فهرست مطالب

پژوهش های نوین علوم مهندسی - پیاپی 7-8 (امرداد و شهریور 1396)

ماهنامه پژوهش های نوین علوم مهندسی
پیاپی 7-8 (امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 4
|
  • مسعود پیردستان، شراره مهاجری*، فاطمه هرسج صفحه 1
    در مطالعه حاضر، مبانی ارگونومیکی بررسی می شوند که از پتانسیل لازم برای کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی و بالا بردن سود در صنعت کشاورزی برخوردارند. این تحقیق در استان گیلان به مطالعه پرورش دهندگان سبزیجات پرداخته است. هدف از انجام این مقاله شناسایی اهمیت نسبی موانع استفاده از پنج مورد از مبانی ارگونومیک است. علاوه بر این، به مقایسه موانعی پرداخته می شود که افراد بی علاقه به استفاده از این مبانی و افراد علاقه مند به استفاده از آنها با آنها روبرو هستند. در راستای انجام تحقیق، فرم نظرسنجی به کشاورزان بازار سبزیجات تازه ارسال شد تا استفاده از مبانی ارگونومیک و موانع استفاده از آنها در قالب بخشی از یک مطالعه مداخله ای و نیز با استفاده از از روش تحلیل کی دو ارزیابی گردد. مواردی مانند عدم آگاهی و شناخت، هزینه ها، عدم مشاهده استفاده از این مبانی و عدم توانایی بررسی مبانی ارگونومیک از جمله موانع شناخته شده بودند. نتایج دو مفهوم خاص دارند. نخست آنکه نتایج نشان می دهند که برای عرضه مبانی ارگونومیک، فرد باید توجه دقیقی به نیازهای خاص مراحل آگاه سازی، متقاعدسازی و تصمیم گیری داشته باشد. دوم آنکه از آنجایی که مبانی ارگونومیک موانع منحصر به فردی دارند، لازم است آزمایش شوند تا این موانع آشکار گردند و پیش از عرضه به آن ها پرداخته شود.
    کلیدواژگان: مبانی ارگونومیک، سلامتی، هزینه، کشاورزی، سبزیجات
  • مهدی میانسری*، فتحعلی رمضانی صفحه 13
    یکی از تجهیزاتی که در آن از دسته لوله ها برای تبادل حرارت استفاده می شود، مبدل های حرارتی هستند. مبدل های حرارتی در تمامی شاخه های مهندسی و صنایع مختلف مخصوصا در کارخانه های فرآیند شیمیایی و در نیروگاه ها به کار گرفته می شوند. موضوعی که درمبدل های حرارتی حائز اهمیت است برسی جریان سیال و انتقال حرارت روی چیدمانی از لوله ها است. در این مقاله دو نوع چیدمان مثلثی و مربعی لوله ها با دمای متغیر در اعداد رایلی متفاوت بررسی شده است. انتقال حرارت از نوع جابجایی آزاد بوده و برای شبیه سازی و حل از نرم افزار Ansys-fluent استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که در هر دو چیدمان با افزایش عدد رایلی دبی هوای خروجی افزایش، سرعت متوسط هوای خروجی افزایش، نرخ انتقال حرارت از لوله ها افزایش اما متوسط دمای خروجی کاهش می یابد. در عدد رایلی 105 آرایش مثلثی بیشترین دمای خروجی را دارد و در رایلی 106 و رایلی 107 آرایش مثلثی و مربعی اختلاف اندکی دارند و کمترین دمای خروجی در هر سه عدد رایلی مربوط به آرایش مثلثی است. بالاترین دبی خروجی مربوط به چیدمان مربعی است اما کمترین دبی خروجی در عدد رایلی 105 و 106 مربوط به چیدمان مثلثی و در عدد رایلی 107 مربوط به چیدمان مربعی است.
    کلیدواژگان: دسته لوله، فلوئنت، انتقال حرارت، جابجایی آزاد
  • میلاد همایونفرد، علیرضا مشایخی صفحه 25
    در اثر گسترش ترک در داخل یک قطعه امواج صوتی و فراصوتی منتشر می شود که به این پدیده نشر آوایی گفته میشود. از این پدیده به طور گسترده ای در آزمون های غیر مخرب برای پایش سلامت سازه ها استفاده می شود. یکی از حوزه هایی که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، کاربرد فنآوری نشر آوایی در ارتوپدی است. خاصیت غیرمخرب بودن و حساسیت بالای تحلیل نشر آوایی، کاربرد آن را در حوزه پزشکی و به ویژه ارتپدی بسیار مناسب کرده است.در این مقاله کارایی روش نشر آوایی در حوزه های مختلف درمان استخوان مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که روش نشر آوایی در تشخیص تجمع ریز آسیب ها و تعیین موقعیت آن در استخوان، تشخیص ضعف های ساختاری در استخوان، پایش ساز و کار شکست در جراحی استخوان و طراحی درون کاشت بسیار کارآمد بوده و در هر دو مرحله تشخیص و درمان آسیب های ارتپدیک میتوان از آن بهره گیری کرد.
    کلیدواژگان: نشر آوایی، ارتوپدی، بیومکانیک، NDT
  • محدثه مشکور*، هومن کاشانیان صفحه 37
    اینترنت اشیاء همگرایی اینترنت با RFID(شناسایی با فر کانس رایویی)، سنسورها و اشیاء هوشمند است و می تواند همه اطلاعات در دنیای واقعی را در دسترس قرار دهد. اینترنت اشیا بزرگ ترین وعده تکنولوژی امروز است که هنوز فاقد یک مکانیسم جدید برای ارائه چشم انداز معنایی قابل درک می باشد. اینترنت اشیا نیاز به توسعه زیرساخت ها دارد تا بتواند خدماتی را ارائه کند که از چندین مقیاس پذیری و سازگاری با برنامه کاربردی در چندین حوزه حمایت نماید. سنسورهای شبکه جز ضروری ترین اجزای اینترنت اشیا هستند. استفاده از پتانسیل داده های جمع آوری شده توسط سنسورها تاثیر به سزایی در زندگی ما دارد. در این مقاله ما یک مدل معنایی ساده را پیشنهاد می کنیم که یک نمونه از هستی شناسی شبکه سنسورهای معنایی (SSN) است. این مدل بر روی کشف تمرکز می کند و به دنبال کمترین مفاهیم و روابطی است که بتواند برای بسیاری از درخواست های کاربر پاسخی را ارائه دهد.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، تکنولوژی معنایی، قابلیت تعامل، سنسورهای شبکه، مدل معنایی