فهرست مطالب

پژوهش های نوین علوم مهندسی - پیاپی 21 (مهر 1397)

ماهنامه پژوهش های نوین علوم مهندسی
پیاپی 21 (مهر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/06
  • تعداد عناوین: 5
|
  • محمد زمانی * صفحه 1
    در این مقاله یک مبدل بوست با کلیدزنی ZVS و بهره ولتاژ بالا ارائه و آنالیز می شود. مدار اکتیو کلمپ اعمال شده به مبدل علاوه بر ایجاد شرایط ZVS برای هردو سوئیچ اصلی و کمکی موجب کاهش فشار ولتاژ بر روی سوئیچ اصلی مبدل می شود. رزنانس خازن وسلف سوئیچ نیز موجب می شود سوئیچ تحت شرایط ZVS روشن شود. نتایج شبیه سازی نیز آورده شده است.
    کلیدواژگان: مبدل بوست ? سوئیچ? ZVS? اکتیو کلمپ
  • خدیجه دیری، امیر عزیزی، معصومه زینال نژاد صفحه 13
    مقدار تقاضا، در بسیاری از روش های مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی، نقطه شروع برنامه ریزی می باشد. لذا تمامی برنامه ریزی های بعدی برای بنگاه اقتصادی، وابسته به مقدار تقاضای پیش بینی شده است. بنابراین، استفاده از روش های دقیقی که بتواند روند تغییرات پیچیده و غیرخطی محصولات مختلف را پیش بینی کند؛ اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق، به شبکه عصبی به پیش بینی پرداخته شده است. در این راستا با استفاده از نقشه های خود سازمان ده شبکه عصبی، انواع خودرو از دو شاخص قیمت و کیفیت، به دو خوشه معمولی و غالب تقسیم شده اند. سپس، برای هریک از خوشه ها، یک مدل مجزا با استفاده از شبکه های عصبی، آموزش دیده و کارایی آن مورد بررسی قرار گرفته است. ورودی های این شبکه، شامل اندیکاتورهای کلان اقتصادی برای در نظر گرفتن شرایط کلی مالی و اقتصادی مردم و مقادیر قبلی تقاضا، برای در نظر گرفتن الگوی تغییرات غیرخطی تقاضا می باشد. نتایج به دست آمده از شبکه عصبی، با دو روش رگرسیون چندمتغیره و سری زمانی در دو معیار MSE سری زمانی (9674) بوده است. همچنین، مقدار MAD مربوط به رگرسیون چندمتغیره 3754 که از مقدارسری زمانی3875 کمتر بوده است. بنابراین، کارایی رگرسیون چندمتغیره از، سری زمانی ARIMA بالاتر بوده و قابلیت رگرسیون چندمتغیره در پیش بینی مقدار تقاضا، اثبات شده است.
    کلیدواژگان: رگرسیون چندمتغیره، سری زمانی، نقشه های خود سازمان ده شبکه عصبی، تقاضا
  • محمود میناوند *، فرهاد نوروزیان صفحه 25
    سازه های جداسازی شده واقع در نواحی نزدیک به گسل به دلیل پدیده تشدید ناشی از نزدیکی پریود آنها با پریود پالس های زلزله حوزه نزدیک عموما رفتار دینامیکی نامطلوبی دارند و استفاده از آنها را به مخاطره می اندازد. برای این منظور در این مقاله ابتدا به بررسی اثر مولفه موازی و عمود بر گسل بر رفتار سازه های جداسازی شده در زلزله حوزه نزدیک پرداخته می شود. نتایج نشان می دهد بخش عمده ای از پاسخ جداگر مربوط به مولفه عمود بر گسل می باشد و مولفه موازی گسل از اهمیت کمی برخوردار می باشد. در بخش بعدی تاثیر خصوصیات زلزله حوزه نزدیک نظیر نسبت حداکثر سرعت به حداکثر شتاب، میزان انرژی ورودی و… و همچنین تاثیر مشخصات سازه ای جداگرها نظیر میرایی، نسبت نیروی تسلیم جداگر به وزن سازه، سختی اولیه به سختی ثانویه جداگر و… بر عملکرد سازه جداسازی شده مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه تحقیقات نشان می دهد برای پارامترهای ذکر شده مقادیر بهینه ای وجود دارد که پاسخ دینامیکی سیستم جداسازی شده به حداقل مقدار خود می رسند و این مقادیر بهینه تعیین شده اند. برای مقایسه رفتار دینامیکی سازه های جداسازی شده و سازه های جداسازی نشده، یک پل سه دهانه برای زلزله حوزه نزدیک و دور مورد مطالعه قرار گرفته است و مقادیر برش پایه و دیریفت با یکدیگر مقایسه شده است. مطابق نتایج مقایر پاسخ در زلزله حوزه نزدیک به مراتب بیشتر از زلزله حوزه دور می باشد. در بخش پایانی استفاده از سیستم های الحاقی به عنوان راهکاری مناسب برای کنترل رفتار نامطلوب سازه های جداسازی شده در زلزله حوزه نزدیک ارائه شده است. بر طبق نتایج با افزایش میرایی میراگر ویسکوز تغییرشکل های بزرگ جداساز و شتاب زیاد طبقات در زلزله حوزه نزدیک به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: زلزله حوزه نزدیک، جداسازی لرزه ای، تشدید، پالس پریود بلند، میراگر الحاقی ویسکوز
  • سید مهدی زهرایی، بهنام قلیپور خلیلی صفحه 43
    توسعه صنعت ساختمان یکی از مظاهر رشد و توسعه¬ی هر کشوری محسوب می¬شود و امروزه با رشد سریع جمعیت و به تبع آن نیاز روز افزون به مسکن انبوه، استفاده از سیستم های سنتی در امر ساخت وساز متناسب با نیاز کشور نمیباشد و از طرفی پیشرفت تکنولوژی و ساخت ساختمان به عنوان یک محصول صنعتی ،تامین صنعتی مصالح و استفاده از تکنولوژی نوین ساخت وساز برای افزایش سرعت اجرا و کاهش زمان و هزینه ها امری انکارناپذیر است ، لذا در این تحقیق به معرفی،بررسی و کاربردهای اجمالی یکی از جدیدترین سیستم های ساختمانی به نامJK Structure که یک تکنولوژی جدید وانقلابی در صنعت ساختمانی است و در سال 1984 توسط مهندس فرانسوی ابداع شده وهم اکنون به عنوان یک روش ساخت وساز سریع و مقاوم در عرصه بین المللی مورد بهره برداری قرار می¬گیرد پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: صنعتی سازی، فناوری های نوین ساختمانی، دیوار JK، بتن سبک
  • بهنام مقیمی مفرد آبده گاه *، محسن ثقفیان صفحه 51
    در این مقاله با استفاده از یک شبیه سازی عددی و به کمک روش حجم محدود ابتدا ویژگی¬های حرارتی جریان سیال تحت تاثیر یک میدان مغناطیسی تنها و عمود بر محور میکروکانال دوبعدی (هیدرودینامیک مغناطیسی) ، برای مقادیر مختلف عدد هارتمن مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه ویژگی¬های حرارتی جریان محلول الکترولیت تحت تاثیر ترکیب دو میدان الکتریکی، یکی در راستای محور میکروکانال (جریان الکترواسموتیک) و دیگری در راستای عمود بر محور کانال، و یک میدان مغناطیسی عمود بر محور کانال و با کمک معادله پواسون-بولتزمن مورد بررسی قرار گرفته شد. نتایج نشان می دهد که به¬طور کلی حضور میدان مغناطیسی تاثیر قابل توجهی بر پروفیل دمای بدون بعد جریان دارد و باعث زیاد شدن دمای بدون بعد خصوصا در مرکز میکروکانال می شود. اما در زمانی که میدان الکتریکی عرضی وجود دارد، افزایش میدان مغناطیسی تا یک مقدار خاصی باعث کاهش دمای بدون بعد سیال می شود و از آن به بعد روند افزایش دمای بدون بعد سیال با افزایش میدان مغناطیسی شروع می شود.
    کلیدواژگان: هیدرودینامیک مغناطیسی، الکتزواسموتیک، محلول الکترولیت، پواسون-بولتزمن