت هیجانی از طریق عملکرد معیوب کفایت اجتماعی افزونتر میگردد و باعث تشدید علایم اختلال میشود.
    کلیدواژگان: نظریه ذهن، کفایت هیجانی، اختلال اضطراب اجتماعی، کفایت اجتماعی
  • سهیلا هاشمی صفحات 209-224
    این پژوهش با هدف بررسی روایی، پایایی و ساختار عاملی سیاهه باورهای معرفتی شراو، بندیکسن و دانکل انجام شده است. روش پژوهش توصیفی بوده و نمونه پژوهش مشتمل بر 289 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه مازندران بوده است که از طریق نمونه گیری چندمرحلهای به صورت تصادفی انتخاب شدند. بهمنظور تعیین پایایی و روایی سیاهه، از آزمون آلفای کرونباخ و تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. یافته ها نشان داد پایایی بهدست آمده برای خردهمقیاسها بین 28/0 تا 66/0 و برای کل مقیاس 77/0 است که حاکی از پایایی پایین برای خردهمقیاسها و پایایی قابل قبول برای کل مقیاس است. نتایج تحلیل عاملی نشان داد گویه های مقیاس روی 5 عامل مفروض (دانش ساده، دانش قطعی، توانایی ذاتی، مرجع عالم، یادگیری سریع) بارگذاری شده اند. بنابراین مدل پنج عاملی باورهای معرفتی مقیاس شراو و همکاران روی نمونه دانشجویان ایرانی مورد پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است و میتواند برای سنجش باورهای معرفتی دانشجویان کارشناسی مورد استفاده قرار گیرد. شایان ذکر است به دلیل آنکه بار عاملی 7 مورد از پرسشهای مقیاس معنیدار نبودند یا از سطح معنی داری پایین برخوردار بودند، موارد چندان مناسبی نیستند اما در عین حال تایید این یافته نیازمند پژوهشهای بیشتر روی گروه های سنی مختلف جامعه ایرانی است.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، سیاهه باورهای معرفتی، مدل پنج عاملی، پایایی روایی
|
  • Jaefar Bahadori Khosroshahi, Ramin Habibi-Kaleybar, Abolfazl Farid Pages 1-22
    Academic help-seeking is one important learning strategy that achievement goal orientation and self-worth as contributing factors in this attention. The purpose of this study was to investigate the relationship between achievement goal orientation and self-worth with academic help seeking students. The study was descriptive and correlational. The statistical population consisted of all second grade high school boy students Region 4 of education in Tabriz in academic years of 2016-2017 that the population of 340 according to Morgan table and multi-stage random sampling were chosen. Data were collected using the help-seeking questionnaire Habibi and Sarmad (1385), achievement goal orientation questionnaire Elliot and McGregor (2001), self-worth questionnaire Crocker and et al (2003) were applied. Data obtained using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis (Enter) in software SPSS.21 was analyzed. The results showed that between mastery-oriented orientations, performance orientation with help-seeking relationship significant positive correlation and there is significant negative relationship between performance- avoidance with help- eeking. Also there is significant positive relationship between self-worth with help-seeking. On the one hand the results of multiple regression analysis indicated that variable performance-achievement goal orientation and masteryavoidance goal orientations and self-worth variable capable of criterion variables (academic help-seeking) to significantly predict in students. So planning further studies understanding the factors in promoting goal orientation, self-worth and academic help-seeking in recommended.
    Keywords: Academic help seeking, Self-worth, Achievement goal orientation
  • Somayeh Taklavi, A. Gafari Pages 23-39
    The purpose of this study was to compare the effectiveness of Reprocessing Therapy and Cognitive Behavioral Therapy in depression of girl Student s with Emotional Breakdown. The participants were 64 girl students who were suffering from Emotional Breakdown.They were placed in experimental and control groups following the experimental design of pre-test and post-test with a control group. The participants of groups responded to University Student Depression Inventory and Emotional Breakdown Inventory. The experimental groups received the training for 14 sessions. At the end of treatment period and three month after that, the participants of groups again responded to Questionnaires.To analyze research data Mixed Repeated Measures were used. The results showed that decrease in Emotional Breakdown (F=83.57, P
    Keywords: Reprocessing Therapy, Cognitive Behavioral Therapy, Emotional Breakdown, Students
  • Gholamhossein Javanmard Pages 41-60
    The present study was conducted with a correlational method. The aim of the study was to determine the relationship between mindfulness and theory of mind and neuropsychological characteristic of schizophrenia and determine the moderating effect of natural features of schizophrenia in the relation of mindfulness and theory of mind. For this purpose, 220 university students (110 males and 110 females) were selected by multistage random sampling method from the universities of Bonab. Kentucky Inventory of Mindfulness Skill (KIMS), 78- item Schizophrenia Scale of MMPI-2, and Reading the Mind in the Eyes Test (RMET) were used for data collection. The results indicated that high mindfulness in an individual leads to high theory of mind and low neuropsychological characteristic of schizophrenia. In addition, more neuropsychological characteristic of schizophrenia of individual leads to less theory of mind. According to the results of linear regression analysis, the predictive role of theory of mind and neuropsychological readiness of schizophrenia were confirmed in mindfulness (P
    Keywords: Mindfulness, Theory of Mind, Neuropsychological characteristic of Schizophrenia
  • Nader Hajloo, Mehri Mowlaie Pages 63-80
    The aim of present study was to compare original family function, differentiation of self and attachment to God in students with or without love failure. The present study design is an Ex post facto research. The population of this study included all Ardabil university students which one-hundred without love failure (50 female, 50 male) and one-hundred with love failure (50 female, 50 male) were selected by purposive sampling method. For collecting the data, love failure scale, family assessment device, self-differentiation and attachment to God questionnaires were utilized. After gathering, the data were analyzed with SPSS. Results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that among seven subscales of original family function, there are significant differences between students with and without in communication, affective involvement, family role, and problem solving. Also the results showed that there are significant differences between all of the subscales of differentiation of self and attachment to God in students with and without love failure.
    Keywords: Differentiation of self, attachment to God, Original family function, Love-failure
  • Farangis Damhari, Hamid Alizadeh, Shahla Pezeshk, Farangis Kazemi, Norali Farrokhi Pages 81-100
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of psychosocial intervention on attention shifting, working memory and planning in children with high functioning autism disorder. Design of the study was Semi- experimental with pre-test, posttest with control group. The subjects of this study were 24 children that were diagnosed with high functioning autism disorder that was selected with convenience sampling method and assigned in two groups (12 students in experimental group, 12 students in control group). Data were collected through; The Behavior rating Inventory of Executive Function (BRIEF) and the Autism Spectrum Quotient (ASQ) were used. Then therapeutic program based on psycho-social training was performed for the experimental group in 20 sessions and at the end post-test was taken of all subjects of experimental and control group. Data were analyzed by MACNOVA. The results showed that therapy based on psychosocial training has significant and positive impact on working memory (f ₌ 107/362, p0/001) and planning (f₌60/928, p0/001) of children with high functioning autism disorder, but has not significant impact on shifting attention. Training can improve working memory and planning in children with high functioning autism disorder.
    Keywords: Attention shifting, working memory, High functioning autism disorder, Psychosocial intervention
  • Davood Tahmasebzadeh, Aziz Yadeghari Pages 101-121
    This study aimed to determine the relationship between coping with stress and emotional creativity of high school students was conducted. This study was conducted with a corrlational method. The study population included all high school students in pooldasht city demands to number 684 with a sample size of 248 patients using stratified sampling. The study measures are: 1. coping with stress questionnaire Endler and Parker (1990) with an overall Cronbach alpha coefficient of 89/0 and 2- Averill emotional creativity questionnaire (1999) with the overall alpha coefficient 93/0. Data were analyzed through regression method. Based on the findings, there are relation between among the styles of coping with stress (problem oriented, emotion-oriented and avoidance of) the emotional creativity and three variables of problem-oriented style, and avoidance coping together account for emotional creativity (p
    Keywords: Coping Styles, Stress, Emotional Creativity
  • Atefeh Allameh, Khadijeh Shiralinia, Mahdi Imani Pages 123-146
    The aim of this study was to compare loneliness and school bonding of male students with aggressive behaviors and normal in 5 and 6th grade of elementary school in Ahvaz city. The study sample included 250 male students (125 aggressive students and 125 normal students) that were selected through random multistage sampling method. This study was conducted with a comparative method. Data were collected through Loneliness Questionnaire (LQ), School Bonding Questionnaire (QSB) and Child Aggression in School Questionnaire (CASQ). Data were analyzed by using multivariate analysis of variance (MANOVA) method. The results showed that there was significant difference between both groups in the loneliness and school bonding. In addition, the level of loneliness was upper and level of school bonding was lower of the aggressive group than the normal group. According to the results of this study, upper leves in loneliness and deficit in school bonding can be considered as one of the significant factors in emerging aggressive behaviors.
    Keywords: Loneliness, School Bonding, Aggression, Students
  • Hossein Mohaghghegi, Abolgasem Yaghoubi, Arash Bahrami Pages 147-158
    The aim of the present research was review of effect of instructing of negative emotion management skills on irrational beliefs in parents of autistic children. The study design was Method of research was quasi experimental, the type of pretestposttest design without control group. Population of the study were comprised to all parents of children with pervasive developmental disorders in the “zehne ziba” medical center in hamedan, that their number was 80. Initially were asked parents by invitation, if you are interested in attending to training courses in workshops of training of negative emotion management, declared their readiness. Then parents volunteer were assessed in briefing on tests of irrational beliefs, and were present parents with irrational beliefs in this study which their number was 40. In this study were used from irrational beliefs questionnaire of jones. The results showed that negative emotion management skills training affect to reduce irrational beliefs of parents of children with autism and were confirmed.
    Keywords: Autism, Negative emotion, Irrational beliefs
  • H. Varmaghani, Hamid Poursharifi Pages 159-182
    This aim of this study was to determine the predictors of life satisfaction in two generations of parents and students. Therefore, 224 students and 127 of their parents of education areas 15 to 20 in Tehran voluntarily participated in the study and responded the scales of: Satisfaction of life, Psychological Wellbeing, Positive and Negative Affect, Perceived Social Support, hope, and Alport’s religious orientation. The study was conducted with a correlational method and data were analyzed using multiple regression. The results showed that among parents, hope to aloneness and among students, variables including hope, vulnerability, social support, negative affect, internal religious and positive relationship, were the strongest predictors of life satisfaction. According to the study it can be concluded that to increase life satisfaction in both generation, focus on hope is required. So it can be concluded that to increase life satisfaction in both generation, focus on other variables (Self-acceptance, social support and positive relationships within the religion) is required.
    Keywords: Satisfaction of life, Students, Hope, Social Support, Positive, negative affect
  • Touraj Hashemi, Neda Keshavarz, Zeynab Khanjani Pages 183-207
    The purpose of this study was to investigate the role of theory of mind and emotional competence in symptoms of social anxiety disorder by mediating role of social competence. A study population of 300 female students from the high schools of Tabriz was selected by multistage cluster sampling technique. The questionnaire of social phobia (SPIN), social competence scale (felner), interpersonal reaction inventory (IRI) subscale of perspective taking, and profile of emotional competence, were used in order to collect data. Data were analyzed using path analysis. The results of this study showed that theory of mind and emotional competence by mediating role of social competence had the positive and significant effects on social anxiety symptoms (P
    Keywords: Social anxiety disorder, Theory of mind (ToM), Emotional competence (EC), Social competence (SC)
  • Soheila Hashemi Pages 209-224
    The present study aimed to investigate validity, reliability and factor structure of Schraw, Bendixen and Dunkle epistemic beliefs inventory. Research method was descriptive and through random multi-stages sampling 289 B.S. students were selected. To determine reliability and validity of EBI, Cronbach alpha coefficient and confirmatory factor analysis were used. Findings indicated, the reliabilities of sub-scales (0/28-0/66) were not acceptable. CFA results showed, inventory’s statements were loaded on 5 hypothesized factors (Simple knowledge, certain knowledge, Innate-ability, Omniscient authority, Quick learning) of initial version inventory. The five factors model of EBI enjoyed goodness of fit in Iranian B.A. students; therefore it can be used for students’ epistemological beliefs assessments. It is notable, due to lack of/ low significance level of 7 items in factor loading, it seems these statements may not be very suitable but more studies are recommended to be done on different age’s group of Iranian communities.
    Keywords: Confirmatory factor analysis, Epistemic Beliefs Inventory, Five factors model, Reliability, Validity