فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 48 (زمستان 1396)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 48 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حمید سورنی، زلیخا قلی زاده * صفحات 1-15
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش نوروفیدبک بر انعطاف پذیری شناختی بود. این مطالعه نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بوده به همین منظور تعداد 30 نفر از دانشجویان از طریق نمونه-گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند و قبل و بعد از اجرای پژوهش با آزمون استروپ بررسی شدند. در گروه کنترل هیچ آزموش صورت نگرفت تعداد جلسات نوروفیدبک 20 جلسه نیم ساعته بود. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس بررسی شدند. نتایج بیانگر این بود که بعد از 20 جلسه آموزش نوروفیدبک، در گروه آزمایش بهبود چشمگیری در انعطاف پذیری شناختی دیده شد. دو گروه تفاوت معناداری از نظر انعطاف پذیری شناختی داشتند. نوروفیدبک شرطی سازی کنشگر امواج مغزی است که از طریق آن افراد یاد می گیرند به صورت ارادی امواج مغزی خود را کنترل کنند و از طریق آن عملکرد خود از جمله انعطاف پذیری شناختی را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: نورورفیدبک، انعطاف پذیری شناختی، عملکردهای شناختی
  • نسرین اقبالی قاضی جهانی، رمضان حسن زاده *، یارعلی دوستی صفحات 17-36
    این پژوهش، با هدف مقایسه اثربخشی مداخلات شناختی رفتاری و آموزش سبک های پردازش حسی، والدگری مثبت بر مشکلات رفتاری کودکان انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر ساری می باشند. که از بین آنها با روش نمونه گیری هدفمند 90 نفر از دانش آموزان دارای مشکلات رفتاری به عنوان نمونه انتخاب شدند و به روش تصادفی ساده در دو گروه کنترل و آزمایش برای مداخله های مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سیاهه رفتاری کودک استفاده شد. با استفاده از نرم افزارSPSS-21 با کمک تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شده است. یافته ها نشان داد: میانگین محاسبه شده مشکلات رفتاری افراد تحت مداخله شناختی رفتاری کمتر از میانگین مشکلات رفتاری افراد تحت آموزش سبک های پردازش حسی و والدگری مثبت شده است که این نتیجه نشان دهنده اثربخشی بیشتر مداخله شناختی رفتاری بر هر کدام از مداخله های مورد مطالعه در پژوهش حاضر است.
    کلیدواژگان: مداخلات شناختی رفتاری، سبک های پردازش حسی، والدگری مثبت، مشکلات رفتاری کودکان
  • عباس بخشی پور، سید ولی کاظمی رضایی * صفحات 37-58

    هدف پژوهش حاضر مقایسه ظرفیت حافظه کاری و راهبردهای کنترل فکر مبتلایان به اختلال وسواسی- اجباری با افراد بهنجار است. روش مطالعه حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل افراد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری و افراد بهنجار در سطح شهر تبریز در سال 93-1392 بودند. از جامعه مورد نظر به روش نمونه گیری در دسترس، نمونه ای شامل 60 شرکت کننده (30 نفر مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری و 30 نفر افراد بهنجار) انتخاب و از لحاظ جنس، سن و تحصیلات همتاسازی شدند. سپس آزمون های خرده مقیاس فراخنای ارقام وکسلر و راهبردهای کنترل فکر (TCS) بر روی آن ها اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین افراد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری و افراد بهنجار در متغیرهای ظرفیت حافظه کاری و راهبردهای کنترل فکر تفاوت معناداری وجود دارد. بدین صورت که افراد دارای اختلال وسواسی- اجباری حافظه ضعیف تری داشتند. همچنین نتایج راهبردهای کنترل افکار نشان داد که افراد دارای اختلال وسواسی- اجباری در مقایسه با افراد بهنجار از راهبردهای نگرانی، کنترل اجتماعی، تنبیه و ارزیابی مجدد بیشتری به کار می برند؛ اما راهبرد توجه برگردانی بیشتر در گروه افراد بهنجار مورد استفاده قرار گرفت. این نتایج نشان دهنده آن است که رفتارهای تکرارشونده افراد مبتلا به اختلال وسواس ممکن است نتیجه نارسایی هایی در حافظه کاری آن ها باشد. همچنین ممکن است افراد مبتلا به اختلال وسواس در زمان رویارویی با وسواس های فکری - عملی از راهبردهای غیرانطباقی کنترل فکر استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، حافظه کاری، راهبردهای کنترل فکر
  • سیروس قنبری *، اصغر اسکندری صفحات 59-86
    این پژوهش با هدف بررسی نقش رهبری فضیلت گرا در ارتقاء بهزیستی روانی معلمان و با میانجی گری اعتماد انجام شده است. روش تحقیق توصیفی- همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس ابتدایی استان همدان به تعداد 8567 نفر بوده و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد 368 آزمودنی تعیین گردید. برای گردآوری داده ها از سه پرسش نامه رهبری فضیلت گرا، بهزیستی روانی و اعتماد استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که: اثر مستقیم رهبری فضیلت گرا بر بهزیستی روانی و اعتماد مثبت و معنادار است. به علاوه، اثر غیرمستقیم رهبری فضیلت گرا بر بهزیستی روانی با میانجی گری اعتماد مثبت و معنادار است. بر این اساس، مدیران مدارس می توانند جهت ارتقاء بهزیستی روانی معلمان بر مکانیسم های رهبری فضیلت گرا تمرکز نموده و در این فرایند از متغیرهایی همچون اعتماد بهره گیرند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانی معلمان، رهبری فضیلت گرا، اعتماد
  • توکل موسی زاده * صفحات 87-96
    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رفتاردرمانی برافزایش سرسختی مراجعه کنندگان به خدمات دندانپزشکی انجام شد. جامعه آماری شامل 40 نفر (20 نفر زن و 20 نفر مرد) مراجعه کنندگان 45- 25 ساله به کلینیک ها و مطب-های دندانپزشکی شهر اردبیل در سال 2015 بود که به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره آزمایش و کنترل گمارده شد در ادامه گروه آزمایش هشت جلسه رفتار درمانی دریافت کردند و گروه کنترل برنامه عادی روزانه خود را گذراندند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سرسختی روانشناختی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد، رفتار درمانی به صورت معنی داری موجب افزایش سرسختی روانشناختی، تعهد، کنترل و مبارزه جویی در گروه آزمایش، شده است (05/0>p). در نتیجه می توان از رفتار درمانی در جهت ارتقاء سرسختی روانشناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی، سرسختی روانشناختی، خدمات دندانپزشکی
  • حسین نامدار، حسین ساطع، محمدرضا تابان صادقی *، جلیل باباپورخیرالدین، داود عزتی، معصومه حکیمی صفحات 97-109

    بیماری های قلب و عروق شایع ترین علت مرگ و از کار افتادگی در سراسر دنیا را تشکیل می دهند. یکی از عوامل تاثیرگذار بر بیماری های قلبی، مصرف سیگار و ارتباط آن با ویژگی های شخصیتی می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه بیماران کرونری سیگاری و غیرسیگاری بر اساس سیستم های مغزی- رفتاری انجام شد. به همین منظور 162 مرد بیمار کرونری سیگاری و 176 مرد بیمار کرونری غیرسیگاری مراجعه کننده به بیمارستان قلب شهیدمدنی تبریز، پرسشنامه سیستم های مغزی-رفتاری Carver و White (فرم کوتاه) را تکمیل کردند. سپس بر اساس نمره های نهایی، 200 مرد بیمار کرونری (100 نفر سیگاری و 100 نفر غیرسیگاری) به صورت در دسترس انتخاب شدند. (دامنه سنی 62-25 و میانگین 51 سال). داده ها در با واریانس چندمتغیره تحلیل شد و نتایج نشان داد که در بیماران کرونری سیگاری در تمامی زیرمقیاس های سیستم فعال ساز رفتاری (سائق، پاسخدهی به پاداش و جستجوی سرگرمی)، سیستم فعال تری دارند.
    همچنین نتایج نشان داد که دو گروه در سیستم بازداری رفتاری تفاوت معنی داری دارند در بیماران کرونری غیرسیگاری فعالیت سیستم بازداری رفتار بالاتر است. بر اساس نتایج به دست آمده، بیماران BAS نسبت به بیماران BIS، تمایل بیشتری به مصرف سیگار دارند. بنابراین بهتر است در کنار مداخلات دارویی، مداخلات آموزشی گسترده ای به منظور افزایش سطح آگاهی این بیماران در مورد خطرات مصرف سیگار صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: سیستم فعال ساز رفتاری، سیستم بازداری رفتاری، بیماری عروق کرونری، افراد سیگاری، افراد غیرسیگاری
  • زهرا هاشمی * صفحات 111-134
    هدف از پژوهش حاضر بررسی قدرت پیش بینی کنندگی ابعاد مختلف فراشناخت عاطفی بر روی بیشینه خواهی رفتاری و شناختی بود. آزمودنی های پژوهش شامل 267 نفر از دانشجویان دانشگاه الزهراء بوده که به روش نمونه-گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش ابعاد فراشناخت عاطفی از پرسشنامه فراشناخت ولز و همکاران و جهت سنجش بیشینه خواهی از پرسشنامه بیشینه خواهی شوارتز و همکاران استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که اگر چه بیشینه خواهی ذهنی با همه ابعاد فراشناختی رابطه مثبت و معناداری دارد، اما فقط ابعاد کنترل ناپذیری تفکر و خطرات مربوط به نگرانی و باورهای نیاز به کنترل افکار و باورهای مثبت در مورد نگرانی، بیشینه خواهی ذهنی را پیش بینی می کنند. بیشنه خواهی رفتاری نیز به ترتیب با بعد خودآگاهی شناختی و بعد باورهای نیاز به کنترل افکار به طور مثبت رابطه معناداری نشان داده است و همین دو بعد نیز قدرت پیش-بین کنندگی بیشینه خواهی رفتاری را دارند.
    کلیدواژگان: فراشناخت عاطفی، بیشینه خواهی رفتاری، بیشینه خواهی ذهنی
  • عبدالله برهانی *، علیرضا مرادی، روژین میرانی صفحات 135-151
    هدف پژوهش حاضر مقایسه زودانگیختگی و ولع مصرف در معتادان تحت درمان پرهیز مدار و معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون و بهبودیافتگان مراکز DIC بود. این پژوهش در قالب طرح علی مقایسه ای انجام شده است. نمونه مورد نظر شامل 90 مرد بوده که در هریک از سه گروه 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه زودانگیختگی بارت و پرسش نامه عقاید وسوسه آمیز بک استفاده شد. برای تحلیل یافته ها از آزمون تحلیل واریانس یکراهه استفاده شد نتایج نشان دادند که بین سه گروه بهبودیافتگان مراکزDIC و گروه درمان پرهیزمدار و تحت درمان نگه دارنده با متادون از نظر زودانگیختگی و وسوسه تفاوت معنادار وجود دارد. نتایج پژوهش حاضر در زمینه انتخاب درمان مناسب و برنامه های پیشگیری از عود می تواند حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: زودانگیختگی، وسوسه، درمان پرهیزمدار، درمان نگهدارنده، DIC
  • شهروز نعمتی *، باقر غباری بناب، فرزانه معتمدی، شهرزاد بخشی زاده، محمدپارسا عزیزی، ابوالفضل رشیدی احمدآباد، سوگند قاسم زاده نساجی صفحات 153-166
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه کیفیت زندگی در بین مادران کودکان عادی و مادران دارای کودکان اختلال نقص توجه و بیش فعالی انجام شده است، در این راستا، 51 مادر دارای کودکان اختلال نقص توجه و بیش فعالی به صورت غیرتصادفی از کلنیک های توانبخشی و 50 مادر دارای کودک عادی به صورت غربالگری دامنه سنی 14-7 ساله در شهر تهران انتخاب شدند و نسخه بومی شده پرسشنامه کیفیت زندگی در اختیار مادران هر دو گروه قرار گرفت. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مادران دارای کودکان اختلال نقص توجه و بیش فعالی در مقایسه با مادران عادی در همه ابعاد کیفیت زندگی شامل (سلامت روانی، ارتباط های اجتماعی، سلامت جسمانی و سلامت معنوی) نمرات پایین تری داشتند (F3،96)=9.03 ، p<0.001). در مقایسه با مادران عادی کیفیت زندگی در مادران دارای کودک اختلال نقص توجه و بیش فعالی پایین است که نیازمند مداخلات روان شناختی برای ارتقای کیفیت زندگی هستند.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه و بیش فعالی، کیفیت زندگی، مادران
  • مجید صدوقی *، فاطمه حسام پور صفحات 167-196
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی با طرح همبستگی است و با هدف پیش بینی بهزیستی روانشناختی دانشجویان بر اساس بخشودگی و معنا در زندگی با توجه به نقش واسطه ای عواطف مثبت و منفی انجام گرفته است. بدین منظور بر اساس فرمول کوکران تعداد 377 نفر از دانشجویان دانشگاه کاشان با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده و به پرسشنامه های بخشودگی (حشام و همکاران، 1389)، معنا در زندگی (استیگر، 2006)، عاطفه مثبت و منفی (واتسون و همکاران، 1988) و بهزیستی روانشناختی ریف (1989) پاسخ دادند. نتایج SEM از طریق نرم افزار ایموس-22 نشان داد بخشودگی و معنا در زندگی می توانند به طور معناداری بهزیستی روانشناختی دانشجویان را پیش بینی کنند و عاطفه مثبت و منفی دارای نقش میانجی گر در رابطه بخشودگی و معنا در زندگی با بهزیستی روانشناختی هستند. با توجه به شاخص های الگوسازی می توان استدلال کرد که مدل ارایه شده از برازش خوبی برخوردار بوده و انطباق مطلوبی بین مدل ساختاری شده با داده های تجربی فراهم گردیده است. در این الگو، تمام وزن های رگرسیونی از نظر آماری معنادار بوده و متغیرهای پیش بینی کننده الگو، 77/0 از واریانس بهزیستی روانشناختی را تبیین کردند. نتایج تلویحا نشان می دهد، از طریق افزایش سطح بخشودگی و معنا در زندگی می توان به افزایش عاطفه مثبت و کاهش عاطفه منفی و از این طریق بهبود بهزیستی روانشناختی دانشجویان کمک نمود.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، بخشودگی، معنا در زندگی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی
  • منصور بیرامی *، ثریا حسن زاده صفحات 197-204
    پژوهش حاضر در راستای پیش بینی نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)، براساس سبک های فرزندپروری به انجام رسید. در راستای هدف فوق، از جامعه دانش آموزان پسر پایه سوم، چهارم و پنجم ابتدائی مدارس دولتی ناحیه 1 شهرستان تبریز، تعداد 303 نفر به شیوه خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. جهت اندازه-گیری متغیرها از پرسشنامه CSI-4 و پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامریند استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) نشان داد که سبک فرزندپروری مقتدرانه، نقش مثبت و سبک های فرزندپروری مستبدانه و سهل انگارانه نقش منفی در پیش بینی نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای دارد. مبتنی بر این یافته، می توان بیان داشت که وقوع و تداوم نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای از عوامل رشدی و محیطی، به خصوص شیوه فرزندپروری والدین تاثیر می پذیرد. از این رو این یافته ها تلویحات عملی در عرصه های بالینی داشته و می تواند راهنمای عمل در پیشگیری و درمان این اختلال باشد.
    کلیدواژگان: نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای، سبک فرزندپروری مقتدرانه، سبک فرزندپروری مستبدانه، سبک فروزندپروری سهل انگارانه
|
  • Hamid Sourni, Zoleikha Gholizadeh * Pages 1-15
    Aim of the present research was to examine the effectiveness of Neurofeedback on cognitive flexibility. This semi experimental study was the type of pretest-posttest with control group. Therefore, 30 master students chose by the way of available sampling and asigned in two groups randomly (experimental group and control group, each with 15 members). They were assessed by Stroop test before and after the implementation of the research. Number of Neurofeedback learning sessions was 20 half an hour sessions. The experimental group was learned in 20 continuous workdays. There was no learning in control group. Data examined using covariance analysis. Results demonstrated that after 20 Neurofeedback learning sessions, there was significant improvement in cognitive flexibility. The two groups had remarkable difference from the viewpoint of cognitive flexibility. Neurofeedback is an operant conditioning of brain waves and from that way people know to control their brain waves voluntarily and therefore improve their functions including cognitive flexibility.
    Keywords: Neurofeedback, Cognitive flexibility, Cognitive functions
  • Nasrin Eghbali Gazijahani, Ramazan Hassanzadeh *, Yarali Duosti Pages 17-36
    The aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioral interventions, the training of sensory processing styles and positive parating on children's behavioral problems. The method used in this quasi-experimental study. The statistical population of this research includes all elementary students of Sari city. 90 students were selected from sampled students with behavioral problems and were randomly assigned to control and experimental groups for intervention. A child behavioral questionnaire was used to data collection, SPSS-21 software was used for Multivariable Analyze ofVarianceFindings showed that the average behavioral problems of people with cognitive-behavioral behavior were less than the mean of behavioral problems in subjects undergoing sensory and parental processing styles. This result demonstrates the greater effectiveness of cognitive-behavioral intervention on any of the interventions studied in this study.
    Keywords: Cognitive-behavioral interventions, Sensory processing styles, Positive parating childerns, Behavioral problems
  • Abbas Bakhshipour, Seyyedvali Kazemi Rezayei * Pages 37-58

    The purpose of this study was to compare the work memory capacity and thought control strategies of people with obsessive-compulsive disorder with normal people. The present study was a comparative study. The study population of the present study included people with obsessive-compulsive disorder and normal people in Tabriz city in 2013-2014. A sample of 60 participants (30 people with obsessive-compulsive disorder and 30 normal people) was selected by available sampling method. Participants were matched in terms of gender, age and education. Then Wechsler cultivar subscales and Thought Control Strategies (TCS) tests were performed on them. Data were analyzed by multivariate analysis of variance analysis. Results showed that there was a significant difference between people with obsessive-compulsive disorder and normal people in the variables of work memory capacity and thought control strategies. People with obsessive-compulsive disorder had a weaker memory. Also, the results of thought control strategies showed that people with obsessive-compulsive disorder were more likely to use worry, social control, punishment and re-evaluation strategies than normal people; however, the strategy of paying more attention was used in the normal group. These results indicated that recurring behaviors of people with obsessive-compulsive disorder may be the result of inadequacies in their working memory. Also, people with obsessive-compulsive disorder may resort to thought-control strategies when faced with intellectual-practical obsessive-compulsive disorder.

    Keywords: Obsessive compulsive disorder, Working memory, thought control strategies
  • Siros Ghanbari *, Asgar Eskandari Pages 59-86
    The purpose of this research was to identify the role of virtuous leadership in the enhancement of teachers’ psychological well-being with intermediacy of trust. The research method was correlation and based on structural equations model. The study population included all elementary schools teachers at the Hamadan province of the number 8567 people and sample size of 368 subjects was determined based on the Cochran formula. For collecting data was used from the three questionnaires with items: virtuous leadership, psychological well-being and trust. Data were analyzed by SPSS and LISREL. Results showed that the direct effect virtuous leadership on psychological well-being and trust was positive and significant. In addition, the indirect effect virtuous leadership on psychological well-being by mediating of trust was positive and significant. Accordingly, in order to promote teachers’ psychological well-being, schools administrators can focus on mechanisms of virtuous leadership and in the process utilize the variables such as trust.
    Keywords: Psychological Well-Being, Virtuous Leadership, Trust
  • Tavakkol Mousazadeh * Pages 87-96
    This study aimed to determine the effect of behavioral therapy on increasing the hardiness among clients of dental services. Research method was experimental with pretest-posttest design and control group. The study population included all clients (at the age of 25 to 45) who referred to the clinics and dental offices of Ardabil city in 2015. Sampling was done through convenience method. Therefore, from among the clients interested in this study 40 subjects (20 women and 20 men) were selected as research sample. Then the subjects were randomly assigned experimental (n=20) and control (n=20) groups. Experimental group were provided eight into sessions of behavioral therapy but control group had their daily routine. Data collection was done through Psychological hardiness questionnaire. Data were analyzed. Finding indicated that behavioral therapy had significantly increased Psychological through hardiness, commitment, control and challenge in experimental group (p
    Keywords: Behavioral therapy, Psychological hardness, Dental services
  • Hossein Namdar, Hossein Sate, Mohammadreza Taban Sadeghi *, Jalil Babapour Kheyradin, Davoud Ezzati, Masoumeh Hakimi Pages 97-109

    Cardiovascular diseases are the most frequent reasons of death and disability around the world. Smoking and its relationship with personality traits is one of factors affecting the cardiovascular disease. The present research was aimed to compare coronary smoker and nonsmoker men based on Brain/Behavioral Systems. Therefore, 162 smoky coronary men and 176 non smoky coronary men who referred to Tabriz Shahid Madani hospital completed the Carver- White BIS/BAS scale. Then, based on the final scores, 200 men with Coronary Heart Disease (100 smokers and 100 nonsmokers) were selected by available sampling. (Age range 25-62, mean 51). Data were analyzed by MANOVA. Results showed that there were differences in BAS as a whole, and smoker patients showed high levels of performance in all its subscales include drive, reward responsiveness, and fun seeking (pro smoker patients). Also results showed that there were differences in BIS and nonsmoker patients exhibited high levels a performance in BIS.
    Based on our study, BAS patients had higher trend to smok than BIS patients. Then in BAS patients, it is better Along with pharmaceutical interventions, wide educational intervention designed to increase awareness about the dangers of smoking in BAS patients should be done.

    Keywords: Behavioral Approach System, Behavioral Inhibition System, Coronary Heart Disease (CHD), Smokers, Nonsmokers
  • Zahra Hashemi * Pages 111-134
    The purpose of this research was to investigate the prediction of maximizing based on dimensions of affection metacognition. Participants in this research included 267 students of Alzahra University were selected through cluster random sampling. The metacognition questionnaire (MCQ-30), (Wells & Cartwright-Hatton) and Schwartz et al questionnaires were employed. Results of the regression method showed that all of the metacognition dimensions had positive relationship with mental maximizing. Also negative beliefs about the controllability of thoughts and corresponding danger, positive belief about worry and negative beliefs about thoughts in generalincluding were significant predictor for mental maximizing. Behavioral maximizing had significant relationship with the dimensions of cognitive self-awareness and negative beliefs about thoughts, they could predict behavioral maximizing.
    Keywords: Emotional Metacognition, Mental maximizing, behavioral maximizing
  • Abdollah Borhani *, Alireza Moradi, Rogin Mirany Pages 135-151
    This study aimed the compare of impulsivity and craving in addicts under abstinence-based treatment, with methadone maintenance treatment and recovered dic centers. This study was conducted with a comparative method. The sample consisted of 90 men in each of the three groups of 30 patients were selected with available sampling method. Data were collected using Barratt Impulsivity Scale and beck questionnaire of Provocative ideas. Data were analyzed ANOVA was used to analyze of data. Results showed that the three groups recovered DIC centers and abstinence-based treatment and methadone maintenance treatment there was a significant difference in terms of impulsivity and craving. Results in the selection of appropriate treatment and relapse prevention programs can be important.
    Keywords: Impulsivity, Craving, Abstinence-based treatment, Maintenance treatment, DIC
  • Shahroz Nemati *, Bager Ghobari -Bonab, Farzaneh F. Motamed, Shahrzad Bakhshizadeh, Mohammadparsa Azizi, Abolfazl Rashidi Ahmadabad, Sogand Ghasemzadeh Nasaji Pages 153-166
    The aim of the present study was to compare mother of children with attention-deficit-hyperactivity disorder and mothers of normal children in quality of life. Therefore 51 mothers of children 7-14 years old with hyperactivity disorder were non-randomly selected from rehabilitation clinics and 50 mothers of normal children were selected with screening method. The adapted version quality of life questionnaire (WHO) was administrated on them. Multiple regression analysis showed that mothers of children with attention-deficit-hyperactivity disorder were lower in all dimensions of the quality of life (mental health, social relationships, physical health and spiritual health) (F(3,96)=9.03 , p
    Keywords: Attention-Deficit- hyperactivity disorder, Quality of life, Mothers
  • Majid Sadoughi *, Fatemeh Hesampour Pages 167-196
    The present study aimed to predict students’ psychological well-being based on forgiveness and meaning in life by considering the mediating role of positive and negative affects. It was conducted with a correlational method. Therefore, 377 students from the University of Kashan, Iran, were selected through multi-stage sampling and filled out Steger Meaning in life questionnaire, Ehteshamzadeh et al. Interpersonal forgiveness scale, Positive & Negative affect Schedule (PANAS) and Ryff psychological well-being Questionnaire. Data were analyzed using Structural Equation Modeling in Amos (version 22). The results showed that forgiveness and meaning in life could significantly predict students’ psychological well-being; moreover, positive and negative affect have a mediating role in the relationship between forgiveness, and meaning in life with psychological well-being. Considering the modeling indices, it could be argued that the proposed model had a good fitness, and it had good agreement with the empirical data. In this model, all regression weights were statistically significant, and predictor variables could explain .77 of the variance of psychological well-being. The implication is that positive and negative affects could be increased, leading to students’ psychological well-being, by enhancing students’ forgiveness and meaning in life.
    Keywords: Forgiveness, meaning in life, Psychological well-being, positive, negative affects
  • Mansour Bayrami *, Soraya Hassanzadeh Pages 197-204
    This study aimed to predict oppositional defiant disorder (ODD) according to parenting styles. The study population was male students in third, fourth & fifth grade of public schools in district 1 of Tabriz city. 303 students were selected with multi-stage cluster sampling style. They were assessed by CSI-4 and Baumrind's parenting styles questionnaire. Data analysis using structural equation modeling (SEM), showed that authoritative parenting styles had negative role, authoritarian & permissive parenting styles had positive role in predicting oppositional defiant disorder symptoms. Consequently, it can be stated that the occurrence and persistence of symptoms of oppositional defiant disorder were affected of developmental and environmental factors, especially the parenting styles. The practical implications of these findings can be as a practice guide in clinical areas and can help in the prevention and treatment of this disorder.
    Keywords: Oppositional defiant disorder, Authoritative parenting style, Authoritarian parenting style, Permissive parenting style